Διαφημίσεις

Η ενίσχυση της ισλαμοφοβίας θυμίζει την έναρξη της αντισημιτικής συνείδησης της δεκαετίας του 1930, δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, ο οποίος θεωρεί πως ορισμένοι Eυρωπαίοι πολιτικοί ενθαρρύνουν το φαινόμενο αυτό.

«Φοβάμαι πως κατευθυνόμαστε προς μια διαδικασία που παραπέμπει στις αρχές της δεκαετίας του 1930, όταν το αίσθημα αντισημιτισμού έγινε πολιτικό θέμα» με αποτέλεσμα την «άνοδο του φασισμού και του ναζισμού», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΙΔ Εκμελεντίν Ιχσάνογλου.

«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας τέτοιας εποχής».

Σύμφωνα με τον Εκ.Ιχσάνογλου, το αίσθημα ισλαμοφοβίας αυξάνεται, όπως δείχνουν οι πρόσφατες αντιδράσεις στην ανέγερση τεμένους στο «Σημείο Ο» στη Νέα Υόρκη ή τις επιθέσεις εναντίον των μουσουλμάνων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

«Άνθρωποι βεβήλωσαν τάφους μουσουλμάνων στρατιωτών στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου υπερασπίζοντας τις ευρωπαϊκές χώρες, ακριβώς γιατί ήταν μουσουλμάνοι» είπε.

«Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι ορισμένα πολιτικά κόμματα αντί να σταματούν ή να πολεμούν την ισλαμοφοβία, τη χρησιμοποιούν για πολιτικάντικους λόγους, ώστε να λάβουν περισσότερες ψήφους στις εκλογές» υπογράμμισε ο επικεφαλής του Οργανισμού,  ο οποίος αριθμεί 58 κράτη-μέλη.

Ο Εκ.Ιχσάνογλου επισημαίνει ότι ανησυχεί ιδιαίτερα με την καθιέρωση του αισθήματος ισλαμοφοβίας στην Ευρώπη, που φανερώνεται μέσα από την απαγόρευση νέων μιναρέδων στην Ελβετία ή την απαγόρευση της μπούρκας στη Γαλλία.

Το να φοράει μια γυναίκα μπούρκα, «αφορά ένα μικρό αριθμό προσώπων. Η περιβολή με μπούρκα είναι μέρος παλιών συνηθειών που διατηρούν ορισμένες φυλές σε ορισμένες χώρες, αυτό δεν έχει καμιά σχέση με το Ισλάμ» προσθέτει ο Τούρκος επικεφαλής του Οργανισμού.

Η απαγόρευση της μπούρκας συνιστά «μια μορφή ξενοφοβίας» προσθέτει.

«Είναι η άρνηση στα δικαιώματα των άλλων. Οι “ευρωπαϊκές αξίες”, τις οποίες η Ευρώπη επιβάλλει εδώ και χρόνια, η πολυπολιτισμικότητα, ο πλουραλισμός, είναι αξίες που τις αρνείται στις ίδιες της τις χώρες» είπε.

Σύμφωνα με τον Ιχσάνογλου, στις ΗΠΑ η ισλαμοφοβία δεν είναι το ίδιο μολυσματική. Οι μουσουλμάνοι μετανάστες έχουν ένα ανώτερο επίπεδο σπουδών, με συνέπεια να εντάσσονται πιο εύκολα στην κοινωνία. Προσθέτει ότι η χώρα αυτή έχει ιστορικά μια παράδοση υποδοχής μεταναστών διαφορετικών θρησκειών.

Ο επικεφαλής του Οργανισμού επισημαίνει ως άλλη βασική διαφορά τον τρόπο με τον οποίο η Ουάσινγκτον διαχειρίζεται τις καταστάσεις, δίνοντας ως παράδειγμα την υπόθεση του πάστορα που ήθελε να κάψει ένα αντίτυπο του Κορανίου, με αφορμή την επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Η αμερικανική κυβέρνηση ανέλαβε τις ευθύνες της, του μίλησε και τον έπεισε να μην το πράξει» είπε ο Εκ.Ιχσάνογλου.

Αν και τάσσεται υπέρ των συμβιβασμών σε πολιτισμικό επίπεδο, ο επικεφαλής του ΟΙΔ εκτιμά ότι τουλάχιστον ορισμένα όρια δεν πρέπει να ξεπερνιούνται, όπως στην περίπτωση με τα σκίτσα για τον προφήτη Μωάμεθ, στη Δανία, το 2005, που είχαν προκαλέσει την οργή του μουσουλμανικού κόσμου.

«Όταν μας ζητούν να δεχτούμε τα σκίτσα αυτά, είναι σαν να μας ζητούν να δεχτούμε προσβολές» τόνισε.

Εκτίμησε ότι όσο οι μουσουλμάνοι θα φθάνουν στη Δύση και θα έχουν ένα σύγχρονο τρόπο ζωής, οι διαφορές θα αμβλύνονται.

Ωστόσο, τόνισε ότι δεν θα πρέπει να επιδιώκεται η «αφομοίωση» των μουσουλμάνων.

«Αν η Ευρώπη και η Δύση προασπίζουν τα δικαιώματα των μειονοτήτων στον κόσμο, γιατί όταν αυτό τις αφορά, μιλάμε για αφομοίωση;» διερωτήθηκε.

«Η Ευρώπη πρέπει να κατανοήσει την πραγματικότητα του Ισλάμ σήμερα. Η πραγματικότητα είναι ότι το Ισλάμ, δεν είναι μια ξένη θρησκεία στην Ευρώπη. Το Ισλάμ είναι μια θρησκεία ευρωπαϊκή και η Ευρώπη οφείλει να το αποδεχτεί» τόνισε.

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek