Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

18:24 - 15/11/2010

Να λογοδοτήσει για την παράνομη δράση της CIA καλεί την ΕΕ η Διεθνής Αμνηστία

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Εξηγήσεις για την ανάμειξη ευρωπαϊκών χωρών στο διαβόητο πρόγραμμα «έκτακτων μεταγωγών» της διακυβέρνησης Μπους επιμένει να ζητά η Διεθνής Αμνηστία, κατηγορώντας την ΕΕ ότι αποτυγχάνει να κάνει τα κράτη-μέλη της να λογοδοτήσουν. Η Αμνηστία καλεί τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να διασφαλίσουν ότι θα αποδοθεί Δικαιοσύνη στους υπόπτους για τρομοκρατία που ανακρίθηκαν από την CIA σε τρίτες χώρες, όπου καταγγέλλουν ότι υπέστησαν βασανιστήρια.

Σε έκθεσή της υπό τον τίτλο «Κοινό Μυστικό: Αυξανόμενα στοιχεία για τη συνέργεια της Ευρώπης στις Μεταγωγές και Μυστικές Κρατήσεις», η Διεθνής Αμνηστία συλλέγει τα τελευταία στοιχεία σχετικά με την ανάμειξη ευρωπαϊκών κρατών στα παράνομα προγράμματα της CIA.

Οκτώ ευρωπαϊκές χώρες είχαν ανάμειξη κατά κάποιον τρόπο στο πρόγραμμα «έκτακτων μεταγωγών», βάσει της έρευνας που διενήργησε η Διεθνής Αμνηστία και των συνεντεύξεων που έλαβε από πρώην κρατούμενους.

Μυστικές φυλακές λειτουργούσαν στην Πολωνία, τη Λιθουανία και τη Ρουμανία, ενώ άλλες χώρες -περιλαμβανομένων Ιταλίας και Γερμανίας- διευκόλυναν τη μεταγωγή υπόπτων για τρομοκρατία με τις παράνομες πτήσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Η Διεθνής Αμνηστία αναγνωρίζει ότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ερευνούν το ρόλο τους στην υπόθεση.

Επιτροπή της λιθουανικής Βουλής έχει καταλήξει ότι όντως η CIA διέθετε μυστικές φυλακές στο έδαφος της χώρας. Η Ρουμανία και η Πολωνία αρνούνται την ύπαρξη φυλακών, ωστόσο Πολωνοί εισαγγελείς διεξάγουν έρευνα.

Η Βρετανία έχει ανακοινώσει ότι θα διενεργήσει έρευνα σχετικά με τις ενέργειες των Υπηρεσιών Πληροφοριών της σε σχέση με τις κατηγορίες για συνέργεια στο βασανισμό υπόπτων για τρομοκρατία που κρατούνταν σε τρίτες χώρες.

Η Διεθνής Αμνηστία χαιρετίζει την κίνηση της βρετανικής κυβέρνησης, ωστόσο τονίζει ότι αποδεικνύεται πως είναι δύσκολος και μακρύς ο δρόμος για να αποδεχθούν οι ευρωπαϊκές χώρες την πλήρη ευθύνη τους.

«Η ΕΕ έχει αποτύχει εντελώς να κάνει τα κράτη-μέλη να λογοδοτήσουν. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην Ευρώπη να ενωθεί με τις ΗΠΑ και να γίνει ζώνη ‘μη ευθύνης’. Αλλάζει αργά η παλίρροια, ορισμένες χώρες αρχίζουν έρευνες, αλλά πολύ περισσότερα μένουν να γίνουν» δηλώνει ο Νίκολας Μπέργκερ, διευθυντής ευρωπαϊκών υποθέσεων της Διεθνούς Αμνηστίας.

Όλα τα θύματα του προγράμματος «έκτακτων μεταγωγών» δηλώνουν ότι βασανίστηκαν ή κακομεταχειρίστηκαν κατά την κράτησή τους, αναφέρεται στην έκθεση. Ορισμένοι ύποπτοι απήχθησαν διά της βίας και κρατήθηκαν μυστικά στις φυλακές της CIA, ενώ τα ίχνη ορισμένων παραμένουν αγώνα έως και σήμερα.

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*