Διαφημίσεις


Πάνω από 59 εκατ. πολίτες των ΗΠΑ δεν είχαν ασφάλιση υγείας τουλάχιστον για ένα μέρος του (οικονομικού έτους) 2010, με πολλούς εξ αυτών… να αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως καρδιοπάθειες που έχρηζαν διαρκούς θεραπευτικής φροντίδας, δήλωσε χθες Τρίτη ομοσπονδιακός κυβερνητικός αξιωματούχος.

Υπολογίζεται ότι 4 εκατ. περισσότεροι αμερικανοί πολίτες δεν είχαν ασφάλιση το πρώτο τρίμηνο του 2010 από ό,τι την ίδια περίοδο το 2008.

“Τόσο ενήλικες όσο και παιδιά απώλεσαν την ιδιωτική κάλυψη [που είχαν] την περασμένη δεκαετία”, δήλωσε ο Δρ. Τόμας Φράιντεν, διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Επιδημιών (CDC), στην διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου.

Τα ευρήματα αυτά άπτονται της προσπάθειας μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας και πρόνοιας στις ΗΠΑ. Νομοθέτημα που πέρασε τον Μάρτιο υπόσχεται ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη για 32 εκατ. πολίτες που σήμερα δεν έχουν. Αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι, που ανέκτησαν την περασμένη εβδομάδα την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, έχουν δεσμευτεί να εμποδίσουν την εφαρμογή του περικόπτοντας τα κεφάλαια που θα είναι διαθέσιμα για τους σκοπούς του.

Ειδικοί αναμένουν ότι θα διαμορφωθεί πλήρες αδιέξοδο στο Κογκρέσο τα δύο επόμενα χρόνια όσον αφορά την εφαρμογή της μεταρρύθμισης.

Το Κογκρέσο είχε εγκρίνει, και πριν την μεταρρύθμιση, την δωρεάν κάλυψη υγείας για τα παιδιά. “Καθώς η κάλυψη των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών έπαυε, το δίχτυ ασφάλειας προστάτευε τα παιδιά, αλλά όχι επαρκώς τους ενήλικες”, είπε ο Φράιντεν. Το 9% των ενηλίκων έπαψαν να έχουν ιδιωτική ασφάλιση και το δημόσιο σύστημα ασφάλισης κάλυψε το 5%, σύμφωνα με το CDC. Ο Φράιντεν είπε πως υπολογίζεται ότι το 22% των ενηλίκων από 18 έως 64 ετών είναι ανασφάλιστοι, πολλοί εξ αυτών για μεγάλο χρονικό διάστημα–ένα χρόνο και πλέον ήταν ανασφάλιστοι 30,4 εκατ. άνθρωποι το πρώτο τρίμηνο.

Ο Φράιντεν είπε πως υπάρχουν “δύο μύθοι” σχετικά με την ασφάλιση: “ο πρώτος μύθος είναι πως μόνο οι φτωχοί είναι ανασφάλιστοι. Στην πραγματικότητα οι μισοί ανασφάλιστοι είναι πάνω από το όριο της φτώχειας και ένας στους τρεις ενήλικες κάτω από τα 65 στο μέσο εισοδηματικό επίπεδο –που ορίζεται εδώ μεταξύ 44.000 και 65.000 δολαρίων για μια τετραμελή οικογένεια– ήταν ανασφάλιστος κάποια στιγμή της χρονιάς”. Ο δεύτερος μύθος, συνέχισε, είναι πως “μόνο οι υγιείς” ρισκάρουν να μείνουν ανασφάλιστοι. “Στην πραγματικότητα. . . πάνω από δύο στους πέντε που ήταν ανασφάλιστοι είχαν μια ή περισσότερες χρόνιες παθήσεις και αυτό βασίζεται σε μια μερική μόνο λίστα χρονίων παθήσεων”. Υπολογίζεται ότι 15 εκατ. ανασφάλιστοι έπασχαν από υπέρταση, διαβήτη, άσθμα κ.ά. ασθένειες.

Αναρτήθηκε από Sarotiko

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *