Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

08:13 - 16/10/2018

Όταν το Σώμα και ο Νους είναι Απόλυτα Χαλαρά …

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Από: Μαρία Πέππα

Όταν το σώμα και ο νους είναι απόλυτα χαλαρά, τότε ο ρυθμός των εγκεφαλικών κυμάτων αλλάζει και γίνεται πιο αργός. Ο ρυθμός αυτός επιστημονικά αποκαλείται επίπεδο άλφα ενώ η συνηθισμένη κατάσταση εγρήγορσης με την οποία λειτουργούμε αποκαλείται επίπεδο βήτα. Βιώνουμε το επίπεδο άλφα, όταν βρισκόμαστε μεταξύ ύπνου και ξύπνιου.

Επιστημονικές έρευνες μας αποκαλύπτουν ότι το επίπεδο άλφα, είναι μια υγιής συνειδητή κατάσταση, την οποία βιώνουμε όταν ο νους και το σώμα χαλαρώνουν. Εκείνο όμως που έχει την μεγαλύτερη σημασία, αφορά την ανακάλυψη ότι το επίπεδο άλφα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το ενεργό επίπεδο βήτα για την δημιουργία ουσιαστικών αλλαγών στην ζωή μας. Αυτό επιτυγχάνετε μέσα από την συνειδητή χαλάρωση και τον θετικό οραματισμό.

Πόσοι από εμάς άραγε γνωρίζουν πως να χαλαρώνουν συνειδητά? Πόσοι από εμάς μπορούμε πραγματικά να αφεθούμε στην μαγεία της μουσικής που επιλέξαμε να ακούσουμε, στην υπέροχη γεύση του αγαπημένου μας φαγητού, στις ομορφιές που η φύση μας προσφέρει κλπ? Εδώ αναφέρομαι στην απόλυτη εγκατάλειψη-παράδοση σε αυτό που κάνω. Στην κατάσταση εκείνη που Εγώ και Αυτό γινόμαστε Ένα.

Αν σκεφτούμε ειλικρινά θα απαντήσουμε ότι δεν γνωρίζουμε για τους άλλους αλλά μόνο αν ανατρέξουμε στις προσωπικές μνήμες των βρεφικών μας χρόνων θα μπορούσαμε να ενθυμηθούμε τον τρόπο με τον οποίο βιώναμε την απόλυτη παράδοση για χάδι, αγάπη και στοργή στα χέρια γονέων, συγγενών και φίλων. Ανακαλύπτουμε λοιπόν ότι έχουμε απολέσει το μεγαλύτερο μέρος μιας έμφυτης ικανότητας που κάποτε μας χαρακτήριζε και κυριαρχούσε στην υγιή μας ανάπτυξη.

• Μπορούμε άραγε να ξαναβρούμε το παλιό μας ξεχασμένο εαυτό ?
• Μπορούμε να ανακτήσουμε την ικανότητα χαλάρωσης οπουδήποτε και όταν
το θελήσουμε ?

Σίγουρα ναι, αρκεί να το αποφασίσουμε συνειδητά και να επιμείνουμε με ευλαβική συνέπεια στον αρχικό μας στόχο. Είναι ζήτημα πρακτικής εξάσκησης και χρόνου για να τα καταφέρουμε. Όπως μαθαίνουμε το επάγγελμα που ασκούμε, να μιλούμε ξένες γλώσσες, να οδηγούμε αυτοκίνητο, η οποιαδήποτε άλλη δεξιότητα, έτσι μαθαίνουμε να χαλαρώνουμε το σώμα και το νου μας την στιγμή που κρίνουμε ότι αυτό είναι αναγκαίο.

Οι μύες μας στην φυσική τους κατάσταση είναι σαν ελατήρια τα οποία ανταποκρίνονται στα συνειδητά και υποσυνείδητα μηνύματα του νευρικού μας συστήματος τα οποία μεταφέρει ο νους. Ποια είναι τα μηνύματα που ο νους μεταφέρει στους μύες μέσω του νευρικού συστήματος στο σημερινό κόσμο του συνεχούς ανταγωνισμού και της έντασης ? Είναι τα μηνύματα εκείνα που οι επιπτώσεις τους δημιουργούν όλα τα σωματικά και ψυχικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος και που επειγόντως καλείται να επιλύσει. Φανταστείτε τους μύες σας σαν ένα τραμπολίνο που δονείται από το βάρος ενός παιδιού που χοροπηδάει πάνω του ή σαν το ελατήριο ενός στυλό που ανοιγοκλείνουμε συνεχώς. Σίγουρα μας αξίζει ευνοϊκότερη μεταχείριση.

Οι τεχνικές χαλάρωσης είναι ένα δώρο από εμάς προς εμάς, που όλοι οφείλουμε στον εαυτό μας, ανεξάρτητα από ηλικία και φύλλο. Μας βοηθούν να ανακτήσουμε την θαμμένη ικανότητα της απόλυτης παράδοσης σώματος και νου σε μια βαθιά ξεκούραση, χωρίς ενοχλητικές σκέψεις η νοητική δραστηριότητα. Βρισκόμαστε στο επίπεδο άλφα, μεταξύ ύπνου και ξύπνιου με αποτέλεσμα ο νους και το σώμα να εναρμονίζονται και να ξεκουράζονται, διατηρώντας παράλληλα, την απόλυτη συναίσθηση αυτών που γίνονται γύρω μας και μέσα στο σώμα μας.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι 30 λεπτά ημερήσιας βαθιάς χαλάρωσης αντιστοιχούν σε 2 ώρες ύπνου. Απολαύστε την αναζωογονητική επίδραση της χαλάρωσης σώματος και νου , εντάξετε την στο ημερήσιο πρόγραμμά σας για μέγιστο αποτέλεσμα, εξερευνήστε στο youtube και πηγές διαφορετικές …

Σχετικά Άρθρα:

Τι σημαίνει Χαλάρωση και γιατί σας Ευεργετεί …

Μαρία Πέππα
Stress Coacher – Κλινική Υπνοθεραπεύτρια
hypnotherapy4u.grΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με maria peppa
Κλινική Υπνοθεραπεύτρια & Stress Management Coach. Η κατανόηση της λειτουργίας του Νου, η Διευρυμένη Αντίληψη & Συνειδητότητα, η Εξερεύνηση του Αγνώστου, είναι ο Κόσμος που με Μαγεύει ... Μάλλον κι εσένα, για να είσαι Μαζί μου Εδώ ... Σε καλωσορίζω λοιπόν στον κόσμο εξερεύνησης πέρα από το Γνωστό που τόσο απλόχερα το Κατοχικά Νέα σου προσφέρει … καθώς κ Κοντά μου ... Μείνετε συντονισμένοι ... Καλή Δύναμη σε Όλους μας ... Αποδοχή & Αγάπη για τον Εαυτό κι αυτό που τον Περιβάλλει ...

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*