Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

10:36 - 16/02/2012

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΘΡΥΛΙΚΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΟΣΤΟΚ

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Η λίμνη Βοστόκ βρίσκεται θαμμένη κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής, σε βάθος σχεδόν τεσσάρων χιλιομέτρων. Ανακαλύφθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και θεωρείται ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες στον πλανήτη με έκταση 15690 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti, παραμένει ανέγγιχτη εδώ και…

20 εκατομμύρια χρόνια και, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται κάτω από στρώμα πάγου, διαθέτει γλυκό νερό σε υγρή μορφή εξαιτίας της θερμότητας που εκπέμπει ο πυρήνας της Γης και μπορεί να περιέχει διάφορες μορφές ζωής άγνωστες μέχρι σήμερα.

Οι πρώτες ενδείξεις για την ύπαρξή της λίμνης Βοστόκ ήρθαν από βρετανικά ραντάρ τη δεκαετία του 1970. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1989, Ρώσοι επιστήμονες ξεκίνησαν την προσπάθεια να διατρυπήσουν τα τέσσερα χιλιόμετρα πάγου που μεσολαβούν μέχρι την επιφάνεια της. Το 1998 έφθασαν σε βάθος 3588 μέτρων, αλλά εγκατέλειψαν την γεώτρηση για να μην μολυνθεί το σπάνιο αυτό οικοσύστημα, μέχρι πριν από μερικούς μήνες που ξεκίνησαν με πιο ασφαλή τρόπο. Τέλη Ιανουαρίου του 2012, λίγο πριν επέλθει ο Χειμώνας και επικρατήσουν ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες στη περιοχή και η θερμοκρασία αγγίξει τους -65 βαθμούς κελσίου, οι εργασίες έφθασαν σε βάθος 3768 μέτρων, μόλις λίγα μέτρα πάνω από την επιφάνεια του υγρού στοιχείου. Η γεώτρηση σταμάτησε στις 4 Φεβρουαρίου, όταν το ειδικό τρυπάνι ήρθε σε επαφή με το νερό, σε βάθος 3770 μέτρων. Στη συνέχεια, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της ρωσικής Ανταρκτικής αποστολής, Βαλερί Λουκίν, από την Αγία Πετρούπολη, το νερό της λίμνης ωθούμενο από την πίεση εισήλθε στο φρεάτιο σε ύψος 30-40 μέτρων και απομάκρυνε τα χημικά υγρά του τρυπανιού. Εκεί πάγωσε δημιουργώντας ένα είδος πώματος, προστατεύοντας τη λίμνη από οποιαδήποτε μόλυνση.

Μετά το χειμώνα, οι Ρώσοι επιστήμονες θα επιστρέψουν στον σταθμό για να πάρουν τα πρώτα δείγματα νερού και να μελετήσουν για πρώτη φορά το εντελώς άγνωστο απομονωμένο οικοσύστημα. Πριν αποκαλυφθούν τα πρώτα μυστικά της λίμνης Βοστόκ, μια γυάλινη φιάλη με νερό παραδόθηκε συμβολικά στον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*