Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

09:58 - 06/10/2010

Βιταμίνη D: Aσπίδα προστασίας κατά του καρκίνου του μαστού

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Οι Αφροαμερικανές γυναίκες έχουν υψηλότερα ποσοστά ανεπάρκειας βιταμίνης D, η οποία συνδέεται με επιθετικό καρκίνο του μαστού, σε σύγκριση με τις λευκές γυναίκες, υποστηρίζει μια νέα μελέτη.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας μελέτησαν 107 γυναίκες, που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού κατά την τελευταία πενταετία, από τις οποίες οι 60 ήταν Αφροαμερικανίδες. Το 60% των Αφροαμερικανών γυναικών που μελετήθηκαν είχαν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D έναντι του 15% των λευκών γυναικών.

«Γνωρίζουμε ότι το σκουρότερο χρώμα δέρματος μπλοκάρει την παραγωγή της βιταμίνης D κατά την έκθεση στο φως του ήλιου, που είναι η κύρια πηγή της βιταμίνης D στους περισσότερους ανθρώπους», δήλωσε η Susan Steck, μέλος της ερευνητικής ομάδας και καθηγήτρια επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας.

Όλες οι γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη, οι οποίες ήταν ηλικίας μεταξύ 33 και 84 ετών, έδωσαν δείγμα αίματος και μετρήθηκαν οι συγκεντρώσεις της βιταμίνης D στο αίμα τους.

Η μέση συγκέντρωση της βιταμίνης D ήταν 29,8 ng / mL (νανογραμμάρια ανά χιλιοστόλιτρο) στις λευκές γυναίκες και 19,3 ng / ml στις Αφροαμερικανίδες.

Ως ανεπάρκεια της βιταμίνης D ορίστηκε η συγκέντρωση κάτω των 20 ng / mL. Ο κίνδυνος εμφάνισης επιθετικού καρκίνου του μαστού ήταν οκτώ φορές μεγαλύτερος μεταξύ των ασθενών με ανεπάρκεια της βιταμίνης D.

Η μελέτη, σημείωσε η Susan Steck, παρέχει τη βάση για πιθανές στρατηγικές πρόληψης, πρόσθεσε όμως ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθούν οι διαπιστώσεις αυτές.

«Τα αποτελέσματα της μελέτης επιβεβαιώνουν προηγούμενη έρευνα που δείχνει φυλετικές διαφορές στη συγκέντρωση της βιταμίνης D και παρέχει περαιτέρω στοιχεία για τον προστατευτικό ρόλο της βιταμίνης D στον καρκίνο του μαστού», υποστήριξε η Susan Steck σε μια περίληψη της έρευνας, που παρουσιάστηκε στο Μαϊάμι σε μία Διάσκεψη για την Έρευνα του Καρκίνου. «Η συσχέτιση μεταξύ της ανεπάρκειας της βιταμίνης D και του καρκίνου του μαστού υποδηλώνει την ανάγκη για παρακολούθηση των επιπέδων της βιταμίνης D στις γυναίκες που πάσχουν από την ασθένεια».

Τα επίπεδα της βιταμίνης D επηρεάζονται από την έκθεση στον ήλιο, τη διατροφή, τα συμπληρώματα, τον τόνο του δέρματος, την ηλικία και το δείκτη μάζας σώματος.

Η μελέτη παρουσιάστηκε σε ένα ιατρικό συνέδριο. Τα πορίσματα, υπογραμμίζουν οι ειδικοί, θα πρέπει να θεωρούνται προκαταρκτικά, δεδομένου ότι δεν έχουν ακόμη υποστεί την ‘’ειδική διαδικασία αξιολόγησης’’, κατά την οποία επιστημονική ομάδα εξετάζει αναλυτικά τα δεδομένα πριν δημοσιευτούν σε κάποιο ιατρικό περιοδικό.

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*