ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Ελεύθερος ο Ασάνζ με περιοριστικούς όρους- Βιντεο

· Κατοχικά Νέα

Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ο ιδρυτής της Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, αφού κατέβαλε το ποσό των 237.977 ευρώ ως εγγύηση.



Ο Ασάνζ, υποχρεούται να παραμείνει στη Βρετανία, ενώ στις 11/01, θα εξεταστεί το αίτημα της Σουηδίας, για την έκδοσή του. Πολλοί υποστηρικτές του Ασάνζ, προσφέρθηκαν να συμβάλλουν ώστε να συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό για την εγγύησή του, συμπεριλαμβανομένου και του δημιουργού ντοκιμαντέρ, Michael Moore.
Επιπλέον, ο Ασάνζ θα πρέπει να παραδώσει το διαβατήριό του, να παραμείνει στη Βρετανία, ενώ θα φέρει μια ηλεκτρονική ταυτότητα, ώστε να είναι δυνατόν να εντοπιστεί.
Ακόμα, είναι υποχρεωμένος να δίνει το παρόν, κάθε μέρα στην αστυνομία.
Εν τω μεταξύ, στην απομόνωση μια στρατιωτικής φυλακής στο Κουάντικο της Βιρτζίνια, κρατείται ο Μπράντλι Μάνινγκ, ένας Αμερικανός στρατιώτης, ο οποίος κατηγορείται ότι είναι ο άνθρωπος που άφησε να διαρρεύσουν τα απόρρητα τηλεγραφήματα και το βίντεο με τους Αμερικανούς στρατιώτες, που δολοφονούν εν ψυχρώ άοπλους ιρακινούς, ανάμεσα στους οποίους και ένας φωτογράφος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς.
Ο Μάνινγκ, υπηρετούσε σαν αναλυτής πληροφοριών στην υπηρεσία αντικατασκοπίας του στρατού στη βάση Χάμερ, κοντά στη Βαγδάτη.
Η εργασία του του επέτρεπε να έχει πρόσβαση στο δίκτυο Siprnet και ως εκ τούτου σε πληροφορίες που θεωρούνται απόρρητες.
Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, κατάφεραν να εντοπίσουν τον Μάνινγκ, όταν μετά τη δημοσιοποίηση του περιβόητου βίντεο με το ελικόπτερο Απάτσι, ο Μάνινγκ περηφανεύτηκε σε μια ηλεκτρονική συνομιλία που είχε στο Ίντερνετ, για τη συμμετοχή του στη διαρροή του βίντεο.
Ο συνομιλητής του τον κατέδωσε στο FBI, ενώ αξιωματούχοιτον παρακίνησαν να συνεχίσει τις συνομιλίες μαζί του, προσπαθώντας να του αποσπάσει περισσότερες πληροφορίες.
Ο Μάνινγκ στη συνέχεια συνελήφθη και μεταφέρθηκε αρχικά σε μια αμερικανική βάση στο Κουβέιτ και κατόπιν στο Κουάντικο, όπου παραμένει προφυλακισμένος χωρίς να του επιτρέπεται να έρθει σε επαφή με κανέναν εκτός από τον δικηγόρο του.

cosmo.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Αγορά τροφίμων, ενδεικτική φωτογραφία αρχείουFEATURED

Γάζα: Σταμάτησε η είσοδος εμπορικών αγαθών – Φόβοι για νέες ελλείψεις τροφίμων ενόψει χειμώνα

Υποβρύχιο, ενδεικτική φωτογραφία αρχείουFEATURED

Βόρεια Κορέα: Πρώτες υποβρύχιες πυραυλικές δοκιμές έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια – Τι φοβάται η Σεούλ

Αεροδρόμιο, συμβολική εικόνα αρχείου, όχι του ΛάοςFEATURED

Κίνα: Νέα κοινή αεροπορική εγκατάσταση στο Λάος – Ο διάδρομος των 2.000 μέτρων και το στρατηγικό μήνυμα στην Ασία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *