ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Αφγανιστάν: Επίθεση Ταλιμπάν σε στρατιωτική βάση- Τουλάχιστον 8 νεκροί και 11 τραυματίες

· Κατοχικά Νέα

Τουλάχιστον οκτώ αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 11 τραυματίστηκαν σήμερα στο βόρειο τμήμα της χώρας σε επίθεση εναντίον της βάσης τους, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Νταουλάτ Ουαζίρι, με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, η επίθεση διαπράχθηκε το μεσημέρι από άνδρες που φορούσαν στολές στα περίχωρα της Μαζάρ-ι-Σαρίφ, και «τουλάχιστον ένας ένοπλος» συνέχιζε να προβάλει αντίσταση καθώς έπεφτε η νύχτα.

«Μέχρι στιγμής έχουμε καταμετρήσει οκτώ νεκρούς και (άλλους) 11 τραυματίες, όλους στρατιωτικούς, δεν υπάρχει κανένα θύμα μεταξύ των αμάχων», δήλωσε ο στρατηγός Ουαζίρι. «Είναι δύσκολο σε αυτό το στάδιο να πούμε ακριβώς πόσοι ήσαν οι δράστες της επίθεσης», πρόσθεσε ο ίδιος. Κατά τον Ουαζίρι, «ένας εχθρός σκοτώθηκε, ένας άλλος συνελήφθη από τις αφγανικές δυνάμεις». Ο διοικητής του σώματος στρατού στην επαρχία, ο στρατηγός Μοχμάντ Καταουάζι, δήλωσε επίσης ότι οι ανταλλαγές πυρών «ανάμεσα στον στρατό και τους δράστες της επίθεσης» στο τέλος της ημέρας. Πολλά στρατιωτικά ελικόπτερα έκαναν υπερπτήσεις στη βάση και ασθενοφόρα απομάκρυναν τις σορούς των θυμάτων και τους τραυματίες, διαπίστωσε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με μια ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα: «περί τις 14:00 (12:30 ώρα Ελλάδας) οι μουτζαχεντίν μας (σ.σ. μαχητές) εξαπέλυσαν μια περίπλοκη επίθεση εναντίον του σώματος στρατού το οποίο έχει έδρα στη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, στην επαρχία της Μπαλχ, σκοτώνοντας δεκάδες στρατιώτες», έγραψε ο Ζαμπιουλάχ Μουτζάχιντ, εκπρόσωπος του κινήματος, ο οποίος διαβεβαίωσε επίσης ότι «η επίθεση των μαρτύρων συνεχίζεται».

Η τελευταία επίθεση ευρείας κλίμακας εναντίον μιας στρατιωτικής εγκατάστασης είχε σημειωθεί στις αρχές του μήνα, με μια συντονισμένη επίθεση που διήρκεσε πολλές ώρες και είχε στόχο το μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο της χώρας, στην Καμπούλ. Επισήμως στην επίθεση αυτή σκοτώθηκαν περίπου πενήντα άνθρωποι, αλλά κατ’ άλλες πηγές ο απολογισμός των νεκρών ήταν υπερδιπλάσιος. Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, κάτι όμως που δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγή: www.lifo.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Διαδήλωση για τη στεγαστική κρίσηΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Χιλιάδες κατασκηνώνουν σε πλατείες για τη στεγαστική κρίση – Πίεση για πάγωμα εξώσεων και ενοικίων

Το κοινοβούλιο της Νορβηγίας στο ΌσλοΔΙΕΘΝΗ

Νορβηγία: Το κοινοβούλιο ανοίγει δημόσιες ακροάσεις για τις σχέσεις πολιτικών και διπλωματών με τον Jeffrey Epstein

Δικαιοσύνη και φυλακή στις ΗΠΑΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Μπλόκαρε την τελευταία στιγμή η εκτέλεση της Christa Pike στο Τενεσί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *