ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

7 τρις επιβεβαίωσης του Τ.Παπαδόπουλου και του ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν

· Κατοχικά Νέα

Δρ. Ιωάννης Παρίσης – Υποστράτηγος ε.α., Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης –
ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΧΙ > Η Κύπρος πανηγυρίζει για την ανεύρεση σημαντικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου, κάτι που, σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα κοιτάσματα του Ισραήλ, αναμένεται να μεταβάλει τα γεωπολιτικά δεδομένα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Παράλληλα θα συμβάλλει στην οικονομική ανάκαμψη της Μεγαλονήσου. Λαμβανομένης μάλιστα υπόψη….

της ιδιαίτερα σημαντικής από στρατηγικής πλευράς θέσης της, μέσω της οποίας ελέγχονται εμπορικοί οδοί και άξονες γεωστρατηγικής επιρροής, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς την αύξηση της στρατηγικής της σημασίας και της σχετικής ισχύος της.


Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ανακοινώνοντας το ευχάριστο γεγονός, έδωσε στη δημοσιότητα πολλά στοιχεία για τα αποτελέσματα των ερευνών καθώς και για τις θετικές επιπτώσεις στην οικονομία και τις εν γένει δυνατότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παρέλειψε ωστόσο ο Κύπριος Πρόεδρος να αποδώσει τα εύσημα στον άνθρωπο χάρη στον οποίο συνεχίζει να υφίσταται η Κυπριακή Δημοκρατία, ώστε να μπορεί αυτός σήμερα να πανηγυρίζει. Παρέλειψε να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Τάσσο Παπαδόπουλο, τον ηγέτη που είπε το νεώτερο ΟΧΙ του Ελληνισμού.
Ο ενεργειακός πλούτος της Κύπρου αποτελεί άλλη μια δικαίωση της απόρριψης του Σχεδίου Ανάν, μέσω του οποίου επιδιώχθηκε η αντικατάσταση του κυπριακού Κράτους με την «ανανική» σύμπραξη, στο πλαίσιο της οποίας Τουρκία και Βρετανία θα μπορούσαν πλέον να ελέγχουν το παιγνίδι. Αποκαλύπτεται σήμερα ότι, πέραν των άλλων αρνητικών στοιχείων, μέσω του Σχεδίου Ανάν επιδιώχθηκε ο έλεγχος του υποθαλάσσιου πλούτου της Κύπρου. Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι, πλάι στην πλατφόρμα άντλησης του φυσικού αερίου πανηγυρίζει η… «πλατφόρμα» του ΝΑΙ (είτε ανήκει στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση). Επιδιώκει να εκμεταλλευτεί με κάθε τρόπο την επιτυχία. Ωστόσο, εκείνοι που σήμερα πανηγυρίζουν για την επιτυχία και δρέπουν τις δάφνες, ας θυμηθούν ότι το οφείλουν στο ΟΧΙ του Τάσσου και του 76% του Κυπριακού Ελληνισμού.

Όσοι, σε Ελλάδα και Κύπρο, σε συνεργασία με ξένους, χλεύαζαν τον Τάσσο και απειλούσαν τους Κυπρίους για τις συνέπειες του ΟΧΙ και τα δεινά που τους περίμεναν διαψεύδονται συνεχώς. Η Κύπρος προοδεύει, έγινε μέλος της ΕΕ – μέσα στο 2012 θα ασκήσει και την Προεδρία της Ένωσης, με όλα τα θετικά επακόλουθα. Σήμερα αποκτά ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα: εισέρχεται στον ενεργειακό χάρτη. Όσο περνούν τα χρόνια όλο και περισσότερο δικαιώνεται εκείνο το ΟΧΙ. Και όσο ο Τάσσος δικαιώνεται τόσο περισσότερο αποκαλύπτεται η προδοτική στάση των «ανανιστών».

onalert

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Νορβηγικό κοινοβούλιο και σημαία - εικόνα αρχείου για το κρατικό επενδυτικό ταμείο. Φωτογραφία Piergiovanni Di Blasi / UnsplashBusiness

Νορβηγικό fund 2 τρισ. δολαρίων προτείνει βαθιές περικοπές στα αμερικανικά ομόλογα – Σήμα που κοιτούν οι αγορές

Κίεβο Ουκρανία - εικόνα αρχείου για την επίθεση στην SBU. Φωτογραφία Andreas M / UnsplashΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό drone χτύπησε την έδρα της SBU στο κέντρο του Κιέβου – Η αεροπορική σύγκρουση περνά σε νέο επίπεδο

Ορεινό και ερημικό τοπίο στο Ιράν - εικόνα αρχείου για Pickaxe Mountain. Φωτογραφία MeSSrro / UnsplashΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ μπορεί να χτυπήσουν σύντομα το Pickaxe Mountain στο Ιράν – Τι κρύβεται στα βαθιά τούνελ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά