“ΔΕΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΑΛΛΙΩΣ…ΖΗΣΕ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ’’

Όλοι μας γνωρίζουμε τι σημαίνει Σθένος!!!

Το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό ακούγοντας την λέξη σθένος, είναι κάτι που βρίσκεται σε ισορροπία και δεν Α-σθενεί ! Αυτός που δεν α-σθενεί, είναι αυτός που έχει σθένος.

Η Α-σθένεια όμως είναι  μία δυσαρμονική κατάσταση ακόμα κι αν το άτομο είναι σωματικά υγιές. Τέτοιες καταστάσεις μπορεί να είναι για κάποιον η ζήλια, η αδικία, η φτώχεια, η έλλειψη, ο θυμός. Καταστάσεις οι οποίες μπορεί να μην έχουν σωματοποιηθεί στο φυσικό σώμα κάποιου αλλά δεν παύουν να υπάρχουν. Σε κάποιους μπορεί και να σωματοποιηθούν μετά από χρόνια με την μορφή κάποιας πάθησης, σε κάποιους όχι, αλλά να ζήσουν όλη τους την ζωή μέσα από χρόνιο θυμό, αδικία, μιζέρια κ.τ.λ.

Πέρα όμως απο τις  σωματικές ασθένειες, ” άλλες τ υπάρχουν και άλλου τύπου ”ασθένειες”, οι οποίες είναι αφανείς και οι οποίες θίγουν τους περισσότερους ανθρώπους.

Και αν θέλετε να το πάμε και ένα βήμα παρακάτω όλος ο πλανήτης “ασθενεί”, μέσα από την εποχή της “οικονομικής κρίσης”, της έλλειψης, του φόβου και του τρόμου που προκαλεί σε πολλούς ανθρώπους η ανασφάλεια του “δεν έχω”, της αδικίας και του θυμού για τους συνανθρώπους, τα παιχνίδια εξουσίας, το κράτος, οι κυβερνήσεις, η κοινωνία που ζούμε και πολλά άλλα.

Τώρα χρειάζεται μία μεγάλη απόφαση! Η απόφαση της αλλαγής πλεύσης, πεποιθήσεων και τρόπου ζωής.

Όλα είναι θέμα θέσης και επιλογής!

Ότι επιλέγω σήμερα είναι αυτό που θα μου φέρει το ανάλογο αποτέλεσμα αύριο.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι η αλλαγή ξεκινάει σε προσωπικό επίπεδο και μετά γίνεται αντανακλαστικά η αλλαγή σε συλλογικό επίπεδο. Αυτός που αποφασίζει να πάψει να α-σθενεί και επιλέγει να έχει σθένος στη ζωή του μπορεί να το πετύχει αρκεί να το θέλει από την καρδιά του.

Δεν παν να λένε οι γύρω του ότι “είναι τρελός”, εκείνος ότι και να ακούει γύρω του, όσο και αν προσπαθούν να τον τρομοκρατήσουν οι αρνητικές ειδήσεις των ΜΜΕ, εκείνος αποφασίζει να έχει σθένος και να ακολουθεί μία νέα διαδρομή στη ζωή του.

Θα αλλάξει παρέες και θα κάνει νέους φίλους οι οποίοι θα είναι χαρούμενοι και αισιόδοξοι. Θα επιλέγει να ακούει μουσική αντί να επιλέγει να “καταπίνει” τρόμο και φόβο μέσα από τούς άλλους ,από την τηλεόραση και τους συναδέλφους του οι οποίοι παρακαλάνε να βγούν στη σύνταξη για να έχουν ένα “σίγουρο” εισόδημα…!!!!

Ένα μυστικό της επιτυχίας του Ωνάση το οποίο ο ίδιος αποκαλύψε, είχε να κάνει με τον τρόπο που σκεφτόταν. Λέει ,ότι αυτός που είναι φτωχός δεν έχει πρόβλημα γιατί λύνεται. Το πρόβλημα είναι σε αυτόν που είναι φτωχός στο μυαλό!!!

Φανταστείτε λοιπόν πολλούς ανθρώπους να σκέφτονται συνεχώς φτωχά και μέσα στην έλλειψη!! Τί θα συμβεί πλανητικά ως αποτέλεσμα;

Αυτό που σκέφτονται! Γιατί η σκέψη είναι ενέργεια και ως ενέργεια κάποια στιγμή θα φέρει ένα αποτέλεσμα.

Η ΣΚΕΨΗ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ.

Άρα είμαστε αποτέλεσμα των σκέψεων μας.

Η φτώχεια και η έλλειψη είναι α-σθένεια και χρειάζεται θεραπεία για να αντικατασταθεί σε σθένος. Η επιλογή είναι όλων μας και του καθενός ξεχωριστά.

Χρειάζεται ο καθένας μας να επιλέξει αν θέλει να είναι η αιτία ή το αποτέλεσμα σε ότι του συμβαίνει στη ζωή του. Όλα μπορούμε να τα αλλάξουμε αλλάζοντας θέση και εστιασμό.

Ο άνθρωπος είναι ένα σύνολο πληροφοριών είτε αυτές φαίνονται είτε δεν φαίνονται και τις χωρίζουμε σε 3 μέρη. Δηλαδή  η υπόσταση του ανθρώπου αποτελείται από 3 επίπεδα.

Α .Το πνευματικό επίπεδο που εκεί δημιουργούνται οι ιδέες, οι πεποιθήσεις, οι εμπνεύσεις.

Β. Το συναισθηματικό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται τα συναισθήματα μας και

Γ. το υλικό επίπεδο στο οποίο αντιστοιχεί οτιδήποτε έχει υλική υπόσταση όπως π.χ. το υλικό σώμα του,οι συμπεριφορές του,το  περιβάλλον του, οι δράσεις του κ.τ.λ.

Η σύγχρονη επιστήμη πλέον αποδέχεται ότι τα πάντα είναι ενέργεια ακόμα και ο υλικός κόσμος. Αυτή η γνώση είναι πολύ παλιά ,έρχεται από την αρχαιότητα αλλά τώρα πλέον γίνεται σιγά -σιγά αποδεκτή στον σύγχρονο άνθρωπο.

Για να γίνει κατανοητό λέμε ότι ο άνθρωπος αποτελείται από το ορατό μέρος του εαυτού του, δηλαδή αυτό που μπορεί και αντιλαμβάνεται με τις 5 αισθήσεις του(βλέπει, ακούει, αγγίζει, γεύεται, μυρίζει) και το αόρατο μέρος του, δηλαδή ότι δεν έχει υλική υπόσταση που είναι οι σκέψεις του, οι πεποιθήσεις του και τα συναισθήματα του.

Το άυλο μέρος είναι όμως εξίσου υπαρκτό όπως το ορατό. Το κάθε τι που εκδηλώνεται ως υλικό αποτύπωμα – εκδήλωση στο υλικό επίπεδο είναι ένα αποτέλεσμα μιας σκέψης, πεποίθησης ή έμπνευσης δηλαδή προέρχεται από το πνευματικό επίπεδο, μετά εκδηλώνεται στο συναισθηματικό επίπεδο με κάποιο συναίσθημα και φτάνει να εκδηλωθεί στο υλικό επίπεδο είτε με θετικό είτε με αρνητικό αποτέλεσμα. Έχει πλέον αποδειχτεί επιστημονικά ότι η σκέψη δημιουργεί ύλη.

π.χ. το στυλό που κρατάω αυτή τη στιγμή στα χέρια μου,είναι προϊόν μιας ιδέας που είχε ο σχεδιαστής του στυλό.

Γι’ αυτό λέμε πως ότι έχει εκδηλωθεί φανερά ή με υλικό τρόπο, είναι προϊόν μίας σκέψης – ιδέας. Η κάθε σκέψη που κάνει ο άνθρωπος είναι υπεύθυνη για την  ισορροπία  ή ανισορροπία που βιώνει στην καθημερινότητα του. Έτσι, εάν θέλουμε να αλλάξουμε κάποιο αποτέλεσμα, χρειάζεται να ρυθμίσουμε τις σκέψεις μας ή  τις  πεποιθήσεις  μας για να βιώσουμε ισορροπία ή να έχουμε τα θετικά αποτελέσματα  που θέλουμε να βιώνουμε. Είπαμε  η σκέψη δημιουργεί ύλη.

Ο σύγχρονος άνθρωπος στερείται αυτής της γνώσης δηλαδή ότι αυτό που βιώνει σε επίπεδο σωματικής ανισορροπίας ή υλικής εκδήλωσης είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκέφτεται. Αυτό όμως που του λείπει είναι η γνώση γιατί εάν του δοθούν οι απαραίτητες πληροφορίες τότε μπορεί να αλλάξει όλη του την ζωή. Εδώ είναι αυτό που λέμε ότι δεν χρειάζεται να καταναλώνεις τόση ενέργεια για να πετύχεις ένα θετικό αποτέλεσμα ,αλλά χρειάζεται να χρησιμοποιείς τον κατάλληλο τρόπο για να το πετύχεις.

Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο.

Ο άνθρωπος βρίσκεται σε εξέλιξη, άρα και η συνείδηση του βρίσκεται σε εξέλιξη. Όσο προχωράμε ανακαλύπτουμε αλήθειες που στο παρελθόν ήταν πολύ δύσκολο να τις ανακαλύψουμε.Τώρα όμως είμαστε σε ένα στάδιο μετάβασης και έχουμε προσβάσιμες και διαθέσιμες πληροφορίες που μπορούν να  ανατρέψουν το παλιό λογισμικό πεποιθήσεων μας και να φέρουν το καινούργιο. Όλα είναι θέμα έμπνευσης, θέλησης και δράσης.

Η εξέλιξη της ανθρώπινής συνείδησης  είναι ένα πολύ μεγάλο project ,που αφορά το μέλλον της ύπαρξης του ανθρώπου και την διαδρομή του σε καλύτερα ,αναβαθμισμένα  και διευρυμένα επίπεδα αντίληψης.Το καλό και το κακό,το θετικό με το αρνητικό ,το άσπρό με το μαύρο, ο αντρας με τη γυναίκα, όλα αυτά που βρίσκονται στο πεδίο της δυαδικότητας σύντομα θα βρούν τις αληθινές αλήθειες τους και οι αξίες ,τα ιδανικά και οι αρετές θα αποκατασταθούν και θα πάρουν την θέση που τούς αναλογεί !!!

Θωμάς Φύλιος

Σύμβουλος της μεθόδου της Dr Μαρίας Λεβέντη-Σφαιρική Αντιληπτικότητα

2 thoughts on ““ΔΕΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΑΛΛΙΩΣ…ΖΗΣΕ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ’’

  1. HC says:

    Από τη μία είναι ανακουφιστικό το ότι είναι στο χέρι του καθενός μας και όχι των άλλων, η αλλαγή σκέψης.
    Από την άλλη, χρειάζεται σθένος, όπως γράφεις, για να ξεκολλήσουμε από τη γνωστή δικαιολογία, τις ευθύνες των άλλων.
    Πολύ ωραίο κείμενο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *