Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
19:58 - 03/11/2022

Πως Μπορώ να Μάθω από το Παρελθόν

Πόσο συχνά ανατρέχετε στο παρελθόν σας με καθαρή πρόθεση να μάθετε από τα λάθη σας και καταλήγετε να διαπιστώνετε ότι παραμένετε κολλημένοι σε αυτά παρότι έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα?

Μήπως τελικά η επιστροφή στο παρελθόν, σας οδηγεί σε ελάχιστη μάθηση και περισσότερο θρήνο για αυτό που ήδη σας συνέβη ?

Συχνά, όταν ανατρέχουμε σε στιγμές και σκηνές του παρελθόντος μας, ανατροφοδοτούμε έναν εσωτερικό διάλογο όπου συνήθως κυριαρχεί η αμφιβολία και η αμφισβήτηση του τρόπου που σκεφτήκαμε, συμπεριφερθήκαμε και πράξαμε.

Αρχίζουμε δηλαδή να γράφουμε σενάρια για τον εαυτό μας ή τους άλλους που ωστόσο είναι μάταια, όπως:

θα μπορούσα ή θα έπρεπε να έχω αποφασίσει – πράξει διαφορετικά ή

εάν είχε ακολουθήσει την συμβουλή μου, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα τώρα αναμεσά μας

Όταν ο πόνος μέσα μας αναδύεται επανειλημμένα, εξαντλούμε κάθε πιθανότητα για ευτυχή και υγιή ζωή. Δυσκολευόμαστε να αποσαφηνίσουμε τα μαθήματα που χρειάζεται να πάρουμε από τα γεγονότα, τις καταστάσεις και τους ανθρώπους. Η εστίασή μας μετατοπίζεται από τον εαυτό προς τους άλλους, μπαίνουμε στην διαδικασία της κριτικής σκέψης και σε ένα παιχνίδι κατηγοριών.

Μαθαίνω από το παρελθόν σημαίνει, ότι αποκτώ επίγνωση του τρόπου που αντέδρασα σε μια προηγούμενη κατάσταση και προετοιμάζω κατάλληλα τον εαυτό μου έτσι ώστε να ανταποκριθώ με έναν καλύτερο τρόπο την επόμενη φορά που θα αντιμετωπίσω το ίδιο ή ένα παρόμοιο ερέθισμα.

Σας εύχομαι απολαυστική ακρόαση …

**********

Η τεχνολογία σήμερα, σας παρέχει την δυνατότητα από την άνεση του σπιτιού σας να λάβετε την φροντίδα που έχετε ανάγκη. Στην διάθεσή σας οποτεδήποτε το αποφασίσετε είτε από κοντά, είτε εξ αποστάσεως.

hypnotherapy4u.gr

📲 Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 693 6138090

❤ Facebook

Σχετικά με maria peppa
Κλινική Υπνοθεραπεύτρια & Stress Management Coach. Η κατανόηση της λειτουργίας του Νου, η Διευρυμένη Αντίληψη & Συνειδητότητα, η Εξερεύνηση του Αγνώστου, είναι ο Κόσμος που με Μαγεύει ... Μάλλον κι εσένα, για να είσαι Μαζί μου Εδώ ... Σε καλωσορίζω λοιπόν στον κόσμο εξερεύνησης πέρα από το Γνωστό που τόσο απλόχερα το Κατοχικά Νέα σου προσφέρει … καθώς κ Κοντά μου ... Μείνετε συντονισμένοι ... Καλή Δύναμη σε Όλους μας ... Αποδοχή & Αγάπη για τον Εαυτό κι αυτό που τον Περιβάλλει ...

Σχόλια Αναγνωστών (1)

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*