ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριακή, 30 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Επιστροφή θησαυρού του Τουταγχαμών από τις ΗΠΑ στην Αίγυπτο

· Κατοχικά Νέα

Δεκαεννέα μικρά αντικείμενα από τον τάφο του φαραώ Τουταγχαμών συμφώνησε να επιστρέψει στην Αίγυπτο το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του αιγυπτιακού Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων (CSA), τα αντικείμενα αυτά αποτελούνται στην πλειοψηφία τους από μικρά θραύσματα.

Ωστόσο τέσσερα εξ αυτών, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν “σημαντικότερο ιστορικό ενδιαφέρον”, ιδιαίτερα ένα μικρό σκυλί από ορείχαλκο και ένα στοιχείο περιδέραιου που αναπαριστά μια σφίγγα.Χάρη στη γενναιοδωρία και το αίσθημα δεοντολογίας του Mουσείου, αυτά τα 19 αντικείμενα του τάφου του Τουταγχαμών θα καταστεί δυνατό να ενωθούν με τους άλλους θησαυρούς του νεαρού φαραώ”, που εκτίθενται στο Κάιρο, δήλωσε ο επικεφαλής του CSA.
Τα αντικείμενα αυτά θα εξακολουθήσουν να εκτίθενται στις ΗΠΑ ως τα μέσα του 2011, οπότε θα αποσταλούν στην Αίγυπτο.
Ο τάφος του Τουταγχαμών, φαραώ της 18ης δυναστείας, που πιστεύεται πως πέθανε σε ηλικία 18 ετών αφού βασίλευσε δέκα χρόνια, ανακαλύφθηκε το 1922 από τον βρετανό αρχαιολόγο Χάουαρντ Κάρτερ.
Μολονότι την εποχή εκείνη είχε αποφασιστεί ότι ο θησαυρός που βρέθηκε στον τάφο θα παρέμενε στην Αίγυπτο, μικρά κομμάτια βγήκαν από τη χώρα, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

cosmo.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Διεθνείς αγορές και κεντρικές τράπεζες πριν από κρίσιμη εβδομάδαΔΙΕΘΝΗ

Η μεγάλη εβδομάδα των αγορών: Fed, θέσεις εργασίας, Ευρωζώνη και AI σε ένα εκρηκτικό τεστ

Διεθνείς αγορές και κεντρικές τράπεζες πριν από κρίσιμη εβδομάδαΔΙΕΘΝΗ

Wall Street: 22,3 δισ. δολάρια έφυγαν από αμερικανικά μετοχικά funds σε μία εβδομάδα

Ευρώ και οικονομία της Ευρωζώνης - πληθωρισμός και αποφάσεις ΕΚΤΔΙΕΘΝΗ

Γεν: Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για κίνδυνο παγκόσμιου ντόμινο αν ξεφύγει το ιαπωνικό νόμισμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά