23:30 - 16/07/2021

24 παγκόσμιοι ηγέτες ανακοινώνουν διεθνή συνθήκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας για την εφαρμογή της Μεγάλης Ατζέντας Επαναφοράς

Μια σειρά από παγκόσμιους ηγέτες απηύθυναν έκκληση για μια παγκόσμια συνθήκη για την πανδημία, δήθεν προκειμένου να αποτραπούν μελλοντικές πανδημίες, να διανεμηθούν εμβόλια και να εφαρμοστεί μια μονομερής προσέγγιση στην παγκόσμια διακυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), καθώς και άλλοι 20 παγκόσμιοι ηγέτες, ένωσαν τις δυνάμεις τους και συνέταξαν μια κοινή επιστολή με προφανή σκοπό να κερδίσουν τη λαϊκή υποστήριξη για το παγκοσμιοποιητικό σχέδιο.

Γράφοντας στη βρετανική εφημερίδα The Telegraph, καθώς και σε άλλες εκδόσεις όπως η Le Monde στη Γαλλία, οι ηγέτες δήλωσαν την πρόθεσή τους να “οικοδομήσουν μια πιο ισχυρή διεθνή αρχιτεκτονική υγείας που θα προστατεύει τις μελλοντικές γενιές”.

Αποκαλώντας το COVID-19 τη “μεγαλύτερη πρόκληση για την παγκόσμια κοινότητα από τη δεκαετία του 1940”, οι 24 ηγέτες προέβλεψαν ότι “θα υπάρξουν και άλλες πανδημίες και άλλες μεγάλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία”.

“Καμία κυβέρνηση ή πολυμερής οργανισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της αυτή την απειλή”, δήλωσαν.

“Το ερώτημα δεν είναι αν, αλλά πότε. Μαζί, πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για να προβλέψουμε, να προλάβουμε, να ανιχνεύσουμε, να αξιολογήσουμε και να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις πανδημίες με ιδιαίτερα συντονισμένο τρόπο. Η πανδημία Covid-19 υπήρξε μια σκληρή και οδυνηρή υπενθύμιση ότι κανείς δεν είναι ασφαλής μέχρι να είναι όλοι ασφαλείς”.

Αυτή η τελευταία φράση θα μπορούσε να υποδηλώνει την επιρροή που ασκεί ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) και αφοσιωμένος παγκοσμιοποιητής Κλάους Σβαμπ στους 24 ηγέτες.

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, ο Schwab είχε δηλώσει:

“Όσο δεν εμβολιάζονται όλοι, κανείς δεν θα είναι ασφαλής”, μια δήλωση που από μόνη της θέτει ένα ενδιαφέρον ερώτημα σχετικά με την εμπιστοσύνη που δείχνουν αυτοί οι ηγέτες στις πολυδιαφημισμένες, αλλά επικίνδυνες πειραματικές ενέσεις τους.

Οι ηγέτες επαναβεβαίωσαν τον κοινό τους στόχο για τον παγκόσμιο εμβολιασμό, χαρακτηρίζοντάς τον ως “παγκόσμιο δημόσιο αγαθό”.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό το “δημόσιο αγαθό” και να εξασφαλιστεί η ταχεία εξάπλωση των εμβολίων σε ολόκληρο τον κόσμο, οι 24 παγκοσμιοποιητές ξεκίνησαν τη νέα τους διεθνή συνθήκη:

“[Ε]πιστεύουμε ότι τα έθνη θα πρέπει να συνεργαστούν για μια νέα διεθνή συνθήκη για την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση πανδημιών. Μια τέτοια ανανεωμένη συλλογική δέσμευση θα αποτελούσε ορόσημο για την ενίσχυση της ετοιμότητας για πανδημίες στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο”.

Η συνθήκη αυτή θα βασιζόταν στις αρχές του ΠΟΥ, αντλώντας στοιχεία από το καταστατικό του ΠΟΥ, καθώς και καλώντας “άλλους σχετικούς οργανισμούς-κλειδιά σε αυτή την προσπάθεια”.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, ήταν ένας από τους υπογράφοντες της δήλωσης.

“Ο κύριος στόχος αυτής της συνθήκης θα είναι η προώθηση μιας προσέγγισης όλων των κυβερνήσεων και όλης της κοινωνίας, ενισχύοντας τις εθνικές, περιφερειακές και παγκόσμιες ικανότητες και την ανθεκτικότητα σε μελλοντικές πανδημίες”, δήλωσαν οι ηγέτες.

“Αυτό περιλαμβάνει τη σημαντική ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας για τη βελτίωση, για παράδειγμα, των συστημάτων συναγερμού, της ανταλλαγής δεδομένων, της έρευνας και της τοπικής, περιφερειακής και παγκόσμιας παραγωγής και διανομής ιατρικών αντιμέτρων και αντιμέτρων για τη δημόσια υγεία, όπως εμβόλια, φάρμακα, διαγνωστικά και ατομικός προστατευτικός εξοπλισμός”.

Ούτε θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε παγκοσμιοποιημένες ατζέντες εμβολιασμού. Λόγω της προσέγγισης “One Health” των ηγετών, θα στηριζόταν στην αρχή της σύνδεσης μεταξύ “της υγείας των ανθρώπων, των ζώων και του πλανήτη μας”.

Με γλώσσα που θυμίζει την ατζέντα της Μεγάλης Επαναφοράς, που προωθείται από το WEF και τον Klaus Schwab, οι ηγέτες ανέφεραν ότι η νέα συνθήκη θα οδηγούσε σε έλλειψη εθνικών συμφερόντων και σε αυξημένες διεθνείς ανησυχίες:

[Μια τέτοια συνθήκη θα πρέπει να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αμοιβαία λογοδοσία και κοινή ευθύνη, διαφάνεια και συνεργασία εντός του διεθνούς συστήματος και με τους κανόνες και τις νόρμες του”.

Κανένα τμήμα της κοινωνίας δεν θα εξαιρεθεί από τη συμμετοχή στη νέα συνθήκη, όποια και αν είναι η μορφή της, με τους παγκόσμιους ηγέτες να επισημαίνουν ότι “θα συνεργαστούμε με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνίας των πολιτών και του ιδιωτικού τομέα”.

Δηλώνοντας ότι ο κορονοϊός, ο οποίος προήλθε από το Γουχάν της Κίνας, “εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες και τις διαιρέσεις μας”, οι ηγέτες δήλωσαν ότι είναι “ευθύνη” τους να “διασφαλίσουν ότι ο κόσμος θα πάρει τα διδάγματα από την πανδημία του Κόβιντ-19” και να “αδράξουν αυτή την ευκαιρία και να ενωθούν ως παγκόσμια κοινότητα για ειρηνική συνεργασία που θα εκτείνεται πέρα από αυτή την κρίση”.

Η πρόταση πρόκειται να συζητηθεί περαιτέρω μεταξύ των εθνικών ηγετών στη σύνοδο κορυφής της G7 τον Ιούνιο στην Κορνουάλη του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου ο Μπόρις Τζόνσον θα συναντήσει τους ομολόγους του από τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. Εν τω μεταξύ, οι 24 υπογράφοντες προειδοποίησαν ότι το νέο τους σχέδιο “θα πάρει χρόνο και απαιτεί μια συνεχή πολιτική, οικονομική και κοινωνική δέσμευση για πολλά χρόνια”.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ο ειδικός απεσταλμένος του ΠΟΥ για το COVID Dr. David Nabarro, επανέλαβε τη γλώσσα που χρησιμοποίησαν οι 24 ηγέτες, σημειώνοντας ότι θα χρειαστεί να περάσει το 2022 μέχρι να ολοκληρωθεί η παγκοσμιοποιημένη ατζέντα του παγκόσμιου εμβολιασμού, και έτσι υπαινίχθηκε “κάθε είδους προβλήματα με παραλλαγές”, πριν ολοκληρωθεί αυτός ο στόχος.

“Το μόνο που λένε οι ηγέτες είναι ότι “αυτό το πρόβλημα είναι τόσο τεράστιο που πρέπει να συνεργαστούμε για να το αντιμετωπίσουμε””, πρόσθεσε ο Nabarro.

Η σχεδιαζόμενη συνθήκη φαίνεται να ευθυγραμμίζεται πολύ στενά με τους στόχους της Μεγάλης Επαναφοράς του Klaus Schwab. Η προώθηση της Επαναφοράς από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ χρησιμοποιεί ακόμη και ταιριαστή ορολογία, περιγράφοντας “ηγέτες” που “βρίσκονται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι”.

Η κοινωνική αναστάτωση που προκάλεσε ο ιός της Γουχάν παρουσιάζει “ένα μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας για τη διαμόρφωση της ανάκαμψης” για τον Schwab, ο οποίος πρόσθεσε ότι “η πρωτοβουλία αυτή θα προσφέρει πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην ενημέρωση όλων εκείνων που καθορίζουν τη μελλοντική κατάσταση των παγκόσμιων σχέσεων, την κατεύθυνση των εθνικών οικονομιών, τις προτεραιότητες των κοινωνιών, τη φύση των επιχειρηματικών μοντέλων και τη διαχείριση των παγκόσμιων κοινών”.

Πράγματι, η σύνδεση μεταξύ της νέας διεθνούς συνθήκης και της Μεγάλης Επαναφοράς έκανε τον βετεράνο παρουσιαστή Richie Allen να γράψει:

“Αυτό είναι τρομακτικό. Εδώ και πολλά χρόνια παρουσιάζω συγγραφείς, ερευνητές και ακαδημαϊκούς που μας προειδοποιούσαν ότι αυτό θα συμβεί. Αυτό είναι το τέλος του παιχνιδιού”.

Μια τέτοια συνθήκη αφορούσε απλώς “τη συγκέντρωση της εξουσίας στα χέρια μιας μικροσκοπικής ελίτ”, εξήγησε ο Allen. “Είναι αυτό για το οποίο εργάζονται οι παγκοσμιοποιητές εδώ και δεκαετίες”.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ: Πολύ λεπτομερής εξήγηση της Μεγάλης Επαναφοράς και της Νέας Τάξης Πραγμάτων

Ο πλήρης κατάλογος των υπογραφόντων βρίσκεται παρακάτω:

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, director-general of the World Health Organisation.
Boris Johnson, prime minister of the United Kingdom;
Emmanuel Macron, president of France;
Angela Merkel, chancellor of Germany;
Charles Michel, president of the European Council;
Pedro Sánchez, Prime Minister of Spain;
António Luís Santos da Costa, prime minister of Portugal;
Mark Rutte, prime minister of the Netherlands;
Erna Solberg, prime minister of Norway;
Klaus Iohannis, president of Romania;
Kyriakos Mitsotakis, prime minister of Greece;
Volodymyr Zelensky, president of Ukraine;
J. V. Bainimarama, prime minister of Fiji;
Paul Kagame, president of Rwanda;
Uhuru Kenyatta, president of Kenya;
Moon Jae-in, president of the Republic of Korea;
Sebastián Piñera, president of Chile;
Carlos Alvarado Quesada, president of Costa Rica;
Edi Rama, prime minister of Albania;
Cyril Ramaphosa, president of South Africa;
Keith Rowley, prime minister of Trinidad and Tobago;
Kais Saied, president of Tunisia; Macky Sall, president of Senegal;
Aleksandar Vučić, president of Serbia;
Joko Widodo, president of Indonesia

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Ιωλκαίος 07/17/2021 @ 10:38 ΠΜ

    Ά, τα καλά πράγματα κρατάνε λίγο!
    Όταν τα τα χαλάσουν οι μαφιόζοι στη μοιρασιά, τότε θα πάνε πάραυτα στα σκουπίδια καί μεγάλες επανεκκινήσεις καί μεγάλα (Μπίγκ) Μπάνγκ!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*