Διαφημίσεις

Μετά του Κούρδους και οι Αλεβίτες κατέβηκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας κατά της κυβέρνησης του Ρ.Τ. Ερντογάν και των “παιχνιδιών” που κάνει με το Ισλαμικό Κράτος. Υπάρξαν μάλιστα και συγκρούσεις μεταξύ ένοπλων με καραμπίνες Αλεβιτών και των αντυνομικών δυνάμεων ένα έναν τουλάχιστον αστυνομικό να χάνει τη ζωή του από πυρά Αλεβιτών.

Το γεγονός αυτό δείχνει πως διευρύνεται το εσωτερικό “μέτωπο” κατά του Ερντογάν και ο Τούρκος πρόεδρος έχει πλέον να μετρά μόνο… εχθρούς. Σε αυτούς ενντάσσονται ασφαλώς οι Κούρδοι και οι “σκληροί” του PKK που μπορούν να ανάψουν “φωτιά” σε οποιοδήποτε σημείο της Τουρκίας και να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση, αλλά και ο Γκιουλέν που ελέγχει πολλούς πολιτικούς αλλά και στελέχη της ηγεσίας των στρατιωτικών, των δικαστών και των αστυνομικών.

Και σαν να μην έφταναν οι Κούρδοι και ο Γκιουλέν (ειδικά με τους πρώτους ο Ερντογάν άνοιξε μέτωπο βομβαρδίζοντας στόχους στο βόρειο Ιράκ και στη Συρία δήθεν κατά των τζιχαντιστών) προστέθηλαν και οι Αλεβίτες, οι οποίοι αριθμούν 25 εκατομμύρια και αν ξεσηκωθούν μαζικά μπορούν να… ισοπεδώσουν τους Τούρκους.

[sc:stranger]

Σε μία επίδειξη δύναμης, οι Αλεβίτες, πολλοί εκ των οποίων είναι αριστεροί και υπερασπίζονται το κοσμικό κράτος συγκρούστηκαν την Κυριακή, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα με τους αστυνομικούς σε αρκετές περιοχές, ακόμη και στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Αφρομή στάθηκε ο θάνατος μίας ακτιβίστριας κατά την έφοδο της Αστυνομίας για τη σύλληψη Κούρδων.

Με καραμπίνες στα χέρια οι Αλεβίτες ήρθαν αντιμέτωποι με την τουρκική αστυνομία, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων, αντλιών νερού υπό πίεση και πλαστικών σφαιρών με στόχο να διαλύσουν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στη συνοικία Γκαζί, στο βόρειο τμήμα της Πόλης. Το γεγονός αυτό όμως κάθε άλλε πυροσβεστικά λειτούργησε.

Ακολούθησαν οδομαχίες και από τα πυρά των Αλεβιτών ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν σοβαρά από σφαίρες. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές και μετά από μερικές ώρες η κατάσταση ηρέμησε…
Alevites

konstantinoupoli2

turkey2

turkey3
Όχι για πολύ όμως. Όπως οι Κούρδοι τερμάτισαν την εκεχειρία με την τουρκική κυβέρνηση έτσι και οι Αλεβίτες έχουν διαμηνύσει στον Ερντογάν πώς αν συνεχίσει την πολιτική αυτή, με προσεγγίσεις με τους τζιχαντιστές και επιθέσεις κατά του κοσμικού κράτους, θα είναι χλιάδες που θα βγούν στους δρόμους ξεκινώντας έναν αντάρκτικο χωρίς προηγούμενο.

Εκατοντάδες διαδηλωτές, κυρίως Αλεβίτες, Κούρδοι και αριστεροί, απάντησαν εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ και πέτρες, ενώ έστησαν οδοφράγματα στη μέση των δρόμων.

Η τουρκική αστυνομία έχει προχωρήσει από την Παρασκευή σε εκατοντάδες συλλήψεις μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), φερόμενων μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και στελεχών της άκρας αριστεράς.

Τουλάχιστον 600 άνθρωποι έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό.

[sc:stranger]

Λίγο αργότερα όπως έγινε γνωστό, ένας αστυνομικός έχασε την ζωή του κατά τη διάρκεια βίαιων συμπλοκών που ξέσπασαν μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών της άκρας αριστεράς στη συνοικία Γκαζί της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο αστυνομικός, που τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρες ενώ η αστυνομία προχωρούσε σε προσαγωγές διαδηλωτών σε αυτή τη συνοικία, εξέπνευσε στο νοσοκομείο, προσέθεσε το τουρκικό πρακτορείο.

Ποιοι είναι οι Αλεβίτες

Οι Αλεβήδες ή Αλεβίτες (στην τουρκική γλώσσα Alevi) είναι θρησκευτική και πολιτιστική κοινότητα στην Τουρκία και δευτερευόντως σε άλλες χώρες (Ελλάδα, Αλβανία κ.α.) με δεκάδες εκατομμύρια μέλη. Ο Αλεβισμός (ή Αλεβιτισμός) έχει ορισμένες ομοιότητες με το Σιιτικό ισλάμ, αλλά θεωρείται μία ανεξάρτητη θρησκεία.

Είναι υπέρ του κοσμικού κράτους για αυτό από τις κοινότητές τους αναδεικνύονται στελέχη που είτε στηρίζουν το κεμαλικό κοσμικό κράτος, είτε την Αριστερά. και έχουν πολλές κοινές δοξασίες με τον Πλατωνισμό ενώ τιμούν τον Άγιο Γεώργιο και την Παναγία. Θεωρούνται κοινότητες Ελλήνων γνωστικών (στην καταγωγή) που όταν εξισλαμίστηκαν βρήκαν έναν τρόπο να διατηρήσουν τις παλιές δοξασίες τους μέσα από την αίρεση – θρησκεία του Αλεβιτισμού.

Οι Έλληνες μουσουλμάνοι στη Θράκη είναι σε μεγάλο ποσοστό Αλεβίτες αλλά υφίστανται την τρομοκρατία του τουρκικού Προξενείου που δεν τους επιτρέπει να θρησκεύονται ελεύθερα και όλα αυτά σε ελληνικό έδαφος. Επίσης και στην Τουρκία οι Αλεβίτες βρίσκονται υπό διωγμό.

Οι Αλεβίτες στην Τουρκία είναι περισσότεροι από 25.000.000 άνθρωποι, περίπου το 1/3 του πληθυσμού της χώρας. Εάν σε αυτούς προστεθούν και 22.000.000 Κούρδοι, δηλαδή ακόμα 1/3 περίπου, στον Ερντογάν απομένει μόλις το 1/3 της Τουρκίας για να παριστάνουν τους «Τούρκους», και αυτό παίζεται, αφού υπάρχουν ακόμα 22 εθνικές μειονότητες στην Τουρκία.

Φαίνεται λοιπόν πώς ο Ερντογάν, εγκλωβισμένος στα νέο-οθωμανικά του σχέδια ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου…

Δείτε στα βίντεο την επίθεση του PKK σε κονβόι και την μεταφορά των νεκρών Τούρκων στρατιωτών…

https://www.youtube.com/watch?v=74eLfh7v5bQ
defencenet



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

7 σχόλια στο “ΦΛΕΓΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ – ΚΟΥΡΔΟΙ, ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΚΑΙ ΑΛΕΒΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Διευρύνεται το εσωτερικό μέτωπο κατά Ερντογάν: Στους δρόμους με καραμπίνες οι Αλεβίτες – Άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών”
  1. Κατι μου λέει πως η γερμανια σφηγκει τα λουρια στον τουρκο [γαιδαρο].

    Εάν ναι τι να θέλει, τι να ζητάει αραγε απο την Τουρκία σε αντάλλαγμα να μην υδριθει το κουρδικο κρατος;

    Και αφου η Ρωσία δεν στρώθηκε στην σκακιέρα του Αιγαίου τότε πιο το σχέδιο;

  2. ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΥΣΧΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΞΑΓΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ (ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ) ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΜΑΣ Ή ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ.

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΑΦΝΙΚΟ ΕΝΤΟΝΟ (ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ… ΕΝΤΟΝΟ) ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΜΗΝΥΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΛΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

    ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΜΟΝΟΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΛΕΟΝ.

    ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΛΛΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ.

    ΙΩ

  3. Η κατάσταση αρχίζει και ξεφευγει πολυ στην Τουρκία.

    Το έχει η μοίρα αυτής της χώρας μετά από κάθε εισβολή που πραγματοποιεί σε άλλη χώρα να οδηγείται αμέσως μετά σε εμφύλιο!

    Θυμίζω ότι παρά την πετυχημένη – για τους Τούρκους – εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο η Τουρκία πνίγηκε στο αίμα μεταξύ ακροαριστεράς και ακροδεξιάς μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’70.

    Η πετρελαϊκή κρίση τότε και τον παγκόσμιο αντίκτυπο της παγκοσμίως να πνίγει ολόκληρη τη Δύση στην ύφεση επέτρεψε στους Σοβιετικούς να ενεργοποιήσουν αριστερά απελευθερωτικά αντάρτικα σε όλη την Τουρκία!

    Άραβες στην Μερσίνα και τα Άδανα, Αλεβίτες στα Δυτικά και την Κωνσταντινούπολη, Κούρδοι στα Ανατολικά και Πόντιοι-Λάζοι στον Βορρά…

    Οι πολιτικές δολοφονίες και η μάχη για επικράτηση δρόμο με δρόμο ήταν καθημερινότητα στην Τουρκία όλο το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 70.

    Τέλος δόθηκε τότε από μία στρατιωτική δικτατορία που δεν έφυγε από την εξουσία μέχρι και την διάλυση της ΕΣΣΔ…!

    Επίσης μέσα από την σύγκρουση Δυτικότροπων Κεμαλικων και Αριστερών Μειονοτικών (Αλεβίτες,Άραβες, Κούρδοι, Πόντιοι κλπ) ξεπήδησε και το πολιτικό ισλάμ ως τριτη επιλογή με τον ηγέτη τότε τον Ερμπακάν. Αυτό πιστεύεται ότι φόβησε περισσότερο το κεμαλικό παρακράτος τότε και φρόντισε να δώσει τέρμα στον τουρκικό εμφύλιο με μια στρατιωτική χούντα. Καθώς το πολιτικό ισλαμ είχε την δύναμη να εκφράσει το σύνολο των γηγενών λαών και εθνοτήτων της Μικράς Ασίας σε αντίθεση με την Αριστερά που απευθυνόταν σε μια μικρή μερίδα της τουρκικής κοινωνίας τότε.

    Σε κάθε περίπτωση εκείνος ο εμφύλιος του ’70 στην Τουρκία δημιούργησε πολλούς παίχτες του σήμερα!

    Ο Ερντογάν είναι ο πολιτικός διάδοχος του Ερμπακάν, το PKK γεννήθηκε τότε με την υποστήριξη της Σοβιετικής Ένωσης όπως και η σύγχρονη τουρκική αριστερά που σήμερα εκφράζεται από τον Ντεμιρτάς.

    Σήμερα έχουμε και πάλι μία εισβολή, στη Συρία αυτή την φορά με στόχο την αποτροπή μιας επικίνδυνης πραγματικότητας για τα Τουρκικά συμφέροντα όπως και το 1974!

    Τότε η πτώση του Μακαρίου από την Χούντα δημιούργησε τον φόβο ότι η Κύπρος θα ενωθεί ολόκληρη με την Ελλάδα αποκόβοντας την Τουρκία οριστικά από την Μεσόγειο!

    Τώρα η άνοδος του κουρδικού παράγοντα στην Συρία με τα 4 κουρδικά καντόνια στην Βόρεια Συρία να αποκρούουν πετυχημένα τους τζιχάντιστες του ΙΚ δημιούργησαν τον φόβο ότι μπορούν να ενωθούν με το Ιρακινό Κουρδιστάν και να δημιουργήσουν ένα ισχυρό κράτος με ενεργειακή αυτάρκεια και έξοδο στην Μεσόγειο, ακυρώνοντας το στρατηγικό πλεονέκτημα της κατοχής της Βόρειας Κύπρου, αφού κανένα τάνκερ δεν θα μπορούσε να μπει στην Αλεξανδρέττα και να γεμίσει με Αζέρικο/ Ιρακινό αέριο ή πετρέλαιο δίχως την άδεια των Κούρδων!

    Και βέβαια δεν υπολογίζουμε το τι επιπτώσεις θα είχε ένα κουρδικό κράτος με έξοδο στην Μεσόγειο δίπλα σε μια Κουρδοκρατουμενη ΝΑ Τουρκία…

    Φαίνεται ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες τότε και τώρα… Μία στρατιωτική εισβολή, μία βαθιά διχαστική πολιτική διαμάχη, ένας εμφύλιος που αναπασα στιγμή μπορεί να ξεφύγει και να πάρει εθνικοαπελευθερωτικό χαρακτήρα!

    Εκτός απροόπτου η κατάληξη θα είναι ίδια και πάλι… ο Στρατός!

    Μόνο που τώρα ο χρόνος τρέχει τρομακτικά πιο γρήγορα σε σχέση με τότε… Η Τουρκία είναι αναλόγως τρομακτικά πιο ανεπτυγμένη οικονομικά και πολιτικά… Και ο νέος εμφύλιος δεν είναι υπόθεση του παρακράτους σε κάποιο απομακρυσμένο βουνό της Ανατολίας όπως το ’70.

    Ο νέος εμφύλιος είναι μέσα σε κάθε δρόμο και πλατεία κάθε τουρκικής μεγαλούπολης!

    Μπορεί να διαλύσει κάθε αγωγό φυσικού αερίου ή πετρελαίου… Μπορεί να οδηγήσει στο χάος ολόκληρη τη Μέση Ανατολή καταστρέφοντας κάθε μεγα-φράγμα στον Τίγρη και τον Ευφράτη!

    Ο Ερντογάν θα πέσει και το γνωρίζει!
    Και για να μην έχει την τύχη του Καντάφι ή του Μουμπάρακ θα φροντίσει να διαφύγει φέρνοντας τους προσφάτως αποφυλακισθέντες στρατιωτικούς της Εργένεκον…!

    Για να μπορέσει να ξεκοκκαλίσει τη λεία του σε κάποιο εμιράτο του Αραβικού Κόλπου ανενόχλητος… (80 δις$ μόνο από το σκάνδαλο που βρέθηκε μπλεγμένος ο γιός του με το Ιράν)

    Και τότε η τόσο προβλέψιμη Εργένεκον θα προσπαθήσει να δημιουργήσει αντιπερισπασμούς για να καταφέρει να ενώσει την Τουρκία σε έναν εξωτερικό εχθρό…

    Και όπως ξέρουμε ο μόνος αξιοπιστος εχθρός όποτε είχε προβλήματα με τους Κούρδους ήταν οι Έλληνες!
    Οι “κακοί” Έλληνες που παραβίαζαν την πράσινη γραμμή στην Κύπρο, έδιναν όπλα στον Οτσαλάν και καταφύγιο στους Κούρδους του, ήθελαν να εποικίσουν κάθε βράχο του Αιγαίου για να αυξήσουν την υφαλοκρηπίδας τους, είχαν υπερεξοπλίσει τα αποστρατικοποιημένα Δωδεκάνησα, δημιουργούσαν τεράστιες αεροπορικές βάσεις στην Κύπρο και διαλαλούσαν ότι θα δημιουργούσαν έναν ενιαίο αμυντικό χώρο με την Κύπρο και ενώ έκαναν όλα αυτά απειλούσαν την λαβωμένη από το ΔΝΤ Τουρκία ότι δεν πρόκειται να δει ευρωπαϊκό χρήμα και ανάπτυξη αν δεν παραχωρήσει εθνική κυριαρχία…

    Οι “κακοί” Έλληνες όπως τότε με τα Ίμια απειλούν ξανά την Τουρκία μαζί με τους καλούς φίλους τους, τους Κούρδους. Έχουν γίνει πλέον ένα με την Κύπρο – ελέω ΕΕ- και είναι έτοιμοι να καταλάβουν και το Βόρειο κομμάτι της με την βοήθεια του νέου μετριοπαθή Πρωθυπουργού του ψευδοκράτους… Οι “κακοί” Έλληνες που έχουν κατακλύσει τα Τουρκικά πανεπιστήμια και μολύνουν με επικίνδυνες ιδέες την τουρκική νεολαία – περισσότεροι από 2000 Έλληνες πολίτες διδάσκουν ως καθηγητές σε Τουρκικά Πανεπιστήμια αυτή την στιγμή –
    και την οδηγούν στην εξεργεση όπως στα γεγονότα του Γκεζι.

    Οι “κακοί” Έλληνες που κολυμπάνε στο πετρέλαιο από τηνΚέρκυρα ως τηνΚύπρο ενώ κατέχουν παράνομα τα Δωδεκάνησα!

    Οι “κακοί” Έλληνες που είναι πιο “πεινασμένοι” από ποτέ τι θα κάνουν στην Τουρκία αν βυθιστεί στο αίμα του εμφυλίου?

    Αυτά θα μας πουν τα καλόπαιδα της Εργένεκον όταν με το καλό αναλάβουν σε λίγες μέρες…

    Και ποιος ξέρει ίσως πολύ περισσότεροι από ότι νομίζουμε να θέλουν μία τρελή Τουρκία να επιτεθεί στην σύμμαχο της Ελλάδα μόνο και μόνο για να την πετσοκόψουν ως τιμωρία…

    Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι ο Ομπάμα απειλεί την Τουρκία με αποβολή από το ΝΑΤΟ από το 2013 μετά από την επίθεση με χημικά στη Συρία που οργάνωσε ο Ερντογάν για να στοχοποιήσει τον Άσσαντ και να εκβιάσει την εμπλοκή της Δύσης όπως και στη Λιβύη…

    Μία Τουρκία που βοήθησε στο γιγαντισμό της ISIS μόνο και μόνο για να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα φτιαχτούν μικρά φιλοτουρκικά προτεκτοράτα και όχι να πέσει ο Άσαντ!

    Μια Τουρκία που αντί να βομβαρδίζει το κακό ISIS που σκότωσε τόσους Τουρκους πολίτες στην πρόσφατη βομβιστική της επίθεση στην Νότια Τουρκία, σκοτώνει αμάχους στο Ιράκ, παρακούοντας τις σαφείς εντολές Ομπάμα ξανά!

    Ίσως ο μόνος τρόπος να απαλλαγούν από την Τουρκία να περνά από την Ελλάδα για ακόμη μία φορά…

    Μία κακή Τουρκία που στέκεται εμπόδιο στην ανεξαρτησία των Κούρδων και το ειρηνευτικό σχέδιο Ομπάμα για την Μ.Ανατολή (Ιράν κλπ).

    Μία κακή αλλά σύμμαχος Τουρκία που για να απαλλαγούν από αυτή θα πρέπει να κάνει εκείνη την κίνηση που θα την αποπέμψει από την Συμμαχία, να επιτεθεί σε κράτος μέλος του ΝΑΤΟ και επομένως στην ίδια την Συμμαχία!

    Μια κίνηση πουαν γίνει τώρα την στιγμή που όλη Δύση συμπαρίσταται στον αγώνα της Ελλάδας ενάντια στην παραδοσιακά “κακή” Γερμανία, πόσο θα στρέψει τη μήνη της Δύσης κατά της προδροτρας Τουρκίας ?

    Όσους Κούρδους και να σφάξει στο Ιράκ και την Συρία ο Τουρκος κάνεις δεν πρόκειται να νοιαστεί στη Δύση, αν όμως τολμήσει και ακουμπήσει ευρωπαϊκό έδαφος,αν τολμήσει και ακουμπήσει λιγάκι Ελλάδα, ξαφνικά ο μέσος Ευρωπαίος θα αισθανθεί έντρομος ότι απειλείται! Και τότε η κοινή γνώμη θα δώσει το απαραίτητο πράσινο φως για το τελείωμα της μουρλης Τουρκίας!

    Και κάπως έτσι οι Κούρδοι θα μπορέσουν επιτέλους να φτιάξουν το κράτος τους, οι δυτικότροποι κεμαλικοί να εντάξουν τη Αιγαιακή Τουρκία στην Ευρώπη ως ένα ξεκάθαρα κοσμικό δυτικό κράτος και το ισλαμικό κατοικίδιο των Αμερικανών να αναλάβει την διακυβέρνηση των ισλαμιστών γηγενών της Ανατολίας!

    Πόσο βολικός είναι τελικά ένας εμφύλιος στην Τουρκία σήμερα? ΠΟΛΥ

  4. Παράλειψη ως “ισλαμικό κατοικίδιο των Αμερικανών να αναλάβει την διακυβέρνηση των ισλαμιστών γηγενών της Ανατολίας” νοείται ο – με το ένα πόδι στο θάνατο – Φετουλαχ Γκιουλέν….

  5. καποτε ειχα πει οτι η τουρκια το 2016 ισως δεν υπαρχει ετσι οπως την ξερουμε,,,,,,,κατι παει να δειξει,,,,,,,

    φιλη ΙΩ αυτη την φορα οι ομογενεις,,,,,δεν παιζουν τον ρολο,,οπως παλια με ιωαννιδη παπανδρεου,κλπ…..ο ομπαμα ,,,,εχει χασει πλεον την εμπιστοσύνη του ισραηλ,,,,,και θελλει την ελλαδα δουρειο ιππο στα σχεδια ,,για να μπουκαρει στη ευρωπη,,,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *