Δειτε στο παρακατω βιντεο μια συνταγη από τα παλια που ειχε ξεχαστει. Πετιμεζι από συκα. Στο εμποριο η τιμη του είναι μεγαλυτερη από το πετιμεζι σταφυλιου και το χρησιμοποιουν γνωστοι σεφ.
Πετιμέζι σύκου… Ίσως η ελληνική απάντηση στο βαλσάμικο! Το πετιμέζι σύκου θεωρείται ίσως κάτι εξεζητημένο, που το βρίσκει κανείς μόνο σε κάποια μαγαζιά με τοπικά προιόντα και σε ντελικατέσσεν.
Όμως η ομάδα αυτάρκειας μας δείχνει πόσο εύκολο είναι να το φτιάξει ο καθένας σπίτι του. Θα χρειαστείτε υπερώριμα σύκα νερό και μεράκι, και θα έχετε ένα ωραίο πετιμέζι που μπορεί να αντικαταστήσει την ζάχαρη ή το ξενόφερτο βαλσαμικο.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει η ίδια διαδικασία με αποξηραμένα σύκα.
Ναι θα παραλειψετε τα πρωτα βηματα δηλαδη το πλυσιμο και το να το αφησετε για μιση ωρα σε βραστο νερο, και θα πατε στο βημα που το βαζουμε στην κατσαρολα να βρασουν , αλλα θα γεμισετε με νερο την κατσαρολα με τα συκα μεσα και θα τα αφησετε 24 ωρες να φουσκωσουν και μετα θα συνεχισετε τα υπολοιπα βηματα απο το βρασιμο και μετα ….
Ευχαριστώ για τη συνταγή, αλλά και το χρόνο σας για τις περαιτέρω διευκρινίσεις.
Τα συκα ειναι ωφελιμα δημιουργουν ομως προβληματα στα δοντια.
Το βαλσαμικό είναι αρχαιοελληνικο δεν είναι ξένο ποιος το έμαθε στους Ρωμαιούς – Ιταλούς