Διαφημίσεις

Ο ἀμυντικός των Philadelphia Flyers, Ivan Provorov, βρέθηκε αντικείμενο επαίνου αλλά και περιφρόνησης, αφού ομολόγησε εμπράκτως την Ορθόδοξη πίστη του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η ομάδα χόκεϊ της Φιλαδέφεια πραγματοποίησε την ετήσια Νύχτα Υπερηφάνειας της την Τρίτη, με παίκτες να φορούν φανέλες προθέρμανσης με θέμα ΛΟΑΤΚΙ και να κρατούν μπαστούνια με ταινία ουράνιου τόξου. Η απουσία του Provorov από αυτήν την εκδήλωση έγινε αισθητή.

«Σέβομαι τις επιλογές όλων», είπε ο Προβόροφ στους δημοσιογράφους μετά το παιχνίδι, αναφέρει η National Review . «Η επιλογή μου είναι να μείνω πιστός στον εαυτό μου και στη θρησκεία μου. Αυτό είναι το μόνο που θα πω».

Ερωτηθείς σε ποια θρησκεία, απάντησε, «Ρωσική Ορθόδοξη».

Παρόλο που η ομάδα εξέδωσε μια δήλωση επιβεβαιώνοντας τη «δέσμευσή της για τη συμπερίληψη» και την υπερηφάνεια για «υποστήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ», ο επικεφαλής προπονητής John Tortorella επαίνεσε επίσης τον Provorov για το γεγονός ότι εμμένει στις πεποιθήσεις του.

«Είναι πιστός στον εαυτό του και τη θρησκεία του. Αυτό έχει να κάνει με τις πεποιθήσεις του και τη θρησκεία του», είπε ο Tortorella, αναφέρει το Yahoo! Αθλητισμός . «Είναι ένα πράγμα που σέβομαι για τον [Provorov] – είναι πάντα αληθινός στον εαυτό του».

Ούτε η ομάδα ούτε το NHL σκοπεύουν να τιμωρήσουν τον ορθόδοξο παίκτη. «Οι παίκτες είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν ποιες πρωτοβουλίες θα υποστηρίξουν», ανέφερε το πρωτάθλημα.

Από την άλλη πλευρά, ο Προβόροφ, όπως ήταν αναμενόμενο, δέχθηκε πυρά των μέσων ενημέρωσης. Ο Καναδός αθλητικός σχολιαστής Sid Seixeiro δήλωσε : «Η National Hockey League πρέπει να το αντιμετωπίσει αυτό δυναμικά και να το ερμηνεύσει, γιατί αυτό που άκουσα χθες το βράδυ ήταν προσβλητικό και δεν είχε κανένα νόημα… Τίποτα δεν με φοβίζει περισσότερο από οποιονδήποτε άνθρωπο που λέει ότι δεν κάνω κάτι λόγω των θρησκευτικών μου πεποιθήσεων».

Ο δημοσιογράφος του NHL Network EJ Hradek είπε ότι εάν ο Provorov δεν μπορεί ναστηρίξει τον τρόπο ζωής των ΛΟΑΤΚΙ, τότε θα πρέπει απλώς να επιστρέψει στη Ρωσία όπου μπορεί να αισθάνεται πιο άνετα ή να πάει να πολεμήσει στην Ουκρανία.

Ο συγγραφέας των Hockey News Adam Proteau διακήρυξε: «Είναι ένας ντροπιαστικός άνθρωπος του οποίου η ομοφοβία θα γίνει πιο ντροπιαστική με τα χρόνια».

Από την άλλη πλευρά, οι οπαδοί του χόκεϊ και απλοί Αμερικανοί συσπειρώθηκαν γύρω από τον θρησκευόμενο παίκτη. Η φανέλα του έχει εξαντληθεί σε πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα και αναφέρεται ως η δημοφιλέστερη φανέλα.

orthochristian.com

 



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription
Μια σκέψη στο “Ὀρθόδοξος παίκτης χόκεϋ ἐπί πάγου ἀρνεῖται νά φορέσει διακριτικά ὑπέρ τῶν ΛΟΑΤΚΙ”
  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΑΔΕΛΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΣΚΙΖΕ ΤΟ ΚΑΛΤΣΟΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΧΤΥΠΙΟΝΤΟΥΣΑΝ ΠΙΑ ΘΑ ΒΓΑΛΗ ΠΙΟ ΠΟΛΛΗ ΧΟΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΤΗ ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΗ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΠΡΙΝ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek