ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν σκότωσαν δεκάδες μέλη των αφγανικών Ειδικών Δυνάμεων

· Κατοχικά Νέα

Στο Αφγανιστάν, μέλη των Ταλιμπάν σκότωσαν 34 στελέχη των ειδικών δυνάμεων στη δυτική επαρχία Μπάντγις το βράδυ της Τρίτης, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι σήμερα.

Στην περιοχή είχαν αναπτυχθεί ειδικές δυνάμεις εντός των ορίων επιχείρησης εναντίον των Ταλιμπάν, αλλά έπεσαν σε ενέδρα των ανταρτών, ανέφερε εκπρόσωπος των τοπικών αρχών.

Τα πτώματα των ανδρών των ειδικών δυνάμεων, που σκοτώθηκαν στην περιφέρεια Αμπ Καμάρι, μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα της επαρχίας από κατοίκους σήμερα το πρωί, δήλωσε ο Μπαχαουντίν Καντίσι, επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου.

Τουλάχιστον 11 από τους στρατιωτικούς αυτούς αιχμαλωτίστηκαν από τους αντάρτες πριν εκτελεστούν, σύμφωνα με τον Καντίσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ειδικές δυνάμεις στις οποίες ανήκαν τα θύματα εκπαιδεύονται από τον στρατό των ΗΠΑ και θεωρούνται οι καλύτερα εξοπλισμένες στη χώρα.

Εξάλλου, ένας αξιωματικός του αφγανικού στρατού δολοφονήθηκε από μέλος των Ταλιμπάν που είχε παρεισφρήσει στις τάξεις των ένοπλων δυνάμεων αργά χθες Τετάρτη, ανέφερε ο Αμανουλάχ Καμράν, τοπικός αξιωματούχος. Ο δράστης σκοτώθηκε από άλλα στελέχη του στρατού μέσα στις εγκαταστάσεις όπου διέπραξε τη δολοφονία, διευκρίνισε ο Καμράν.

Οι Ταλιμπάν ελέγχουν μεγάλο μέρος της επαρχία Μπάντγις.

Οι ισλαμιστές αντάρτες συνεχίζουν τη δράση τους εναντίον των αφγανικών και των ξένων δυνάμεων σε όλη τη χώρα, παρά τις συνεχιζόμενες συνομιλίες για την εξεύρεση πολιτικής λύσης και τον τερματισμό της σύρραξης στο Αφγανιστάν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

onalert.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Η Γερμανία διαθέτει 250 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας πριν από τον χειμώναΔΙΕΘΝΗ

Η Γερμανία διαθέτει 250 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας πριν από τον χειμώνα

Αϊτή: Η κυβέρνηση ζητά από τον ΟΗΕ να κρατήσει ζωντανή τη διεθνή δύναμη πριν από τις εκλογέςΔΙΕΘΝΗ

Αϊτή: Η κυβέρνηση ζητά από τον ΟΗΕ να κρατήσει ζωντανή τη διεθνή δύναμη πριν από τις εκλογές

Νότια Κορέα: Προετοιμάζει αποστολή στρατιωτικών μέσων στον Χορμούζ, χωρίς τελική απόφασηΔΙΕΘΝΗ

Νότια Κορέα: Προετοιμάζει αποστολή στρατιωτικών μέσων στον Χορμούζ, χωρίς τελική απόφαση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά