Αδιανόητα βασανιστήρια στις φυλακές του Ιράν, αστυνομικοί βιάζουν γυναίκες και τους αφαιρούν τη μήτρα για να μην υπάρχουν αποδείξεις

0
986

Νέες συγκλονιστικές καταγγελίες φέρνουν στο φως φρικτά εγκλήματα σε βάρος γυναικών που συμμετείχαν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν. Σύμφωνα με αναφορές, κρατούμενες βιάζονται ομαδικά από αστυνομικούς, βασανίζονται φρικτά και ορισμένες έχουν υποστεί ακόμη και ακρωτηριασμό της μήτρας τους, ώστε να καλυφθούν τα εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Η μαρτυρία των θυμάτων

Μία πηγή από το Ιράν που μίλησε στο News Nation ανέφερε ότι κρατούμενες και κρατούμενοι αντιμετωπίζουν καθημερινά βία, σεξουαλική κακοποίηση και βασανιστήρια από ομάδες μασκοφόρων αστυνομικών.

«Βιάζουν άνδρες και γυναίκες στις φυλακές. Οι άνθρωποι που συλλαμβάνονται δεν τρέφονται, τους χτυπούν, τους βγάζουν τα νύχια και τους δαγκώνουν», ανέφερε η πηγή. «Οι κρατούμενοι σκοτώνονται καθημερινά από την κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Μία ακόμη Ιρανή πρόσφυγας κατήγγειλε ότι εκείνη και άλλες κρατούμενες υπέστησαν ομαδικούς βιασμούς υπό απειλή όπλου και μετατράπηκαν σε «σεξουαλικές σκλάβες», ενώ δέχονταν ταπεινωτικά σχόλια για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

Ακρωτηριασμοί για να καλυφθούν τα εγκλήματα

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ορισμένες γυναίκες που επέστρεψαν στους συγγενείς τους είχαν αφαιρεθεί οι μήτρες τους, ώστε οι πράξεις κακοποίησης να μην μπορούν να διερευνηθούν. Πολλές οικογένειες απέφυγαν να ακολουθήσουν νομική οδό, φοβούμενες περαιτέρω ταλαιπωρία και εκδίκηση.

Μία φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε δείχνει το σώμα μιας κρατούμενης από την Bojnord, με «σαφή σημάδια βασανιστηρίων και τραύματος» όταν επέστρεψε στους συγγενείς της 25 ημέρες μετά τη σύλληψή της.

Η φωτογράφος Shaghayegh Moradiannejad, που διέφυγε από το Ιράν πριν από πέντε χρόνια, τόνισε ότι τα βασανιστήρια και η σεξουαλική κακοποίηση αποτελούν πάγια πρακτική του καθεστώτος: «Κατά τις ανάκρισεις πιέζουν τα στήθη, χρησιμοποιούν χυδαία και ταπεινωτικά λόγια και ασκούν σεξουαλική βία», δήλωσε.

Ο αριθμός των θυμάτων και η διεθνής ανησυχία

Οι αρχές του Ιράν έχουν συλλάβει πάνω από 50.000 άτομα που θεωρούνται ύποπτα συμμετοχής στις διαδηλώσεις, ανάμεσά τους φοιτητές, παιδιά, δικηγόρους και γιατρούς. Περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι φέρονται να έχουν σκοτωθεί κατά την καταστολή, ενώ πολλοί παραμένουν αγνοούμενοι.

Η διεθνής κοινότητα εκφράζει σοβαρή ανησυχία. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποίησε ότι οι σφαγές αυτές, σε συνδυασμό με την αποτυχία του Ιράν να συμφωνήσει σε νέα συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα, θα μπορούσαν να προκαλέσουν άμεση στρατιωτική αντίδραση. Το καθεστώς της Τεχεράνης απείλησε ότι οποιαδήποτε επέμβαση θα οδηγούσε σε πλήρη σύγκρουση.

πηγή: newyorkpost

protothema.gr

ezoic
Προηγούμενο άρθροΣυναγερμός στο Παρίσι, εκκενώνονται κεντρικά κτίρια μετά από απειλητικά μηνύματα για εκρηκτικούς μηχανισμούς
Επόμενο άρθροΚακοκαιρία στη Λήμνο: Περιοχές μετατράπηκαν σε λίμνες -Ήχησε το 112, «περιορίστε τις μετακινήσεις»
Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ