Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

05:32 - 20/10/2010

Σχέδια συνολικής αλλαγής του πλαισίου για τα ΜΜΕ

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Σε συνολική αναμόρφωση του τοπίου των ΜΜΕ -δεδομένων και των νέων συνθηκών που διαμορφώνονται πλέον στο χώρο- προχωρά με γοργά βήματα η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να ρυθμίσει την πληθώρα των ζητημάτων που ανακύπτουν τόσο από την ταχεία μετάβαση των μέσων στο ψηφιακό περιβάλλον, όσο και από τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη μείωση της διαφημιστικής δαπάνης στο χώρο των μέσων.
Οπως είχε γράψει η «Ν», η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παρουσιάσει συνολική πρόταση για τον τρόπο λειτουργίας των Μέσων, ηλεκτρονικών αλλά και έντυπων, την οποία σύντομα θα θέσει σε διαβούλευση με τις εμπλεκόμενες πλευρές (ΕΣΗΕΑ, ΕΙΗΕΑ ΕΙΤΗΣΕΕ και ΕΙΙΡΑ).Ήδη χθες κατά τη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για τα ΜΜΕ, Τηλέμαχου Χυτήρη με την ΕΣΗΕΑ, τονίστηκε από την πλευρά της Ένωσης Συντακτών, η αναγκαιότητα, διασφάλισης της απασχόλησης των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου, ενώ συζητήθηκαν περαιτέρω -όπως και κατά τη προχθεσινή συνάντηση της ΕΣΗΕΑ με την υπουργό Εργασίας Λ. Κατσέλη- λύσεις αντιμετώπισης για την περίπτωση που στους αμέσως επόμενους μήνες θα υπάρξει ενδεχόμενη αύξηση της ανεργίας στον κλάδο, με εύρεση πόρων ενδεχομένως από το ΕΣΠΑ.
Στη νέα δέσμη μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση, προωθείται αλλαγή στο καθεστώς των δικαιούχων του αγγελιοσήμου, αποδίδοντάς το πλέον μόνο στους εργαζομένους που έχουν άμεση σχέση με τα ΜΜΕ ενώ σύμφωνα με αναφορές κυβερνητικών στελεχών προωθείται η επέκτασή του και στο χώρο του διαδικτύου παράλληλα με ρύθμιση για την ασφάλιση των εργαζομένων στα διαδικτυακά μέσα.
Ειδικότερα όσον αφορά το ζήτημα του διαδικτύου, η κυβέρνηση, εκτός από τη θεσμοθέτηση με νόμο του αγγελιοσήμου, προωθεί τη θέσπιση κανόνων, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει τη διαφάνεια και την ομαλή λειτουργία των μέσων ενημέρωσης στο νέο ψηφιακό περιβάλλον.
Επισημαίνεται ότι μεταξύ των μέτρων που θα παρουσιάσει τους επόμενους μήνες η κυβέρνηση, θα περιλαμβάνονται και οι νέες διατάξεις για το χώρο της διαφήμισης και των ηλεκτρονικών μέσων, με τις οποίες θα ενσωματωθεί στο ελληνικό νομικό πλαίσιο η αναθεωρημένη Οδηγία για τα Ραδιοτηλεοπτικά. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω ενσωμάτωση θα έπρεπε να έχει γίνει ένα χρόνο πριν σύμφωνα με την προθεσμία που είχε θέσει η Ε.Ε. και τόσο καιρό εκκρεμούσε.
Σε υπουργό ΜΜΕ, μετατρέπεται κατ’ ουσίαν ο Τηλέμαχος Χυτήρης, αφού σχεδόν καθημερινά διευρύνεται το πεδίο αρμοδιοτήτων του. Πρόκειται για εξέλιξη στην οποία φαίνεται να αντιδρά θετικά ο ευρύτερος χώρος των μέσων, δεδομένου ότι πλέον, έχει απέναντί του έναν γνώστη των ζητημάτων του κλάδου και των ιδιαιτεροτήτων που αυτός έχει.
Στις αρμοδιότητες του κ. Χυτήρη, περνούν, με γοργά βήματα ο ένας μετά τον άλλον οι φορείς που σχετίζονται με τα ΜΜΕ.
Ειδικότερα, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα ενταχθεί άμεσα στις αρμοδιότητες του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, ενώ επισημαίνεται ότι μόλις πριν από μερικές ημέρες -στις αρχές του μήνα συγκεκριμένα- στο χαρτοφυλάκιό του, εντάχθηκε και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης
Ως εκ τούτου, δική του αρμοδιότητα, είναι η αντικατάσταση των μελών του ΕΣΡ των οποίων έχει λήξει η θητεία. Αξίζει να επισημανθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ήδη προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς όλα τα ζητήματα που αφορούν στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.
Τις επόμενες ημέρες διενεργείται η διαδικασία για την πλήρωση των θέσεων των συμβασιούχων της ΕΡΤ ενώ όπως ανέφερε χθες ο κ. Χυτήρης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην ΕΣΗΕΑ, μέσα στην εβδομάδα, θα λυθεί και το θέμα της διοίκησης τόσο της ΕΡΤ, όσο και της ΕΡΤ-3.

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*