Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Μια σοκαριστική είδηση συγκλόνισε το ποδόσφαιρο του Μπουρούντι, αφού σύμφωνα με ξένο δημοσίευμα, παίκτης της δεύτερης κατηγορίας  που αγωνιζόταν στην ομάδα Les Guêpiers du Lac, κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του αγώνα με την LLB Amasipiri Never Give Up και κατέληξε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Μπουρούντι εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση προς την οικογένεια του παίκτη και τον σύλλογό του, χωρίς να αποκαλύπτει την αιτία του θανάτου. Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονται ότι ο 25χρονος ποδοσφαιριστής κατά λάθος κατάπιε ένα… φυλακτό που είχε τοποθετήσει στο στόμα του κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το αντικείμενο φέρεται να ήταν ένα «gris-gris», φυλακτό που συνδέεται με μαγικές τελετές.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής είχε αρνηθεί σε προηγούμενη συνέντευξή του ότι συμμετείχε σε τέτοιες πρακτικές, ωστόσο η χρήση «marabouts» και άλλων αντικειμένων μαύρης μαγείας παραμένει διαδεδομένη σε ορισμένα τμήματα του ποδοσφαίρου στη χώρα.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και συζητήσεις στην ποδοσφαιρική κοινότητα, με πολλούς να χαρακτηρίζουν τις παραδοσιακές τελετές επικίνδυνες και δαπανηρές, ειδικά για συλλόγους και παίκτες που ήδη αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Εκφράζονται συνεχείς εκκλήσεις για σαφέστερους κανονισμούς και εκπαίδευση, ώστε να περιοριστεί η χρήση τέτοιων πρακτικών στον αθλητισμό!

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Μπουρούντι δεν έχει προς το παρόν εκδώσει περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου του παίκτη.

monobala.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek