Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

13:12 - 11/10/2010

Περιοδεία στα Δυτικά Βαλκάνια για την Χίλαρι Κλίντον με πρώτο σταθμό τη Βοσ

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Για το Σαράγεβο αναχωρεί η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον στο πλαίσιο περιοδείας στα Δυτικά Βαλκάνια με στόχο -όπως τονίζουν πολιτικοί αναλυτές στην Ουάσινγκτον- να τονίσει την ανάγκη να προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς οι πολιτικές μεταρρυθμίσεις στην περιοχή προκειμένου να καταστεί εφικτή η ένταξή της στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας της επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, μια χώρα με έντονες εθνοτικές αντιθέσεις, που μόλις βγήκε από εκλογές (στις 3 Οκτωβρίου).

Στο Σαράγεβο, η Χίλαρι Κλίντον -όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα Washington Post- θα προσπαθήσει να παροτρύνει τη νέα πολιτική ηγεσία της Βοσνίας να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, που είχαν «παγώσει» εδώ και πολύ καιρό και να θέσει ως προτεραιότητά της την ένταξη στην «ευρωπαϊκή οικογένεια».

Την Τρίτη η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα συναντηθεί με την τριμερή προεδρία της Βοσνίας, στην οποία αναμένεται να τονίσει τη σημασία των συνταγματικών και άλλων μεταρρυθμίσεων στην πορεία προς την ΕΕ.

Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η Βοσνία έχει μείνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, ενώ και η πρόσφατη εκλογική διαδικασία δεν έφερε σημαντικές αλλαγές στο πολιτικό κλίμα.

«Υποστηρίζουμε εδώ και καιρό ότι, η Βοσνία πρέπει να προβεί σε συνταγματικές μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο Φίλιπ Γκόρντον, κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης για την Ευρώπη, και προσέθεσε: «Λυπούμαστε που οι μεταρρυθμίσεις αυτές δεν έγιναν πριν από τις εκλογές».

Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε ότι η Χίλαρι Κλίντον δεν πρόκειται να προσπαθήσει, σε καμία περίπτωση, να επιβάλλει τις μεταρρυθμίσεις αυτές στην πολιτική ηγεσία της Βοσνίας, στο πλαίσιο της επίσκεψής της.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Φίλιπ Γκόρντον, θα πρέπει οι ίδιοι οι Βόσνιοι, από μόνοι τους, να προχωρήσουν στις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις.

Από την πρωτεύουσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, η Χίλαρι Κλίντον θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι και στη συνέχεια στην Πρίστινα, σε μια προσπάθεια να παροτρύνει τις δύο πλευρές σε συνεργασία και εξομάλυνση των μεταξύ τους σχέσεων.

Στο Βελιγράδι, η Χίλαρι Κλίντον αναμένεται να τονίσει την ανάγκη άμεσης έναρξης συνομιλιών με το Κόσοβο. «Ανυπομονούμε να δούμε τις δύο πλευρές να προχωρούν σ’ αυτό» δήλωσε ο Γκόρντον και πρόσθεσε: «Η άποψή μας είναι ότι οι συνομιλίες θα είναι μεταξύ ίσων και θα αποτελέσουν μια ευκαιρία και για τους δύο να προχωρήσουν μπροστά και να επιλύσουν τα απαραίτητα ζητήματα προκειμένου να προχωρήσουν προς την ένταξη στην Ευρώπη (ΕΕ)».

Σε ό,τι αφορά το σχεδιαζόμενο διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, έχει δηλώσει έτοιμος να συμμετάσχει στις συνομιλίες, αλλά ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τη μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία του Κοσόβου.

Ανάλογες συζητήσεις θα έχει η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών και στην Πρίστινα, όπου θα προσπαθήσει, επίσης, να στείλει μήνυμα για την ανάγκη να επικρατήσει ανεκτικότητα στις σχέσεις μεταξύ της αλβανικής και της σερβικής κοινότητας, που πολλές φορές «ακροβατούν» σε τεντωμένο σχοινί.

Στο πρόγραμμα της Χίλαρι Κλίντον στο Κόσοβο περιλαμβάνεται και επίσκεψη στο σερβικό θύλακα της Γκρατσάνιτσα.

Μετά το Κόσοβο, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα μεταβεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, όπου μαζί με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς θα έχουν επαφές με κορυφαία στελέχη του ΝΑΤΟ προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα, όπως η ευρωπαϊκή ασφάλεια, η κατάσταση στο Αφγανιστάν και η επικείμενη σύνοδος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας το Νοέμβριο στην Πορτογαλία.

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*