19:18 - 12/05/2019

Ένας Φιλοσοφικός Προβληματισμός για τη Γιορτή της Μητέρας!

Χρόνια Πολλά στις μαμάδες μας!!

-Σε αυτές που αγάπησαν τα παιδιά τους αλλά και σε αυτές που δεν τα αγάπησαν.

-Σε αυτές που τα φρόντισαν και σ αυτές που δεν τα φρόντισαν.

-Σε εκείνες που ήξεραν πάνω κάτω τι έκαναν όταν γεννούσαν και σε εκείνες που δεν είχαν απολύτως καμία ιδέα όταν έφερναν τα παιδιά τους στον κόσμο τι να τα κάνουν, και που πολλές από αυτές τις μαμάδες δεν έμαθαν ποτέ.

-Σε εκείνες που μορφωσαν τα παιδιά τους και τα γέμισαν με γνώσεις ικανές να ανταπεξελθουν σ αυτο τον αρρωστα ανταγωνιστικο κοσμο, αλλα και σε εκείνες τις μανάδες που τα άφησαν αμόρφωτα και απαιδευτα ούτως ώστε να τα βρουν μπαστούνια όταν βγήκαν εκεί έξω και να μην έχουν την παραμικρή ιδέα πώς ν αντιμετωπισουνε τα πάμπολλα προβλήματα της ζωής.

-Στις μαμάδες που δίδαξαν τι θα πει Αγάπη και Αποδοχή στα παιδιά τους, αλλά και σε εκείνες που δεν τα δίδαξαν τίποτα τέτοιο, ούτως ώστε τα παιδιά χαωμενα πια ως ενήλικες ψάχνουν την αγάπη σε όλους όσους τους απορρίπτουν και τους φτύνουνε κατάμουτρα. Αλλά αυτοί συνεχίζουν στο ίδιο δραματικό έργο μήπως πάρουν κάποτε ψίχουλα αγάπης απ αυτούς που τους απορρίπτουν.

-Σε εκείνες τις μαμάδες που παρείχαν στα παιδιά τους έναν καλό και γεμάτο αγάπη πατέρα, σε εκείνες που φρόντισαν να χωρίσουν έγκαιρα από τον μ@λ@κ@ πατέρα, αλλά και σε εκείνες που δεν φρόντισαν τίποτα τέτοιο, με αποτέλεσμα τα παιδιά να βασανιζονται δίπλα, αφ ενός επειδή είχαν έναν τυραννικο πατέρα, αφ ετερου επειδή η μάνα τους πέρασε εντελως λάθος μηνύματα με την παθητικότητα της απέναντι στο καθημερινό έγκλημα που συντελουνταν.

-Σε εκείνες που άφησαν τα παιδιά τους ελεύθερα να κάνουν ο,τι θέλουν, να φύγουν όποτε θέλουν από κοντά τους, να ζήσουν όπως θέλουν την Υποκειμενικη μας τη ζωή, διδάσκοντας τους έτσι έμπρακτα την μέγιστη έννοια της Ελευθερίας, αλλά και σε εκείνες τις μαμάδες που δεν τους έμαθαν τίποτα παρόμοιο, αλλά μάλλον το αντίθετο, εγκλωβιζοντας τα σε τελείως ακατάλληλες ηλικίες μέσα στην αιχμηρη αγκαλιά τους, κοβωντας έτσι τα δικά τους τα φτερά, με αυτή την υποτιθέμενη προστατευτικη αγάπη της Ελληνίδας μάνας!!

-Χρονιά πολλά στις μαμάδες που δια της σωστής τους ανατροφής και της φωτεινής παρουσίας τους στη ζωή των παιδιών τους, αυτά βγήκαν σαν ενήλικες δυνατοί χαρακτήρες με καλή ψυχική υγεία, αλλά και σε εκείνες που δια της εντελώς λανθασμενης ανατροφής τους και της απουσίας τους στην πραγματική ζωή των παιδιών, εκείνα ανισορροπησαν είτε σοβαρά (νευρωσεις) είτε πολύ σοβαρά (ψυχωσεις) ούτως ώστε η υπόλοιπη ζωή των παιδιών να είναι μια αέναη μάχη με τα εσωτερικά τους δαιμόνια και τις πολλές και διάφορες εγκεφαλικες και συναισθηματικες βλάβες που υπεστησαν στην παιδική τους ηλικία.

-Χρόνια πολλά σε εκείνες τις μαμάδες που αγαπάνε και τα παιδιά του γείτονα ή και τα παιδιά όλου του κόσμου (κάτι που για να μην ξεχνιόμαστε, προϋποθέτει άνοιγμα του 4ου Τσακρα της Καρδιάς, Σοφία, Αφύπνιση και Πνευματική Ανάπτυξη) αλλά και σε εκείνες που δεν δίνουν δεκάρα τσακιστη για τα παιδιά των άλλων, παρά μόνο για τα δικά τους, κατι που τις καθιστα εν τελει εγωιστικες μαμαδες, γιατι δεν αντιλαμβανονται τις βαθυτερες πνευματικες εννοιες και πλευρες της μητροτητας, κι επιπλέον, ούτως ώστε όσο κι αν βασανιζονται τα παιδιά αυτού του κόσμου από παιδική εργασία, βιασμούς, κακοποίηση, αναγκαστικους γάμους με ενήλικες (βλέπε Πακιστάν) παιδική πορνεια, απαγωγές παιδιών που καταγραφονται σε ολο τον κοσμο με σκοπο την χρησιμοποιηση τους για σατανιστικες τελετουργίες (βλέπε σκάνδαλο Pizzagate) εκείνες ούτε γνωρίζουν, ούτε και θέλουν να γνωρίσουν περί όλων αυτών των καταστάσεων, και τα παιδιά αυτά μένουν μέχρι σήμερα αβοηθητα από έναν τελικά αφιλόξενο πλανήτη, τόσο αφιλόξενο που δεν σέβεται την ιερότητα και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας ούτε ο υποτιθέμενα ανεπτυγμένος 1ος κόσμος, ούτε ο αναπτυσσομενος, ούτε οι τριτοκοσμικες χώρες.

 

*Ο Βασίλης Ρωμανός είναι θεολόγος, εκολλαπτόμενος φιλόσοφος στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Συγκριτικής Φιλοσοφίας της Θρησκείας στο Παν/μιο Αθηνών, και υπεύθυνος των Εκδόσεων Εισέλιξη. Επισκεφτείτε το eiselixibooks.gr. Τον Βασίλη θα τον βρείτε στο instagram ως: @basilisrom ή Romanos the Melodian. Κάντε ένα like στη σελίδα «Εκδόσεις Εισέλιξη» στο fb καθώς και στη σελίδα «Πνευματική Ψυχολογία».

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (4)

 1. Ο Αναμάρτητος. 05/12/2019 @ 7:57 ΜΜ

  Μια Γιορτή,
  οποιαδήποτε,
  όπως εδώ της Μητέρας,
  Δεν γίνεται να έχει προβληματισμό ακόμη και εάν είναι “φιλοσοφικός”.
  Η μητρότητα δεν είναι Φιλοσοφία.
  Είναι ανάγκη προκειμένου για την διαιώνιση του Ανθρωπινου είδους,
  του κατ εξοχην ηγέτη του Ζωικού Βασιλείου.
  Μήπως λοιπόν κάτι αλλο ή κάπως αλλιώς θΈΛει να μας πει ο ποιητής;
  Μην τα μπερδεύουμε!

  • Πέτρος Μ. 05/13/2019 @ 12:00 ΠΜ

   Ο Βασίλης Ρωμανός είναι θεολόγος, εκολλαπτόμενος φιλόσοφος στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Συγκριτικής Φιλοσοφίας της Θρησκείας.
   Ο …ανθρωπιστής λοιπόν αυτός, καταλήγει με το
   “…βασανιζονται τα παιδιά αυτού του κόσμου από παιδική εργασία, βιασμούς, κακοποίηση, αναγκαστικους γάμους με ενήλικες (βλέπε Πακιστάν) παιδική πορνεια…”.
   Αυτό που θέλει λοιπόν να πει, είναι πως θα πρέπει να είμαστε και πολύ …φασίστες, εάν δεν θέλουμε αυτά τα …καημένα τα παιδάκια από το Πακιστάν να νομιμοποιηθούν και να μοιμοποιηθούν στην Ελλάδα. Και βεβαίως και οι γονείς τους…
   Σε μια Ελλάδα που ο Έλληνας πεινάει, που ο Έλληνας πένεται, εμείς πρέπει να δίνουμε κατοικία, φαγητό και τώρα χρήματα σε μουσουλμάνους λαθρομετανάστες εις βάρος των Ελλήνων. Ο Έλληνας αυτοκτονεί γιατί δεν έχει να δώσει τροφή στα παιδιά του, ξενιτεύεται για να επιβιώσει και …αντικαθίσταται από αυτούς.
   Από τα …Πακιστανάκια, τα οποία γίνονται και “ευθύς στο γένος Έλληνες” (ελληνική ιθαγένεια). Όπως και οι γονείς τους βεβαίως βεβαίως…
   Μάλλον αυτό θέλει να μας πει ο ποιητής…

 2. μια ευχη για τις μανες ολου του πλανητη και για τα παιδια τους
  να ειναι παντα καλα

 3. Οχι και φιλοσοφικός, ένας απλός και πρωτόλειος προβληματισμός!!!
  Μήπως μέσα από τον τίτλο , προσπαθεί έμμεσα ο φίλος μας, να αυτοχρισθεί ως φιλόσοφος?
  ΚΑΙ Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΓΕΝΙΏΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΡΙΟ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*