ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Απελευθέρωση 3 πολιτικών κρατουμένων στην Κούβα

· Κατοχικά Νέα

Οι αρχές της Κούβας συμφώνησαν να απελευθερώσουν ακόμη τρεις αντικαθεστωτικούς κρατούμενους, σύμφωνα με την ανακοίνωση αξιωματούχων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Η Εκκλησία στην Κούβα και η ισπανική κυβέρνηση διαπραγματεύονται τους τελευταίους μήνες με την Αβάνα την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων-η κυβέρνηση στη νήσο δεν αποδέχεται τον όρο, κατηγορώντας τους ότι είναι κατάσκοποι, μισθοφόροι των ΗΠΑ. Με την απελευθέρωση των τριών ακόμη αντικαστρικών, 53 φυλακισμένοι συνολικά, μαζί με τις οικογένειές τους, θα έχουν καταλήξει εξόριστοι στην Ισπανία από τον Ιούλιο.

Ο Μάρκος Σότο, που είχε καταδικαστεί το 1995 σε ποινή κάθειρξης 35 ετών για απόπειρα σαμποτάζ σε εργοστάσιο ζάχαρης, ο Ριδέλ Ρουίς, που είχε καταδικαστεί το 2003 σε ποινή φυλάκισης 18 ετών για πειρατεία και απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα, κι ο Ρολάνδο Δάμας, θα απελευθερωθούν προσεχώς, ανέφερε ανακοινωθέν της καθολικής εκκλησίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως, η Εκκλησία και οι αρχές δεν έχουν κάνει γνωστό εάν θα αφεθούν ελεύθεροι οι 13 εναπομείναντες κρατούμενοι από την ομάδα των 52 ανθρώπων που είχαν συλληφθεί το 1993 και η Διεθνής Αμνηστία θεωρεί τους μόνους κρατούμενους συνείδησης στη Κούβα, οι οποίοι αρνούνται να εξοριστούν ή να απελευθερωθούν υπό όρους.

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Διυλιστήριο πετρελαίου - εικόνα αρχείου. Φωτογραφία Maksym Kaharlytskyi / UnsplashΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ελλείψεις καυσίμων σε 1 στα 9 πρατήρια – Ντίζελ στα 2,406 ευρώ και φόβοι για επέκταση της κρίσης

Tech

Μπιλ Γκέιτς: «Η AI είναι σαν εξωγήινη νοημοσύνη» – Καμία κυβέρνηση δεν είναι πραγματικά έτοιμη

Σημαίες του ΝΑΤΟ – ασφάλεια και υβριδικές απειλές στην ΕυρώπηΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Όλα τα υπουργεία επικαιροποιούν τα σχέδια πολέμου – Επιστρέφει το «War Book» του Ψυχρού Πολέμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *