Το Άγχος και η Απόσπαση της Προσοχής …

Από: Μαρία Πέππα –

Η ιδανικότερη συνταγή προκειμένου να απομακρυνθείτε με ευκολία από το γενικευμένο άγχος σας είναι να ρίξετε τον εαυτό σας 100% στην ζωή.

Αυτό που χρειάζεται είναι να συμμετέχετε τακτικά σε μια δραστηριότητα που σας διεγείρει, κρατά το ενδιαφέρον σας ζωντανό καθώς και την πλήρη προσοχή σας. Κάτι με το οποίο μπορείτε να απορροφηθείτε πλήρως.

Οτιδήποτε αποσπά την προσοχή σας, είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στην φαρέτρα σας για να απομακρυνθείτε από την άβολη αίσθηση του άγχους που τόσο επίμονα παραμένει μέσα στο σώμα σας.

Βλέπετε σχεδόν όλοι οι άνθρωποι αναπτύσσουν μια εμμονή με το άγχος τους, για το πώς αισθάνονται σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή με αποτέλεσμα να το ενδυναμώνουν περισσότερο γιατί το τρέφουν. Όσο λιγότερο ασχολείστε και παύετε να το τροφοδοτείτε, τόσο περισσότερος χρόνος υπάρχει για να υπερβείτε τις αγχωμένες αισθήσεις σας. Όταν κάνετε κάτι που σας αρέσει ή που πραγματικά κρατά την προσοχή σας, τόσο λιγότερο ¨ελέγχετε¨ για να μετρήσετε τα επίπεδα του άγχους σας.

Πολύ απλά, όσο περισσότερο ασχολείσαι με τη ζωή τόσο λιγότερο ασταθείς και ανήσυχοι θα αισθανθείτε.

Μερικές προτάσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον σας …

Κηπουρική, παίζοντας ένα μουσικό όργανο, ο αθλητισμός ή απλά μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με έναν φίλο ή φίλη. Η ιδέα εδώ είναι να βρείτε κάτι που μπορείτε να επαναλάβετε σε τακτική βάση, που σας αρέσει να κάνετε ή που τουλάχιστον κρατά την προσοχή σας ζωντανή.

Εάν διαπιστώσετε ότι έχετε πολύ χρόνο στην διάθεσή σας και δεν βρίσκετε τι θα μπορούσατε να κάνετε τότε σας συνιστώ να δραστηριοποιηθείτε σε ένα τοπικό εθελοντικό πρόγραμμα. Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε. Από τη βοήθεια των ηλικιωμένων, τη φροντίδα των ζώων ή την διατήρηση του περιβάλλοντος.

Εάν μπορείτε να αφιερώσετε ακόμη και μία ή δύο ώρες την εβδομάδα για μια τέτοιου είδους προσφορά, όχι μόνο θα αισθανθείτε στα ύψη την αυτοεκτίμησή σας, αλλά θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν παρατεταμένα συναισθήματα απομόνωσης ή μοναξιάς που συχνά συνοδεύουν το άγχος σας.

Η τέχνη της απόσπασης της προσοχής χρησιμοποιείται πολύ συχνά από γιατρούς και θεραπευτές διαφόρων ειδικοτήτων για να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακτήσουν την σωματική, συναισθηματική και ψυχική ισορροπία τους και να αποφύγουν να επικεντρωθούν σε οποιαδήποτε σωματική ή συναισθηματική ενόχληση εξαιτίας του άγχους τους.

Ο σκοπός της χρήσης απόσπασης της προσοχής για τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν ελεύθεροι από το άγχος, είναι να βιώσουν νέες εμπειρίες που αποσπούν το νου τους από τα ανήσυχα συναισθήματα που βιώνουν.

Φανταστείτε ότι όλες οι φοβικές, ανήσυχες σκέψεις που περνούν από την οθόνη του νου σας είναι σαν ένα ρολό κινηματογραφικής ταινίας που τρέχει μέσα από έναν προβολέα ταινιών (το νου σας) και υλοποιείται στην πραγματικότητά σας. Η συγκέντρωση σε κάποια δραστηριότητα αφαιρεί αμέσως αυτά τα κομμάτια από την ταινία και σας επαναφέρει άμεσα στο εδώ και τώρα σας.

Όταν ασχολείστε πλήρως με τη ζωή δεν υπάρχει χώρος για οποιαδήποτε διαταραχή άγχους. Ο νοητικός χώρος που δημιουργείτε επιτρέπει τόσο στο σώμα όσο και στο νου σας να είναι λιγότερο ευαισθητοποιημένοι.

Κάνοντας κάτι που σας αρέσει και όταν είστε καλοί σε αυτό, σας βοηθά στη δημιουργία νέων ικανοτήτων. Βεβαιώνετε τον εαυτό σας ότι δεν επιθυμείτε πια να διαβείτε το μονοπάτι της ανησυχίας και ότι θα εστιάσετε την προσοχή σας σε κάτι πολύ καλύτερο και για το ανώτερο καλό της εύρυθμης λειτουργίας της ύπαρξής σας.

Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνετε για να ακολουθήσετε τις καινούργιες σας δραστηριότητες, τόσο πιο εύκολο είναι για το σώμα σας να χαλαρώσει και να επιστρέψει στην φυσική του κατάσταση ηρεμίας, γαλήνης και ειρήνης.

Συνδυάστε τις καινούργιες σας δραστηριότητες με την Χαλάρωση Σώματος & Νου

 Οι άνθρωποι που την έχουν χρησιμοποιήσει αναρωτιούνται συχνά αν ήταν πραγματικά αυτοί που αισθάνονταν τόσο άγχος κατά το παρελθόν. Σημειώστε ότι συνήθως χρειάζονται μερικές εβδομάδες για να μειώσετε τα συναισθήματα του γενικευμένου άγχους σας. Το συνηθισμένο χρονικό διάστημα για να επανέλθετε και να νιώσετε καλύτερα τον εαυτό σας υπερβαίνει τις 30 ημέρες συστηματικής επανάληψης.

Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω πως η κλινική υπνοθεραπεία  έχει αποδειχθεί εξαιρετικά επιτυχής τόσο με τις μακροχρόνιες όσο και με τις βραχυχρόνιες καταστάσεις γενικευμένου άγχους. Τα anti-stress μη διαδερμικά επιθέματα που δεν είναι φάρμακα και δεν περιέχουν χημικές ουσίες θα βοηθήσουν εξαιρετικά στην ρύθμιση του αυτόνομου νευρικού σας συστήματος.

Ως πρώην πάσχουσα δεν θα σας πρότεινα λύσεις εάν δεν πίστευα ειλικρινά ότι θα μπορούσαν να σας ωφελήσουν …

Μαρία Πέππα – Κλινική Υπνοθεραπεύτρια

www.hypnotherapy4u.gr

Loading...

2 thoughts on “Το Άγχος και η Απόσπαση της Προσοχής …

  1. ΜΥΣΤΗΣ says:

    Δεν υπάρχει λόγος για άγχος. Σε αυτόν τον πλανήτη περαστικοί είμαστε. Πόσα χρόνια ζούμε μέσο όρο; 60; 70; 80; 90; Και αν προσέχετε ίσως και ζήσετε και 100 ή και περισσότερα. Μετά φεύγουμε. Επομένως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ή άγχους. Προσέξτε όμως ότι «σπέρνετε», έτσι και θα «θερίσετε», αυτός είναι αναπόσπατος νόμος του σύμπαντος, για αυτό προσέχετε τι «σπέρνετε».

  2. ΗΡΩ says:

    πάντως όταν έρχεται άγχος λόγω δουλειάς ή άλλων προβλημάτων συνήθως και συνάμα με την συνειδητοποιήση του χρόνου ότι είναι λιγοστή , το αφήνουμε και κάνουμε αυτό που επιθυμούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *