ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ

ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ

«ΜΟΝΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΖΕΙ ΥΠΟΦΕΡΟΝΤΑΣ.
ΒΑΣΑΝΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ
ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ. ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΦΥΣΗ ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΒΟ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ. Η ΥΠΑΡΞΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΛΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΑΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ, ΑΛΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΣΠΑΝΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΒΟΥΔΑ, ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ή ΤΟΝ ΤΣΟΥΑΝΓΚ ΤΣΟΥ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΠΟΥ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΝΟΣ, ΒΑΣΑΝΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ.

ΚΑΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΡΙΖΑ. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΝΑ ΤΟ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΑΝΩΜΑΛΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΤΟ ΑΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ, ΠΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ.

ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ, ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΣΕ ΠΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΧΡΟΝΩΝ. Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ, ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΓΡΙΟ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ. ΤΟΤΕ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΤΟΤΕ ΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ, ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ. ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ. ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΕΝΑ. ΤΩΡΑ, ΠΡΙΝ ΚΙΝΗΘΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ. ΜΠΗΚΕ ΤΟ “ΠΡΕΠΕΙ”. ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ “ΠΡΕΠΕΙ” ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ. ΜΠΗΚΕ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΪΚΟ. ΕΧΑΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΔΑΜ. ΠΡΙΝ ΦΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ, ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΟΣ, ΖΟΥΣΕ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΕΔΕΜ. Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΕΔΕΜ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΑΚΟΜΑ ΖΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ, ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ, Ο ΗΛΙΟΣ, ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ.

Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΕΔΕΜ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΠ΄ ΕΞΩ. ΓΙΑΤΙ ΔΙΩΧΤΗΚΕ Ο ΑΔΑΜ; ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ, ΚΑΘΕ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΥΑ ΔΙΩΧΝΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ. ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΔΑΜ, ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΕΥΑ. ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ, ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΝΩΣΗ. ΕΚΕΙ, ΓΥΡΩ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ. ΤΟΤΕ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΦΥΣΙΚΟ. ΤΟΤΕ ΧΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟΣ.

ΤΩΡΑ ΘΑ ΖΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙΣ. ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΟΡΕΨΕΙΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΕΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΡΟΤΥΠΟ. ΜΑ Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΡΟΤΥΠΟ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΡΟΗ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΡΕΥΣΤΗ, ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΡΟΗ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, ΤΟΤΕ ΞΕΡΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΠΑΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. ΑΠΟΛΙΘΩΝΕΣΑΙ, ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ. ΚΑΙ Η ΦΥΛΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΙΣΘΗΤΗ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΓΥΡΩ ΣΟΥ, ΣΑΝ ΑΟΡΑΤΗ ΠΑΝΟΠΛΙΑ.

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΝΟΙΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ, Ο ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ, ΣΚΟΝΤΑΨΕ ΠΑΝΩ Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΩΡΑΚΙΣΗ, ΑΛΛΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΕΤΑΧΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ. ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΟΔΥΝΗ. Η ΟΔΥΝΗ ΗΤΑΝ ΠΩΣ Ο,ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΙ. ΣΚΟΝΤΑΨΕ Σ΄ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΤΣΟΥΑΝΓΚ ΤΣΟΥ: ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.

Ο ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ ΒΡΗΚΕ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΨΥΧΙΚΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΕΧΕΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΚΑΤΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ, ΑΠΟΛΙΘΩΝΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ, ΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΓΚΟΛΙΘΟΣ ΔΙΑΛΥΘΕΙ, ΜΟΝΟ ΑΝ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΥΛΗΣΕΙ ΞΑΝΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΨΥΧΗ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΘΩΡΑΚΙΣΗ. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΟΧΟΙ. ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ. ΘΥΜΗΣΟΥ, ΟΠΟΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ, ΜΗ ΘΕΩΡΕΙΣ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ. ΑΛΛΙΩΣ, ΘΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΠΩΣ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ. ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ.

ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ, ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΝΟΧΟΣ. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΛΥΠΗΜΕΝΟΣ, ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ. ΤΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ;

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΩΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΘΟΥΣ. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΘΙΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΓΡΙΟ. ΚΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΛΕΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ; ΚΥΜΑΤΑ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΚΥΛΟΥΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΣΑΚΡΑ ΤΟΥ ΣΕΞ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΕΒΔΟΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΑΧΑΣΡΑΡ, ΤΟ ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ ΗΤΑΝ ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟ.

ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Σ΄ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ ΤΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, ΑΛΑ ΕΣΥ ΤΟΥ ΛΕΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ; ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΤΟΥ. ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝA ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΤΙ, ΣΤΑΜΑΤΑ Η ΑΝΑΠΝΟΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΠΝΕΕΙ, ΘΑ ΣΦΙΞΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ.

ΤΟ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΘΑ ΣΚΛΗΡΥΝΕΙ ΣΑΝ ΠΕΤΡΑ. ΘΑ ΣΦΙΞΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΟΥ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΒΑΘΙΑ. ΤΟ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΠΑΝΟΠΛΙΑ. ΤΩΡΑ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ, Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ. ΑΝ Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΒΑΘΙΑ, ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΕΞ. ΚΙ ΟΤΑΝ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΕΞ, ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΥΜΑΤΑ, ΡΕΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΒΑΘΙΑ.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΧΑΜΗΛΟ. ΜΠΗΚΕ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ. ΤΟ ΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΨΗΛΟΤΕΡΟ, ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ. ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕΡΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ, ΔΙΑΒΟΛΙΚΟ. Ο ΔΙΒΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ.

Ο ΑΔΑΜ ΔΙΩΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΕΥΑ ΔΙΩΧΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΗΠΟ.

ΓΙΑΤΙ;

ΕΠΕΙΔΗ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΠΙΜΟ ΚΑΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΟ ΔΙΧΑΣΜΟ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΙΔΙ. ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΠΑΝΟΠΛΙΑ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΔΥΝΗ, ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΝΟΠΛΙΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΗ Η ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΓΩ ΣΟΥ. ΕΣΥ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΚΑΛΑ ΕΞAIΤΙΑΣ ΤΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΗΘΙΚΟΣ. ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΗΘΙΚΟΣ.

ΑΝ ΣΠΑΣΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΩΡΑΚΙΣΗ, ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ. ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙΣ ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ. ΚΑΙ ΑΝ ΦΟΒΑΣΑΙ, ΠΑΛΙ ΘΑ ΑΠΩΘΗΣΕΙΣ, ΠΑΛΙ ΘΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΝΟΠΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ. Η ΠΑΝΟΠΛΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ.

ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΒΕΙΣ, ΘΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ. ΑΝ ΠΑΡΕΜΒΕΙΣ, ΘΑ ΜΠΕΙΣ ΣΕ ΜΠΕΛΑΔΕΣ. ΕΤΣΙ, ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΒΑΣΑΝΑ, ΔΥΣΤΥΧΙΑ, ΟΔΥΝΗ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΤΣΟΥΑΝΓΚ ΤΣΟΥ. ΜΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ, ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΚΙΝΗΣΟΥ ΜΑΖΙ ΤΗΣ , ΠΙΣΤΕΨΕ ΤΗΝ.

ΗΡΘΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΩΤΑΤΟΣ ΣΚΟΠΟΣ. ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙΣ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΣ;

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ, ΝΑ ΠΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ, ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ. ΕΤΣΙ, ΘΥΜΗΣΟΥ ΕΝΑ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ:

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΟ, ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΙΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΣΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΠΙΣΩ. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΦΥΣΙΚΟΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΕ ΒΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ. ΞΑΠΛΩΣΕ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΣΟΥ ΑΠΟΨΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΜΩΣ, ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ. ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ, ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ.

Η ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΝΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΧΩΝΙΑ. ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΙΝΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΣΤΕΝΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙΣ ΠΙΑ ΚΑΙ Η ΣΗΡΑΓΓΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΣΟΥ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΛΠΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ.

Ο ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ ΚΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒOΗΘΗΣΟΥΝ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΕΙΣ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ, ΟΤΑΝ ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΤΣΟΥΑΝΓΚ ΤΣΟΥ.

Η ψυχή έχει έναν απόρθητο πύργο,
που κανένας κίνδυνος δεν την αγγίζει,
όσο ο πύργος προστατεύεται από τον αόρατο Προστάτη
που ενεργεί ασυνείδητα. Οι πράξεις του όμως αποτυγχάνουν,
όταν γίνονται εσκεμμένα, κατευθυνόμενα και σκόπιμα.

Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΗΣ. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΣΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΕ ΒΟΗΘΑΕΙ, ΑΛΛΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Η ΚΟΣΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΣ, ΕΧΕΙΣ ΕΝΤΑΣΗ. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΝΤΑΣΗ, ΣΤΕΝΕΥΕΙΣ. ΑΝ ΣΤΕΝΕΥΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΦΟΒΑΣΑΙ, ΤΟΤΕ ΜΑΖΕΥΕΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΣΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ.

Ο ΤΣΟΥΑΝΓΚ ΤΣΟΥ ΛΕΕΙ, ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ. ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΦΟΒΑΣΑΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ, ΤΟΝ ΑΟΡΑΤΟ ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ. ΕΧΕΙΣ ΚΙΝΗΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟΣ.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΑΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΣΟΥ. ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΤΡΕΜΕΙΣ ΑΠ΄ ΤΟΝ ΦΟΒΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ, ΣΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΥΡΓΟΣ; ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ.

ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ. ΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΕΝΝΙΑ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΑ; ΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ Η ΜΗΤΕΡΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΟΝΟ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΑΛΗ. Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ, ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ. ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ. ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΝΟ.

ΑΝ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΝΟΣ. ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΓΟΝΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΝΟΣ. ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ, ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΝΟ ΝΙΩΘΕΙ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΖΕΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ. ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΥΣΙΚΑ.

ΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΩΣ ΩΡΙΜΑΣΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ;

ΠΩΣ ΞΕΡΕΙ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΠΩΣ ΗΡΘΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΦΥΤΡΩΣΕΙ;

ΠΩΣ ΑΝΘΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΠΟΧΗ;

ΠΩΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΣΤΡΑ;

ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ: ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ, ΤΟΣΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ, ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΥΚΟΛΙΑ, ΜΕ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ “ΤΑΟ”, ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟ.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΖΕΙ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ. ΟΤΑΝ ΠΕΙΝΑΕΙ, ΚΛΑΙΕΙ, ΟΤΑΝ ΝΥΣΤΑΖΕΙ, ΚΟΙΜΑΤΑΙ. ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ ΕΝ ΠΑΙΔΙ, ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΗΤΕΡΑ, ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ, ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ.

ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ, ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ. ΚΑΘΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΩΡΕΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΑΛΑ. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΛΑΙΕΙ, ΑΛΛΑ Η ΜΗΤΕΡΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟΙ, ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ. ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΩΡΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΚΟΜΑ. ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΗΝ ΦΥΣΗ. ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Θ΄ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΩΡΕΣ Θ’ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΕΙΤΕ ΠΕΙΝΑΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ! ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΪ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΤΟΥ; ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ, ΜΕ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟ ΒΛΕΜΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΛΑΙΕΙ. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΡΓΑ ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΚΑΤΑΠΙΕΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΡΥΨΕΙ ΟΤΙ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΝΕΥΡΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Σ΄ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΕΠΕΙ. ΠΕΝΗΝΤΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ!

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΖΕΙ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ.

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΑΛΟΝΙ. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΟΧΙ, ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ. ΔΕΝ ΖΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΒΟΗΘΗΤΟ ΚΙ ΕΣΥ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟΣ.

ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ. ΘΑ ΖΗΤΑΕΙ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟΝ “ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ” ΧΡΟΝΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΑΛΛΗ ΩΡΑ, ΘΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΤΟΥ. Μ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΟΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΕΥΡΩΤΙΚΟ.

ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΥΣΙΚΑ. ΤΩΡΑ ΟΛΗ Η ΖΩΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ. ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑ ΠΑΠΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΙ ΑΠ΄ ΤΟΝ ΕΝΑ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ. ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΑΠ΄ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΚΑΙ Ν΄ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ. ΕΧΕΙΣ ΖΗΣΕΙ ΕΠΙ ΣΑΡΑΝΤΑ, ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΣΟΥ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙΣ ΕΝΤΕΛΩΣ.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΜΑΝΤΡΑ, ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΠΡΩΪ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΧΩΡΙΣ Ν΄ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΣΟΥ.

ΓΙ΄ ΑΥΤΟ Ο ΜΑΧΑΡΙΣΙ ΜΑΧΕΣ ΓΙΟΓΚΙ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΣΟΥ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ. ΕΚΕΙΝΟΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ, ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ. ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΝΕΣΗ ΑΠΟ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟ ΧΑΠΙ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΣΟΥ. ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ, ΣΩΣΤΟΣ Ή ΛΑΘΟΣ, ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΜΑΝΤΡΑ, ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΠΡΩΪ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ.

ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΥΤΟΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΛΠΑ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΣΕ ΒΟΗΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΑ ΧΑΠΙΑ. ΣΕ ΒΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΣΟΥ.

ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ:

ΣΕ ΒΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ, ΑΛΛΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ, ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΣΑΙ. ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΡΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΙΣ, ΕΠΕΙΔΗ Μ΄ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΔΕΝ Θ΄ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΠΟΤΕ. ΘΑ ΠΑΡΗΓΟΡΙΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ.

ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΤΟ ΞΕΡΩ, ΤΟ ΜΑΝΤΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙΡΡΕΠΗΣ ΣΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙΣ ΣΤΟΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΥΓΙΗΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΕΚΣΤΑΣΗ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ Ν΄ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΦΙΛΑΣΘΕΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΚΣΤΑΤΙΚΟΣ. ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΚΣΤΑΤΙΚΟΣ, ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ Ν΄ ΑΦΗΣΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΣΟΥ.

ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΖΟΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΚΙΝΗΣΟΥ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ. ΟΤΑΝ ΠΕΙΝΑΣ, ΝΑ ΤΡΩΣ. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΣ, ΜΗΝ ΤΡΩΣ. Η ΦΥΣΗ ΣΕ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ. ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ, ΠΗΓΑΙΝΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΠΑΣ. ΚΙΝΗΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΠΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΕΥΡΩΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΚΙ ΕΣΥ ΘΑ ΠΑΣ ΠΙΣΩ, ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ. ΑΥΤΗ Η ΠΗΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΟ.

Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ, Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ, ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΣΟΥ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΜΕΣΑ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ. ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΦΤΑΣΕΣ, ΜΑ ΘΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ.

ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ.
ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΕΖΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ.

Το ασυνείδητο και όλη η σταθερότητα του Τάο ταράζονται
με οποιαδήποτε προσπάθεια να επιδείξεις την αυτογνωσία σου.
Όλες αυτές οι επιδείξεις είναι ψέματα.

ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΨΕΥΤΗΣ ΕΙΣΑΙ, ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ Σ΄ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΗΣ. ΜΑ ΤΟΤΕ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙΣ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ. ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ, Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ.

Όλες αυτές οι επιδείξεις είναι ψέματα.
Όταν ο άνθρωπος προβάλλει τον εαυτό του
με αυτόν τον διφορούμενο τρόπο,
ο έξω κόσμος εισβάλει και τον φυλακίζει.
Δεν είναι πια προστατευμένος από την σταθερότητα του Τάο.
Κάθε καινούργια πράξη είναι ακόμα μια αποτυχία.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΚΑΘΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΞΗ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑ. ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΣΑΙ Μ ΄ ΑΥΤΗΝ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΥΛΑΣ ΜΕΣΑ ΤΗΣ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΣΟΥ. Ο ΣΠΟΡΟΣ ΣΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΠΟΡΟΣ.

Η ΜΑΣΚΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΣ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΕΞΩ, ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ. ΚΑΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΞΗ, ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ. ΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕΣΑ Σ΄ ΑΥΤΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ; ΜΠΟΡΕΙ Ν΄ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΟΣΜΟ.

Ο ΤΣΟΥΑΝΓΚ ΤΣΟΥ ΛΕΕΙ:

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ “ΤΑΟ” ΜΕ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ. ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟ “ΤΑΟ”, ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΟΥ ΦΥΣΗ, ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΟΥ ΥΠΑΡΞΗ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΙ ΑΣ ΠΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ.

ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ. ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΟΥ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΦΥΣΗ. ΑΥΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΩ ΘΡΗΣΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΡΗΣΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΦΥΣΗ. ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΟΥΣ. ΜΗΝ ΠΡΟΣΔΟΚΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΜΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ. ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΑΝΝΥΑΣ.

ΜΗΝ ΒΟΗΘΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ. ΜΗΝ ΔΙΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΤΙΣ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙΣ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ. ΑΛΛΙΩΣ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΘΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙΣ ΕΚΕΙ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΛΕΣ ΝΑΙ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ, ΚΛΕΙΝΕΣΑΙ. ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ.

ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ, ΠΩΣ ΑΝ ΥΠΟΦΕΡΕΙΣ, ΥΠΟΦΕΡΕΙΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ. ΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ, ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΒΑΘΙΑ ΑΥΤΟ. ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤ΄ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΟΥ ΦΥΣΗ. ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΟΙ ΙΝΔΟΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΡΙΤ. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ. Ο ΤΣΟΥΑΝΓΚ ΤΣΟΥ ΤΑΟ. ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΞΗ, ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΛΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ. ΝΑ ΚΥΛΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ, ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ, ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΟΔΗΓΕΙ. ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ, ΟΥΤΕ ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΙΔΕΕΣ, ΣΕ ΘΕΩΡΙΕΣ, ΣΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ. ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΑΠ΄ ΟΠΟΥ ΗΡΘΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ Σ΄ ΑΥΤΗΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ.

Αν οι πράξεις του γίνονται δημόσια, στο φως της ημέρας,
θα τιμωρηθεί από τους ανθρώπους.
Αν γίνονται ιδιωτικά και κρυφά, θα τιμωρηθεί από τα πνεύματα.

ΜΗΝ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΑΝ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ, ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΛΑ. ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΙΑΣ, ΟΤΑΝ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΤΣΙΡΚΟ, ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΕΚΤΙΜΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΚΑΠΡΙΤΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΤΟΥΣ. ΘΑ ΣΕ ΖΗΤΩΚΡΑΥΓΑΣΟΥΝ, ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΟΛΥ. ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ, Θ΄ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΟΥ. ΓΙΑΤΙ, ΤΟ ΨΕΜΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΘΑ ΣΕ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ. ΚΟΙΤΑ ΤΟΝ ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΝΙΞΟΝ.

ΕΙΝΑΙ ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ. ΚΑΙ ΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΙΣΑΙ, ΤΟΣΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΩΣ ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ Θ΄ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΤΙΜΩΡΟΥΝ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΕ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΟΥ, ΦΥΛΑΞΟΥ! ΤΟΤΕ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ. ΟΤΑΝ ΣΕ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΘΡΟΝΟ, ΑΠΟΔΡΑΣΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΣΕ ΠΕΤΑΞΟΥΝ. ΕΙΣΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟ ΚΟΥΤΟΣ ΚΙ ΑΝΟΗΤΟΣ, ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΩΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ. ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΣΟΥ, ΤΟΝ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ.

ΤΩΡΑ ΣΕ ΣΤΕΦΟΥΝ ΜΕ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙΜΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΑΛΛΟ ΘΕΑΤΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΕ ΠΕΤΑΞΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ. ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΕΞΩ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ. ΜΗΝ ΖΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΣΕ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΓΩΘΕΙΣ.

Ο ΤΣΟΥΑΝΓΚ ΤΣΟΥ ΛΕΕΙ:

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

2 thoughts on “ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *