Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

16:39 - 30/11/2018

Βάσανα και Πόνος, μια Παρενέργεια της Άγνοιας …

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Από: Μαρία Πέππα

Πολλά τα δεινά που συνέβησαν, συμβαίνουν και θα συμβαίνουν στους ανθρώπους και στον κόσμο. Κάθε στιγμή, κάθε δευτερόλεπτο νιώθουμε-βιώνουμε αυτά που συμβαίνουν στην ζωή μας και ενημερωνόμαστε για όλα τα υπόλοιπα, είτε μέσω της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου, του διαδικτύου κλπ.

Μπορεί να είμαι λυπημένη, μπορεί να θρηνώ για την απώλεια κάποιου ανθρώπου, μπορεί να βλέπω την καταστροφή γύρω μου, αισθάνομαι όμως τον πόνο σαν μια αντίδραση σε ότι συμβαίνει στην ζωή και γύρω μου.

Ο πόνος και τα βάσανα δεν αποτελούν μέρος της ανθρώπινης κατάστασης με χαρακτήρα μόνιμο, μπορούν ωστόσο να ιδωθούν σαν μια παρενέργεια της άγνοιας. Είναι μια επιλογή που μάθαμε να κάνουμε σε ασυνείδητο τις περισσότερες φορές επίπεδο την οποία χρησιμοποιούμε σαν όπλο χειραγώγησης των άλλων, όπως και το σύστημα για να χειραγωγεί εμάς.

Δεν είμαι η λύπη, απλά τώρα αισθάνομαι λύπη. Δεν είμαι η κατάθλιψη, απλά τώρα βιώνω κατάθλιψη. Δεν είμαι η ασθένεια, απλά αυτή την περίοδο ασθενώ.

Τα βάσανα και ο πόνος αφορούν την εσφαλμένη μας πεποίθηση πως είμαστε ανίσχυροι και ότι κάτι έχει επιβληθεί σε μας πέρα από τον δικό μας έλεγχο γι΄ αυτό και τα διαιωνίζουμε. Είναι η άγνοια για το ποιοι πραγματικά είμαστε, τις δυνατότητές μας, το λόγο για το οποίο ήρθαμε σε αυτή τη ζωή. Μπορεί να αποτελούν μέρος της ανθρώπινης εμπειρίας, αλλά δεν κερδίζουμε πολλά από τον πόνο και τα βάσανα αν δεν προβληματιστούμε-μάθουμε τα μαθήματα που έρχονται να μας διδάξουν και να προχωρήσουμε.

Μπορεί να υποφέραμε στο παρελθόν γιατί σαν παιδιά δεν είχαμε τον έλεγχο της ζωής μας, μπορεί να νιώσαμε λυπημένοι, θυμωμένοι, σωματικούς πόνους και ασθένειες, συνεχίζοντας ωστόσο να υποφέρουμε εγκλωβιζόμαστε σε κάτι που στην ουσία δεν υπάρχει. Το παρελθόν πέρασε, δεν υπάρχει πια. Ο φόβος για μελλοντικά δυσάρεστα γεγονότα είναι ανυπόστατος. Το μόνο που παραμένει είναι η θυματοποίηση του εαυτού μας με αυτο-επιβαλλόμενες περιοριστικές πεποιθήσεις και η άγνοια.

Η άγνοια είναι μια πάθηση που χρονίζει. Αυτή μετατρέπει τον πόνο σε βάσανα και απίστευτη ταλαιπωρία. Τα βάσανα είναι μια ορολογία που δημιουργήθηκε για μας και που μας κάνει να πιστεύουμε ότι είμαστε ανίσχυροι και ότι τα πράγματα, οι καταστάσεις, οι άλλοι άνθρωποι, κάποιοι τέλος πάντων έξω από εμάς καθορίζουνε την μοίρα μας. Τα βάσανα είναι η παράδοση της ατομικής ευθύνης σε επίδοξους σωτήρες. Μας θέλουν να πιστεύουμε ότι κάποιος ή κάτι προκαλεί τον πόνο μας ή τον πόνο της ανθρωπότητα και παρότι απογοητευόμαστε γιατί ποτέ οι σωτήρες δεν έρχονται για να μας σώσουν δεν εννοούμε να αποταυτιστούμε από τις μάταιες ελπίδες μας και να αναλάβουμε την ευθύνη αυτών που μας συμβαίνουν, του εαυτού και της ζωής μας.

Τα βάσανα είναι μια καταστροφική σκέψη. Τα βάσανα δεν είναι συναίσθημα, είναι επιλογή. Είναι η οικειοθελής εγκατάλειψη του δικαιώματος άντλησης χαράς και ευδαιμονίας από την ζωή. Είναι το κατηγορώ στο σύμπαν, στον θεό, στην κυβέρνηση, στην οικογένεια κλπ για την δυστυχία μας. Δεν κερδίζουμε κάτι, ούτε μαθαίνουμε από τα βάσανα.

Είναι μια ορολογία που δημιουργήθηκε για μας για να πιστεύουμε ότι είμαστε ανίσχυροι και ότι κάποια πράγματα ή κάποιος άλλος καθορίζει τη μοίρα μας και χρησιμοποιούνται για να μας αποδυναμώσουν σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο …

Μαρία Πέππα
Anti-Stress Coach – Κλινική Υπνοθεραπεύτρια
hypnotherapy4u.grΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με maria peppa
Κλινική Υπνοθεραπεύτρια & Stress Management Coach. Η κατανόηση της λειτουργίας του Νου, η Διευρυμένη Αντίληψη & Συνειδητότητα, η Εξερεύνηση του Αγνώστου, είναι ο Κόσμος που με Μαγεύει ... Μάλλον κι εσένα, για να είσαι Μαζί μου Εδώ ... Σε καλωσορίζω λοιπόν στον κόσμο εξερεύνησης πέρα από το Γνωστό που τόσο απλόχερα το Κατοχικά Νέα σου προσφέρει … καθώς κ Κοντά μου ... Μείνετε συντονισμένοι ... Καλή Δύναμη σε Όλους μας ... Αποδοχή & Αγάπη για τον Εαυτό κι αυτό που τον Περιβάλλει ...

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*