Διαφημίσεις

Οι πόλεμοι που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ από την εποχή των δίδυμων πύργων μέχρι σήμερα, έχουν κοστίσει 225.000 ζωές, και $4.4 τρισεκατομμύρια, σύμφωνα με μια πρόσφατη πανεπιστημιακή έρευνα.
Η επιστημονική εργασία, που  δημοσιεύτηκε προχθές από το πανεπιστήμιο Brown, εστιάζει στους πολέμους στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, καθώς και στις αντιτρομοκρατικές  επιχειρήσεις στο Πακιστάν και στην Υεμένη, που ακολούθησαν τις επιθέσεις της 11/9/2001.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι κυβερνήσεις ξεκινάνε πολέμους χωρίς να υπολογίζουν την διάρκειά τους και τα κόστη, «υπερεκτιμώντας τα πολιτικά οφέλη της χρήσης ωμής βίας».


Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, μια συντηρητική εκτίμηση των συνολικών απωλειών, αγγίζει τις 225.000 νεκρούς και 365.000 τραυματίες μέχρι σήμερα.


Ο αριθμός των νεκρών στρατιωτών φτάνει τους 31.741, νούμερο που συμπεριλαμβάνει 6.000 Αμερικανούς, 1.200 των συμμαχικών χωρών, 9.900 Ιρακινούς, 8.800 Αφγανούς, 3.500 Πακιστανούς, καθώς και περίπου 2.300 ιδιώτες, μέλη των εταιριών προστασίας που επιχειρούν για λογαριασμό των ΗΠΑ.


Ο αριθμός των απωλειών αμάχων είναι πολύ μεγαλύτερος, με 172.000 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 125.000 Ιρακινών, 35.000 Πακιστανών, και 12.000 Αφγανών.


Η εργασία παραδέχεται ότι η εκτίμηση του αριθμού των θανάτων είναι δύσκολη υπόθεση, ειδικά στη περίπτωση των ανταρτών, τους οποίους υπολογίζει μεταξύ 20.000 και 51.000.


Σκοτώθηκαν επίσης 168 δημοσιογράφοι, και 266 εργαζόμενοι και εθελοντές ανθρωπιστικών οργανισμών.


Παράλληλα, οι πόλεμοι αυτοί δημιούργησαν κύματα προσφύγων και μετατοπισμένων ατόμων. Το συνολικό τους νούμερο αγγίζει τα 8 εκατομμύρια, κυρίως στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.


Το υπολογιζόμενο κόστος των πολέμων είναι μεταξύ $3.7 και $4.4 τρισεκατομμύρια, ένα ποσό που αντιστοιχεί στο ¼ του σημερινού αμερικανικού εθνικού χρέους.


Η έρευνα κατέληξε σε ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό από αυτό που ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας (πεντάγωνο), καθώς συμπεριέλαβε τις δαπάνες του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας για αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, και τις ιατρικές δαπάνες για τους τραυματίες βετεράνους έως το 2051.


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, οι πόλεμοι έχουν κοστίσει μόλις $1 τρισ.

S.A.
AlterNet
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *