ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Ο Μπερλουσκόνι επωφελήθηκε από μυστικές συμφωνίες με τον Πούτιν, αναφέρει το WikiLeaks

· Κατοχικά Νέα

Υποψίες ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι μπορεί να «επωφελείται προσωπικά» από μυστικές συμφωνίες με τον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν εκφράζουν Αμερικανοί διπλωμάτες, σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν μέσω του WikiLeaks στην εφημερίδα Guardian. Οι αποκαλύψεις αυτές ακολουθούν άλλες που αναφέρουν ότι η Ρωσία είναι κράτος που συνδέεται με τη μαφία. Εάν είναι αλήθεια, είναι σκουπίδια, δηλώνει η Μόσχα από την πλευρά της.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα έγγραφα της αμερικανικής πρεσβείας στη Ρώμη, ο Βλ.Πούτιν υποσχέθηκε στον «Καβαλιέρε» ένα μεγάλο μερίδιο από επικερδείς ενεργειακές συμφωνίες.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε μέσα στο 2010 από την πρεσβεία στη Ρώμη να συγκεντρώσει πληροφορίες για το «ποιες προσωπικές επενδύσεις μπορεί να έχουν οι δύο άνδρες, οι οποίες ενδέχεται να υποκινούν την εξωτερική ή την οικονομική τους πολιτική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Αμερικανός πρέσβης στη Ρώμη, Ρόναλντ Σπόλι, είχε αρχικά κάνει κάποιες νύξεις για τις στενές σχέσεις των δύο ηγετών το 2008-2009. Ανέφερε ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε αναλάβει προσωπικά την εφαρμογή των συμφωνιών με τη Μόσχα.

Ο Μπερλουσκόνι είναι «φερέφωνο» του Πούτιν, ανέφερε ο πρεσβευτής και προσέθετε ότι η οικογένεια του Πούτιν επισκεπτόταν την βίλα του Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία με έξοδα του ίδιου του «Καβαλιέρε». Ενώ και ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί τη βίλα του Βλ.Πούτιν στο θέρετρο Σότσι.

Τον Ιανουάριο του 2009 ο Ρ.Σπόλι έγραψε ότι «ο Μπερλουσκόνι θαυμάζει το “μάτσο”, αποφασιστικό και απολυταρχικό στυλ διακυβέρνησης του Πούτιν που ο Ιταλός πρωθυπουργός θεωρεί ότι μοιάζει με το δικό του».

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρέσβης άφηνε να εννοηθεί ότι υπήρχαν και οικονομικά οφέλη από τις σχέσεις των δύο αντρών. «Ο Γεωργιανός πρεσβευτής στη Ρώμη μας είπε ότι η Γεωργία πιστεύει ότι ο Πούτιν υποσχέθηκε στον Μπερλουσκόνι ένα ποσοστό από τα κέρδη από οποιονδήποτε αγωγό κατασκευάσουν οι Gazprom μαζί με την (ιταλική) ENI» αναφέρει ένα από τα έγγραφα.

Ο ίδιος ο Σ.Μπερλουσκόνι αρνείται τα όσα αναφέρονται στα έγγραφα. «Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι δεν διατηρώ συμφέροντα σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Ότι δεν έχω προσωπικό συμφέρον και ότι κοιτάζω μόνο το συμφέρον των Ιταλών και της χώρας μου».

Αλλά και η Μόσχα απορρίπτει τα όσα αναφέρονται σε έγγραφα που διέρρευσαν μέσω του WikiLeaks.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εάν είναι αλήθεια (ότι υπάρχουν αυτά τα έγγραφα), μάς εκπλήσσει που Αμερικανοί διπλωμάτες μπορούν να γράφουν τέτοια σκουπίδια» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν.

Νωρίτερα, η εφημερίδα The Guardian είχε δημοσιεύσει έγγραφα που αναφέρουν ότι ανώτατος Ισπανός εισαγγελέας χαρακτηρίζει τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Τσετσενία ως «κράτη που συνδέονται με τη μαφία».

Τονίζει, πάντως ότι δεν πιστεύει πως τα όσα έχουν διαρρεύσει θα προκαλέσουν προβλήματα στη σχέση των ΗΠΑ με τη Ρωσία.

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πολεμικό πλοίο και αεροπλανοφόρο στη θάλασσαΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τρίτο αεροπλανοφόρο και περίπου 9.000 επιπλέον στρατιωτικοί προς Μέση Ανατολή – Νέα κλιμάκωση γύρω από το Ιράν

Δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου στην ΕυρώπηΔΙΕΘΝΗ

Ευρώπη: Στο τραπέζι απελευθέρωση 50 εκατ. βαρελιών diesel – Το πετρέλαιο έπεσε 3% μέσα σε λίγες ώρες

Χαρτονομίσματα ευρώ και διεθνής αγορά συναλλάγματοςΔΙΕΘΝΗ

Το ευρώ έπεσε σε χαμηλό 17 μηνών – Γιατί το δολάριο δυναμώνει και τι σημαίνει για την τσέπη μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *