11:59 - 23/02/2017

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΑ 11 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΑ 11 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Το Δέντρο της Ζωής είναι ένα πανανθρώπινο σύστημα πνευματικής ανάπτυξης, ερμηνείας της πραγματικότητας και συντονισμού με τις κοσμικές δυνάμεις και ποιότητες που εκπορεύονται από την Πηγή της Θείας Παρουσίας. Είναι το υπέρτατο κλειδί για αυτογνωσία, θεραπεία, κατασκευή πραγματικότητας και εσωτερική αφύπνιση.

Στο ευρύτερο κοινό η διδασκαλία του Δέντρου της Ζωής έχει γίνει περισσότερο γνωστή μέσω της Καμπάλα, δηλαδή της εβραϊκής της εκδοχής. Ωστόσο, η παράδοση του Ιερού Δέντρου της Ζωής άνθισε ήδη από την απώτατη προϊστορία στην περιοχή της Πελοποννήσου, της Κρήτης και της Αιγύπτου -που ήταν τότε μία ενιαία επικράτεια-, καθώς και στην περιοχή της Μεσοποταμίας.

Την Ελληνική Παράδοση του Δέντρου της Ζωής κατείχαν διαχρονικά αλλά αφανώς, ως καθαρά προφορική διδασκαλία, οι κατά καιρούς μυημένοι στον Ερμητισμό, τον Πυθαγορισμό και τον Νεοπλατωνισμό. Ιδιαίτερα η λεγόμενη «Σχολή της Αλεξάνδρειας», από τον Αμμώνιο Σακκά και τον Απολλώνιο Τυαννέα, μέχρι τον Πλωτίνο, τον Πορφύριο και τον Ωριγένη, διαφύλαξε την ελληνική αυτή παράδοση, η οποία διατηρείται ακέραια από μικρούς κύκλους μυημένων μέχρι τις μέρες μας.

Το Δέντρο της Ζωής στο Ενεργειακό μας Σώμα
Μεταξύ πρακτικά αμέτρητων εφαρμογών του Δέντρου της Ζωής, οι 11 Σφαίρες του Δέντρου αντιστοιχούν και σε συγκεκριμένα ενεργειακά κέντρα του ανθρώπου, το καθένα με τις ιδιαίτερες ιδιότητές του.

Εδώ δίνουμε συνοπτικά όλες τις βασικές πληροφορίες ως προς το πού βρίσκεται το καθένα από αυτά τα 11 κέντρα και ποιες είναι οι ιδιότητές του.

Στέμμα. Βρίσκεται στα 5 περίπου εκατοστά πάνω απ’ την κορυφή του κεφαλιού. Αποτελεί την πύλη μέσω της οποίας επικοινωνούμε με τα ανώτερα πνευματικά πεδία και λαμβάνουμε καθοδήγηση και προστασία. Επιπλέον, εμπεριέχει και ενεργοποιεί τις εκάστοτε καρμικές μας προδιαθέσεις, θετικές και αρνητικές.

Έμπνευση. Βρίσκεται 5 περίπου εκατοστά δίπλα από το αριστερό μας αυτί. Εντυπώνει το δεξί εγκεφαλικό ημισφαίριο. Εκφράζει τη φαντασία, την έμπνευση, την ενόραση, την καινοτομία, τη μη γραμμική σκέψη.
Κατανόηση. Βρίσκεται 5 περίπου εκατοστά δίπλα από το δεξί μας αυτί. Εντυπώνει το αριστερό εγκεφαλικό ημισφαίριο. Εκφράζει τη λογική, τη διάκριση και την αναλυτική, επαγωγική σκέψη.

Γνώση. Βρίσκεται στην περιοχή του λαιμού. Εκφράζει τον δημιουργικό λόγο, την ενεργό διάνοια, την άποψη που έχουμε για την πραγματικότητα, καθώς και τον ανώτερο δρόμο μας, το Νόημα Ζωής.

Ανάπτυξη. Βρίσκεται δίπλα και έξω από το πάνω μέρος του αριστερού μπράτσου. Εκφράζει την αυτοεκτίμησή μας, την τάση για αναγνώριση της αξίας μας και την ανάγκη για ελευθερία. Επιπλέον, την ευσπλαχνία και την προσφορά στον πλησίον.
Οριοθέτηση. Βρίσκεται δίπλα και έξω από το πάνω μέρος του δεξιού μπράτσου. Εκφράζει την αυτοκυριαρχία, την αυτοπειθαρχία, την ταπεινότητα και την ακεραιότητα. Επιπλέον, το θάρρος να θέτουμε όρια στους άλλους και να πολεμάμε το κακό.

Αρμονία. Βρίσκεται στη βάση του στέρνου, πάνω από το διάφραγμα. Εκφράζει την ψυχική αρμονία και ισορροπία, την εσωτερική πληρότητα, ειρήνη και ευδαιμονία.

Δυναμισμός. Βρίσκεται δίπλα και έξω από την αριστερή εσοχή της μέσης (πάνω απ’ τον γοφό). Εκφράζει τη δημιουργικότητα, την αισιοδοξία, τον έρωτα και τη χαρά της ζωής.

Ροϊκότητα. Βρίσκεται δίπλα και έξω από τη δεξιά εσοχή της μέσης (πάνω απ’ τον γοφό). Εκφράζει την ικανότητα οργάνωσης και επικοινωνίας, όπως και την επιδεξιότητα και την προσαρμοστικότητα απέναντι στις έξωθεν συνθήκες.
Ζωτικότητα. Βρίσκεται 5 εκατοστά κάτω από τον αφαλό. Εκφράζει τη ζωντάνια και την ευεξία, την καλή υγεία, τη λίμπιντο, τη γονιμότητα και την ισχύ υλοποίησης.

Βασίλειο. Βρίσκεται 5 εκατοστά κάτω από τα πέλματα. Εκφράζει την μακροημέρευση, την καρποφορία και την ευημερία στην εξωτερική υλική πραγματικότητα. Είναι η «άγκυρά» μας στην ενσάρκωση.

Η γνώση των ως άνω ιδιοτήτων των 11 Σφαιρών αποτελεί πολύτιμο εργαλείο, με σημαντικές εφαρμογές στη θεραπεία, στον μετασχηματισμό των αρνητικών μας όψεων και στην πνευματική μας αφύπνιση. Συγκεκριμένες τεχνικές περιλαμβάνουν την επέμβαση στις 11 αυτές βασικές σφαίρες μέσω οραματισμού ή χειροθεσίας, με χρήση χρωμάτων, συμβόλων και συνειδητή εκπομπή ζωτικής ενέργειας και θετικών συναισθημάτων…

του Στάμου Στίνη
επικεφαλής του Πανελληνίου Δικτύου Συνειδητότητας (ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ)
Φυσικού, εκδότη, ολιστικού θεραπευτή και πνευματικού δασκάλου

padisy.gr

revealedtheninthwave

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε …αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

 1. 8
  2
  Δεν γνωρίζω εάν το δέντρο της ζωής, έχει σχέση με το λουλούδι της ζωής. Αυτό που γνωρίζω είναι οτι ο άνθρωπος είναι συνδεδεμένος με τη Γη και ότι αυτή περικλείει. Η Γη είναι μέρος του Σύμπαντος. Οπότε τα πάντα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους ύλη – ενέργεια. Αυτό οι Αρχαίοι Έλληνες το αντιλαμβανόντουσαν μέσω της μελέτης της ιερής γεωμετρίας – τα 5 Πλατωνικά Στερεά, όπου το κάθε ένα από αυτά παράγει συγκεκριμένα ενεργητικά αποτελέσματα. Μελετήθηκαν από την Πλατωνική σχολή εξ ου και το όνομα, τον Πυθαγόρα και τον Ευκλείδη. Όλα τους έχουν το διπλό τους πλατωνικό στερεό, όπου το ένα μπορεί να δημιουργηθεί από το άλλο. Για παράδειγμα ο κύβος και το οκτάεδρο είναι “ζευγάρι”. Εάν πάρουμε το κέντρο όλων των επιφανειών του κύβου και τα συνδέσουμε με ευθείες γραμμές, προκύπτει το οκτάεδρο και αντίστροφα. Το ίδιο μπορεί να γίνει με το δωδεκάεδρο και το εικοσάεδρο. Το τετράεδρο έχει τον εαυτό του ως ζευγάρι. -To εξάεδρο (κύβος), Γη, η βασική μορφή της ύλης, ο τρισδιάστατος κόσμος -το τετράεδρο (πυραμίδα), Φωτιά, αρμονία και ισορροπία -το οκτάεδρο (διπλή πυραμίδα), Αιθέρας -το δωδεκάεδρο, Σύμπαν -το εικοσάεδρο, Νερό Όλα τα παραπάνω σχήματα συναντώνται στην φύση και ειδικά στον κρυσταλλικό κόσμο. Περισσότερα από 100.000 είδη κρυστάλλων στον κόσμο προέρχονται από τα πλατωνικά στερεά. Δουλεύοντας ξεχωριστά με το κάθε ένα από αυτά, πιστεύεται ότι μας βοηθάει στην σύνδεση μας με την γη και τα ανώτερα πεδία του σύμπαντος, βρίσκοντας τον κοινό σύνδεσμο ανάμεσα σε εμάς όλους, τόσο σε μοριακό επίπεδο όσο και σε πνευματικό.
 2. 4
  10
  Το New Age σε όλο του το μεγαλείο. “Συγχαρητήρια” στο katohika.
 3. 3
  14
  ΟΛΑ ΑΥΤΑ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΚΑ.Ο ΕΡΜΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝ ΘΕΟ, ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΣ ΗΤΑΝ, ΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΣΚΟΤΟΣΕ ΤΗΝ ΥΠΠΑΤΙΑ!!!
 4. 2
  7
  Όσοι είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να προσέξουν ότι το πιο πάνω δημοσίευμα είναι ασυμβίβαστο με την ορθόδοξη πίστη.
 5. 8
  0
  ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΡΟΔΙΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ…ΜΗΝ ΖΗΤΑΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΜΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ…ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ…ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΝΑΝΕ ΠΟΛΥ…ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΟΡΦΟΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΟΙ ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ…ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑ ΤΕΛΕΙΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ….ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί