Ο Ιησούς Μοναδικό Πρόσωπο στην Ιστορία και Θεός της Αγάπης!

Για όσους από εσάς φίλοι μας που πιστεύετε ότι η ιστορία του Ιησού είναι χιλιοειπωμενη, να σας πω ότι δεν είναι!! Ξαναδιαβαστε την Κ.Δ. (το ότι τη διάβασες τελευταία φορά στα 14 σου δεν επαρκεί) και θα νιώσετε τη μοναδικότητα του Ιησού και την ιστορικότητα των γεγονότων!!

Ο «γιος του μαραγκου» (υπόψιν ο «μαραγκός» ήταν μέγας διδάσκαλος των Εσσαιων! Αναρωτιέμαι γιατί είναι τόσο παραγκωνισμενο απ όλους το πρόσωπο του Ιωσήφ. Αν διαβάσετε τα «9 Πρόσωπα του Χριστού» εκεί αποκαθισταται το πρόσωπο του και αποκαλύπτεται το μεγαλείο του. Γνωρίζει ότι ο υιός του θα σταυρωθει και θα αναστηθεί και του παραδίδει από 5 χρονών απόκρυφα μυητικα μαθήματα…ζωής και θανάτου) ήταν ο πρώτος Θεός της Αγάπης, πέρα και πάνω από οποιαδήποτε θεοτητα είχε εμφανιστεί στο προσκήνιο της ιστορίας και της κοινωνίας μέχρι τότε. Και σαν Μέγας Διδάσκαλος ήρθε στη Γη εκτός των άλλων για να πάει την κατανόησή μας για τη Φύση του Θεού ένα βήμα παρακάτω. «Ο Θεός Αγάπη έστι».

Ο Χριστός είναι ο Κύριος του 4ου Τσακρα της Καρδιάς. Είναι ο Ιησούς της Καρδιάς και της καρδιάς μας. Όλοι οι άλλοι Θεοί είναι απρόσιτοι και διανοητικοι. Η διανόηση όμως δεν σώζει. Είναι αναγκαία (όχι πάντα) αλλά όχι επαρκής. Οι Φιλοσοφικοι θεοί δεν σώζουν το εγώ, ούτε μας λυτρωνουν από τα βάσανα και τα ελατωμματα μας…Η Αγάπη είναι αυτή που σώζει και διαμέσου αυτής η Συγχώρεση.

Η Συγχώρεση ήταν μια άγνωστη λέξη στην προ Χριστού εποχή (οπως και η αγάπη). Την εισαγάγει για πρώτη φορά στην ιστορία ο Ιησούς και όχι σαν διδασκαλία, αλλά πιο πρακτικά πεθαίνεις, όντας ο ίδιος πάνω στο Σταυρό και λέγοντας στον Πατέρα του «αφες αυτοις, ου γαρ οιδασι τι ποιουσι». Έτσι πηγαίνει τη διδασκαλία του Σωκράτη «Ουδείς εκών κακός» ένα βήμα παρακάτω και την ολοκληρώνει, αφού ο Σωκράτης δεν μας είπε «συγχωρείτε τους εχθρούς», παρα μόνο «ο άνθρωπος δεν είναι κακός με τη θέλησή του».

*Ο Βασίλης Ρωμανός είναι θεολόγος, εκολλαπτόμενος φιλόσοφος στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Συγκριτικής Φιλοσοφίας της Θρησκείας στο Παν/μιο Αθηνών, και υπεύθυνος των Εκδόσεων Εισέλιξη. Επισκεφτείτε το www.eiselixibooks.gr. Τον Βασίλη θα τον βρείτε στο instagram ως: @basilisrom ή Romanos the Melodian. Κάντε ένα like στη σελίδα «Εκδόσεις Εισέλιξη» στο fb καθώς και στη σελίδα «Πνευματική Ψυχολογία».


Προτάσεις προϊόντων χρήσιμων για το άμεσο μέλλον σου

Combat Fighter

Μάθε πώς να αμύνεσαι σε καταστάσεις ωμής βίας στο δρόμο

Πολλοί πιστεύουν ότι επειδή είναι γυμνασμένοι η επειδή έχουν κάποια μυική δύναμη ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν μία ξαφνική επίθεση η οποία δεν θα έχει κανόνες και θα είναι βάναυση όσο ποτέ. Η εμπλοκή σε μάχη του δρόμου είναι το πιο δύσκολο πράγμα και δεν έχει να κάνει τίποτα με οποιεσδήποτε τέχνες μπορεί να νομίζουμε ότι γνωρίζουμε. Η ωμή βία είναι τελείως διαφορετική από μία κατάσταση κινήσεων σε μία προπόνηση. Μπορεί σύντομα να χρειαστεί να αμυνθούμε για τη ζωή μας, μπορεί σύντομα να βρεθούμε σε περιβάλλον όπου Η ωμή βία θα είναι ικανή να σοκάρει και τον πιο εκπαιδευμένο. Μάθε σήμερα πως μπορείς να αμυνθείς σε όλες τις συνθήκες, με ανορθόδοξους τρόπους, σε μία μάχη άνευ κανόνων που ο μόνος στόχος ειναι η νίκη και η επιβίωσή σου..

ΤΙΜΗ 32€ Ηλεκτρονικο προιον για κατεβασμα
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

**Οποιος θέλει να αποκτήσει το εξαιρετικό βιβλίο «τα 9 Πρόσωπα του Χριστού» να επικοινωνήσει με τον Βασίλη Ρωμανό.

Loading...

559 thoughts on “Ο Ιησούς Μοναδικό Πρόσωπο στην Ιστορία και Θεός της Αγάπης!

 1. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Όλα όσα υποτίθεται ότι είπε ο χριστός για την αγάπη τα είχαν πει οι αρχαίοι Έλληνες πριν οι ανώνυμοι* συγγραφείς των ευαγγελίων τα βάλουν στο στόμα του.

  *Οι τίτλοι «Κατά Ματθαίον» κτλ δεν οφείλονται στους ίδιους τους συγγραφείς, αλλά εκφράζουν την πίστη της εκκλησίας από τον 2ο αιώνα μ.Χ. ότι τα ευαγγέλια γράφτηκαν από αυτούς.

  Χριστός: «Αγάπα τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου»

  Θαλής ο Μιλήσιος: «Να αγαπάς τον πλησίον σου λίγο περισσότερο από ότι αγαπάς τον εαυτό σου.»

  Χριστός: «Αγάπα τον εχθρό σου»

  Σωκράτης: «Καταφέρετε να βλέπετε τον χειρότερο εχθρό σας σαν αγαπητό φίλο σας, με την ίδια λαχτάρα.»

  Πλάτων: «Ούτε λοιπόν να εκδικείται κανείς πρέπει ούτε να κακοποιεί κανένα από τους ανθρώπους οτιδήποτε κι αν παθαίνει από αυτούς.»

  Κλεόβουλος ο Λίνδιος: «Τον εχθρό να τον κάνεις φίλο και να τον ευεργετείς.»

  Φωκυλίδης: «Όλους αγάπα.»

  Ο Ιησούς δεν είναι άλλος από τον Γιαχβέ της Παλαιάς διαθήκης.
  ➡️ http://www.orthodoxos.com.gr/phpBB3/viewtopic.php?t=167

  Είναι αυτός που κατέσφαξε τους πάντες (μέχρι βρέφη που θηλάζουν) για να αποδείξει ότι είναι ο αληθινός Θεός.

  👹 his master’s voice

  «Δεν υπάρχει εκτός από μένα άλλος θεός, εγώ θανατώνω κι εγώ δίνω ζωή…θ’ ακονίσω το αστραφτερό μου το σπαθί…τα βέλη μου θα τα μεθύσω με αίμα και το σπαθί μου θα κατατρώει κορμιά…» ⚔️ (Δευτερονόμιον 32:39-42)

  🔳 Μόνο μια κατώτερη οντότητα στην ιεραρχία θα έβγαζε αφρούς από το στόμα για να αποδείξει στους ανθρώπους ότι είναι ο Θεός τους.

  «Καπνός ανεβαίνει εκ των μυκτήρων αυτού (του Γιαχβέ Ιησού) και πυρ κατατρώγον εκ του στόματος αυτού· άνθρακες ανήφθησαν απ’ αυτού.» (Β Σαμουήλ 22.9)

  Λαμπάδιασε και αν πέσει απ`τον ουρανό θα βάλει φωτιά σε όλα τα δάση.

  ➡️ Εχθροί του Ιησού (Ιησούς Εβραϊκό όνομα που σημαίνει ο Γιαχβέ σώζει) είναι όλοι όσοι δεν τον πιστεύουν και δεν αποδίδουν δόξα στο όνομα του. (Αποκ 16:9) Η επιθυμία του είναι να τους κατασφάξει, και σύμφωνα με την Αποκάλυψη που έδωσε στον Ιωάννη, βγάζει ένα σπαθί από το στόμα του (Transformer christ) και τους κατακρεουργεί όλους λερώνοντας τα ιμάτια του με αίμα. Ο λεγόμενος αιματοβαμμένος Χριστός. (Αποκ 19:11-21)

  Το μίσος του όμως είναι τόσο μεγάλο που δεν αρκείται στην σφαγή, για αυτό τους πιάνει και τους ρίχνει σαν σταφύλια στο μεγάλο πατητήρι του θυμού του, και τους πατάει ξεζουμίζοντας τους. Και βγήκε λέει αίμα, που πλημμύρισε την περιοχή σε έκταση χιλίων εξακοσίων σταδίων, και ύψος μέχρι τα χαλινάρια των αλόγων.» (Αποκ 14:19-20)

  ➡️ Τίγκα στο αίμα!!

  Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτά είναι κείμενα μίσους που περιγράφουν έναν Θεό ο οποίος επιδιώκει την Δόξα, και με το πρόσχημα ότι είναι Πανάγαθος και άλλες τέτοιες βλακείες θέλει να αιματοκυλίσει όσους δεν τον Πιστεύουν και δεν αποδίδουν στο όνομα του την πρέπουσα Δόξα.

  Άγιος Ρωμανός ο Μελωδός:
  «Μέγαν έχομεν πόθον προς Θεόν των Εβραίων» (Κοντάκιον προεόρτων τών Χριστουγέννων)

  • κάποιος says:

   Περίεργο τότε που μιλάς μόνο κατά του Ιησού Χριστού και όχι κατά του Μιλήσιου, Σωκράτη, Πλάτων, Κλεόβουλου, Φωκυλίδη.
   Όλοι αυτοί οι αρχαίοι Έλληνες ήταν θνητοί άνθρωποι, ενώ ο Ιησούς Χριστός είναι ο Υιός του Θεού που δίνει ζωή αιώνια.
   Ιωάννης 3:16 Διότι τόσον πολὺ ἀγάπησε ὁ Θεὸς τὸν κόσμον, ὥστε ἔδωκε τὸν Υἱόν του τὸν μονογενῆ, διὰ νὰ μὴ χαθῇ ὅποιος πιστεύει εἰς αὐτόν, ἀλλὰ νὰ ἔχῃ ζωὴν αἰώνιον.

   • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    Πιστεύεις στις αλκοολικές φαντασιώσεις των ανώνυμων συγγραφέων των ευαγγελίων και λοιπών πλαστογράφων με τα μυαλά στα κάγκελα.

    Αν γεννιόσουν στην Τουρκία κατά 99% θα πίστευες στο Κοράνι και θα μας μίλαγες για την «αλήθεια» του Ισλάμ.

    Ωραία Γνώση έχεις, μπράβο!!
    Έχεις την Γνώση της θρησκευτικής Πίστης, και βιώνεις την πλάνη σου.

 2. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Ιησούς – Εβραϊκό όνομα που σημαίνει ο Γιαχβέ σώζει!

  Η Θεότητα του είναι εφεύρεση και οι Μεσσιανικές προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης εκπληρώθηκαν τεχνηέντως στο πρόσωπο του από τους ανώνυμους συγγραφείς των ευαγγελίων. Παράδειγμα: (Κατά Ματθαίον 2: 15 Ωσηέ, 11: 1-2)

  Οι προφητείες του για την δευτέρα έλευση απέτυχαν (Ματθαίος 24:34) και οι απατεώνες πλαστογράφοι εις το όνομα των Αποστόλων έδωσαν παράταση (Β Πέτρου 3:15) στον Μύθο βυθίζοντας τα πρόβατα ακόμα περισσότερο στο σκοτάδι.

  Από τότε οι χριστιανοί μετρούν Έσχατες ημέρες στο άπειρο δείχνοντας μετάνοια και προσμένοντας συγχώρεση από τον Θεό (Γιαχβέ Ιησού) που ανακηρύχθηκε Θεός αλλά ΔΕΝ ήταν Θεός.

  Η ατόφια αλήθεια που και καλά προμήθευσε ο Ιησούς Γιαχβέ για την σωτηρία των ανθρώπων, δεν είναι τίποτα άλλο από ατόφια μέθεξη στην πιο βαθιά ουσία των αλκοολικών φαντασιώσεων των ανώνυμων συγγραφέων των ευαγγελίων και λοιπών παραμυθολόγων αγυρτών με τα μυαλά στα κάγκελα.

  ➡️ «Ο πάσχων Μεσσίας, η θεότητα του Ιησού και η Τριάδα ήταν μεταγενέστερες εφευρέσεις.» (Bart Denton Ehrman)

  ➡️ «Οι αφηγηματικές γνώσεις του Ματθαίου και του Λουκά είναι οι πιο ξεκάθαρες περιπτώσεις θρύλων στα Συνοπτικά Ευαγγέλια. (Sanders, E. P. (1993), The Historical Figure of Jesus, pp. 85–88.)

   • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    Καλησπέρα Κύριε «κάποιος» με τα μυαλά στα κάγκελα.

    Ανάλυση των όσων είπε ο γιατρός στο Βίντεο.
    ▶️ «Ένιωσα απερίγραπτο τρόμο διότι δεν θα ξαναγύριζα στην ύπαρξη μου.»

    ▶️ «Σκεφτόμουν, αν ο Ron (ο φίλος του) έχει δίκιο και υπάρχει ένας παράδεισος και μια κόλαση;»

    ➡️ Ο φόβος τον οδήγησε σε περισσότερο φόβο λόγω μιας κόλασης, αλλά και σε μια άγκυρα λόγω ενός παραδείσου.

    ▶️ «Ο Ron μου είπε ότι ο Χριστός έδωσε την ζωή του για τις αμαρτίες μου. Έτσι μου είπε και τον πίστεψα επειδή είναι σε αυτό το βιβλίο (την Αγία Γραφή).

    Δηλαδή αν ο φίλος του ήταν μουσουλμάνος θα τον πίστευε επειδή αυτά που θα του είχε πει θα ήταν από το Κοράνι;

    Η αρχή έχει ως εξής: Ο απερίγραπτος ΦΟΒΟΣ που βίωσε, ενήργησε ως ανασταλτικός παράγοντας κάθε υγιούς σκέψης, οδηγώντας τον στην ΤΥΦΛΗ ΠΙΣΤΗ.

    Φόβος ➡️ τυφλή πίστη.

    Πάμε παρακάτω.
    ▶️ «Είπα την προσευχή του αμαρτωλού και μετά από αυτό υπήρχε μια ειρήνη που ήρθε πάνω μου όπως δεν είχα γνωρίσει ποτέ.»

    ➡️ Η «προσευχή» (αυτή καθ αυτή η πράξη) είτε απευθύνεται στον Χριστό είτε σε κάποιον άλλο Θεό, ανακουφίζει προσωρινά τον φοβισμένο με τα μυαλά στα κάγκελα ασθενή.

    ▶️ «Από την στιγμή που δέχτηκα τον Ιησού Χριστό δεν ΦΟΒΟΜΟΥΝ πλέον»

    ➡️ Έχτισε γύρο του έναν εικονικό τοίχο πιστεύοντας ότι απέκλεισε τον φόβο από την ζωή του. Αυτός ο «τοίχος» οικοδομήθηκε από τον φόβο και συντηρείται από τον φόβο. Πρόκειται για έναν απλό αμυντικό μηχανισμό που ενεργοποιεί ο εγκέφαλος των φοβισμένων ανθρώπων με τα μυαλά στα κάγκελα.

    Ο συγκεκριμένος άνθρωπος του βίντεο ήταν και συνεχίζει να είναι ένα καμένο χαρτί. Δεν έψαχνε να βρει την ειρήνη στα ναρκωτικά (όπως ο ίδιος ισχυρίζεται) ούτε την βρήκε στον Χριστό. Σύντομα θα του χτυπήσουν την πόρτα τα αυτοάνοσα νοσήματα. Η ελπίδα του βρίσκεται στον γιατρό του τον ψυχίατρο. Οι μηχανισμοί πρώτου σταδίου αντιμετωπίζουν το πρόβλημα προσωρινά χτυπώντας το καμπανάκι για αυτό που έρχεται.

    ▶️ «Τρώω τα πάντα και ο Χριστός παράγει στο σώμα μου το σωστό υλικό για να λειτουργήσω χωρίς να παίρνω φάρμακα»

    ➡️ Ο φόβος όταν συνοδεύεται και με μια ελάχιστη δόση θρησκοληψίας, δεν είναι καθόλου δύσκολο να οδηγήσει στην αυθυποβολή, καθώς ο ασθενής έχει ανάγκη να πιστέψει, ακόμη και σε πράγματα με τα οποία θα γελούσε κι ένα μικρό παιδί.

    ▶️ «Όταν βλέπεις τα τυφλά μάτια να ανοίγουν όταν βλέπεις τους παράλυτους να περπατούν και τους βλέπεις με τα δικά σου μάτια τότε δεν χρειάζεσαι να είσαι επιστήμονας για να καταλάβεις ότι η Αγία Γραφή είναι αλήθεια.»

    ➡️ Με τα δικά του μάτια δεν είδε κανένα θαύμα! Το βίωμα του είναι απλά ένας αμυντικός μηχανισμός που ενεργοποιήθηκε από τον απερίγραπτο φόβο που ένιωσε. Το επόμενο στάδιο είναι η αρρώστια στο σώμα το οποίο προειδοποιεί για ριζικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν και όχι επανάπαυση σε αυτό το καθεστώς.

    • κάποιος says:

     Γιατρέ «παρέλειψες» τα δύο σημαντικότερα.
     1. Ότι η ψυχή του βγήκε από το σώμα του όπως μας λέει.
     2. Ότι θεραπεύτηκε από μια αρρώστια από την οποία ο ίδιος σαν γιατρός γνώριζε ότι δεν θα μπορούσε να επιβιώσει και όπως του το επιβεβαίωσαν και οι άλλοι γιατροί. Όμως ο Ιησούς Χριστός τον έσωσε επειδή μετανόησε.
     Εσύ σαν γιατρός πες μας, μπορεί κάποιος με οξεία αιμορραγική νεκρρωτική παγκρεατίτιδα να θεραπευτεί, και αν ναι, είσαι καλύτερος γιατρός από αυτούς στο βίντεο που λένε πως δεν είναι δυνατόν; Εσύ είσαι σωστός και αυτοί λάθος;

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Τα όσα εσύ θεωρείς σημαντικά είναι ασήμαντα.

      Σχετικά με αυτά που είπε ο Κύριος στο βίντεο για την ψυχή, είτε δηλώνουν το βίωμα ενός εγκεφάλου που έφτασε σε χαμηλά επίπεδα οξυγόνωσης, είτε πρόκειται για αναληθείς δηλώσεις, καθότι η γλώσσα του σώματος του δίνει ένα ποσοστό 60% ότι ψεύδεται. Θα μπορούσα να το σιγουρέψω αν τον είχα απέναντι μου και του έκανα κάποιες συγκεκριμένες ερωτήσεις.

      Εκτός αυτού ποιος σου είπε ότι όποιος πάσχει από οξεία αιμορραγική νεκρωτική παγκρεατίτιδα πεθαίνει;

      ➡️ Που το είδες αυτό γραμμένο;

      Ακόμα κι αν ένας ασθενής διαγνωστεί με 6 κριτήρια Ranson και νεκρωτικό επιμολυσμένο ιστό, έχει 20% ποσοστό επιβίωσης.

      Επιπλέον δεν είδα στο βίντεο κάποιον γιατρό να βεβαιώνει ότι αυτός ο Κύριος είχε μηδενικό ποσοστό επιβίωσης.

      Συνήθως όσοι κάνουν μεταστροφή στον χριστιανισμό μετά από ένα τραυματικό γεγονός, γίνονται φανατικοί θρησκόληπτοι στην προσπάθεια τους να ενισχύσουν το «τείχος» που τους «προστατεύει» από το τραυματικό βίωμα.

      Η μαρτυρία του δεν είναι αξιόπιστη στο 100% γι`αυτό και η γλώσσα του σώματος του, μαρτυρεί τα αντίθετα από αυτά που εξέρχονται από το στόμα του.

 3. Ιησούς Χριστός Νικά says:

  Όσο και να θέλετε ρε νεοεποχίτες «θεολόγοι-φιλόσοφοι», δεν πιστεύουμε στις νεοταξικές σας χαζομάρες, ούτε σε τσάκρα, ούτε σε μάκρα. Πιστεύουμε στη Άγια Τριάδα: Τον Πατέρα, Τον Υιο, και Το Άγιο Πνεύμα.

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Ιησούς (του οποίου το όνομα σημαίνει ο Γιαχβέ σώζει) Νικά;
   Ωραίο αυτό γέλασα!

   Το Εγώ του πέθανε πάνω στον σταυρό μαζί με τις ψευτο – υποσχέσεις του. Τα εβραϊκά παραμύθια, οι Μύθοι, οι κατασκευασμένες προφητείες και οι πλαστογραφίες της «Αγίας Γραφής» προκαλούν το Γέλιο και πρώτος εγώ σας δίνω φύλλο πορείας για το μουσείο.

   «Μέγαν έχομεν πόθον προς Θεόν των Εβραίων» (Άγιος Ρωμανός)

  • κάποιος says:

   Ιησούς Χριστός Νικά, ακριβώς και πιστεύουμε και στο ευαγγέλιο που μας προστατεύει από τέτοια νεοταξίτικα κείμενα.

   • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    Μα κι εγώ το ευαγγέλιο επικαλούμαι.

    🔳 «Αληθώς σας λέγω, δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, εωσού γείνωσι πάντα ταύτα (και η δευτέρα παρουσία). Ματθαίος 24:34

    ➡️ Σύμφωνα με τις αλκοολικές φαντασιώσεις των ανώνυμων συγγραφέων των ευαγγελίων, ο Χριστός υποσχέθηκε την δευτέρα του έλευση στην γενιά των μαθητών του και όχι μετά από χιλιάδες χρόνια.

    Η ιστορία τον ανέδειξε ως τον μεγαλύτερο αποτυχημένο προφήτη όλων των εποχών!

    Εσύ προφανώς δεν γνωρίζεις ιστορία.

    • κάποιος says:

     Ματθαίος 24:14 Καὶ θὰ κηρυχθῇ τὸ εὐαγγέλιον τοῦτο τῆς βασιλείας εἰς ὅλην τὴν οἰκουμένην, πρὸς μαρτυρίαν εἰς ὅλα τὰ ἔθνη καὶ τότε θὰ ἔλθῃ τὸ τέλος.

     Είναι ευνόητο σε ολους ότι το ευαγγέλιο δεν θα προλάβαινε να διαδωθεί σε όλη την οικουμένη μέσα στα λίγα χρόνια που θα ζούσαν οι άνθρωποι στους οποίους μιλούσε ο Ιησούς, ιδίως με τα μέσα που υπήρχαν τοτε. Άρα αναφέρεται σε μια εποχή στο μακρυνό μέλλον, όπως π.χ. στη σημερινή εποχή.
     ———–
     Ματθαίος 24:34 Ἀλήθεια σᾶς λέγω, ὅτι δὲν θὰ περάσῃ ἡ γενεὰ αὐτή, πρὶν γίνουν ὅλα αὐτά.
     Ματθαίος 24:35 Ὁ οὐρανὸς καὶ ἡ γῆ θὰ παρέλθουν, οἱ λόγοι μου ὅμως δὲν θὰ παρέλθουν.

     Η λέξη «γενεά» έχει πολλές έννοιες, σημαίνει επίσης «το γένος, το έθνος, το ανθρώπινο είδος». Στο αμέσως επόμενο εδάφιο 24.35 βλέπουμε οτι «ο ουρανός και η γη θα παρέλθουν» δηλαδή αναφέρεται στο ανθρώπινο είδος πριν την συντέλεια του κόσμου.
     ————
     Λουκάς 11:51 ἀπὸ τὸ αἷμα τοῦ Ἄβελ ἕως τὸ αἷμα τοῦ Ζαχαρία, ὁ ὁποῖος ἐσκοτώθηκε μεταξὺ τοῦ θυσιαστηρίου καὶ τοῦ ναοῦ. Ναί, σᾶς διαβεβαιῶ, θὰ ζητηθῇ ἡ τιμωρία ἀπὸ τὴν γενεὰν αὐτήν.

     Στον Λουκά 11.51 η ίδια φράση «γενεα ταυτην» αναφέρεται στο γένος-ανθρώπινο είδος που διέπραξε φόνους από τον Αβελ εως τον Ζαχαρία και όχι συγκεκριμένα στους ανθρώπους που ζούσαν εκείνη τη χρονική στιγμή και οι οποίοι δεν είχαν καν γεννηθεί όταν διαπράχθηκαν αυτοί οι φόνοι. Αν αναφέρεται μόνο σε αυτούς γιατί όχι στους προηγούμενους ή στους επομενους από αυτούς; Δεν θα είχε νόημα.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Σχετικά με το Ματθαίος 24:14.

      ➡️ Ο Παύλος ανοίγει την επιστολή του προς τους Ρωμαίους δηλώνοντας ότι η πίστη τους μιλάει σε όλο τον κόσμο (Ρωμαίους 1: 8).

      Όταν ο Παύλος έγραψε την επιστολή του προς τους Κολοσσαείς, έλεγε ότι το ευαγγέλιο ήταν γνωστό σε όλο τον κόσμο (Κολοσσαείς 1: 6) και είχε ανακηρυχθεί σε κάθε πλάσμα κάτω από τον ουρανό (Κολοσσαείς 1:23).

      Στις πράξεις 2: 5 φαίνεται σαφώς ότι υπήρχαν Εβραίοι που ζούσαν ή επισκέπτονταν την Ιερουσαλήμ από κάθε έθνος κάτω από τον ουρανό. Φυσικά θα ακολουθούσε ότι όσοι επισκέπτονταν την Ιερουσαλήμ θα έδιναν τα καλά νέα μαζί τους στην πατρίδα τους.

      Όταν ο διωγμός ήρθε ενάντια στην εκκλησία ως αποτέλεσμα του λιθοβολισμού του Στεφάνου, γράφτηκε ότι οι πιστοί διασκορπίστηκαν και κήρυξαν οπουδήποτε πήγαν (Πράξεις 8: 4).

      Ο Φίλιππος βαφτίζει τον Αιθίοπα αξιωματούχο ο οποίος πιθανότατα επέστρεψε στην Αφρική και πήρε μαζί του το ευαγγέλιο.

      Ο Πέτρος διέδωσε το ευαγγέλιο στους Εθνικούς, ξεκινώντας με τον Κορνήλιο.

      Ο Ευσέβιος και ο Θεοδώρητος έγραψαν ότι οι Απόστολοι κηρύττουν το ευαγγέλιο σε ολόκληρο τον κόσμο.

      Οι Βιβλικές Γραφές και η κοσμική ιστορία δίνουν βεβαίωση ότι το ευαγγέλιο κηρύχθηκε στον γνωστό κόσμο του πρώτου αιώνα.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Σχετικά με το Ματθαίος 24:34

      ➡️ Ο Χριστός χρησιμοποιούσε πάντοτε την φράση “γενεά ταύτη” για τη γενιά που εξέταζε εκείνη τη στιγμή. (Λουκάς 7:31 Μάρκος 8:38 Ματθαίος 23:36) Όχι για το Γένος. Αν ήθελε να πει «γένος» θα διαβάζαμε «γένος» όπως και χρησιμοποιείται στην Καινή διαθήκη ξεχωριστά και με αυτή τη μορφή (Πράξεις 4:36).

      Οι μελετητές υπογραμμίζουν ότι αν ο Ιησούς εννοούσε «γένος» θα είχε χρησιμοποιήσει το «γένος» και όχι τη γενεά.

      (Matthew, Douglas Hare, 1993, p. 281) The Gospel According to Saint Matthew, Alan Hugh M’Neile, Macmillan 1949, p. 354-355 3) The Broadman Bible Commentary, Vol. 8, Clifton Allen, TN 1969, p. 221 4) The Gospel According to Matthew, RT France, Eerdmans, Grand Rapids, MI, 1985, p. 346 6) Hard Sayings of the Bible, W. Kaiser, P. Davids, FF Bruce, M. Brauch, 1996, pp. 445-448 8)

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Σχετικά με το Ματθαίος 24:35

      ➡️ Την φράση «Ο ουρανός και η γη θέλουσι παρέλθει, οι δε λόγοι μου δεν θέλουσι παρέλθει.» την χρησιμοποίησε ο Ιησούς ως επικύρωση των λόγων του. (Ο ουρανός και η γη, σε αντιδιαστολή με τους λόγους του)

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Σχετικά με το Λουκά 11.51 ισχυρίζεσαι ότι η ίδια φράση (που χρησιμοποιεί ο Χριστός) «γενεά ταύτην» αναφέρεται στο γένος (ανθρώπινο είδος) που διέπραξε φόνους από τον Άβελ έως τον Ζαχαρία.

      ➡️ Ο Χριστός χρησιμοποιούσε πάντοτε την φράση “γενεά ταύτη” για τη γενιά που εξέταζε εκείνη τη στιγμή. (Λουκάς 7:31 Μάρκος 8:38 Ματθαίος 23:36) Όχι για το Γένος. Αν ήθελε να πει «γένος» θα διαβάζαμε «γένος» όπως και χρησιμοποιείται στην Καινή διαθήκη ξεχωριστά και με αυτή τη μορφή (Πράξεις 4:36).

      Ως επί το πλείστον γίνεται φανερό ότι στο 11ο κεφάλαιο του Λουκά ο Χριστός κατακεραυνώνει την ΓΕΝΙΑ των θρησκευτικών ηγετών της εποχής του ρίχνοντας πάνω τους όλα τα Ουαί.

      Σχετικά με το 2ο σκέλος παραθέτω το Λουκάς 11:48,50.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Οι πρώτοι χριστιανοί ήταν βέβαιοι πως η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου θα γινόταν επί των ημερών τους και θα τον υποδέχονταν οι ίδιοι. (Ρωμαίους 13: 11-14, 1 Κορινθίους 7: 25-30, 15: 51-52, 7:29, 1 Θεσσαλονικείς 5:23, Εβραίους 10: 36-37, Ιάκωβος 5: 7-8, 5:9, Πράξεις 2: 15-2)

      Μήπως δεν γνώριζαν τι σημαίνει η γενεά;

      Καθώς πέρναγε ο καιρός πολλοί άρχισαν να αμφισβητούν την υπόσχεση του Χριστού με πρώτους τους Θεσσαλονικείς. Μέσα στην αναταραχή ένας πλαστογράφος ανέλαβε δράση για να εξαπατήσει τα πρόβατα λέγοντας ότι ο Χριστός ανέβαλε την δευτέρα του Παρουσία επειδή είναι μακρόθυμος. Όταν έδινε τις υποσχέσεις του δεν ήταν μακρόθυμος δηλαδή;

      «Το δε γεγονός, ότι ο Κυριος αναβάλλει να έλθη ένεκα της μεγάλης αυτού μακροθυμίας..» Β Πέτρου 3:15 (Μετάφραση Κολιτσάρα)

      «Η Β Πέτρου επιστολή προέκυψε από κάποιον άγνωστο ιουδαιοχριστιανό που την απέδωσε στον απόστολο Πέτρο για μεγαλύτερο κύρος.» Καραβιδόπουλος, Ιωάννης (2004). «Εισαγωγή στην Καινή Διαθήκη» σελ. 430–436.

      Το θέμα αυτό τα πρώτα χριστιανικά χρόνια δημιούργησε μεγάλο θεολογικό κενό. Τα λόγια του ίδιου του Ιησού είχαν αποδειχθεί ασυνεπή. Υποσχέθηκε, ότι θα επέστρεφε και δεν το έπραξε.

      Οι αποτυχημένες προφητείες του Χριστού, το εσφαλμένο κήρυγμα των πρώτων χριστιανών, η αντίδραση της πρώτης εκκλησίας όταν η Γενιά παρήλθε και δεν εκπληρώθηκε η υπόσχεση του Χριστού, οι απατεώνες πλαστογράφοι και λοιποί παραμυθολόγοι που εξαπάτησαν για άλλη μια φορά τα πρόβατα, όλα είναι μπροστά στα μάτια σας αλλά δεν βλέπετε.

      Εκφράζετε την ανθρώπινη κατάντια σε όλο της το μεγαλείο. Είστε το όνειδος μιας γενιάς που αιμορραγεί.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Ξεκάθαρη υπόσχεση!

      🔳 «Αληθώς σας λέγω, δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, εωσού γείνωσι πάντα ταύτα (και η δευτέρα παρουσία). Ματθαίος 24:34

      Κάνεις πως δεν την βλέπεις Κύριε «Κάποιος» με τα μυαλά στα κάγκελα; Ψάχνεις να βρεις δικαιολογίες για να την υπονομεύσεις;

      Μέσα στο κεφάλι σου υπάρχει μυαλό;

     • κάποιος says:

      Μάρκος 8:38 ος γαρ αν επαισχυνθη με και τους εμους λογους εν τη γενεα ταυτη τη μοιχαλιδι και αμαρτωλω και ο υιος του ανθρωπου επαισχυνθησεται αυτον οταν ελθη εν τη δοξη του πατρος αυτου μετα των αγγελων των αγιων

      (Διότι ὅποιος ἐντρέπεται δι᾽ ἐμὲ καὶ διὰ τοὺς λόγους μου εἰς τὴν γενεὰν αὐτὴν τὴν μοιχαλίδα καὶ ἁμαρτωλὴν καὶ ὁ Υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου θὰ αἰσθανθῇ ντροπὴ γι᾽ αὐτόν, ὅταν ἔλθῃ μὲ ὅλην τὴν δόξαν τοῦ Πατέρα του μαζὶ μὲ τοὺς ἁγίους ἀγγέλους».)

      Στον Μάρκο 8:38 η «γενεα ταυτη» αναφέρεται στην τελική κρίση του ανθρώπινου γένους και φυσικά όχι μόνο στους ανθρώπους που ζούσαν εκείνη τη χρονική στιγμή. Οι επόμενοι δηλαδή δεν θα κριθούν το ίδιο;

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Παραθέτω από την Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας (οοδε) σχετικά με το Μάρκος 8:38 ⤵️

      «Είναι σαφές ότι ο Ιησούς με τη φράση “γενεά ταύτη” ανφερόταν στους συγχρόνους του. Είναι ξεκάθαρο πως η λέξη “ταύτη” προσδιορίζει τη γενεά του ομιλούντος, και όχι κάποιου μετά από 2000 έτη.»

      Επίσης όπως σου εξηγώ παρακάτω αν ο Χριστός ήθελε να πει «γένος» θα διαβάζαμε «γένος» όπως και χρησιμοποιείται στην Καινή διαθήκη ξεχωριστά και με αυτή τη μορφή.

      Το επιχείρημα σου, ότι η φράση «γενεα ταυτη» στον Μάρκο 8:38 αναφέρεται στην τελική κρίση του ανθρώπινου γένους, ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟ.

      Φαντάσου ότι δεν συμφωνεί μαζί σου ούτε η οοδε.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Μάρκος 8: 34-38 Σε αυτό το απόσπασμα είναι προφανές ότι ο Ιησούς χρησιμοποιεί τη γενιά για να σημάνει το κοινό που απευθυνόταν εκείνη την εποχή που έκανε αυτές τις δηλώσεις. Αυτό που έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία σε αυτό το απόσπασμα είναι ότι ο Χριστός έκανε αυτή τη δήλωση στο πλαίσιο του ερχομού του στην δόξα του Πατέρα Του με τους αγγέλους.

      Αν στεκόσουν σε αυτό το πλήθος ακούγοντας τον Ιησού να αναφέρετε στην αμαρτωλή γενιά σου και ότι δεν θα ντραπεί για σένα όταν έρθει με την δόξα του Πατρός αυτού, δεν θα κατανοούσες ότι ο Χριστός θα έρθει μετά από 2000 χρόνια. Θα κατανοούσες ότι ο Χριστός αναφέρθηκε σε ένα γεγονός που δεν ήταν πολύ μακριά.

      Όταν ο Ιησούς απευθύνθηκε στους μαθητές του στον προφητικό του λόγο είπε: «δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, εωσού γείνωσι πάντα ταύτα.» (Ματθαίος 24:34) Όλα αυτά περιλάμβαναν και την έλευση της δύναμής και της δόξας με τους αγγέλους.

      Ξεκάθαρη υπόσχεση!
      Τους υποσχέθηκε ότι θα ξαναερχόταν στην εποχή τους και όχι μετά από χιλιάδες χρόνια.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Με λίγα λόγια αν ο Χριστός εννοούσε το ανθρώπινο ΓΕΝΟΣ στον Μάρκο 8:38 θα έλεγε ΓΕΝΟΣ (όχι «γενεά ταύτη») όπως έκανε εδώ ➡️ «Τούτο δε το γένος δεν εξέρχεται, ειμή διά προσευχής και νηστείας.» (Ματθαίος 17:21)

 4. Βοσκος της ερημου says:

  Oi εσσαιοι ζουσαν περιπου σαν χιπεις του »60και 70…Πως ο Ιωσηφ μαραγκος -επιπλοποιος ? Ολοι σκηνητες ηταν , αρα καρεκλακια-σκαμπο εκανε,,,…και ηταν τοσο σοφος ? Αυτες οι θεωριες για μυαλα ασιατικα και αγελαια….

  • Ανωνυμος says:

   Οι εσσαιοι ηταν διαφορετικοι απο τους υπολοιπους εβραιους , μας το λεει ο ιωσηπος , η διαφορα τους ηταν οτι οι πρωτοι δεν αφοδευαν την ωρα που μιλουσαν με καποιον αλλα απομακρυνονταν για να το κανουν ….. καταλαβαινουμε λοιπον για τι ειδους «εξελιγμενο » «σοφο» λαο μιλαμε…. :)))))

 5. ΣΤΙΛΙΟΣ says:

  » Όλοι οι άλλοι Θεοί » μόνο αυτό κρατάω. Και δεν έχεις μελετήσει καλά ιστορία δεν θα πω για τον Απολλώνιο τυανευς που πιθανόν να γνωρίζεις όμως ψάξε καλύτερα διάβασε για όλους τούς «θεούς » που ήρθαν στην γη και θα δεις ότι αυτός που αποκαλείς Θεός είναι το πάντρεμα όλων των προηγούμενων. Το παραμύθι παρθένα γεννά Θεάνθρωπο που σώζει την ανθρωπότητα υπάρχει τουλάχιστον 3500 χρόνια και σε 8 διαφορετικούς λαούς πριν τον Χριστό. Κάθε φορά σε πιο καλύτερη έκδοση. Δεν είναι κακο να πιστεύεις στην αγάπη, κακό είναι να πιστεύεις σ ένα παραμύθι χιλιάδων ετών που έχει ακουστεί από πολλούς λαούς το ίδιο ακριβός και να λες ο δικός μου είναι μοναδικός. Λες και ανήκει σε κάποια φυλή ή θρησκεία Θεός.Ειναι η εποχή της παρανοησης.

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Να προσθέσω σε αυτά που λες.

   ➡️ Ο Χριστιανισμός, όπως και όλες οι θρησκείες γενικότερα, δεν εμφανίστηκε από το μηδέν, αλλά θεμελίωσε τη διδασκαλία και τη μυθολογία του πάνω στις υπάρχουσες, δοκιμασμένες βάσεις των αρχαιότερων θρησκειών.

   Η συντριπτική πλειοψηφία των χριστιανών, ένθερμων ή μη, δεν έχει αφιερώσει ούτε πέντε λεπτά για να διερευνήσει όλα αυτά τα εξωφρενικά και απίθανα που αποδίδονται στο Μεσσία τους. Αρκούνται σε όσα τους έμαθαν στην τρυφερή παιδική ηλικία, όταν ήταν ανίκανοι να σκέφτονται και να κρίνουν.

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   ➡️ Ο Χριστιανισμός πήρε από την Ελλάδα την πλατωνική αντίληψη περί ψυχής, αλλά την μετέτρεψε για να ταιριάζει στην ιουδαϊκή παράδοση.Πήρε επίσης την ορφική αντίληψη περί του Άδη, που τον θεωρούσε σαν έναν ενδιάμεσο σταθμό της ψυχής μέχρι να ξαναγεννηθεί, και έβαλαν εκεί τους κοιμούμενους νεκρούς, οι οποίοι βρίσκονται σ’ ένα μεταβατικό στάδιο αναμένοντες την νεκρανάσταση. Τέλος δε, τα Ηλύσια Πεδία των αρχαίων μετατράπηκαν σε Παράδεισο και ο Χάρος αντικαταστάθηκε με τον αρχάγγελο Μιχαήλ. Αφού λοιπόν σχημάτισαν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο περί ψυχής με ελληνικά στοιχεία, τα προσάρμοσαν στην ιουδαϊκή κοσμοαντίληψη με προσθήκη νέων χριστιανικών αντιλήψεων.

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   ➡️ H ιστορία του πλούσιου και του Λαζάρου φέρει έντονες ομοιότητες με διάφορες λαϊκές ιστορίες σε όλη την Εγγύς Ανατολή. (Kierspel, Lars (2006), The Jews and the World in the Fourth Gospel: Parallelism, Function, and Contex p. 265.)

   Οι χριστιανοί όλα τα πήραν από τους ειδωλολάτρες: Το 1879 ο καρδινάλιος Τζων Χένρυ Νιούμαν στο έργο του «Μελέτη για την εξέλιξη της χριστιανικής διδασκαλίας» τόμος Β΄σελ. 233 γράφει: Σχεδόν όλα γενικά αυτά που θεωρούνται ως χριστιανικές αλήθειες, βρίσκονται στις παγανιστικές Θρησκείες.

   Ο χριστιανός Τερτυλιανος παραδέχτηκε πως το χριστιανικό βάπτισμα προέρχεται από τις αρχαίες λατρείες. Η αναγέννηση μέσω του βαπτίσματος , η ανάσταση και η ανάληψη ήταν όλα Ελληνικά και αιγυπτιακά μυστήρια.

   «Η Χριστιανική θεολογία και πράξις κατάγονται κατά μέγα μέρος από την θρησκείαν των μυστηρίων της Ελλάδος (τα Ελευσίνια και τα Ορφικά) από τα Ελληνικά δόγματα τού θείου Υιού (Ιάκχου), πού αποθνήσκει διά την ανθρωπότητα και ανίσταται εκ νεκρών.»
   (Will Durant, 1885-1981, ιστορικός & φιλόσοφος.)

   «Κατά τη διάρκεια του σουμερικού, στη συνέχεια βαβυλωνικού, πολιτισμού, αναπτύχθηκαν διάφοροι μύθοι οι οποίοι είχαν σημαντική επίδραση στις μυθολογίες, στις θρησκευτικές αντιλήψεις, στα έθιμα άλλων λαών και δη των αρχαίων εβραίων έως και των σύγχρονων χριστιανών.» ( Ακαδημία Επιστημών της ΕΣΣΔ, Παγκόσμια Ιστορία, εκδόσεις «Μέλισσα» και «Μόρφωση» 1965, τόμος Ι, σελίδα 355. )

   Η χριστιανική διδασκαλία συγκροτήθηκε από προϋπάρχουσας Μύθους, ως αποτέλεσμα την διαιώνιση των μύθων μέσα από μια άλλη οπτική.

   • Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

    – Εύχομαι το άγιο φως της Αναστάσεως να φωτίσει το δρόμο σου και να σε οδηγήσει στην απόλυτη αλήθεια………..ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΙ ΓΙΑΤΡΟΣ………………«Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν. Αμήν.»
    ……………..ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ…+++https://www.youtube.com/watch?v=1n1qL8B1TtA …+++– Καλή Ανάσταση εύχομαι. Ο Χριστός ας μας δώσει την δύναμη για την δική μας ανάσταση, από το σκοτάδι στο απόλυτο Φως.Καλή Ανάσταση σε όλες και όλους με αγάπη υγεία και πλέον άπειρη υπομονή!

    • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον τον αμαρτωλό Χρήστο (χ).
     Μ`ακούς; Αλλά τι λέω τώρα; Ακούει; Τον σταύρωσαν και ξέχασε να αναστηθεί. Τα εδάφια της Νεκρανάστασης είναι προϊόν πλαστογραφίας, και οι υποσχέσεις του αέρας κοπανιστός.

     Αν περιμένεις Χρήστο (χ) να σε ελεήσει ένας ‘Θεός’ που η ιστορία έδειξε ότι ήταν ένας αποτυχημένος προφήτης, είσαι βαθιά νυχτωμένος. Κοιμάσαι μέσα στο Μάτριξ και μόνο εγώ ο doctor Μορφέας μπορώ να σε ξυπνήσω με τα πολύχρωμα χαπάκια μου. Έλα να σε χαπακώσω!

     Όσον αφορά Χρήστο (χ) την ατόφια αλήθεια που και καλά προμήθευσε ο Χριστός για την σωτηρία των ανθρώπων, δεν είναι τίποτα άλλο από ατόφια μέθεξη στην πιο βαθιά ουσία των αλκοολικών φαντασιώσεων των ανώνυμων συγγραφέων των ευαγγελίων και λοιπών παραμυθολόγων αγυρτών με τα μυαλά στα κάγκελα του Γιαχβέ.

    • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Χρήστο (χ) φαντάζεσαι τον Χριστό να λέει στους ακροατές του «πόσο μαλάκες είστε» και να τους κάνει κωλοδάχτυλο; Αυτός είχε πει στους μαθητές του ότι από τα έργα τους θα βλέπουν οι άνθρωποι ότι είναι δικοί του.

     Εσύ ποιανού είσαι μπρε;
     Είσαι του διαόλου ή του Χριστού;

    • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Ιησούς Χριστός says: «όποιος πει: Ρακά (Βλάκα) θα είναι ένοχος στο συνέδριο• και όποιος πει: Μωρέ, θα είναι ένοχος στη γέεννα της φωτιάς.» (Ματθαίος 5:21-22)

     Τώρα τίθεται το ερώτημα. Αν το να θυμώνει κάποιος με τον συνάνθρωπο, ή να τον αποκαλεί «βλάκα» ή «μωρό» θεωρούνται αμαρτήματα αρκετά μεγάλα ώστε να ενοχοποιήσουν κάποιον την ημέρα της κρίσης, τι θα λεχθεί για πολύ χυδαιότερες και βαρύτερες βρισιές; (όπως το μαλάκας)

     Οι ύβρεις είναι ακάθαρτες αμαρτωλές πρακτικές που ο Χριστός απεχθάνεται.

     Μετανόησε τέκνον μου Βρούτε διότι σε περιμένει η κόλαση.

 6. Θανάσης says:

  Τελικα εχουν καταφερει σε πολλους ανθρωπους να μειωσουν το προσωπο του θεανθρωπου,οτι ειναι ο μεσιτευων ,μεταξυ θεου κ ανθρωπου για σωτηρια κ αιωνια ζωη. Κριμα, γιαυτο κατρακυλησε στον βουρκο η ανθρωποτητα,αυτοκτονιες,παιδεραστιες,ανωμαλιες,δολοφονιες,κλπ. Ολα δειχνουν απομακρυνση απο τον θεο,θεοποιηση ειδωλων,σαρκολατρια ,χασιμο αιωνιας ζωης.

 7. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  »Οι άνθρωποι ασχολούνται με τον Θεό
  • άλλοτε «φιλολογικά» (= για κουτσομπολιό)!
  • άλλοτε ειλικρινά (= αναζητώντας Τον).
  Στην πρώτη περίπτωση, λένε «έξυπνα» και «όμορφα» λόγια. Στην δεύτερη, παίρνουν σοβαρές και όμορφες σποφάσεις.
  -Τίνα με λέγουσιν οι άνθρωποι , Υιόν του ανθρώπου; Για ποιόν με περνάνε οι άνθρωποι; Οπωσδήποτε είμαι άνθρωπος. Είμαι υιός ανθρώπου. Με σάρκα και οστά. Μα τί λένε οι άνθρωποι, πώς είμαι; Για ποιόν με περνάνε;
  Άλλοι λένε, πώς είσαι ο προφήτης Ηλίας∙ άλλοι, ο προφήτης Ιερεμίας∙ άλλοι, κάποιος άλλος μεγάλος προφήτης!
  Γι’ αυτό ξαναρώτησε ο Κύριος:
  – Σεις, ποιός λέτε, πώς είμαι;
  Απάντησε ο Πέτρος:
  – Συ είσαι ο Χριστός, ο Υιός του Θεού του ζώντος.
  Οι γνώμες των άλλων ανθρώπων είναι διαμετρικά αντίθετες με την γνώμη του Πέτρου. Οι άλλοι, όσο μεγάλον και αν τον θεωρούσαν, τον έβλεπαν πάντα σαν απλόν υιόν ανθρώπου∙ σαν (έστω και μεγάλον) απλό άνθρωπο. Ο Πέτρος τον βλέπει σαν Υιό Θεού, δηλ. σαν Θεό.
  Και ο Χριστός;
  Άκουσε τις δύο αυτές διαμετρικά αντίθετες απόψεις! (Τις λέμε διαμετρικά αντίθετες, γιατί: πόσο απέχει ο Θεός από τον άνθρωπο;).
  Τί στάση επήρε απέναντί τους; Είπε:
  – Μακάριος είσαι, Σίμων, που έχεις αυτήν την πίστη! Μα να το ξέρης. Δεν την ευρήκες με την δύναμη του μυαλού σου. Σου την αποκάλυψε ο Πατέρας ΜΟΥ, που είναι ο επουράνιος Θεός. Επάνω σ’ αυτήν την πίστη, ότι είμαι Υιός του Θεού του Ζώντος, θα στηρίζεται η Εκκλησία μου. Και καμμιά δύναμη δεν θα μπορέση ποτέ να την παραμερίση αυτήν την πίστη. Θα θριαμβεύη στους αιώνες. Και σε σένα, τον κήρυκά της, θα δώσω τα κλειδιά της βασιλείας των ουρανών. Με βάση αυτήν την πίστη θα δικαστούν οι άνθρωποι στο κριτήριο του Θεού (Βλ. Ματθ. 16,13-20).
  Τί μας λένε τα λόγια αυτά;
  • Ο Χριστός είναι Υιός του Θεού.
  • Στην πίστη αυτή στηρίζεται η Εκκλησία.
  • Όποιος αυτό δεν το πιστεύει, δεν έχει θέση, ούτε στην Εκκλησία, ούτε στην βασιλεία του Θεού.

  Ο Κύριός μου και ο Θεός μου (Ιω. 20, 19-29)
  Όλοι γνωρίζομε κάτι για τον απόστολο Θωμά.
  Ο Θωμάς ήταν «άπιστος». Δηλαδή δεν ήθελε να δέχεται αυτά που του έλεγαν ανεξέλεγκτα. Ο Θωμάς ήθελε να ξέρη: τι αποδέχεται∙ και γιατί το δέχεται. Ήταν πνεύμα κριτικό. Δεν ήταν ευκολόπιστος.
  Ενθυμείσθε το περιστατικό.
  Μετά την Ανάστασή Του ο Χριστός εμφανίσθηκε στους μαθητές Του. Ο Θωμάς απουσίαζε. Όταν επέστρεψε του είπαν:
  – Είδαμε τον Κύριο!
  Απάντησε ο Θωμάς:
  – Αν δεν Τον ιδώ με τα μάτια μου, αν δεν βάλω τον δάχτυλό μου στις πληγές στα χέρια Του και στην πλευρά Του, να είμαι σίγουρος για αυτό που βλέπω, σ’ αυτά που μου λέτε δεν δίνω σημασία! Δεν σας πιστεύω.
  Τον καταλαβαίνομε πολύ καλά. Αν ζούσε σήμερα, θα έλεγε με σύγχρονη «γλώσσα»:
  – Ξέρετε; Οι πεθαμένοι δεν ξαναγυρίζουν στη ζωή! Και Θεούς δεν φτιάχνουν στο έτσι! Χρειάζονται αποδείξεις και τεκμήρια! Τα πράγματα θέλουν έλεγχο! Αυστηρό έλεγχο μάλιστα!
  Η συζήτηση αυτή – σ’ αυτό το στυλ – συνεχίζεται οκτώ ημέρες. Ο καθένας μένει αμετακίνητος στις θέσεις του. Γιατί και οι δύο πλευρές αισθάνονταν, πως είχαν απόλυτη σιγουριά στην σκέψη τους.
  Μα μετά από οκτώ ημέρες, ενώ οι μαθητές (όλοι, αυτήν την φορά!) ήσαν στο ίδιο εκείνο υπερώο, ήλθε πάλι ο Ιησούς! Στάθηκε ανάμεσά τους. Και τους είπε:
  – Ειρήνη υμίν.
  Μετά εστράφη στον Θωμά.
  – Φέρε, Θωμά, τον δάκτυλόν σου ώδε! Ίδε τας χείρας Μου. Φέρε την χείρα σου και βάλε την εις την πλευράν Μου. Και μη γίνου άπιστος, αλλά πιστός. Δηλαδή: Μην αφήνεις τον εαυτό σου να καταντήση άπιστος. Φέρσου σωστά∙ σκέψου σωστά∙ δείξε πίστη.
  Και ο Θωμάς:
  – Ο Κύριός μου και ο Θεός μου. Δηλαδή∙ Τώρα το είδα! Τώρα το καταλαβαίνω! Είσαι ο Κύριός μου! Είσαι ο Θεός μου!
  Του είπε ο Χριστός:
  – Συ με είδες και επίστευσες. Μακάριοι εκείνοι που με πίστευσαν, χωρίς να με ιδούν!
  Με άλλα λόγια
  • Ο Χριστός είναι ο Κύριος και Θεός.
  • Όσοι Τον πιστεύουν είναι μακάριοι.
  • Όσοι δεν Τον πιστεύουν είναι δυστυχείς και ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΙ.»
  Μητροπολίτη Νικοπόλεως Μελετίου.
  Γιατί οι απιστοι είναι ταλαίπωροι χωρίς όρια?Διότι την 8η ημέρα ,την ημέρα,την ΗΜΕΡΑ της β παρουσίας του Κυρίου όλοι θα τον δούν όπως τον είδε ο Θωμάς,αλλά είναι αργά να πιστέψουν οι ταλαίπωροι .
  Εάν δεν συμβεί τούτο (που θα συμβεί) , οι χριστιανοί δεν έχασαν τίποτα που κέρδισαν οι άλλοι.Εάν συμβεί (που θα συμβεί)οι άπιστοι τα έχασαν όλα ενώ οι χριστιανοί κέρδισαν τα πάντα…
  Ο Κυριος των πάντων ας μας ευλογεί!

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Το σπουδαιότερο «γεγονός», η απόδειξη της χριστιανικής πίστης ότι ο Ιησούς (Ιησούς, Εβραϊκό όνομα ο Γιαχβέ σώζει) αναστήθηκε, είναι προϊόν πλαστογραφίας.

   ➡️ Στο αρχαιότερο ευαγγέλιο αυτό του Μάρκου τα εδάφια της Νεκρανάστασης είναι προϊόν Πλαστογραφίας.

   ➡️ «Τα συμπεράσματα του Μάρκου είναι πράγματι πλαστά. Σχεδόν όλο το χωρίο αποτελεί μεταγενέστερη προσθήκη» (Encyclopedia Biblica, vol ii, p.1880)

   ➡️ Παραθέτω από την βιβλική αρχαιολογία: «Tο τέλος 9-20 είναι φανερά ψευδές. Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι σαφή. Αυτό το τέλος δεν βρίσκεται στα πρώτα μας και πιο αξιόπιστα ελληνικά χειρόγραφα του Μάρκου.» https://www.biblicalarchaeology.org/daily/biblical-topics/new-testament/the-strange-ending-of-the-gospel-of-mark-and-why-it-makes-all-the-difference/

   ➡️ Ο Bart Denton Ehrman καθηγητής με επίκεντρο την κλασσική κριτική της Καινής Διαθήκης, του ιστορικού Ιησού και της ανάπτυξης του πρώιμου Χριστιανισμού, υπογραμμίζει την ύπαρξη ΠΛΑΣΤΩΝ βιβλίων στην Καινή Διαθήκη που γράφτηκαν στα ονόματα των αποστόλων από χριστιανούς συγγραφείς που έζησαν δεκαετίες αργότερα, και ότι τα χριστιανικά δόγματα όπως ο πάσχων Μεσσίας, η θεότητα του Ιησού και η Τριάδα ήταν μεταγενέστερες εφευρέσεις.

   ➡️ «Οι αφηγηματικές γνώσεις του Ματθαίου και του Λουκά είναι οι πιο ξεκάθαρες περιπτώσεις θρύλων στα Συνοπτικά Ευαγγέλια.» (Sanders, E. P. (1993), The Historical Figure of Jesus, pp. 85–88.)

   Η ιστορία είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας πραγματικών γεγονότων και όχι εγκεφαλική δραστηριότητα που παράγει μυθικά και σκόπιμα επινοήματα.

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Ιησούς.

   Η Θεότητα του είναι εφεύρεση και οι Μεσσιανικές προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης εκπληρώθηκαν τεχνηέντως στο πρόσωπο του από τους ανώνυμους συγγραφείς των ευαγγελίων. Παράδειγμα: (Κατά Ματθαίον 2: 15 Ωσηέ, 11: 1-2)

   Οι προφητείες του για την δευτέρα έλευση απέτυχαν (Ματθαίος 24:34) και οι απατεώνες πλαστογράφοι εις το όνομα των Αποστόλων έδωσαν παράταση (Β Πέτρου 3:15) στον Μύθο βυθίζοντας τα πρόβατα ακόμα περισσότερο στο σκοτάδι.

   Από τότε οι χριστιανοί μετρούν Έσχατες ημέρες στο άπειρο δείχνοντας μετάνοια και προσμένοντας συγχώρεση από τον Θεό (Γιαχβέ Ιησού) που ανακηρύχθηκε Θεός αλλά ΔΕΝ ήταν Θεός.

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   ΕΓΩΙΣΜΟΣ

   Παραθέτω από την εκκλησία σας ⤵️
   «Μας λένε οι Πατέρες της Εκκλησίας, ότι ρίζα κάθε αμαρτίας είναι o Εγωισμός.»

   Άσχετε Αδαή σε προηγούμενο άρθρο έκανες ένα σημαντικό λάθος το οποίο δεν θέλεις να παραδεχτείς διότι είσαι εγωιστής.

   ➡️ Για αυτό τον λόγο δεν απαντάς στην ερώτηση μου ⤵️
   «Οι Άγιοι είναι αναμάρτητοι; Ναι ή Όχι;»

   Αφού παραδέχτηκες ότι είσαι υποκριτής παραδέξου ότι είσαι και εγωιστής!

 8. Απροσαρμοστος says:

  Να ρωτήσω κι εγώ κάτι εσάς που είστε σίγουροι για αυτά που πιστεύετε;
  Πως γίνεται οι χριστιανοί να πιστεύουν και στην Π.Δ και στην Κ.Δ;
  Ή η μία θα ισχύει ή η άλλη, δεν γίνεται να ισχύει και το «οδόντας αντί οδοντος» και το «αγάπα τον εχθρούς σου».
  Όλες οι θρησκείες είναι δημιούργημα του ανθρώπου για να επιβάλλεται στον συνάνθρωπο του.
  Ο αληθινός Θεός δεν έχει θρησκεία,ο αληθινός κάνει τα πάντα να κινούνται, όσο είσαι σε αρμονία με τους συμπαντικούς νόμους και δεν κοιτάς να πατήσεις επί πτωμάτων για να περάσεις καλά στην μικρή και μάταιη ζωή που ζούμε, τότε θα βρεις αγαλλίαση μέσα σου και μπορεί να περάσεις στο επόμενο επίπεδο.
  Όσο ζεις αντίθετα με το σύμπαν και την ενέργεια που ονομάζουμε Θεό, τόσο θα παλεύει η ψυχή σου αιώνια να βγει από τον βούρκο.
  Ο μέγας διδάσκαλος Χριστός ήταν από τους λόγους που έπιασε το νόημα και πέρασε στο επόμενο επίπεδο, μας έδειξε τον δρόμο χωρίς να μας επιβάλει να πιστέψουμε έναν συγκεκριμένο Θεό αλλά να πιστέψουμε στην αγάπη και στο αγαθό.
  Κάποιοι πονηροί εκμεταλλεύτηκαν την απήχηση που είχε και μετά τον θάνατο του οι ίδιοι που τον σταύρωσαν οι ίδιοι έφτιαξαν θρησκεία στα μέτρα τους.
  Μακάρι κάποτε να ξυπνήσει η ανθρωπότητα και να καταφέρει να περάσει στο επόμενο επίπεδο.

  • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

   Είμαστε στην περίοδο της εκπλήρωσης της Παλαιάς Διαθήκης στην Καινή Διαθήκη.
   Της ενσάρκωσης του δημιουργού,της Αποκάλυψης Του Θεού Λόγου.
   Της εποχής του Υιού του Ανθρώπου.
   Ο Θεός είναι αμετάβλητος οι άνθρωποι μεταβάλλονται.
   Τα παιδιά αλλάζουν νοητικά .Ο δάσκαλος είναι λογικός,ανάλογα την τάξη θα παραδώσει και την διδακτέα ύλη στους μαθητές.Σε μαθητές της έκτης δεν θα διδάξει από την ‘υλη της πρώτης δημοτικού ούτε σε μαθητές της πρώτης δημοτικού θα διδάξει από την ύλη της έκτης.Θα ήταν καταδικαστικό για τα παιδιά και ο δάσκαλος θα ήταν παράλογος.
   Ο Θεός που είναι ο Δάσκαλος και Δημιουργός του Λογικού και ελέυθερου ανθρώπου
   εξασφάλισε με ενδελέχια την πρόοδο του μαθητή άνθρωπου.
   Ενσαρκώθηκε και εδίδαξε ως άνθρωπος τους ανθρώπους για
   να κατανοήσουν Τον Θεό Λόγο .
   Εάν δεν διαβάσεις την Παλαιά Διαθήκη εν τέλει δεν θα κατανοήσεις
   επαρκώς ποτέ μα ποτέ την Καινή Διαθήκη.Ούτε φυσικά εγώ το γνώριζα
   αλλά Δοξα τω θεώ κάποτε το έμαθα.
   Να συμπληρώσω ότι οι Θρησκείες είναι όχι μόνο ανθρώπινα κατασκευάσματα,
   αλλά ενίοτε και σατανικά.
   Ο Λόγος του Θεού δεν αποοτελεί θρησκεία.Στίς θρησκείες ομιλεί ο άνθρωπος
   για τον Θεό.Υπάρχει τεράστια απόσταση ανθρώπου και Θεού.
   Η απόσταση αυτή επιχειρείται να γεφυρωθεί με θυσίες του άνθρωπου
   σε έναν άγνωστο Θεό η Θεούς.
   Εδώ έχουμε μοναδική ανατροπή στην ανθρώπινη ιστορία.ο Θεός γίνεται άνθρωπος,
   ήτοι γνωστός, για να ομιλήσει εκείνος για τον άνθρωπο.Για να σώσει τον άνθρωπο θυσίαστηκε ως άνθρωπος.Δεν ΄ήρθε εκ του ασφαλούς ως Αγγελος
   αλλά ως άνθρωπος για να ΄σωσει τον άνθρωπο και να τον κάνει Θεό!
   Διότι από ‘ταν ο Θεός έγινε άνθρωπος και ο άνθρωπος
   έγινε Θεός κατά χάρην.
   Τέλος νισάφι πιά με το να ψωνίζουμε ότι μας αρέσει ακόμα και
   στα σχετικά με τον Θεό.
   Ο Ιησούς Χριστός η είναι Θεός η ο μεγαλύτερος εγκληματίας όλων
   των εποχών και σίγουρα δεν είναι ποτέ σκέτος διδάσκαλος.
   Ευτυχώς οι ορθόδοξοι χριστιανοί γνωρίζουμε ότι είναι Ο Υιός Λόγος του Θεού.

   • Απροσαρμοστος says:

    Αυτό πιστεύετε οι ορθόδοξοι χριστιανοί του Πατριάρχη,του Αρχιεπισκόπου,του Αγίου όρους;Οι παλαιοημερολογίτες ή οι νεοημερολογιτες;
    Η πρώτη οικουμενική σύνοδος πότε έγινε;
    Αυτοί που αποφάσισαν ποια εδάφια θα κρατήσουν και ποια θα πετάξουν ήταν μάρτυρες του λόγου του Χριστού;
    Τελικά είναι Θεός της αγάπης ή Θεός τιμωρός;
    Από πότε υπάρχουν Χ.Ο;

   • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    Χριστιανικό ανέκδοτο ⤵️
    «Εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι ο Χριστός είναι ο Υιός Λόγος του Θεού.»

    Δεν γνωρίζετε τίποτα απολύτως!

    ➡️ Πιστεύετε ότι κληρονόμησατε το προπατορικό αμάρτημα του πρώτου βλάκα της Εβραϊκής «ιστορίας» και της πρώτης χαζοβλαμμένης γκόμενας που την ξεγέλασε ένα φίδι.

    ➡️ Πιστεύετε ότι είστε απόγονοι των Εβραίων, αφού σύμφωνα με την βίβλο, όλες οι φυλές της γης κατάγονται από τους τρεις γιους του πατριάρχη των Εβραίων Νώε.

    ➡️ Πιστεύετε στις αλκοολικές φαντασιώσεις των ανώνυμων συγγραφέων των ευαγγελίων και λοιπών παραμυθολόγων πλαστογράφων με τα μυαλά στα κάγκελα.

    «Οι αφηγηματικές γνώσεις του Ματθαίου και του Λουκά είναι οι πιο ξεκάθαρες περιπτώσεις θρύλων στα Συνοπτικά Ευαγγέλια. (Sanders, E. P. (1993), The Historical Figure of Jesus, pp. 85–88.)

    Στο αρχαιότερο ευαγγέλιο αυτό του Μάρκου τα εδάφια της Νεκρανάστασης είναι προϊόν Πλαστογραφίας.
    «Τα συμπεράσματα του Μάρκου είναι πράγματι πλαστά. Σχεδόν όλο το χωρίο αποτελεί μεταγενέστερη προσθήκη» (Encyclopedia Biblica, vol ii, p.1880)

    «Η Β Πέτρου επιστολή προέκυψε από κάποιον άγνωστο ιουδαιοχριστιανό που την απέδωσε στον απόστολο Πέτρο για μεγαλύτερο κύρος.» (Καραβιδόπουλος, Ιωάννης (2004). «Εισαγωγή στην Καινή Διαθήκη» σελ. 430–436.)

    «Οι βιβλικές αφηγήσεις είναι πράγματι “ιστορίες”, συχνά φανταστικές και σχεδόν πάντοτε προπαγανδιστικές, που εδώ και εκεί περιέχουν κάποιες έγκυρες ιστορικές πληροφορίες. Τα πορτραίτα της Βίβλου είναι μη ρεαλιστικά και αντικρουόμενα από τα αρχαιολογικά στοιχεία.» (William G. Dever η ισχυρότερη φωνή της αρχαιολογίας.)

    Η ιστορία είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας πραγματικών γεγονότων και όχι εγκεφαλική δραστηριότητα που παράγει μυθικά και σκόπιμα επινοήματα.

   • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    Άσχετε Αδαή, αν γεννιόσουν στην Τουρκία κατά 99% θα ήσουν μωαμεθανός και η αλήθεια σου θα ήταν ο Αλλάχ με χρέος να την κοινωνήσεις στους υπόλοιπους μέσω του Ισλάμ.

    Η «αδιάσειστη» βάση που είναι ο στύλος κάθε θρησκευτικού οικοδομήματος διαφέρει από θρησκεία σε θρησκεία, αλλά για τους οπαδούς δεν παύει να είναι αδιάσειστη. Είτε η βάση είναι ο Χριστός, είτε ο Κρίσνα, ή ο Αλλάχ

    Ο κάθε οπαδός με τα μυαλά στα κάγκελα βιώνει την αλήθεια του, και εγώ βιώνω την Τρέλα σας.

   • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    Απροσάρμοστε υπάρχει μια ερώτηση στην οποία ο Άσχετος Αδαής δεν μπορεί να απαντήσει.

    ➡️ Ο Θεός είναι τιμωρός Ναι ή Όχι;

    Δεν την παλεύει με τίποτα! Την άλλη φορά τον στρίμωξα με αυτή την ερώτηση και έκαψε όλα του τα εγκεφαλικά κύτταρα.

    • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

     Σε ερώτησα κανένας?Σου απεύθυνε κανένας τον λόγο?
     Γιατί φυτρώνεις εκεί που δεν σε σπέρνουν?
     Τ Ε Λ Ε Ι Ω Σ Α Μ Ε

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Για πες μου Άσχετε Αδαή.
      Όταν κόλλαγες απρόσκλητος και προκλητικός κάτω από τα σχόλια μου (για περισσότερο από 2 χρόνια) γύρισα εγώ ποτέ να πω ότι είπες κι εσύ τώρα;

      Πάντα δεχόμουν την πρόκληση. Αλλά να! Ηττήθηκες από το μαστίγιο της αλήθειας και δεν αντέχεις άλλο το ξυλοφόρτωμα. Η αλήθεια σε πονάει πλέον. Και εφόσον πονάς, προσευχήσου στον σωτήρα σου να απαλύνει τους πόνους ώστε να αντέξεις τον πειρασμό. Αν δεν δεις αποτέλεσμα έλα από το ιατρείο μου να σε πλακώσω στις ενέσεις να τον δεις φαντάρο.

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Ως γνωστόν ,
      Δεν σου είπα ότι επειδή έβρισες χυδαία τον Αγιο Νεκτάριο τελείωσες για εμένα?Δεν υπάρχεις.Τ Ε Ρ Μ Α.
      Τι παριστάνεις τώρα?Δεν καταλαβάινεις?
      Τι ανακατεύεσαι?
      Να μην γράφω καθόλου ?
      Αυτό επιθυμείς?
      Δεν έχεις επιχειρήματα.
      Πτώχευσες.
      3 χρόνια αντιγραφή επικόλληση………
      Τίποτα νέο γιατί να χάνω τον χρόνο μου μαζί σου?
      Για να βρίζεις εκείνους που αγαπώ?
      Δεν γνωρίζεις τίποτα για αυτό επαναλαμβάνεις τα ίδια και τα
      ίδια….

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Καλησπέρα Άσχετε Αδαή.

      Ηττήθηκες από το μαστίγιο της αλήθειας και δεν αντέχεις άλλο το ξυλοφόρτωμα. Η αλήθεια σε πονάει πλέον!

      Εγώ δεν έχω επιχειρήματα;
      Απάντησε αν σε παίρνει ⤵️

      ➡️ Ο Θεός είναι τιμωρός Ναι ή Όχι;
      ➡️ Οι Άγιοι είναι αναμάρτητοι;

      Δεν μπορείς να απαντήσεις διότι από τις πολλές κωλοτούμπες που έκανες έχασες την μπάλα. Το μαστίγιο της αλήθειας σε χτυπάει κι εσύ κάνεις τούμπες λυσσασμένο σκυλί του Γιαχβέ.

      Έπειτα είσαι και κάργα εγωιστής και δεν θέλεις να παραδεχτείς τα λάθη σου. Είσαι κακό χριστιανικό παράδειγμα.

      Ούτως ή άλλως το έχεις δηλώσει ⤵️
      «Ποιός σου είπε άνθρωπε ,ότι είμαι καλός χριστιανός? Είμαι κακός χριστιανός.» (6 Δεκεμβρίου 2018 at 11:24)

      Άντε, δήλωσε ότι είσαι και εγωιστής. Μετανόησε για την αμαρτία σου τέκνον μου Βρούτε.

 9. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Ασφαλώς θα γνωρίζεις ότι οι γνωστικοί υπήρξαν πρίν τον Χριστό.
  Εμείς πιστεύουμε τον Λόγο του Θεού και όχι ανθρωπων.
  Αυτά που εγράφησαν στην Αποκάλυψη του Κυρίου.
  2-6 Αλλά έχεις αυτό, ότι μισείς τα έργα των
  ΝΙΚΟΛΑΙΤΩΝ, που κι εγώ μισώ.
  2-7 Όποιος έχει αυτί ας ακούσει τι λέγει το
  Πνεύμα στις Εκκλησίες. Σ’ αυτόν που νικά θα του
  δώσω να φάει από το δέντρο της ζωής, που είναι
  μέσα στον Παράδεισο του Θεού μου.
  2-15 Έτσι όμοια έχεις κι εσύ
  κάποιους που κρατούν τη διδαχή των ΝΙΚΟΛΑΙΤΩΝ
  (που δεν δέχονται την ύπαρξη σαρκικών
  αμαρτημάτων).
  Οι Νικολαίτες ομως αν και αίρεση δεν αρνήθηκαν την Θεότητα του Κυρίου.
  Τα έριχναν όμως όλα τα κακά στο ανθρώπινο σώμα και οδηγήθηκαν
  στην μη αλήθεια,όπως και οι απόγονοι εξελισσόμενοι συνεχιστές τους…
  Που φθάνουν μέχρι που λές ?Μέχρι τα »παιδιά των λουλουδιών»
  και συνεχίζουν στην ιστορία.
  Δεν θα βρείς στον πρωτοχριστιανικό ελληνικό κόσμο ακόμα και γνωστικούς να μην πιστεύουν στην θεότητα του Χριστού.
  Στον εβραικό φυσικά και θα βρείς…
  Στις Ιουδαϊζουσες αιρέσεις ανήκαν και οι Εβιωνίτες ή Εβιωναίοι. Οι οπαδοί της αίρεσης θεωρούσαν τον Χριστό είτε σαν ένα απλό άνθρωπο που δικαιώθηκε στη συνέχεια από τον Θεό και προέκοψε ηθικά, είτε απέρριπταν τη θεϊκή του υπόσταση, δεχόμενοι όμως την συνέργεια Αγίου Πνεύματος και Παναγίας για τη γέννησή του….
  Δεχόντουσαν και την αναγκαία τήρηση του Μωσαϊκού Νόμου για τη σωτηρία των ανθρώπων, ενώ έδιναν λιγότερη σπουδαιότητα στα τέσσερα Ευαγγέλια και απέρριπταν τις διδασκαλίες του αποστόλου Παύλου, τον οποίον θεωρούσαν προδότη της πίστεως.Τηρούσαν μάλιστα όχι μόνο την ημέρα του Σαββάτου, αλλά και την Κυριακή, την οποία τιμούσαν με το χριστιανικό της περιεχόμενο
  Επειδή δεν σε κόβω για Εβιωνίτη ψάξε για την ιστορική εγκυρότητα
  στον ελληνικό κόσμο,όσων ισχυρίζονται ότι ο Θεός Λόγος τάχα ήταν διδάσκαλος.

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Οι χριστιανοί πάντα πίστευαν στις αλκοολικές φαντασιώσεις των παραμυθολόγων πλαστογράφων με τα μυαλά στα κάγκελα.

   Και ποιος δεν πίστεψε στην πλαστή Β Πέτρου επιστολή (3:15) κατά την οποία ο πλαστογράφος κινήθηκε αντίθετα από τον λόγο του Χριστού, με σημείο αναφοράς την μακροθυμία και όχι την υπόσχεση του;

   Ή τι θα λεχθεί για τα πλαστά εδάφια της νεκρανάστασης στο αρχαιότερο ευαγγέλιο αυτό του Μάρκου; (16:9-20)

   “Τον οποίον (Χριστό) αν και δεν είδετε αγαπάτε, εις τον οποίον, αν και τώρα δεν βλέπητε αυτόν, ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΕΣ όμως αγαλλιάσθε με χαράν ανεκλάλητον και ένδοξον.” (Α Πέτρου 1.8)

   Η πίστη κινεί βουνά, Ναι βουνά του παράλογου!

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Άσχετε Αδαή πιστεύεις στην Αποκάλυψη;

   Τότε πίστεψε και αυτό ⤵️
   Η αποκάλυψη αρχίζει και τελειώνει με δηλώσεις που δείχνουν ότι τα γεγονότα που συζητήθηκαν θα γινόντουσαν πολύ γρήγορα, και ότι ο χρόνος ήταν κοντά. Όχι μετά από χιλιάδες χρόνια!

   Εν συντομία:
   Αποκάλυψη 1: 1: «Αποκάλυψις Ιησού Χριστού, την οποίαν έδωκεν εις αυτόν ο Θεός, διά να δείξη εις τους δούλους αυτού όσα πρέπει να γείνωσι ταχέως.» (‘ταχέως’ με ταχύτητα, γρήγορα)

   Αποκάλυψη 22:20: «Λέγει ο μαρτυρών ταύτα· Ναι, έρχομαι ταχέως.»

   Η λέξη «ταχέως» σημαίνει πάντα με ταχύτητα, ταχύτητα και βιασύνη. Ο βιβλικός λόγιος Kurt Aland στα σχόλιά του στην Αποκάλυψη 22:12, λέει: «Στο αρχικό κείμενο η ελληνική λέξη που χρησιμοποιείται είναι «ταχέως» και δεν σημαίνει «σύντομα», με την έννοια «κάποτε», αλλά «τώρα, αμέσως» .

   Ο ίδιος ο Χριστός (σύμφωνα πάντα με το κείμενο) βεβαιώνει τον Ιωάννη ότι όλα αυτά θα συμβούν στις μέρες τους λέγοντας του: «Και λέγει προς εμέ· Μη σφραγίσης τους λόγους της προφητείας του βιβλίου τούτου· διότι ο καιρός είναι εγγύς.» (Αποκάλυψη 22:10)

   Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι στον Ιωάννη λέγεται να μην σφραγίσει τα λόγια αυτής της προφητείας επειδή ο καιρός είναι κοντά. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον προφήτη Δανιήλ στον οποίο ο Θεός είχε πει να σφραγίσει τα λόγια των προφητειών που του δόθηκαν επειδή θεωρούνται ότι εκπληρώνονται στο μακρινό μέλλον.

   Δανιήλ 8:26: «Και η ρηθείσα όρασις περί των ημερονυκτίων είναι αληθής· συ λοιπόν σφράγισον την όρασιν, διότι είναι διά ημέρας πολλάς.»

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Ο συγγραφέας της Αποκάλυψης ο Ιωάννης, ήταν της Γενιάς αυτής για την οποία είχε προφητεύσει ο Χριστός, ότι δεν θα έφευγε πριν εκπληρωθούν ΌΛΑ όσα προείπε στον προφητικό του λόγο και η δευτέρα παρουσία. (Ματθαίος 24:34)

   Ενώ ο Χριστός έλεγε ότι μέλλει να έρθει ο Υιός του Ανθρώπου, ο Ιωάννης 60 χρόνια μετά έγραψε ότι έρχεται ΤΑΧΕΩΣ (γρήγορα και βιαστικά). Αποκάλυψη 22:12

   Σύμφωνα με την υπόσχεση του Χριστού ότι όλα θα συμβούν στην διάρκεια της Γενιάς τους, οι Απόστολοι κήρυξαν ότι η δευτέρα παρουσία είναι κοντά τους. Θα συνέβαινε στις μέρες τους, στην Γενιά τους.

   Όταν λοιπόν έγραφε ο Ιωάννης, αυτή η Γενιά είχε σχεδόν εκπνεύσει, και ως εκπρόσωπος της, έγραψε ότι ο Χριστός έρχεται «ταχέως» (γρήγορα και βιαστικά). Η προφητεία δεν είχε άλλο περιθώριο εκπλήρωσης. Αυτή είναι η αλήθεια που σας έκρυψαν επιμελώς.

   Η προφητεία της Αποκάλυψης έπρεπε να εκπληρωθεί γρήγορα και βιαστικά «ταχέως» εντός της Γενιάς τους για την οποία είχε υποσχεθεί ο Χριστός ότι θα συμβούν όλα «πάντα ταύτα».

  • Απροσαρμοστος says:

   Δεν πιστεύω σε καμία θρησκεία και σε καμία αίρεση ή όπως αλλιώς ονομάζονται, πιστεύω ότι κάποιοι πονηροί εκμεταλλεύτηκαν την αφέλεια των πολλών και έφτιαξαν τις θρησκείες για να τους μαντρωσουν από την μία και να τους έχουν διχασμενους από την άλλη.Οπως ακριβώς γίνεται και με τις πολιτικές ιδεολογίες.
   Σου έκανα δύο τρεις ερωτήσεις και δεν μου απάντησες.
   Απάντησε μου τουλάχιστον από πότε υπάρχουν οι Χριστιανοί ορθόδοξοι και ποιος ήταν αυτός που αποφάσισε τι θα κρατήσουν και τι θα πετάξουν από την Αγία γραφή.

   • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    Απροσάρμοστε θα απαντήσω εγώ στην ερώτηση σου σχετικά με την τιμωρία παραθέτοντας από την εκκλησία τους.

    Σωτηρόπουλος 📣 «Ο Κύριος τιμώρησε τους πρωτοπλάστους. Απάντηση σε όσους λένε ότι ο Θεός δεν τιμωρεί. Δεν το λέμε εμείς ότι ο Θεός τιμωρεί, το λέει ο Ίδιος ο Θεός, το λέει ο λόγος Του, το λέει η Γραφή που είναι θεόπνευστη. Ή πιστεύουμε στη Γραφή ή δεν πιστεύουμε!»

    Ρώτα τον Άσχετο Αδαή αν πιστεύει στην Αγία Γραφή.

   • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

    Δεν πιστεύεις στον Κύριο αλλά χρησιμοποιείς την λέξη ΠΙΣΤΕΥΩ.
    Ωραία,πιστεύεις ότι μαγειρεύθηκαν.Μήπως όμως έχει επηρεαστεί από
    την περιρρέουσα σημερινή θολούρα ?Αμφιβολίας για τα πάντα?
    Του μηδενισμού?
    Οχι δεν έγινε τον 4ο αιώνα πρώτα η διαλογή των εγκυρων κειμένων.
    Αλλά μόλις στα σπάργανα της εκκλησίας, τον 2ο αιώνα
    Η πρώτη μαρτυρία που έχουμε ότι οι χριστιανοί συγκέντρωσαν όλα αυτά τα βιβλία σε ένα ΣΩΜΑ, που το θεώρησαν μέρος της Αγίας Γραφής, είναι η μαρτυρία του αγίου Ειρηναίου επισκόπου Λουγδούνων (Λυών) γύρω στο 170 μ.Χ. Φαίνεται ότι η αναφορά αυτή είναι η απάντηση της Εκκλησίας στον «κανόνα» του αιρετικού διδασκάλου Μαρκίωνος, που είχε συγκροτήσει «κανόνα Καινής Διαθήκης» γύρω στο 160 μ.Χ., βάζοντας μέσα μόνο το κατά Λουκάν ευαγγέλιο (κολοβωμένο, για να μην αναφέρεται η γέννηση του Χριστού, που ο Μαρκίων, ως γνωστικός, θεωρούσε ότι κατέβηκε στη Γη ενήλικος) και τις επιστολές του Παύλου προς Γαλάτας, Α΄ και Β΄ προς Κορινθίους, Ρωμαίους, Α΄ και Β΄ προς Θεσσαλονικείς, Εφεσίους (την οποία ονόμαζε προς Λαοδικείς), Κολοσσαείς, Φιλιππισίους και προς Φιλήμονα. Έκοψε δηλαδή ότι φανέρωνε πως ο Χριστός ήταν και κανονικός άνθρωπος, γιατί οι γνωστικοί Τον θεωρούσαν μόνον αιώνιο ουράνιο πνεύμα. Η Εκκλησία απάντησε καταρτίζοντας το δικό της κανόνα, που περιλαμβάνει τα τέσσερα ευαγγέλια, τις 14 επιστολές του Παύλου, τις 7 λεγόμενες καθολικές επιστολές (τρεις του Ιωάννη, δύο του Πέτρου, μία του Ιακώβου και μία του Ιούδα –όχι φυσικά του Ισκαριώτη) και την Αποκάλυψη του Ιωάννη.
    Από ότι παρατηρούμε ο πρώτος κανόνας της εκκλησίας που ήθελε να προστατέψει την ανθρώπινη φύση του Χριστού από αίρεση που ΠΡΈΣΒΕΥΕ ΜΟΝΟ την ΘΕΙΚΗ φύση του, με τους αιώνες χιλιάδες χρόνια μεταφέρθηκε ως ράδιο-σανδάλι στο αντίθετο .Στην αμφισβήτηση της θεότητας του Θεού Λόγου.Εάν τούτο δεν είναι σατανικό τι είναι σατανικό?

    • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Η αμφισβήτηση της Θεότητας του Ιησού δεν είναι σατανική ενέργεια αλλά πρόοδος.

     Είναι καιρός λοιπόν να μάθουν όλοι ότι η Θεότητα του Χριστού χτίστηκε τεχνηέντως και εκφράζει τις αλκοολικές φαντασιώσεις των ανώνυμων συγγραφέων των ευαγγελίων και λοιπών παραμυθολόγων πλαστογράφων με τα μυαλά στα κάγκελα.

     «Ο πάσχων Μεσσίας, η θεότητα του Ιησού και η Τριάδα ήταν μεταγενέστερες εφευρέσεις.» (Bart Denton Ehrman)

     «Οι αφηγηματικές γνώσεις του Ματθαίου και του Λουκά είναι οι πιο ξεκάθαρες περιπτώσεις θρύλων στα Συνοπτικά Ευαγγέλια.» (Sanders, E. P. (1993), The Historical Figure of Jesus, pp. 85–88.)

     Στο αρχαιότερο ευαγγέλιο αυτό του Μάρκου τα εδάφια της Νεκρανάστασης είναι προϊόν Πλαστογραφίας.

     ➡️ «Tα συμπεράσματα του Mάρκου είναι πράγματι πλαστά. Σχεδόν όλο το χωρίο αποτελεί μεταγενέστερη προσθήκη» (Encyclopedia Biblica, vol ii, p.1880)

     Η ιστορία είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας πραγματικών γεγονότων και όχι εγκεφαλική δραστηριότητα που παράγει μυθικά και σκόπιμα επινοήματα.

    • Απροσαρμοστος says:

     Δεν ξέρω πόσο πιο ξεκάθαρα να στο γράψω, δεν πιστεύω στις θρησκείες, δεν πιστεύω ότι ο άνθρωπος θα κριθεί βάση του ποιας θρησκείας είναι οπαδός.
     Πιστεύω στον Θεό δεν πιστεύω στις θρησκείες.
     Εσύ σαν φανατικός οπαδός προφανώς πιστεύεις ότι οι Εβραίοι είναι εκλεκτός λαός του Θεού και ότι μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα πάνω στους συνανθρώπους τους, όπως επίσης ότι είναι και ανώτεροι.
     Τελικά θα μου απαντήσεις; Ο θεός που πιστεύεις είναι εκδικητικός ή ελεήμων και φιλάνθρωπος;
     Θα πάει στον παράδεισο αυτός που σκότωσε στο όνομα του Θεού και δηλώνει χριστιανός Ορθόδοξος ή θα πάει αυτός που ζει όλη την ζωή του χωρίς να πειράξει κουνούπι αλλά δηλώνει άθρησκος;

     • κάποιος says:

      Οι απαντήσεις βρίσκονται στο ευαγγέλιο. Μερικές από αυτές είναι…

      Ματθαίος 7:21 «Δὲν θὰ μπῇ εἰς τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν καθένας ποὺ μοῦ λέγει, «Κύριε, Κύριε,» ἀλλ᾽ ἐκεῖνος ποὺ κάνει τὸ θέλημα τοῦ Πατέρα μου τοῦ ἐπουρανίου.

      Ιωάννης 14:6 Λέγει εἰς αὐτὸν ὁ Ἰησοῦς, «Ἐγὼ εἶμαι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή, κανεὶς δὲν ἔρχεται εἰς τὸν Πατέρα παρὰ δι᾽ ἐμοῦ.

      Ιωάννης 8:24 Διὰ τοῦτο εἶπα ὅτι θὰ πεθάνετε μέσα στὶς ἁμαρτίες σας, διότι ἐὰν δὲν πιστέψετε ὅτι ἐγὼ εἶμαι, θὰ πεθάνετε μέσα στὶς ἁμαρτίες σας».

      Ιωάννης 14:21 Ὅποιος ἔχει τὰς ἐντολάς μου καὶ τὰς τηρεῖ, ἐκεῖνος εἶναι ποὺ μὲ ἀγαπᾶ, ὅποιος δὲ ἀγαπᾶ ἐμὲ θὰ ἀγαπηθῇ ἀπὸ τὸν Πατέρα μου καὶ ἐγὼ θὰ τὸν ἀγαπήσω καὶ θὰ τοῦ φανερώσω τὸν ἑαυτόν μου».

      Ιωάννης 6:54 Ἐκεῖνος ποὺ τρώγει τὴν σάρκα μου καὶ πίνει τὸ αἷμά μου ἔχει ζωὴν αἰώνιον καὶ ἐγὼ θὰ τὸν ἀναστήσω τὴν ἐσχάτην ἡμέραν.

      Προς Ρωμαίους 10:12 Δὲν ὑπάρχει δηλαδὴ διάκρισις μεταξὺ Ἰουδαίου καὶ Ἕλληνος, διότι ὁ ἴδιος εἶναι Κύριος ὅλων, πλούσιος εἰς ὅλους ποὺ τὸν ἐπικαλοῦνται.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Αν περιμένεις από τον Άσχετο να σου δώσει απάντηση της προκοπής σώθηκες.

      Ο Θεός των χριστιανών είναι εκδικητικός. ⤵️
      Γράφοντας την Α’ προς Θεσσαλονικείς Επιστολή ο Παύλος μεταξύ άλλων σημειώνει: «Ο Θεός είναι ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ διά πάντα ταύτα …» (4:6-7)

      ➡️ «Μη εκδικήτε εαυτούς, αγαπητοί αλλά δότε τόπον τη οργή διότι είναι γεγραμμένον, «Εις εμέ ανήκει η εκδίκησις εγώ θέλω κάμει ανταπόδοσιν», λέγει Κύριος». (Ρωμαίους 12:19)

      Ο Θεός που πιστεύει ο Άσχετος το παίζει καλούλης μόνο σε όσους τον πιστεύουν. Οι υπόλοιποι θα σφαχτούν από το ξίφος του λερώνοντας τα ιμάτια του με αίμα. Ο λεγόμενος αιματοβαμμένος Χριστός. (Αποκ 19:11-21)

      Το μίσος του όμως είναι τόσο μεγάλο που δεν αρκείται στην σφαγή, για αυτό τους πιάνει και τους ρίχνει σαν σταφύλια στο μεγάλο πατητήρι του θυμού του, και τους πατάει ξεζουμίζοντας τους. Και βγήκε λέει αίμα, που πλημμύρισε την περιοχή σε έκταση χιλίων εξακοσίων σταδίων, και ύψος μέχρι τα χαλινάρια των αλόγων.» (Αποκ 14:19-20) Τίγκα στο αίμα!!

      Αφού λοιπόν τους σφάξει και τους τσαλαπατήσει, θα πετάξει τις ψυχές τους στην κόλαση ώστε να βασανίζονται για πάντα.

      Παραθέτω από τον Άγιο Χρυσόστομο.
      ➡️ «Εκεί (στην κόλαση) δεν υπάρχει συγχώρησις, αλλά κάθε κατάδικος ψή­νεται και έχει τόσο πόνο που δεν είναι δυνατόν να τον εκφράση. Εάν εδώ δεν μπορή κανείς λόγος να παραστήση τους δριμείς πόνους, πολύ περισσότερο εκεί. Διότι εδώ σε λίγες στιγμές γί­νεται ότι έχει να γίνη, ενώ εκεί καίεται το σώμα, χωρίς να φθείρεται και να λυώνη.»

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Σχετικά με την τελευταία ερώτηση σου, θα αφήσω να μιλήσει ο Άγιος Χρυσόστομος.

      ➡️ «Κι αν ακόμη φονεύσει κάποιος κατά το θέλημα του θεού, ο φόνος αυτός είναι από κάθε φιλανθρωπία καλύτερος, ενώ αν κάποιος από λύπη δείξη ευσπλαχνία και φιλανθρωπία, παρά το θέλημα του θεού, θα μπορούσε η φειδώ αυτή να αποβή πιο μιαρή από οποιοδήποτε φόνο»

      Με λίγα λόγια απροσάρμοστε, αν σκοτώνεις στο όνομα του Θεού του Άσχετου, είσαι φιλάνθρωπος. Αν όμως δεν πιστεύεις στον Θεό του Άσχετου και δεν σκοτώνεις, θα καταλήξεις στην κόλαση αφού πρώτα σε σφάξει και σε τσαλαπατήσει. Όχι ο Άσχετος, ο Θεός του Άσχετου.

      Αν και εδώ που τα λέμε θα ήθελε ο Άσχετος να σφάξει μερικούς από δω μέσα και να ανακηρυχθεί από τον Θεό του φιλάνθρωπος.

      Ότι θέλεις να μάθεις για τον χριστιανισμό θα ρωτάς εμένα τον άπιστο. Ο Άσχετος το μόνο που διαθέτει είναι μεγάλο στόμα εκ του οποίου εξέρχεται η ξύλινη παπαρολογία που ζαλίζει όποιον μπλεχτεί στα δίχτυα του.

      Ο Θεός του τον έκανε ψαρά ανθρώπων στα πρότυπα των πρώτων μαθητών του, αφού δεν μπορούσε να βρει πιο έξυπνο από αυτόν. Μακάριοι οι φτωχοί στο μυαλό!

      Το ψάρι όμως που προσπαθεί να πιάσει, είναι καρχαρίας που του έφαγε τα δίχτυα και εντός ολίγου θα φάει και τον ίδιο. Θα τον καταπιεί σαν τον Ιωνά αμάσητο και καμιά προσευχή δεν θα τον γλιτώσει. Έχει φάει μια κούτα Zantac για να μην κάνει εμετό και τον ξεράσει. Μέσα στην κοιλιά του θα αφήσει τα κόκαλα του.

 10. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  «Κάποιος», ισχυρίζεσαι ότι στον Λουκά 11:51 ο Χριστός με την φράση «γενεά ταύτην» δεν εννοούσε τους ανθρώπους που ζούσαν εκείνη τη χρονική στιγμή αλλά το ανθρώπινο ΓΕΝΟΣ που διέπραξε φόνους από τον Άβελ έως τον Ζαχαρία.

  Είναι φανερό ότι σε αυτό το κεφάλαιο, ο Χριστός κατακεραυνώνει την ΓΕΝΙΑ των θρησκευτικών ηγετών της εποχής του, ρίχνοντας πάνω τους όλα τα Ουαί.

  Εδάφια 11:47-48
  ➡️ «Ουαί εις εσάς, διότι οικοδομείτε τα μνημεία των προφητών, οι δε πατέρες σας εφόνευσαν αυτούς. Αρα μαρτυρείτε και συμφωνείτε εις τα έργα των πατέρων σας, διότι αυτοί μεν εφόνευσαν αυτούς, σεις δε οικοδομείτε τα μνημεία αυτών.»

  Στο εδάφιο 51 ο Χριστός απλά τους λέει ότι από αυτούς θα ζητήσει το αίμα όλων των φονευμένων από Άβελ έως Ζαχαρία.

  Για αυτό το λόγο (εδάφιο 53) οργίστηκαν με τον Χριστό και προσπάθησαν να τον παγιδεύσουν.

  Επιπλέον αν ο Χριστός εννοούσε το «γένος» θα διαβάζαμε «γένος» όπως και χρησιμοποιείται στην Καινή διαθήκη ξεχωριστά και με αυτή τη μορφή.

  ➡️ Πράξεις 4:36 « …Κύπριος το γένος.»

  ➡️ Ματθαίος 17:21 «Τούτο δε το γένος δεν εξέρχεται, ειμή διά προσευχής και νηστείας.»

  ➡️ Μάρκος 7:26 «ήτο δε η γυνή Ελληνίς, Συροφοίνισσα το γένος»

  ➡️ Μάρκος 9:29 «Και είπε προς αυτούς· Τούτο το γένος …»

  ➡️ Πράξεις 4:6 « … Ιωάννης και Αλέξανδρος και όσοι ήσαν εκ γένους …»

  ➡️ Πράξεις 7:13 « … εφανερώθη εις τον Φαραώ το γένος του Ιωσήφ»

  ➡️ Πράξεις 7:19 «Ούτος δολιευθείς το γένος ημών.»

  ➡️ Πράξεις 13:26 «Άνδρες αδελφοί, υιοί του γένους του Αβραάμ…»

  ➡️ Πράξεις 17:29 «Γένος λοιπόν όντες του Θεού…»

  ➡️ Πράξεις 18:24 «Αλεξανδρεύς το γένος…»

  ➡️ Β Κορινθίους 11:26 « …κινδύνους εκ του γένους, κινδύνους εξ εθνών …»

  ➡️ Γαλάτας 1:14 «συνηλικιώτας εν τω γένει μου…»

  ➡️ Φιλιππησίους 3:5 «περιτετμημένος την ογδόην ημέραν, εκ γένους Ισραήλ…»

  ➡️ Α Πέτρου 2:9 «σεις όμως είσθε γένος εκλεκτόν…»

  ➡️ Αποκάλυψη 22:16 « … Εγώ είμαι η ρίζα και το γένος του Δαβίδ.»

  Οι μελετητές υπογραμμίζουν ότι αν ο Ιησούς εννοούσε «γένος» θα είχε χρησιμοποιήσει το «γένος» και όχι τη γενεά.

  (Matthew, Douglas Hare, 1993, p. 281) The Gospel According to Saint Matthew, Alan Hugh M’Neile, Macmillan 1949, p. 354-355 3) The Broadman Bible Commentary, Vol. 8, Clifton Allen, TN 1969, p. 221 4) The Gospel According to Matthew, RT France, Eerdmans, Grand Rapids, MI, 1985, p. 346 6) Hard Sayings of the Bible, W. Kaiser, P. Davids, FF Bruce, M. Brauch, 1996, pp. 445-448 8)

  Ο Χριστός χρησιμοποιούσε πάντοτε την φράση “γενεά ταύτη” για τη γενιά που εξέταζε εκείνη τη στιγμή. (Λουκάς 7:31 Μάρκος 8:38 Ματθαίος 23:36)

  Όχι για το Γένος!

 11. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Με τον όρο Ορθόδοξος Χριστιανισμός εννοείται η ζωή στην πίστη της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αδιαίρετη από τη συγκεκριμένη, ιστορική κοινότητα που αγκαλιάζει ολόκληρη τη ζωή της. Η ορθόδοξη χριστιανική πίστη είναι εκείνη που δόθηκε κάποτε στους αγίους, συνεχίστηκε κατά την Ιερή Παράδοση στους αποστόλους από τον Ιησού Χριστό, και πέρασε από γενεά σε γενεά χωρίς προσθέσεις ή αφαιρέσεις στο περιεχόμενό της.
  Ο μόνος σκοπός του Ορθόδοξου Χριστιανισμού είναι η σωτηρία κάθε ανθρώπινης ύπαρξης, η ένωσή του με τον Χριστό στην Εκκλησία, η μεταμόρφωσή του στην αγιότητα, και η συμμετοχή του στην αιώνια ζωή. Αυτό είναι το Ευαγγέλιο, ότι ο Ιησούς είναι ο Μεσσίας, ότι ανεστήθη εκ νεκρών, χάριν της σωτηρίας των ανθρώπων.
  Ο άνθρωπος είναι αγάπη η τιμωρία?
  Υπήρξε μεγαλύτερη τιμωρία από την αγάπη?
  Να είσαι ανίκανος να αγαπήσεις να νιώθεις την τιμωρία της αγάπης.
  ”Ο Θεός είναι αγαθός και απαθής και αμετάβλητος. Αν δε κανείς αυτό το θεωρεί εύλογο και αληθές, αλλ’ απορεί πώς ο Θεός χαίρεται μεν για τους αγαθούς ενώ αποστρέφεται τους κακούς και πώς οργίζεται εναντίον εκείνων που αμαρτάνουν ενώ γίνεται ίλεως σε κείνους που τον υπηρετούν και τον λατρεύουν, πρέπει να πούμε ότι ο Θεός ούτε χαίρεται ούτε οργίζεται γιατί η λύπη και η χαρά είναι πάθη. Ούτε με δώρα θεραπεύεται, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι νικιέται με την ηδονή. Δεν πρέπει να κρίνουμε το Θεό με ανθρώπινα μέτρα. Εκείνος είναι αγαθός και ωφελεί μόνο, ποτέ δε βλάπτει, παραμένει πάντα απαθής. Ενώ εμείς εφόσον παραμένουμε αγαθοί, ομοιάζοντες του Θεού, ενωνόμαστε μαζί Του κι όταν γινόμαστε κακοί χωριζόμαστε από το Θεό, σαν ανόμοιοί Του. Όταν ζούμε με αρετή ακολουθούμε το Θεό, ενώ όταν γινόμαστε κακοί τον κάνουμε εχθρό μας και βέβαια δεν οργίζεται χωρίς λόγο, γιατί τα αμαρτήματα δεν αφήνουν το Θεό να μας φωτίζει εσωτερικά αλλά μας ενώνουν με τους ΤΙΜΩΡΟΥΣ δαίμονες. Αν δε με προσευχές και ελεημοσύνες κερδίζουμε την άφεση των αμαρτιών μας, δε σημαίνει ότι κολακεύουμε και μεταβάλλουμε το Θεό αλλά ότι με τα καλά μας έργα και την επιστροφή μας σ’ Αυτόν γιατρεύουμε την κακία μας και απολαμβάνουμε πάλι την αγαθότητα του Θεού. ‘Ωστε το να λέμε ότι ο Θεός αποστρέφεται τους κακούς είναι σαν να λέμε ότι ο ήλιος κρύβει το φως του από τους τυφλούς”.Αγιος Αντώνιος
  Παλαιότερα δεν είχε μπει στο ψυγείο η αγάπη.
  Τώρα οι άνθρωποι μακρυά από τον θεό αγοράζουν ζώα γιατί φοβούνται να αγαπήσουν .Εκεί φθάσαμε στον αυτισμό της αγάπης.
  Η αγάπη ούτε αγοράζεται ουτε πωλείται.
  Ένας αδελφός δήλωσε στον αββά Ποιμένα: «Έκανα μεγάλη αμαρτία και θέλω να ακολουθήσω μετάνοια επί τρία χρόνια». Του λέει ο γέρων: «Πολύ είναι». Και του είπε ο αδελφός: «Αλλά έως ένα έτος»; Και είπε : «Πολύ είναι». Οι δε παριστάμενοι έλεγαν: «Έως σαράντα μέρες»; Και πάλι είπε: «Πολύ είναι». Είπε δε: «Εγώ λέγω, ότι εάν μετανοήσει άνθρωπος μέ όλη την καρδιά και δεν συνεχίζει να πράττει την αμαρτία και σε τρεις μέρες τον δέχεται ο Θεός»

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Ορθόδοξος Χριστιανισμός ➡️ Ο διώκτης των προγόνων μας!

   «Η ελληνική ποίηση, η φιλοσοφία, η φιλολογία και η ιστορία καταπολεμήθηκαν από την εκκλησία.» (Ιστορία του ελληνικού έθνους Τομ 9 σελ 194.)

   «Το όνομα των Ελλήνων απογυμνωμένο από την αρχαία ένδοξη σημασία του απέκτησε αυτή του ειδωλολάτρη. Κατά συνέπεια και αυτό και όλα τα παράγωγα του για πολλούς αιώνες αποκρούστηκαν και καθυβρίστηκαν από την νέα πίστη.» (Ιστορία του ελληνικού έθνους Τομ 9 σελ 193.)

   «Είδαμε τους όχλους (χριστιανοί) και πριν απο την έκδοση των νόμων και μετά, παραβιάζοντας τους, να επιχειρούν συχνά και χωρίς οίκτο ληστρικές επιδρομές και καταστροφές των ιερών καθώς και αρπαγές των πλουσίων αφιερωμάτων και των περιουσιών τους.Το χειρότερο μάλιστα είναι οτι οι όχλοι αυτοί (χριστιανοί) μερικές φορές σκότωσαν ορισμένους απο τους πιο επιφανείς εκπροσώπους της αρχαίας ζωής.» (Ιστορία του ελληνικού έθνους Τομ 9 σελ 187.)

   Οι δήμιοι εβραιόφρονες Άγιοι του Χριστού εκτέλεσαν το Ελληνικό Πνεύμα.

   Ιωάννης Χρυσόστομος
   «οι φιλόσοφοι (των ελλήνων) είναι καταγέλαστοι και δεν διαφέρουν από τα φλύαρα παιδιά. Είναι τόσο γελοία αυτά που έγραφαν ώστε τα βιβλία τους εξαφανίστηκαν κι αν διεσώθει κάποιο βιβλίο τους, βρίσκεται στα χέρια χριστιανών και με αυτόν τον τρόπο εξευτελίζουμε τις πλεκτάνες τους διότι δεν φοβόμαστε τα φίδια και τους σκορπιούς. Έχουμε λάβει εντολή από τον Θεό να καταπατούμε τα φίδια και τους σκορπιούς» (539,2 D–E)

   Φίδια και σκορπιοί λοιπόν για τους χριστιανούς Πατέρες ο Πλάτων, ο Σωκράτης, ο Ηράκλειτος, ο Αριστοτέλης και όλοι οι άλλοι μεγάλοι Τιτάνες του πνεύματος στους οποίους όλος ο πολιτισμένος κόσμος υποκλίνεται.

   Ιωάννης Χρυσόστομος:
   «Όλα αυτά τα λόγια της ελληνικής μωρίας, είναι παραληρήματα που προκαλούν το γέλιο. Όταν οι Έλληνες μας αντιμιλούν, είναι καλό να γελάς εις βάρος τους και να κλαις για λογαριασμό τους.» (Εις τον μακάριον Βαβύλαν και κατά Ελλήνων, παρ. 21)

   «Αν κοιτάξεις στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) θα δεις, τέφρα και σκόνη και τίποτε υγιές, αλλά τάφος ανοιγμένος είναι ο λάρυγγας, όλα δε είναι γεμάτα ακαθαρσίες και πύον, και πάντα τα δόγματα τους βρίθουν από σκουλήκια. Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, παίρνοντας από τους φιλοσόφους τους. Εμείς όμως, δεν παραιτούμαστε από την μάχη εναντίον τους». (Υπόμνημα εις τον άγιον Ιωάννην τον Απόστολον και Ευαγγελιστήν, Ομιλία Ξ’, 59.369-370)

   Πόλεμο είχαν ανοίξει οι Νεοφαρισαίοι Άγιοι του Χριστού με τους προγόνους μας.

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Εσείς οι Χριστιανοί μιλάτε για αγάπη;

   «Παραδείγματα Χριστιανικής Βίας αποτελούν οι Σταυροφορίες, οι πολλαπλές ευλογίες πολέμων, η υποστήριξη της θανατικής ποινής, του μαστιγώματος παιδιών για διαπαιδαγώγηση, η δικαιολόγηση της σκλαβιάς και της αποικιοκρατίας, η βια κατά των γυναικών που πρέπει να υπόκεινται στην εξουσία των ανδρών» (Denny Weaver (2001). «Violence in Christian Theology»)

   «Σύμφωνα με την άποψη πολλών ιστορικών, ο Μέγας Κωνσταντίνος μετέτρεψε το Χριστιανισμό από διωκόμενη θρησκεία σε θρησκεία διώκτη.» (John Coffey, Persecution and Toleration on Protestant England 1558–1689, 2000, p.22 Girard, Rene. The Scapegoat, σελ. 204.)

   Η φράση του Ιησού Χριστού, «Μη νομίσητε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην επί την γην· ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην, αλλά μάχαιραν» (Κατά Ματθαίον, 10, 24) χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολόγηση για πολέμους από τους χριστιανούς. (Mark Juergensmeyer 2004. The Global Rise of Religious Violence. University of California Press.)

   Οι καρποί του Χριστιανισμού ήταν θρησκευτικοί πόλεμοι.

   Ο Ιησούς είπε στον απόστολο Πέτρο:
   «Τότε λέγει προς αυτόν ο Ιησούς· Επίστρεψον την μάχαιράν σου εις τον τόπον αυτής· διότι πάντες όσοι πιάσωσι μάχαιραν διά μαχαίρας θέλουσιν απολεσθή» (Ματθαίος 26:52)

   Με αυτά τα λόγια, ο Ιησούς έδειξε ότι οι ακόλουθοι του δεν θα έπρεπε να παίρνουν όπλα για να πολεμούν.

   «Μ’ αρέσει ο Χριστός σας. Δεν μ’ αρέσουν οι χριστιανοί σας. Οι χριστιανοί σας είναι τόσο διαφορετικοί από τον Χριστό.» Μαχάτμα Γκάντι.

   Υποκριτές χριστιανοί οπαδοί της θρησκείας που δίωξε τους αρχαίους προγόνους μας.

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Εσείς δεν αγαπάτε ούτε τα άντερα σας.
   Η γυναίκα για σας είναι ένα κατώτερο ον.

   Ο άνδρας είναι υπεροχότερος από την γυναίκα, διότι δεν έγινε ο άνδρας από την γυναίκα, αλλ’ η γυναίκα έγινεν από τον άνδρα. Και επί πλέον δεν εκτίσθη ο άνδρας διά να βοηθή την γυναίκα, αλλ’ η γυναίκα επλάσθη προς χάριν και βοήθειαν του ανδρός.

   Α Κορινθ 11.3,7 «3 Θέλω δε να εξεύρητε, ότι η κεφαλή παντός ανδρός είναι ο Χριστός, κεφαλή δε της γυναικός ο ανήρ, κεφαλή δε του Χριστού ο Θεός. 7 Διότι ο μεν ανήρ δεν χρεωστεί να καλύπτη την κεφαλήν αυτού, επειδή είναι εικών και δόξα του Θεού· η δε γυνή είναι δόξα του ανδρός.»

   Α Τιμ 2.11-15 « Η γυνή ας μανθάνη εν ησυχία μετά πάσης υποταγής· εις γυναίκα όμως δεν συγχωρώ να διδάσκη, μηδέ να αυθεντεύη επί του ανδρός, αλλά να ησυχάζη. Διότι ο Αδάμ πρώτος επλάσθη, έπειτα η Εύα· και ο Αδάμ δεν ηπατήθη, αλλ’ η γυνή απατηθείσα έγεινε παραβάτις· θέλει όμως σωθή διά της τεκνογονίας, εάν μείνωσιν εις την πίστιν και αγάπην και αγιασμόν μετά σωφροσύνης.»

   Η γυναίκα λοιπόν γίνεται απλώς μια καταραμένη βρεφομηχανή και αυτό μόνο εξ’ ανάγκης. Άραγε, όσες γυναίκες για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν θα ριφθούν στο πυρ το εξώτερο;

   «ο Αδάμ δεν ηπατήθη, αλλ’ η γυνή απατηθείσα έγεινε παραβάτις» Α Τιμ 2.14.

   Ο Αυγουστίνος επίσκοπος Ιππώνος δηλώνει σαφώς την κατανόησή του για την κατωτερότητα της Εύας: «όλα αυτά έγιναν επειδή η γυναικα δεν ήταν σε θέση να καταλάβει τα ψεύδη του ερπετού και χρησιμοποιήθηκε από τον όφι εξαιτίας της περιορισμένης κατανόησής της.»

   Η Εύα συμβολίζει την αδυναμία, τον αισθησιασμό, τον πειρασμό και την ατίμωση. Δεύτερη στην τάξη της δημιουργίας, ο σκοπός της ήταν να υπηρετεί τον Αδάμ. Ελλείψει σοφίας και φρόνησης οι ενέργειές της στον Κήπο οδήγησαν στην πτώση όλης της ανθρωπότητας. Η Εύα κατάστρεψε την ελπίδα της ανθρωπότητας για τον παράδεισο επί της γης και, χωρίς την εμφάνιση του Χριστού, την ελπίδα της αιώνιας ζωής.

   Ας είναι καλά η εβραιοεκκλησιά Α.Ε που μας απομάκρυνε από τους διαβόλους πρόγονους μας, και μας έριξε στην αγκαλιά του Αβραάμ του Ισαάκ και του Ιακώβ. Έγιναν οι Έλληνες παιδιά του Γιαχβέ, και μεθούν με τις αλκοολικές του φαντασιώσεις αιώνες τώρα. Αλληλούια (ο Γιαχβέ σώζει) εβραιοέλληνα!

 12. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Απροσάρμοστε, ο Άσχετος Αδαής είναι το πιο ακατάλληλο άτομο για συζήτηση καθότι είναι υποκριτής και εγωιστής. Το πρώτο το παραδέχτηκε και ο ίδιος.

  Χωρίς πλάκα!
  ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says: «Καλημέρα. Μόνο στο ότι είμαι υποκριτής συμφωνώ.» (12 Σεπτεμβρίου 2018 at 12:16)

  Μένει τώρα να παραδεχτεί ότι είναι και εγωιστής.

  Στην Ερώτηση που του έκανα αν ο Θεός τιμωρεί, πήρα δυο διαφορετικές απαντήσεις.

  ➡️ «Καλησπέρα, Όχι, ο Θεός δεν τιμωρεί, 18 Οκτωβρίου 2018 at 17:48»

  ➡️ «Ναι .Καλή σου νύχτα φίλε. 8 Νοεμβρίου 2018 at 21:25»

  Πρέπει να έχει αρπάξει λίγο!
  Επίσης έχει αιρετικές απόψεις. Διαδίδει ότι οι Άγιοι είναι αναμάρτητοι. Και το ποιο ωραίο είναι ότι δεν συμφωνεί με τον Άγιο Χρυσόστομο.

  Κατα τ`αλλα λέει ότι είναι χριστιανός ορθόδοξος.

  • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

   Είσαι μεγάλος άνθρωπος.Κάνεις σαν παιδάκι που βλέπει τα άλλα
   παιδάκια να τρώνε και δεν έχει χρήματα να αγοράσει κουλούρι.
   Εντάξει θα σου πάρουμε κουλουράκι…

   • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    Το ότι έχεις αρπάξει είναι γεγονός!

    Ερώτηση: Τιμωρεί ο Θεός Ναι ή Όχι;
    Δεν πας να σε κοιτάξει κάνας ψυχίατρος;

  • Απροσαρμοστος says:

   Τι να σου πω ρε γιατρέ, ποτέ μου δεν είπα ότι γνωρίζω, ούτε το παίζω εξπερ.
   Απλά δεν καταλαβαίνω αυτούς που δηλώνουν χριστιανοί, πως γίνεται να πιστεύουν και στην θρησκεία των Ιουδαίων, δεν γίνεται να πιστεύεις και στον εκδικητικό Θεό και στον Θεό της αγάπης.
   Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται οι άνθρωποι να είναι τόσο τυφλοί και να μην καταλαβαίνουν ότι όλες οι ιδεολογίες (θρησκευτικές και πολιτικές) έχουν δημιουργηθεί από τον άνθρωπο για να έχει σαν πρόβατο τον συνάνθρωπο.

   • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    ➡️ Ο φόβος όταν συνοδεύεται και με μια ελάχιστη δόση θρησκοληψίας, δεν είναι καθόλου δύσκολο να οδηγήσει στην αυθυποβολή, καθώς ο πιστός (ασθενής) έχει ανάγκη να πιστέψει, ακόμη και σε πράγματα με τα οποία θα γελούσε κι ένα μικρό παιδί.

    «Ας τους δώσουμε ελπίδα, ας τους δώσουμε πίστη, ας κάνουμε τη ζωή λίγο πιο άνετη. Βλέπεις τη φύση της πίστης και το γιατί η πίστη γίνεται τόσο εξαιρετικά σημαντική: επειδή φοβόμαστε – αυτή είναι βασικά η αιτία.» (Κρισναμούρτι)

    Εσύ φίλε μου δεν φοβάσαι.

    Ο Άσχετος Αδαής όταν στριμωχτεί ξεσκίζεται στις κωλοτούμπες. Αυτό που σου έχει πει τώρα, στο επόμενο σχόλιο του δεν ισχύει. Πρόσεχε τον γιατί είναι ικανός να σε στείλει στο τρελάδικο.

 13. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Άσχετε Αδαή παραπάνω είπες ότι πιστεύεις στην Αποκάλυψη.

  Ούτε στην Αποκάλυψη πιστεύεις ούτε την έχεις μελετήσει. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που δεν μπορείς να αρθρώσεις ούτε λέξη κάτω από τα σχόλια μου.

  Αποκάλυψη 1: 1 ➡️ 22:20
  Ξέρεις να διαβάζεις Ελληνικά Άσχετε;

 14. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Άσχετε Αδαή να τι έκανε ο ορθόδοξος χριστιανισμός στους αιρετικούς.

  « Ήδη από την εποχή του Κωνσταντίνου η εκκλησία απέκτησε το δικαίωμα να τιμωρεί με ποινές αστικού δικαίου τους αιρετικούς, αντιμετωπίζοντας το αδίκημα της αίρεσης ως έγκλημα. Την ίδια πολιτική φυσικά ακολούθησε και ο Ιουστινιανός, ο οποίος μάλιστα έδωσε ισχύ νόμου στους κανόνες των τεσσάρων οικουμενικών συνόδων. Στην Κωνσταντινούπολη, για παράδειγμα, αρκετοί Μανιχαίοι μετά από ανάκριση θανατώθηκαν με τις μεθόδους της πυράς και του πνιγμού ενώπιον του αυτοκράτορα.»

 15. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Άσχετε Αδαή γιατί λες ψέματα ότι πιστεύεις στην Αποκάλυψη;

  1: 1 «Αποκάλυψις Ιησού Χριστού … διά να δείξη εις τους δούλους αυτού όσα πρέπει να γείνωσι ταχέως.»

  22:20 «Λέγει ο μαρτυρών ταύτα· Ναι, έρχομαι ταχέως. Αμήν, ναι, έρχου, Κύριε Ιησού. »

  Ελληνικά γνωρίζεις Άσχετε;
  ➡️ Στο αρχικό κείμενο η ελληνική λέξη που χρησιμοποιείται είναι «ταχέως» και δεν σημαίνει «σύντομα», με την έννοια «κάποτε», αλλά «τώρα, αμέσως»

  Βέβαια όταν έγραφε ο Ιωάννης την ψεύτο – αποκάλυψη του δεν είχε πάρει γραμμή ότι ο πλαστογράφος της Β Πέτρου επιστολής, έλεγε ότι ο Χριστός δεν θα έρθει ταχέως, διότι ανέβαλε την δευτέρα του παρουσία.

  Να το δούμε για να κάνουμε κέφι. ⤵️
  «Το δε γεγονός, ότι ο Κυριος αναβάλλει να έλθη ένεκα της μεγάλης αυτού μακροθυμίας..» (Β Πέτρου 3:15 Μετάφραση Κολιτσάρα.)

  Πλήρης παράκρουση. Και τα μυαλά σας στα κάγκελα!

 16. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Μου αρέσει που εσείς οι Ελληνο – χριστιανοί είστε περήφανοι επειδή η Καινή Διαθήκη γράφτηκε στα Ελληνικά, αλλά όταν οι λέξεις σας καρφώνουν στον τοίχο, το παίζετε Κινέζοι.

  Η Ελληνική Γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα στον Κόσμο που διαθέτει «Αρετές», μία των οποίων είναι και η σαφήνεια. Όταν ένα οποιοδήποτε κείμενο χρειάζεται «ερμηνεία», κάτι δεν πάει καλά, κάποιοι προσπαθούν κάτι να κρύψουν.

  Το ίδιο συμβαίνει όταν το απλούστατο και αυτονόητο, παρουσιάζεται με «παραβολές» και δεν λέγεται ευθέως, χωρίς να αφήνει την παραμικρή αμφιβολία, με αποτέλεσμα να αισθάνεται κανείς ή ότι είναι ηλίθιος ή ότι κάποιοι τον θεωρούν ηλίθιο.

  Έχει παρατηρήσει κανείς ότι κάθε φορά που τα βρίσκουν «σκούρα» οι επαγγελματίες ή οι ερασιτέχνες απολογητές του Χριστιανισμού, πριν ακόμη επεξεργαστούν την απάντηση αρχίζουν με τη μόνιμη φράση «δεν εννοεί αυτό» και στη συνέχεια προσπαθούν να εξηγήσουν με αρλούμπες τι «εννοεί», προκαλώντας πονοκέφαλο στον συνομιλητή τους στην προσπάθεια του να κατανοήσει το αρλουμποειδές σκεπτικό τους.

  Αλληλούϊα λοιπόν και περαστικά σας όλων υμών των Εβραιοελλήνων που καμαρώνετε κατά περίπτωση για τους ευκλεείς ημών προγόνους.

 17. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Άσχετε Αδαή γράφεις ⤵️
  «Παλαιότερα δεν είχε μπει στο ψυγείο η αγάπη.
  Τώρα οι άνθρωποι μακρυά από τον θεό αγοράζουν ζώα γιατί φοβούνται να αγαπήσουν.»

  Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν απομακρυνθεί από τον Θεό;
  Γιατί ντρέπεσαι να μας πεις; Γιατί ντρέπεσαι να μας πεις ότι είναι οι Έλληνες χριστιανοί;

  Οι σύγχρονες δημοσκοπήσεις έδειξαν πως το 45,9% των Ελλήνων δηλώνει πως δεν είναι θρησκευόμενοι. Το 45.6 δεν πιστεύει στη μετά θάνατο ζωή. Το 55.3 δεν πιστεύει στη Δευτέρα Παρουσία και την τελική κρίση ζωντανών. Το 56.9 δεν πιστεύει στην ύπαρξη παράδεισου και κόλασης. Το 62.8 δεν πιστεύει στις μεγάλες προφητείες.

  Από έρευνες που έγιναν σε ότι αφορά τη σχέση των νέων με την εκκλησία: «Οι Έλληνες δεν βλέπουν κανένα λόγο γιατί θα πρέπει να σηκωθούν την Κυριακή νωρίς το πρωί για να πάνε εκκλησία, τόνισαν οι νεαροί. Κατά την γνώμη τους η Εκκλησία μπορεί να πάει άσχημα όταν τα παρόντα ενεργά μέλη, οι συνταξιούχοι, πεθάνουν.»

  Καλύτερα οι Έλληνες να αγαπούν τους σκύλους και τις γάτες παρά να δείχνουν την αγάπη τους σε αυτό το εβραϊκό μόρφωμα που δίωξε τους προγόνους τους.

  Η εκκλησία του Χριστού ψυχορραγεί με το ένα πόδι στον τάφο. Η νέα γενιά σας πήρε χαμπάρι, και είναι θέμα χρόνου να σας κλείσει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Σύντομα στο μουσείο!

 18. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Το μισαλλόδοξο και εκδικητικό πνεύμα της Π.Δ. κυριαρχεί κι εδώ με κορυφαίο κείμενο αυτό της Αποκάλυψης του Ιωάννου.

  Αποκάλυψις 3: 16 «επειδή στην πίστη σου είσαι χλιαρός θα σε ξεράσω από το στόμα μου» τι Θεός της αγάπης είναι αυτός που ζηλεύει, μισεί και γίνεται αηδιαστικός ξερνώντας όχι μόνον τους απίστους αλλά και τους πιστούς που κατά τη γνώμη του δεν είναι και τόσο θερμοί!

  Στο 6: 3-4-5 «έδωσε άδεια ο Θεός να πάρει την ειρήνη από την γη και οι άνθρωποι να αλληλοσφαχθούν κι έδωσε μάχαιρα μεγάλη κι έριξε πείνα και λιμούς για να φονευθεί το εν τέταρτο των κατοίκων της γης» το ίδιο σκηνικό φυσικά κυριαρχεί σε όλη την Αποκάλυψη.

  Σε αυτό το θεόπνευστο έργο κυριαρχούν φόνοι, σφαγές, λιμοί, σεισμοί, φωτιά, βασανισμοί και άλλα τέτοια υπέροχα γεμάτα αγάπη και πνευματικότητα.

  Όπως βλέπετε ο Θεός της αγάπης όχι μόνον στην Π.Διαθήκη αλλά και στην Καινή έχει μια ιδιαίτερη κλήση στις σφαγές των απίστων.

  Στο κεφ. 2: 20-23 Μιλάει για την δράση κάποιας ιέρειας των εθνικών η οποία ενοχλεί πολύ τον Γιαχβέ Ιησού αφού δημιουργεί σύγχυση στους πιστούς του «και τα παιδιά της θα τα φονεύσω» ενώ λίγο παρακάτω στιχ. 26-29 θριαμβεύει για ακόμη μια φορά το πνεύμα της εκδικητικότητας «και όποιος παραμείνει πιστός μου θα έχει εξουσία επί των εθνών και θα τους καθυποτάξει με ράβδο σιδερένια όπως τα κεραμεικά γίνονται θρύψαλα»

 19. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ.
  Για το ΕΆΝ είναι ο Θεός αγαθός η τιμωρός σου απάντησε ο καθύλην αρμόδιος
  Μέγας Ασκητης της ερήμου Αντώνιος.
  »Δεν πρέπει να κρίνουμε το Θεό με ανθρώπινα μέτρα. Εκείνος είναι ΑΓΑΘΟΣ και ΩΦΕΛΕΙ ΜΟΝΟ, ποτέ δε βλάπτει, παραμένει πάντα απαθής. Ενώ εμείς εφόσον παραμένουμε αγαθοί, ομοιάζοντες του Θεού, ενωνόμαστε μαζί Του κι όταν γινόμαστε κακοί χωριζόμαστε από το Θεό, σαν ανόμοιοί Του. Όταν ζούμε ΜΕ ΑΡΕΤΗ ακολουθούμε το Θεό, ενώ όταν γινόμαστε κακοί τον κάνουμε εχθρό μας και βέβαια δεν οργίζεται χωρίς λόγο, γιατί ΤΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ δεν αφήνουν το Θεό να μας φωτίζει εσωτερικά αλλά ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΜΕ τους ΤΙΜΩΡΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ. Αν δε με προσευχές και ελεημοσύνες κερδίζουμε την άφεση των αμαρτιών μας, δε σημαίνει ότι κολακεύουμε και μεταβάλλουμε το Θεό αλλά ότι με τα καλά μας έργα και την επιστροφή μας σ’ Αυτόν ΓΙΑΤΡΕΥΟΥΜΕ την κακία μας και απολαμβάνουμε πάλι την αγαθότητα του Θεού. ‘Ωστε το να λέμε ότι ο Θεός αποστρέφεται τους κακούς είναι σαν να λέμε ότι ο ήλιος κρύβει το φως του από τους τυφλούς”.
  Συνεπώς για τον Αγιο Αντώνιο ο Θεός είναι αγαθός και όχι τιμωρός.
  Φυσικά και η ορθοδοξία δεν είναι ο μοναδικός δρόμος για να σωθείς
  αλλά δεν παύει να είναι ασφαλής δρόμος.
  Αθρησκος ακόμα και Αθεός είναι μόνο ό ίδιος ο Θεός,
  με ότι αυτο συνεπάγεται.
  Ολοι οι άνθρωποι κάπου πιστεύουν και θρησκεύουν.
  Εάν δεν πιστεύουν στον Τριαδικό Θεό ,πιστεύουν στα είδωλα.
  Είτε με την αρχαιότερη έννοια είτε με την νεότερη έννοια.
  Στην αντανάκλαση του υποκειμένου η αντικειμένου ως πραγματικότητα πίστης.
  Ο άνθρωπος δεν είναι αυτο που φαίνεται στον καθρέφτη,
  εάν και δεν το βλέπουν όλοι έτσι….
  Αλλοι άνθρωποι βλέπεις είναι σαρκολάτρες, άλλοι ιδεολάτρες,
  άλλοι ζωολάτρες κ.ο.κ όλοι όμως ειδωλολάτρες.Γιατι?
  Διατί δεν αγάπησαν ποτέ τον Δημιουργό αλλά την κτίση και τα παρείδωλα
  του κόσμου.
  Υπάρχουν ακόμα και κάποιοι που πιστεύουν σε έναν άγνωστο Θεό.
  Σε εκείνους εάν τραβήξουμε όλες τις προστατευτικές τους »κουρτίνες» ,στο τέλος θα δούμε να στέκεται στον »αυτοκρατορικό θρόνο» το εγώ τους.Ο ευατός τους.
  Κρίνων τους πάντες και τα πάντα.Είτε απόλυτα είτε σχετικά.
  Ο Υίος Λόγος του Θεού δεν ενσαρκώθηκε για τους ΄΄τέλειους» που δεν έχουν πειράξει ούτε μυρμήγκι αλλά για τους αμαρτωλούς .
  Αυτοί που δεν έχουν πειράξει μυρμήγκι δεν έχουν κανένα πρόβλημα.
  Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.
  Ετσι και αλλιώς δεν υπήρξαν ποτέ!Είναι αστικός μύθος.
  Τό ότι δεν το κατάλαβα δεν σημαίνει ότι δεν έγινε και το
  γεγονός.Αμέτρητα μυρμήγκια έχω σκοτώσει .Γιατί?
  Είμαι άνθρωπος και συνηθίζω να κοιτάω πάνω και όχι κάτω…

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Α τώρα βγάζεις την ουρά σου απ`έξω;
   Μού λες ότι δεν έχει σημασία τι πιστεύεις;

   ➡️ Τότε γιατί τόσο καιρό μου έδειχνες την πίστη σου;

   Στην ερώτηση μου αν ο Θεός τιμωρεί απάντησες ⤵️
   «Ναι. Καλή σου νύχτα φίλε.» (8 Νοεμβρίου 2018 at 21:25)

   ➡️ Είσαι σίγουρος, ότι και τώρα δεν εκφράζεις την πίστη σου;

   Ναι! Συνεχίζεις να εκφράζεις την πίστη σου και θα στο αποδείξω αμέσως.

   Ερώτηση: Πιστεύεις στα λεγόμενα του Αγίου Χρυσοστόμου; Ναι ή Όχι;

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Άσχετος Αδαής 📣 «η ορθοδοξία δεν είναι ο μοναδικός δρόμος για να σωθείς…»

   Παραθέτω τα λόγια του Μητροπολίτη Πειραιώς.

   «Η μοναδική και αποκλειστική οδός σωτηρίας των ανθρώπων είναι η Ορθοδοξία.»

   Ερώτηση: Η ορθοδοξία είναι ο μοναδικός δρόμος σωτηρίας;
   Είναι Ναι ή Όχι;

   Μήπως θέλεις να το ξανασκεφτείς;

 20. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Η απερισκεψία του να μην διαβάζεις την Παλαιά Διαθήκη και να θέλεις να νοήσει επαρκώς την Καινή είναι πρόδηλη.Είναι σαν να θέλεις να ανοίξεις μία πορτα
  και να μην έχεις κλειδί.Το πιο αξιόπιστο κλειδί για την κατανόηση του Λόγο του Θεού είναι οι Ψαλμοί.Είναι θα λέγαμε το εμηνευτκό λεξικό.Το εγχειρίδιο.
  Για αυτό άλλωστε δέχεται πόλεμο η Π.Δ.
  Δίότι χωρίς την Π.Δ η Κ.Δ είναι μετέωρη και το ξέρουν καλά οι εχθροί του Κυρίου.
  Ας μελετάμε τους ψαλμούς για να μην πλανηθούμε.
  Στους ψαλμούς απουσιάζει »το γένος» και κυριαρχεί η γενεά ,
  αναπληρώνοντας ενίοτε και την έννοια του γένους.
  Με το γράμμα και την έννοια των ψαλμών ομίλησε ο Κύριος για την γεννεά αυτη στους μαθητές του.
  Ολίγα παραδείγματα για του λόγου το αληθές.
  Ψαλ. 11,8 σύ, Κύριε, φυλάξαις ἡμᾶς καὶ διατηρήσαις ἡμᾶς ἀπὸ τῆς γενεᾶς ΤΑΥΤΗΣ καὶ εἰς τὸν αἰῶνα.
  Ψαλ. 11,8 Συ, Κυριε, είθε να μας προφυλάξης από τους κακούς και το κακόν, να μας διατηρήσης καθαρούς και αβλαβείς μέσα εις την ΠΟΝΗΡΑΝ αυτήν ΓΕΝΕΑΝ τώρα και στους αιώνας των αιώνων.
  Ψαλ. 13,5 ἐκεῖ ἐδειλίασαν φόβῳ, οὗ οὐκ ἦν φόβος, ὅτι ὁ Θεὸς ἐν γενεᾷ ΔΙΚΑΙΑ.
  Ψαλ. 13,5 Εκυριεύθησαν όμως από πανικόν και δειλίαν εκεί, όπου δεν υπήρχε τίποτε το φοβερόν. Και τούτο, διότι ο Κυριος μόνον εις την ΓΕΝΕΑΝ των ΔΙΚΑΙΩΝ ναι προστάτης και όχι στους αμαρτωλούς.
  Ψαλ. 23,6 αὕτη ἡ ΓΕΝΕΑ ζητούντων τὸν Κύριον, ζητούντων τὸ πρόσωπον τοῦ Θεοῦ .
  Ψαλ. 23,6 ΑΥΤΗ είναι η ευσεβής ΓΕΝΕΑ των ανθρώπων, οι οποίοι πράγματι επιζητούν να ευαρεστήσουν στον Κυριον, οι οποίοι φροντίζουν να λατρεύσουν άξιως και να προσκυνήσουν το πρόσωπον του αληθινού Θεού

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Καλησπέρα Άσχετε Αδαή.

   Η «γενεά» στην Παλαιά Διαθήκη διατηρεί τις αρχικές ιδιότητες ως πολυσήμαντη λέξη. Ανάλογα με το κείμενο μπορεί να σημαίνει είτε γενιά είτε καταγωγή ή φυλή.

   ➡️ Στην Καινή Διαθήκη η φράση «γενεά ταύτη» έχει μόνο την έννοια της «γενιάς». Το «γένος» χρησιμοποιείται ξεχωριστά και με αυτή τη μορφή.

   ➡️ Παράδειγμα: «Τούτο δε το γένος δεν εξέρχεται, ειμή διά προσευχής και νηστείας.» (Ματθαίος 17:21)

   Με την δικό σου εσφαλμένο σκεπτικό θα έπρεπε να λέει: ⤵️
   «Η γενεά ταύτη δεν εξέρχεται, ειμή διά προσευχής και νηστείας.»

   Λέει; Αμ δε λέει. Γιατί δεν λέει φιλαράκι μου;
   Με το γράμμα και την έννοια των ψαλμών ομίλησε ο Κύριος εδώ;

   Οι μελετητές υπογραμμίζουν ότι αν ο Ιησούς εννοούσε «γένος» θα διαβάζαμε «γένος» και όχι γενεά.

   (Matthew, Douglas Hare, 1993, p. 281) The Gospel According to Saint Matthew, Alan Hugh M’Neile, Macmillan 1949, p. 354-355 3) The Broadman Bible Commentary, Vol. 8, Clifton Allen, TN 1969, p. 221 4) The Gospel According to Matthew, RT France, Eerdmans, Grand Rapids, MI, 1985, p. 346 6) Hard Sayings of the Bible, W. Kaiser, P. Davids, FF Bruce, M. Brauch, 1996, pp. 445-448 8)

 21. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Η φράση η ορθοδοξία δεν είναι ο μοναδικός δρόμος για να σωθείς
  αλλά δεν παύει να είναι ασφαλής δρόμος,δεν είναι φυσικά δική μου.
  Εάν ο καθένας όπως εγώ παραδείγματος χαρην έλεγε την αποψη του
  για τόσο σοβαρα θέματα τότε »κλάυτα Χαράλαμπε».
  Είναι Ορθόδοξου Ιερέα και Αγίου.
  Υπάρχουν και άλλοι δρόμοι που δεν είναι όμως ασφαλείς!
  Η αποκλειστική οδός,η αλήθεια και η ζωή είναι ο Κύριος όχι η Ορθοδοξία.
  «Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή»
  Ο Θεός δεν είναι η άσκηση,αλλά ασκούμαστε για να πλησιάσουμε τον Θεό.
  Τον πλατύ,ευθύ,ευκολοδιάβατο,ακίνδυνο δρόμο για να οδηγηθεί κανείς με ασφάλεια στον Κύριο,στην οδό της αληθεΊας και της ζωής, τον προσφέρει η Ορθοδοξία.
  Υπάρχουν και άλλοι δρόμοι στενοί,κακοτράχαλοι,δύσβατοι,επικίνδυνοι
  για τον άνθρωπο .
  Υπάρχουν χριστιανοί που είναι κοντά στον Θεό και δεν είναι ορθόδοξοι.Ακολούθησαν την μόνη δυσβατη οδό, επειδή ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ είχαν άλλη δυνατότητα και τα κατάφεραν.Εμείς οι Ελληνες που ευλογηθήκαμε να γνωρίσουμε τον σίγουρο δρόμο δεν έχουμε κανένα λόγο να ψάχνουμε δύσβατους και να κάνουμε τα εύκολα δύσκολα για εμάς….

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Καλησπέρα Άσχετε Αδαή.

   Κατονόμασε μου τον Ιερέα που είπε αυτή την φράση ⤵️
   «η ορθοδοξία δεν είναι ο μοναδικός δρόμος για να σωθείς …»

   Παραθέτω τα λόγια του Θεοφιλ. Επισκόπου Κνωσού κ. Μακαρίου.

   ➡️ «Ορθοδοξία η μόνη οδός και σωτηρία.»

 22. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Ας διαβάσουμε την μετάφραση για να φανερωθεί η αλήθεια.
  Ματθ 17:21 «Τούτο δε το γένος δεν εξέρχεται, ειμή διά προσευχής και νηστείας.»
  Ματθ. 17,21 Μαθετε δε ότι αυτό το είδος των δαιμονίων δεν εκδιώκεται παρά με προσευχήν και νηστείαν”.
  Ο Κύριος αναφέρεται σε ιδιαίτερο ΕΙΔΟΣ-ΟΥΣΙΑΣ ΔΑΙΜΟΝΩΝ και θα ήταν λάθος να χρησιμοποιήσει την λέξη γενεά.Δέν θα έβγαζε το ΝΟΗΜΑ που επιθυμούσε Ο Κύριος η φράση.Το ξεχωριστό είδος των δαιμόνων σε σχέση με τους υπόλοιπους.
  Ο Κύριος όπως και οι Ψαλμοί χρησιμοποιούν για το ανθρώπινο γένος
  πάντα μα ΠΑΝΤΑ την λέξη γενεά και ποτέ την λέξη γένος.
  Το ατυχές σου παράδειγμα με το ιδιαίτερο ΕΙΔΟΣ δαιμόνων, που ανέφερες ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΔΑΦΙΟ ΣΤΑ 4 ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ που χρησιμοποιεί ο Κύριος την ΛΕΞΗ ΓΕΝΟΣ.
  Εγραψες,
  »Οι μελετητές υπογραμμίζουν ότι αν ο Ιησούς εννοούσε «γένος» θα διαβάζαμε «γένος» και όχι γενεά.»
  Δεν γνωρίζω ποιός μελετητής έγραψε αυτή την κοτσάνα?
  Ποιός είναι?
  Τι διάβασε αντί τους Ψαλμούς και τα Ευαγγέλια ,την Αγκάθα Κριστι?
  Ο Κύριος μια φορά στα Ευαγγέλια μόνο χρησιμοποίησε την λέξη γένος
  και αυτοί για δαίμονες και όχι για ανθρώπους.
  Που σημαίνει οτι θα ήταν λαθος να χρησιμοποιήσει
  την ίδια λέξη και για δαίμονες και για ανθρώπους.
  Στοιχειώδη λογική 5ης δημοτικού…

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Καλησπέρα Άσχετε Αδαή.

   Γράφεις: «Ο Κύριος μια φορά στα Ευαγγέλια μόνο χρησιμοποίησε την λέξη γένος…»

   ➡️ « … Εγώ είμαι η ρίζα και το γένος του Δαβίδ.» (Αποκάλυψη 22:16)

   Επιπλέον στην Καινή Διαθήκη, υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ «γενεάς ταύτης» και «γένους», που δεν υφίσταται στην Παλαιά Διαθήκη.

   Παραδείγματα: «Πράξεις 4:36, Ματθαίος 17:21, Μάρκος 7:26, Μάρκος 9:29, Πράξεις 4:6, Πράξεις 7:13, Πράξεις 7:19, Πράξεις 13:26, Πράξεις 17:29, Πράξεις 18:24, Β Κορινθίους 11:26, Γαλάτας 1:14, Φιλιππησίους 3:5, Α Πέτρου 2:9, Αποκάλυψη 22:16.»

   Όπως βλέπεις το άνωθεν επιχείρημα πλαισιώνεται από πλήθος εδαφίων και δεν είναι μια φαντασίωση των μελετητών ή δική μου.

   Στη συνέχεια ισχυρίζεσαι ότι ο Χριστός θα ήταν λάθος να χρησιμοποιήσει το «γένος» και για δαίμονες και για ανθρώπους.

   Σύμφωνα με τα λεγόμενα σου φαίνεται ότι ο Χριστός το έκανε το λάθος.

   ➡️ Replay «… Εγώ είμαι η ρίζα και το γένος του Δαβίδ.» (Αποκάλυψη 22:16)

   Ας ξαναδούμε το επιχείρημα σου. ⤵️
   «Ο Κύριος όπως και οι Ψαλμοί χρησιμοποιούν για το ανθρώπινο γένος
   πάντα μα ΠΑΝΤΑ την λέξη γενεά και ποτέ την λέξη γένος.»

   Καταρρίπτεται για δύο λόγους:
   1️⃣ «… Εγώ είμαι η ρίζα και το γένος του Δαβίδ.»
   Χρησιμοποίησε την λέξη «γένος» για το ανθρώπινο γένος ➡️ (Ρωμαίους 1:3)

   2️⃣ Στην Καινή Διαθήκη το «γένος» χρησιμοποιείται ξεχωριστά και με αυτή τη μορφή.

   • κάποιος says:

    Τι σημαίνει γενεά
    https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%AC
    γενεά’ < από τη ρίζα γεν του ρήματος γίγνομαι
    Ουσιαστικό
    γενεά θηλυκό ( & ιωνικός τύπος γενεή )
    1 οικογένεια, καταγωγή
    Πριάμου γενεά
    2 καταγωγή
    Αἰτωλὸς γενεήν (Αιτωλος από καταγωγή)
    3 εθνικότητα
    Περσῶν γενεά (το γένος)
    4 φυλή
    πατριὰ καὶ γενεά
    5 οι θνητοί, η ιστορία των ανθρώπων, σε αντιδιαστολή προς των θεών, το ανθρώπινο είδος
    γενεά ἀνθρωπηΐη (Ηρόδοτος)
    6 τρόπος χρονολόγησης
    7 κατὰ τρίτην γενεὴν τὴν ἀπ᾽ ἐμέο (πριν από 100 χρόνια)
    8 ηλικία
    γενεῆφι νεώτατος
    9 γέννηση, τόπος γέννησης
    γενεὴ δέ τοί ἐστ᾽ ἐπὶ λίμνῃ Γυγαίῃ
    10 γενιά (τρεις γενεές ήταν και παραμένει το διάστημα ενός αιώνα)

    http://www.greek-language.gr/Resources/ancient_greek/tools/liddel-scott/search.html?lq=%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%AC
    γενεά, -ᾶς, Ιων. γενεή, -ῆς, ἡ, Επικ. δοτ. γενεῆφι (γίγνομαι), I. λέγεται για τα πρόσωπα μέσα σε μια οικογένεια· 1. φυλή, φατρία, οικογένεια, σε Όμηρ. κ.λπ.· Πριάμου γενεή, σε Ομήρ. Ιλ.· ἐκ γενεῆς, σύμφωνα με την καταγωγή του, στο ίδ.· γενεῇ, με δικαίωμα από την καταγωγή, σε Ομήρ. Οδ.· γενεὴν Αἰτωλός, ως προς την καταγωγή είναι Αιτωλός, σε Ομήρ. Ιλ.· χρησιμοποιείται για τα άλογα, ράτσα, γένος, στο ίδ.· γενικά, γενεήν, σύμφωνα με το είδος, σε Ηρόδ.· επίσης, φυλή, έθνος· Περσῶν γενεά, σε Αισχύλ. 2. νέα γενιά, έθνος, οἵηπερ φύλλων γενεὴ τοιήδε καὶ ἀνδρῶν, σε Ομήρ. Ιλ.· δύο γενεαὶ ἀνθρώπων, στο ίδ. 3. απόγονος, τέκνο, σε Χρησμ. παρ' Ηροδ.· λέγεται και για μεμονωμένα πρόσωπα (και για ένα μόνο πρόσωπο), σε Σοφ. II. χρησιμοποιείται για το χώρο και το χρόνο σε συσχέτιση με τη γέννηση· 1. τόπος γέννησης· γενεὴ ἐπὶ λίμνῃ Γυγαίῃ, σε Ομήρ. Ιλ.· λέγεται για τη φωλιά ενός αετού, σε Ομήρ. Οδ. 2. ηλικία, η διάρκεια της ζωής, ιδίως σε φράσεις όπως: γενεῇ νεώτατος, πρεσβύτατος, πιο νέος, πιο ηλικιωμένος στην ηλικία ή βάσει γεννήσεως, σε Όμηρ. 3. χρόνος της γέννησης· ἐκ γενεῆς, σε Ηρόδ.· ἀπὸ γενεῆς, σε Ξεν.

    • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Καλησπέρα «κάποιος».

     Είτε δεν διαβάζεις αυτά που γράφω, είτε δεν τα καταλαβαίνεις. Στην περίπτωση που ισχύει το δεύτερο θα πρέπει οπωσδήποτε να έρθεις από το ιατρείο μου.

     Πιστεύεις ότι δεν γνωρίζω ότι η «γενεά» είναι πολυσήμαντη λέξη; Στο παραπάνω σχόλιο μου (26 Απριλίου 2019 at 19:16) δηλώνω ξεκάθαρα ότι είναι πολυσήμαντη.

     ➡️ Συνεπώς λοιπόν, για ποιο λόγο έκανες copy paste από τα λεξικά, το λήμμα «γενεά»;

     Μπορείς να δώσεις μια λογική απάντηση στην ερώτηση μου;
     Όχι δεν μπορείς!

     Θέλεις να γράφω τα ίδια και τα ίδια;
     ➡️ (26 Απριλίου 2019 at 19:16) Πήγαινε κάτω από αυτό το σχόλιο και θέσε ένα αντεπιχείρημα. (Σιγά μην έχεις!)

     • κάποιος says:

      Στα Λουκάς 11:51 και Μάρκος 8:38 φαίνεται καθαρά πως η λέξη γενεά αναφέρεται στο ανθρώπινο είδος. Μόνο εσύ φαίνεται πως δεν το καταλαβαίνεις και φέρεσαι σαν πεισματάρικο παιδάκι. Έχασες γιατρέ, δεν πειράζει μετανόησε και θα σου περάσει.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      «Κάποιος» 🆚 Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας (οοδε) σχετικά με το Μάρκος 8:38.

      «Είναι σαφές ότι ο Ιησούς με τη φράση “γενεά ταύτη” αναφερόταν στους συγχρόνους του.»

      Και ο Αγώνας έληξε 45-0 υπέρ της οοδε.

      Σχετικά με το Λουκάς 11:51 κάνε τον κόπο να γράψεις έστω ένα αντεπιχείρημα κάτω από αυτό το σχόλιο μου ➡️ 25 Απριλίου 2019 at 17:24

     • κάποιος says:

      Όταν γράφεις κάτι που υποτίθεται ότι είπε κάποιος να δίνεις συγκεκριμένο link γιατί δεν το βρήκα. Έστω και αν αληθεύει ποιά είναι η ΟΟΔΕ;

      Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

      «Είμαστε μία ομάδα Ορθοδόξων Χριστιανών, που αποτελείται από ιδιώτες διαφόρων ηλικιών και επαγγελμάτων. Κάποιοι από εμάς προερχόμαστε από διάφορες χώρες και θρησκείες, αλλά η επαφή μας με την ανωτερότητα του Ορθόδοξου δόγματος, μας οδήγησε να ασπαστούμε την Ορθόδοξη πίστη, την αγνή πίστη των Αποστόλων και των αγίων. Δεν αποτελούμε κάποιο επίσημο όργανο της Εκκλησίας, ούτε ανήκουμε όλοι σε κάποια συγκεκριμένη Ενορία. Η προσπάθειά μας είναι αυθόρμητη, από το περίσσευμα του κατά Χριστόν ζήλου μας. Είμαστε απλά αρθρογράφοι σε ένα ηλεκτρονικό Ορθόδοξο περιοδικό.»
      ——
      Πες μου αν αυτό το είπε ένας Αθ. Μυτιλιναίος, Αυγ. Καντιώτης και τα ξαναλέμε.

      Η οοδε είναι όπως λένε «διαφόρων ηλικιών και επαγγελμάτων» …
      ο νοών νοήτω.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Ορθόδοξοι Χριστιανοί 🆚 «Κάποιος» 45-0.

      Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί σου διακόρευσαν την μπασκέτα.

     • κάποιος says:

      Δώσε link για το «Είναι σαφές ότι ο Ιησούς με τη φράση “γενεά ταύτη” αναφερόταν στους συγχρόνους του.» της ΟΟΔΕ
      αλλιώς μη γράφεις καθολου.

   • κάποιος says:

    Ματθαίος 24:14 Καὶ θὰ κηρυχθῇ τὸ εὐαγγέλιον τοῦτο τῆς βασιλείας εἰς ὅλην τὴν οἰκουμένην, πρὸς μαρτυρίαν εἰς ὅλα τὰ ἔθνη καὶ τότε θὰ ἔλθῃ τὸ τέλος.

    Είναι ευνόητο σε ολους ότι το ευαγγέλιο δεν θα προλάβαινε να διαδωθεί σε όλη την οικουμένη μέσα στα λίγα χρόνια που θα ζούσαν οι άνθρωποι στους οποίους μιλούσε ο Ιησούς, ιδίως με τα μέσα που υπήρχαν τοτε. Άρα αναφέρεται σε μια εποχή στο μακρυνό μέλλον, όπως στη σημερινή εποχή.
    ————-
    Σχετικά με τις επιστολες του Παύλου, φυσικά και ο Παύλος γνώριζε ότι το ευαγγέλιο δεν είχε διαδοθεί σε όλα τα έθνη… Αυτό που λέει είναι ότι διαδίδεται σε όλα τα έθνη.
    https://www.desiringgod.org/articles/has-the-gospel-been-preached-to-the-whole-creation-already
    https://davidboris.wordpress.com/2017/08/03/has-the-gospel-been-proclaimed-to-every-creature-under-heaven-analysis-of-colossians-123/

    Τα υπόλοιπα περί Αιθιοπίας κλπ είναι φανερή προσπάθεια του γιατρού να μειώσει το ευαγγέλιο, ακόμα και τα μικρά παιδάκια γνωρίζουν ότι η Αιθιοπία δεν είναι «όλη η οικουμένη και όλα τα έθνη».
    Να προσθέσουμε ότι η Αμερική και η Αυστραλία ήταν άγνωστες περιοχές τότε και ανακαλύφθηκαν εκατοντάδες χρόνια αργότερα

    • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Ο λόγος σου εναντίον των αποστόλων.

     ➡️ «Μένετε σταθερά θεμελιωμένοι εις την πίστιν, στερεοί και αμετακίνητοι επάνω εις την ελπίδα, που μας παρέχει το Ευαγγέλιον, το οποίον ΕΧΕΙ κηρυχθή εις όλην την ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΝ την κάτω από τον ουρανόν και του οποίου Ευαγγελίου εγώ, ο Παύλος, έγινα διάκονος. » (Κολοσσαείς 1:23)

     ➡️ «Αλλ’ ο Κύριος με παρεστάθη και με ενεδυνάμωσε, διά να πληρωθή δι’ εμού το κήρυγμα και να ακούσωσι πάντα τα έθνη» (Β Τιμόθεον 4:17)

     Διαφωνείς τέκνον μου Βρούτε με τους Αποστόλους;

     Είσαι ένας πονηρός χριστιανός, αφού προσπαθείς με το επιχείρημα «δεν θα μπορούσε να κηρυχθεί το ευαγγέλιο» να υπονομεύσεις την ξεκάθαρη υπόσχεση του Χριστού όπως αναφέρεται στον Ματθαίο 24:34.

     «Αληθώς σας λέγω, δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, εωσού γείνωσι πάντα ταύτα (και η δευτέρα παρουσία)».

     Δεν έχει σημασία αν κηρύχθηκε το ευαγγέλιο ή όχι. Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι θα έπρεπε να κηρυχθεί, διότι το προφήτεψε ο Χριστός.

     Δήλωσε ξεκάθαρα ότι αυτό το «σημείο» (και θέλει κηρυχθεί…) καθώς και τα υπόλοιπα θα λάμβαναν χώρα στην διάρκεια της γενιάς τους. Όχι μετά από χιλιάδες χρόνια.

     Εφόσον λοιπόν αμφισβητείς αυτό το σημείο της προφητείας, αμφισβητείς και τον ίδιο τον Χριστό.

     Καλά μου φιλαράκια, με διασκεδάζετε αφάνταστα με τις ασυναρτησίες και τις κωλοτούμπες σας.

     • κάποιος says:

      Κολοσσαείς 1:23
      ειγε επιμενετε τη πιστει τεθεμελιωμενοι και εδραιοι και μη μετακινουμενοι απο της ελπιδος του ευαγγελιου ου ηκουσατε του κηρυχθεντος εν παση τη κτισει τη υπο τον ουρανον ου εγενομην εγω παυλος διακονος

      –ΠΟΥ ΚΥΡΗΣΕΤΑΙ σε όλη τη κτίση—
      https://www.desiringgod.org/articles/has-the-gospel-been-preached-to-the-whole-creation-already
      https://davidboris.wordpress.com/2017/08/03/has-the-gospel-been-proclaimed-to-every-creature-under-heaven-analysis-of-colossians-123/
      ——————
      Τιμόθεον 4:17
      ο δε κυριος μοι παρεστη και ενεδυναμωσε με ινα δι εμου το κηρυγμα πληροφορηθη και ακουση παντα τα εθνη και ερρυσθην εκ στοματος λεοντο

      το γράφει καθαρά «ΙΝΑ πληροφορηθει και ακουση» δηλαδή ΓΙΑ ΝΑ
      πληροφορηθεί και ακούσει και ΟΧΙ ΕΧΕΙ πληροφορηθει και ακουσει

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      «Μένετε σταθερά θεμελιωμένοι εις την πίστιν, στερεοί και αμετακίνητοι επάνω εις την ελπίδα, που μας παρέχει το Ευαγγέλιον, το οποίον ΕΧΕΙ κηρυχθή εις όλην την ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΝ την κάτω από τον ουρανόν και του οποίου Ευαγγελίου εγώ, ο Παύλος, έγινα διάκονος. » (Κολοσσαείς 1:23)

      ➖το οποίον ΕΧΕΙ κηρυχθή εις όλην την ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΝ ➖

      Επιπλέον δεν έχει σημασία αν κηρύχθηκε το ευαγγέλιο ή όχι. Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι θα έπρεπε να κηρυχθεί, διότι το προφήτεψε ο Χριστός.

      Δώσε μαργαριτάρια!

     • κάποιος says:

      Το κείμενο που έγραψες δεν είναι το αρχαίο κείμενο, είναι μια μετάφραση. Το αρχαίο πρωτότυπο κείμενο είναι

      Κολοσσαείς 1:23
      ειγε επιμενετε τη πιστει τεθεμελιωμενοι και εδραιοι και μη μετακινουμενοι απο της ελπιδος του ευαγγελιου ου ηκουσατε του κηρυχθεντος εν παση τη κτισει τη υπο τον ουρανον ου εγενομην εγω παυλος διακονος

      και σημαίνει που ΚΥΡΗΣΕΤΑΙ
      https://www.desiringgod.org/articles/has-the-gospel-been-preached-to-the-whole-creation-already
      https://davidboris.wordpress.com/2017/08/03/has-the-gospel-been-proclaimed-to-every-creature-under-heaven-analysis-of-colossians-123/

      Στο Ματθαίο 24.34 ο Ιησούς Χριστός αναφέρεται στο ανθρώπινο είδος και όχι στους ανθρώπους εκείνης της εποχής όπως αποδείξαμε στα εδάφια Λουκάς 11.51 και Μάρκος 8.38
      Επομένως η προφητεία αφορούσε ένα μακρυνό μέλλον όπως π,χ η σημερινή εποχή.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Δεν είναι απλά μια μετάφραση, αλλά η ερμηνεία / μετάφραση του Ιωάννη Κολιτσάρα εγκεκριμένη από την Ιερά σύνοδο.

      Διαφωνείς τέκνον μου Βρούτε με αυτό που η εκκλησία του Θεού συμφωνεί και εγκρίνει;

      Όσον αφορά τα εδάφια «Λουκάς 11.51 και Μάρκος 8.38» δεν απέδειξες τίποτα απολύτως. Οι βαρύγδουπες δηλώσεις του τύπου «εμείς σου αποδείξαμε» δεν αποδεικνύουν τίποτα, καθότι κάτω από τα σχόλια μου δεν υπάρχει κάποιο αντεπιχείρημα που να δικαιολογεί αυτές τις δηλώσεις.

 23. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Καλημέρα,Επειδή δεν είναι συνετό, για Εκείνον που είχα την ευλογία να τον έχω πνευματικό (οταν σε γνώρισα ανέφερα σε ανύποπτο χρόνο το όνομα του) ,να αναφέρω σήμερα το όνομα του πριν ακόμα την αγιοκαταταξή του, παραπέμπω στον Θεόπνευστο Πατέρα Επιφάνια Θεοδωρόπουλο.
  Δίδασκε ο π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος:
  «Η Εκκλησία μας η Ορθόδοξη είναι η μόνη ΑΣΦΑΛΗΣ οδός σωτηρίας.
  Ούτε η μόνη οδός σωτηρίας, ούτε απλώς η ασφαλής οδός σωτηρίας, αλλά η μόνη ασφαλής οδός σωτηρίας.
  Εάν πούμε ότι είναι η μόνη οδός σωτηρίας, αυτό σημαίνει ότι αποκλείουμε στο έλεος του Θεού οποιαδήποτε δράση. Τον περιορίζουμε σε ένα σχήμα. Αν θέλει ο Θεός αυτή τη στιγμή να πάει στους Μάου Μάου και να αποκαλυφθεί σε κάποιον και να του πει: «Εγώ είμαι ο Θεός του Αβραάμ και του Ισαάκ και του Ιακώβ, ο σαρκωθείς και ταφείς και αναστάς· και πίστεψέ με να σε σώσω» και τον πάρει και με άρμα όπως πήρε τον προφήτη Ηλία, δικαίωμά Του να το κάνει. Εμάς δεν θα μας δώσει λογαριασμό. Αν θέλει να το κάνει, το κάνει. Αν θέλει να σώσει ο Θεός κάποιον εκτός της Εκκλησίας, δικαίωμά Του. Δεν θα γράψουμε εμείς σχήματα και θα αξιώσουμε να κινείται ο Θεός μέσα στους κύκλους που θα Του γράψουμε!
  Εάν πούμε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ασφαλής οδός σωτηρίας, απλώς ασφαλής οδός σωτηρίας, σημαίνει ότι εκτός από την Ορθόδοξη Εκκλησία υπάρχουν και άλλες ασφαλείς οδοί σωτηρίας, με τις οποίες μπορεί κανείς να σωθεί· είναι ασφαλισμένος. Οπότε ποια η αξία της αληθείας, αν εκτός της Ορθόδοξης Εκκλησίας υπάρχουν και άλλες οδοί που σώζουν με ασφάλεια; Εάν σωζόμαστε εξίσου ασφαλώς και όντες στην αλήθεια και όντες στην πλάνη, τότε ποια είναι η αξία της Αλήθειας; Η αλήθεια πρέπει να έχει κάποια αξία, πώς θα το κάνουμε; Εάν, επαναλαμβάνω, πούμε ότι είναι ασφαλής οδός, αφήνουμε και άλλες ασφαλείς οδούς, οπότε, η αλήθεια σχεδόν εκμηδενίζεται· δεν έχει καμία αξία. Εάν πάλι πούμε η μόνη οδός, το έλεος του Θεού το περικλείουμε, το σφίγγουμε.
  Εάν, όμως, πούμε ότι η Εκκλησία είναι η μόνη ασφαλής οδός σωτηρίας τότε, και την αλήθεια τη βάζουμε στο βάθρο, το οποίο της αξίζει –λέμε: «Έχεις ασφάλεια να είσαι στην αλήθεια»-, και στο έλεος του Θεού αφήνουμε δυνατότητες να δράσει όπως εκείνος θέλει.
  Εμείς ξέρουμε ότι όντες στην Ορθόδοξη Εκκλησία, όχι στις ταυτότητες, πραγματικά όντες εντός της Ορθόδοξης Εκκλησίας, έχουμε εξασφαλισμένη τη σωτηρία. Διότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η μόνη ασφαλής οδός σωτηρίας.
  Εάν υπάρχουν και μονοπάτια, δια των οποίων σώζει ο Θεός τον κόσμο, είναι έργο δικό Του και θέμα δικό Του και οπωσδήποτε μπορούμε να πούμε βασζόμενοι στην άπειρη ευσπλαγχνία και αγάπη και καλοσύνη του Θεού, ότι ο Θεός θα έχει και μονοπάτια θα έχει και τρόπους να σώσει ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν τις προϋποθέσεις, δεν είχαν τις δυνατότητες να μάθουν την αλήθεια της ορθόδοξης πίστης. Αλλά αυτό είναι δικό Του θέμα. Εμείς στεκόμαστε ως εδώ».
  Συνεπώς υπάρχουν και άλλοι δρόμοι εκτός από τον Ορθοδοξία για να φθάσουμε στον Χριστό,στην αλήθεια και την ζωή ,δεν είναι όμως ασφαλείς!

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Καλημέρα Άσχετε Αδαή.

   Τι είναι ορθοδοξία; Παραθέτω από την εκκλησία σου ⤵️
   «Ορθοδοξία στην κυριολεξία σημαίνει ορθή δόξα, ορθή πίστη.»

   Ερώτηση: Είναι η ορθοδοξία ο μοναδικός δρόμος σωτηρίας;
   Δηλαδή: Είναι η ορθή πίστη ο μοναδικός δρόμος σωτηρίας;

   ΑΣΦΑΛΩΣ!
   Οποιαδήποτε εσφαλμένη πίστη (απομακρυσμένη από την αλήθεια του Θεού) είναι εκ του πονηρού και οδηγεί στον πονηρό. Τον λεγόμενο διάολο.

   Ο οποιοσδήποτε συγχέει το έλεος του Θεού με την ορθή πίστη για να αποδείξει ότι η ορθοδοξία δεν είναι ο μόνος δρόμος προς στον Θεό, σφάλλει.

   Για τον αλλόπιστο ισχύει αυτό το οποίο αναφέρει ο Απ. Παύλος στην προς Ρωμαίους Επιστολή: «θα κριθεί βάσει του νόμου της συνειδήσεως του.»

   Αυτά τα τρελά που λέτε μοιάζουν με αυτά που λένε οι νεοταξίτες σαν τον Θεόφιλο. «Όλες οι εκκλησίες οδηγούν στον Θεό».

   • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

    Κανείς δεν σου είπε ότι όλες οι εκκλησίες οδηγούν στον Θεό.
    -Εκτός από τον φίλο θεοσοφιστη Θεόφιλο-
    Αλλά εάν ο Θεός αποκαλυφθεί σε ένα βουδιστή η ένα μουσουλμάνο
    η σε μια φυλή στον αμαζόνιο,δεν μας πέφτει λόγος.
    Εμείς κοιτάμε συγκεντρωμένοι τον μόνο ασφαλή δρόμο που έχουμε την ευλογία να διανυσουμε πρός τον Θεό,την αληθεια και την ζωή και δεν μας απασχολεί καθόλου τούτο.Ομως και δεν θα αποκλείσουμε επ ουδενί
    κανέναν άνθρωπο πάνω στην γή από την βασιλεία των ουρανών!
    Υπάρχει διαφορά.Ανθρωποι ακόμα και Ορθόδοξοι χριστιανοί δεν μπορόυν να αποκλείσουν άλλους άνθρωπους από την σωτηρία!
    Δεν έχουν το δικαίωμα από τον Θεό.

    • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Άρχισες τις κωλοτούμπες πάλι;

     Η ορθοδοξία δεν είναι απλά μια εκκλησία.
     Είναι η ορθή πίστη. Η αλήθεια του Χριστού!

     Ερώτηση: Δείξε μου μια άλλη πίστη εκτός από την ορθόδοξη που οδηγεί στην σωτηρία.

     Πρόσεχε με τις κωλοτούμπες μην σπάσεις κάνα κεφάλι και σε μαζεύουμε με τα κουταλάκια από χάμω.

 24. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Γράφω: «Ο Κύριος μια φορά στα Ευαγγέλια μόνο χρησιμοποίησε την λέξη γένος…»
  Και αντιλεγεις αντιπροτείνοντας μόνο μια αναφορά ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ Του Κυρίου και αυτή στην ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ και όχι στα ευαγγέλια…
  Δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί επαρκής ο συλλογισμός σου
  με 2 απαραίτητες χρήσεις του »γένους» έναντι αμέτρητων λέξεων
  »γενεάς»,ορισμένες μάλλιστα με την έννοια του γενους.
  Εγραψα και κάτι άλλο και μάλλον δεν το πρόσεξες.
  Ο Κύριος όπως και οι Ψαλμοί χρησιμοποιούν για το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ γένος
  πάντα μα ΠΑΝΤΑ την λέξη ΓΕΝΕΑ και ΠΟΤΕ την λέξη ΓΕΝΟΣ.
  Δεν έγραψα τίποτα για το γένος του Θεάνθρωπου.
  Για να δούμε καλύτερα το εδάφιο στην Αποκάλυψη
  για να να κατάλαβουμε την αλήθεια.
  22-16 Εγώ, ο Ιησούς, έστειλα τον άγγελό μου να
  μαρτυρήσει σ’ εσάς αυτά για (να πληροφορήσει)
  τις εκκλησίες. Εγώ είμαι η ΡΙΖΑ και το ΓΕΝΟΣ του
  ∆αβίδ, ο αστέρας ο λαμπρός, ο πρωινός.
  Ο Κύριος ομιλεί όχι για ανθρώπους αλλά για τον Υιό του Ανθρώπου
  που είναι και ο Υίος Λόγος του Θεού.
  Μπορούσε να χρησιμοποιήσει μόνο την λέξη γένος του Δαυίδ,
  διότι αφενός υπήρξε πρίν από τον Δαυίδ ως Θεός αφετέρου δε ο Υίος του Ανθρώπου
  δεν γεννήθηκε από άνθρωπο πατέρα,όπως όλοι οι απόγονοι Του Δαυίδ και δεν άφησε φυσικούς απογόνους όπως ο Δαυίδ για να χρησιμοποιήσει την λέξη γενεά.
  Αδύνατον η γεννεά των ανθρώπων να ταυτιστεί με το γένος του Κυρίου.
  Θα φανέρωνε ξεκάθαρα σε όλους ο Κύριος ότι είναι μόνο άνθρωπος και όχι Θεός
  χρησιμοποιώντας την λέξη γενεά για να περιγράψει το γένος του!
  Υπάρχει το γενος των Αγγέλων,των δαιμόνων,των ανθρώπων και
  το γένος εκ μητρός χωρίς άνθρωπο πατέρα του Κυρίου,του Θεανθρώπου.
  Ο Κύριος για το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ χρησιμοποιεί ΠΑΝΤΑ την λέξη γεννεά για να αποδώσει την λέξη γένος παρόλο που την λέξη γενεά την χρησιμοποιεί και με το γνωστό σε εμάς σήμερα νόημα.
  Ρωμ. 1,3 περὶ τοῦ υἱοῦ αὐτοῦ, τοῦ γενομένου ἐκ σπέρματος Δαυΐδ κατὰ σάρκα
  Ο Απόστολος Παύλος λοιπόν έγραψε κάτι διαφορετικό…
  Δεν χρησιμοποίησε την λέξη γένος.
  Εγώ ομιλησα για τον Λόγο του Θεού όπως αποδόθηκε από τους πρωτους μαθητές .
  Μένω άναυδος για το μέγεθος της αληθείας.
  Τι θέλεις να πείς?Δεν το πιστεύω .Ακόμα και Ο Απόστολος Παυλος δεν χρησιμοποίησε ποτε την λέξη γένος για το ανθρώπινο γένος?
  Ετσι είναι?

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Εδώ θα αφήσω την εκκλησία σου να σε χαστουκίσει. ⤵️
   «Αποκάλυψη 22:16 ερμηνεία: Ἐγώ εἶμαι ὁ γνήσιος ἀπόγονος τοῦ Δαβίδ…»

   Άρα λοιπόν με την φράση «γένος του Δαβίδ» αναφέρεται στο κατά σάρκα γένος.

   Το επιχείρημα σου καταρρίφθηκε. Έπεσε από τον ουρανοξύστη της αλήθειας και έγινε αλοιφή.

 25. κάποιος says:

  Γιατρέ υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που έχουν βιώσει θαύματα από τον Ιησού Χριστό, σου εύχομε καλή μετάνοια και να σώσεις την ψυχή σου.

  Ιωάννης 14:21 Ὅποιος ἔχει τὰς ἐντολάς μου καὶ τὰς τηρεῖ, ἐκεῖνος εἶναι ποὺ μὲ ἀγαπᾶ, ὅποιος δὲ ἀγαπᾶ ἐμὲ θὰ ἀγαπηθῇ ἀπὸ τὸν Πατέρα μου καὶ ἐγὼ θὰ τὸν ἀγαπήσω καὶ θὰ τοῦ φανερώσω τὸν ἑαυτόν μου».

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Οι θρησκευτικές δοξασίες προετοιμάζουν ένα είδος φανταστικού τοπίου, ένα ιδανικό εξωπραγματικό περιβάλλον για κάθε λογής παραληρήματα. Το θρησκευτικό παραλήρημα έχει διάφορες μορφές και ο ασθενής βιώνει κάτι το πρωτόγνωρο με τη μορφή φαντασίωσης και με ακλόνητη υποκειμενική συνείδηση. Η πάσχουσα ύπαρξη μπορεί να ζει στις διάφορες μορφές του θρησκευτικού παραληρήματος την επιφοίτηση, το βίωμα μηνυμάτων από ένα άλλο κόσμο, το βίωμα της υπέρτατης αλήθειας, της υπερφυσικής έμπνευσης, της προσταγής στης Θεία βούληση, την ενσάρκωση του θείου, τον προσηλυτισμό, το αίσθημα εξιλέωσης και το βίωμα της κοσμικής καταστροφής. Η φαντασίωση του παραληρητικού είναι μια χαοτική διαδικασία συνειρμών με μορφή μνήμης ασύνδετης από χρόνο και τόπο και με άτακτες συνειρμικές εικόνες.

 26. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Το εγχειρίδιο είναι οι Ψαλμοί.Είναι το εγχειρίδιο ερμηνείας των Ευαγγελίων.
  Γιατί ανακατεύεις γενικά την Π.Δ?
  Σοβαρα υπάρχουν μελετητές που δεν μελέτησαν τους Ψαλμούς?
  Εαν δεν τους μελέτησαν είναι μελετητές της πλάκας.Χωρίς ειρωνεία!
  Ολη η Π.Δ στο συνολό της δεν χρησιμοποιεί την λέξη γενεά,
  τόσο πολύ όσο την χρησιμοποιούν οι Ψαλμοί….
  Εκεί δεν πρέπει να στηρικτούν?
  Στους Ψαλμούς άλλοτε η γενεά έχει την έννοια του γένους
  και άλλοτε της γενιάς.ΑΚΡΙΒΩΣ όπως και στα ευαγγέλια.
  Εκεί δεν επρέπε να επικεντρωθουν για να καταλάβουν?
  Ακόμα και έτσι με μια πρόχειρη αναζήτηση … .
  Σοφ. Σολ. 3,19 γενεᾶς γὰρ ἀδίκου χαλεπὰ τὰ τέλη.
  Σοφ. Σολ. 3,19 Διότι γενεάς πονηράς και ασεβούς τρομερά θα είναι τα τέλη της επιγείου ζωής και η πέραν του τάφου ζωη.
  Ποια η διαφορά του εδαφίου με τους Ψαλμούς και τα Ευαγγέλια
  Καμία,το εδάφιο δεν αναφέρεται χρονικά μόνο σε μια γενιά ασεβών
  αλλά σε όλους τους πονηρούς εις τους αιώνες,στο γένος των ασεβών.
  Σοφ. 3,9 ὅτι τότε μεταστρέψω ἐπὶ λαοὺς γλῶσσαν εἰς ΓΕΝΕΑΝ ΑΥΤΗΣ τοῦ ἐπικαλεῖσθαι πάντας τὸ ὄνομα Κυρίου τοῦ δουλεύειν αὐτῷ ὑπὸ ζυγὸν ἕνα.
  Σοφ. 3,9 Τοτε δε θα μεταβάλω τας γλώσσας των λαών εις ΜΙΑΝ, την αρχικήν γλώσσαν, ώστε όλοι να επικαλούνται το όνομα του Κυρίου και να υπηρετούν αυτόν υπό ένα ζυγόν.
  Δεν αναφέρεται το εδάφιο σε μια χρονική γενιά πιστών αλλά για όλους τους πιστούς
  της ιστορίας,για την γλώσσα της πίστης στον Κύριο.

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Εσύ τώρα ο πονηρός, απομονώνεις τους Ψαλμούς από την υπόλοιπη Παλαιά Διαθήκη, ώστε να δημιουργήσεις πάτημα να απομονώσεις τα Ευαγγέλια από την υπόλοιπη Καινή Διαθήκη.

   Όσοι απομονώνουν εδάφια και βιβλία το κάνουν διότι είναι απατεώνες. Με αυτόν τον τρόπο χτίζουν τις κακοδοξίες τους.

   Προσπαθείς να αποφύγεις το Αποκάλυψη 22:16;
   Ναι! Προσπαθείς να αποφύγεις δεκάδες εδάφια που σου χαλάνε την σούπα.

   Σε όλη την Παλαιά Διαθήκη η «Γενεά» διατηρεί τις ιδιότητες της ως πολυσήμαντη λέξη.

   Σε όλη την Καινή Διαθήκη η «Γενεά» παύει να είναι πολυσήμαντη λέξη ως αναφορά το «γένος».

   Γνωρίζεις γιατί; (Τι ρωτάω τώρα;)
   ➡️ Διότι η λέξη «γένος» χρησιμοποιείται ξεχωριστά και με αυτή τη μορφή!

   Παραδείγματα: «Πράξεις 4:36, Ματθαίος 17:21, Μάρκος 7:26, Μάρκος 9:29, Πράξεις 4:6, Πράξεις 7:13, Πράξεις 7:19, Πράξεις 13:26, Πράξεις 17:29, Πράξεις 18:24, Β Κορινθίους 11:26, Γαλάτας 1:14, Φιλιππησίους 3:5, Α Πέτρου 2:9, Αποκάλυψη 22:16.»

   Στην Καινή Διαθήκη η φράση “γενεά ταύτη” προσδιορίζει την «γενιά» και όχι το «γένος».

   Παράδειγμα: «Αληθώς σας λέγω, Πάντα ταύτα θέλουσιν ελθεί επί την γενεάν ταύτην.» (Ματθαίος 23:36)

   Για πες μου Άσχετε Αδαή, τι λέει η εκκλησία σου για αυτό το εδάφιο;
   ➡️ «γένος» ή «γενιά»;

   Δώσε κι άλλα μαργαριτάρια!
   Πλούσιο θα με κάνεις!

 27. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Ας συνοψίσουμε,για να βγάλουμε ασφαλές συμπεράσμα:
  Στον κατά Λουκάν και στο κατά Ιωάννην δεν υπάρχει καθόλου η λέξη γένος.
  Στο κατά Ματθαίον και κατά Μάρκον μία φορά για να περιγράψει το γένος
  δαιμονίων.
  Στην Αποκάλυψη μία φορά για να περιγράψει το γένος του Θεανθρωπου.
  Στην Α επιστολή Πέτρου μία φορά για να συνδέσει τους χριστιανούς
  με το πνευματικό γένος του Θεανθρώπου.
  Στην Β επιστολή Πέτρου δεν υπάρχει η λέξη γένος.
  Στην Α επιστολή Ιωάννη δεν υπάρχει η λέξη γένος.
  Στην Β επιστολή Ιωάννη δεν υπάρχει η λέξη γένος.
  Στην Γ επιστολή Ιωάννη δεν υπάρχει η λέξη γένος.
  Στην επιστολή Ιούδα δεν υπάρχει η λέξη γένος.
  Στην Α επιστολή Παύλου Πρός κορινθίους δεν υπάρχει η λέξη γένος.
  Στην Β επιστολή Παύλου Πρός κορινθίους δεν υπάρχει η λέξη γένος.
  Στην Α επιστολή Παύλου Πρός Θεσσαλονικείς δεν υπάρχει η λέξη γένος.
  Στην Α επιστολή Παύλου Πρός Θεσσαλονικείς δεν υπάρχει η λέξη γένος.
  Στην επιστολη Παυλου Προς Ρωμαίους δεν υπάρχει η λέξη ΄γενος.
  Στην επιστολή Παύλου Προς Κολοσαείς δεν υπάρχει η λέξη γένος.
  Στην επιστολή Παύλου Προς Γαλάτες δεν υπάρχει η λέξη γένος.
  Στην επιστολή Παύλου Πρός Εφεσίους δεν υπάρχει η λέξη γένος.
  Στην Α επιστολή Παύλου Πρός Τιμόθεον δεν υπάρχει η λέξη γένος,
  Στην Β επιστολή Παύλου Πρός Τιμόθεον δεν υπάρχει η λέξη γένος,
  Στην επιστολή Παύλου Προς Φιλιππησίους δεν υπάρχει η λέξη γένος.
  Στην επιστολή Παυλου Πρός Φιλήμονα δεν υπάρχει η λέξη γένος.
  Στην επιστολή Παύλου Πρός Τίτον δεν υπάρχει η λέξη γένος.
  Στην επιστολή Παύλου Πρός Εβραίους δεν υπάρχει η λέξη γένος.
  Στην επιστολή του Ιακώβου του Αδελφόθεου δεν υπάρχει η λέξη γένος.
  Στις πράξεις των αποστόλων μια φορά με την έννοια της οικογένειας.
  Πραξ. 7,13 Και κατά το δεύτερον ταξίδιόν των εφανέρωσε τον εαυτόν του ο Ιωσήφ στους αδελφούς του και έγινε πλέον γνωστή στον Φαραώ η οικογένεια του Ιωσήφ.
  Αλλη φορά γιά να περιγράψει το γένος των εβραίων στην εποχή του Ιωσήφ στην Αίγυπτο.
  Πραξ. 7,19 Αυτός εσκέφθηκε πονηρά και δόλια εναντίον του γένους ημών, εταλαιπώρησε τους πατέρας ημών και τους εξηνάγκασε να αφίνουν έκθετα τα βρέφη των, ώστε να μη διατηρούνται αυτά εις την ζωήν.
  Και στα εδάφια 17.28 και 17.29 όπως και στην Α επιστολή Πέτρου για να συνδέσει τους χριστιανούς με το πνευματικό γένος του Θεανθρώπου.
  »Διότι είμεθα ιδικόν του γένος, πλασθέντες από αυτόν κατ’ εικόνα αυτού και καθ’ ομοίωσιν.Εφ’ οσον λοιπόν είμεθα γένος του Θεού, δεν πρέπει να νομίζωμεν ότι η θεότης είναι ομοία με χρυσόν η με άργυρον η με μάρμαρον, με αγάλματα δηλαδή που έχουν χαραχθή με τέχνην και σύμφωνα με τας καλλιτεχνικάς επινοήσστου ανθρώπου.»
  That’s all>
  Στους Ψαλμούς δεν υπάρχει η λέξη γένος.
  Συμπέρασμα:βάση της ανάλυσης των στοιχείων της Καινής Διαθήκης και των Ψαλμών ο Κύριος δεν είχε κανένα ,μα κανένα λόγο να χρησιμοποιήσει
  την λέξη γένος αντί της λέξης γενεάς στα εδάφια για το τέλος του κόσμου.
  Για αυτό τον πες μου ποιός είναι ο μελετητής που υποστηρίζει ότι
  ο Κύριος έπρεπε να χρησιμοποιήσει την λέξη γένος αντι γενεάς.
  Δεν δικαιολογείται.
  Με τι δεδομένα έβγαλε τέτοιο συμπεράσμα?
  Υπάρχει μεγάλη φτώχια της λέξης γένος στην Καινή Διαθήκη.
  Ευτυχώς που τα ευαγγέλια είναι στα ελληνικά
  και όλοι μπορούμε να βγάλουμε συμπερασμα.

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Όπου δεν υπάρχει στην Κ.Δ αναφορά στο «γένος», δεν υπάρχει διότι πολύ απλά δεν γίνεται λόγος γι`αυτό.

   Ως επί το πλείστον βιάστηκες να απαντήσεις λόγω προσωρινής λύσσας.

   Όλα αυτά τα εξηγώ στο παραπάνω σχόλιο μου που δεν πρόλαβες να διαβάσεις. Κάνε έναν κόπο να το διαβάσεις.

   Περιμένω τα μαργαριτάρια σου!

 28. Απροσαρμοστος says:

  Κατα Ιωάννην. 1,18 Θεὸν οὐδεὶς ἑώρακε πώποτε· ὁ μονογενὴς υἱὸς ὁ ὢν εἰς τὸν κόλπον τοῦ πατρός, ἐκεῖνος ἐξηγήσατο.

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Απροσάρμοστε καλημέρα.

   Ρώτα τον Άσχετο Αδαή αν ο Θεός τιμωρεί κι αν οι Άγιοι είναι αναμάρτητοι.
   Θα δεις ότι δεν ξέρει τι του γίνεται. Έχει αρπάξει ο καημένος. Από τότε που τον δάγκωσε ένας μεγαλόσαυρος χάνει λάδια.

 29. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Γράφεις: «Στους Ψαλμούς δεν υπάρχει η λέξη γένος.»

  Ερώτηση: Για ποιο λόγο δεν υπάρχει η λέξη «γένος» ;

  Μπορείς να δώσεις μια λογική απάντηση; (Δεν θα δώσεις αλλά λέμε τώρα)

 30. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Ματθαίος 12:45 «Ετσι θα συμβή και εις την πονηράν αυτήν ΓΕΝΕΑΝ, η οποία συνεκινήθη προς στιγμήν από το κήρυγμα του Ιωάννου του Βαπτιστού …»

  Ερώτηση: Εδώ ο Χριστός με την λέξη «γενεά» εννοεί το «γένος ή την «γενιά»;
  Το`χεις; (Κοίτα μην λιποθυμήσεις από την πίεση.)

  • κάποιος says:

   Ματθαίος 12:45 Τότε πηγαίνει καὶ παίρνει μαζί του ἄλλα ἑπτὰ πνεύματα, πονηρότερα ἀπὸ αὐτό, καὶ μπαίνουν νὰ κατοικήσουν ἐκεῖ καὶ τότε ἡ τελευταία κατάστασις τοῦ ἀνθρώπου γίνεται χειρότερη ἀπὸ τὴν πρώτην. Τὸ ἴδιο θὰ συμβῇ καὶ εἰς τὴν γενεὰν αὐτὴν τὴν πονηράν».

   ΝΑΙ ακριβώς αναφέρεται στο ανθρώπινο είδος, διαφορετικά απέδειξέ μας ότι τα ακάθαρτα πνεύματα πήγαιναν μόνο στους τότε ανθρώπους ενώ για τους επόμενους άλλαξαν γνώμη και τους άφησαν ήσυχους.

   • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    Επειδή δεν έχεις καταλάβει τι λέει το εδάφιο παραθέτω από την μετάφραση / ερμηνεία του Ιωάννη Κολιτσάρα.

    «…Ετσι θα συμβή και εις την πονηράν αυτήν γενεάν, η οποία συνεκινήθη προς στιγμήν από το κήρυγμα του Ιωάννου του Βαπτιστού, αλλ’ όταν ήλθε ο Μεσσίας να της προσφέρη την σωτηρίαν, ηρνήθη να τον δεχθή…»

    Ερώτηση: Εδώ ο Χριστός με την λέξη «γενεά» εννοεί το «γένος ή την «γενιά»;

    • κάποιος says:

     Σχολιασμοί των εδαφίων υπάρχουν πολλοί, εδώ είναι άλλος ένας…
     apostoliki-diakonia.gr/bible/bible.asp?contents=new_testament/contents_mathaiou.asp&main=mathaiou&file=1.1.12.htm

     Ο σχολιασμός του εδαφίου είναι «῾Ο κίνδυνος ἀπὸ μίαν ἀτελῆ βελτίωσιν»
     Ατελή βελτίωση υπάρχει διαχρονικά σε όλες τις εποχές επομένως πιστεύω πως η λέξη γενεά αναφέρεται στο ανθρώπινο είδος και όχι μόνο στους ανθρώπους εκείνης της εποχής.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Η ερμηνευτική απόδοση που βρήκες δεν εστιάζει στην ερώτηση που σου υπέβαλα.

      Το συμπέρασμα σου είναι άσχετο!

      Ελληνικά γνωρίζεις;

      «…Ετσι θα συμβή και εις την πονηράν αυτήν γενεάν, η οποία συνεκινήθη προς στιγμήν από το κήρυγμα του Ιωάννου του Βαπτιστού …»

      ➡️ Ερώτηση: Ήταν παρών το ανθρώπινο είδος στο κήρυγμα του Ιωάννου;

      Η εκκλησία σου εδώ υποστηρίζει ότι η «γενεά» έχει την έννοια της «γενιάς».

      Διαφωνείς τέκνον μου Βρούτε με την εκκλησία σου;

 31. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Άσχετε Αδαή

  Ερώτηση: Μπορείς να μου δείξεις μια άλλη πίστη εκτός από την ορθόδοξη που να οδηγεί στην σωτηρία;

  Μπορείς;

  • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

   Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα!
   Ο μόνος ασφαλής δρόμος είναι η Ορθοδοξία!
   Η μόνη ασφαλής εκκλησία για τους πιστούς !
   Ο Θεός όμως εάν το θελήσει μπορεί να σώσει τον οποιοδήποτε
   εκτός της εκκλησίας μας.
   Τι δεν καταλαβαίνεις?Θα απαγορέψουμε από τον Θεό
   να σώζει άνθρωπους εκτός της Ορθοδόξίας?

   • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα!

    Ερώτηση: Μπορείς να μου δείξεις μια άλλη πίστη εκτός από την ορθόδοξη που να οδηγεί στην σωτηρία;

    Μπορείς να απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση;
    Για να σε δω;

    • κάποιος says:

     Η πίστη στον Ιησού Χριστό και η τήρηση των εντολών Του.
     Και φυσικά μακριά από ψευτοπροφήτες και αιρέσεις τις οποίες αναγνωρίζεις με τη μελέτη του ευαγγελίου.

     Ματθαίος 7:15 «Προσέχετε τοὺς ψευδοπροφήτας, οἱ ὁποῖοι σᾶς ἔρχονται μὲ ἔνδυμα προβάτων, ἐνῷ μέσα τους εἶναι λύκοι ἁρπακτικοί.

     Ματθαίος 7:21 «Δὲν θὰ μπῇ εἰς τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν καθένας ποὺ μοῦ λέγει, «Κύριε, Κύριε,» ἀλλ᾽ ἐκεῖνος ποὺ κάνει τὸ θέλημα τοῦ Πατέρα μου τοῦ ἐπουρανίου.

     Ιωάννης 14:15 «Ἐὰν μὲ ἀγαπᾶτε, θὰ τηρήσετε τὰς ἐντολάς μου.

     Ματθαίος 12:50 Ἐκεῖνος ποὺ θὰ κάνῃ τὸ θέλημα τοῦ Πατέρα μου, ποὺ εἶναι εἰς τοὺς οὐρανούς, αὐτὸς θὰ μοῦ εἶναι ἀδελφὸς καὶ ἀδελφὴ καὶ μητέρα».

     Ματθαίος 22
     36 «Διδάσκαλε, ποιά ἐντολὴ μεγάλη ὑπάρχει εἰς τὸν Νόμον;».
     37 Αὐτὸς δὲ τοῦ εἶπε, «Νὰ ἀγαπήσῃς Κύριον τὸν Θεόν σου μὲ ὅλην σου τὴν καρδιὰ καὶ μὲ ὅλην σου τὴν ψυχὴν καὶ μὲ ὅλον σου τὸν νοῦν.
     38 Αὐτὴ εἶναι ἡ πρώτη καὶ μεγάλη ἐντολή.
     39 Δεύτερη, ὅμοια μὲ αὐτήν, εἶναι τὸ Νὰ ἀγαπήσῃς τὸν πλησίον σου ὅπως τὸν ἑαυτόν σου.
     40 Ἀπὸ αὐτὰς τὰς δύο ἐντολὰς ἐξαρτῶνται ὅλος ὁ νόμος καὶ οἱ προφῆται».

     Ιωάννης 6:53 Τότε ὁ Ἰησοῦς τοὺς εἶπε, «Ἀλήθεια, ἀλήθεια σᾶς λέγω, ἐὰν δὲν φάγετε τὴν σάρκα τοῦ Υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου καὶ δὲν πιῆτε τὸ αἷμά του, δὲν ἔχετε ζωὴν μέσα σας.

     Ιωάννης 8:24 Διὰ τοῦτο εἶπα ὅτι θὰ πεθάνετε μέσα στὶς ἁμαρτίες σας, διότι ἐὰν δὲν πιστέψετε ὅτι ἐγὼ εἶμαι, θὰ πεθάνετε μέσα στὶς ἁμαρτίες σας».

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Ερώτηση: Μπορείς να μου δείξεις μια άλλη πίστη εκτός από την ορθόδοξη που να οδηγεί στην σωτηρία;

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Oxi δεν υπάρχει δίοτι οποιαδήποτε άλλη πίστη
      δεν ειναι ασφαλής.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Γιατί χρησιμοποίησες την φράση «δεν είναι ασφαλής» ;

      Υπάρχει δηλαδή πίστη εκτός από την ορθόδοξη που οδηγεί στην σωτηρία, αλλά δεν είναι ασφαλής;

 32. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Χριστός Ανέστη!Χρόνια πολλά.
  Οι χριστιανοί δεν απομονώνουν τίποτα και ποτε αλλιώς δεν είναι χριστιανοί.
  Οι απιστοι το πράττουν!
  Μιλήσαμε για την φτώχια της λέξης γένος στην Κ.Δ
  Ας προχωρήσουμε στην λέξη γενεά.
  Ας μελετήσουμε μόνο Το Κατά Ματθαίον.
  Η λέξη γενεά δεσπόζει χωρίς καμία αμφιβολία !
  Ματθ. 11,16 Με τι να παρομοιάσω την γενεάν αυτήν; Ομοιάζει με ανόητα παιδιά, που κάθονται είς τας αγοράς και φωνάζουν στους φίλους των και λέγουν·
  Ματθ. 12,39 ὁ δὲ ἀποκριθεὶς εἶπεν αὐτοῖς· γενεὰ πονηρὰ καὶ μοιχαλὶς σημεῖον ἐπιζητεῖ, καὶ σημεῖον οὐ δοθήσεται αὐτῇ εἰμὴ τὸ σημεῖον Ἰωνᾶ τοῦ προφήτου.
  Ματθ. 12,39 Ο δε Ιησούς απεκρίθη και τους είπε· “γενεά πονηρά, που ΕΠΡΟΔΩΣΕ και κατεπάτησε την ΠΙΣΤΙΝ της προς τον Θεόν, ζητεί τώρα με αξίωσιν θαύμα, που να μαρτυρή την αποστολήν μου. Τετοιο όμως θαύμα δεν θα της δοθή, παρά μόνον ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ, που προεικονίζετο από το σημείον ΤΟΥ ΙΩΑΝΑ του προφήτου.
  Ματθ. 12,41 ἄνδρες Νινευῖται ἀναστήσονται ἐν τῇ κρίσει μετὰ τῆς γενεᾶς ΤΑΥΤΗΣ καὶ κατακρινοῦσιν αὐτήν, ὅτι μετενόησαν εἰς τὸ κήρυγμα Ἰωνᾶ, καὶ ἰδοὺ πλεῖον Ἰωνᾶ ὧδε.
  Ματθ. 12,41 Εις την μέλλουσαν κρίσιν θα αναστηθούν μαζή με την ΓΕΝΕΑΝ ΑΥΤΗΝ άνδρες Νινευίται και ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ, διότι εκείνοι μετενόησαν ΜΕ το ΚΗΡΥΓΜΑ του ΙΩΝΑ.
  Ματθ. 12,42 βασίλισσα νότου ἐγερθήσεται ἐν τῇ κρίσει μετὰ τῆς γενεᾶς ΤΑΥΤΗΣ καὶ κατακρινεῖ αὐτήν, ὅτι ἦλθεν ἐκ τῶν περάτων τῆς γῆς ἀκοῦσαι τὴν σοφίαν Σολομῶνος, καὶ ἰδοὺ πλεῖον Σολομῶνος ὧδε.
  Ματθ. 12,42 Η βασίλισσα της χώρας Σαβά, θα αναστηθή κατά την μεγάλην εκείνην ημέραν της κρίσεως μαζή με την γενεάν αυτήν και θα την καταδικάση, διότι ήλθε από τα πέρατα της γης να ακούση την σοφίαν του Σολομώντος. Και ιδού ότι εδώ είναι κάτι το ασυγκρίτως ανώτερον από τον Σολομώντα. (Είμαι εγώ, η ενσάρκωσις αυτής ταύτης της θείας σοφίας).
  Ματθ. 12,45 τότε πορεύεται καὶ παραλαμβάνει μεθ᾿ ἑαυτοῦ ἑπτὰ ἕτερα πνεύματα πονηρότερα ἑαυτοῦ, καὶ εἰσελθόντα κατοικεῖ ἐκεῖ, καὶ γίνεται τὰ ἔσχατα τοῦ ἀνθρώπου ἐκείνου χείρονα τῶν πρώτων. οὕτως ἔσται καὶ τῇ γενεᾷ τῇ πονηρᾷ ταύτῃ.
  Ματθ. 12,45 Τοτε το πονηρόν πνεύμα πηγαίνει και παίρνει μαζή του και άλλα επτά πνεύματα, πονηρότερα από τον ευατόν του, και εισέρχονται όλα μαζή και κατοικούν εις την καρδίαν εκείνην και έτσι η τελική κατάστασις του ανθρώπου εκείνου γίνεται πολύ χειρότερη από την πρώτην. Ετσι θα συμβή και εις την ΠΟΝΗΡΑΝ ΑΥΤΗΝ γενεάν, η οποία συνεκινήθη προς στιγμήν από το κήρυγμα του Ιωάννου του Βαπτιστού, αλλ’ όταν ήλθε ο Μεσσίας να της προσφέρη την σωτηρίαν, ηρνήθη να τον δεχθή, έμεινεν αδιόρθωτος και διεστράφη περισσότερον”.
  Ματθ. 16,4 γενεὰ πονηρὰ καὶ μοιχαλὶς σημεῖον ἐπιζητεῖ, καὶ σημεῖον οὐ δοθήσεται αὐτῇ εἰ μὴ τὸ σημεῖον Ἰωνᾶ τοῦ προφήτου. καὶ καταλιπὼν αὐτοὺς ἀπῆλθε.
  Ματθ. 16,4 Γενεά πονηρή και άπιστη ζητεί με επιμονήν θαύμα· και άλλο θαύμα δεν θα δοθή εις αυτήν, παρά μόνον το του ΙΩΑΝΑ του προφήτου”. Τους εγκατέλειψε δε με αγανάκτησιν και έφυγε.
  Ερώτηση: Ζούσε κανείς από τους αποδέκτες της φράσης την εποχή του Ιωνά?
  Φυσικά όχι.Σε ποιά γενεά απευθύνεται Ο Κύριος?
  Η απάντηση ακολουθεί παρακάτω.
  Ματθ. 17,17 ἀποκριθεὶς δὲ ὁ Ἰησοῦς εἶπεν· ὦ γενεὰ ἄπιστος καὶ διεστραμμένη! ἕως πότε ἔσομαι μεθ᾿ ὑμῶν; ἕως πότε ἀνέξομαι ὑμῶν; φέρετέ μοι αὐτὸν ὧδε.
  Ματθ. 17,17 Απεκρίθη δε ο Ιησούς και είπεν· “ω ΓΕΝΝΕΑ ΑΠΙΣΤΟΣ και ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ από την κακίαν! Εως πότε θα είμαι μαζή σας; Εως πότε θα σας ανέχωμαι; Φερετε μου αυτόν εδώ”.
  Ματθ. 23,33 Φιδια, οχιές, πως είνα δυνατόν να αποφύγετε την δικαίαν και τρομεράν ΚΑΤΑΔΙΚΗΝ της γέεννης;
  Ματθ. 23,34 Δια να σας δώσω την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΝ πολύτιμον ευκαιρίαν να σωθήτε, ιδού εγώ ΣΤΕΛΝΩ ΕΙΣ σας ΠΡΟΦΗΤΑΣ και ΣΟΦΟΥΣ και δαδασκάλους του νόμου μου, τους Αποστόλους μου. Σεις όμως άλλους από αυτούς θα ΦΟΝΕΥΣΕΤΕ και θα ΣΤΑΥΡΩΣΕΤΕ και άλλους θα τους ΜΑΣΤΙΓΩΣΕΤΕ εις τας ΣΥΝΑΓΩΓΑΣ και θα τους ΔΙΩΞΕΤΕ από πόλιν εις πόλιν.
  Ματθ. 23,35 Δια να πέση έτσι επάνω σας το αθώον αίμα που εχύθη άδικα εις την γην, από το αίμα του δικαίου Αβελ έως το αίμα του Ζαχαρίου, του υιού Βαραχίου, τον οποίον ΕΦΟΝΕΥΣΑΤΕ μεταξύ του ναού και του θυσιστηρίου, χωρίς ΝΑ ΦΟΒΗΘΗΤΕ φοβηθήτε ούτε του τόπου τούτου την ιερότητα.
  ΕΡΩΤΗΣΗ?ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΓΕΝΕΑ ΕΚ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΝΑ ΈΖΗΣΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ
  ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙ
  ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ
  ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΌΣ?
  Αδύνατον ποσοτικά-χρονικά ,ανθρωποι να ζήσουν τόσα πολλά χρόνια.
  Αδύνατον χρονικά για μία ανθρώπινη γενιά.
  Ποιοτικά όμως?Ως κατ ουσίαν άπιστη γενεά με τους απογόνους της στην απιστία?
  ΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΑΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΠΟΥ ΠΡΟΛΕΓΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ!
  Συνεπώς ο καθορισμός αυτής της άπιστης γενεάς δεν έχει ποσοτικό-χρονικό προσδιορισμό όπως ακριβώς στην Σοφία Σολομώντα και στους Ψαλμούς
  και οπουδήποτε αλλού στην Π.Δ αναφέρεται η άπιστη γενεά στον Θεό.
  Ματθ. 23,36 Σας διαβεβαιώνω ότι όλα αυτά θα ξεσπάσουν εις την ΓΕΝΕΑΝ ΑΥΤΗΝ.
  Σε ποιά λοιπόν γενεά?Στην ΓΕΝΕΑ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΩΝ!
  Πως το γνωρίζουμε?Μας το είπε ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ στα προηγούμενα εδάφια ο Κύριος!
  Οι πιστοί δεν έχουν το ουσιώδες πρόβλημα.
  Δύναται οι άπιστοι να σκοτώσουν το σώμα τους όμως ποτέ μα ποτέ την ψυχή!
  Εάν πλησιάσουμε ένα μικρό λογικό παιδί και του πούμε αυτά σίγουρα
  θα καταλάβει!
  Εάν πλησιάσοουμε εναν άπιστο δεν θα αφήσει τον ευαυτό του να καταλάβει γρί.
  Θα αγκιστρωθεί σε μία λέξη σε μια φράση από τα παραπάνω
  για να συνεχίσει να κάνει καλά αυτό που ξέρει .
  Τι είναι αυτό που ξέρει καλά?Να κυνηγάει ανεμόμυλους.
  Δηλαδή είμαστε σοβαροί?Μελετητές της πλάκας?
  Ο Κύριος που δημιούργησε λογικά όντα, δεν έχει λογική?
  Μη γένοιτο!
  Φυσικά και έχει.Δεν θα μπορούσε ποτέ να χρησιμοποιήσει την
  στατική λέξη γένος για να εκφράσει αυτά τα δυναμικά νοήματα γενεών,
  μίας όμως κατ ουσίαν γενεάς, της άπιστης στον Θεό ανθρώπων.

  • Απροσάρμοστος says:

   Καλημέρα,σέβομαι την πίστη του κάθε ανθρώπου,μία ερώτηση μπορείς να την απαντήσεις;
   Ο θεός που εμφανίστηκε στον Μωυσή είναι ο πατέρας του Χριστού;

   • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

    Ο Θεός που ομίλησε στον Μωησή ήταν ο Υιός Λόγος,
    ο Ασαρκος Χριστός ομοούσιος του Πατρός εν Αγίω Πνευματι.

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Καλημέρα Άσχετε Αδαή.

   Ο Θεός μπορεί να δημιούργησε λογικά όντα, αλλά απ`ότι φαίνεται εσείς δεν είστε παιδιά του.

   Σε όλα αυτά τα εδάφια που αναφέρεις η «Γενεά» έχει την έννοια της «γενιάς» και όχι του «γένους».

   Παράδειγμα: Ματθαίος 23:36 «Αληθώς σας λέγω, Πάντα ταύτα θέλουσιν ελθεί επί την γενεάν ταύτην.»

   ➡️ Ερώτηση: Εδώ η «γενεά» έχει την έννοια του «γένους»;

   Είσαι ον με λογική;
   Απάντησε με ένα Ναι ή Όχι για να περάσουμε στο επόμενο level.

   Ναι ή Όχι;

 33. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Οχι εδώ η »γενεά» δεν έχει την έννοια του γενους.
  Δίοτι το γενος δεν έχει την δυναμική που απαιτεί η λέξη γενεά μέσα στον χρόνο.
  Γιατί όμως πιο αναλυτικά ?
  Το γένος είναι ουδέτερο.
  Το γενος περιγράφει μια παγιωμένη, μη αναστρέψιμη κατάσταση για τα πρόσωπα
  που το απαρτίζουν,μια οριστική κατάσταση.
  Οπως:
  1.Eνα σύνολο ανθρώπων που συνδέονται με συγγενικούς δεσμούς, ευρύτερο από την οικογένεια-Δεν δύναται να υπάρξει μεταβολη-
  2.Το έθνος, ιδιαίτερα το ελληνικό-Δεν δύναται να υπάρξει μεταβολή-
  3.Μία ευρύτερη έννοια που μπορεί να υποδιαιρείται σε επιμέρους έννοιες – είδη
  (γραμματική) γραμματική κατηγορία που αποδίδεται σε ουσιαστικά, επίθετα και μετοχές· στην ελληνική γλώσσα διακρίνουμε το αρσενικό, θηλυκό και ουδέτερο γένος-Θα ανήκει το γένος πάντα σε μία αμετάβλητη κατηγορία-
  4.το οικογενειακό επίθετο σε γυναίκες-Το οικογενειακό επίθετο δεν αλλάζει
  διότι πατέρα δεν αλλάζεις-
  Η λέξη γενεά αντίθετα είναι θηλυκό ουσιαστικό,έχει δυναμική για τα πρόσωπα που την αποτελούν και δύναται
  να μεταθληθεί και να ανατραπεί.
  Η γενεά των απίστων δύναται να ανατραπεί για κάποιον η κάποιους απίστους όταν παύσουν να είναι άπιστοι.
  Για τον λόγο τούτο δεν δύναται να υπάρξει γένος απίστων αλλά μόνο
  γενεά άπιστη!
  Δύναται να υπάρξει το γένος των Ελληνων,το γένος των Εβραίων,
  Το γένος των Αγγέλων , των Δαιμόνων,ακόμα και Το γενος του Θεανθρώπου,
  πότέ μα ποτέ το γενος των απίστων!
  Αποκλειστικά και μόνη η αύτη γενεά των απίστων.

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Γιατί δεν έχει την έννοια του «γένους»;

   ➡️ Μπορείς να δώσεις μια σαφή απάντηση για να δικαιολογήσεις τον ισχυρισμό σου;

   ➖ Όλα αυτά που γράφεις παραπάνω είναι ασυναρτησίες που προκαλούν πονοκέφαλο. Καθάρισε λοιπόν το μυαλό σου και δικαιολόγησε τον ισχυρισμό σου;

   • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

    Καλημέρα ,θα στο δείξω και διαφορετικά.
    Για να δούμε λίγο την wiki
    Τι έννοιες καλύπτει η λέξη γένος?
    1.καταγωγή,οικογένεια
    οἱ ἐν γένει (οι συγγενείς κάθε βαθμού γενικά)
    οἱ ἔξω γένους (οι μη οικείοι)
    ἐξ Ἰθάκης γένος εἰμί (κρατάω από την Ιθάκη, το γένος μου είναι από την Ιθάκη)
    2.εξ αίματος συγγένεια, η ευθεία, κάθετη συγγένεια
    γένει υἱός ( : ο εκ γενετής, βιολογικός, φυσικός γιος, σε αντιδιαστολή προς τον θετό)
    γένος γάρ, ἀλλ᾽ οὐχὶ συγγένεια (Ισαίος σε δίκη για κληρνομικά, βλ. σημείωση)
    3.παιδί, εγγόνι, απόγονος
    4.ομάδα ομοειδών (π.χ. ζώων και φυτών) που περιλαμβάνει πολλές οικογένειες
    5.ομάδα πλασμάτων του ίδιου είδους
    ἡμιθέων γένος
    τῷ ἀνθρωπείῳ γένει
    τὸ τῶν περιστερῶν γένος
    6.φύλο
    τὰ γένη τὰ τῶν ἀνθρώπων…. δύο, ἄρρεν καὶ θῆλυ (Πλάτωνας)
    7.στη λογική το γένος είναι το αντίθετο του είδους
    Καμία έννοια από τις παραπάνω 7 δεν μπορεί να αντικαταστήσει επαρκώς την έννοια της γενεάς στο Κατα Ματθαίον.
    Η ομάδα 5 βέβαια είναι η πιο κοντινή στην γενεά …

    • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Αυτή σου η συλλογιστική δείχνει ξεκάθαρα ότι αντιμετωπίζεις την λέξη «γενεά» ως πολυσήμαντη λέξη, όπου ανάλογα με το κείμενο, είτε έχει την έννοια της «γενιάς» είτε του «γένους».

     Στην Παλαιά Διαθήκη η «γενεά» είναι πολυσήμαντη καλύπτοντας και την έννοια του «γένους» που δεν αποδίδεται με αυτή την μορφή.

     Στην Καινή Διαθήκη η λέξη «γενεά» δεν καλύπτει πλέον την έννοια του «γένους» διότι η λέξη «γένος» χρησιμοποιείται ξεχωριστά και με αυτή τη μορφή.

     Παραδείγματα: «Πράξεις 4:36, Ματθαίος 17:21, Μάρκος 7:26, Μάρκος 9:29, Πράξεις 4:6, Πράξεις 7:13, Πράξεις 7:19, Πράξεις 13:26, Πράξεις 17:29, Πράξεις 18:24, Β Κορινθίους 11:26, Γαλάτας 1:14, Φιλιππησίους 3:5, Α Πέτρου 2:9, Αποκάλυψη 22:16.»

     Στην Καινή διαθήκη η λέξη «γενεά» παύει να έχει την έννοια του «γένους».

     ➡️ Αν λοιπόν ο Χριστός εννοούσε «γένος» στον Ματθαίο 24:34 θα διαβάζαμε «γένος».

     Όπως άλλωστε επισημαίνουν δεκάδες μελετητές και όχι άσχετοι σαν και σένα. ⤵️

     (Matthew, Douglas Hare, 1993, p. 281) The Gospel According to Saint Matthew, Alan Hugh M’Neile, Macmillan 1949, p. 354-355 3) The Broadman Bible Commentary, Vol. 8, Clifton Allen, TN 1969, p. 221 4) The Gospel According to Matthew, RT France, Eerdmans, Grand Rapids, MI, 1985, p. 346 6) Hard Sayings of the Bible, W. Kaiser, P. Davids, FF Bruce, M. Brauch, 1996, pp. 445-448 8)

     Χριστός 📣 «Εγώ είμαι η ρίζα και το ΓΕΝΟΣ του Δαβίδ»
     Αν εννοούσε «γένος» στον Ματθαίο 24:34 θα διαβάζαμε «γένος».

     Να, κάπως έτσι: «Σας διαβεβαιώνω, ότι δεν θα εξαφανιστεί το γένος των δούλων μου, ως ότου γίνουν όλα όσα σας προείπα .»

     Έχω αρχίσει και γελάω.
     Και γαμώ τις προφητείες!

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Εμείς δεν λέμε τίποτα.
      Ο Κύριος το λέγει.
      Δεν εννοούσε το «γένος» στον Ματθαίο 24:34 όπως σου αναλυσα παραπάνω.
      Αλλά την ΑΔΕΛΦΟΚΤΌΝΟ γενεά των απίστων στην οποία θα συμβούν τα πάντα.Εκείνους που δεν έχουν την Θεία προστασία,
      διότι είναι μακρυά απο τον Θεό.Οι πιστοί δεν κινδυνεύουν εκτός εάν παραμερίσουν την πιστη και γίνουν άπιστοι…
      Ματθ. 26,29 Σας λέγω δε ότι δεν θα ξαναπιώ από το προϊόν αυτό της αμπέλου από την στιγμήν αυτήν και μέχρι της ημέρας εκείνης, όταν εις την ατελείωτον χαράν της βασιλείας του Πατρός μου θα το πίνω ΜΑΖΗ σας νέον, πνευματικόν και χαροποιόν”.
      Για ποιά λοιπόν γενεά ομιλεί ο Κύριος?
      »Ματθ. 23,36 Σας διαβεβαιώνω ότι όλα αυτά θα ξεσπάσουν εις την γενεάν αυτήν.»
      Για την άπιστη,την διαστραμμένη,την μοιχαλίδα γενεά.
      Δια να πληρωθεί δια τους πιστούς το ρηθέν εις τους Ψαλμούς .
      Ψαλ. 11,8 σύ, Κύριε, φυλάξαις ἡμᾶς καὶ διατηρήσαις ἡμᾶς ἀπὸ τῆς γενεᾶς ΤΑΥΤΗΣ καὶ εἰς τὸν αἰῶνα.
      Ψαλ. 11,8 Συ, Κυριε, είθε να μας προφυλάξης από τους κακούς και το κακόν, να μας διατηρήσης καθαρούς και αβλαβείς μέσα εις την ΠΟΝΗΡΑΝ αυτήν ΓΕΝΕΑΝ τώρα και στους αιώνας των αιώνων.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Καλησπέρα Άσχετε Αδαή.

      Θα αφήσω να σου ρίξει σφαλιάρα η εκκλησία σου ⤵️

      «Γιατί όμως λέει «δεν θα παρέλθει αυτή η γενεά»; Δεν το είπε αυτό εννοώντας εκείνη την γενεά, αλλά την γενεά των πιστών. Όπως δηλαδή όταν λέει: «Αυτή η γενεά εκείνων που ζητούν τον Κύριον» (Ψαλ. 23,6).»

      Έχεις αιρετικές απόψεις Άσχετε Αδαή.
      Εξομολογήσου και δέξου το ευαγγέλιο τέκνον μου Βρούτε.

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Εχεις χάσει την ψυχραιμία σου Με συνέπεια και την προσοχή σου.
      Αναφέρθηκα εκτεταμένως και έκανα ανάλυση ΄
      στο »Ματθ. 23,36
      Σας διαβεβαιώνω ότι όλα αυτά θα ξεσπάσουν εις την γενεάν αυτήν.»
      που εκπλήρωσε τον
      Ψαλ. 11,8 Συ, Κυριε, είθε να μας προφυλάξης από τους κακούς και το κακόν, να μας διατηρήσης καθαρούς και αβλαβείς μέσα εις την ΠΟΝΗΡΑΝ αυτήν ΓΕΝΕΑΝ τώρα και στους αιώνας των αιώνων.
      Δεν έγραψα ότι εκπληρώθηκε ο ψαλμός 11.8 στο Ματθ. 24,34
      ἀμὴν λέγω ὑμῖν, οὐ μὴ παρέλθῃ ἡ γενεὰ αὕτη ἕως ἂν πάντα ταῦτα γένηται.»

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Εσύ έχασες την ψυχραιμία σου και γράφεις ότι να`ναι.

      «Δεν εννοούσε το «γένος» στον Ματθαίο 24:34»
      Θόλωσε το μυαλό σου.

 34. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Ερώτηση κρίσεως..
  Αφου ορισμένοι ισχυρίζονται ότι ο Υιος του Ανθρώπου υποσχέθηκε ότι θα ερχόνταν ως κριτής στην γενιά των πρώτων μαθητών του,γιατί η μητέρα του Παρθένος Μαρία στο Κατα Λουκάν,ομολογεί ότι θα την μακαρίζουν ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΕΝΙΕΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΥΙΟ ΤΗΣ?Και όχι η μόνο γενιά των πρώτων μαθητών?
  Λουκ. 1,48 ὅτι ἐπέβλεψεν ἐπὶ τὴν ταπείνωσιν τῆς δούλης αὐτοῦ. ἰδοὺ γὰρ ἀπὸ τοῦ νῦν μακαριοῦσί με ΠΑΣΑΙ ΑΙ ΓΕΝΕΑΙ.
  Λουκ. 1,48 Υμνολογεί η ψυχή μου τον Κυριον, διότι έρριψε το στοργικόν του βλέμμα εις την ταπεινήν και άσημον δούλην του. Και ιδού ότι από τώρα θα με μακαρίζουν όλαι αι γενεαί.

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Διότι η Παρθένος Μαρία πριν γεννήσει τον Χριστό, δεν γνώριζε ότι ο γιος της 33 χρόνια μετά, θα προφήτευε ότι η δευτέρα έλευση θα λάμβανε χώρα στην γενιά των μαθητών του.

 35. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Πάντως αν και δεν γνώριζε τότε τις προφητείες του Υιού της ,οφείλεις να παραδεχθείς ότι εκείνη έκανε καταπληκτική προφητεία.
  Ολες οι γενιές των χριστιανών μακαρίζουμε την Θεοτόκο!

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Ο Λόγος της εναντίον του λόγου του Χριστού.

   Χριστός 📣 «Αληθώς σας λέγω, δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, εωσού γείνωσι πάντα ταύτα (και η δευτέρα παρουσία)».

   Η γενιά παρήλθε και ή προφητεία απέτυχε!
   Από τότε οι χριστιανοί μετρούν Έσχατες ημέρες στο άπειρο μακαρίζοντας την Παρθένο.

   Με διασκεδάζετε αφάνταστα!
   Είθε ο τριαδικός Θεός να μην σταματήσει ποτέ να τροφοδοτεί με αλκοολικές φαντασιώσεις την πίστη σας. Είθε να επεκτείνει ακόμα περισσότερο το εύρος της, ώστε να λάβετε το βραβείο της Θέωσης, και γίνετε όμοιοι με τον πρωτόπλαστο Νεάντερταλ Αδάμ. Η προσφορά σας στην ψυχαγωγία είναι ανεκτίμητη. Οι Νέες γενιές πλέον γελάνε με τα χάλια σας, και ο Θεός ξύνει το κεφάλι του, και αναρωτιέται τι δεν πήγε καλά.

 36. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Ματθ. 23,36 ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι ἥξει ταῦτα πάντα ἐπὶ τὴν γενεὰν ταύτην.
  Ματθ. 24,35 ὁ οὐρανὸς καὶ ἡ γῆ παρελεύσονται, οἱ δὲ λόγοι μου οὐ μὴ παρέλθωσι.
  Ματθ. 24,35 Ο ουρανός και η γη θα παρέλθουν, οι λόγοι μου όμως δεν θα παρέλθουν, αλλά θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου.
  Αλλες ερωτήσεις κρίσως…
  Εάν καταστρεφονταν ο κόσμος στην γενιά των πρώτων μαθητών του
  Κυρίου ποιός ο λόγος της φράσης?
  Ποιοί θα ήταν εκείνοι οι άνθρωποι από την γενεά ταυτην που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τήν φράση?
  Ποιός ο Λόγος σύγκρισης εγκυρότητας του Λόγου του Κυρίου με κάτι τόσο αιώνιο ,για τις αισθήσεις του ανθρώπου ,όπως ο ουρανός και η γή,με κάτι τόσο σύντομο που αφορά μόνο το παρόν η άντε και το κοντινό μέλλον(σύμφωνα με τα λεγόμενα σου) ?
  Πως γνώριζε ο Κύριος την εποχή εκείνη -εάν ήταν όπως λές απατεώνας-ότι η γη και ο ουρανός υποκεινται και αυτά σε φθορά όπως και ο άνθρωπος?
  Πώς γνώριζε ότι θα παρέλθουν?
  Πώς ένας μαραγκός είχε τέτοια γνώση?
  Μόλις, στην σύγχρονη εποχή μας ανακαλύψαμε ότι ο ουρανός και
  η γή θα παρέλθουν,επιβεβαιώνοντας τα Λόγια Του Κυρίου.
  Εάν είναι έτσι όταν φωνάξω ένα μαραγκό να μου φτιάξει την πόρτα
  να φροντίσω να μου λύσει όλες τις απορίες μου για το σύμπαν.
  Η πιο λογικό είναι να πιστεύω οτι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Υιός Λόγος Του Θεού?

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   ➡️ Την φράση ➖ Ο ουρανός και η γη θέλουσι παρέλθει, οι δε λόγοι μου δεν θέλουσι παρέλθει. ➖ την χρησιμοποίησε ο Ιησούς ως επικύρωση των λόγων του. (Ο ουρανός και η γη, σε αντιδιαστολή με τους λόγους του)

   Πόσο χαμηλή αντίληψη παίζει να έχεις;
   Δεν μπορείς να κατανοήσεις ότι πρόκειται για λογοπαίγνιο;

   Αφού δεν το`χεις ρε φιλαράκι τι θέλεις και ανακατεύεσαι; Εμένα δεν με ενοχλείς, για σένα λέω που γίνεσαι ρεζίλι. Εγώ σπάω πλάκα μαζί σου! Είσαι ο διασκεδαστής θεού κι ανθρώπων.

 37. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Ο Άσχετος Αδαής έχει φρικάρει και προσπαθεί με νύχια και δόντια να αποδείξει την «αλήθεια» του ισχυρισμού του. Κόψε λίγο γιατί θα λυσσάξεις σκυλί του Γιαχβέ. Θα σε μαζεύουμε με τα κουταλάκια από χάμω.

  Όταν εσείς πηγαίνατε ο Δόκτορας ερχόταν. Πρέπει να φάτε ακόμα πολλά πνευματικά καρβέλια για να ξεκολλήσει το μυαλό σας από την πνευματική σαβούρα στην οποία έχει σκαλώσει.

 38. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Τα καλά και συμφέροντα…
  Οπου δεν υπάρχει λογοπαίγνιο η συμβολισμός,
  βλέπεις συμβολισμό η λογοπαίγνιο,όπου υπάρχει συμβολισμός ερμηνεύεις
  πάντα κατά κυριολεξίαν…
  Λογοπαίγνιο που να εμπεριέχει αλήθεια που εφάνηκε μετά από 2.000 χρόνια
  δεν είναι Λογοπαίγνιο a priori.
  Οποιος αμφιβάλλει ας μελετήσει με προσοχή όσα λέχθηκαν και θα τα βρει αληθινά. Κι απ’ τα παρελθόντα, ας πιστέψει τα μέλλοντα και εξετάζοντας με ακρίβεια θα δει την εξέλιξη των πραγμάτων και θα επιβεβαιώσει την αλήθεια της προφητείας.

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Ματθαίος 24:34 ⤵️

   «Αληθώς σας λέγω, δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, εωσού γείνωσι πάντα ταύτα. »

   Μετά την υπόσχεση του, ως πρόσθετη διαβεβαίωση λέει τα εξής:

   Ματθαίος 24:35 «Ο ουρανός και η γη θέλουσι παρέλθει, οι δε λόγοι μου δεν θέλουσι παρέλθει»

   ➡️ Δεν είναι καθόλου τυχαίο που αυτή η πρόταση ακολουθεί την υπόσχεση του Χριστού.

   Χρησιμοποιεί τον ουρανό και την Γη που είναι μια σταθερά στα μάτια των ανθρώπων, και βάζει πάνω από αυτήν τον λόγο του.

   Έχεις ρίξει πολύ το επίπεδο Άσχετε Αδαή. Σαν να μιλάω σε μικρά παιδάκια είναι. Αφού ρε φιλαράκι δεν μπορείς να καταλάβεις τα αυτονόητα, πως είναι δυνατόν να καταλάβεις αυτά που συζητάμε εδώ;

   Δεν καταλαβαίνεις Χριστό!

 39. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Άσχετε Αδαή

  ➡️ Γιατί χρησιμοποίησες την φράση «δεν είναι ασφαλής» ;

  Υπάρχει δηλαδή πίστη εκτός από την ορθόδοξη που οδηγεί στην σωτηρία, αλλά δεν είναι ασφαλής;

  Ερώτηση: Υπάρχει άλλη πίστη εκτός από την ορθόδοξη (Ορθοδοξία – Ορθή πίστη) που να οδηγεί στην σωτηρία;

  Είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει. Απάντησε λοιπόν με ένα Ναι ή Όχι όπως οφείλει ένας χριστιανός ορθόδοξος (που λέει ότι έχει την ορθή πίστη) να κάνει.

   • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    Άρα ⤵️

    «Η μοναδική και αποκλειστική οδός σωτηρίας των ανθρώπων είναι η Ορθοδοξία.» (Μητροπολίτης Πειραιώς)

    • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

     Οχι εάν πούμε ότι είναι η μόνη οδός σωτηρίας, αυτό σημαίνει ότι αποκλείουμε το έλεος του Θεού,την οποιαδήποτε δράση όπως
     αναφέρει πιο πάνω ο Πατέρας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος.
     Οντως μόνο η ορθόδοξη πίστη οδηγεί στον Θεό .Αυτο όμως δεν σημαίνει ότι ο Θεός δεν μπορεί να σώσει κάποιον που δεν είναι ορθόδοξος.Εάν ήταν έτσι η σωτηρία θα ήταν θέμα γεωγραφικού προσδιορισμού.Αλλωστε όπως σημείωσες και εσύ όλοι θα κριθούμε γενικά σύμφωνα με αυτά που είχαμε την δυνατότητα να γνωρίζουμε και όχι για εκείνα που δεν είχαμε την δυνατότητα να γνωρίζουμε.Αυτό επ ουδενί δεν σημαίνει ότι γνωρίζουμε τι επιθυμεί ο Θεός.Ο Θεός ίσως επιθυμεί να μεταδοθεί πρώτα το Ορθόδοξο κήρυγμα που είναι το πραγματικό Ευαγγέλιο,σε όλο τον κόσμο.Ο Θεός ίσως αποκαλυφθεί αύριο σε αλλόπιστους και τους κάνει χριστιανούς ορθόδοξους έστω και στο πάρα πέντε.Υποθέσεις μόνο μπορούμε να κάνουμε.Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι Ο Υιός του Ανθρώπου εάν αύριο εμφανισθεί ο Αντίχριστος θα προχωρήσει στην Β παρουσία του αυτή την φορά με δόξα ως κριτής.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Είναι η ορθόδοξη πίστη η αλήθεια του Χριστού Ναι ή Όχι;

      Εδώ δεν εξετάζουμε αν ο Θεός θα σώσει τους αλλόθρησκους ή Όχι. Για τον αλλόπιστο ισχύει αυτό το οποίο αναφέρει ο Απ. Παύλος στην προς Ρωμαίους Επιστολή: «θα κριθεί βάσει του νόμου της συνειδήσεως του.»

      Απάντησε λοιπόν! Υπάρχει άλλη αλήθεια πέρα από την ορθόδοξη πίστη; Ναι ή Όχι;

      Είναι αστείο εγώ ο άπιστος να προσπαθώ να σε πείσω ότι η ορθοδοξία είναι ο μοναδικός δρόμος για την σωτηρία, και εσύ να μην το δέχεσαι. Πιστεύεις ότι υπάρχει κάποια άλλη πίστη που να είναι και αυτή η αλήθεια του Θεού;

      Μίλα καθαρά για να καταλάβει και ο απροσάρμοστος που σου έκανε την ερώτηση. Αλλά τι λέω τώρα; Να μιλήσεις εσύ καθαρά; Από τότε που σε δάγκωσε ένας Μεγαλόσαυρος χάνεις λάδια.

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Δεν μπορώ να σε βοηθήσω να καταλάβεις αφου εσύ δεν το επιθυμείς.Φυσικά η ορθόδοξη πίστη είναι η αλήθεια του
      Κυρίου.

 40. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Άσχετε Αδαή

  χρησιμοποίησες ένα σωρό εδάφια από τους ψαλμούς για να αποδείξεις ότι η «γενεά» στο Ματθαίο 24:34 είναι η «γενεά» των απίστων.

  Ομοίως και η εκκλησία σου χρησιμοποίησε άλλα τόσα εδάφια για να αποδείξει το αντίθετο.

  Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος με το μυαλό στο κεφάλι του τι συμβαίνει με την πάρτη σας;

  «Ο γιατρός βλέπει τον άνθρωπο σε όλη του την αδυναμία· ο δικηγόρος σε όλη του την κακία· και ο θεολόγος σε όλη του τη βλακεία.» Άρθουρ Σοπενχάουερ.

  Βάλτε τώρα με το μυαλό σας εγώ που είμαι γιατρός και θεολόγος δυο σε ένα (σαν τα σαμπουάν) πως σας βλέπω.

 41. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Εχεις δίκιο κάπου Γιατρέ ,Εκ παραδρομής παραπάνω ανάφερα το εδάφιο 24.34 αντί του 23.36.Θεώρησα ότι θα το καταλάβαινες.Αλλά από την απάντηση σου
  φάνηκε ότι δεν το κατάλαβες .
  Το εδάφιο 24,34 εκπληρώνει τον ψαλμό 23,6 «Αυτή η γενεά εκείνων που ζητούν τον Κύριον» .», γενεά των χριστιανών δεν θα παρέλθει μέχρι να γίνουν όλα αυτά.
  Ποιά θα είναι όλα αυτά?Ολα αυτά που προκάλεσαν οι άπιστοι στην ανθρωπότητα.
  Η ιστορία της ανθρωπότητας.Από το Μίσος, την Ανομία,τους Πόλεμους,την Θλίψη,τις καταστροφές,τους ψευδοπροφήτες,τους ψευδόχριστους,μέχρι τον ερχομό του Αντίχριστου.
  Η προλεγόμενη καταδίκη των απίστων.συμφωνα με το εδάφιο του κατα Ματθαίον 23,36.
  Οι εκλεκτοί του Θεού που διατήρησαν την πίστη ,νίκησαν στον πόλεμο τον πνευματικό.Με τον ερχομό του Υιού του Ανθρώπου ως Κριτή αυτή την φορά για την ανθρωπότητα,στο τέλος της ιστορίας,θα απολαύσουν πλήρως τα αγαθά του κόπο τους.Είναι λοιπόν μια υπόσχεση ΝΙΚΗΣ απο τον Κύριο στους πιστούς!
  Ματθ. 24,34 ἀμὴν λέγω ὑμῖν, οὐ μὴ παρέλθῃ ἡ γενεὰ αὕτη ἕως ἂν πάντα ταῦτα γένηται.

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Ρωτάς ποια είναι όλα αυτά;

   Όλα αυτά που τους υποσχέθηκε ότι θα συμβούν στην γενιά τους μαζί και η δευτέρα παρουσία. (Ματθαίος 24: 1-34) Άνοιξε τα στραβά σου!

   Χριστός 📣 «Εγώ είμαι η ρίζα και το ΓΕΝΟΣ του Δαβίδ»
   Αν ο Χριστός εννοούσε το «γένος»των χριστιανών στον Ματθαίο 24:34 θα διαβάζαμε «γένος».

   Όπως άλλωστε επισημαίνουν δεκάδες μελετητές και όχι άσχετοι σαν και σένα.

   Να, κάπως έτσι: «Σας διαβεβαιώνω, ότι δεν θα εξαφανιστεί το γένος των δούλων μου, ως ότου γίνουν όλα όσα σας προείπα .»

   • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

    Πότε θα το καταλάβεις?
    Το γένος σαν έννοια δεν μπορεί να αλλάξει.
    Η γενεά αλλάζει.
    Εάν ανήκεις στην απιστη γενεά μπορείς να γίνεις πιστός
    και να ανήκεις μετά στη γενεά των πιστών και το ανάποδο.
    Εχεις την δυνατότητα.Στο γένος δεν έχεις δυνατότητα.
    Δεν μπορεί από Ελληνας να γίνει κινέζος.

    • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Εσύ δεν έχεις καταλάβει ότι αν ο Χριστός εννοούσε «γένος» (Ματθαίος 24:24) Θα διαβάζαμε «γένος».

     Στην Παλαιά Διαθήκη η «γενεά» είναι πολυσήμαντη καλύπτοντας και την έννοια του «γένους» που δεν αποδίδεται με αυτή την μορφή.

     Στην Καινή Διαθήκη η λέξη «γενεά» δεν καλύπτει πλέον την έννοια του «γένους» διότι η λέξη «γένος» χρησιμοποιείται ξεχωριστά και με αυτή τη μορφή.

     Χριστός 📣 «Εγώ είμαι η ρίζα και το ΓΕΝΟΣ του Δαβίδ»

     Όπως άλλωστε επισημαίνουν δεκάδες μελετητές και όχι άσχετοι σαν και σένα.

     Ουδέν αντεπιχείρημα!

 42. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Άσχετε Αδαή

  ➡️ ο Χριστός υποσχέθηκε ότι η δευτέρα παρουσία θα λάμβανε χώρα στην γενιά των μαθητών του. (Ματθαίος 24:34)

  ➡️ Ο πλαστογράφος της Β Πέτρου επιστολής, δηλώνει ότι ο Χριστός ανέβαλε την παρουσία του, με σημείο αναφοράς την «μακροθυμία» και όχι τις «υποσχέσεις» του.

  Να το δούμε για να κάνουμε κέφι ⤵️
  «Το δε γεγονός, ότι ο Κυριος αναβάλλει να έλθη ένεκα της μεγάλης αυτού μακροθυμίας..» (Β Πε. 3:15 Μετάφραση Κολιτσάρα.)

  Προφανώς ο πλαστογράφος δεν είχε κατανοήσει την έννοια της «γενεάς».

  Άρε μαστίγωμα που σας χρειάζεται!

 43. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Ματθ. 24,34 Σας διαβεβαιώνω, η γενεά των χριστιανών θα υπάρχει για πάντα μέχρι το τέλος της ιστορίας,έως ότου γίνουν όλα όσα σας προείπα.
  Ματθ. 24,35 Ο ουρανός και η γη θα παρέλθουν, οι λόγοι μου όμως δεν θα παρέλθουν, αλλά θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου.
  Ματθ. 24,36 Ως προς δε την ημέραν εκείνην και την ώραν της δευτέρας παρουσίας και της μεγάλης κρίσεως κανείς δεν γνωρίζει τόποτε, ούτε οι άγγελοι των ουρανών, ει μη μόνον ο Πατήρ.
  Ποιά όμως θα είναι αυτή η ημέρα?
  Ψαλ. 36,12 Με μίσος εις την καρδίαν θα παρατηρήση ο αμαρτωλός τον δίκαιον και θα τρίξη με μανίαν τους οδόντας του εναντίον αυτού.
  Ψαλ. 36,13 Ο Κυριος όμως θα ΓΕΛΑΣΗ εις βάρος του αμαρτωλού, διότι προβλέπει, ότι θα έλθη η ΗΜΕΡΑ της τιμωρίας του και του αφανισμού του.
  Η ημέρα του Κυρίου δεν έχει χρονικό προσδιορισμό ούτε λοιπόν στους Ψαλμούς
  αλλά τροπικό.Είναι η ημέρα τιμωρίας του αμαρτωλού.
  Δύναται άνθρωπος να την γνωρίζει?
  »Ψαλ. 89,4 Χιλια έτη της ζωής μας, δια σε τον προαιώνιον Θεόν είναι μία ημέρα, ωσάν η χθεσινή, η οποία επέρασε. Μάλλον δε σαν ένα τετράωρον νυκτερινής φρουράς.
  Ψαλ. 89,5 Η εξουδενωμένη όμως από τας αθλιότητας και τας αμαρτίας ζωή των ανθρώπων, ολίγα μόνον έτη διαρκεί είναι ωσάν την χλόην, η οποία βλαστάνει το πρωϊ και ταχέως παρέρχεται.»
  Μόνο ο Θεός που ορίζει την ημέρα γνωρίζει και την ημέρα της τιμωρίας και όχι ο άνθρωπος που η ζωή του είναι μια κουτσουλιά στον χρόνο.
  Ποιός θα νικήσει τους εχθρούς του Θεού,ο Πατέρας,ο Υιός του Ανθρώπου.η
  το Αγιο Πνεύμα?
  Ψαλ. 109,5 Ο Κυριος, ο συμπαραστάτης και βοηθός σου εκ δεξιών σου, θα συντρίψη κατά την ημέραν της οργής του τους βασιλείς της γης, που θα πάρουν εχθρικήν στάσιν απέναντί σου.
  Ο Υιός του Ανθρώπου!
  Ψαλ. 7,12 Ο Θεός είναι κριτής δίκαιος και ισχυρός και μακρόθυμος και δεν επιφέρει την οργήν του με καθημερινάς ποινάς και τιμωρίας εναντίον των αμαρτωλών ανθρώπων.
  Ψαλ. 85,15 Συ όμως, Κυριε και Θεέ μου, είσαι ευσπλαγχνικός, ελεήμων, μακρόθυμος, πολυέλεος και αληθινός πάντοτε εις όσα λέγεις.
  Ψαλ. 102,8 Ο Κυριος είναι οικτίρμων και ελεήμων, μακρόθυμος και γεμάτος από ελέη.
  Ψαλ. 144,8 Οικτίρμων και εύσπλαγχνος είναι ο Κυριος, μακρόθυμος και πολυέλεος.
  Η μακροθυμία του Θεού δεσπόζει στους Ψαλμούς και όχι βέβαια
  στην φαντασία κατ εσενα, του Απόστολου Πέτρου…
  Αλλωστε περισσότερο ομίλησε για την μακροθυμία του Θεού ο Απόστολος Παύλος
  παρά ο Απόστολος Πέτρος.

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Ρωτάς ποια είναι εκείνη η ημέρα;

   Αφού βρε χαζούλη το ξεκαθαρίζει ο φίλος σου ο Κολιτσάρας του οποίου παρέθεσες την ερμηνεία.

   ➡️ «Ως προς δε την ημέραν εκείνην και την ώραν της δευτέρας παρουσίας …»

   Η ημέρα αυτή είναι η δευτέρα παρουσία ,την οποία υποσχέθηκε ότι θα λάβει χώρα στην γενιά των μαθητών του και όχι μετά από χιλιάδες χρόνια.

   Μάλιστα ως διαβεβαίωση χρησιμοποίησε τον ουρανό και την Γη που είναι μια σταθερά στα μάτια των ανθρώπων, και έβαλε πάνω από αυτήν τον λόγο του.

   Από διαβεβαιώσεις άλλο τίποτα! Θα θα θα …

 44. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Ο Απόστολος Πέτρος ομίλησαν όπως και ο Απόστολος Παύλος για την μακροθυμία
  του Θεού διότι έίχε γεμίσει ο τόπος με ψευδοπροφήτες που έλεγαν στον
  κόσμο ότι Ο Ιησούς Χριστός έρχεται.Μάλιστα έκαναν τόσο καλή δουλειά που έπεισαν τους Θεσσαλονικείς να πάψουν να εργάζονται!
  Εάν διαβάσει οποιοσδήποτε αντικειμενικά ,την Β επιστολή Παύλου πρός Θεσσαλονικείς και την Β Πέτρου θα διαπιστώσει του λόγου το αληθές.
  Η Επιστολή του Παύλου βέβαια προηγήθηκε του Πέτρου,,,,για όσους
  βγάζουν λάθος συμπεράσματα…..

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Οι πρώτοι χριστιανοί μέσω του πνεύματος που ενεργούσε μέσα τους (δίνοντας τους χαρίσματα λόγου), κήρυτταν σε όλο τον κόσμο την επικείμενη δευτέρα έλευση του Χριστού.

   ➡️ (Ρωμαίους 13: 11-14, 1 Κορινθίους 7: 25-3, 15: 51-52, 7:29, 1 Θεσσαλονικείς 5:23, Εβραίους 10: 36-37, Ιάκωβος 5: 7-8, 5:9, Πράξεις 2: 15-2)

   Ένα μικρο παράδειγμα για να κάνουμε κέφι ⤵️

   Ο απόστολος Ιάκωβος προκάλεσε τους αναγνώστες του να είναι υπομονετικοί επειδή ο ερχομός του Χριστού Ιησού ήταν κοντά. Αυτή η παρόρμηση δεν θα είχε νόημα σε αυτούς τους Χριστιανούς του πρώτου αιώνα, αν ο ερχομός του Χριστού επρόκειτο να έρθει χιλιάδες χρόνια στο μέλλον.

   Ιάκωβος 5: 7-8: «Να είστε υπομονετικοί λοιπόν, αδελφοί, έως της παρουσίας του Κυρίου. Ιδού, ο γεωργός περιμένει τον πολύτιμον καρπόν της γης και μακροθυμεί δι’ αυτόν, εωσού λάβη βροχήν πρώϊμον και όψιμον· μακροθυμήσατε και σεις, στηρίξατε τας καρδίας σας, διότι η παρουσία του Κυρίου επλησίασε.»

   Ιάκωβος 5:9: « Μη στενάζετε κατ’ αλλήλων, αδελφοί, διά να μη κατακριθήτε· ιδού, ο κριτής ίσταται έμπροσθεν των θυρών.»

   Ο όρος «θύρα» χρησιμοποιείται μεταφορικά εδώ. Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί τον όρο για να τονίσει την επικείμενη προσέγγιση του Κριτή χριστού.

   Ώρε γλέντια!

   Προφανώς το Άγιο Πνεύμα που ενεργούσε μέσα τους δεν γνώριζε την έννοια της «γενεάς». Τι θες να μας πεις Άσχετε ότι εξαπατήθηκε κι αυτό;

   Το θράσος αυτού του Αγύρτη πλαστογράφου δεν έχει προηγούμενο. Δεκαετίες πριν η πίστη των χριστιανών ήταν προσκείμενη με την υπόσχεση του Χριστού ότι η δευτέρα παρουσία θα λάμβανε χώρα στις μέρες τους.

   Και δεν φτάνει που η υπόσχεση του Χριστού αποδείχτηκε τζίφος, αλλά ο Αγύρτης πλαστογράφος τους χαρακτήρισε κι από πάνω εμπαίκτες. Και κερατάδες και δαρμένοι!

   Ξέρεις τι κάνει Άσχετε Αδαή τώρα ο Θεός;
   Γελάει με τα χάλια σου!

 45. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Γιατί οι ψαλμοί είναι το ερμηνευτικό λεξικό του Θείου Λόγου?
  Η Καινή Διαθήκη χρησιμοποιεί 283 παραπομπές από την Παλαιά Διαθήκη. Οι 116 αναφορές είναι από τους Ψαλμούς.
  116 ψαλμοί από τους 150 έχουν τίτλο.
  116 ψαλμοί αποδίδονται σε συγγραφέα, οι υπόλοιποι 35 είναι ανώνυμοι.
  Το βιβλίο των Ψαλμών είναι το μεγαλύτερο βιβλίο της Αγίας Γραφής (150+1 κεφάλαια, 2461 εδάφια) όταν το αμέσως μετά μεγαλύτερο βιβίο είναι ο προφήτης
  Ιερεμίας με 52 κεφάλαια και 1364 χωρία.
  Ο Ιησούς αγαπούσε τους ψαλμούς. Ο 31ος ψαλμός ήταν από τους αγαπημένους Του. Τα ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ λόγια Του ήταν παρμένα από αυτόν. Στην επίγεια διακονία Του χρησιμοποίησε αποσπάσματα τους: Ματθαίος 27,46 (Ψαλμός 22,1), Λουκάς 23,46 (Ψαλμός 31,5). Ανέφερε δε, ότι ΠΟΛΛΟΙ ψαλμοί γράφτηκαν γι’ Αυτόν (Λουκάς 24,44).
  Κρίνοντας από τις παραθέσεις πολλών ψαλμικών χωρίων στην Καινή Διαθήκη και τα κείμενα εκείνα που το λεκτικό τους έχει ψαλμικό ύφος, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι Ψαλμοί, σε σύγκριση με τα άλλα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης, άσκησαν τη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ στους συγγραφείς του Ευαγγελίου. Με ψαλμικά χωρία οι συγγραφείς της Καινής Διαθήκης περιγράφουν τη ζωή, το χαρακτήρα και το έργο του Μεσσία και με ψαλμικά κείμενα εκφράζουν την προσδοκία της πλήρωσης της επαγγελίας, σε χρόνους πέρα από τον ιστορικό ορίζοντα των ποιητών. Χωρία, όπως «υιός μου εί συ, εγώ σήμερον γεγένηκά σε», «Θεέ μου Θεέ μου, ίνα τί με εγκατέλιπες», «κάθου εκ δεξιών μου έως αν θώ τους εχθρούς σου υποπόδιον των ποδών σου», εφαρμόζονται μεταξύ άλλων στο Χριστό, για να δείξουν το μεσσιανικό χαρακτήρα του.
  Να λοιπόν γιατί υπάρχουν μελετητές της Αγίας Γραφής που είναι της πλάκας.
  Πως θα ερμηνεύσουν την γενεάν ταύτην εάν δεν μελετήσουν τους ψαλμούς?
  Πως θα ερμηνεύσουν την γενεά αυτή εάν δεν μελετήσουν τους ψαλμούς?

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Γράφεις:

   ➡️ «Τα ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ λόγια Του ήταν παρμένα από αυτόν.» (Από τον ψαλμό)

   Παραθέτω τα τελευταία λόγια του Χριστού ⤵️
   «Εγώ είμαι η ρίζα και το ΓΕΝΟΣ του Δαβίδ…»

   Βλέπεις να χρησιμοποιεί την «γενεά» για να αποδώσει την έννοια του «γένους» όπως στην Παλαιά Διαθήκη;

   Δεν σας πέφτει κανένας λόγος για ερμηνεία επί του θέματος αυτού.
   ➡️ Οι συγγραφείς της Καινής Διαθήκης δεν χρησιμοποιούν την «γενεά» για να αποδώσουν την έννοια του «γένους» όπως οι συγγραφείς της Παλαιάς Διαθήκης.

   Ουδέν αντεπιχείρημα! Απλά σπαταλάς τον χρόνο σου με ανοησίες, που προκαλούν το γέλιο στους αναγνώστες του Κατοχικά και στον Θεό που επίσης διαβάζει Κατοχικά, για να ξεχαστεί λιγάκι από τις σκοτούρες που του προκαλούν άνθρωποι του είδους σου. Ή μάλλον του γένους σου. Του γένους των Η…..ν. Πρόσθεσε εσύ τα γράμματα.

   • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

    Κατέρευσε η χρόνια απάτη,δεν υπάρχει γενεά στην Παλαιά Διαθήκη
    που να εκπληρώνει το »Κατά Ματθαίον 24,34 ἀμὴν λέγω ὑμῖν, οὐ μὴ παρέλθῃ ἡ γενεὰ αὕτη ἕως ἂν πάντα ταῦτα γένηται παρά μόνο » αὕτη ἡ γενεὰ ζητούντων τὸν Κύριον» στον ψάλμό 23,6.
    Ψαλ. 11,8 σύ, Κύριε, φυλάξαις ἡμᾶς καὶ διατηρήσαις ἡμᾶς ἀπὸ τῆς γενεᾶς ταύτης καὶ εἰς τὸν αἰῶνα.
    Ψαλ. 11,9 Τριγύρω μας περιπατούν οι ασεβείς με δολιότητα. Συ όμως δεν αδιαφορείς δια τους υιούς των ανθρώπων. Οσον είναι το ύψος της δόξης σου, τόση είναι και η μεγάλη φροντίς και προσοχή σου δι’ αυτούς.
    Ψαλ. 13,5 Εκυριεύθησαν όμως από ΠΑΝΙΚΟ και ΔΕΙΛΙΑΝ εκεί, όπου δεν υπήρχε τίποτε το φοβερόν. Και τούτο, διότι ο Κυριος μόνον εις την γενεάν των ΔΙΚΑΙΩΝ ειναι ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ και όχι στους αμαρτωλούς.
    Ψαλ. 17,51 μεγαλύνων τὰς σωτηρίας τοῦ βασιλέως αὐτοῦ, καὶ ποιῶν ἔλεος τῷ Χριστῷ αὐτοῦ, τῷ Δαυΐδ, καὶ τῷ σπέρματι αὐτοῦ ἕως αἰῶνος.
    Ψαλ. 101,19 Ας καταγραφή αυτή η προφητεία και η προσεχής εκπλήρωσίς της, δια να γνωσθή εις την γενεάν που πρόκειται να γεννηθή, ώστε ο λαός, που πρόκειται να δημιουργηθή, να υμνήση τον Κυριον.

    • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Το μόνο που κατέρρευσε είναι το μυαλό σου. Αυτά που γράφεις δεν βγάζουν κανένα νόημα. Δεν πας να σε κοιτάξει κάνας ψυχίατρος; Σίγουρα έχει λασκάρει η βίδα.

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Ειναι πολυ συγκεκριμένη η περιγραφή »αυτη γενεα»,
      στο 24,34.Βρες στην Π.Δ εδάφιο που να περιέχει
      αυτές τις λέξεις.
      Με 1 φορά και αυτή για δαιμόνια δεν μπορεί
      να σταθεί η λέξη γένος στα 4 Ευαγγέλια
      ως απαραίτητη για δεύτερη φορά απο κανέναν ειδικό η μη
      για να περιγράψει όλες τις γενεές των χριστιανών.
      Αλλωστε η αντίστοιχη εβραική λέξη γενεά εμπεριέχει
      και τον κύκλο,την επανάληψη στην σημασία της που η αντίστοιχη εβραική λέξη γένος δεν τον περίεχει.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Έχεις μια τάση να απομονώνεις εδάφια και βιβλία όπως κάνει και ο κάθε απατεώνας προκειμένου να στηρίξει την κακοδοξία του. Δεν είναι τυχαίο που έχετε γίνει 2.000 κομμάτια με ένα βιβλίο πίστης. Η ανθρώπινη βλακεία σε όλο της το μεγαλείο.

      Οι συγγραφείς της Καινής Διαθήκης αποδίδουν την λέξη «γένος» με αυτή την μορφή, σε αντίθεση με τους συγγραφείς της Παλαιάς Διαθήκης που χρησιμοποιούν την «γενεά».

      Και Ναι! Ο Χριστός χρησιμοποίησε δυο φορές την λέξη «γένος» πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αν εννοούσε το «γένος» στον Ματθαίο 24:34 θα διαβάζαμε γένος.

      Να, κάπως έτσι: «Σας διαβεβαιώνω, ότι δεν θα εξαφανιστεί το γένος των δούλων μου, ως ότου γίνουν όλα όσα σας προείπα .»

      Με έχουν πιάσει τα γέλια. Και γαμώ τις προφητείες! Έχετε ρίξει τόσο πολύ το επίπεδο, ώστε οι ερμηνείες σας προσβάλλουν τον ίδιο τον Θεό σας.

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Η αλήθεια είναι μπροστά στα μάτια σου αλλά δεν βλέπεις.
      Η αύτη Γενεά των πιστών υπάρχει 2.000 μετά όπως και των απίστων ταύτην γενεά βέβαια..
      Η Παναγία συνεχίζει να μακαρίζεται από ολες τις γενεές…
      Ο ουρανός και η γη θα παρέλθουν, οι λόγοι του Κυρίου όμως δεν παρήλθαν και συνεχίζουν..
      Δηλαδή πιο καλά γνωρίζουν μελετητές της φάπας
      και όχι ο Αγιος Χρυσόστομος που ήταν πολύ πιο κοντά
      στην εποχή του Xριστού,την σημασία της γενεάς?
      Είναι πιο άμεμπτοι μήπως σήμερα?
      Η πιο λογικοί?Τι σόι σωτηρία είναι αυτή σε μιά γενιά?
      Οποιος προλάβει τον Κύριο ειδε?Η αποστασία?
      Σε μια γενιά μόνο δεν δύναται να υπάρχει πίστη.
      Η Αποστασία προυποθέτει απαραίτητα πρώτα πλειοψηφία
      στην πίστη για να έρθει μετά….

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Και ποιος σου είπε ότι η φράση «γενεά αύτη» στον Ματθαίο 24:34 σημαίνει το «γένος»;

      ➡️ Δεν απέδειξες την «αλήθεια» του ισχυρισμού σου.

      Για την Παναγία που την μακαρίζουν οι Χριστιανοί τα είπαμε παραπάνω. Νόμιζες ότι βρήκες το καρα-επιχείρημα, αλλά ο Δόκτορας της αλήθειας σε έβαλε στην θέση σου. Έλιωσα στο γέλιο!

      Σχετικά με την διαβεβαίωση του Χριστού στο 24:35 αυτό που έχω να πω είναι ότι γελοιοποιήθηκες. Καλά θα κάνεις να ξεχάσεις το 24:35 εδάφιο.

      Υποστηρίζεις ότι ο Χρυσόστομος ήταν πιο κοντά στην εποχή του Χριστού και συνεπώς ήξερε καλύτερα από τους σύγχρονους μελετητές τι σημαίνει η «γενεά».

      Εγώ όμως σου έχω κάτι καλύτερο. Τους αποστόλους!
      Θα τους πάρω αμπάριζα και θα σου αποδείξω ότι δια του πνεύματος, κήρυξαν σε όλο τον κόσμο την επικείμενη προς αυτούς δευτέρα έλευση. Θα σου αποδείξω την πίστη τους που ήταν προσκείμενη στην υπόσχεση του Χριστού και όχι στις αλκοολικές φαντασιώσεις σου.

      Στο παραπάνω σχόλιο μου για τον Ιάκωβο δεν είπες τίποτα. Αλλά τι να πεις; Μούγκα στη στρούγκα.

      Και τέλος, προσπαθείς να υπονομεύσεις την ξεκάθαρη υπόσχεση / προφητεία του Χριστού στον Ματθαίο 24:34 αντιπαραθέτοντας ένα άλλο προφητικό «σημείο».

      Όσο πάει και μοιάζεις του διαόλου.

 46. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Β Θεσ. 2,1 Σας παρακαλούμεν δε, αδελφοί, ως προς την Δευτέραν Παρουσίαν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και της συγκεντρώσεως ημών πλησίον του,
  Β Θεσ. 2,2 να μη συναρπασθήτε ταχέως και σαλευθήτε από την λογικήν και αντικειμενικήν σκέψιν του νου σας ούτε να ταράσσεσθε και ανησυχήτε ούτε από προφητικόν τάχα χάρισμα του πνεύματος, ούτε από λόγον ούτε από επιστολήν, δια τα οποία θα προσπαθήσουν να σας πείσουν, ότι τάχα προέρχονται από ημάς και δια των οποίων σας ειδοποιούμεν ΤΑΧΑ ημείς, ότι έχει φθάσει η ημέρα του Χριστού.
  Θεσ. 2,3 Λαβετε τα μέτρα σας να μη σας εξαπατήση κανείς κατά κανένα τρόπον· διότι η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου δεν θα έλθη, εάν προηγουμένως δεν έλθη η αποσκίρτησις πολλών από την πίστιν, συνέπεια της σκληρύνσεώς των εξ αιτίας των αμαρτιών των και δεν φανερωθή ο άνθρωπος, ο κατ’ εξοχήν αμαρτωλός και υποκινητής προς κάθε αμαρτίαν, ο υιός της απωλείας.
  Β Θεσ. 2,5 Δεν ενθυμείσθε, ότι σας τα έλεγα αυτά, όταν άκομα ήμουν μεταξύ σας;
  Β Θεσ. 3,10 Διότι, και όταν ήμεθα μεταξύ σας, αυτήν την εντολήν και νουθεσίαν σας εδίδαμεν, ότι, εάν κανείς δεν θέλη να εργάζεται, δεν πρέπει ούτε και να τρώγη.
  Β Θεσ. 3,11 Σας υπενθυμίζομεν πάλιν αυτήν την εντολήν, διότι ακούομεν, ότι μερικοί φέρονται μεταξύ σας κατά τρόπον άτακτον, ότι δε κάμνουν ΚΑΜΙΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑΝ, αλλά περιεργάζονται τους άλλους και τας υποθέσεις των άλλων.
  Β Πε. 2,1 Εκτός όμως των αληθινών προφητών ανεφάνησαν και ψευδοπροφήται στον ιουδαϊκόν λαόν, όπως άλλωστε και μεταξύ σας θα παρουσιασθούν ψευδοδιδάσκαλοι, οι οποίοι με πολλήν επιτηδειότητα και πανουργίαν θα προσπαθήσουν να εισαγάγουν και διαδώσουν ολεθρίας αιρέσεις. Θα αρνούνται δε και θα παραμερίζουν αυτόν τον Κυριον και Δεσπότην, που τους εξηγόρασεν από την αιωνίαν καταδίκην με το αίμα του, και θα επισύρουν εναντίον του εαυτού των ταχείαν καταστροφήν.
  Β Πε. 2,3 Και οι ψευδοδιδάσκαλοι αυτοί, σαν απατεώνες και δόλιοι έμποροι, δια να επιτύχουν εις βάρος σας αισχρά κέρδη, θα σας εκμεταλλευθούν με ψευδείς διδασκαλίας, τας οποίας θα συλλαμβάνη και θα πλάθη η νοσηρά των διάνοια. Εναντίον αυτών η καταδίκη δεν θα βραδύνη, όπως και εις την παλαιάν εποχήν δεν εβράδυνε εναντίον άλλων ομοίων των.
  Β Πε. 3,17 Σεις λοιπόν, αγαπητοί, γνωρίζοντες αυτά εκ των προτέρων, να λαμβάνετε τα μέτρα σας και να προφυλάσσεσθε, δια να μη συναρπασθήτε από την πλάνην των ασεβών ψευδοδιδασκάλων και εκπέσετε από το ακλόνητον στήριγμά σας, από την χριστιανικήν αλήθειαν.

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Γιατί δεν τα γράφεις όλα; Πως θα καταλάβεις αν διαβάζεις τα μισά;

   1 Θεσσαλονικείς 5:23: «Αυτός δε ο Θεός της ειρήνης είθε να σας αγιάση ολοκλήρως, και να διατηρηθή ολόκληρον το πνεύμά σας και η ψυχή και το ΣΩΜΑ αμέμπτως εν τη παρουσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.»

   Ο Παύλος συνεχίζει να δείχνει το πρώτο αιώνα στο πλαίσιο των ζητημάτων στα οποία απευθύνεται, λέγοντας στους Θεσσαλονικείς όχι μόνο ότι έχουν το πνεύμα και την ψυχή τους, αλλά και ότι το σώμα τους θα κρατηθεί άψογο στην επιστροφή του Χριστού. Αν η επιστροφή του Χριστού επρόκειτο να είναι χιλιάδες χρόνια στο μέλλον, η φράση να κρατηθεί το σώμα τους απρόσβλητο κατά την επιστροφή Του δεν θα είχε νόημα. Εκεί τα σώματα τα θα είχαν φθαρεί εδώ και καιρό.

   ➡️ Κάτι δεν κατάλαβες καλά.

   Στην επιστολή του προς τη Θεσσαλονίκη, ο Παύλος βλέπει την επιστροφή του Χριστού στο πλαίσιο μιας κρίσης που σύντομα θα έρθει.

   1 Θεσσαλονικείς 1: 8-10: «και να προσμένητε τον Υιόν αυτού εκ των ουρανών, τον οποίον ανέστησεν εκ νεκρών, τον Ιησούν, όστις ελευθερόνει ημάς από της μελλούσης οργής. »

   1 Θεσσαλονικείς 2: 19-20: «Διότι τις η ελπίς ημών ή η χαρά ή ο στέφανος της καυχήσεως; ή ουχί και σεις έμπροσθεν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εν τη παρουσία αυτού; »

   Η δήλωση του Παύλου για το δόξα στους αδελφούς της Θεσσαλονίκης με την παρουσία του Κυρίου Ιησού όταν έρχεται, είναι μια δήλωση Πίστης ότι ο Ιησούς θα έρθει στο χρόνο ζωής των ατόμων που αντιμετωπίζονται.

   • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

    Δηλαδή τι θέλεις να πείς οτι οι Θεσσαλονικείς την εποχή του Αποστόλου Παύλου δεν συνάντησαν τον Κύριο όταν πέθαναν?Περιμένουν ακόμα ?Δεν έπρεπε δηλαδή να προσέχουν το σώμα τους?Επρεπε να κολάζονται?
    Ο Αγιος Παίσιος μας λέγει:
    Η σωσμένη ψυχή, όταν ετοιμάζεται να βγει από το σώμα, από την ύλη, βλέπει τον Άγγελό της και ήρεμα αποχωρίζεται από το σώμα. Την 40ή ημέρα ο Άγγελος την παρουσιάζει στον KYΡΙΟ…/////
    Αυτή είναι η πρώτη Ανάσταση ….
    20-6 Μακάριος και άγιος εκείνος που έχει
    μέρος στην ανάσταση την πρώτη· πάνω σ’
    αυτούς ο δεύτερος θάνατος (η αιώνια καταδίκη)
    δεν έχει εξουσία, αλλά θα είναι ιερείς του Θεού
    και του Χριστού και θα βασιλέψουν μαζί του ,
    (δηλ. θα δοξασθούν μαζί Του, μέχρι
    περίπου την 2α Παρουσία, ή πιο συγκεκριμένα
    μέχρι να κυβερνήσει τον κόσμο ο Αντίχριστος).

    • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Δεν εξέφρασα την άποψη μου (όπως κάνεις εσύ και μας ζαλίζεις με τις αλκοολικές φαντασιώσεις σου) αλλά άφησα τον Απόστολο Παύλο να σου ρίξει μερικές σφαλιάρες, μήπως και συνέλθεις από το πνευματικό κώμα που βασανίζει την ψυχή σου.

     Πως πάει η κοπτοραπτική;
     Το σίγουρο είναι ότι θα φας το κεφάλι σου όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε άρθρο.

 47. ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ says:

  Καλησπερα,Χριστος Ανεστη.η Ορθοδοξια ειναι Η ΜΟΝΗ ΠΙΣΤΗ που οδηγει στην αληθεια.ο Χριστος ειπε »ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΟΔΟΣ Κ Η ΑΛΗΘΕΙΑ».καθε αλλη πιστη(εννοειτε οτι δεν πιανω Μωαμεθανισμο,ινδουισμο κτλ),καθε αλλη αιρεση οδηγει σε Χριστο-ειδωλο.οποτε δεν οδηγει στην αληθεια.η Γραφη μιλαει για αιρεσεις απωλειας,οχι για αιρεσεις μη ασφαλεις.αιρεσεις απωλειας κ οπως ξαναεγραψα η Γραφη δεν χαρακτηριζεται για ψευτοευγενειες.μια ειναι η οδος προς την αληθεια ειδαλλως ο Χριστος δεν θα εδινε κ τα Μυστηρια κ δεν θα εφτιαχνε την Εκκλησια Του.θα ελεγε απλα »μαγκες να ειστε καλοι ανθρωποι» κ θα εδινε 2-3 συμβουλες κ τερμα.οχι,εφτιαξε κιβωτο σωτηριας κ την καθορισε

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      «Η μοναδική και αποκλειστική οδός σωτηρίας των ανθρώπων είναι η Ορθοδοξία.» (Μητροπολίτης Πειραιώς)

      😀

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Γιδοβοσκέ τα λέει καλά ο Μητροπολίτης Πειραιώς;

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Άσχετε Αδαή

      «η Ορθοδοξια ειναι Η ΜΟΝΗ ΠΙΣΤΗ που οδηγει στην αληθεια.» (Γιδοβοσκός)

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Η Μοναδική πίστη σίγουρα ναι .
      Ο Πνευματικός που είχα την ευλογία να γνωρίσω,
      αφου μας είπε ότι η Ορθοδοξία είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος
      που οδηγεί στον Θεό στην συνέχεια αναφέρθηκε
      στα φτωχά παιδιά της Αφρικής που δεν αξιώθηκαν
      να γνωρίσουν Τον Χριστό διότι πέθαναν πρόωρα από την πείνα.
      Αυτά είπε θα πάνε στον Παράδεισο και σε ζηλευτή θέση.
      Εάν πιστεύουμε ότι η αποκλειστική οδός είναι η Ορθοδοξία
      είναι σαν να τα πετάμε στον δρόμο και ανήκουν στον έκπτωτο Αγγελο!
      Το έπιασες?

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Τι είναι ορθοδοξία; Παραθέτω από την εκκλησία σου ⤵️
      «Ορθοδοξία στην κυριολεξία σημαίνει ορθή δόξα, ορθή πίστη.»

      Εφόσον λοιπόν δεν υπάρχει άλλη ορθή πίστη πέρα από την ορθοδοξία δέξου αυτό ⤵️

      «Η μοναδική και αποκλειστική οδός σωτηρίας των ανθρώπων είναι η Ορθοδοξία.» (Μητροπολίτης Πειραιώς)

      Η αποκλειστική πίστη που οδηγεί στην σωτηρία είναι η ορθοδοξία. Πες το αιρετικέ Άσχετε Αδαή.

      Το επιχείρημα σου με τα παιδάκια είναι άσχετο όπως άλλωστε άσχετος είσαι κι εσύ.

 48. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Ερώτηση ξενοι μελετητές της Κ.Δ γνωρίζουν καλύτερα ελληνικά απο εμάς
  Τους Ελληνες?Ευτυχώς όχι!
  Ενα ευαγγελιο γράφτηκε πρώτο στα αραμαικά και αυτό δεν υπάρχει
  για να το διαβάσουν.Ολοι διαβαζουν στα ελληνικά τα ευαγγέλια….

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Βλέπω ότι σε ενοχλούν τα συμπεράσματα των μελετητών ε;
   Εσείς δεν επικαλείστε τα συμπεράσματα των μελετητών; Όπου σας συμφέρει; Πάντως επειδή το`φερε η κουβέντα, αυτοί γνωρίζουν καλύτερα Ελληνικά από `σένα. Κόβω τον λαιμό του Γιδοβοσκού.

 49. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Ο Σπόρος και πάλι ο σπόρος που θαφτηκε,το προζύμι και ο καρπός τι έγιναν?
  Ο Κύριος ομιλούσε συνέχεια για αυτά?Τα παρέσυρε η νεοποχήτικη
  αμφισβήτηση και ο μηδενισμος.Να τα σβήσουμε από το Ευαγγέλιο?
  Ο σπόρος θέλει χρόνο.Ρώτα γεωργούς.Αρκετό χρόνο…..

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Για εξήγησε μας την παραβολή. Ο Φίλος σου ο Γιδοβοσκός θέλει να δει αν γνωρίζεις τι συμβολίζει ο «σπόρος».

   Πες μας ⤵️

   ➡️ Τι συμβολίζουν οι σπόροι που σπάρθηκαν στο δρόμο και τους έφαγαν τα πουλιά;

   ➡️ Τι συμβολίζουν οι σπόροι που σπάρθηκαν σε πετρώδες έδαφος;

   κτλ …

 50. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Καλημέρα Άσχετε Αδαή, αν και καλή μέρα θα έχεις όταν εγώ τα κακαρώσω και πάψω να λέω την αλήθεια.

  Ο Παύλος μιλάει ανυπόμονα περιμένοντας την επιστροφή του Κυρίου Ιησού Χριστού. Δεν περίμενε με ανυπομονησία κάτι που πρόκειται να συμβεί χιλιάδες χρόνια στο μέλλον, αφού θα έχει περάσει πολύς καιρός. Ο Παύλος παρέχει περαιτέρω βεβαίωση για αυτό σε πρόσθετες δηλώσεις που έκανε στις επιστολές του προς αυτές τις δύο εκκλησίες. Το πλαίσιο δείχνει ότι ο Παύλος αναφέρει την αναμενόμενη επιστροφή του Χριστού.

  Ι Κορινθίους 7:29: «Αυτό που εννοώ, αδέρφια, είναι ότι ο χρόνος είναι σύντομος.»

  Φιλιππησίους 4: 5: «Αφήστε την ευγένειά σας να είναι εμφανής σε όλους. Ο Κύριος είναι κοντά.»

  Στην επιστολή του προς τους Κορινθίους, ο Παύλος γράφει από την άποψη ότι ο χρόνος είναι σύντομος. Στην 1 Κορινθίους 7, ο Παύλος εξετάζει το ζήτημα του αν θα παντρευτεί κάποιος ή όχι. Συμβουλεύει ενάντια στο γάμο, εκτός αν κάποιος πρέπει πραγματικά να το πράξει για να αποφύγει τη σεξουαλική κακή συμπεριφορά. Συμβουλεύει κατά του γάμου «εξαιτίας της παρούσας κρίσης» (1 Κορινθίους 7:26). Στη συνέχεια, λέει ότι «ο χρόνος είναι σύντομος».

  Ο Παύλος συμβουλεύει τους Κορίνθιους να διατηρήσουν το status quo και να μην προσπαθήσουν να αλλάξουν τις περιστάσεις τους από τότε που μπήκαν στην εκκλησία. Έδωσε σαφώς συμβουλές με βάση την πεποίθησή του ότι πρόκειται να έρθει η δευτέρα παρουσία στις μέρες του και ΟΧΙ μετά από 2.000 ή 3.000 χρόνια.

  • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

   Κουνήσου από την Θέση σου!Και που θα βρω άπιστο με τόσες γνώσεις
   του αντίδικου για να κάνω διάλογο για τον Θεό και τον άνθρωπο?
   Ο Θεός να σε έχει καλά!Αλλά βρίσε εμένα όσο θέλεις.Κανένα πρόβλημα.
   Οχι φιλαράκι Αγίους…Πρός Θεού.Μην το ξανακάνεις.Σε παρακαλώ!
   Ο παραλογισμός δεν είναι η καλύτερη λύση.
   Αυτά που γράφεις θα ίσχυαν έαν ζούσε σήμερα και ο Παύλος και οι Αποδέκτες του.
   Δεν ζούν εδώ μαζί μας αλλά όλοι εχουν πεθάνει και έχουν συναντήσει
   τον Δημιουργό.Η ζωή μας είναι σύντομη και είναι σοφό για κάθε χριστιανό
   να πιστεύει ότι ανα πάσα στιγμή μπορεί να έρθει ο Χριστός,να είναι σε εγρήγορση
   και το πνευμα και το σωμα του.Να μην κοιμάται.
   Εαν γνώριζε ακόμα και ο Απόστολος Παύλος και οι Απόστολοι στα σίγουρα
   ότι δεν θα ερχόνταν γρήγορα ο Κύριος είναι τέτοια η ανθρώπινη ψυχοσωματική
   ιδιοσυστασία που το ευαγγέλιο θα έφθανε μέχρι την Παλαιστίνη στα χρόνια
   τους.

   • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    Καλημέρα.
    Το ότι δεν ζουν το ξέρω, αλλά όταν ζούσαν πίστευαν και κήρυτταν ότι η δευτέρα Παρουσία θα συμβεί στην Γενιά τους και όχι μετά από χιλιάδες χρόνια.

    Ιάκωβος 5: 7-8 Ο απόστολος Ιάκωβος προκάλεσε τους αναγνώστες του να είναι υπομονετικοί επειδή ο ερχομός του Χριστού Ιησού ήταν κοντά. Αυτή η παρόρμηση δεν θα είχε νόημα σε αυτούς τους Χριστιανούς του πρώτου αιώνα, αν ο ερχομός του Χριστού επρόκειτο να έρθει χιλιάδες χρόνια στο μέλλον.

    Ο Παύλος συμβουλεύει κατά του γάμου επειδή ο χρόνος της δευτέρας παρουσίας είναι σύντομος.

    Το πλαίσιο δείχνει ότι ο Παύλος αναφέρει την αναμενόμενη επιστροφή του Χριστού στην γενιά τους και όχι μετά από χιλιάδες χρόνια.

    Θα φέρω κι άλλα παραδείγματα παρακάτω σχετικά με αυτό το θέμα.

 51. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Καλημέρα,Γράφεις συνέχεια:
  Στην Παλαιά Διαθήκη η «γενεά» είναι πολυσήμαντη καλύπτοντας και την έννοια του «γένους» που ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ με αυτή την μορφή.
  Στην Καινή Διαθήκη η λέξη «γενεά» δεν καλύπτει ΠΛΕΟΝ την έννοια του «γένους» διότι η λέξη «γένος» χρησιμοποιείται ξεχωριστά και με αυτή τη μορφή.
  Που τα είδες αυτά ?
  Για να δούμε λίγο την Π.Δ:
  Γεν. 1,11 καὶ εἶπεν ὁ Θεός· βλαστησάτω ἡ γῆ βοτάνην χόρτου σπεῖρον σπέρμα κατὰ γένος καὶ καθ᾿ ὁμοιότητα, καὶ ξύλον κάρπιμον ποιοῦν καρπόν, οὗ τὸ σπέρμα αὐτοῦ ἐν αὐτῷ κατὰ γενος ἐπὶ τῆς γῆς. καὶ ἐγένετο οὕτως.
  Γεν. 1,12 καὶ ἐξήνεγκεν ἡ γῆ βοτάνην χόρτου σπεῖρον σπέρμα κατὰ γένος καὶ καθ᾿ ὁμοιότητα, καὶ ξύλον κάρπιμον ποιοῦν καρπόν, οὗ τὸ σπέρμα αὐτοῦ ἐν αὐτῷ κατὰ γένος ἐπὶ τῆς γῆς.
  Γεν. 1,21 καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὰ κήτη τὰ μεγάλα καὶ πᾶσαν ψυχὴν ζῴων ἑρπετῶν, ἃ ἐξήγαγε τὰ ὕδατα κατὰ γένη αὐτῶν, καὶ πᾶν πετεινὸν πτερωτὸν κατὰ γένος. καὶ εἶδεν ὁ Θεός, ὅτι καλά.
  Γεν. 1,24 Καὶ εἶπεν ὁ Θεός· ἐξαγαγέτω ἡ γῆ ψυχὴν ζῶσαν κατὰ γένος, τετράποδα καὶ ἑρπετὰ καὶ θηρία τῆς γῆς κατὰ γένος. καὶ ἐγένετο οὕτως.
  Γεν. 1,25 καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὰ θηρία τῆς γῆς κατὰ γένος, καὶ τὰ κτήνη κατὰ γένος αὐτῶν καὶ πάντα τὰ ἑρπετὰ τῆς γῆς κατὰ γένος αὐτῶν. καὶ εἶδεν ὁ Θεός, ὅτι καλά.
  Γεν. 6,20 ἀπὸ πάντων τῶν ὀρνέων τῶν πετεινῶν κατὰ γένος, καὶ ἀπὸ πάντων τῶν κτηνῶν κατὰ γένος καὶ ἀπὸ πάντων τῶν ἑρπετῶν τῶν ἑρπόντων ἐπὶ τῆς γῆς κατὰ γένος αὐτῶν, δύο δύο ἀπὸ πάντων εἰσελεύσονται πρὸς σὲ τρέφεσθαι μετὰ σοῦ, ἄρσεν καὶ θῆλυ.
  Γεν. 7,14 καὶ πάντα τὰ θηρία κατὰ γένος καὶ πάντα τὰ κτήνη κατὰ γένος καὶ πᾶν ἑρπετὸν κινούμενον ἐπὶ τῆς γῆς κατὰ γένος καὶ πᾶν ὄρνεον πετεινὸν κατὰ γένος αὐτοῦ.
  Γεν. 8,19 καὶ πάντα τὰ θηρία, καὶ πάντα τὰ κτήνη, καὶ πᾶν πετεινόν, καὶ πᾶν ἑρπετὸν κινούμενον ἐπὶ τῆς γῆς κατὰ γένος αὐτῶν, ἐξήλθοσαν ἐκ τῆς κιβωτοῦ.
  Γεν. 11,6 καὶ εἶπε Κύριος· ἰδοὺ γένος ἓν καὶ χεῖλος ἓν πάντων, καὶ τοῦτο ἤρξαντο ποιῆσαι, καὶ νῦν οὐκ ἐκλείψει ἀπ᾿ αὐτῶν πάντα, ὅσα ἂν ἐπιθῶνται ποιεῖν.
  Γεν. 25,17 καὶ ταῦτα τὰ ἔτη τῆς ζωῆς Ἰσμαήλ· ἑκατὸν τριακονταεπτὰ ἔτη· καὶ ἐκλείπων ἀπέθανε καὶ προσετέθη πρὸς τὸ γένος αὐτοῦ.
  Εξ. 1,9 εἶπε δὲ τῷ ἔθνει αὐτοῦ· ἰδοὺ τὸ ΓΕΝΟΣ τῶν υἱῶν Ἰσραὴλ μέγα πλῆθος καὶ ἰσχύει ὑπὲρ ἡμᾶς·
  Λευ. 21,17 εἶπον Ἀαρών· ἄνθρωπος ἐκ τοῦ ΓΕΝΟΥΣ σου εἰς τὰς ΓΕΝΕΑΣ ὑμῶν, τινὶ ἐὰν ᾖ ἐν αὐτῷ μῶμος, οὐ προσελεύσεται προσφέρειν τὰ δῶρα τοῦ Θεοῦ αὐτοῦ.
  Στην Παλαια Διαθήκη παρατηρούμε ότι η λέξη γένος χρησιμοποιείται
  για να αναδείξει την έννοια του είδους η της φυσικής καταγωγής.
  Το ίδιο και στα Ευαγγέλια και την Αποκάλυψη το γένος=είδος των δαιμονίων
  η ρίζα και το γένος του Δαυίδ=φυσική καταγωγή.
  Οποιαδήποτε αλλη σημασία στα 4 Ευαγγέλια την Αποκάλυψη και την Π.Δ συγγενική του γένους καλύπτεται από την λέξη γενεά,αφού η λέξη γενεά είναι πιο πλούσια
  σε έννοιες περικλείοντας και την όλη σημασία του γενους.
  Στην συγκεριμένη περίπτωση των επίμαχων εδαφίων στο Κατα Ματθαίον
  η γενεά ταυτίζεται με μία από τις έννοιες της,με την έννοια της φυλής μεταφορικά, ήτοι ομάδας με ιδιαίτερα κοινωνικά χαρακτηριστικά για να περιγράψει 2 φυλές,την γενεά των απίστων η των πιστών.Την φυλή των πιστών και τον απίστων.

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Ναι, έχεις δίκιο η λέξη «γένος» αναφέρεται στην Π.Δ. Το παραδέχομαι το λάθος μου, όχι όπως εσύ που αντί να παραδεχτείς τα λάθη σου, πουλάς και τρέλα από πάνω κάνοντας τους συνομιλητές σου να βγαίνουν από τα ρούχα τους.

   Παράδειγμα: «Αποστέλλω προς εσάς προφήτας… θέλετε θανατώσει… θέλετε μαστιγώσει εν ταις συναγωγαίς σας… δια να έλθει εφ υμάς (πάνω σας)… Αληθώς σας λέγω πάντα ταύτα θέλουσιν ελθεί επί την γενεάν ταύτην.»

   Άσχετος Αδαής 📣 «Σε ποιά λοιπόν γενεά? Στην ΓΕΝΕΑ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΩΝ!»

   Δηλαδή ερμηνεύεις την «γενεά» ως «γένος» και συνεπώς το γένος των απίστων.

   Παραθέτω από την εκκλησία σου ⤵️
   «Μάθε επίσης ότι ως προφήτες καλεί τώρα τους μαθητές Του, τους οποίους αυτούς επρόκειτο μετ’ ολίγον αυτοί να φονεύσουν και γι’ αυτό και συμπληρώνει ότι όλα αυτά θα γίνουν στην παρούσα γενεά.»

   Δηλαδή σε εκείνη την «γενιά» όχι σε κάποιο «γένος» των απίστων που φτάνει μέχρι τις μέρες μας.

   Παραθέτω από την οοδε ⤵️
   «Είναι προφανές, πως εδώ ο Ιησούς μιλάει στους Εβραίους της εποχής του»

   Συνεπώς ο Χριστός με την φράση «γενεά ταύτη» αναφέρεται στην «γενιά» των Εβραίων της εποχής του. Όχι στο «γένος».

   Ασφαλώς και δεν πρόκειται να παραδεχτείς τα λάθη σου διότι είσαι εγωιστής όπου σύμφωνα με την εκκλησία ο εγωισμός γεννά την αμαρτία.

   Το γένος στην Καινή Διαθήκη (όπως είδες κι εσύ) μπορεί να έχει την έννοια του «είδους» ή της «φυσικής καταγωγής» αλλά και την ευρύτερη έννοια του «γένους των χριστιανών».

   Παραδείγματα
   ➡️ Πράξεις 17:29 «Γένος λοιπόν όντες του Θεού…»

   ➡️ Α Πέτρου 2:9 «σεις όμως είσθε γένος εκλεκτόν…»

   Θα μπορούσε κάλλιστα λοιπόν ο Χριστός να είχε χρησιμοποιήσει την λέξη «γένος» στην προφητεία του, αλλά αντί αυτής χρησιμοποίησε την φράση «γενεά ταύτη».

   ➡️ Όσες φορές ο Χριστός χρησιμοποίησε την φράση «γενεά ταύτη» αναφερόταν στους συγχρόνους του. Την γενιά των ανθρώπων που εξέταζε εκείνη την στιγμή.

   Ισχυρή διαβεβαίωση περί τούτου, είναι και οι μαθητές του οι οποίοι με αυτή την έννοια κατάλαβαν την φράση «γενεά ταύτη». Η πίστη τους και το κήρυγμα τους ήταν προσκείμενη στην υπόσχεση του Χριστού ότι θα ερχόταν για δεύτερη φορά στις μέρες τους και όχι μετά από χιλιάδες χρόνια.

   Αυτό είναι ένα δεδομένο το οποίο δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις. Επίσης το σώμα εκείνων των ανθρώπων ήταν ναός του Αγίου Πνεύματος όπου μέσω αυτού κατάφεραν να μιλούν μέχρι και ξένες γλώσσες. Το Πνεύμα μιλούσε για αυτούς και δεν έλεγε άλλα από αυτά που υποσχέθηκε ο Χριστός για την γενιά τους.

   Οποιαδήποτε διαφορετική προσέγγιση σε φέρνει αντιμέτωπο με το Άγιο Πνεύμα.

   «Το βασικό μήνυμα του Ιησού ήταν ότι το τέλος της ιστορίας ήταν κοντά, ότι ο Θεός σύντομα θα παρέμβει για να ανατρέψει το κακό και να εδραιώσει την εξουσία του στη γη, και ότι ο Ιησούς και οι μαθητές του όλοι πίστευαν ότι αυτά τα γεγονότα στο τέλος του χρόνου θα συνέβαιναν κατά τη διάρκεια των ζωών τους.» Bart Denton Ehrman

   • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

    Καλησπέρα,
    Ματθ. 12,39 Ο δε Ιησούς απεκρίθη και τους είπε· “γενεά πονηρά, που επρόδωσε και κατεπάτησε την πίστιν της προς τον Θεόν, ζητεί τώρα με αξίωσιν θαύμα, που να μαρτυρή την αποστολήν μου. Τετοιο όμως θαύμα δεν θα της δοθή, παρά μόνον ένα θαύμα, που προεικονίζετο από το σημείον του Ιωνά του προφήτου.
    Ματθ. 12,41 Εις την μέλλουσαν κρίσιν θα αναστηθούν μαζή με την γενεάν αυτήν άνδρες Νινευίται και θα την καταδικάσουν, διότι εκείνοι μετενόησαν με το κήρυγμα του Ιωνά.
    Ματθ. 16,4 Γενεά πονηρή και άπιστη ζητεί με επιμονήν θαύμα· και άλλο θαύμα δεν θα δοθή εις αυτήν, παρά μόνον το του Ιωνά του προφήτου”. Τους εγκατέλειψε δε με αγανάκτησιν και έφυγε.
    Ματθ. 23,35 Δια να πέση έτσι επάνω σας το αθώον αίμα που εχύθη άδικα εις την γην, από το αίμα του δικαίου Αβελ έως το αίμα του Ζαχαρίου, του υιού Βαραχίου, τον οποίον εφονεύσατε μεταξύ του ναού και του θυσιστηρίου, χωρίς να φοβηθήτε ούτε του τόπου τούτου την ιερότητα.
    Ζούσε την εποχή του Κυρίου κανένας από την πονηρη γενεά της εποχής του Ιωνά?Αδύνατον.
    Η γενεά η πονηρά όπως βλέπεις η απιστη είχε ρίζες δεν ήταν μόνο σύγχρονη του Ιησού Χριστού.Είχε παρελθόν ,είχε παρόν αλλά θα είχε και μέλλον.
    Ο Κύριος καθορίζει την τύχη της πονηράς γενεάς της καταστροφής της Ιερουσαλήμ με ένα μικρό τοπικό »κύκλο» συμβάντος θλίψης αλλά και προδιαγράφει και για τους απόγονους της την τύχη, με εναν μεγαλύτερο κύκλο συμβάντων παγκόσμιας θλίψης, στην συνέχεια εως το τέλος των ημερών.Καταλήγοντας ο Κύριος καθησυχάζει την πιστή γενεά,να μην ανησυχεί θα υπάρχει εώς το τέλος της ιστορίας.

    • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Καλημέρα Άσχετε Αδαή.
     Πες μου κάτι ρε φιλαράκι για να βγάλουμε άκρη.

     ➡️ Διαφωνείς με την εκκλησία σου;
     ➡️ Διαβάζεις τι γράφω στα σχόλια μου;

     Για το εδάφιο Ματθαίος 23:34-36 παραθέτω από την εκκλησία σου ⤵️

     «Μάθε επίσης ότι ως προφήτες καλεί τώρα τους μαθητές Του, τους οποίους αυτούς επρόκειτο μετ’ ολίγον αυτοί να φονεύσουν και γι’ αυτό και συμπληρώνει ότι όλα αυτά θα γίνουν στην παρούσα γενεά.»

     Παραθέτω από την οοδε ⤵️
     «Είναι προφανές, πως εδώ ο Ιησούς μιλάει στους Εβραίους της εποχής του»

     Παραθέτω τα σχόλια σου ⤵️
     «Η γενεά η πονηρά όπως βλέπεις η άπιστη είχε ρίζες δεν ήταν μόνο σύγχρονη του Ιησού Χριστού.»

     Εγώ βλέπω, εσύ βλέπεις; Είναι δυνατόν να διαφωνείς με την εκκλησία σου και να μου το παίζεις και ορθόδοξος; Μέχρι και ο Γιδοβοσκός στην είπε. Την άκουσες από ομόπιστο! Έλεος ρε φιλαράκι.

     Έχεις μπλέξει τα μπούτια σου! Τουλάχιστον πες αυτό που λέει η εκκλησία σου και άσε τις αλχημείες για τον Γιδοβοσκό.

     Θα παραδεχτείς το λάθος σου Ναι ή Όχι;

    • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Ματθαίος 16:4 Παραθέτω από την εκκλησία σου ⤵️

     «Δες όμως και την πώρωση των υποκριτών Φαρισαίων και Σαδδουκαίων οι οποίοι μολονότι τους είπε ότι δεν θα δουν άλλο θαύμα, παρά μόνο τον σημείο του Ιωνά του προφήτου, αυτοί δεν ρωτούν γι’ αυτό αλλά αποσύρονται.»

     ➡️ Ποια «γενεά» ζητά από τον Χριστό να δει κι άλλο θαύμα; Μήπως το «γένος» των απίστων; Ο Χριστός χρησιμοποιεί την «γενεά» για την «γενιά» που εξετάζει εκείνη την στιγμή.

     Και ποιο τέλος πάντων είναι το σημείο του Ιωνά που θα έβλεπε εκείνη η γενιά;

     Παραθέτω από την εκκλησία σου ⤵️
     «Μάλιστα ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός θέλοντας να δώσει σημείο περί της τριημέρου Ταφής και της Αναστάσεως του ταυτίζει την τριήμερη παραμονή του Ιωνά στην κοιλιά του κήτους και την εξέμεση του απ΄ αυτό με τη τριήμερη ταφή και την Ανάσταση Του.»

     Εφόσον φιλαράκι μου σε πολεμώ με τα όπλα της ορθοδοξίας, πάει να πει ότι εσύ δεν είσαι ορθόδοξος. Ο Ιεροεξεταστής Μεγαλόσαυρος είναι εδώ και θα σε παραδώσει στον διάολο μήπως και σωθεί η ψυχή σου, όπως ακριβώς παρέδωσε τον πόρνο της Κορίνθου ο Απόστολος Παύλος.

    • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Ματθαίος 12:41 παραθέτω από την εκκλησία σου ⤵️

     «οι νινευίτες πίστεψαν χωρίς να δουν θαύμα, ενώ οι Ιουδαίοι απίστησαν βλέποντας πολλά θαύματα…»

     ➡️ Ο Χριστός χρησιμοποιεί την «γενεά» για την «γενιά» των Ιουδαίων που εξετάζει εκείνη την στιγμή.

     Λέει σε εκείνους τους Ιουδαίους (την γενιά τους), ότι θα τους αναστήσει μαζί με τους Νινευίτες (που ήταν πιστοί στο κήρυγμα του Ιωνά) και αυτοί θα τους κατακρίνουν για την απιστία τους.

     Φιλαράκι όπως το πας, σε λίγο θα γίνω εγώ ορθόδοξος κι εσύ αιρετικός.

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Μήν απομονώνεις λέξεις για να υποστηρίξεις αυτά που θέλεις.
      Ερώτηση κρίσεως
      Εάν ο Κύριος ομιλούσε μόνο για την πονηρά γενεά της εποχής του που αυτή καταστάφηκε στην Ιερουσαλήμ,
      τους ψευδόχριστους,τους ψευδοπροφήτες,τις αρρώστιες,
      την πείνα,τους παγκοσμιους πολέμους,τις καταστροφές,
      τον αντίχριστο ποιός θα τα προσκαλέσει ?
      Η άπιστη γενεά φυσικά που πάντα θα υπάρχει μέχρι
      το τέλος των ημερών.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Καλημέρα. Εσύ απομόνωσες τις λέξεις και όχι μόνο αυτό, αλλά έδωσες και εσφαλμένες ερμηνείες σε αυτές.

      Άλλα λέει η εκκλησία σου και άλλα εσύ. Κατάλαβες τώρα γιατί υπάρχουν χιλιάδες χριστιανικές θρησκείες με ένα βιβλίο πίστης; Το μυαλό σας το έχετε πάνω από το κεφάλι σας.

      Το «τέλος των ημερών» έπρεπε να λάβει χώρα στην διάρκεια της γενιάς τους όπως είχε υποσχεθεί ο Χριστός.

      Ματθαίος 24:34 Ξεκάθαρη προφητεία!

      Όταν σου βάλω τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι, θα σου φανεί και σένα ξεκάθαρη, όπως ξεκάθαρη ήταν και για τους πρώτους χριστιανούς χωρίς κάποιος να τους βάλει τα δυο τους πόδια σε ένα παπούτσι. Εσύ θέλεις λίγο σπρώξιμο.

 52. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Είναι γεμάτο ο τόπος με ερμηνείες για αυτή την παραβολή.
  Προτιμώ να γράψω άλλες
  Ματθ. 13,24 Αλλην παραβολήν προσέφερεν εις αυτούς και είπεν· “η βασιλεία των ουρανών (δηλαδή η Εκκλησία) είναι ομοία με άνθρωπον που έσπειρε καλόν σπόρον στον αγρόν του.
  Ματθ. 13,25 Την ώραν όμως που εκοιμώντο οι άνθρωποί του, ήλθεν ο εχθρός του, ο διάβολος, (που έχει ως έργον του να αντιδρά στο έργον του Θεού και να σπείρη αμφιβολίας και συγχύσεις και παρεξηγήσεις στους ανθρώπους), έσπειρε ζιζάνια ανάμεσα στο σιτάρι και έφυγε.
  Ματθ. 13,26 Οταν δε μετ’ ολίγον εβλάστησαν τα στάχυα και έκαμαν καρπόν, τότε εφάνησαν και τα ζιζάνια ανάμεσα εις αυτά.
  Ματθ. 13,27 Οι δε δούλοι του οικοδεσπότου προσελθόντες του είπαν με απορίαν και λύπην· Κυριε, εσύ δεν έσπειρες εκλεκτόν σπόρον στο χωράφι σου; Από που λοιπόν έχει τα ζιζάνια;
  Ματθ. 13,28 Είπε δε εκείνος εις αυτούς· ένας εχθρός άνθρωπος έκαμε τούτο. Οι δούλοι του είπαν· θέλεις λοιπόν να πάμε να μαζέψωμε τα ζιζάνια;
  Ματθ. 13,29 Εκείνος όμως είπε, όχι, μήπως τυχόν καθώς θα μεζεύετε τα ζιζάνια, ξερριζώσετε μαζή με αυτά και το ΣΙΤΑΡΙ.
  Ματθ. 13,30 Αφήστε τα να ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΗ έως τον θερισμόν. Και κατά τον καιρόν του θερισμού θα πω στους θεριστάς· μαζεύσατε πρώτα τα ζιζάνια και δέσατέ τα σε δεμάτια, δια να τα κατακαύσετε. (Δηλαδή κατά την δευτέρα παρουσίαν μου θα πω στους αγγέλους μου να ξεχωρίσουν τους πονηρούς ανθρώπους και να τους ρίψουν στο πυρ της κολάσεως). Το δε σιτάρι μαζεύσατέ το εις την αποθήκην μου (δηλαδή τους δικαίους συνοδεύσατέ τους εις την βασιλείαν των ουρανών)”.
  Ματθ. 13,31 Αλλην παραβολήν τους εδίδαξε και είπεν· “η βασιλεία των ουρανών (επειδή εις την αρχήν θα φανή μικρά και ασήμαντος, θα έχη όμως έντος αυτής δύναμιν και ζωήν) ομοιάζει με κόκκον σιναπιού, τον οποίον επήρε ένας άνθρωπος και τον έσπειρε στο χωράφι του.
  Ματθ. 13,32 Αυτός ο κόκκος είναι ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ από όλους τους σπόρους. Οταν όμως σπαρή και ΜΕΓΑΛΩΣΗ, είναι από όλα τα λάχανα μεγαλύτερον και γίνεται ΔΕΝΔΡΟΝ, ώστε να έρχωνται τα πουλιά του ουρανού και να φωλιάζουν στους κλάδους του”.
  Ματθ. 13,33 Αλλη παραβολήν εδίδαξεν εις αυτούς· “η βασιλεία των ουρανών ομοιάζει με το προζύμι, που το επήρε μια γυναίκα και το ανακάτεψε με ΠΟΛΥ ΑΛΕΥΡΙ αλεύρι, έως ότου αυτό εζυμώθη όλο και έγινε κατάλληλο για ψωμί”. (Ετσι και το ευαγγέλιον της βασιλείας των ουρανών θα εισχωρήση εις τας κοινωνίας των ανθρώπων και θα ζυμώση τας καλοπροαιρέτους ψυχάς).
  Και ήλθαν προς αυτόν οι μαθηταί του και του είπαν· “εξήγησέ μας την παραβολήν των ζιζανίων του αγρού”.
  Ο δε Κυριος απεκρίθη και είπε· “Εκείνος που σπέρνει τον καλόν σπόρον είναι ο υιός του ανθρώπου, δηλαδή εγώ.
  Αγρός δε είναι ο κόσμος. Ο καλός σπόρος είναι τα τέκνα της ουρανίου βασιλείας· τα δε ζιζάνια είναι τα τέκνα του πονηρού, του διαβόλου.
  Ο δε εχθρός, που έσπειρε τα ζιζάνια αυτά, είναι ο διάβολος· ο θερισμός η συντέλεια του κόσμου και θερισταί οι άγγελοι του Θεού.
  Οπως λοιπόν εις τα χωράφια μαζεύονται τα ζιζάνια και κατακαίονται εις την φωτιά, έτσι θα γίνη και εις την συντέλειαν του κόσμου.
  Θα στείλη ο υιός του ανθρώπου, ο Θεάνθρωπος και κριτής της οικουμένης, τους αγγέλους του και θα μαζεύσουν από την ‘Εκκλησιαν του που θα έχη απλωθή εις όλην την οικουμένην, όλους εκείνους που βάζουν σκάνδαλα, δια να πέσουν εις την αμαρτίαν οι άλλοι και εκείνους που διαπράττουν τας ανομίας.
  Καὶ βαλοῦσιν αὐτοὺς εἰς τὴν κάμινον τοῦ πυρός· ἐκεῖ ἔσται ὁ κλαυθμὸς καὶ ὁ βρυγμὸς τῶν ὀδόντων.

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Παράδειγμα: Η Παραβολή του κόκκου του σινάπεως (Ματθαίος 13:31-32)

   Παραθέτω από τον Χρυσόστομο ⤵️

   «Ό,τι συμβαίνει με τον κόκκο του σινάπεως θα συμβή και με το χριστιανικό κήρυγμα. Οι μαθηταί βέβαια ήταν πιο αδύνατοι και πιο μικροί από όλους• αλλά όμως μέσα σ’ αυτούς υπήρχε μεγάλη δύναμις. Γι’ αυτό και το χριστιανικό κήρυγμα ξαπλώθηκε σ’ όλη την οικουμένη. Στο σπόρο του σιναπιού κρύβεται σπουδαία δύναμις. Όμοια και στους Αποστόλους υπήρχε μεγάλη δύναμις».

   ➡️ «Μένετε σταθερά θεμελιωμένοι εις την πίστιν, στερεοί και αμετακίνητοι επάνω εις την ελπίδα, που μας παρέχει το Ευαγγέλιον, το οποίον ΕΧΕΙ κηρυχθή εις όλην την ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΝ την κάτω από τον ουρανόν και του οποίου Ευαγγελίου εγώ, ο Παύλος, έγινα διάκονος. » (Κολοσσαείς 1:23)

   ➡️ «Αλλ’ ο Κύριος με παρεστάθη και με ενεδυνάμωσε, διά να πληρωθή δι’ εμού το κήρυγμα και να ακούσωσι πάντα τα έθνη» (Β Τιμόθεον 4:17)

   Μέχρι και ο Χρυσόστομος το παραδέχτηκε ότι το ευαγγέλιο κηρύχθηκε σε όλη την οικουμένη. Εσύ είσαι απλά ένας άπιστος! Γεγονός, διότι δεν δέχεσαι τους λόγους του Χρυσοστόμου αλλά και των Αποστόλων.

   • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

    Πού καταλήγει Ο Ιερός Χρυσόστομος για τα εδάφια?
    Έτσι κι εσείς, λέει τώρα στους μαθητές Του θα μεταβάλλετε όλη την οικουμένη. Επομένως ας μην ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ το επιχείρημα της αριθμητικής ολιγότητας.
    Και δεν δίνει παράδειγμα την σπίθα η οποία χρειάζεται και τα κλαδιά για να γίνει πυρκαγιά, αλλά της ζύμης, η οποία με την εσωτερικής της δύναμη και χωρίς εξωτερική βοήθεια μεταπλάθει όλο της το περιεχόμενο.
    Θα πει κάποιος: -Μα αυτοί ήταν απόστολοι.
    -Και τι σημασία έχει αυτό; Μήπως αυτοί δεν μετείχαν σε ό,τι κι εσύ μετέχεις; Δεν μεγάλωσαν μέσα σε πόλεις; Δεν εξάσκησαν τέχνες; Μήπως νομίζεις ότι ήταν άγγελοι ή ότι κατέβηκαν από τον ουρανό;
    -Κάποιος άλλος θα πει «μα αυτοί έκαναν θαύματα».
    Απαντούμε: -Δεν τους έκαναν θαυμαστούς τα θαύματα αλλά το ότι περιφρόνησαν τα χρήματα και τη δόξα. Επομένως μόνο ο βίος και όχι ο πλούτος λάμπει παντού. Αυτός είναι που προσελκύει την Θεία Χάρη και όχι η επιτέλεση των θαυμάτων.
    Πες μου, ο Ιωάννης ο Πρόδρομος έκανε κανένα θαύμα; Ο Ιώβ πως εξέπληξε τον διάβολο χωρίς να κάνει κανένα θαύμα; Και ο Δαυίδ και ο Αβραάμ και ο Ιακώβ ποιον νεκρό ανέστησαν; Είναι ολοφάνερο αγαπητοί μου, ότι τα θαύματα σε πολλές περιπτώσεις όχι μόνο δεν ωφελούν αλλά βλάπτουν.
    Πες μου και κάτι ακόμη: -Αν κάποιος σου έδινε την δυνατότητα να αναστήσεις νεκρούς ή να πεθάνεις για τον Χριστό, τι θα προτιμούσες; Νομίζω θα έλεγες το δεύτερο. Κι αν σου ζητούσε να επιλέξεις μεταξύ του να μπορείς να κάνεις το χορτάρι χρυσό ή να περιφρονούσες όλο τον χρυσό σαν χορτάρι τι θα προτιμούσες; Αναμφισβήτητα και πάλι το δεύτερο. Κι όμως το πρώτο είναι θαύμα, ενώ το δεύτερο έργο.
    Δείτε τι λέει ο Χριστός: «Μάθετε από μένα ότι είμαι πράος και ταπεινός εις την καρδίαν». Δεν είπε νήστευσα, αν και θα μπορούσε να το πει, διότι νήστεψε για σαράντα μέρες. Όταν δε απέστειλε τους μαθητές Του στον κόσμο δεν τους είπε να νηστεύετε, αλλά «να τρώγετε όλα όσα σας προσφέρουν». Όμως για τα χρήματα ήταν αυστηρός: «Μη αποκτήσετε χρυσόν ή άργυρον, ούτε να φυλάσσετε χαλκόν εις τας ζώνας σας». Αυτά τα αναφέρουμε όχι για να περιφρονηθεί η αξία της νηστείας, αλλά για να μην νομίζει κανείς ότι αυτή (η νηστεία) που κατέχει το τελευταίο μέρος στο χώρο της αρετής αρκεί για την σωτηρία της ψυχής. Διότι σπουδαιότερες από την νηστεία είναι η αγάπη, η επιείκεια, η ελεημοσύνη η οποία υπερέχει και από την παρθενία. Άρα λοιπόν τίποτα δεν σε εμποδίζει να γίνεις ίσος με τους αποστόλους, αρκεί να πλησιάσεις στον δρόμο της αρετής.

   • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

    Ο Ιερός Χρυσόστομος θεωρούσε την εποχή του ότι εξαπλώθηκε
    το ευαγγέλιο σε όλο τον γνωστό κόσμο.Και σωστά.
    Εάν ζούσε σήμερα με 3 επιπλέον γνωστές ηπείρους από τότε ,δεν θα ήταν σίγουρος ακόμα και σήμερα για την εξάπλωση του ευαγγελίου σε όλο τον κόσμο…

    • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Μέχρι και ο Χρυσόστομος παραδέχτηκε ότι οι Απόστολοι κήρυξαν το ευαγγέλιο σε όλη την οικουμένη.

     Μα το παραδέχονται και οι ίδιοι οι Απόστολοι.

     ➡️ «…το Ευαγγέλιον, το οποίον ΕΧΕΙ κηρυχθή εις όλην την ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΝ την κάτω από τον ουρανόν και του οποίου Ευαγγελίου εγώ, ο Παύλος, έγινα διάκονος. » (Κολοσσαείς 1:23)

     ➡️ «Αλλ’ ο Κύριος με παρεστάθη και με ενεδυνάμωσε, διά να πληρωθή δι’ εμού το κήρυγμα και να ακούσωσι πάντα τα έθνη» (Β Τιμόθεον 4:17)

     Όρε κάτι σφαλιάρες στο σβερκάκι του Άσχετου Αδαή! Έχω μια απορία ρε φιλαράκι. Πως αντέχεις τόσο ξύλο;

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Το θέμα δεν είναι τι πιστεύουν οι άνθρωποι που αυτό ορίζεται από τις περιορισμένες γνώσεις της εποχής τους αλλά τι είπε ο Θεός.Ακόμα το ευαγγέλιο δεν έχει κηρυχθεί σε όλο τον κόσμο…

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Εκείνοι οι Απόστολοι δεν ήταν απλοί άνθρωποι. Έκρυβαν μέσα τους κι από έναν Σούπερμαν. Άλλωστε το βεβαιώνει και ο Χρυσόστομος ⤵️

      «…μέσα σ’ αυτούς υπήρχε μεγάλη δύναμις. Γι’ αυτό και το χριστιανικό κήρυγμα ξαπλώθηκε σ’ όλη την οικουμένη.»

      Επίσης το βεβαιώνουν και οι ίδιοι ⤵️
      «Αλλ’ ο Κύριος με παρεστάθη και με ενεδυνάμωσε, διά να πληρωθή δι’ εμού το κήρυγμα και να ακούσωσι πάντα τα έθνη» (Β Τιμόθεον 4:17)

      Αγνοείς αιρετικό μου παιδί, ότι το Άγιο Πνεύμα ήταν η δύναμη που τους βοήθησε να κηρύξουν το ευαγγέλιο σε όλη την οικουμένη.

      Οποιαδήποτε διαφορετική προσέγγιση στο θέμα αυτό σε φέρνει σε μετωπική σύγκρουση με το Άγιο Πνεύμα.

      Θέλεις να συγκρουστείς με το Άγιο Πνεύμα αιρετικό μου παιδί; Όπως το πας φιλαράκι μου, εγώ θα γίνω χριστιανός κι εσύ αντίχριστος.

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Πάντα ο Θεός μας δίνει μα ΠΑΝΤΑ όσα αντέχουμε.
      Είναι πολυέλεος,πολυεύσπλαχνος,υπέρλογος.
      Το να εγνώριζαν οι Απόστολοι,ο Ιερός Χρυσόστομος,
      ο Αγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας ότι τελικά το ευαγγέλιο δεν
      κηρύχθηκε σε όλον τον κόσμο την εποχή τους,αλλά σε ένα μικρό
      τμήμα, του,θα τους ωφελούσε σε τίποτα η θα τους έβλαπτε,θα ωφελούσε την πίστη η την απιστία?Εγώ λέω ότι θα έβλαπτε.αυτούς και την πιστη.
      Εχεις καμία αντίρρηση?

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Οι Απόστολοι και ο Χρυσόστομος είπαν ψέματα;

      ➡️ Ναι ή Όχι;

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Εάν δεν γνωρίζω κάτι λέω ψέματα?
      Ψέματα λέω όταν πω κάτι που δεν είναι σύμφωνο με αυτά που γνωρίζω σαν άνθρωπος στον δεδομένο τόπο και
      χρόνο.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Δηλαδή ο Χρυσόστομος είχε άγνοια και όσα είπε ήταν λόγια του αέρα; Το ίδιο και οι Απόστολοι;

      Όχι βέβαια! Ο Άγιος δικαιολογεί πως κατάφεραν εκείνοι οι Απόστολοι να κηρύξουν το ευαγγέλιο σε όλη την οικουμένη.

      Χρυσόστομος ⤵️
      «…μέσα σ’ αυτούς υπήρχε μεγάλη δύναμις. Γι’ αυτό και το χριστιανικό κήρυγμα ξαπλώθηκε σ’ όλη την οικουμένη.»

      Το βεβαιώνει και ο Τιμόθεος ⤵️
      «Αλλ’ ο Κύριος με παρεστάθη και με ενεδυνάμωσε, διά να πληρωθή δι’ εμού το κήρυγμα και να ακούσωσι πάντα τα έθνη»

      Αυτός που έχει άγνοια είσαι εσύ! Αγνοείς αιρετικό μου παιδί, ότι το Άγιο Πνεύμα ήταν η δύναμη που τους βοήθησε να κηρύξουν το ευαγγέλιο σε όλη την οικουμένη.

      Αυτό μαρτυρά ο Χρυσόστομος.
      Ο λόγος σου εναντίον του Αγίου Πνεύματος.

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Το Άγιο Πνεύμα ήταν η δύναμη που βοήθησε τους πρώτους Απόστολους να κηρύξουν το ευαγγέλιο σε όλο τον προσβάσιμο γνωστό κόσμο.Εφτιαξαν οι πρωτοι απόστολοι την βάση
      για να στηρικτεί το οικοδόμημα.
      Λόγια του αέρα λές έσυ και όχι φυσικά ο Ιερός Χρυσόστομος.
      Αγνοια έχουμε όλοι οι άνθρωποι για το χρονικό και τοπικό σχέδιο του Θεού!

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Ο Χρυσόστομος δεν είπε κάτι τέτοιο. Να το ξαναδούμε για να κάνουμε κέφι ⤵️

      «…μέσα σ’ αυτούς υπήρχε μεγάλη δύναμις. Γι’ αυτό και το χριστιανικό κήρυγμα ξαπλώθηκε σ’ όλη την οικουμένη.»

      Όλα τα λεφτά!

      Απόστολος Παύλος 📢 «το οποίον ΕΧΕΙ κηρυχθή εις όλην την ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΝ την κάτω από τον ουρανόν και του οποίου Ευαγγελίου εγώ, ο Παύλος, έγινα διάκονος.»

      🔊 Όλα τα λεφτά!

 53. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Σε μεγάλο μέρος της Καινής διαθήκης, βλέπουμε τον Απ Παύλο που προειδοποιούσε για την εγγύτητα της επιστροφής του Χριστού.

  «Και μάλιστα, εξεύροντες τον καιρόν, ότι είναι ήδη ώρα να εγερθώμεν εκ του ύπνου· διότι είναι πλησιεστέρα εις ημάς η σωτηρία παρ’ ότε επιστεύσαμεν. Η νυξ προεχώρησεν, η δε ημέρα επλησίασεν· ας απορρίψωμεν λοιπόν τα έργα του σκότους και ας ενδυθώμεν τα όπλα του φωτός. Ας περιπατήσωμεν ευσχημόνως ως εν ημέρα, μη εις συμπόσια και μέθας, μη εις κοίτας και ασελγείας, μη εις έριδα και φθόνον· αλλ’ ενδύθητε τον Κύριον Ιησούν Χριστόν, και μη φροντίζετε περί της σαρκός εις το να εκτελήτε τας επιθυμίας αυτής. » ( Ρωμαίους 13: 11-14.)

  ➡️ Είναι πολύ ενδιαφέρον πώς το θέτει ο Παύλος: «γιατί τώρα η σωτηρία μας είναι πλησιέστερη από ότι πιστεύαμε.»

  Στους επόμενους στίχους βλέπουμε ότι ο Παύλος συστήνει ακόμη ότι δεν ήταν καλό ούτε να παντρεύονται!

  «Λέγω δε τούτο, αδελφοί, ότι ο ΕΠΙΛΟΙΠΟΣ καιρός είναι ΣΥΝΤΟΜΟΣ, ώστε και οι έχοντες γυναίκας να είναι ως μη έχοντες…» (1 Κορινθίους 7: 25-31.)

  Βλέπουμε τον Παύλο να λέει ότι επειδή ο χρόνος είναι τόσο σύντομος, είναι καλύτερα αν δεν παντρευτήκατε ποτέ.

  • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

   Ο Απόστολος Παύλος λόγω της μικρής διάρκειας της ζωής ενός ανθρώπου
   το έλεγε αυτό και όχι για την β παρουσία.

   • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    Λέμε κι ανέκδοτα τώρα;
    Ο Απόστολος Παύλος τους συμβούλεψε κατά του γάμου λόγο της μικρής ανθρώπινης ζωής τους;

    Για τον Ιάκωβο τι έχεις να πεις;

    ➡️ «Σεις δε, αδελφοί, που ταλαιπωρείσθε και πάσχετε από τας αδικίας και τας πιέσεις των απλήστων και σκληρών πλουσίων, δείξατε μακροθυμίαν και υπομονήν έως την Δευτέραν Παρουσίαν του Κυρίου. Δείξτε και σεις υπομονήν, στηρίξτε εις την πίστιν τας καρδίας σας, διότι η παρουσία του Κυρίου έχει πλησιάσει.» (Ιάκωβος 5:7-8)

    Το μάθημα σου το πήρες, αλλά έχεις να λαμβάνεις.

    • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

     7 Μακροθυμήστε λοιπόν, αδελφοί, ως την παρουσία του Κυρίου. Ιδού, ο γεωργός αναμένει τον πολύτιμο καρπό της γης, περιμένοντάς τον με μακροθυμία, ωσότου λάβει πρώιμη και όψιμη βροχή .

     8 Μακροθυμήστε και εσείς, στηρίξτε τις καρδιές σας, γιατί η παρουσία του Κυρίου έχει πλησιάσει.

     9 Μη στενάζετε, αδελφοί, ο ένας εναντίον του άλλου, για να μην κατακριθείτε. ιδού, ο κριτής έχει σταθεί μπροστά στις θύρες.

     10 Αδελφοί, λάβετε ως υπόδειγμα της κακοπάθειας και της μακροθυμίας τους προφήτες που λάλησαν στο όνομα του Κυρίου.

     11 Ιδού, μακαρίζουμε αυτούς που υπέμειναν. Την υπομονή του Ιώβ την ακούσατε και το τέλος του Κυρίου το είδατε, γιατί ο Κύριος είναι πολυεύσπλαχνος και οικτίρμονας.
     Προτιμάς ταλαίπωρε την αφαίρεση!
     Αφαίρείς συνέχεια τον θάνατο για να σου βγεί η δόλια εξίσωση.
     Ξεκάθαρα ο Ιάκωβος ομιλεί για την κρίση μετά τον θάνατο.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Καλό μου φιλαράκι το ξέρεις ότι σ`αγαπώ. Αλλά μην μου πουλάς πολύ τρέλα γιατί θα σε κλείσω στο τρελάδικο.

      Η «μακροθυμία» έχει την έννοια της υπομονής. Κάντε υπομονή τους είπε «ως την παρουσία του Κυρίου γιατί η παρουσία του Κυρίου έχει πλησιάσει.»

      Ξεκάθαρα ο Ιάκωβος ομιλεί για την δευτέρα παρουσία που ήταν τόσο κοντά τους. Το μόνο που χρειάζονταν ήταν λίγη υπομονή.

      ➡️ Ο απόστολος Ιάκωβος προκάλεσε τους αναγνώστες του να είναι υπομονετικοί επειδή ο ερχομός του Χριστού Ιησού ήταν κοντά. Αυτή η παρόρμηση δεν θα είχε νόημα σε αυτούς τους Χριστιανούς του πρώτου αιώνα, αν ο ερχομός του Χριστού επρόκειτο να έρθει χιλιάδες χρόνια στο μέλλον.

      Κοίτα μην αρρωστήσεις κι εσύ σαν τον Θεόφιλο. Δεν έχεις ιδέα τι έπαθε. Αν δεν αντέχεις την πίεση παράτα τα.

 54. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Ιω. 12,24 Σας διαβεβαιώνω, εάν ο κόκκος του σιταριού δεν πέση στο χώμα και δεν αποθάνη, αυτός μένει μόνος. Εάν όμως σπαρή και ταφή εις την γην, τότε βλαστάνει και φέρει πολύν καρπόν.
  Ο σπερματικός Λόγος του Κυρίου απέθανε πρώτα,για να καρποφορήσει μετά,,ετάφη στην γή, μέσα σε κατακόμβες ταξίδεψε στην ιστορία, για να βλαστήσει και να αλλάξει την ιστορία .
  «Τον Χριστόν πρωτότοκον του Θεού εδιδάχθημεν και προεμηνύσαμεν λόγον όντα, ου παν γένος ανθρώπων μετέσχε ˙ και οι μετά λόγου βιώσαντες Χριστιανοί εισι, καν άθεοι ενομίσθησαν, οίον εν Έλλησι μεν Σωκράτης και Ηράκλειτος και οι όμοιοι αυτοίς, εν βαρβάροις δε Αβραάμ και Ανανίας και Αζαρίας και Μισαήλ και Ηλίας και άλλοι πολλοί, ….ώστε και οι προγενέστεροι άνευ λόγου βιώσαντες, άχρηστοι και εχθροί τω Χριστώ ήσαν και φονείς των μετά λόγου βιωσάντων»
  Αγιος Ιουστίνος

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Ο ισχυρισμός του Ιουστίνου περί υπάρξεως προ Χριστού χριστιανών, είναι ακραίος και ξένος ως προς την χριστιανική διδασκαλία.

   Ο Σωκράτης και ο Ηράκλειτος προ Χριστού χριστιανοί; Ωραίο γέλασα!

   • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

    Ο Ιουστίνος ήταν φιλόσοφος και πολύ πιο κοντά από εμας στην
    εποχή του Σωκράτη.Για να το λέγε σίγουρα θα ήξερε πολύ πολύ περισσοτερα
    από εμάς.Είναι αδύνατον άνθρωπος του 21ου αιώνα για τον Σωκράτη
    να ξέρει περισσότερα από φιλόσοφο του 2ου αιώνα.
    Πως να το κάνουμε?

    • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Ο Ιουστίνος μεταστράφηκε από τον παγανισμό στον χριστιανισμό, μεθώντας καθημερινά με το κρασί του Γιαχβέ, το οποίο τον βάρεσε στο κεφάλι. Δεν εξηγούνται αλλιώς οι αλκοολικές του φαντασιώσεις.

     Καμάρωσε έναν Χριστιανό ⤵️

     Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ. «Ω φίλε (αγαπητέ) ΠΑΝ, και σεις άλλοι θεοί, όσοι λατρεύεστε εδώ ,κάνε τε με να γίνω ωραίος εσωτερικά. Τα δε υλικά αγαθά, όσα έχω, κάντε τα να βρίσκονται σε αρμονική σχέση με τις ιδέες μου. Να νομίζω πλούσιο μόνο το σοφό, και να έχω τόση περιουσία, όση θα ήταν αρκετή να έχει και να ανέχεται, όχι άλλος άνθρωπος αλλά ο σώφρων.» Πλάτων (Φαίδρος, 279 B-C)

     Ο Ηράκλειτος και ο Σωκράτης προ Χριστού «χριστιανοί» , μας λένε οι χριστιανοί ψεύτες.

     Ουδέποτε μίλησαν για κάποιον ξυλουργό-μεσσία που θα σώσει την ανθρωπότητα, ούτε για ιουδαίους μεσσίες.

     «Ο Θεός μισώντας τόσο πολύ εκείνους τους υπερηφάνους φιλόσοφους των Ελλήνων, τους άφησε να κυριευθούν από την αμαρτίαν αυτήν (τη μαλακία) δια τιμωρία της ειδωλολατρίας των» (Πηδάλιον σελ 567)

     Μαλάκες λοιπόν οι Έλληνες φιλόσοφοι.

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Κάποιοι ναί ,παίζανε το πουλί τους στους δρόμους.
      Τους έβλεπαν οι περαστικοί.
      Θες να σου πω γνωστό όνομα?
      Δεν είναι ότι καλύτερο για εμένα και για εσένα
      καθώς θεωρώ αδύνατον να μην το γνωρίζεις…..

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Το μεγαλύτερο λογικό αδιέξοδο στην Ιστορία
      του Λόγου του Θεού στην Αθήνα,
      είναι γιατί οι περισσότεροι χριστιανοί που πίστεψαν
      πρώτοι σε αυτόν ήσαν φιλόσοφοι?
      Ο Ερμαν παρατηρώντας την έντονη κινητικότητα
      των ελλήνων φιλοσόφων υπέρ του χριστιανισμού
      θεώρησε κάποια στιγμη ότι αυτοί έγραψαν
      τα ευαγγέλια με χρονική απόσταση εις τους αιώνας.Βέβαια αυτό εξέπεσε σε αστείο μετά από την ανακάλυψη τμήματος του Ευαγγελίου ΄του Μάρκου συγχρονου με το Κατα Ιωάννη.
      Ομως μένει το ερώτημα?Γιατί?
      Γιατί να δώσουν την ζωή τους για έναν μαραγκό από το Ισραήλ?
      Οι φιλόσοφοι δεν ήταν ποτέ διάσημοι για την γενναιότητα τους.
      300 χρόνια χρειάσθηκαν για βγεί στο προσκήνιο ο χριστιανισμός.
      Μέσα σε αυτά τα χρόνια πιο πιθανό δεν είναι
      ρητές αναφορές φιλοσόφων προ Χριστού,
      για τον Μαραγκό από το Ισραήλ να τις εξαφάνισαν οι ειδωλολάτρες?

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Χριστιανικά ανέκδοτα ⤵️

      Ο Πλάτων και ο Σωκράτης προ Χριστού χριστιανοί!

      Γιατί όμως οι χριστιανοί δημαγωγοί τα επαναλαμβάνουν συνεχώς ενώ ξέρουν ότι είναι ψέματα; Προσπαθούν να μας πείσουν ότι έτσι και αλλιώς θα ερχόταν ο χριστιανισμός οπότε μην διαμαρτύρεστε. Δεχθείτε την επιβολή του χριστιανισμού ως φυσιολογική. Φυσικά οι πάντες γνωρίζουν ότι ο χριστιανισμός επεβλήθη.

      ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ
      ➡️ «Γιατί σαφέστατα, αν σας έπειθα και σας βίαζα με παρακάλια να παραβείτε τον όρκο σας, θα σας δίδασκα να μην πιστεύετε στην ύπαρξη των θεών και, πράγματι, με την απολογία μου θα επέρριπτα ο ίδιος στον εαυτό μου την κατηγορία ότι δεν πιστεύω στους θεούς. Αλλά αυτό πολύ απέχει από την αλήθεια. Γιατί πιστεύω, Αθηναίοι, πολύ περισσότερο από ό,τι οποιοσδήποτε από τους κατήγορους μου.» [35d]

      Ο Χριστός είπε: «Ουδείς δούλος δύναται να δουλεύη δύο κυρίους διότι ή τον ένα θέλει μισήσει και τον άλλον θέλει αγαπήσει· ή εις τον ένα θέλει προσκολληθή και τον άλλον θέλει καταφρονήσει. Δεν δύνασθε να δουλεύητε Θεόν και μαμωνά.» (Λουκάς 16:13)

      Πόσο μάλλον όταν κάποιος έχει 13 κυρίους. 12 Ολύμπιους και έναν Χριστό. (λέμε τώρα)

 55. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Άσχετε Αδαή παραδέξου το λάθος σου. (ένα απ`τα πολλά)

  Για το Ματθαίος 23:36 έδωσες εσφαλμένη ερμηνεία της φράσης «γενεά ταύτη».

  Το βεβαιώνουν η εκκλησία σου, η οοδε, ένας Δόκτορας, και 29 κατασκευαστές πλυντηρίων.

 56. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Άσχετε Αδαή, όποιος ακολουθεί το μονοπάτι της αλήθειας ακόμα κι αν κάνει ένα λάθος συνεχίζει να περπατάει σε αυτό.

  Εσύ σε ποιο μονοπάτι περπατάς;

  • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

   Πρέπει να στο πω,είμαι αλάνθαστος
   Είμαι ο Πάπας η ο Μάπας?
   Ο Πάπας δεν είμαι σίγουρα ,’αρα…

 57. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Άσχετε Αδαή παραπάνω ανέφερες τον σπερματικό λόγο. Το παρακάτω είναι αφιερωμένο σε σένα από τον doctor της αλήθειας.

  Οι χριστιανοί με τα μυαλά στα κάγκελα λένε ⤵️

  «Ο σπερματικός λόγος δεν άφησε τον άνθρωπο ποτέ μόνο του. Μέσω της θείας οικονομίας του φρόντισε ώστε οι Έλληνες να γνωρίσουν τους Ολύμπιους Θεούς, για να μπορέσουν να γίνουν καλύτεροι μέχρι να έρθει ο Άγιος Θεός. »

  Έλιωσα στο γέλιο!

  ➡️ Θα μπορούσε βέβαια ο σπερματικός λόγος να δώσει στους Έλληνες τον Γιαχβέ ώστε να αποκαλούνται και αυτοί λαός του Θεού. Φαντάσου τους Αρχαίους Έλληνες ενωμένους με τους Ισραηλίτες, και κάτω από την κυριαρχία του Γιαχβέ τι θα μπορούσαν να κάνουν. Θα τους έσφαζαν όλους για να αποδείξουν ότι μόνο ο Γιαχβέ είναι ο αληθινός Θεός και κανείς άλλος. Σήμερα θα υπήρχε μόνο το έθνος των Εβραίων και των Ελλήνων. Θα ήμασταν πνευματικά αδέρφια με κοινή προσευχή. Αλληλούια (Αινείτε τον Γιαχβέ).

  Αλλά βλέπεις ο σπερματικός λόγος δεν ήθελε τους αρχαίους Έλληνες για λαό του. Τους θεωρούσε ανόητους και ότι φιλοσοφούσαν ματαίως. Μάλιστα όπως διαβάζουμε στο Πηδάλιο της εκκλησίας (σελίδα 567) ο Θεός τους μισούσε τόσο πολύ που τους άφησε να κυριευθούν από την αμαρτία της μαλακίας. Τούς έκανε μαλάκες δηλαδή. Μπράβο του σπερματικού λόγου; Αυτό θα πει φροντίδα!

  Τέλος πάντων αφού τους «φρόντισε» όλους αποφάσισε να πάρει σάρκα και οστά και να έρθει για να τους σώσει. Τι το ήθελε; Οι Εβραίοι τον σταύρωσαν και οι Έλληνες τον έγραψαν κανονικά. Μετά απ`όλα αυτά ο σπερματικός λόγος αποφάσισε να δώσει άλλη μια ευκαιρία στους Έλληνες στέλνοντας τον Απόστολο Παύλο στην Αθήνα για να τους αποστρέψει από την ειδωλολατρεία. Τι το ήθελε κι αυτός; Με το που ήρθε στην Αθήνα του γύρισαν τα έντερα βλέποντας τους Έλληνες πιστούς στο 12Θεο, οι οποίοι μάλιστα ακούγοντας τον γύρισαν και είπαν: Τι θέλει να πει αυτός ο σπερμολόγος;

  Με αυτά κι αυτά πήρε τον πούλο και την έκανε για Κόρινθο μεριά. Εκεί λοιπόν κατάφερε να ιδρύσει μια χριστιανική εκκλησία. Πριν προλάβει όμως να χαρεί, το Πνεύμα του σφυρίζει ότι αυτοί οι αλιτήριοι πορνεύουν, και μάλιστα είναι χειρότεροι από τους εθνικούς. Η συνταγή δεν πέτυχε. Έλληνας + Πνεύμα = διαστροφή. Τα χρόνια περνούσαν και οι Έλληνες έμεναν πιστοί στους Θεούς τους. Ούτε να ακούσουν για τον Χριστό. Κάποια στιγμή ο χριστιανισμός γίνεται επίσημη θρησκεία και επιβάλλεται σε όλη την αυτοκρατορία. Οι Έλληνες δεν κατάλαβαν Χριστό.

  Στην Ιστορία του Ελληνικού Έθνους τόμος 9 και σελ 16 διαβάζουμε ότι τον 4ο αιώνα η Αθήνα ήταν παγανιστική, του αρχαίου τρόπου ζωής, και ότι οι χριστιανοί ήταν τόσο λίγοι (σελ 76) που δεν τολμούσαν να γκρεμίσουν τους Ναούς όσο κι αν το ήθελαν. Ακόμα και το Πνεύμα του Θεού που σύμφωνα με τον Άγιο Νικόλαο γκρέμιζε τα Ιερά, στην Ελλάδα δεν πλησίαζε. Ίσως να είχε δίκιο ο Καρβέλας με το τραγούδι του «Ο διάβολος είναι από την Ελλάδα».

  Με όλα αυτά και τους Έλληνες να μένουν πιστοί στους Θεούς τους, τα παίρνει στο κρανίο ο χριστιανικός κλήρος και η εξουσία, και στέλνουν τον Αλάριχο με πλήθος Μοναχών να ισοπεδώσει τους Ναούς της παλιάς θρησκείας, και να προβεί στην σφαγή των πιστών της. (Ιστορία του Ελληνικού Έθνους Τομ 9 σελ76, 80) Παρόλα αυτά ο Ελληνισμός δεν κάμφθηκε. Ο σπερματικός λόγος ενώ φρόντισε ο χριστιανισμός να επιβληθεί και η αυτοκρατορία να διοικείται από χριστιανούς αυτοκράτορες, δεν είχε καταφέρει να πλήξει τον Ελληνισμό.

  Έτσι τον 6ο αιώνα ο Άγιος Ιουστινιανός εξαπολύει δριμύ διωγμό εναντίον των αλητήριων Ελλήνων (δήλωση του ιδίου) και όπως διαβάζουμε στην πολιτική ιδεολογία της βυζαντινής αυτοκρατορίας σελίδα 23 «Η αρχαιότητα με το ανθρωπιστικό και ανεκτι­κό της πνεύμα παρήλθε οριστικά. Οι ειδωλολάτρες εξοντώθηκαν από τον Ιουστινιανό και η Σχολή των Αθηνών έκλεισε.» Μπράβο φροντίδα ο σπερματικός λόγος; Για το καλό μας ρε Έλληνες!

  400 ολόκληρα χρόνια μετά τον Χριστό και η Ελλάδα ήταν παγανιστική, του αρχαίου τρόπου ζωής. 600 χρόνια μετά τον Χριστό και ο Ελληνισμός Χριστό δεν είχε. Αυτός ο επιστρατευμένος Άγιος σφαγέας Ιουστινιανός δεν δίστασε να θανατώσει και τους αιρετικούς. Πολλοί από αυτούς έχασαν την ζωή τους με την μέθοδο της πυράς και του πνιγμού ενώπιον του.

  Κατά τα άλλα οι χριστιανούληδες μας λένε ότι σπερματικός λόγος μέσω του Χριστού που ενσαρκώθηκε σε μια περίοδο χρόνου όπου η ανθρωπότητα και καλά βρισκόταν σε ηθική αποσύνθεση, την οδήγησε σε πνευματική και ηθική αφύπνιση. Κολοκύθια τούμπανα μετα τετριμένης οριγάνεως.

  Το μόνο που κατάφερε ήταν να οδηγήσει την ανθρωπότητα στον σκοταδιστικό μεσαίωνα βάζοντας φρένο σε οποιαδήποτε προσπάθεια για πρόοδο και ανθρωπιά. Ακόμα και ο Παπαρρηγόπουλος, θα γράψει για τις ποινές του κοψίματος της γλώσσας, της μύτης και της τύφλωσης που εφαρμόστηκαν στο κράτος.

  Ελπίζω να το ευχαριστήθηκες!

  • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

   Καλημέρα,και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.
   Ξεχνάς ότι οι Απολογητές ήταν όλοι μα όλοι Έλληνες?
   Εάν δεν υπήρχαν αυτοί οι έλληνες φιλόσοφοι που ασπάστηκαν
   τον λόγο του Θεού δεν θα προχωρούσε η διάδοση του
   στον τότε γνωστό κόσμο.
   Τους ανάγκασε κανείς να γίνουν από ειδωλολάτρες
   χριστιανοί?
   Ο ρόλος τους και ό λόγος τους ήταν μοναδικά καθοριστικός
   στην ύπαρξη του χριστιανισμού.
   Το θέμα δεν είναι πότε πέθανε ο τελευταίος παγανιστής?
   Διότι ποτέ δεν πέθανε όπως και πολύ περισσοτερο ο αιρετικός.
   Το θέμα είναι πότε έζησε ο πρώτος χριστιανός?
   Εκείνος που ομίλησε για σπόρο προφητεύοντας ότι η διάδοση
   του Θείου Λόγου θα απαιτήσει πολύ πολύ πολύ χρόνο.

   • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    Τι πιο αισχρή και ανέντιμη πράξη από αυτή των απολογητών της Εκκλησίας. Φοίτησαν σε ελληνικές φιλοσοφικές σχολές, έλαβαν την χάρη της γνώσης και το φως του πολιτισμού και αντί να είναι ευγνώμονες σε αυτούς που τους εξανθρώπισαν, αντιθέτως τους καθύβρισαν και τους κυνήγησαν μετά μανίας.

    Η επιβολή του χριστιανισμού στην Ελλάδα δεν έγινε με το κήρυγμα (οι Αθηναίοι περιγέλασαν ως γνωστόν τον Παύλο), αλλά με την Βια.

    Όπου ζούσε το Ελληνικό πνεύμα φυτοζωούσε ο χριστιανισμός.

    «Η Αθήνα διατήρησε έναν παγανιστικό χαρακτήρα για τον μεγαλύτερο μέρος του πέμπτου αιώνα λόγω της ακαδημίας του Πλάτωνα. Τότε είχε μια μικρή χριστιανική κοινότητα, η οποία βεβαιώνεται στη χριστιανική λογοτεχνία.» (Trombley 1993 i 284)

    «Η γλώσσα, η θρησκεία, τα ήθη και οι νόμοι των προγόνων εξηκολούθουν υφιστάμενα εν ΠΟΛΕΣΙ και ΧΩΡΑΙΣ καίτοι δε ο χριστιανισμός είχεν αποκτήσει δημοσίαν ισχύν.» (Ιστορία της πόλεως Αθηνών κατά τους μέσους αιώνας – Τόμος Α σελ 99)

    «Αλλ`εις την πίστιν προς τους Όλυμπίους Θεούς ενέμενεν ακόμη μετ`ισχυρογνωμοσύνης το μέγα πλήθος των Αθηναίων παρά την επιδρομή των Γότθων και της ενεργείας των Βυζαντίνων Ιερέων. Η δε αρχαία θρησκεία ίσχυσε να συνεχίσει εν αυταίς δή ταις Αθήναις τον εναντίον του χριστιανισμού αγώνα επί μακρότερον αιώνος όλου μετά τον Αλάριχον, ως εξάγομεν εκ της επί το διάστημα τούτο του χρόνου διατηρήσεως της Πλατωνικής Ακαδημίας.» (Ιστορία της πόλεως Αθηνών κατά τους μέσους αιώνας – Τόμος Α σελ 110)

    Ο αγώνας ενάντια στην ειδωλολατρία και των Ελλήνων, πέρασε από τα χέρια των χριστιανών απολογητών στο ίδιο το κράτος! Η θρησκευτική μισαλλοδοξία έπαιρνε επίσημο και πολιτικό χαρακτήρα! Στόχος πλέον, πέραν της δημιουργίας μιας ενιαίας νομοθεσίας, ήταν και η διασφάλιση ενότητας της πίστεως, αφού ασφαλώς υποτάσσεις και ελέγχεις πολύ εύκολα έναν λαό με κοινή θρησκεία.

    Ο αρχαιοελληνικός κόσμος υποχρεώθηκε να υποταχθεί στην τρομοκρατία που επέβαλε η νέα θρησκεία με τη συνδρομή του Κράτους. Καταστροφές αρχαίων ναών, βίαιοι θάνατοι φιλοσόφων, ομαδικοί διωγμοί πνευματικών ανθρώπων, ήταν φαινόμενα συνηθισμένα.

    Ας είναι καλά η εβραιοεκκλησιά Α.Ε που μας απομάκρυνε από τους διαβόλους πρόγονους μας, και μας έριξε στην αγκαλιά του Αβραάμ του Ισαάκ και του Ιακώβ. Έγιναν οι Έλληνες παιδιά του Γιαχβέ, και μεθούν με τις αλκοολικές του φαντασιώσεις αιώνες τώρα. Αλληλούια (ο Γιαχβέ σώζει) εβραιοέλληνα!

    Από τους τρεις γιους του πατριάρχη των Εβραίων Νώε (τον Σημ, τον Χαμ και τον Ιάφεθ) κατάγονται σύμφωνα με τη Βίβλο όλοι οι σημερινοί λαοί της Γης.

    Είσαι απόγονος των Εβραίων! Εβραιόσπερμα που λέμε.

    • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

     Η ελληνική μυθολογία καταλήγει στο ότι οι Ελληνες είναι
     απόγονοι του Ιαπετού που για τους περισσότερους λόγιους είναι
     ο Ιάφεθ.Αρα προς τι όλο αυτό?

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Ταυτίζεις δηλαδή το ιστορικό πρόσωπο Ιάφεθ με τον μυθολογικό Ιαπετό;

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Εγώ δεν ταυτίζω τίποτα.
      file:///C:/Users/admin/Downloads/4671-9247-1-PB%20(2).pdf
      σελίδα 26.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Εγώ για σένα λέω. Ταυτίζεις το ιστορικό πρόσωπο Ιάφεθ με τον μυθολογικό Ιαπετό;

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Η μυθολογία αντικειμενικά δεν είναι παραμύθια
      της χαλιμάς.Είναι αλήθεια ανεμιγμένη με στοιχεία
      υπερβολής,υπερμεγένθυνσης πρόσθεσης επιπλέον διαστάσεων
      στα πρόσωπα του Μύθου.
      Αντικειμενικά έχεις δίκιο δεν είναι καθόλου εύκολο να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από την μη αλήθεια.
      Ο Ιαπετός αναφέρεται στην Ελληνική μυθολογία ως πατέρας δημιουργός όλων τών ανθρώπων. Γιοί του υπήρξαν ο Προμηθεύς, ο Άτλαντας, ο Επιμηθέας και ο Μενοίτιος και οι άλλοι περίφημοι “Ιαπετίδες” Τιτάνες όπως ονομάστηκαν.Ο Κρόνος ήταν μικρότερος αδελφός του.
      Η Παλαιά Διαθήκη μας λέει ότι ένας από του γιούς του Νώε ήταν ο Ιάφεθ.(Γιαπφέθ)η (Γιάπεφθε)ο οποίος κατά την βίβλο θεωρείται ο γενάρχης όλων των Ευρωπαίων.
      Η άποψη που ερευνάται εδώ είναι γιατί αυτά τα δύο ονόματα τα οποία θεωρούνται γενάρχες λαών μοιάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους.Ως γνωστό στην εβραική το (Ι) στην αρχή μίας λέξης προφέρεται με (ΓΙ) π.χ. Ιαχωβ-άς=Γιαχβέ Ιωσήφ=Γιοσούφ Ιωάννης=Γιοχανάν
      Στην μυθολογία ο Ιαπετός σαν πατέρας όλων τών ανθρώπων ονομάζεται και συμβολικά Θεός. Η σχέση λοιπόν συντομογραφικά (Ιαπετού – θεού)=Ιαπε-θε προσθέτωντας το εβραικο (Γ) αποδίδει Γιάπε-θε η με την συνήθη παραφθορά Γιάπφε-θε η Γιαπφέθ.Έτσι ακριβώς όπως είναι στα Εβραικά.
      Κατά την άποψη ερευνητών μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο.Ο Ιαπετός-θεός είναι λογικά ο υπαρκτός βιβλικός Ιάφεθ.Αυτό είναι απολύτως λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι ο Ιάφεθ αναφέρεται στη βίβλος ως Γενάρχης της Ευρώπης και οι αρχαίοι Έλληνες τον θεωρούσαν σύζυγο της Ασίας και γενάρχη των λαών της Ευρώπης και της Βορειοδυτικής Ασίας.Εκ του Ιαπετού προέκυψαν οι σύγχρονες αντιλήψεις και θεωρίες περί «Ιαπετικής φυλής» και Ιαπετικής γλώσσας.
      Ο Ιάφεθ η Ιαπετός εορτάζεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως (Κυριακή των Προπατόρων).
      Λογικό συνεπώς διαφαίνεται να είναι τα ιδια πρόσωπα,
      με τόσες ενδείξεις.Δεν μπορούμε βέβαια να είμαστε σίγουροι.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Δεν υπάρχει ουδεμία σύνδεση μεταξύ Ιαπετού – Ιάφεθ. Οι δυο μυθολογίες (η Ελληνική και η Εβραϊκή) είναι αντικρουόμενες.

      Γράφεις: «Ο Ιαπετός – θεός είναι λογικά ο υπαρκτός βιβλικός Ιάφεθ.»

      Δηλαδή φίλε μου η Ελληνική μυθολογία περιέχει μόνο έναν κόκκο αλήθειας, ενώ η Εβραϊκή όλη την αλήθεια;

      Απόδειξε μου ότι ο Ιάφεθ ήταν υπαρκτό πρόσωπο.

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Δεν χρειάζεται,το απόδειξες εσύ με τα λόγια σου.
      »Ταυτίζεις δηλαδή το ιστορικό πρόσωπο Ιάφεθ με τον μυθολογικό Ιαπετό;»

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Γενάρχης ο Ιαπετός ,Γενάρχης και ο Ιάφεθ.
      Η βασική διαφορά εν τέλει Ιαπετού -Ιάφεθ είναι ότι ό ένας ήταν Θεός και ο άλλος άνθρωπος.Ναι λοιπόν θα προτιμήσω
      την αφήγηση της Παλαιάς Διαθήκης.Θεός δεν ήταν σίγουρα.
      Το ότι υπάρχει και στην Ελληνική Μυθολογία και στην
      Παλαιά Διαθήκη συνηγορεί στο ότι ήταν υπαρκτό πρόσωπο.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Τόσα χρόνια που μιλάμε με έχεις δει να υποστηρίζω την ιστορικότητα των αλκοολικών Εβραϊκών φαντασιώσεων;

      Δεν κατάλαβες το πνεύμα.
      Εγώ δεν ρώτησα ποια είναι η προτίμηση σου.

      Απόδειξε μου ότι ο Ιάφεθ ήταν υπαρκτό πρόσωπο.

      Και κάτι άλλο. Μάθε ότι η πρώτη αναφορά στον Ιαπετό έγινε από τον Όμηρο, ενώ η «ιστορία» του Ιάφεθ είναι ένα μεταγενέστερο κατασκεύασμα του 333-164 π.Χ ή ακόμα και του 140-37 π.Χ. (Greifenhagen, Franz V. 2003 Egypt on the Pentateuch’s Ideological Map p. 206-207, 224)

      Αν είναι λοιπόν να προτιμήσεις κάποιο παραμύθι καλύτερα διάλεξε το original.

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Απόδειξε μου ότι ο Ιάφεθ ήταν ανύπαρκτο πρόσωπο.
      Το να βγάζει χρήματα κάποιος από κάποια εργασία
      δεν κάνει την εργασία του αντικειμενική αλλά
      υποκειμενική.Το πότε αναφέρεται ο Ιάφεθ πρώτη φορά σε πηγή
      είναι υποκειμενικό συμπέρασμα εξ ορισμού και όχι αντικειμενικό.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Σχετικά με τα Εβραϊκά παραμύθια θα αφήσω να μιλήσει η ισχυρότερη φωνή της αρχαιολογίας.

      ➡️ «Οι βιβλικές αφηγήσεις είναι πράγματι “ιστορίες”, συχνά φανταστικές και σχεδόν πάντοτε προπαγανδιστικές, που εδώ και εκεί περιέχουν κάποιες έγκυρες ιστορικές πληροφορίες. Τα πορτραίτα της Βίβλου είναι μη ρεαλιστικά και αντικρουόμενα από τα αρχαιολογικά στοιχεία.» (William G. Dever)

      Ερώτηση: Πιστεύεις ότι ο Ιάφεθ ήταν πραγματικό πρόσωπο ή το γνωρίζεις;

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Αυτά που έγραψες δεν είναι απόδειξη .
      Υπάρχουν αρκετοί άλλοι που δεν συμφωνούν μαζί του.
      Τί είναι αυτό που καθορίζει την εγκυρότητα, ταχιστα κάποιου
      μελετητή?Η πίστη του αναγνώστη.
      »Τα πορτραίτα της Βίβλου είναι μη ρεαλιστικά και αντικρουόμενα από τα αρχαιολογικά στοιχεία.»
      Τι είναι αυτό που καθόρισε σε κάποιον ότι δεν είναι ρεαλιστικά τα πορτραίτα της βίβλου?
      Τι αρχαιολογικά ευρήματα είναι αυτά που ανατρέπουν
      τα πορτρέτα?
      Ο χαρακτήρας ενός βιβλίου πως μπορεί να ανατραπεί από
      ευρήματα?
      Ενας τρόπος διαχωρίζει τις δυσκολίες σε τέτοια ασαφή θέματα.
      Η πίστη-απιστία του προσώπου μελετητή σε τέτοια θέματα.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      «Τα πορτραίτα της Βίβλου είναι μη ρεαλιστικά και αντικρουόμενα από τα αρχαιολογικά στοιχεία.»

      Αυτή η πρόταση δεν συνδέεται με την πίστη αλλά με τα αρχαιολογικά ευρήματα. Εφόσον τα ευρήματα αυτά είναι αντικρουόμενα με τις «ιστορίες» της Βίβλου τότε έχουμε να κάνουμε με παραμύθια.

      Ερώτηση: Πιστεύεις ότι ο Ιάφεθ ήταν πραγματικό πρόσωπο ή το γνωρίζεις;

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Δεν γνωρίζω ότι ο Ιάφεθ ήταν πραγματικό πρόσωπο.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Πλάτωνας

      📢 Η γνώση είναι αληθινή άποψη.

 58. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Θα πάρω αμπάριζα όλους τους Αποστόλους και θα σου αποδείξω ότι δια του πνεύματος, κήρυξαν σε όλο τον κόσμο την επικείμενη προς αυτούς δευτέρα έλευση. Θα σου αποδείξω ότι η πίστη τους ήταν προσκείμενη στην υπόσχεση του Χριστού (Ματθαίος 24:34) και όχι στις αλκοολικές φαντασιώσεις σου.

 59. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Εβραίους 10: 36-37:

  ➡️ «Διότι έχετε χρείαν υπομονής, διά να κάμητε το θέλημα του Θεού και να λάβητε την επαγγελίαν. Διότι έτι ολίγον καιρόν, και θέλει ελθεί ο ερχόμενος και δεν θέλει βραδύνει.»

  ➡️ Αυτή η δήλωση έγινε πριν από 2000 περίπου χρόνια στους Εβραίους χριστιανούς στους οποίους ειπώθηκε ότι θα επιμείνουν, ώστε να λάβουν αυτό που τους υποσχέθηκε στην επιστροφή του Χριστού. Η επιστροφή του Χριστού θεωρείται ως ένα γεγονός που θα λάβει χώρα σε ελάχιστο διάστημα και χωρίς καθυστέρηση.

  Ο συγγραφέας είχε ήδη πει στους χριστιανούς του πρώτου αιώνα να μην εγκαταλείψουν καθώς είδαν την ημέρα να πλησιάζει (Εβραίους 10:25). Σύμφωνα με το πλαίσιο, «η ημέρα πλησιάζει» θεωρείται ως η επιστροφή του Ιησού Χριστού. Αυτοί οι Χριστιανοί πίστευαν ότι ο Χριστός θα επιστρέψει κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

  «…ο Ιησούς και οι μαθητές του όλοι πίστευαν ότι αυτά τα γεγονότα στο τέλος του χρόνου θα συνέβαιναν κατά τη διάρκεια των ζωών τους.» (Bart Denton Ehrman)

  Πες τα ρε κομάντο!

 60. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Εχω ξαναμιλήσει για την αξία της στοιχείωδης λογικής.
  Είναι δυσεύρετη ειδικά στις μέρες μας.
  Οχι της κοινής που είσαι θερμός υποστηρικτής.
  Τους παγκόσμιους πολέμους,την πείνα,τις καταστροφές,
  τους ψευδόχριστους,τους ψευδοπροφήτες,
  την ψύχρανση των ανθρώπων,την ανομία,
  ποιός τους προκάλεσε και τους προκαλεί?
  Φυσικά η πονηρή και μοιχαλίδα γενεά.
  Ο Κύριος λέγει ότι το Ευαγγέλιο θα διαδοθεί σε όλο τον κόσμο,
  δεν αναφέρει ότι θα πιστέψει ο κόσμος…
  Λίγοι είναι οι εκλεκτοί.Οι υπόλοιποι είμαστε γόνοι της πονηρής γενεάς.
  Αντίθετα είπεν ο Κύριος,Τον Αντίχριστο αμέσως η γενεά μας
  θα τον πιστέψει και θα τον προσκυνήσει.
  Γιατί?Διότι είμαστε οι περισσότεροι απόγονοι της πονηράς γενεάς καί
  όχι της γενεάς της πιστής!

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Ματθαίος 24:14 ⤵️

   «Και θέλει κηρυχθή τούτο το ευαγγέλιον της βασιλείας εν όλη τη οικουμένη προς μαρτυρίαν εις πάντα τα έθνη, και ΤΟΤΕ θέλει ελθεί το τέλος.»

   Οι Απόστολοι κήρυξαν το ευαγγέλιο σε όλη την οικουμένη. Το βεβαιώνουν οι ίδιοι, ένας Χρυσόστομος, κι ένας Δόκτορας.

   Επιχείρημα του Άσχετου ⤵️

   «Ο Κύριος λέγει ότι το Ευαγγέλιο θα διαδοθεί σε όλο τον κόσμο,
   δεν αναφέρει ότι θα πιστέψει ο κόσμος…»

   ➡️ Ο Κύριος λέγει ότι το Ευαγγέλιο θα διαδοθεί σε όλο τον κόσμο και τότε θα έρθει το τέλος.

   Αυτό βέβαια δεν έχει και τόση σημασία διότι όλα τα σημεία της προφητείας συγκλίνουν στην υπόσχεση του Χριστού ότι ΌΛΑ θα συμβούν στην γενιά τους, όχι μετά από χιλιάδες χρόνια. (Ματθαίος 24:34)

 61. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Εβρ. 10,36 ὑπομονῆς γὰρ ἔχετε χρείαν, ἵνα τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ ποιήσαντες κομίσησθε τὴν ἐπαγγελίαν.
  Εβρ. 10,36 Διότι και σήμερον και μέχρι ΤΕΛΟΥΣ της ζωής σας έχετε ανάγκην υπομονής, ώστε, αφού τηρήσετε το θέλημα του Θεού, να απολαύσετε την αμοιβήν, που υπεσχέθη ο Θεός.
  Εβρ. 10,37 ἔτι γὰρ μικρὸν ὅσον ὅσον, ὁ ἐρχόμενος ἥξει καὶ οὐ χρονιεῖ.
  Εβρ. 10,37 Καλλιεργήστε και τονώστε την υπομονήν σας, “διότι πολύ ολίγος χρόνος απομένει, και ο Κυριος, ο ερχόμενος δια να κρίνη ζώντας και νεκρούς, θα έλθη πάλιν και δεν θα αργήση”.
  Ολοι θα συναντήσουμε τον Κύριο όταν φύγουμε από αυτόν τον κόσμο για να μας κρίνει.Οι ψυχές κρίνονται μετά τον θάνατο ,πηγαίνουν η στον παράδεισο η στην κόλαση.Ο παράδεισος είναι προσωρινός όχι όμως και η κόλαση.

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Εβραίους 10:36 ⤵️

   «Διότι και σήμερον και μέχρι ΤΕΛΟΥΣ της ζωής σας…»

   ➡️ Το «τέλος» της φυσικής τους ζωής θα λάμβανε χώρα στην Δευτέρα Παρουσία με την μεταμόρφωση τους.

   Εβραίους 10:37 ⤵️

   Η φράση «και θέλει ελθεί ο ερχόμενος» αποδίδεται πάντα στον Χριστό που έρχεται στην δευτέρα παρουσία του.

   Παράδειγμα:

   ➡️ «Και τότε θέλει φανή το σημείον του Υιού του ανθρώπου εν τω ουρανώ, και θέλουσιν ιδεί τον Υιόν του ανθρώπου ΕΡΧΟΜΕΝΟΝ επί των νεφελών του ουρανού.» (Ματθαίος 24:30)

   Έτσι λοιπόν ο Παύλος τους είπε να κάνουν υπομονή, διότι σε λίγο έρχεται ο Χριστός στην δευτέρα παρουσία του.

   «Διότι έτι ολίγον καιρόν και δεν θέλει βραδύνει.»

   • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

    Πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό.
    «Ο Κύριος λέγει ότι το Ευαγγέλιο θα διαδοθεί σε όλο τον κόσμο,
    δεν αναφέρει ότι θα πιστέψει ο κόσμος…»
    Διαδόθηκε το Ευαγγέλιο σε όλο τον κόσμο και δεν το ξέρουμε?
    Ακόμα και σήμερα μετά από χιλιετηρίδες ποιός μπορεί σήμερα να ισχυριστεί
    με σιγουριά κάτι τούτο?ΟΥΔΕΙΣ.
    Αρα πως θα έρθει ο Αντίχριστος εάν δεν διαδοθεί το ευαγγέλιο
    σε όλο τον κόσμο.Πως θα έρθει ο Χριστός εάν δεν έρθει ο Αντίχριστος?

    • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Εγώ πνίγομαι σε μια κουταλιά νερό; Από την ταραχή σου φιλαράκι μου πόσταρες αλλού το σχόλιο σου. Δεν βλέπεις μπροστά σου!

     Ο Άγιος Χρυσόστομος εξηγεί πως κατάφεραν εκείνοι οι Απόστολοι να κηρύξουν το ευαγγέλιο σε όλη την οικουμένη.

     Χρυσόστομος ⤵️
     «…μέσα σ’ αυτούς υπήρχε μεγάλη δύναμις. Γι’ αυτό και το χριστιανικό κήρυγμα ξαπλώθηκε σ’ όλη την οικουμένη.»

     Το βεβαιώνει και ο Τιμόθεος ⤵️
     «Αλλ’ ο Κύριος με παρεστάθη και με ενεδυνάμωσε, διά να πληρωθή δι’ εμού το κήρυγμα και να ακούσωσι πάντα τα έθνη»

     Αγνοείς αιρετικό μου παιδί, ότι το Άγιο Πνεύμα ήταν η δύναμη που τους βοήθησε να κηρύξουν το ευαγγέλιο σε όλη την οικουμένη. Αυτό μαρτυρά ο Χρυσόστομος.

     Απόστολος Παύλος ⤵️
     «Μένετε σταθερά θεμελιωμένοι εις την πίστιν, στερεοί και αμετακίνητοι επάνω εις την ελπίδα, που μας παρέχει το Ευαγγέλιον, το οποίον ΕΧΕΙ κηρυχθή εις όλην την ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΝ την κάτω από τον ουρανόν και του οποίου Ευαγγελίου εγώ, ο Παύλος, έγινα διάκονος.» (Κολοσσαείς 1:23)

     Ο Ευσέβιος και ο Θεοδώρητος έγραψαν ότι οι Απόστολοι κήρυξαν το ευαγγέλιο σε ολόκληρο τον κόσμο.

     Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο κόσμος των Αποστόλων δεν ήταν ο κόσμος του σήμερα. Οι Βιβλικές Γραφές και η κοσμική ιστορία δίνουν βεβαίωση ότι το ευαγγέλιο κηρύχθηκε στον γνωστό κόσμο του πρώτου αιώνα.

     ➡️ Ο Κύριος λέγει ότι το Ευαγγέλιο θα διαδοθεί σε όλο τον κόσμο και τότε θα έρθει το τέλος.

     Αυτό βέβαια δεν έχει και τόση σημασία διότι όλα τα σημεία της προφητείας συγκλίνουν στην υπόσχεση του Χριστού ότι ΌΛΑ θα συμβούν στην γενιά τους, όχι μετά από χιλιάδες χρόνια. (Ματθαίος 24:34)

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Αιρετικό και άπιστο είναι το κεφάλι σου.
      Ο Κύριος ήταν αδύνατον να έρθει στην γενιά
      των πρώτων μαθητών,διότι δεν Κηρύχθηκε το ευαγγέλιο
      σε όλο τον κόσμο αλλά σε ένα μικρό τμήμα το κόσμου!
      Εκτός εάν ισχυρίζεσαι ότι από τότε συνεχώς μεγαλώνει
      η γή και δεν σταματάει με τίποτα .
      Η γή δεν αυξάνεται.Η γή όμως έχει συγκεκριμένα όρια ,ε λοιπόν ούτε σήμερα που ξέρουμε την έκταση της δεν μπορούμε να ισχυριστούμε με βεβαιότητα ότι κηρύχθηκε το Ευαγγέλιο σε όλο τον κόσμο.
      Πνίγεσαι σε ενα κουταλάκι νερό και ζητάς σωσίβιο.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Γράφεις ⤵️
      «Ο Κύριος ήταν αδύνατον να έρθει στην γενιά των πρώτων μαθητών, διότι δεν Κηρύχθηκε το ευαγγέλιο σε όλο τον κόσμο»

      Καταρχάς προσπαθείς να υπονομεύσεις την υπόσχεση του Χριστού στον Ματθαίο 24:34 με ένα σημείο της προφητείας που υπόκειται σε αυτήν.

      Δεν δουλεύει έτσι το πράγμα. Σύμφωνα με την υπόσχεση του Χριστού, έπρεπε όλα αυτά τα σημεία να λάβουν χώρα στην γενιά τους μαζί και η δευτέρα έλευση.

      Επίσης σημαντικό είναι να τονίσω, ότι εκείνοι οι μαθητές, θα ήταν παρών στην εκπλήρωση όλων των σημείων της προφητείας, σύμφωνα με τα λόγια του Χριστού.

      Παράδειγμα :
      ➡️ «προσέχετε μήπως τυχόν σας πλανήσει κανείς». Το «σας» που ο Χριστός απευθύνεται είναι οι μαθητές του που μιλούσε εκείνη τη στιγμή.

      Συνεπώς λοιπόν δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την δικαιολογία ότι δεν κηρύχθηκε το ευαγγέλιο και να ανατρέψεις τις υποσχέσεις του Χριστού και ολόκληρη την πίστη εκείνων των ανθρώπων.

      Σύμφωνα με την μαρτυρία των ευαγγελίων η πίστη εκείνων των μαθητών ήταν προσκείμενη στην υπόσχεση του Χριστού, ότι όλα τα σημεία της προφητείας θα λάμβαναν χώρα στην γενιά τους.

      Αυτό είναι ένα δεδομένο που δεν μπορείς να διαχειριστείς. Από την μια μεριά η ξεκάθαρη υπόσχεση του Χριστού και από την άλλη η Πίστη τους. Αυτά τα δυο δεδομένα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους.

      Άλλο ένα σημείο που πρέπει να εξεταστεί είναι ότι το Άγιο Πνεύμα μιλούσε μέσω εκείνων των ανθρώπων.

      Τέλος οι Απόστολοι και ο Χρυσόστομος μας βεβαιώνουν ότι το ευαγγέλιο κηρύχθηκε σε όλη την οικουμένη.

      Απόστολοι + Χρυσόστομος 🆚 Άσχετος 80-0
      Μάθε παιδί μου μπάσκετ.

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Κάνεις ένα θεμελιώδες λάθος,σύνηθες για απίστους.
      Θεωρείς δεδομένο πριν διαβάσεις, ότι ο Κύριος δεν είναι ο Θεός και πάντα ομιλεί μονο στους παρόντες μαθητές η τους αντίδικους και ποτέ για τους μετά εκείνους που θα διαβάζουν η θα ακούσουν τα λόγια του.Ετσι όμως δεν αναδύεται η αλήθεια ..
      Αλλά η δική σου βολική αλήθεια .Το ψεμα σου.Η αντιαλήθεια.
      Χαίρω πολύ ο Θεός ποτέ μα ποτέ δεν ομιλεί μόνο
      για τους πρώτους μαθητές για θέματα πίστεως,
      αποκάλυψης διότι εάν το έπραττε δεν θα ήταν Θεός.
      Εγώ διακρίνω την ιστορία μέσα στην ιστορία,
      εσύ απέχεις από την ιστορία.
      Ματθ. 13,37 Ο δε Κυριος απεκρίθη και είπε· “Εκείνος που σπέρνει τον καλόν σπόρον είναι ο υιός του ανθρώπου, δηλαδή εγώ.
      Ματθ. 13,38 Αγρός δε είναι ο κόσμος. Ο καλός σπόρος είναι τα τέκνα της ουρανίου βασιλείας· τα δε ζιζάνια είναι τα τέκνα του πονηρού, του διαβόλου.
      Ματθ. 13,39 Ο δε εχθρός, που έσπειρε τα ζιζάνια αυτά, είναι ο διάβολος· ο θερισμός η συντέλεια του κόσμου και θερισταί οι άγγελοι του Θεού
      Ματθ. 13,28 Είπε δε εκείνος εις αυτούς· ένας εχθρός άνθρωπος έσπειρε τα σιζάνια. Οι δούλοι του είπαν· θέλεις λοιπόν να πάμε να μαζέψωμε τα ζιζάνια;
      Ματθ. 13,29 Ο Κύριος όμως είπε, ΟΧΙ μήπως τυχόν καθώς θα μεζεύετε τα ζιζάνια, ξερριζώσετε μαζή με αυτά και το σιτάρι.
      Ο Κύριος καθαρά δείχνει οτι ήταν πολύ νωρίς για συγκομιδή
      η εποχή των μαθητών του, ήθελε να αυξηθούν πολύ οι καρποί=πιστοί και ας αυξηθούν και τα ζιζάνια=άπιστοι.
      Ματθ. 13,30 ἄφετε ΣΥΝΑΥΞΑΝΕΣΘΑΙ ἀμφότερα μέχρι τοῦ θερισμοῦ, καὶ ἐν καιρῷ τοῦ θερισμοῦ ἐρῶ τοῖς θερισταῖς· συλλέξατε πρῶτον τὰ ζιζάνια καὶ δήσατε αὐτὰ εἰς δέσμας πρὸς τὸ κατακαῦσαι αὐτά, τὸν δὲ σῖτον συναγάγετε εἰς τὴν ἀποθήκην μου.
      Ο σίτος που θα μείνει στο τέλος για την αποθήκη είναι
      η γενεά άυτη στο κατα Ματθαίον 24.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Προσπαθείς για άλλη μια φορά να υπονομεύσεις την υπόσχεση του Χριστού (Ματθαίος 24:34) χρησιμοποιώντας τις παραβολές του.

      Οι παραβολές αυτές είχαν αποδέκτη έναν όχλο, ο οποίος ενώ άκουγε την διδασκαλία του Χριστού, δεν την άκουγε διότι ήταν του πονηρού. Ήταν τα λεγόμενα ζιζάνια.

      Ούτε τα θαύματα του έβλεπαν, ούτε άκουγαν την διδασκαλία του. (Ματθαίος 13:13)

      Οι παραβολές αυτές εξετάζονται μέσα στο χρονικό πλαίσιο των ανθρώπων εκείνων. Ο Χριστός ήταν ο σπορέας και οι αποδέκτες των παραβολών τα άπιστα ζιζάνια.

      Ματθαίος 24 ⤵️
      Όταν ο Χριστός τους λέει «βλέπετε όλα αυτά τα πράγματα»: Αυτός λέει ότι αυτοί θα δουν όλα αυτά τα πράγματα, όχι άλλοι που ζουν χιλιάδες χρόνια στο μέλλον. (Ματθαίος 24:2)

      (24:4) «προσέχετε μήπως τυχόν σας πλανήσει κανείς».

      ➡️ Το «σας» που ο Χριστός απευθύνεται είναι οι μαθητές του που μιλούσε εκείνη τη στιγμή.

      (24:15) «Όταν λοιπόν ίδητε το βδέλυγμα της ερημώσεως» κτλ …

      ➡️ Ο Ιησούς μιλάει στους μαθητές του και τους λέει τι πρέπει να αναζητούν και τι πρέπει να γνωρίζουν για τις ερωτήσεις που του έκαναν.

      Αν όλα αυτά τα «σημεία» δεν αφορούσαν αυτούς αλλά κάποιους άλλους μετά από χιλιάδες χρόνια, τότε ο Χριστός δεν απάντησε στις ερωτήσεις τους. Τους έγραψε κανονικά δηλαδή.

      Τέλος κλείνει τον προφητικό του λόγο προφητεύοντας ότι όλα όσα προείπε θα συμβούν στην γενιά τους. (24:34)

      Δεν τους αποκάλυψε όμως την ΗΜΕΡΑ και την ΩΡΑ της δευτέρας παρουσίας (24:36) αλλά τους είπε αυτό ⤵️

      «Δια τούτο και ΣΕΙΣ πρέπει να γίνεσθε πάντοτε έτοιμοι, διότι εις ώραν που δεν φαντάζεσθε έρχεται ο υιός του ανθρώπου.» (24:44)

      Το «σεις» που ο Χριστός απευθύνεται είναι οι μαθητές του που μιλούσε εκείνη τη στιγμή.

      Τους προέτρεψε λοιπόν να είναι ΑΓΡΥΠΝΟΙ, διότι η δευτέρα παρουσία θα ερχόταν στις μέρες τους. Θα έπρεπε να ήταν έτοιμοι για αυτό το γεγονός.

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Καλησπέρα οι χριστιανοί που διαβάζουμε το ευαγγέλιο
      δεν έιμαστε μαθητές του Κυρίου?
      Ερμηνεύεις σαν να μήν υπάρχουμε.
      Αποκόπτεις την χρονική συνέχεια που σίγουρα οι
      πρώτοι μαθητές ούτε κάν την υποψιάζονταν.
      Τι να πούμε τώρα?Εδώ πριν αναληφθεί ο Κύριος τον
      ρώτησαν πότε θα επιστρέψει σαν βασιλιάς του Ισραήλ?
      Δεν είχαν καταλάβει πολλά και με την επιφοίτηση
      του Αγίου Πνεύματος κατάφεραν πάρα πολλά.
      Οι χρόνοι και οι καιροί δεν ανήκουν στους άνθρωπους
      αλλά στον Θεό.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Όλα τα σημεία της προφητείας αφορούσαν εκείνους τους μαθητές και όχι άλλους μετά από χιλιάδες χρόνια.

      Στον προφητικό του λόγο οι προσωπικές αντωνυμίες που χρησιμοποιεί, καθώς και τα χρονικά επιρρήματα, δείχνουν ότι απευθύνεται σε εκείνους του ανθρώπους και όχι σε κάποιους άλλους.

      Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όταν διαβάζουμε τον προφητικό του λόγο, διαβάζουμε ένα αρχείο του Ιησού που απευθύνεται στους μαθητές του. Όταν ο Χριστός τους λέει «βλέπετε όλα αυτά τα πράγματα:» (24:2) Αυτός λέει ότι αυτοί θα δουν όλα αυτά τα πράγματα, όχι άλλοι που ζουν χιλιάδες χρόνια στο μέλλον.

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Οι προσωπικές αντωνυμίες από την στιγμή που τις διαβάζουμε
      σήμερα εμείς οι μαθητές του αξιωματικά παύουν να ισχύουν μόνο για τους πρώτους μαθητές.Από την στιγμή μάλιστα που
      εκείνος ζήτησε το Ευαγγέλιο να κηρυχθεί σε όλο τον κόσμο,
      από κείνη την στιγμή το απεύθυνε σε μαθητές του σε όλο
      τον κόσμο και έπαψε να είναι συνεπώς κτήμα των πρώτων μαθητών .του.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Οι προσωπικές αντωνυμίες χρησιμοποιούνται για να δηλώσουν αυτόν που ΜΕΤΕΧΕΙ στην πράξη ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και ως εκ τούτου φανερώνουν τα τρία πρόσωπα του λόγου:

      ➡️ το α΄ πρόσωπο, εγώ (για να δηλωθεί ο ρόλος του ομιλητή)

      ➡️ το β΄ πρόσωπο, εσύ (για να δηλωθεί ο ρόλος του συνομιλητή ή ακροατή)

      ➡️ το γ΄ πρόσωπο, αυτός, -η, -ο (για να δηλωθεί ο ρόλος του προσώπου στο οποίο αναφέρεται ο ομιλητής)

      Εσύ φιλαράκι μου μετέχεις σε εκείνη την πράξη επικοινωνίας; Όχι! Απλά διαβάζεις ένα προσωπικό αρχείο του Ιησού.

      Ο Χριστός ανοίγει τον λόγο του με τα εξής λόγια. «βλέπετε όλα αυτά τα πράγματα;» Αυτός λέει ότι αυτοί θα δουν όλα αυτά τα πράγματα, όχι άλλοι που ζουν χιλιάδες χρόνια στο μέλλον.

      Κλείνοντας τους λέει: «Δια τούτο και ΕΣΕΙΣ πρέπει να γίνεσθε πάντοτε έτοιμοι, διότι εις ώραν που δεν φαντάζεσθε έρχεται ο υιός του ανθρώπου.»

      ➡️ εσείς = προσωπική αντωνυμία που εκφράζει το δεύτερο πληθυντικό πρόσωπο: Αναφέρεται στους συνομιλητές.

      Παράδειγμα: Πρέπει εγώ να βγω για μια εργασία, ΕΣΕΙΣ θα μείνετε εδώ;

      Είσαι συνομιλητής του Χριστού Άσχετε Αδαή;

      Η ελληνική γλώσσα έχει αρετές. Μία από αυτές είναι η σαφήνεια. Απ`ότι φαίνεται όμως κάποιοι νεοέλληνες δεν έχουν αρετές.

      Για το κήρυγμα θα σου απαντήσω παρακάτω.

 62. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Ο Παύλος μιλάει στους Κορίνθιους διαβεβαιώνοντας τους ότι ο ερχομός του Χριστού ήταν τόσο κοντά που «δεν θα κοιμηθούμε όλοι μας».

  ➡️ «Ιδού, μυστήριον λέγω προς εσάς· πάντες μεν δεν θέλομεν κοιμηθή, πάντες όμως θέλομεν μεταμορφωθή, εν μιά στιγμή, εν ριπή οφθαλμού, εν τη εσχάτη σάλπιγγι· διότι θέλει σαλπίσει, και οι νεκροί θέλουσιν αναστηθή άφθαρτοι, και ημείς θέλομεν μεταμορφωθή.»

  (1 Κορινθίους 15: 51-52.)

 63. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Θα παραδεχτείς το λάθος σου;

  Ματθαίος 23:34-37 ⤵️

  «Αποστέλλω προς εσάς προφήτας… θέλετε θανατώσει… θέλετε μαστιγώσει εν ταις συναγωγαίς σας… δια να έλθει εφ υμάς (πάνω σας)… Αληθώς σας λέγω πάντα ταύτα θέλουσιν ελθεί επί την γενεάν ταύτην.»

  Άσχετος Αδαής 📣 «Σε ποιά λοιπόν γενεά? Στην ΓΕΝΕΑ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΩΝ!»

  Παραθέτω από την εκκλησία σου ⤵️
  «Μάθε επίσης ότι ως προφήτες καλεί τώρα τους μαθητές Του, τους οποίους αυτούς επρόκειτο μετ’ ολίγον αυτοί να φονεύσουν και γι’ αυτό και συμπληρώνει ότι όλα αυτά θα γίνουν στην παρούσα γενεά.»

  Παραθέτω από την οοδε ⤵️
  «Είναι προφανές, πως εδώ ο Ιησούς μιλάει στους Εβραίους της εποχής του»

  Μέχρι στιγμής έχεις δηλώσει ότι είσαι κακός χριστιανός και υποκριτής. Δήλωσε ότι είσαι και εγωιστής και τράβα για εξομολόγηση ή εξορκισμό.

  • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

   Η γενεά των απίστων ετελείωσε το 70 μ.χ.?Οχι βέβαια.
   Ως γνήσιος φαρισαίος θέλεις να περιορίσεις την γενεά την άπιστη μέσα τον χρόνο για να στηρίξεις την υστεροβουλία σου.Η ΟΟΔΕ ομιλεί για την γενιά της καταστροφής της Ιερουσαλήμ και για την γενιά του τέλους του κόσμου.
   Συμφωνείς?Αφού δεν συμφωνείς γιατί την επικαλείσαι?
   Εγώ σου επισημαίνω κάτι περισσοτερο από το προφανές,ότι στα κεφάλαια 23,24
   περιγράφεται το μέλλον της ανθρωπότητας ,το μέλλον της άπιστης γενεάς
   αλλά και της πιστής γενεάς μέχρι την β παρουσία του Κυρίου.
   Εάν νομίζεις ότι διαφωνεί η εκκλησία είσαι βαθιά νυχτωμένος!
   Εάν δεν το νομίζεις και το λές έισαι αναίσχυντος.

   • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    Η εκκλησία σου λέει σχετικά με το Ματθαίος 23:34-37 ⤵️

    «Είναι προφανές, πως εδώ ο Ιησούς μιλάει στους Εβραίους της εποχής του»

    Ερώτηση: Συμφωνείς Ναι ή Όχι;

    • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

     Η ΟΟΔΕ σε άλλο σημείο αναφέρει εκτός από το πραφανές αναφέρει:
     »Η λέξη: «γενιά», δεν σημαίνει μόνο τους ανθρώπους τής εποχής του στα 40 προσεχή χρόνια, (όσο δηλαδή κάνει να αντικατασταθεί ο πατέρας από τον γιο), αλλά σημαίνει και το «γένος», δηλαδή μια ομάδα ανθρώπων με τα ίδια χαρακτηριστικά.
     Ο Χριστός λοιπόν, μίλησε ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ με δύο έννοιες για τη λέξη γενιά, ώστε να καλύψει και τις δύο άσχετες μεταξύ τους ερωτήσεις τών μαθητών του: 1. Με την έννοια τών «συγχρόνων» του που θα έβλεπαν την πτώση τής Ιερουσαλήμ στη διάρκεια τής ζωής τους, και 2. Με την έννοια του γένους των Χριστιανών, που θα εξακολουθούσε να υπάρχει με την ίδια ΚΑΚΙΑ ως τη δεύτερη εκπλήρωση μετά από χιλιάδες χρόνια.»
     Η κακία δεν υπάρχει στο νερό η στον αέρα η στο έδαφος.
     Η Κακία από που προέρχεται?Από άνθρωπους.Από την πονηρή άπιστη γενεά . Ο Θεός να με συγχωρέσει η οοδε κρύβεται πίσω από το δάκτυλο της.Γιατί?Φοβάται τις λέξεις.
     Ναι αλλά εάν φοβάσαι τις λέξεις δεν βγαίνει νόημα.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Καλημέρα Άσχετε Αδαή. Βλέπω ότι προσπαθείς να αποφύγεις την ερώτηση γιατί πολύ απλά δεν θέλεις να παραδεχτείς τα λάθη σου. Σε έχει κυριεύσει ο Εγωισμός.

      Παραθέτω από την εκκλησία σου ⤵️
      «Μας λένε οι Πατέρες της Εκκλησίας, ότι ρίζα κάθε αμαρτίας είναι o Εγωισμός.»

      Ο εγωισμός έχει ριζώσει μέσα σου και παράγει αμαρτία με το τσουβάλι. Μετανόησε τέκνον μου Βρούτε! Γρήγορα για εξομολόγηση ή καλύτερα εξορκισμό. Μπήκε ο διάολος μέσα σου και προσπαθεί να με τρελάνει. Δεν ξέρει όμως ο φουκαράς ότι ο doctor θα του κάνει ψυχανάλυση και θα τον στείλει δεμένο χειροπόδαρα στο Δαφνί, πριν ο Γιαχβέ τον φυλακίσει στην κόλαση να κάνει παρέα με ανθρώπους τους «γένους των άσχετων».

      Γνωρίζω πολύ καλά τι λέει η οοδε για την προφητεία στον Ματθαίο 24:34, όπως γνωρίζω τι λέει και για το εδάφιο 23:34-37.

      Τόσο η εκκλησία σου όσο και η οοδε λένε το παρακάτω για το εδάφιο 23:34-37 ⤵️

      «Είναι προφανές, πως εδώ ο Ιησούς μιλάει στους Εβραίους της εποχής του»

      Συμφωνείς Ναι ή Όχι;

      Ότι ελιγμό κι αν κάνεις θα με βρίσκεις πάντα μπροστά σου. Ο doctor βούτηξε στην θάλασσα του ψεύδους με τα βατραχοπέδιλα της αλήθειας και σηκώνει κύμα στο διάβα του. Που` σαι Μπούμπη, βάλε τα μπρατσάκια σου για να μην πνιγείς και το`χω βάρος στην συνείδηση μου.

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Δεν διαφωνώ με το προφανές,εσύ δεν θέλεις να ακούσεις με τίποτα λέξη.για την άπιστη και διεστραμμένη γενεά κάθε εποχής,και θέλεις να την αποκόψεις από την ιστορία, γιατί δεν σε συμφέρει .
      Η εκκλησία να είσαι σίγουρος συμφωνεί .
      arnion.gr/mp3/omilies/p_athanasios/apories_kathxhtikou/apories_kathxhtikou_0431.mp3

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Δηλαδή παραδέχεσαι ότι έκανες λάθος;
      Ότι έδωσες εσφαλμένη ερμηνεία στο Ματθαίος 23:34-37 σχετικά με την φράση «γενεά ταύτη»;

      Το παραδέχεσαι Ναι ή όχι;

 64. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Άσχετε Αδαή συμφωνείς με την παρακάτω πρόταση;

  «Η μοναδική και αποκλειστική οδός σωτηρίας των ανθρώπων είναι η Ορθοδοξία.» (Μητροπολίτης Πειραιώς)

  Συμφωνείς Ναι ή Όχι;

   • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    Βλέπω ότι αποφεύγεις να απαντήσεις με ένα Ναι ή Όχι.
    Έχεις κάποιο πρόβλημα; Δυσκολεύεσαι; Ο ορθόδοξος Γιδοβοσκός συμφωνεί.

    «Η μοναδική και αποκλειστική οδός σωτηρίας των ανθρώπων είναι η Ορθοδοξία.» (Μητροπολίτης Πειραιώς)

    Συμφωνείς Ναι ή Όχι;

    Αυτό δεν έχει ξαναγίνει!
    🙄

 65. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Ματθ. 24,14 καὶ κηρυχθήσεται τοῦτο τὸ εὐαγγέλιον τῆς βασιλείας ἐν ὅλῃ τῇ οἰκουμένῃ εἰς μαρτύριον ΠΑΣΙ τοῖς ἔθνεσι, καὶ ΤΟΤΕ ἥξει τὸ τέλος.
  Μαρκ. 13,10 καὶ εἰς ΠΑΝΤΑ τὰ ἔθνη δεῖ ΠΡΩΤΟΝ κηρυχθῆναι τὸ εὐαγγέλιον.
  Λουκ. 24,47 καὶ κηρυχθῆναι ἐπὶ τῷ ὀνόματι αὐτοῦ μετάνοιαν καὶ ἄφεσιν ἁμαρτιῶν εἰς ΠΑΝΤΑ τὰ ἔθνη, ἀρξάμενον ἀπὸ Ἱερουσαλήμ.
  ΕΙΠΕΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ,ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΕΘΝΗ >

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Χρυσόστομος ⤵️

   «…μέσα σ’ αυτούς υπήρχε μεγάλη δύναμις. Γι’ αυτό και το χριστιανικό κήρυγμα ξαπλώθηκε σ’ όλη την ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ.»

   Απόστολος Παύλος 📢
   «το οποίον ΕΧΕΙ κηρυχθή εις όλην την ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΝ την κάτω από τον ουρανόν και του οποίου Ευαγγελίου εγώ, ο Παύλος, έγινα διάκονος.»

   🔊 ακούς;

 66. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Καλημέρα ταλαιπωρία,
  Συμφωνείς με τον Απόστολο Παύλο και τον Ιερό Χρυσόστομο
  σε αυτό που γνωρίζεις ότι δεν ισχύει διότι εκείνοι δεν είχαν την
  δυνατότητα να γνωρίζουν αυτό που εκ του ασφαλούς,σήμερα γνωρίζεις.
  Τι είναι πάντα εκείνο που σε διαχωρίζει από την πίστη?
  Διαλέγεις τον υποκειμενισμό από την αντικειμενική αλήθεια
  για να πλήξεις την αληθεια.
  Τον Απόστολο Παύλο και τον Ιερό Χρυσόστομο διαβάζουμε
  σμιλεύοντας την αντικειμενική αλήθεια.
  Εχουμε από τον Θεό κρίση και λογική να διαχωρίσουμε
  την αλήθεια την υποκειμενική ακόμα και σε Αποστόλους για να αλιεύσουμε την αντικειμενική αλήθεια.Εσύ υιέ της απιστίας πράττεις συνέχεια το ανάποδο διότι
  σε τιμωρεί ο Θεός για την αλαζονία σου κατά της αλήθειας.
  Ε λοιπόν γνωρίζουμε σήμερα είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην εκπλήρωση
  της προφητείας,της κήρυξης του ευαγγελίου σε όλα τα έθνη!
  .

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Καλημέρα. Γνωρίζεις καλύτερα από τους Αποστόλους αν το ευαγγέλιο κηρύχθηκε στην εποχή τους ή όχι;

   Έπειτα για ποια υποκειμενική αλήθεια μιλάς; Ο Χρυσόστομος δεν λέει κάτι τέτοιο. Εξηγεί πως κατάφεραν να κάνουν κάτι που φαντάζει αδιανόητο στα μάτια σου. ⤵️

   «…μέσα σ’ αυτούς υπήρχε μεγάλη δύναμις. Γι’ αυτό και το χριστιανικό κήρυγμα ξαπλώθηκε σ’ όλη την οικουμένη.»

   ➡️ Το «γεγονός» που προκάλεσε ένα «αποτέλεσμα».
   Για όσους πιστεύουν (δεν μιλάμε για σένα τον άπιστο) το «γεγονός» είναι το Άγιο Πνεύμα που μιλούσε μέσω αυτών των ανθρώπων και το αποτέλεσμα είναι το ευαγγέλιο που κηρύχθηκε σε όλη την οικουμένη.

   Ο Χρυσόστομος αναφέρεται στην αντικειμενική αλήθεια εξηγώντας το πως και το γιατί.

   Γράφεις: «Ε λοιπόν γνωρίζουμε σήμερα ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην εκπλήρωση της προφητείας, της κήρυξης του ευαγγελίου σε όλα τα έθνη!»

   ➡️ Δεν υπάρχει «σήμερα»! Το σημείο αυτό της προφητείας, υπόκειται στην υπόσχεση του Χριστού, ότι ΌΛΑ θα συμβούν στην γενιά τους και όχι μετά από χιλιάδες χρόνια. (Ματθαίος 24:34)

   • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

    Το Αγιο Πνεύμα βοήθησε τους Αποστόλους να φθάσει το ευαγγέλιο
    στα έσχατα του κόσμου που γνώριζαν ότι υπάρχει και αυτό είναι
    πολύ πολύ μεγάλο κατόρθωμα.Για να φθάσει σε όλο τον πλανήτη
    θα απαιτούσε οι Απόστολοι στην εποχή τους να γίνουν Αγγελοι και να πετάξουν.Ο Κύριος όμως προτίμησε ως άνθρωπος να αλλάξει τον άνθρωπο,
    όχι ως Αγγελος.Θυμήσου την Ανάσταση του Λαζάρου.Εδώ άνθρωπο
    που βρώμισε από τον Θάνατο ανέστησε και τί ζήτησε από τους ανθρώπους?
    Να σύρουν τον βράχο…Ενώ θα μπορούσε ως Θεός με ένα φύσημα
    να μετακινήσει τον βράχο δεν το έπραξε.Ο Θεός ότι μπορεί
    να κάνει πάντα ό άνθρωπος το αφήνει για αυτόν.Για τα παραπάνω,
    κάνει τα αδύνατα δυνατά!

    • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     ➡️ Οι ίδιοι οι όροι της «απολυτότητας» που διαχειρίζεσαι, στρέφονται εναντίον του επιχειρήματος σου.

     Θα μπορέσει ποτέ να κηρυχθεί το ευαγγέλιο σε κάθε άνθρωπο που ζει σε αυτόν τον πλανήτη;

     ➡️ Υπάρχουν πρωτόγονες φυλές που είναι απρόσιτες και αν τους πλησιάσεις θα σε σκοτώσουν και θα σε φάνε. Όπως οι Σεντινελέζοι. Οι Κοροβάι πιστεύουν ότι αν αλλάξουν ποτέ τις συνήθειές τους, ο κόσμος θα καταστραφεί από μεγάλο σεισμό. Οι άνθρωποι της Τρύπας μόλις αντιληφθούν την παραμικρή παρουσία εξαφανίζονται.

     Πέραν αυτού ο χριστιανισμός έχει αρχίσει να συρρικνώνεται και όσοι είναι χριστιανοί είναι μόνο στην ταυτότητα. Ή μάλλον ούτε στην ταυτότητα. Οι νέες γενιές πλέον δεν ενδιαφέρονται για τον Χριστό και την εκκλησία του, πόσο μάλλον να κηρύξουν το ευαγγέλιο.

     Τελείωσαν τα ψέματα!

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Ο Κύριος δεν ομίλησε για φύλές ,αλλά για έθνη αυτές οι φυλές ανήκουν σε κάποιο έθνος ,έστω και τυπικά.
      Οσο για τον Χριστιανισμό οψόμεθα..

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Καλησπέρα.
      Η προφητεία χωρίζεται σε δυο μέρη.

      1️⃣ «Και θέλει κηρυχθεί τούτο το ευαγγέλιον της βασιλείας εν όλη τη ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ …»

      ➡️ οικουμένη: το σύνολο των λαών, των ΦΥΛΩΝ και των χωρών που κατοικούν τη γη.

      2️⃣ «… προς μαρτυρία εις πάντα τα έθνη (και των φυλών)

      Ερώτηση: Για ποιο λόγο οι Απόστολοι είπαν ότι κήρυξαν το ευαγγέλιο σε όλη την οικουμένη την κάτω από τον ουρανό; Δεν γνώριζαν τι σημαίνει οικουμένη;

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Οι Απόστολοι εγνώριζαν τι σημαίνει οικουμένη αυτό που δεν γνώριζαν είναι μέχρι που φθάνει η οικουμένη.
      Οι Απόστολοι δίδαξαν στον προσβάσιμο κόσμο
      και γνωστό κόσμο της εποχής τους.
      Ας σοβαρευτούμε σήμερα η Αγία Γραφή έχει μεταφρασθεί
      σε πάνω από 2.000 γλώσσες και διαλέκτους.Με το ίντερνετ,
      και την παγκοσμιοποίηση δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην
      ξέρει για τον Χριστό εκτος βέβαια από ελάχιστες απομονωμένες πρωτόγονες φυλές .
      Δεν συνηθίζω να γράφω αυτά.Απλά είναι ηλίου φαεινότερον.
      1 Την εποχή μας διαδόθηκε το Ευαγγέλιο σε όλο τον κόσμο.
      2.Είχαμε τον προηγούμενο αιώνα 2 Παγκόσμιους Πολέμους.
      3.Εχει έλθει η γενική αποστασία από πρώην χριστιανικά κράτη.
      4.Κυριαρχεί η ανομία και η ανωμαλία.
      5.Κυριαρχεί το μίσος.
      6.Εχουν γεμίσει οι τόποι από ψευδόχριστους και ψευδοπροφήτες.
      7.Η Υπέρτατη αξία στην εποχή μας αποτελεί σήμερα η υλη.
      Τι απομένουν κύρια για την β παρουσία?
      Ισως ένας νεός παγκόσμιος πόλεμος,
      η Ιερουσαλήμ μετά από σχεδόν 2.000 να ξαναγίνει πρωτεύουσα του Ισραήλ και ο Αντίχριστος να εισέλθει στον ναό του Θεού
      πρός αυτοθέωση για να ξεκινήσει η αληθεια.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Εφόσον δεν γνώριζαν μέχρι που φθάνει η οικουμένη, γιατί δήλωναν σθεναρά ότι κήρυξαν το ευαγγέλιο σε όλη την οικουμένη;

      Τους θεωρείς φίλε μου τόσο ανόητους ώστε να πίστευαν ότι όλη η οικουμένη ήταν οι χώρες που είχαν επισκεφτεί;

      Όχι! Η πεποίθηση τους, ότι κήρυξαν το ευαγγέλιο σε όλη την οικουμένη, δεν εκφράζεται με την απόλυτη έννοια την οποία εσύ κατανοείς.

      Ερώτηση: Η πρόταση «Και θέλει κηρυχθή τούτο το ευαγγέλιον της βασιλείας εν όλη τη οικουμένη» (Ματθαίος 24:14) πρέπει να κατανοηθεί με την απόλυτη έννοια;

      Εφόσον οι απόστολοι δεν ήταν απόλυτοι σε αυτό το θέμα γιατί είσαι εσύ; Μήπως θεωρείς ότι ήταν αδύνατο για αυτούς να κηρύξουν σε όλο τον κόσμο;

      Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στα ευαγγέλια, τίποτα δεν ήταν αδύνατο για αυτούς. Τι θα λεχθεί για τα πολλά και εκπληκτικά θαύματα που έκαναν; Το ξέρεις ότι μιλούσαν όλες τις γλώσσες του κόσμου;

      Πιστεύεις ότι η ορθόδοξη ιεραποστολή μπορεί να πράξει το ακατόρθωτο, ενώ εκείνοι δεν μπορούσαν;

      Σχετικά με τα επιχειρήματα σου (τρόπος του λέγειν επιχειρήματα) θα απαντήσω παρακάτω.

 67. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Δεν έχεις τι να πεις φιλαράκι;

  ➡️ «Ιδού, μυστήριον λέγω προς εσάς· πάντες μεν δεν θέλομεν κοιμηθή, πάντες όμως θέλομεν μεταμορφωθή, εν μιά στιγμή, εν ριπή οφθαλμού, εν τη εσχάτη σάλπιγγι· διότι θέλει σαλπίσει, και οι νεκροί θέλουσιν αναστηθή άφθαρτοι, και ημείς θέλομεν μεταμορφωθή.» (1 Κορινθίους 15: 51-52.)

  Ο Παύλος μιλάει στους Κορίνθιους διαβεβαιώνοντας τους ότι ο ερχομός του Χριστού ήταν τόσο κοντά που «δεν θα κοιμηθούμε όλοι μας».

  • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

   Α Κορ. 15,51 Ιδού σας φανερώνω μίαν μυστηριώδη και άγνωστον αλήθειαν· όλοι μεν δεν θα αποθάνωμεν, όλοι όμως, νεκροί και ζώντες, όταν έλθη ο Χριστός, θα αλλάξωμεν σώμα και κατάστασιν.
   Για τον Απόστολο Παυλό ταυτίζεται ο Θάνατος στην επιστολή του με την κοίμιση
   σε όλα τα σχετικά εδάφια και όχι η κοίμιση με τον ύπνο!

   • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

    Μόνο οι αμαρτωλοί θα πεθάνουν,θα γνωρίσουν την αιώνια καταδίκη.
    20-6 Μακάριος και άγιος εκείνος που έχει
    μέρος στην ανάσταση την πρώτη· πάνω σ’
    αυτούς ο δεύτερος θάνατος (η αιώνια καταδίκη)
    δεν έχει εξουσία, αλλά θα είναι ιερείς του Θεού
    και του Χριστού και θα βασιλέψουν μαζί του
    (δηλ. θα δοξασθούν μαζί Του, από τους πιστούς που θα βρίσκονται στη ζωή, μέχρι περίπου την 2α Παρουσία, ή πιο συγκεκριμένα
    μέχρι να κυβερνήσει τον κόσμο ο Αντίχριστος

    • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Είσαι περήφανος που η Καινή διαθήκη γράφτηκε στα Ελληνικά, αλλά όταν οι λέξεις σε κολλάνε στον τοίχο το παίζεις Κινέζος.

     ➡️ «ημείς οι ζώντες, όσοι απομένομεν εις την παρουσίαν του Κυρίου …»

     Ερώτηση: Τι λέει εδώ ο Παύλος φίλε μου;

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Πάντως ρε φίλε είσαι μανούλα στην παραπλάνηση.
      Σου βγάζω το καπέλο που δεν έχω.
      Από την Κόρινθο Θεσσαλονίκη μια ανάσα δρόμος.

      Α Θεσ. 4,15 Τούτο δε σας το λέγομεν όχι από ιδικήν μας επινόησιν, αλλ’ από λόγον και αποκάλυψιν, που έκαμεν εις ημάς ο Κυριος, ότι δηλαδή ημείς που θα ζώμεν ακόμη, και κατά την Δευτέρα Παρουσίαν του Κυρίου θα έχωμεν απομείνει και θα ευρισκώμεθα εις την γην, δεν θα προφθάσωμεν τους κοιμηθέντας, επειδή αυτοί θα έχουν πρώτα αναστηθή.

      Α Κορ. 15,52 Και θα γίνη αυτό ακαριαίως, ώσπου να ανοιγοκλείση το βλέφαρον, όταν θα ηχήση η τελευταία σάλπιξ του ουρανού· διότι τότε θα σαλπίση ο άγγελος και οι νεκροί θα αναστηθούν άφθαρτοι. Οσοι δε τότε ζώμεν θα υποστώμεν αμέσως ριζικήν αλλαγήν.
      Εδώ έχουμε την σημαντική πληροφορία από Τον Απόστολο ότι όσοι ζούμε την εποχή της β παρουσίας θα δούμε πρώτα την Ανάσταση των νεκρών.
      Α Θεσ. 4,17 Επειτα από αυτό ημείς που θα ζώμεν και θα έχωμεν απομείνει εις την γην, θα αρπαχθώμεν μαζή με αυτούς μέσα εις νεφέλας, δια να προυπαντήσωμεν τον Κυριον στους ουρανίους χώρους. Και έτσι θα είμεθα πάντοτε μαζή με τον Κυριον στον ουρανόν.
      Εδώ έχουμε την πληροφορία της αρπαγής από τον Κύριο.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Καλησπέρα Άσχετε Αδαή.

      Μπορείς με δικά σου λόγια να μου πεις τι είπε ο Απόστολος Παύλος στους Θεσσαλονικείς;

      Εδάφιο Α Θεσσαλονικείς 4:15

      Εφόσον λες ότι γνωρίζεις Ελληνικά πρέπει να είναι εύκολο για σένα.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Καλημέρα φίλε μου.
      Λες ότι είμαι μανούλα στην παραπλάνηση.

      Δεν είναι έτσι όπως το σκέφτεσαι.
      Για το Α Κορινθίους 15:51 η εκκλησία σου δίνει ως συμφραζόμενο εδάφιο το Α Θεσσαλονικείς 4:15 και αντίστροφα.

      Αυτά τα δυο εδάφια έχουν το ίδιο νόημα και θα τα εξετάσουμε μαζί.

 68. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Άσχετε Αδαή, ποια πρόταση από τις παρακάτω (σχετικά με την φράση «γενεά ταύτη» στο 23:34-37) είναι η σωστή;

  1️⃣ «Σε ποιά λοιπόν γενεά? Στην ΓΕΝΕΑ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΩΝ!»

  2️⃣ «Είναι προφανές, πως εδώ ο Ιησούς μιλάει στους Εβραίους της εποχής του»

  Ποια είναι η σωστή; Η πρώτη ή η δεύτερη;

 69. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Και τα δύο είναι σωστά!
  Επειδή δεν κατάλαβες πάλι.Είμαι Θεολογικά περισσότερο πλησίον
  της ερμηνείας του Λόγου του Θεού από τον Π.Αθανάσιο Μυτιλιναίο.
  Για τον Θεόπνευστο Κήρυκα του Ευαγγελίου όπου υπάρχει η φράση
  άπιστη γενεά εκτός από το προφανές των παρόντων η των απόντων, εμπεριέχει
  δυναμικά την άπιστη γενεά που είναι παρούσα στην Ιστορία μέχρι σήμερα
  και μέχρι το Τέλος του Κόσμου.Για τον Π.Αθανάσιο Μυτιλιναίο η άπιστη
  γενεά οδήγησε στην άλωση της Κωνσταντινούπολης και όχι φυσικά
  το ότι κάποιοι καλόγηροι δεν πήραν τα όπλα.
  Για αυτό προσοχή, διότι μεγάλη καταστροφή γίνεται όταν πολλόί πιστοί
  γίνονται άπιστοι.

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Πως ερμηνεύει ο Π.Αθανάσιος Μυτιληναίος το Ματθαίος 23:34-37 ;

   Δίνει διαφορετική ερμηνεία από αυτή; ⤵️

   «Μάθε επίσης ότι ως προφήτες καλεί τώρα τους μαθητές Του, τους οποίους αυτούς επρόκειτο μετ’ ολίγον αυτοί να φονεύσουν και γι’ αυτό και συμπληρώνει ότι όλα αυτά θα γίνουν στην ΠΑΡΟΥΣΑ γενεά.»

   Δίνει διαφορετική ερμηνεία από αυτή; ⤵️

   «Είναι προφανές, πως εδώ ο Ιησούς μιλάει στους Εβραίους της εποχής του»

 70. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Φυσικά Ο Π.Αθανάσιος Μυτιλιναίος συμφωνεί ότι η επικείμενη καταστροφή της Ιερουσαλήμ,θα γίνει άμεσα στην παρούσα γενεά των Εβραίων.

   • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

    Για τον Π,Αθανασιος Μυτιλιναίος ο Κύριος δεν ομιλεί μονοδιάστατα
    αλλά τα λόγια του έχουν περισσότερες διαστάσεις.
    Στην άπιστη γενεά που απευθύνεται αρκετές φορές ο Κύριος δεν εντάσσονται
    μόνο οι Γραμματείς,οι Σαδουκαίοι και οι Φαρισαίοι,η απλοί Ιουδαίοι,
    η ο Ιουδαικός λαός αλλά ακόμα και μαθητές του όπως εμείς οι σημερινοί
    χριστιανοί!
    Δεν αγγίζει τα εσχατολογικά χωρία στους 3 ευαγγελιστές.
    Αλλά βάση της Αποκάλυψης Του Ιωάννου τα εντάσσει,βασιζόμενος περισσότερο στην ερμηνεία του Αγίου Κύριλλου Αλεξανδρείας. .
    Για εκείνον κυριαρχεί στα έσχατα μία εικόνα σε 2 επίπεδα.
    Στο πρώτο επίπεδο »Η Ιερουσαλήμ που θα καταστραφή. δεν θα μείνη λίθος επί λίθον» στην αρχή των εσχάτων και στο δεύτερο επίπεδο η εικόνα του τέλους του κόσμου ,»θα σαλευθούν οι δυνάμεις των ουρανών. ο ήλιος θα χάση την φωτεινότητά του και η σελήνη το ίδιο»,στο τέλος των εσχάτων.
    Τοπική καταστροφή η μία Παγκόσμια η άλλη.
    Εσχατη η πρώτη, έσχατη και η τελευταία. Άρα λοιπόν σε κάθε στιγμή μέσα στην Ιστορία έχομε το έσχατον σημείον, την «εσχάτην ώρα». Κάθε στιγμή.
    .

    • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Άσχετε Αδαή έχεις κάνει πολλά λάθη τα οποία δεν θέλεις να παραδεχτείς, διότι μέσα στην καρδιά σου δεν υπάρχει ο Χριστός αλλά έχει φωλιάσει κάτι που παράγει αμαρτία με το τσουβάλι. Δεν το λέω εγώ, οι Πατέρες της εκκλησίας το λένε. Ο εγωισμός γεννά την αμαρτία!

     Ένα από αυτά τα λάθη είναι και αυτό που εξετάζουμε τώρα. Ισχυρίστηκες ότι ο Χριστός με την φράση «γενεά ταύτη» στο 23:37 του Ματθαίου, εννοούσε το ΓΕΝΟΣ των απίστων και όχι την ΓΕΝΙΑ εκείνων των Εβραίων.

     Η εκκλησία σου το λέει ξεκάθαρα: «Είναι προφανές, πως εδώ ο Ιησούς μιλάει στους Εβραίους της εποχής του»

     Αν ο Μυτιληναίος έχει διαφορετική ερμηνεία για το 23:37 πολύ θα ήθελα να την δω.

     Αλλά όλο αυτό φίλε μου είναι ένα θέατρο που έστησες για να μην παραδεχτείς το λάθος σου. Είναι το θέατρο του παραλόγου κι εσύ είσαι ο παράλογος.