Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

23:27 - 22/06/2024

6 φαγητά της εποχής του εμφυλίου πολέμου που μπορείτε να φτιάξετε ακόμα και σήμερα (περιλαμβάνονται συνταγές)

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, πολλά είδη ήταν σπάνια και συστατικά όπως τα αυγά, το κρέας ή η μαγιά μπορεί να ήταν δύσκολο ή ακριβό να αγοραστούν. Υπό το πρίσμα αυτό, οι άνθρωποι επινόησαν δημιουργικές συνταγές που λειτουργούν καλά χωρίς τέτοια συστατικά.

Η ιστορία αυτών των φαγητών είναι πιθανώς πολύ πιο πλούσια από τις γεύσεις τους. Αναπτύχθηκαν χρησιμοποιώντας υλικά που ήταν διαθέσιμα εκείνη την εποχή.

Ψωμί της Συνομοσπονδίας
Το αλεύρι από σιτάρι ήταν αρκετά σπάνιο στο Νότο κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, οπότε οι στρατιώτες έψηναν ψωμί από διαθέσιμα υλικά, όπως το λευκό καλαμποκάλευρο. Μερικοί προτιμούν να προσθέτουν μπέικιν πάουντερ, αλλά πρέπει να έχετε κατά νου ότι τότε οι στρατιώτες δεν είχαν μπέικιν πάουντερ ή βούτυρο. Το ηλιέλαιο χρησιμοποιήθηκε για να αντικαταστήσει το βούτυρο, σύμφωνα με το Εθνικό Μουσείο Ιατρικής του Εμφυλίου Πολέμου.

Συστατικά: 1:

Δύο αυγά
Δύο φλιτζάνια λευκό αλεύρι καλαμποκιού (όχι αυτοσυσπειρόμενο)
Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο, λιωμένο
Τρία τέταρτα κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ένα τέταρτο του φλιτζανιού λάδι
Οδηγίες:

Βουτυρώστε ένα τετράγωνο ταψί με λίγο από το βούτυρο.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το καλαμποκάλευρο και το αλάτι. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε τα αυγά με ένα πιρούνι και συνδυάστε τα με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
Προσθέστε τα υγρά συστατικά στα στεγνά συστατικά και στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί.
Ψήστε για 20 έως 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
Πόνε καλαμποκιού
Οι καλαμποκόπιτες παλαιότερα ψήνονταν σε λαδωμένα καθαρισμένα φτυάρια πάνω από πυρακτωμένα κάρβουνα.

Συστατικά: Πιτάρι με καλαμπόκι, το οποίο φτιάχνανε με το καλαμπόκι και το έψηναν με το καλαμπόκι:

Δύο φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
Τρία τέταρτα κουταλάκια του γλυκού αλάτι (ή λιγότερο)

Δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο ή λαρδί (λιωμένο)
Οδηγίες χρήσης:

Συνδυάστε όλα τα συστατικά για να φτιάξετε έναν ημίσκληρο πολτό.
Απλώστε σε ένα καλά λαδωμένο βαρύ ταψί σε πάχος ιντσών μέχρι πάχους ενός τετάρτου της ίντσας.
Ψήστε στους 375 F για 20 έως 25 λεπτά.
Καραμέλα Horehound
Άλλο ένα εξαιρετικά δημοφιλές τρόφιμο της εποχής του εμφυλίου πολέμου. Αυτή η λιχουδιά φτιάχτηκε από καραμέλα (Marrubium vulgare), η οποία μεταφέρθηκε στην Αμερική από τους αποίκους. Η καραμέλα Horehound χρησιμοποιήθηκε επίσης ως φάρμακο για πόνους στο στομάχι και πονόλαιμο.

Συστατικά:

Δύο και ένα τέταρτο του φλιτζανιού βιολογική ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
Ένα και ένα τέταρτο του φλιτζανιού νερό
Ένα φλιτζάνι αποξηραμένο κέρατο
Ένα τέταρτο του φλιτζανιού μέλι (ή άλλο προτιμώμενο φυσικό γλυκαντικό)
Οδηγίες χρήσης: Χρησιμοποιήστε το μέλι για να φτιάξετε το γλυκό σας:

Φέρτε το νερό σε βρασμό και προσθέστε το αποξηραμένο κέρατο. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το για 20 λεπτά.
Σουρώστε το έγχυμα από το κίσσηρο μέσα από ένα λεπτό κόσκινο σε μια μεσαία κατσαρόλα. Απορρίψτε ή κομποστοποιήστε τα χρησιμοποιημένα βότανα.

Προσθέστε τη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου και το μέλι.

Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς, βράζετε το μείγμα μέχρι να επιτευχθεί το στάδιο της σκληρής ρωγμής ή όταν μια κορδέλα “σιροπιού” σκληρύνει αμέσως στο παγωμένο νερό και σπάσει με ένα σπάσιμο.

Σημειώστε ότι το μείγμα θα γίνει πολύ αφρώδες κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του βρασμού, γι’ αυτό συνεχίστε να ανακατεύετε και προσέξτε να μην καείτε.

Αφήστε το να κρυώσει για μερικές ώρες πριν το σπάσετε σε μικρά κομμάτια καραμέλας.

Μελομακάρονα νοσοκομείου

Κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, το μελομακάρονο περιγράφηκε ως “φαγητό παρηγοριάς”. Αποκαλούνταν όμως και “φαγητό για άρρωστους” ή “φαγητό για ετοιμοθάνατους”, καθώς προσφερόταν σε τραυματισμένους στρατιώτες στα νοσοκομεία του πεδίου. Τα μελομακάρονα περιλαμβάνονταν συχνά στα πακέτα φροντίδας που έστελναν οι οικογένειές τους στους στρατιώτες και συχνά αποτελούσαν την πηγή πολλών διαπληκτισμών σχετικά με το φαγητό στις τάξεις τόσο της Ένωσης όσο και της Συνομοσπονδίας. (Σχετικά: Υπερτροφές επιβίωσης που πρέπει να προμηθευτείτε τώρα.)

Συστατικά:

Δύο φλιτζάνια αλεύρι
Δύο αυγά
Ένα φλιτζάνι μελάσα
Μία κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ
Ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μισό φλιτζάνι βουτυρόγαλα
Ένα τέταρτο της λίβρας μαλακό βούτυρο
Οδηγίες:

Βουτυρώστε ένα τετράγωνο ταψί εννέα ιντσών και πασπαλίστε το ελαφρά με αλεύρι.
Χτυπήστε το ένα τέταρτο του κιλού βούτυρο μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
Προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε καλά.
Προσθέστε το βουτυρόγαλα και τη μελάσα και ανακατέψτε.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε όλα τα ξηρά υλικά – το αλεύρι, το τζίντζερ και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέστε το μείγμα αλευριού στο μείγμα βουτύρου και ανακατέψτε καλά.
Αδειάστε το μείγμα στο ταψί σας και ψήστε για 35 λεπτά.
Βάλτε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του μελομακάρονου σας. Αν η οδοντογλυφίδα βγει καθαρή, το μελομακάρονό σας είναι έτοιμο.
Κρυώστε στο ταψί και στη συνέχεια κόψτε σε εννέα έως 12 κομμάτια.
Απόλαυση του ηλίθιου

Το Idiot’s delight πήρε το όνομά του από το γεγονός ότι ήταν εύκολο στην παρασκευή του – έλεγαν ότι ακόμα και ένας ηλίθιος μπορούσε να το φτιάξει.

Αυτό το απλό αλλά νόστιμο φαγητό ήταν ένα από τα φαγητά της εποχής του Εμφυλίου Πολέμου που απέκτησε ραγδαία δημοτικότητα μεταξύ των στρατιωτών. Αν και όχι τόσο συνηθισμένο όσο τα άλλα τρόφιμα, αυτό το βαθύ πιάτο σκούρο καφέ πλωτό από αντικείμενα που έμοιαζαν με μπισκότα σε μια παχύρρευστη σάλτσα κανέλας-σταφίδας βρισκόταν συχνά σε πακέτα που έπαιρναν οι στρατιώτες από την πατρίδα.

Συστατικά για τη γέμιση:

Τέσσερα φλιτζάνια νερό
Ένα φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
Ένα φλιτζάνι σταφίδες
Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο
Ένα κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Συστατικά για το μείγμα:

Ένα φλιτζάνι αλεύρι
Μισό φλιτζάνι γάλα
Μισό φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
Επτά κουταλιές της σούπας βούτυρο
Δύο κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Οδηγίες:

Φτιάξτε τη γέμιση βράζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα.
Για να φτιάξετε τη ζύμη, ανακατέψτε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μεγάλο μπολ.
Ρίξτε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί με κουταλιές.
Ρίξτε από πάνω τη γέμιση και ψήστε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Βραστό λάχανο βάλτου

Πολλές συνταγές κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου. Άλλες είναι δύσκολο να φτιαχτούν, αφού οι λεπτομέρειες σχετικά με τις ποσότητες που απαιτούνται για την παρασκευή τους είναι ασαφείς. Ιδού μια συνταγή που διασώθηκε – το στιφάδο με λάχανο βάλτου, το οποίο κάνει χρήση του λάχανου του βάλτου (Ipomoea aquatica) που φυτρώνει στους βάλτους του Νότου.

Συστατικά: 1:

Πράσινο λάχανο
Ντομάτες
Κρεμμύδια
Σκόρδο
Χοιρινό αλατισμένο
Αλάτι
Πιπέρι Cajun ή πιπέρι καγιέν (όχι και τα δύο)
Οδηγίες:

Κόψτε το αλατισμένο χοιρινό κρέας σε κομμάτια και τηγανίστε το σε μια μαντεμένια κατσαρόλα.

Κόβετε σε φέτες το κρεμμύδι και το λάχανο και τα τηγανίζετε στην κατσαρόλα με το αλατισμένο χοιρινό.
Προσθέστε ντομάτες και νερό (ή ζωμό) για να φτιάξετε ένα στιφάδο. Αυτό θα μαγειρευτεί, οπότε θα πρέπει να αποφύγετε να κάψετε το πιάτο.
Προσθέστε τα μπαχαρικά σιγά σιγά και λίγο λίγο κάθε φορά για να αναμειχθούν. Μαγειρέψτε σε πολύ χαμηλή φωτιά για τέσσερις με πέντε ώρες.
Δοκιμάστε τουλάχιστον κάθε ώρα, ώστε να μπορείτε να καταλάβετε αν χρειάζεστε περισσότερα καρυκεύματα.
Επισκεφθείτε το Food.news για περισσότερες ιστορίες σαν κι αυτή.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε για το pemmican, το απόλυτο φαγητό επιβίωσης.

 

 



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*