Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

06:00 - 24/08/2011

Μετά τον Καντάφι τι;

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Του John Hannah, πρώην συμβούλου του αντιπροέδρου Dick Cheney.
Η αναμενόμενη κατάρρευση του καθεστώτος Καντάφι αποτελεί σημαντικό ορόσημο, όχι μόνο για τον ταλαιπωρημένο λιβυκό λαό, αλλά και για τη γενικότερη εξέγερση των Αράβων το 2011.
Η ικανότητα του Καντάφι να διατηρείται στην εξουσία εν μέσω σφαγής και μέσω της σκληρότητας, έχει εναποθέσει μια σκοτεινή σκιά επάνω από την ευρύτερη περιοχή, τους τελευταίους έξι μήνες.

Σε αντίθεση με τη γρήγορη και σχετικά αναίμακτη αποχώρηση του Μπεν Αλί της Τυνησίας και του Μουμπάρακ της Αιγύπτου, ο Καντάφι έλπιζε να αποτελέσει ένα διαφορετικό μοντέλο δικτάτορα: Αντί να ενδώσει στη λαϊκή θέληση για αλλαγή, προτίμησε να τη συντρίψει με κάθε μέσο. Το παράδειγμά του το μιμήθηκε και ο Άσαντ της Συρίας, ο οποίος αντιμετώπισε τον δικό του επαναστατημένο λαό με αντίστοιχες δολοφονικές μεθόδους.
Τώρα, με το τέλος του Καντάφι να πλησιάζει, οι υπόλοιποι τύραννοι της περιοχής έχουν υποστεί ένα σοβαρό ψυχολογικό πλήγμα. Το μήνυμα ελήφθη. Η προσπάθεια άρνησης της λαϊκής βούλησης, μέσω λουτρών αίματος, και η απόρριψη των αιτημάτων για δημοκρατία κλπ δεν περνάει πλέον. Για αυτό, και οι εξελίξεις της Λιβύης, αντηχούν στη Συρία, αναστατώνοντας τη Δαμασκό. Μπορούμε μάλιστα να στοιχηματίσουμε, πως από σήμερα κιόλας, το κεφάλι του Άσαντ δεν αισθάνεται και πολύ ασφαλές στους ώμους του.
Όσο όμως ευπρόσδεκτη είναι η πτώση του Καντάφι, δεν παύουν να υπάρχουν και αρκετές προκλήσεις για τη προοπτική της λιβυκής επανάστασης. Πρόκειται για μια κοινωνία διαιρεμένη σε πλαίσια φυλών και εδαφών, στερούμενης λειτουργικών θεσμών. Ο πολύμηνης διάρκειας πόλεμος έχει βαθύνει αυτές τις αμοιβαίες υποψίες και αντιπαλότητες. Οι Ισλαμιστές είναι πανίσχυροι, και έτοιμοι να αναλάβουν τον έλεγχο. Ο κίνδυνος για γενικευμένο χάος και αντίποινα σε μεγάλη έκταση, είναι υπαρκτός. Απομένει να αποδειχθεί στη πράξη, αν το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο έχει τη δύναμη και τη πειθαρχία να ελέγξει τη κατάσταση που θα διαμορφωθεί.
Η Δύση έχει συμφέρον να πετύχει η Λιβύη, να ξαναγίνει μια σταθερή πετρελαιοπαραγωγός χώρα, μέλος της διεθνούς κοινότητας, και με εστίαση στην ευμάρεια και πρόοδο του λαού της.
Η αμερικανική στρατιωτική  στήριξη του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου, και η αμερικανική επιρροή επί της διανομής των παγωμένων λιβυκών κεφαλαίων, δίνει στις ΗΠΑ και στους συμμάχους της ένα σαφές πλεονέκτημα. Η Αμερική θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί, χωρίς δεύτερες σκέψεις, στα πλαίσια μιας συντονισμένης στρατηγικής που θα ανασχεδιάσει τη Λιβύη της νέας εποχής, σε μια κατεύθυνση ταυτισμένη με τα αμερικανικά συμφέροντα.
Η κυβέρνηση του Ομπάμα μπορεί να είναι  ικανοποιημένη με τη πτώση του Καντάφι. Σίγουρα κινήθηκε τόσο αργά όσο  και χλιαρά όσον αφορά στις προσπάθειες ανατροπής του, με αποτέλεσμα να διαρκέσει πολύ χρόνο η σύγκρουση που προέκυψε, αυξάνοντας το ενδεχόμενο μιας εξτρεμιστικής ισλαμικής ανάδυσης στα ερείπια του καθεστώτος Καντάφι. Η εμμονή του Ομπάμα, να «ηγείται από πίσω», διάβρωσε την ήδη εξασθενημένη αμερικανική αξιοπιστία, και έδωσε θάρρος σε κάποιους τυράννους όπως ο Άσαντ να εξαπολύσουν την οργή τους εναντίον των διαδηλωτών.
Η τελική ουσία είναι ότι πριν από 5 μήνες ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε  πως ο αιματοβαμμένος δικτάτορας πρέπει να φύγει. Και τώρα όλα δείχνουν πως φεύγει. Αυτή η επιτυχία είναι πολύτιμη για τις ΗΠΑ, και θα πρέπει να τη χειριστούν σοφά, έτσι ώστε να οδηγήσει σε ανάλογο αποτέλεσμα στη Συρία, και στη συνέχεια να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ο ιρανικός άξονας, ο οποίος και αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τα συμφέροντα της Αμερικής στη Μέση Ανατολή.
National Review



http://www.antinews.gr Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*