Διαφημίσεις

Ιδού ποιοι μας κουνάνε το δάχτυλο! Η Γερμανία έχει παράλληλο νόμισμα από το 2003!

Μια σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο μπορεί να πείσει και τον πλέον δύσπιστο για το αν είναι αληθής ή όχι.
das-schwundgeld-soll-vor-allem

Η Γερμανία, που θέλει να παρουσιάσει ως την υπέρτατη καταστροφή την κυκλοφορία παράλληλου νομίσματος στην Ελλάδα –κάποιοι μάλιστα είπαν ότι δεν είναι δυνατή η ύπαρξη παράλληλου νομίσματος στην Ευρωζώνη–, κουνώντας αυστηρά το δάχτυλο στους κυβερνώντες και τρομοκρατώντας , με τους «γνωστούς-άγνωστους» τρόπους τους Έλληνες πολίτες, επιτρέπει εδώ και χρόνια την κυκλοφορία παράλληλου νομίσματος σε αρκετές περιοχές της επικράτειάς της και μάλιστα με την ίδια αξία που έχει το ευρώ!
OXI ευρω αλλά…

Πρόκειται για το νόμισμα Chiemgauer, το οποίο αποτελεί εσωτερικό νόμισμα της Βαυαρίας, ενός εκ των σημαντικοτέρων ομοσπονδιακών κρατιδίων της Γερμανίας. Το εν λόγω νόμισμα κυκλοφορεί από το 2003 και διευκολύνει τις συναλλαγές των περιοχών που το έχουν υιοθετήσει. Με αυτό γίνονται αγορές, πληρώνονται μισθοί κλπ. Η ισοτιμία του είναι ακριβώς ίδια με το ευρώ, ενώ μπορούν οι κάτοχοί του να εξαγοράσουν με αυτό ευρώ με μία πάρα πολύ μικρή διαφορά στην τιμή της συναλλαγής.
Εν ολίγοις, χρησιμοποιείται μόνο εντός του κρατιδίου – κάτι που προφανώς θα συνέβαινε και στην Ελλάδα – ενώ για τις εκτός κρατιδίου συναλλαγές απλά… μετατρέπεται, χωρίς να χάνει την αξία του. Και καλό θα είναι σε αυτό το σημείο, να ξεκαθαρίσουμε πως δεν είμαστε ούτε «δραχμολάγνοι» ούτε τίποτα παρόμοιο – όπως πολλοί μπορούν να σκεφτούν. Όμως, ποιος ανέχεται ο… πρώτος διδάξας, να σου σκορπάει τρόμο και να σου φέρνει την καταστροφή; Όταν μάλιστα δεν είδε κανένας καμμία καταστροφή στο εσωτερικό της Γερμανίας από αυτή την παράλληλη κυκλοφορία δύο νομισμάτων;

Αύξηση της εσωτερικής ζήτησης µέσω των κινήτρων κυκλοφορίας

Η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και άλλες χώρες του ευρώ στροβιλίζονται σε µια αρνητική ύφεση. H κυκλοφορία του χρήµατος έχει µειωθεί εξαιτίας των απαραίτητων κρατικών περικοπών και της µειωµένης καταναλωτικής κίνησης ως αποτέλεσµα της οικονοµικής κρίσης. Αντιστοίχως συρρικνώνεται η κυκλοφορία αγαθών και υπηρεσιών. Αυτό έχει ως αποτέλεσµα να απολύεται εργατικό δυναµικό και να µειώνονται περαιτέρω τα έσοδα από τη φορολογία, ένα σπιράλ που από µόνο του κάνει πιο ισχυρή την πτώση. Η ανεργία των νέων φτάνει σε αυτές τις χώρες στο αποθαρρυντικό 40%.

Επειδή τα οικονοµικά προγράµµατα που χρηµατοδοτούνται από το χρέος δεν είναι πλέον εφικτά, µόνο οι δοµικές µεταρρυθµίσεις στην οικονοµία, η υπευθυνότητα και η οµαλοποίηση του νοµισµατικού συστήµατος µπορούν να βοηθήσουν. Εδώ έρχεται το εξπρές χρήµα.

Η ύφεση σηµαίνει ότι γίνονται λιγότερες επενδύσεις και αγορές και οι πληρωµές γίνονται µεκαθυστέρηση. Αυτό το γεγονός δηµιουργεί στασιµότητα στην κυκλοφορία του χρήµατος, όπως ακριβώς συµβαίνει στο µποτιλιάρισµα.

Ο έµπορος κάνει λιγότερες πωλήσεις και δεν µπορεί να πληρώσει τον προµηθευτή του, γι’ αυτό ο προµηθευτής δεν µπορεί να πληρώσει τους εργαζόµενους του και οι εργαζόµενοι δεν µπορούν να πληρώσουν το νοίκι τους και οι εκµισθωτές δεν µπορούν να πληρώσουν τους φόρους, γι’ αυτό και το κράτος δεν µπορεί να πληρώσει τους δικούς του προµηθευτές κοκ.

Αν κάποιος καταφέρει να τα κάνει όλα να πηγαίνουν πιο γρήγορα, τότε βγαίνουµε από το µποτιλιάρισµα. Γι’ αυτό πρέπει τα κράτη, εργαζόµενα προς ένα σταθερό ευρώ, να εισαγάγουν ένα περιφερειακό νόµισµα, το οποίο θα συνοδεύεται από κίνητρα για την επιτάχυνση της κυκλοφορίας.

[sc:stranger]

Κίνητρα για την κυκλοφορία σηµαίνει ότι για τη χρήση του περιφερειακού χρήµατος επιβάλλεται ένας φόρος.

Όπως ακριβώς σήµερα πληρώνουµε επιτόκια για τις πολύ µικρές καταθέσεις σε τρεχούµενους λογαριασµούς, έτσι θα πρέπει να πληρώνεται ένας φόρος για τις ρευστές, όχι όµως για τις µακροπρόθεσµες καταθέσεις.

makeleio.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

4 σχόλια στο “ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ!”
  1. Νομιζω χωρις να θελω να κανω τον εξυπνο και παρακαλω διορθωστε με.Αυτα ειναι κουπονια οχι πραγματικο χρημα.Κατι σαν δωροεπιταγες που εχουν χρηματικο αντικρισμα.

  2. Ο ΕΠΙΚΥΡΙΑΧΟΣ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ!!ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ!!!
    28 Ιου 2015 Χωρίς Σχόλια
    Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΑΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΧΤΊΖΟΝΤΑΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!

    ekklhsies

    «Βόμβα μεγατόνων» ενεργοποίησε με μια μόνο υπογραφή του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης μετατρέποντας σε αυθαίρετα και ενδεχομένως κατεδαφιστέα όλα τα εκκλησιαστικά κτίσματα, Ναούς, Μονές, μητροπολιτικά μέγαρα και κάθε λογής κτίσμα που χτίστηκε από το 1988 μέχρι σήμερα με άδεια της Ναοδομίας.

    Στις 12 Μαρτίου το Β΄ Τμήμα του νομικού Συμβουλίου του Κράτους συνεδρίασε για να απαντήσει στο ερώτημα «Ποια υπηρεσία είναι αρμόδια για την έκδοση των οικοδομικών αδειών, των έλεγχο της εκτέλεσης των οικοδομικών εργασιών και την έκδοση των αντιστοίχων διοικητικών πράξεων στα κτίρια που αναφέρονται στο άρθρο 47 παρ2 του ν.590/77 περί Κ.Χ. της Εκκλησίας της Ελλάδος».

    Έτος αναφοράς ήταν το 1988 τότε δηλαδή που καταργήθηκε ο ΟΔΕΠ. Ο Οργανισμός Διαχείρισης Εκκλησιαστικής Περιουσίας στην δικαιοδοσία του οποίου ήταν και οι υποθέσεις που αφορούν στην Ναοδομία.

    Σύμφωνα λοιπόν με την 148/2012 γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. « …δεν παρασχέθηκε ρητά στην Εκκλησία της Ελλάδος η αρμοδιότητα για χορήγηση άδειας δόμησης (όπως προβλεπόταν ρητά στον καταργηθέντα ΟΔΕΠ) …».

    Κι έτσι «Μετά την κατάργηση του ΟΔΕΠ η αρμοδιότητα έκδοσης της άδειας δόμησης των κτιρίων που αναφέρονται στο άρθρο 47 παρ 2 του ν590/1977 καθώς και της άσκησης συναφούς ελέγχου τήρησης πολεοδομικών διατάξεων ως προς τα κτίρια αυτά, ανήκει στις κατά τις γενικές διατάξεις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες και τα αρμόδια ελεγκτικά, όργανα».

    Με απλά λόγια στα κείμενα που συνόδευαν την κατάργηση του ΟΔΕΠ και την μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων, περιουσίας κτλ στην Εκκλησίας της Ελλάδος «ξέχασαν» να εντάξουν τα θέματα Ναοδομίας.

    Η γνωμοδότηση αυτή δεν είχε καμία ισχύ, μέχρι την 8η Οκτωβρίου. Τότε ο αρμόδιος Υπουργός την έκανε δεκτή και ενημέρωσε τις υπηρεσίες του Κράτους καταργώντας επί της ουσίας την Ναοδομία και μετατρέποντας απόν τη μια στιγμή στην άλλη εκατοντάδες εκκλησιαστικά κτίσματα σε αυθαίρετα.

    Και να ήταν μόνο αυτό; Όλοι οι κληρικοί που υπηρέτησαν στη διεύθυνση Ναοδομίας (ή στο γραφείο ναοδομίας παλαιότερα) έκαναν αντιποίηση αρχής. Δηλαδή υπέγραφαν έγγραφα τα οποία δεν είχαν καμία αρμοδιότητα να υπογράφουν, «προσποιούμενοι» την Πολεοδομία.

    Στην υπόθεση αυτή ανήκουν και τα θέματα των προστίμων που κατά καιρούς έχουν επιβληθεί σε εκκλησιαστικά κτίρια και που δεν εισπράχθηκαν ποτέ λόγω αναρμοδιότητας της Πολεοδομίας. Σε αυτά δεσπόζουσα θέση η υπόθεση των κτισμάτων του Διορθοδόξου Κέντρου στην Πεντέλη, η Μονή της Αγίας Παρασκευής στο Μάζι Μεγάρων κ.α.

    Μπροστά όμως στο χάος που θα προκληθεί είναι απλά σταγόνα στον ωκεανό.

    Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τη νομοθεσία, εκτός των άλλων θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα όλες οι οικοδομικές εργασίες που έχουν ξεκινήσει με βάση άδειες της Ναοδομίας και φυσικά κανείς δεν γνωρίζει πως θα διαχειριστούν οι κατά τόπους Πολεοδομίες το θέμα. Δεν θα είναι καθόλου απίθανο να δούμε κληρικούς να οδηγούνται στο αυτόφωρο για … κατασκευή αυθαιρέτου.

    Πληροφορίες από το Μέγαρο της Μονής Πετράκη αναφέρουν πως ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές με το αρμόδιο Υπουργείο για το θέμα.

    Διαβάστε ΕΔΩ όλη την γνωμοδότηση του ΝΣΚ

    Ρεπορτάζ: Ανδρέας Λουδάρος

    Πηγή: religionnews.gr

  3. Ρε οσο και να χτυπιεστε κατω αμα βγει παραλληλο νομισμα ο απανταχου ανα τον πλανητη Ελλην θα υποστει κουρεμα οποτε μην κανετε ονειρα να κανετε αγορες ευκαιρειας στην καημενη την πατριδα μας με τα κλεμενα ευρουλακια που εχετε κρυψει στο εξωτερικο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *