15:06 - 09/10/2020

Αρνητικές Δηλώσεις & Θυματοποίηση …

Τι κοινό άραγε έχουν οι ακόλουθες δηλώσεις ?

  • Κατά την διάρκεια της παιδικής μου ηλικίας, η μητέρα μου υπήρξε πολύ απόμακρη μαζί μου. Έως σήμερα, αντιμετωπίζω δυσκολίες στην επαφή μου με τις γυναίκες.
  • Θέλω πολύ να χάσω βάρος, αλλά νομίζω ότι η προσπάθειά μου θα πάει χαμένη. Όλα τα μέλη της οικογένειάς μου είναι υπέρβαρα.
  • Ο πρώην σύζυγός μου με εγκατέλειψε για μια άλλη γυναίκα. Έκτοτε, όταν γνωρίζω κάποιον άνδρα, αναρωτιέμαι συνεχώς πόσος καιρός θα περάσει έως ότου καταφέρω να τον εμπιστευθώ.
  • Θα ήθελα να έχω περισσότερα χρήματα, αλλά αντιμετωπίζω τόσα πολλά οικονομικά προβλήματα που δεν θα ξεφύγω ποτέ από το χρέος.
  • Μου αρέσει να αφιερώνω χρόνο για την προσωπική μου ανάπτυξη. Ο σύζυγός μου πιστεύει ότι όλα αυτά είναι ανοησίες. Με ειρωνεύεται, δυσαρεστείται όταν ασχολούμαι με τον εαυτό μου και δεν θέλω να τον προκαλώ.
  • Θα ήθελα να ανοίξω την δική μου επιχείρηση αλλά η γυναίκα μου πιστεύει ότι είναι επικίνδυνο. Νομίζω ότι πρέπει να παραμείνω σε αυτήν την ασφαλή και βαρετή δουλειά που έχει πάψει πλέον να με εκφράζει διότι ίσως έχει δίκιο και εγώ φοβάμαι να ρισκάρω.

Το μόνο κοινό που έχουν οι παραπάνω δηλώσεις, αφορούν την φύση του ατόμου που κάνει την κάθε δήλωση. Όσο διαφορετικές και αν είναι μεταξύ τους και όσο διαφορετικοί μπορεί να είναι οι άνθρωποι που τις αναπαράγουν, στην ουσία κάθε μια από αυτές τις δηλώσεις αντικατοπτρίζει τον ίδιο τύπο ατόμου.

Ένα άτομο με χαμηλή αυτοεκτίμηση με προδιάθεση προς τις αρνητικές σκέψεις και κατ΄ επέκταση τις αρνητικές προσδοκίες.

Ο κοινός παρονομαστής που μοιράζονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι ότι παράγουν και αναπαράγουν απεγνωσμένα στην ζωή τους τον ρόλο του θύματος.  Ζουν την καθημερινότητά τους μέσα από αυτό τον ρόλο και κάποιες φορές ίσως να δίνουν και την αίσθηση στους υπόλοιπους ότι απολαμβάνουν την θυματοποίησή τους.

Το αφήγημα της προσωπικής τους ¨ιστορίας¨ αφορά πάντα το πιο πρόσφατο ή παλαιότερο παρελθόν τους γεμάτο από τα προβλήματα και τις τραγωδίες που τους έχουν συμβεί. Φυσικά και δεν είναι πραγματικά θύματα. Είναι εθελοντές. Έχουν κάνει μια επιλογή η οποία συνήθως είναι ασυνείδητη. Να παραμένουν θύματα.

Δεν μπορείτε να είστε θύματα και να έχετε επιτυχίες στη ζωή. Μπορείτε να είστε είτε το ένα, είτε το άλλο, αλλά όχι και τα δύο ταυτόχρονα. Εάν θέλετε να αναπαράγετε τον ρόλο του θύματος και αυτόν να επιβεβαιώνετε στους ανθρώπους γύρω σας, θα συνεχίζετε να μαγνητίζετε-δημιουργείτε δυσκολίες στην ζωή σας και να αυτο-εκπληρώνετε τις αρνητικές προφητείες σας.

Θα αποκρούετε την αγάπη, θα αναβάλλετε την ευτυχία, θα προσελκύετε ασθένειες ή τραυματισμούς και θα σαμποτάρετε οποιαδήποτε επαγγελματική, οικονομική ή επιχειρηματική επιτυχία. Το πρόβλημα είναι ότι αφηγείστε τόσο καλά στους γύρω σας την ιστορία σας, που καταλήγετε να υλοποιείτε το σενάριό σας και στην καθημερινή σας πραγματικότητα.

Τα καλά νέα είναι ότι ο ρόλος του θύματος είναι επιλογή. Τα ακόμη καλύτερα νέα είναι, ότι μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με έναν άλλο ρόλο οποτεδήποτε επιθυμείτε.  

Εάν σας περιγράφει κάτι από τα παραπάνω, ίσως έχει έρθει η στιγμή να θέσετε στον εαυτό σας τα ακόλουθα ερωτήματα. ¨Ποιο όφελος αντλώ διατηρώντας το ρόλο του θύματος?¨ ¨Προάγει την ατομική μου εξέλιξη ή με απομακρύνει κάθε ημέρα όλο και περισσότερο από αυτή?¨ 

Εάν διαπιστώσετε ότι σας απομακρύνει, τότε, το τίμημα που πληρώνετε είναι πολύ υψηλό αν συνεχίσετε να το αγνοείτε.

Και επειδή οι περισσότεροι φραγμοί σας οφείλονται στους ασυνείδητους Φόβους σας, το Video ¨Διαχείριση Φόβου, Άγχους & Αρνητικών Σκέψεων¨ θα σας βοηθήσει να αναλάβετε τον έλεγχο του εαυτού σας, να ενθυμηθείτε την αξία σας, να τιμήσετε το δώρο της ζωής και της θεϊκής ουσίας σας.

Εύχομαι απολαυστική ακρόαση και αποτέλεσμα που θα σας συναρπάσει …

www.hypnotherapy4u.gr

Loading...
Σχετικά με maria peppa
Κλινική Υπνοθεραπεύτρια & Stress Management Coach. Η κατανόηση της λειτουργίας του Νου, η Διευρυμένη Αντίληψη & Συνειδητότητα, η Εξερεύνηση του Αγνώστου, είναι ο Κόσμος που με Μαγεύει ... Μάλλον κι εσένα, για να είσαι Μαζί μου Εδώ ... Σε καλωσορίζω λοιπόν στον κόσμο εξερεύνησης πέρα από το Γνωστό που τόσο απλόχερα το Κατοχικά Νέα σου προσφέρει … καθώς κ Κοντά μου ... Μείνετε συντονισμένοι ... Καλή Δύναμη σε Όλους μας ... Αποδοχή & Αγάπη για τον Εαυτό κι αυτό που τον Περιβάλλει ...

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh