Διαφημίσεις

Εμπρός λοιπόν, ας χρεοκοπήσουμε

Γράφει ο Χάρρυ Κλυνν

Ας βγούμε από το ευρώ και ας σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές. Και ας πεινάσουμε όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι ξένοι και οι έλληνες δοσίλογοι των καναλιών.

Όλοι λένε ότι θα σταματήσουν να…….
γίνονται εισαγωγές, αλλά έκατσε κανείς από εσάς να σκεφτεί τι ακριβώς εισάγουμε και τι ακριβώς να πάψει να έρχεται στην Ελλάδα;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

– Θα σταματήσουμε να εισάγουμε αυτοκίνητα. Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν Γερμανοί και Γάλλοι που δεν θα ξαναπουλήσουν ούτε ένα αυτοκίνητο τα επόμενα χρόνια.

– Θα σταματήσουμε να εισάγουμε γάλα, τυριά και βούτυρο. Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν τα φασιστόμουτρα οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί.

– Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ξηρούς καρπούς από την Τουρκία.

– Θα σταματήσουμε να εισάγουμε καρπούζια και σταφύλια από την Αφρική.

– Θα σταματήσουμε να εισάγουμε σταφίδες από την Χιλή (αν είναι δυνατόν!)

– Θα σταματήσουμε να εισάγουμε σπορέλαια και άλλα γράσα.

– Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ρετσίνα από την Καλιφόρνια (θου Κύριε).

– Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τις εκατοντάδες είδη από οινοπνευματώδη ποτά.

– Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τυριά, κονσέρβες, κέικ, ζαμπονάκια κλπ.

– Θα σταματήσουμε να εισάγουμε κινητά, τηλεοράσεις, υπολογιστές και τα χίλια δυο ηλίθια γκάτζετ που στραβώνουν τον κόσμο.

– Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα εκατοντάδες είδη καπνού, πούρων και άλλων δηλητηρίων.

– Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα μπατζάρια τουρσί από την Γερμανία (θεέ μου, θεέ μου).

– Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα δεκάδες είδη ξένων γλυκών και σοκολατοειδών
που στέλνουν τα λεφτά μας στο εξωτερικό και την χοληστερίνη στα ύψη.

– Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, και πληθώρα από άχρηστα είδη για το σπίτι (μέχρι κόφτης για να κόβεις σε ίσια κομμάτια την μπανάνα υπάρχει!!!).

Ας επιστρέψουμε στην εποχή του 60.

Ας περπατήσουμε και πάλι ήσυχοι στον άδειο δρόμο.

Ας κοιμηθούμε το βράδυ χωρίς να ξυπνάμε από τον κάθε αργόσχολο ηλίθιο που τριγυρνάει με το αμάξι ακούγοντας τουρκογύφτικα καψουρολαϊκά ή χαζά ραπ στην διαπασών.

Ας φάμε λιγότερο και ας χάσουμε το υπέρβαρο λίπος μας.

Ας κάνουμε πάλι γιορτές-ρεφενέ.

Ας ξανακάνουμε αληθινούς φίλους, αντί για τους ηλεκτρονικούς που έχουμε σήμερα.

Ξυπνάτε Έλληνες.

Έχουμε περάσει δια πυρός και σιδήρου.

Έχουμε δώσει τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο.

Έχουμε τσακίσει στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο την ιταλική και γερμανική υπερδύναμη.

Και έχουμε καταντήσει σήμερα

να ζητιανεύουμε από τους κωλο-ευρωπαίους και να τους παρακαλάμε να μας πηδάνε ώστε να έχουμε βίντεο και κινητά.

Και από πάνω καθόμαστε και μας βρίζουν, αφού δεν έχουμε πλέον ΚΑΘΟΛΟΥ αξιοπρέπεια.

www.kavvathas.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription
Διαφημίσεις
Ας βγούμε από το ευρώ και ας σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές.
Και ας πεινάσουμε όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι ξένοι και οι έλληνες δοσίλογοι των καναλιών.

Όλοι λένε ότι θα σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές, αλλά έκατσε κανείς από εσάς να σκεφτεί τι ακριβώς εισάγουμε και τι ακριβώς να πάψει να έρχεται στην Ελλάδα; 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

99 σχόλια στο “Εμπρός λοιπόν, ας χρεοκοπήσουμε”
      1. Παράγονται και στην Ελλάδα ψυχοφάρμακα αλλά και κάθε λογής φάρμακα. Έχουμε πολύ καλές φαρμακοβιομηχανίες!

    1. Δεν χρειάζεται να έχεις ψυχοφαρμακα. ……..επιστροφή στη πείνα αλλά χωρίς να εισε. …και κερατας και δαρμένος. …
      Αυτά. ..

      1. Τραβα κατα Β.Κορεα ….και ζησε το ''μυθο'' σου!!!!δεν ξερω ποσων ετων εισαι- πιθανον μεγαλουτσικος,ειδες κανεναν ανθρωπο η λαο πεινασμενο στα παγκοσμια χρονικα που να πειναει και να μην ειναι δαρμενος και κερατας θα χαρω να μου αναφερεις μια χωρα.
        καποια πραγματα εχουν συγκεκριμενες συνεπειες,μονο στις ταινιες του Ξανθοπουλου συμβαινουν καποια πραγματα……!!!
        ΝΙΚΟΣ(πρακτορας του λαου)

        1. Μη τα λες αυτά γιατί προσωπικά, από όλη τη λίστα που αναφέρεται στο άρθρο δε θα μου λείψει τίποτα.
          Αυτοκίνητο ήδη δεν οδηγώ πλέον εδώ και 2 χρόνια γιατί δεν έχω να πληρώσω ούτε τα τέλη ούτε τη συντήρηση του.
          Κατά τα λοιπά, από φαγητό στην Ελλάδα δεν ξεμένουμε, μπορούμε να παράγουμε και εμπάς η περιπτώση, όταν "σφίξουν" και άλλο τα πράγματα θα αναγκαστούν/αναγκαστούμε κάποιοι να γυρίσουν στα χωράφια.

          Άρα, τι ακριβώς είναι αυτό που σε τρομάζει από τη λίστα που αναφέρει και που θα σου λείψει για να απαντάς με αυτόν το τρόπο;

          1. Όταν Λες θα γυρισουμε στα χωράφια τι εννοείς? Υπάρχουν χωράφια για ΟΛΟΥΣ?
            Καλλιεργούνται εντατικά τα πάντα! Με ποσα στρέμματα πιστεύεις θα τα καταφέρεις γιατί κάποτε οι άνθρωποι γι'αυτό το λόγο μετανάστευαν, ο συνεχής κατακερματισμός της πατρικής περιουσίας έχει αυτα τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
            ΝΙΚΟΣ

      2. Για άλλη μια φορά (χιλιοστή θα είναι) συμφωνώ μαζί σου.

        Και δεν είναι ακριβώς όπως το λες "πείνα". Γιατί πείνα;
        Πείνα είναι όλα αυτά που περιγράφει και θα στερηθούμε;

        Πείνα ήταν όταν -τη δεκαετία του 70 που γεννήθηκα- τρώγαμε κρέας 2 φορές την εβδομάδα ή μια και εκατοντάδες άλλα νοστιμότατα φαγητά των οποίων οι συνταγές έχουν χαθεί και είναι με λαχανικά και όσπρια;

        Πείνα ήταν που τώρα περνάμε (εγώ τουλάχιστον πολλές φορές έχει τύχει) ολομόναχοι τις γιορτές και τις χαρές μας ενώ παλιά βάζαμε όλοι ρεφενέ ότι είχαμε και κάναμε γιορτή;

  1. Ας γυρίσουμε και πιο πίσω ακόμα. Όταν οι τουαλέτες ήταν στην αυλή σε μια τρύπα στο χώμα. Όταν το νερό το παίρναμε από την βρύση του χωριού με πήλινα κιούπια. Όταν δεν είχαμε ψυγεία αλλά πάγο. Όταν δεν υπήρχαν πολλά φάρμακα και οι γιατροί δούλευαν εμπειρικά. Έτσι θα λιγοστέψουμε κιόλας και δεν θα υπάρχει συνωστισμός. Επίσης, δειγματοληπτικά από το τι μπορούμε να κάνουμε ακόμα ας ξαναβουλώσουμε τις τρύπες του μετρό αφού δεν θα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε πια, αφού δεν θα έχουμε να πληρώνουμε ρεύμα σαν χώρα. Να πάμε στα βουνά να ζούμε σε σπηλιές με φωτιές τις νύχτες για θέρμανση και φως. Να κάψουμε και τα υπόλοιπα δάση που δεν μας χρειάζονται. Και άλλα πολλά. Δεν θέλουμε το παλιοευρώ. Όχι στην ΕΕ και τα μονοπώλια, όχι στο ΝΑΤΟ, όχι σε όλα. Να στην επιστροφή στο παρελθόν.

    1. Συμφωνω απολυτα!! ολοι αυτοι οι ηλιθιοι που σκεφτονται τετοιες απλες "επιστροφες" και γεματοι "πατριωτικα"συναισθηματα δεν υπολογιζουν οτι αν παμε τοσο χαμηλα δε θα εχουμε ουτε ενοπλες δυναμεις….
      Οι λαοι που "μενουν" πισω απλα εξαφανιζονται!!! η ιστορια ειναι γεματη με πολλους που δεν τα καταφεραν!!
      Για πειτε μου αν τα κανουμε ολα αυτα και αρνηθουμε την τεχνολογια η πατριδα μας τι εκταση θα εχει?τι θα γινει στο Αιγαιο?
      Μονο ευγε και ηλιθιοτητες…..
      ΝΙΚΟΣ

      1. Γι αυτό εσύ γλύφε τη Μέρκελ μην τυχόν και σε πετάξει έξω από το ευρώ και μείνεις χωρίς τον καρκίνο που σου παρέχει το κινητό.

      2. Νικολάκη……. σε είχα για πιο "ψαγμένο" και πάντως πιο έξυπνο αλλά διαπιστώνω ότι η τρομοκρατία του Τούρκογλου έχει πιάσει τόπο σε σένα και πας ….. ντουγρού ή για Ελιά ή για Ποτάμι

        Κρίμα……..

        Και να ξέρεις ένα πράγμα:
        αν γυρίσουμε στη δραχμή, με αυτούς που ψηφίζεις εσύ να κυβερνάνε, όντως η πραγματικότητα θα είναι κόλαση, έτσι όπως στη διδάξανε αυτοί που σε τρομοκρατήσανε και έτσι όπως μας την περιγράφεις και μας "κοροϊδεύεις"
        γιατί αυτοί που ψηφίζεις στο όνομα της "σταθερότητας" και της "προόδου" έχουν σκοπό να κυβερνάνε και μετά την επιστροφή στη δραχμή και αλήθεια σου λένε: έχουν σκοπό να κάνουν τις ζωές μας κόλαση για αυτό καλά κάνεις και μας το μεταφέρεις το μήνυμα και μας προειδοποιείς.

        Αλλά…… είναι και κάποιοι -δυστυχώς για σένα και τους τρομοκράτες σου- που ΗΔΗ δεν έχουν ούτε τα 5 από την παραπάνω λίστα του άρθρου, δεν τα είχαν ποτέ. Κάποιοι, δεν κατάφεραν, παρόλη την τρεχάλα να "προχωρήσουν" μπροστά σαν εσένα και τις παρέες σου και να επιτύχουν το σπουδαίο ευ ζην του λαμπρού πολιτισμού που πάει τους λαούς μπροστά…..

        Κι έτσι, για όλα όσα χαθούν μετά την επιστροφή, μόνο εσύ και οι όμοιοι σου θα κλαίτε, οι υπόλοιποι θα περνάνε πολύ καλύτερα από πριν.

    2. Αρε γίδι, τράβα ψήφισε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (για εκεί σε κόβω…), και μόλις βγεις από το παραβάν βέλαξε περήφανα ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!

      Σου ζητάμε συγνώμη που θέλουμε να πάρουμε πίσω τη ζωή μας και την αξιοπρέπειά μας. Σου χαλάμε το καταναλωτικό σου όνειρο, αλλά μπορείς να πας σε κάποια άλλη φιλόξενη χώρα, όπου θα συνεχίσεις αδιάκοπα το όνειρό σου…

      1. Μικρο ανοητο αγορι,πως εβγαλες το συμπερασμα οτι θα ψηφισω ΝΔ-ΠΑΣΟΚ????
        Η υπερ απλουστευση ομως και οι ανοητες λυσεις οπως οι παραπανω δε μ'αφηνουν αδιαφορο,πιστευεις πως κανοντας τη χωρα να ''επιστρεψει'' σε επιπεδο κουβας πως θα παρεις πισω τη ζωη σου- η εγω θα παρω τη δικη μου?
        Μπορεις πραγματι και ευκολα να διαλυσεις μια χωρα,αν ειναι σε μια ''αδιαφορη'' περιοχη χωρις ιδιαιτερη σημασια μπορει να παραμεινει ισως και ακεραιη,παντως η στερηση εναν εμφυλιο θα τον φερει…
        Η γειτονια μας δεν εχει και τα καλυτερα παιδια….ελπιζω να καταλαβαινεις….
        Δεν πιστευω αν βγει αλλο κομμα εκτος των δυο που αναφερεις πως θα ερθει το τελος μας,απο το 2007 δεν εχω ψηφισει κανενα απο τα δυο-πασοκ δεν ψηφισα ποτε!!!!
        Η ενσταση μου οσων αφορα το αρθρο δεν ειναι η πολιτικη,ειναι η αλλαγη (παραλογη)τροπου ζωης που δε συμβαδιζει με την πραγματικοτητα!!!Οποιος δεν ειναι συμμετοχος σε ενα συγχρονο κοσμο απλα δεν εχει μελλον…..ελπιζω να καταλαβες το πνευμα και οχι την "πολιτικη"…
        Στο αρθρο με την προφητεια του Πατροκασμα καποιος σχολιαστης μου εγραψε πως θα ψηφισω cipralex για να συνεχισει το ξεπουλημα….!!!!Τσιπρα θα ψηφισω για να βγουν κι οι προφητειες!!!
        ΝΙΚΟΣ
        Υ.Γ. η ζωη δε γυριζει πισω τελος

        1. Ακόμη πιο ανόητο αγόρι, εάν πρόσεχες λίγο καλύτερα θα έβλεπες ότι η απάντηση είναι για τον πιο πάνω όροφο…

          Πάντως σ' ευχαριστώ για το χρόνο σου και τις απόψεις σου που έχουν ενδιαφέρον (κάπου συμφωνούμε – κάπου όχι).

          1. Οποίοι λαοί -ανθρωποι γύρισαν Τόσο πίσω ΟΠΩΣ στις ανοησίες που Λέει ο Χάρυ, απλά ψοφησαν πριν την ωρα τούς.!!! ΑΥΤΟ εννοώ όταν λεω δε γυρίζει Πίσω, η προσαρμόζεσαι κι ανταγωνιζεσαι η δεν υπάρχει Μέλλον μεσω της συνταγής "πισω ολοταχώς για να πάρουμε φορά"το πολύ πίσω είναι ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΈΨΙΜΟ! !!!
            ΝΙΚΟΣ

    3. Κάτι τέτοιο σκέφτεται το 24%. ….εχεις δίκιο. ..και το μπεεεε που το είπες λίγο είναι…..

      1. Δυστυχώς τον ύπνο του δικαίου κοιμάστε εσείς που ακολουθείτε ότι μπούρδα σας σερβίρουν για δήθεν εύκολες λύσεις οι "σωτήρες" εδώ μέσα και παραέξω. Αλλά έτσι δικαιολογείται και η πορεία της χώρας, μιας και εσείς και οι ομοϊδεάτες σας ήσασταν τα 45% και τα 47% που ακολουθούσαν τους γελωτοποιούς του παρελθόντος στις ένδοξες μέρες των πακτωλών χρημάτων από το εξωτερικό. Τώρα που έσφιξαν τα πράγματα και πρέπει να δουλέψετε παραπάνω, να πληρώσετε τα χρέη σας, τους φόρους σας και να συμμαζευτείτε, τρέχετε από πίσω από τον πρώτο βοσκό που θα σας υποσχεθεί άμεση αποκατάσταση των κεκτημένων που δήθεν δικαιούνται δικαιωματικά οι ανώτεροι Έλληνες. Αλλά όσο και αν ο κόσμος τριγύρω προχωρά και γελά με τα χάλια μας εσείς εκεί στον ύπνο και στα παραμύθια που πολύ έξυπνα σας ταΐζουν πάλι οι επιτήδειοι.

    4. Η χρονικη σειρα δειχνει κατι…. αν θελεις ακριβη προσδιορισμο σε ποιον απευθυνεσαι βαζε την ωρα του αρθρου, εξαλλου συμφωνω με τον πιο πανω οροφο.
      Γρηγορα τωρα στη σπηλια σου….και μην ξεχασεις αυριο να παρεις παγο για την παγονιερα.
      ΝΙΚΟΣ

        1. Όπως κάθε Συριζαίος άλλωστε που κατέχει το αλάθητο, είναι ο πιο έξυπνος από όλους μας, ο πιο μορφωμένος, και ο πλέον σύγχρονος

          η πραγματικότητα τους όμως είναι αυτή που περιγράφει ο 12 Μαΐου 2014 – 7:59 μ.μ.

          "….Τώρα που έσφιξαν τα πράγματα και πρέπει να δουλέψετε παραπάνω, να πληρώσετε τα χρέη σας, τους φόρους σας και να συμμαζευτείτε, τρέχετε από πίσω από τον πρώτο βοσκό που θα σας υποσχεθεί άμεση αποκατάσταση των κεκτημένων."

          τώρα που καταλάβανε ότι πρέπει να σηκωθούν από τα καφενεία των Εξαρχείων και να πάνε να στρώσουν κώλο να δουλέψουν ……. χάσανε τα χωράφια!!!
          Τώρα δεν περισσεύουν για όλους…..παλιά ήμασταν όλοι προλετάριοι όμως

    5. Καποτε μπορουσε να "ερμηνευσει"ο χαρυ κλυν την κοινωνια, πλεον δεν μπορει, εχει ξεπεραστει με δικη του ευθυνη ,οι κοινωνιες αλλαζουν λογω εξελιξης στο επιπεδο των γνωσεων, αυτο ειχες καποτε, το σημερα δεν μπορεις ομως να το αρνηθεις.
      Οταν εβγαζε δισκους κασετες και ταινιες χρησιμοποιουσε την αιχμη της τοτε τεχνολογιας, ουτε σκαλιζε τις ατακες σε πλακες ουτε επαιζε μονο στο θεατρο!!! τωρα στα γεραματα 100+κιλα του φταινε ολα, δυστυχως δεν εχει να πει τιποτα περισσοτερο απο καποιον θλιβερο ηλικωμενο που η μονη καλλιτεχνικη του ενασχοληση ηταν πως καποτε εβαψε καγκελα!!!!
      ΝΙΚΟΣ

      1. Σας έχει πονέσει πολύ που κάποτε δήλωνε αριστερός και τώρα σας έχει ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ.
        Κι ο Γλέζος ένας σκατόγερας είναι που έχει επιβιώσει ΤΖΑΜΠΑ εντελώς χάρη σε μια μυθοπλασία που έφτιαξε για αυτόν το σύστημα που τον θρέφει και που σαν γεγονός και σαν αφήγηση γεγονότος δε στέκει σε καμία λογική σύγκριση, αλλά του γλύφετε μια χαρά το κωλαράκι μέχρι σήμερα.

        1. Μυθοπλασία το κατέβασμα της σημαίας; Μπορεί να μην συμφωνώ με τον Γλέζο σε πάρα πολλά αλλά μυθοπλασία δεν ήταν αυτό που έκανε, όση προπαγάνδα και να ανακαλύψετε. Εσύ πάλι από ότι φαίνεται μάλλον δοσίλογος και ναζιστάκος τσολιάς θα γινόσουν τότε.

    6. 3:04μμ εαν δεν εχουν τα 5 κλπ γιατι δεν αγωνιζωνται? Λοιπον συμφωνα με τα λεγομενα σας εχετε καλυφθει ολοι!!!!! Ψηφιζω Τσιπρα, ΝΔ,πασοκ,ποταμι….. ακομη δεν καταλαβες για τη μη "αξια" του νομισματος!!! οποιο -οτι νομισμα κι αν εχεις απο μονο του δε σου προσδιδει καλυτερο βιοτικο επιπεδο, απλα αν εχεις ευρω θα παιρνεις τοσα οσο να αγοραζεις λιγα πραγματα γιατι τοσο θα "εκτιμαται"η εργασια μας -αν εχεις δραχμη θα παιρνεις ενα τσουβαλι με τις οποιες παλι θα αγοραζεις λιγα… οι τιμες των προιοντων ειναι διεθνως ιδιες!!!,,! αρα……
      ΝΙΚΟΣ

      1. οι τιμές των προϊόντων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΙΔΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ (ούτε καν στο Λύκειο)

        Τα προϊόντα που παράγει μια χώρα ΔΕΝ έχουν την ίδια τιμή με αυτά που εισάγει αλλά ακόμα και αν τα εξάγει αυτά τα προϊόντα ΔΕΝ τα εξάγει με την ίδια τιμή που τα πουλάει εγχώρια.
        Άρα, από που και ως που προκύπτει ότι
        "…. οι τιμες των προιοντων ειναι διεθνως ιδιες"

        Με ποιά μαθηματικά το έβγαλες εσύ αυτό το πόρισμα;

        Και επειδή το παλεύεις όσο μπορείς αλλά κατά βάση είσαι άσχετος από την αγορά, επειδή έχω επιχείρηση δική μου, μάθε ότι τα Brands είναι τα μόνα προϊόντα στη διεθνή αγορά που έχουν διεθνώς τις ίδιες τιμές
        και αυτό ακόμα όμως δεν ισχύει απόλυτα (υπάρχουν μικρές παρεκκλίσεις στις τιμές από χώρα σε χώρα) γιατί έχει σχέση ΚΑΙ με το νόμισμα, ΚΑΙ με τα μεταφορικά, ΚΑΙ με το φορολογικό σύστημα κάθε χώρας.

        Απλό είναι, για αυτό μας το μάθανε στο Γυμνάσιο αλλά εσύ είχες διαδικασία στην ΚΟΒΑ να υποθέσω και είχες κάνει κοπάνα και τώρα έρχεσε να μας κάνεις τον …… οικονομολόγο (!?)

    7. Ναι ρε ΝΙΚΟ……..αλλα τωρα δεν μπορουμε να ασκησουμε νομισματικη πολιτικη κοβοντας πληθωριστικο χρημα προκειμενου να κινηθουν τα γραναζια της οικονομιας

      Με 50€ πχ.μπορει να βολευτει ενα χωριο αλλα μεχρι να κανει κυκλο το πενηνταρικο θα περασεουν μερες η μηνες

      Εδω εχουμε να κανουμε με ελειψη ρευστοτητας………ενω χρειαζεται να κοπει πληθωριστικο ευρω προκειμενου να κινηθει η οικονομια αυτο δεν το κανουν ταχα με τον φοβο του πληθωρισμου

      Μα πληθωρισμος σε νορμαλ συνθηκες δημιουργειται απο την αυξηση της ζητησης……αν δεν υπαρχει ζητηση γτ να εχουμε αυξηση τιμων

      Αν αφηναν την επιβιωση ατομικων και μικρων επιχειρησεων ολοι κατι θα εβρισκαν να κανουν αλλα θελουν γιγαντωση των εταιρειων και οι υπολοιποι να ξυνουμε τα νυχια μας

      Τι ειναι πια αυτο το ευρω ………το κοβουν βασει χρυσου???ΟΧΙ….το κοβουν βασει πλατινας???ΟΧΙ μηπως βασει διαμαντιων,ασημιου,μαργαριταριων κλπ???? ΟΧΙ…..ενα κωλοχαρτο ειναι για να εξυπηρετει τις συναλλαγες………..γτ λοιπον δεν αυξανουν την κυκλοφορια του???

      Αλλα οταν το χρημα παραγει χρημα σαν να ηταν λεμονια τοτε τι περιμενεις…….αλλα το κυριο προβλημα πιστευω οτι ειναι το ποιος εχει δικαιωμα κοπης χρηματος και τι λαμβανουν υπ'οψιν προκειμενου να τυπωσουν χρημα

      Αφου η ανεργια δεν ειναι ενας απο τους δεικτες κοπης κοπης χρηματος τοτε βραστα κι αστα

      Αλλα ειπαμε…..πολυπλοκα τα εχουν κανει προκειμενου μια μικρη ομαδα ανθρωπων να ζει εις υγεια των κοροιδων

      Ενας απ'τα ιδια

    8. Κι ο Τσολακογλου εκοψε χρημα κι αργοτερα φτασαν να αγοραζουν τα παντα με εκατομυρια και δις!!!!
      Δεν μπορει μια χωρα οπως η Ελλαδα να ασκησει "νομισματικη πολιτικη" οπως η ΗΠΑ, προυποθεση για να κοβεις και να μοιραζεις χρημα με "αξια"ειναι να εισαι τεραστια στρατιωτικη δυναμη!
      Απο την αρχαιοτητα μεχρι σημερα και στο μελλον η στρατιωτικη ισχυς καθοριζει την οικονομικη ισχυ!!
      Πραγματι σε μια κοινωνια που εξυπηρετει μονο τις βασικες τις αναγκες το χρημα ειναι ενα κωλοχαρτο,σε μια κοινωνια συγχρονη με τεραστια παραγωγη αγροτικων, βιομηχανικων προιοντων το χρημα παυει να ειναι κωλοχαρτο γινεται αυλο και εξασφαλιζει τεραστια κερδη σε αυτους που παιζουν μ'αυτο εστω κι αν δεν εχουν καμια συμμετοχη οι ιδιοι σε κανενως ειδους παραγωγικη δραστηριοτητα.
      Οταν πανε ολα καλα απλα ανεβαινουν οι τιμες των προιοντων,ειναι το ",μεριδιο"αυτων που ασχολουνται με το χρημα,αυτο ειναι το αντιληπτο, αυτο που δεν ειναι το αντιληπτο ειναι οι "επενδυσεις" σε αερα κοπανιστο !αυτο αφηνει τεραστιο κερδη!!, οταν στραβωσουν τα πραγματα το κοπανιστο γινεται απαιτητο απο εμας τα κοροιδα!!!
      Παντως την ευθυνη για την ανεργια κλπ μπορει να την εχουν οι πολιτικοι και οι τραπεζες-αλλα τη μεγαλυτερη την εχουν αυτοι που δεν αντιδρουν…… τα γαιδουρια δε γινονται κοπαδι….αν παψουν να ειναι αλλαζουν και την κοινωνια στην οποια ζουν…
      ΝΙΚΟΣ

    9. Ατυχες παραδειγμα ο Τσολακογλου…….εγω οταν λεω να κοπει πληθωριστικο χρημα μπορει να κοπει τοσο οσο θα βοηθουσε την κατασταση πχ να εχεις εναν πληθωρισμο στο 6-8% σε ετησια βαση ετσι ωστε να εχεις αναλογη αναπτυξη

      εδω σε κατασταση υφεσης ειχαμε αυξηση τιμων…..τωρα καποιες πεφτουν γτ δεν υπαρχει ζητηση…….μου ελεγε φιλος οτι το ραουνταπ (ενα φυτοφαρμακο) απο 80€ εχει παει στα 30€….ποιος κονομαγε τα 50€ τοσα χρονια???

      Τωρα πια ξερουν ανα πασα στιγμη ποσο ειναι το χρημα που κυκλοφορει και που ειναι αυτο……ειναι σε καταθεσεις???σε ομολογα???σε μετοχες???στα μπαουλα????στο εξωτερικο????ξερουν πολυ καλα που βρισκεται το χρημα

      Το ιδιο θα κανανε και με την δραχμη…..ακομη και τις επιθεσεις στο νομισμα αυξανοντας το επιτοκιο 250% αυτο το απετρεπαν γτ για να κανεις επιθεση σε ενα νομισμα πρεπει να την κανεις με το ιδιο νομισμα κ οχι με ευρω η με δολλαριο

      τελος παντων…………σε οτι ερθει υπομονη και ομονοια να εχουμε κ ολα θα γινουν…….και υγεια γτ 3.000.000 Ελληνες ειμαστε ανασφαλιστοι

      Ενας απ'τα ιδια

    10. Λοιπον χαιρομαι που συμφωνεις πως η τιμες ειναι ιδιες με μικροδιαφορες ,κι εδω τα μη επωνυμα παλι αν τα συγκρινεις με μη επωνυμα του εξωτερικου ισχυει το ιδιο …μικροδιαφορες…. ο κοσμος ξεχειλωσε επιχειρηματια, ολα ηρθαν ισα βαρκα….εχω παει σε πολλες χωρες απο την πανακριβη Νορβηγια μεχρι τις πιο ξεφτιλισμενες… οχι με ταξιδιωτικα γραφεια, το νορμαλ θα το πληρωσεις οπως λες με μικροδιαφορες το χαλια φτηνοτερο, οχι ομως κι αυτο με μεγαλη διαφορα απο οτι σε αλλες χωρες…
      ΝΙΚΟΣ

  2. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ.ΑΛΛΑ ΔΩΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ.ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΤΑ Ή ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ! ΠΕΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟ ΧΑΖΟΚΟΥΤΙ. ΜΠΟΡΕΙΣ? ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ…

    1. Εσύ πάντως αν και μάλλον δεν είσαι στην "νέα γενιά" μια χαρά την χρησιμοποιείς την τεχνολογία για να πεις την άποψή σου.

  3. Μπορεί κάποιος να απαντήσει με αποδείξεις αν θα γίνουν όλα αυτά σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή ή απλά λέτε οτι σας κατέβει;;; ή οτι σας έχουν πει να λετε;

    1. Όχι, δεν υπάρχουν αποδείξεις για το μέλλον. Αν οι Έλληνες αποφασίσουν να ακολουθήσουν έναν δρόμο αντί άλλον θα βρουν μπροστά τους τις επιπτώσεις. Έτσι έγινε και στο παρελθόν, έτσι θα γίνει και τώρα. Το μόνο που μπορεί κάποιος λογικός άνθρωπος να κάνει είναι να σταθμίσει τα υπέρ και τα κατά όπως τα αντιλαμβάνεται, να δει τι έκαναν και τι κάνουν άλλα κράτη σε αντίστοιχες περιπτώσεις και τι τους συνέβη με την μία ή την άλλη απόφαση και να δει ποια πορεία θα ήθελε να ακολουθήσει. Όλα τα υπόλοιπα με προφητείες, δήθεν εκτιμήσεις άσχετων, ηθοποιών, τραγουδιστών, ανευθυνοϋπεύθυνων δήθεν επιστημόνων και λοιπών παντογνωστών είναι είτε απλά μπούρδες είτε εκ του πονηρού.

  4. Ρε 1:32 με ενα σωστο σχεδιο απο Ελληνες ουτε νερο θα μας λειψει ουτε παγος τρομαρα σου…. ουτε ρευμα ουτε φαρμακα ουτε τιποτε… Γιατι δεν εχουμε εμεις επιστημονες δηλαδη;;;; Και πιστευεις οτι δεν θα βρεθουν 2-3 χωρες να μας στηριξουν;;;; ρε με αυτα που εχει η Ελλαδα στο χωμα της εχουν λυσαξει να μας κανουν δουλακια τους να τους τα βγαλουμε… αρε κοιμησια ορθια….

    1. Αυτά που έχει η Ελλάδα στα χώματά της είναι κάτι πρόβατα σαν και εσάς που κάθεστε και βαυκαλίζεστε με την δήθεν ανωτερότητά σας ενώ όλος ο κόσμος προχωρά μπροστά και σας αφήνει πίσω.

      1. ενώ όλος ο κόσμος προχωρά μπροστά και σας αφήνει πίσω.

        ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΕΚΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ;
        ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΡΟΣΤΑ;

        1. Το μπροστά έχει νέες τεχνολογίες, έχει νέες επιχειρήσεις, έχει παραγωγή, έχει ορθολογική εκμετάλλευση πόρων, έχει εργασία για περισσότερους, έχει σεβασμό στον άνθρωπο ανεξάρτητα απόψεων, χρώματος, φυλετικών χαρακτηριστικών, φύλου κλπ., έχει σεβασμό στο περιβάλλον, στην γη, στο νερό, στον αέρα, έχει επιστημονική πρόοδο, έχει καλύτερα σχολεία, πανεπιστήμια προσανατολισμένα στο καινούριο, μακριά από εκμεταλλευτές πολιτικάντηδες και αναρχοαυτόνομους καταστροφείς, έχει δημιουργία πλούτου που θα βγάλει από την φτώχεια συμπολίτες μας που έχουν καταρρεύσει, έχει ασφάλεια όχι μόνο με όπλα αλλά με οικονομική ισχύ, έχει ειρηνική συνεργασία με όλους τους γείτονες, με τα άλλα μέλη της ΕΕ και παραπέρα στον κόσμο, έχει πολλά. Αλλά αν δεν μπορείς να τα κατανοήσεις, μάλλον χάνουμε τον χρόνο μας εδώ μέσα.

          1. ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΙΣΑΙ;
            ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ,
            ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ,
            ΕΙΣΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΦΕΛΗΣ.

          2. Αλήθεια, πιστεύεις ότι όλα αυτά υπάρχουν στο εξωτερικό και όχι εδώ; Καληνύχτα….

          3. Δεν έχετε καταλάβει ότι δεν υπάρχει πλέον εδώ και χρόνια "εξωτερικό" και "εσωτερικό". Εκτός αν είστε στην Βόρεια Κορέα όπου εκεί δεν υπάρχει πλανήτης εκτός της Βόρειας Κορέας. Καληνύχτα και σε εσάς.

  5. Μη πατε τοσο πισω.Στις αρχες του 90 μπορουσες να παρεις αμαξι , τηλεοραση δυσκολα, αλλα ο καφες ειχει 150δρχ δηλ μισο ευρω , το σινεμα 1500δρχ δηλ 4 ευρω και μπορουσες να φας και σε καμια ταβερνα.Το ψωμι και η βενζινη παμφθηνα.Μην αλλαζετε κινητα καθε χρονο.αλλαξτε καθε 7 χρονια.Τα αυτοκινητα κυκλοφορηστε τα μεχρι να χαλασουν.Το πλυντηριο γιατι δεν το αλλαζετε ποτε η οποτε βγαινει νεο μοντεο;
    ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ.ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ.

  6. Μη πατε τοσο πισω.Στις αρχες του 90 μπορουσες να παρεις αμαξι , τηλεοραση δυσκολα, αλλα ο καφες ειχει 150δρχ δηλ μισο ευρω , το σινεμα 1500δρχ δηλ 4 ευρω και μπορουσες να φας και σε καμια ταβερνα.Το ψωμι και η βενζινη παμφθηνα.Μην αλλαζετε κινητα καθε χρονο.αλλαξτε καθε 7 χρονια.Τα αυτοκινητα κυκλοφορηστε τα μεχρι να χαλασουν.Το πλυντηριο γιατι δεν το αλλαζετε ποτε η οποτε βγαινει νεο μοντεο;
    ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ.ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ.

    1. Ακόμα κοιμάστε; Στις αρχές του 90 που αναφέρεις, μπορούσες να τα κάνεις όλα αυτά γιατί ζούσες στον μύθο σου. Τα δάνεια και οι επιδοτήσεις έρχονταν από έξω χωρίς να ζητά κανείς να δει τι τα κάνουμε και ο Έλληνας απολάμβανε την απάτη που είχε δημιουργήσει ότι θα ζούσε έτσι για πάντα και σε βάρος άλλων. Και πολύ ευχαρίστως υποστήριζε και ψήφιζε τους γελωτοποιούς που του υπόσχονταν ότι θα παίρνει όλο και περισσότερα δουλεύοντας όλο και λιγότερο. Και όταν έβγαιναν φωνές και έλεγαν ότι αυτά θα τα πληρώσουν οι επόμενες γενιές τους περιγελούσαν. Ε, τώρα είναι η ώρα που πληρώνουν οι επόμενες γενιές. Αν δεν το έχετε καταλάβει είστε άξιοι της μοίρας σας.

    2. Ποτε ,τιποτα δεν ηταν φτηνο και προσιτο,ακομη και μεσα σε αυτη την κριση ζουμε καλυτερα απο το 1990,η τεχνολογια ειναι αυτη που δινει τη δυνατοτητα αυτη,τα υπολοιπα περι ''επιστροφων''ειναι εκτος πραγματικοτητας….
      ΝΙΚΟΣ(μη επιστρεφομενος πρακτορας)

      1. Πως εννοείς το ζούμε καλύτερα από το 1990; Εάν δεν είναι κόπος δώσε μερικά συγκριτικά παραδείγματα σε παρακαλώ…

        Απόστολος

        1. Αποστολε έγραψα ενα κείμενο σαν απάντηση με παραδειγματα αλλά δεν το βλέπω, ελπίζω κάποια στιγμή να δημοσιευθεί, ήταν γυρω στις 2πμ
          ΝΙΚΟΣ

    3. Αποστολε τα αυτοκινητα που οδηγουσε ο κοσμος ηταν αθλια παλια χωρις κανενα απο αυτα να μπορει σημερα να παρει ουτε μισο αστερι!! ο μολυβδος που περιειχε η βενζινη και γενικοτερα η ατμοσφαιρικη ρυπανση ηταν εντονοτερη απ'οτι σημερα.
      Για να αγορασεις ενα σαραβαλο εδινες ενα τεραστιο ποσο σε σχεση με το εισοδημα σου, ενα αυτοκινητο για να παει για παλιοσιδερα επρεπε να καει, αν τρακαριζε κολλουσαν αλλη μουρη!!!!
      Οι ανθρωποι για να σηκωσουν οικοδομες "ταιζαν" τη μπετονιερα με τα χερια και γεμιζαν τις κολονες με τον τενεκε που τον ανεβαζαν με τον ομο,.μεσα στα σκαματα των εργων "επεφτε" πολυς κασμας και φτυαρι!!! κομπρεσερ για το κοψιμο της ασφαλτου μεχρι τα μεσα της δεκαετιας του 90.
      Ολες οι δυσκολες εργασιες απο το 90 και μετα γινονται απο αλλοδαπους κυριως,οποιος θελει να καθαρισει τα χορτα απο την αυλη του ρωταει ακομη και σημερα για κανεναν αλβανο, βουλαρο κλπ.
      Το να αγορασεις τα λιγα γκατζετ ας πουμε της εποχης εδινες τ'αντερα σου, μια τηλεοραση κοστιζε 300000 χιλαδες, ενα στερεο για το σπιτι η το αυτοκινητο ονειρο… το ποσο .μπορει να μη σου λεει τιποτα -σε συγκριση με τους μισθους κλαφτα αναλογια!!!
      Τα προιοντα ενδυσης υποδησης, αυτα τα επωνυμα -πολυ ακριβοτερα για τοτε και η διολισθηση της δραχμης αλλαζε σε ολα τα προιοντα τα δεδομενα!!!
      Οι ταβερνες καφετεριες και γενικα καταστηματα διασκεδασης η φαγητου σημερα ειναι πολυ περισσοτερα απο οτι πριν 25 χρονια,τα προιοντα που βρισκουμε ολες τις εποχες στο μαναβη κι απ'ολο τον κοσμο σημερα ειναι περισσοτερα παρα ποτε!!ακομη και οι ποικιλιες των προιοντων ειναι πολυ καλυτερες απο τοτε!!
      Τα σλογκαν των εκλογων ηταν η ακριβεια και το περιφημο "καλαθι της νοικοκυρας"!!!οι δασμοι που μεχρι τοτε επιβαλονταν εστελναν τις τιμες των εισαγωμενων προιοντων στα υψη!! Οι μπανανες πχ ηταν ειδος "πολυτελειας"κι ενα σορο ακομη αυτονοητα του σημερα….
      Η ενταξη μας στη ΕΟΚ αλλαξε το βιοτικο μας επιπεδο!!! η προοδος της τεχνολογιας βελτιωσε την ποιοτητα της ζωης μας, βεβαια "κανει" πολλους να περισευουν…. κι αυτο ειναι το μεγαλο θεμα, απο κοινωνικης αποψης τωρα παλι ειμαστε πολυ καλυτερα, η ανθρωποι δεν ηταν ηθικοτεροι τοτε,κουβαλουσαν πολλα κομπλεξ και "γεματοι"ταμπου,σημερα μπορουμε να συζηταμε τα παντα!!!! και φυσικα να επικοινωνουμε και να ανταλλασουμε αποψεις ανοιχτα με ολους, ποτε η επικοινωνια δεν ηταν περισσοτερη!!!!
      Καθε εποχη και ταιμινκ εποχης εχει τα δικα της,γυρισαμε σε επιπεδα εισοδηματων 12 χρονια περιπου πριν- σκεψου να μας γυρισουν αλλα τοσα!!!! Αυτοι που λενε καποτε ειμασταν καλυτερα σε μια εβδομαδα θα σαλταρανε!!!!!
      Δεν ειναι ευχαριστο αυτο που συνεβη αλλα σιγουρα ειμαστε σχετικα καλα.Η χωρες με την υψηλοτερη τεχνολογια ηταν απο την αρχαιοτητα και θα ειναι αυτες που εξασφαλιζουν τις καλυτερες συνθηκες ζωης!!!!
      Ποσων ετων εισαι?
      ΝΙΚΟΣ

        1. 43-οσο για τη διαφθορά, ανθουσε και τότε! Τα περίφημα ράντζα στα νοσοκομεία κλπ, κλπ
          ΝΙΚΟΣ

      1. Νίκο, αφού σήμερα έχουμε όλα αυτά τα "καλούδια" που αποτελούν σύμφωνα με τα λεγόμενά σου δείκτη ευτυχίας και ευημερίας, τότε γιατί σε σύγκριση με παλαιότερα, σήμερα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι αυτοκτονίες, η ανεργία, η εγκληματικότητα, η ψυχασθένειες και η κατανάλωση φαρμάκων. Εξήγησέ μου σε παρακαλώ αυτό το "παράδοξο".

        ~Εχετλαίος~

      2. Νίκο σ' ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που αφιέρωσες! Ελπίζω αργότερα να έχω ανεβάσει τις απόψεις μου.

        Απόστολος

      3. Πλησιάζω τα 50, και όπως καταλαβαίνεις έζησα τη δεκαετία του '90.
        Ο επαγγελματικός μου χώρος (πληροφορική) έχει άμεση σχέση με την τεχνολογία, υποστηρίζω τη χρήση της τεχνολογίας στο μέτρο που δεν κάνει σκλάβο της τον άνθρωπο.

        Τα παραδείγματα που ανέφερες είναι ακριβή, αλλά περισσότερο πηγαίνουν στο περνάω καλά (καλοπέραση), και όχι στο ζω καλά. Τί εννοώ; Για μένα ζω καλά σημαίνει να έχω το λιγότερο δυνατό άγχος, να ζω σ' ένα προσεγμένο φυσικό περιβάλλον, να έχω ένα σημαντικό βαθμό αυτάρκειας (π.χ. παραγωγή τροφής & ενέργειας) να υπάρχουν βασικές υποδομές διαθέσιμες για το κοινό καλό, να εργάζομαι για να ζω και όχι να ζω για να εργάζομαι, η εργασία μου να μου αποδίδει εισόδημα που να μου επιτρέπει να ζω αξιοπρεπως, να έχω αναφαίρετα δικαιώματα (π.χ. υγεία, ελευθερία) τα οπόία θα είναι σεβαστά και αδιαπραγμάτευτα από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, να δημιουργώ και να απολαμβάνω σχέσεις ουσίας με τους συνανθρώπους μου, να ορίζω τις καταλωτικές μου ανάγκες και να μη δέχομαι πλύση εγκεφάλου για "φυτευτό" καταναλωτισμό, να μπορώ να προσφέρω τα αγαθά που παράγω στους συνανθρώπους μου (γείτονες, φίλους) από χαρά και επιθυμία να τα μοιραστώ μαζί τους, και όχι για να καλύψω προσωρινά την ανέχεια και την πείνα τους…

        Προτεραιότητα θα έδινα στο ζω καλά, και ύστερα το περνάω καλά!

        Πως βίωσα τη δεκαετία του '90:

        Ζούσα (και ζω) σε κωμόπολη της Αττικής με λιγότερο άγχος (χωρίς τη σημερινή διαρκή διασπορά φόβου από τις γνωστές συμμορίες πολιτικών, ΜΜΕ, και λοιπών πράκτορίσκων). Υπήρχε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο (το οποίο καταστράφηκε από πυρκαιές και φυσικά αφέθηκε στην τύχη του). Το εισόδημα από την εργασία μου μου επέτρεπε να ζω με αξιοπρέπεια (σε αντίθεση με το σήμερα). Βασικά δικαιώματα ήταν σεβαστά (μετά πήγαν περίπατο…). Οι σχέσεις με τους συνανθρώπους μου είχαν περισσότερη χαρά, ειλικρίνια, μπέσα, συναισθήματα (σταδιακά έγιναν αδικαιολόγητα περίπλοκες και ρηχές, σχεδόν ευκαιριακές)

        Και κάποια νούμερα λίγο "μπακαλίστικα" αλλά έχουν τη σημασία τους!

        Τότε με 15.000 δραχμές στην τσέπη είχες χρήματα για κάμποσες μέρες (έπαιρνα 65.000 δραχμές μισθό το 1989), σήμερα με 45€ για πόσες μέρες μπορείς να περάσεις; Με 500 δραχμές βενζίνη κάναμε τις βόλτες μας, ενώ σήμερα με 1,5€ βενζίνη μόνο λεκέ από ρούχα μπορείς να καθαρίσεις. Σήμερα πληρώνω (με όλους τους κωλοφόρους) για ρεύμα το μήνα όσα έπαιρνα μισθό τότε.

        Το κόστος διαβίωσης είναι πλέον αβάσταχτο με τις σημερινές αποδοχές ενός χαμηλά εργαζόμενου, και οι συνθήκες διαβίωσης σχεδόν απάνθρωπες για τους περισσότερους..

        Για μένα το σημερινό μοντέλο διαβίωσης έχει αποτύχει παταγωδώς στα περισσότερα σημεία, και δεν αντέχει τη σύγκριση με τη δεκαετία του '90.

        Ελπίζω να μην κούρασα με τη φλυαρία μου

        Απόστολος

        1. Αποστολε πιστεύω πώς οι σχέσεις τον ανθρώπων πάντοτε ηταν ρηχές, οι μόδες συμπεριφοράς και το νεαρο της ηλικίας οταν βιώνουμε ένα τροπο ζωής στις νεαρότερες ηλικιες -αργότερα και καθώς μεγαλώνουμε και αθροιζουμε τη "βια"της πραγματικότητας μας αφήνει μια αίσθηση "καλύτερης "ζωής.
          Μην ξεχνάς επίσης ότι σαν νέοι έχουμε "ορμή"αισιοδοξία για το Καινούριο που βιώνουμε που Είναι άγνωστο και ενδιαφέρον,
          αλλά και σαν νέοι έχουμε και λιγότερες υποχρεώσεις …..
          Καθώς μεγαλώνουμε αυξάνουν αυτές και ταυτόχρονα χάνουμε "ορμή"γιατί δε μας βγαίνουν πολλά που θα Θέλαμε και δεν μιλάω για τρέλα πράγματα.
          Η ζωη παντως τότε σίγουρα είχε λιγότερες απαιτήσεις αλλά και τότε δεν ήταν ροδινη, ο μισθος ποτέ δεν ήταν ικανοποιητικός όταν είσαι νέος όμως τα βλέπεις αλλιώς.
          Κι εγώ θυμάμαι τη γειτονιά πού μεγαλωσα, τις συζητήσεις που κάναμε με τούς συνομηλίκους μας , τότε δυο κανάλια τηλεόρασης, ηλεκτρονικά παιχνίδια μόνο στα ανάλογα μαγαζιά κλπ.
          Αλλά και τότε συζητούσαμε "την έλλειψη επικοινωνίας"πού είχε να κάνει με κάτι πιο άυλο τότε και συναισθηματικό, σήμερα μπορούμε να την "αποδώσουμε"σε πιο υλικά πράγματα.
          Την πολυτέλεια της ξεγνοιασιάς την είχαμε, άραγε οι γονείς μας την είχαν τότε? Η μήπως σαν φροντιστές του "κόσμου" μας είχαν αυτοί το φορτίο που έχουμε πλεον κι εμείς βρισκομενοι στη θεση τους που τότε δεν κατανουσαμε?
          Άραγε οι σημερινοί νέοι θα θυμούνται αυτές τις δυσάρεστες καταστάσεις που βιώνουμε οπως αργότερα εμείς η σε 20-30 χρόνια θα θυμούνται την "καλυτερη"περίοδο της ζωής τούς? ?
          Συγνωμη αν σε ζαλισα.
          ΝΙΚΟΣ

    4. ΝΙΚΟ….δεν εχεις αδικο σε αυτα που λες αλλα οταν σε οδηγουν εδω και χρονια σε αδιεξοδα τι πρεπει να κανουμε???εδω ειναι τι διλημα…..

      χρονια τωρα η χωρα χανει καθε παραγωγικη δομη που ειχε σε ολους τους τομεις της οικονομιας……η ελειψη δασμων συνεθλιψε τα παντα εδω αλλα και σε ολες τις χωρες σχεδον

      καμμια ζωρα πια δεν μπορει να προστατευσει την παραγωγη της ουτε καν στον πρωτογενη τομεα ποσο μαλλον στην βιομηχανια

      και ακομα δεν ειδαμε τιποτα ερχεται και το αναγκαστικο κλεισιμο η συγχωνευση ομοειδων επιχειρησεων….το σκεπτονται…..να δουμε πως θα το εφαρμοσουν…….μαλλον με εκπροσωπους των τραπεζων στα διοικητικα τους συμβουλια λογω δανειων προς αυτες

      Με πλαστα στοιχεια μας εβαλαν στην ΟΝΕ ενω ξερανε οτι η Ελλαδα δεν εχει την δυνατοτητα να ανταπεξελθει με τετοιο νομισμα σκληρο και ανελαστικο

      δεν ειμαστε ανταγωνιστικοι γτ εναντι των προηγμενων χωρων δεν εχουμε ουτε τεχνολογια συνεπως ουτε παραγωγικοτητα ενω εναντι των αλλων χωρων πχ.Κινα κλπ.εκτος της τεχνολογιας εχουμε εκει να ανταγωνιστουμε και τους μισθους πεινας που εχουν

      θα μου πεις μπρος γκρεμος και πισω ρεμα…….αλλα τι να γινει……δεν πρεπει ουτε να συζητουμε καποιες εναλακτικες???δλδ. αν δεν μας εξυπηρετει πια το ευρω γτ να μην σκεπτομαστε το ενδεχομενο επιστροφης στη δραχμη……..τι μας φοβιζει……

      σαφως καποια πραγματα δυσκολα παλι θα αγοραζονται αλλα εδω μιλαμε πια για μια χωρα που βρισκεται σε ανθρωπιστικη κριση…..ουτε ψωμι να φανε δεν εχουν

      Τι να την κανεις την τεχνολογια αν αυτη δεν τρωγεται???καλο το κινητο και ολα αλλα μπροστα στην πεινα και στην ανεργια αυτα ειναι μηδαμινα προβληματα αν σου λειψουν

      Αυτοι οσο πιο πολυ φτωχοποιειται ο κοσμος τοσο πιο σκληροι γινονται…..αυτο πως το εξηγεις…..ουτε τσαι πχ.του βουνου μπορεις να πουλησεις προκειμενου να ζησεις……παραοικονομια λεει……εξασφαλησε απασχοληση για ολους και μετα μιλα για παραοικονομια

      Τελος παντων……αλλα τοσα χρονια ρε ΝΙΚΟ στην Ευρωπη ολοι αυτοι οι ευρωβουλευτες μας δεν υπερασπιστηκαν τα συμφεροντα της χωρας……δες τα διαφορα πλαφον που εχουμε στην αγροτικη παραγωγη κλπ.

      Παντως ενα να βαλεις στο μυαλο σου…….χωρις επιστροφη σε εθνικο νομισμα η Ελλαδα θα σερνεται για τα επομενα 50 χρονια τουλαχιστον με μισθους και συνταξεις πεινας και καθε βασικο τομεα σε χερια ξενων

      Και το μεγαλο εγκλημα που εγινε ητακ η βιαιη μειωση του ΑΕΠ της χωρας κατα 21% ενω σε αλλες μνημονιακες χωρες κατι τετοιο δεν συνεβη…..με ολα τα επακολουθα που ειχε….ανεργια κλπ.

      Και πως βιαζουν το συνταγμα της χωρας οι νομιμοφρονες ταχα οταν σαφως λεει απαγορευεται μειωση μισθων και συνταξεων……και αντε το κανανε……στον ιδιωτικο τομεα γτ εκαναν μειωση μισθων ……….το δημοσιο ειχε προβλημα με τον ιδιωτικο τομεα τα βαλαν

      Ασε που θελουν να μας σωσουν αυτοι που μας εφεραν σε αυτο το χαλι

      Αντε και οσο γραφω αλλα τοσα μου ερχονται στο μυαλο…..δεν βγαζουμε ακρη ετσι εδω

      Αντε καλη δυναμη σε ολους

      Ενας απ'τα ιδια

      1. "Και πως βιαζουν το συνταγμα της χωρας οι νομιμοφρονες ταχα οταν σαφως λεει απαγορευεται μειωση μισθων και συνταξεων"

        Αυτό πάλι πού ακριβώς το λέει στο Σύνταγμα;

    5. Και νομισμα να αλλαξουμε δεν θα γινει τιποτα, μεχρι τι στιγμη που πηραμε το ευρω μπορει να μην γινοταν μειωση μισθων αλλα με τη διολισθηση της δραχμης "διορθωναμε" και τοτε, ολα τα προιοντα ακομη και τα ελληνικα "αλλαζαν" τιμη, εξαιτιας τις αυξησης της τιμης της ενεργειας (πετρελαιο)
      Η κατασταση που αντιμετωπιζουμε σαν χωρα,σαν πλανητης ειναι χωρις ομοιο προηγουμενο,η βιομηχανικη παραγωγη αλλα και ο πρωτογενης τομεας χρειαζονται ολο και λιγοτερους ανθρωπους για την παραγωγη των προιοντων,ταυτοχρονα με το ανοιγμα των οικονομιων τεραστιος αριθμος εξαθλιωμενων ανθρωπων προσφερει εργασια με ανταλαγμα τιποτα!!!
      Οι αγορες ηταν οι μονες που κερδιζαν, ουτε η κλασικη βιομηχανια ουτε κανενας αλλος τομεας, οταν αρχισαν να χανουν κι αυτες τα ξαναφορτωνουν σ'εμας τους χαμενους!!!!
      Η κατασταση ειναι ασχημη, περισευουν ανθρωποι….εαν αυτοι που περισευουν δεν αγωνιστουν η μπιλια θα κατσει εδω που ειναι!! παντως υπαρχει πολυ χρημα ακομη κι αντικειμενικη πεινα δεν υπαρχει, εαν δεν υπηρχε δε θα εμενε τιποτα !!!!
      Τα πρωτα μετρα που παρθηκαν το 2010 πιθανον μεχριτα μεσα της δεκαετιες του 80 να εφερναν επενδυσεις με "στησιμο"παραγωγικων μοναδων κι οχι σαν αυτες που μας παρουσιαζουν,σημερα υπαρχει παντα καποιος που θα ειναι φτηνοτερος σε καποιο μερος του κοσμου!!! Εαν δεν αγωνιστουμε προς χωρις "προσωπικες"αληθειες γι 'αυτα που τοσο ευκολα χανουμε και πιστευουμε σε συνομωσιες και μεταφυσικες λυσεις ειμαστε ΧΑΜΕΝΟΙ!!!
      Καλο λογικο αγωνα…..
      ΝΙΚΟΣ

    6. Προς 7:39
      Αρθ.1 παρ. 3
      Ολες οι εξουσιες πηγαζουν απο τον λαο και υπαρχουν υπερ αυτου.
      Για πες λοιπον οτι ψηφιστηκε ειναι υπερ του λαου???πχ.μειωση μισθων κ συνταξεων αυξηση εργασιακου βιου κλπ.ψαξτο λιγο

      Αρθ.4 παρ.5
      Οι πολιτες συνεισφερουν στα δημοσια βαρη αναλογα με τις δυναμεις τους.
      Απο την εφαρμογη τεκμηριων για την αποδοση φορου δες τι κανουν κ σε αυτο το αρθρο

      Αρθ.5 παρ.1
      Ο καθενας εχει δικαιωμα να αναπτυσει ελευθερα την προσωπικοτητα του και να συμμετεχει στην κοινωνικη και οικονομικη ζωη της χωρας κλπ.
      Εδω βλεπεις καθαρα με την ανεργια καιτην μειωση των εισοδηματων κατα ποσο μπορει ο Ελληνας να συμμετεχει στην κοινωνικη κ οικονομικη ζωη της χωρας

      Αρθ.22 παρ1
      Η εργασια αποτελει δικαιωμα και προστατευεται απο το κρατος.
      Για πες λοιπον πως το εννοεις……η μειωση των μισθων ειναι προστασια της εργασιας απο το κρατος????

      Αρθ.21 παρ.1
      Η οικογενεια….κλπ….τελουν υπο την προστασια του κρατους
      Βλεπεις εσυ καμμια προστασια της οικογενειας με τους νομους που ψηφιζουν????

      Για να μην αναφερθω στην προστασια της αξιας του ανθρωπου…….στην προστασια της υγειας ….της παιδειας της ιδιοκτησιας και τοσων αλλων.
      τελος
      αρθ.28 παρ.2
      ,,,,,,,,,,,,μπορει να αναγνωρισθουν συνθηκη η συμφωνια σε οργανα διεθνων οργανισμων αρμοδιοτητες που προβλεπονται απο το συνταγμα……για την ψηφιση του νομου απαιτειται πλειοψηφια των 3/5 της βουλης.

      Για πες…..ποτε ψηφιστηκε το μνημονιο απο 180 βουλευτες και δεν το ξερω???Αυτο και μονο καθυστα ακυρη την συμφωνια γτ δεν τηρηθηκε το συνταγμα και οσοι νομοι απορεουν απ'αυτο μονο αντισυνταγματικοι μπορουν να χαρηκτηριστουν.

      Αυτα τα λιγα….ψαξε λιγο και θα βρεις κι αλλα…..ακουσα οτι 800 νομοι περιπου που ψηφισαν οι τελευταιες κυβερνησεις ειναι αντισυνταγματικοι

      Ενας απ'τα ιδια…..αμαν!!!!!μιση ωρα και πλεον γραφω

      1. Μισή ώρα και πλέον μπούρδες γράφεις. Οι ερμηνείες που δίνεις στο Σύνταγμα είναι από την δογματική τύφλα σου. Σου έχουν παπαριάσει το μυαλό με ό,τι προπαγάνδα είχαν και δεν είχαν και τώρα έχεις γίνει στρατιωτάκι που δεν βλέπει και δεν ακούει τίποτα. Το αν η χώρα στέκεται στα πόδια της τώρα και δεν είναι άλλη μια Βενεζουέλα (ακόμα ψάχνουν χαρτί υγείας εκεί) ή Αργεντινή (έλα όλοι στις τράπεζες να πάρουμε και τις καρέκλες) είναι γιατί κάποιοι πήραν τις αποφάσεις που έπρεπε, έστω και αργά, έστω και αν πριν έκαναν τις πάπιες όπως όλοι οι υπόλοιποι και πιθανόν και εσύ και εγώ μαζί.

        Αν δεν μπορείς να αντιληφθείς την πραγματικότητα μείνε με τους δογματικούς φασίστες (κάθε απόχρωσης και κατεύθυνσης) που ερμηνεύουν κατά το δοκούν τα Συντάγματα και τους Νόμους με μόνο σκοπό το δικό τους και όχι το δικό σου όφελος. Μείνε με τις προφητείες, τους αεροψεκασμούς και τις εμετικές απόψεις περί ανωτερότητας της φυλής (ποιας φυλής κακομοίρηδες; ρεζίλι σε όλον τον κόσμο έχουμε γίνει) και με τα περίφημα σενάρια του "φταίνε οι ξένοι, οι μασόνοι, οι εβραίοι, κάποιος άλλος τέλος πάντων".

        Είναι απλό: ευτυχώς που ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν το συμφέρον της χώρας πιο ψηλά από ο,τιδήποτε άλλο και εξακολουθούμε να λειτουργούμε. Αν δεν συνεχίσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση και αν επικρατήσει οποιαδήποτε άλλη ακραία άποψη – ειδικά αυτή που ονειρεύονται κάποιοι διαταραγμένοι εδώ μέσα – όχι ευρώ και δραχμή, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο εκεί έξω. Και μην γελιέσαι, οι απατεώνες θα εξακολουθήσουν να τρίβουν τα χέρια τους με τα κορόιδα που τους πίστεψαν.

        1. "ευτυχώς που ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν το συμφέρον της χώρας πιο ψηλά από ο,τιδήποτε άλλο και εξακολουθούμε να λειτουργούμε"

          Μπορείς σε παρακαλώ να αναφέρεις μερικούς ενδεικτικά, ώστε να ξέρω σε ποιούς χρωστάω χάρη;;;;

          1. Αν δεν σου κάνει κάποιος από αυτούς που κινούνται στα ψηλά κλιμάκια του κράτους (και ξημεροβραδιάζονται να βρουν λύσεις στα προβλήματα του κράτους από το τίποτα) επειδή καλώς ή κακώς τους θεωρείς αξιωματικά "προδότες" σκέψου πόσοι δουλεύουν από κάτω από αυτούς άμεσα ή έμμεσα και συντηρούν έστω και με τον τρόπο που τα καταφέρνουν την όποια κρατική μηχανή. Το ότι μπαίνει η σύνταξη κάθε μήνα στους λογαριασμούς, όσο λίγη και αν έχει μείνει με τόσες περικοπές, το ότι οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία πηγαίνουν ακόμα στην δουλειά τους παρά τον πενιχρό μισθό που παίρνουν τώρα πια (και αρκετοί δεν ζητούν φακελάκι), το ότι ο οδοκαθαριστής (ακόμα και αν είναι ιδιώτης) μαζεύει τα σκουπίδια από τον δρόμο, και πολλά άλλα παραδείγματα από όλα τα επίπεδα του στενότερου ή ευρύτερου κρατικού μηχανισμού σημαίνει ότι κάποιοι κινούν ακόμα την σκουριασμένη μηχανή του κράτους. Αυτοί νοιάζονται ακόμα. Αν εκλείψουν και αυτοί, τότε τι;

      2. Αρθ.1 παρ. 3
        Ολες οι εξουσιες πηγαζουν απο τον λαο και υπαρχουν υπερ αυτου.
        «Για πες λοιπον οτι ψηφιστηκε ειναι υπερ του λαου???πχ.μειωση μισθων κ συνταξεων αυξηση εργασιακου βιου κλπ.ψαξτο λιγο»

        Παντελώς άσχετη η ερμηνεία σου. Η διάσωση της χώρας τι είναι κατά του λαού;

        Αρθ.4 παρ.5
        Οι πολιτες συνεισφερουν στα δημοσια βαρη αναλογα με τις δυναμεις τους.
        «Απο την εφαρμογη τεκμηριων για την αποδοση φορου δες τι κανουν κ σε αυτο το αρθρο»

        Μια χαρά τα λέει το Σύνταγμα και είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτά που έγιναν έπρεπε να είχαν γίνει σταδιακά στο παρελθόν. Σε συνθήκες σαν και αυτές που βρισκόμαστε δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Εδώ άλλοι θέλουν να πάρουν ΚΑΙ τις καταθέσεις ή τέλος πάντων δεν ξέρουν τι να πρωτοπάρουν.

        Αρθ.5 παρ.1
        Ο καθενας εχει δικαιωμα να αναπτυσει ελευθερα την προσωπικοτητα του και να συμμετεχει στην κοινωνικη και οικονομικη ζωη της χωρας κλπ.
        «Εδω βλεπεις καθαρα με την ανεργια καιτην μειωση των εισοδηματων κατα ποσο μπορει ο Ελληνας να συμμετεχει στην κοινωνικη κ οικονομικη ζωη της χωρας»

        Μια χαρά γράφεις εδώ μέσα εσύ και έχεις απόψεις και αναπτύσσεις την προσωπικότητά σου κλπ. Η ανεργία έχει να κάνει με την οικονομία και αυτή δεν ορίζεται από κανένα Σύνταγμα. Αν εσύ (ή το κράτος ή οποιοσδήποτε) έχεις λεφτά να επενδύσεις σε μια επιχείρηση να το κάνεις. Αν δεν έχεις τι θα κάνεις; Θα τα φορτώσεις στην «κατάλυση του Συντάγματος»;

        Αρθ.22 παρ1
        Η εργασια αποτελει δικαιωμα και προστατευεται απο το κρατος.
        «Για πες λοιπον πως το εννοεις……η μειωση των μισθων ειναι προστασια της εργασιας απο το κρατος????»
        Το δικαίωμα δεν καταλύθηκε. Τα δανεικά λεφτά τελείωσαν. Τι δουλειές και μισθούς αν δεν βάλεις τάξη στις μαύρες τρύπες; Α, και αν έχεις επιχείρηση και τολμήσεις να θελήσεις να απολύσεις κάποιον που δεν κάνει καλά την δουλειά του, ξέρεις τι διαδικασίες και χρόνος χρειάζεται; Αν δεν ξέρεις ρώτα να σου πούνε.

        Αρθ.21 παρ.1
        Η οικογενεια….κλπ….τελουν υπο την προστασια του κρατους

        «Βλεπεις εσυ καμμια προστασια της οικογενειας με τους νομους που ψηφιζουν????

        Για να μην αναφερθω στην προστασια της αξιας του ανθρωπου…….στην προστασια της υγειας ….της παιδειας της ιδιοκτησιας και τοσων αλλων.
        τελος»
        Ναι, συμφωνώ ότι δεν εφαρμόζεται σωστά αυτό το άρθρο. Δεν είδα καμία αστυνομία ή κόμμα ή προπαγανδιστή που να λέει να μπει επιτέλους η αστυνομία στα Πανεπιστήμια, να γλυτώσουμε από κάθε ψευτο-επαναστάτη αναρχοαυτόνομο που απειλεί και καταστρέφει ανά πάσα στιγμή και ώρα την περιουσία μου και την περιουσία σου που λέγεται δημόσιο κτίριο, δημόσια παιδεία, ελευθερία της σκέψης και της διακίνησης των ιδεών. Διακίνηση άλλων πραγμάτων γίνεται. Ναι να εφαρμοστεί περισσότερο.

        αρθ.28 παρ.2
        ,,,,,,,,,,,,μπορει να αναγνωρισθουν συνθηκη η συμφωνια σε οργανα διεθνων οργανισμων αρμοδιοτητες που προβλεπονται απο το συνταγμα……για την ψηφιση του νομου απαιτειται πλειοψηφια των 3/5 της βουλης.

        «Για πες…..ποτε ψηφιστηκε το μνημονιο απο 180 βουλευτες και δεν το ξερω???Αυτο και μονο καθυστα ακυρη την συμφωνια γτ δεν τηρηθηκε το συνταγμα και οσοι νομοι απορεουν απ'αυτο μονο αντισυνταγματικοι μπορουν να χαρηκτηριστουν.»

        Το μνημόνιο δεν είναι συνθήκη ή συμφωνία σε όργανα διεθνών οργανισμών. Αυτές οι συμφωνίες υπογράφηκαν όταν μπήκαμε στην ΕΟΚ τότε, ΕΕ τώρα. Το μνημόνιο (αν το είχες διαβάσει) ήταν ένα σύνολο γενικών οδηγιών για το πού να κάνουμε εξοικονόμηση σαν χώρα αν θέλαμε να μας βοηθήσουν οι «ξένοι». Αν καταφέρεις και το διαβάσεις θα δεις ότι μιλά για πράγματα που πολλοί νομίζαμε ότι ισχύουν, όπως ότι ΟΛΟΙ πρέπει να συνεισφέρουμε αναλογικά με τους φόρους στην χρηματοδότηση του κράτους ώστε αυτό να προσφέρει τις υπηρεσίες που ΠΡΕΠΕΙ να προσφέρει στους πολίτες.

        Αλλά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για σας. Έχετε διαβρωθεί τόσο από την προπαγάνδα του μηδενισμού και του τίποτα που η τύφλα δεν είναι στα «γατάκια» που λες αλλά στους ανθρώπους που δεν ξέρουν τι γίνεται γύρω τους, τι θέλουν και τι μπορούν να κάνουν. Δυστυχώς.

    7. 7:39μμ συνταγματικο δικαστηριο δεν υπαρχει, υπαρχει το συμβουλιο της επικρατειας του οποιου τη συνθεση την καθοριζει ….η κυβερνηση!!
      Αποψη μου ειναι οτι σαφως γνωριζουν οτι το παραβιαζουν αλλα πονταρουν στο χρονο που κερδιζουν -που στο μεταξυ ισως τους δωσει τη δυνατοτητα μικρης "επανορθωσης" με σκοπο τη σωτηρια τους σαν πολιτικο συστημα και στο λαο με τη μνημη χρυσοψαρου.
      Εαν δεν τους βγει θα κληθει η επομενη κυβερνηση που δεν θα ειναι αυτοι γιατι δεν θα εχουν καταφερει την καθοριστικη "επανορθωση"-να πληρωσει οτι κριθει αντισυνταγματικο!!! Το πρακτικο μερος ειναι που βρισκονται τα χρηματα που και στις δυο περιπτωσεις δεν υπαρχουν!!!!
      Οταν υπηρχαν τα χρηματα η κυβενηση του Κωστακη κατεβαλε τα χρηματα του Λαφκα των κυβερνησεων Σημιτη πισω στους συνταξιουχους.
      Εαν δεν υπαρξει πραγματικη αναπτυξη -"συνταγματικα"δικαιωνεσαι αλλα φραγκα γιοκ.
      ΝΙΚΟΣ

    8. Ρε 3:34…..ειδες πουθενα να κανω ερμηνεια????εγω σου εγραψα τι λεει και αναρωτιεμαι αν αυτα που εχουν ψηφισει μεχρι τωρα ειναι συμφωνα με το συνταγμα

      τι δογματικες τυφλες κ παπαριες λοιπον γραφεις οτι λεω???δεν θελει πολυ μυαλο για να καταλαβεις τι εχουν κανει στην χωρα……πρεπει νασαι εγκεφαλικα καμμενος αν δεν βλεπεις την καταστροφη της χωρας

      Ουτε για ανωτερωτητα φυλης μιλησα ουτε για ξενους ουτε για Εβραιους……αστο λοιπον το παραμυθι σου αλλου γατακι…..εεεε γατακι…….και μαλιστα τυφλο χαχαχα!!!!

      Ενας απ 'τα ιδια…….

      1. Ερμηνείες κάνεις και μάλιστα με βάση ότι σου έχουν περάσει οι δήθεν τιμητές της χώρα. Ερμηνείες όπως τους συμφέρει. Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι η χώρα χρεοκόπησε και δεν είχε να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις από κρατικά χρήματα; Κακώς δεν είχαν γίνει πολλά μέχρι τότε, κάποτε όμως έπρεπε να γίνουν. Όσο για τον ιδιωτικό τομέα που αναφέρεις, ξέρεις εσύ επιχείρηση που να είναι καλός Σαμαρείτης; Αν δεν βγαίνει η επιχείρηση όπως θέλει ο ιδιοκτήτης της και μισθούς θα κόψει, και κόσμο θα απολύσει και θα κλείσει στο τέλος. Ιδιωτική επιχείρηση είναι και σε ελεύθερη δημοκρατία θέλουμε να ζούμε.

        Αν θέλεις Αλβανία του Χότζα, όπου τα πάντα είναι ελεγχόμενα ή ακόμα καθεστώς Σοβιετικής Ένωσης, υπάρχουν λίγες χώρες ακόμα με τέτοια μορφώματα διακυβέρνησης, μπορείς να πας εκεί. Γιατί, σου αρέσει δεν σου αρέσει η πλειοψηφία εδώ άλλα θέλει. Εκλεγμένη κυβέρνηση έχουμε. Ψηφίστηκε η βουλή, δεν τοποθετήθηκε από κάποια ανώτερη δύναμη. Το Σύνταγμα λέει κάθε 4 χρόνια εκλογές. Όταν έρθει η ώρα των εκλογών να επιλέξεις όπως εσύ νομίζεις καλύτερα. Το Σύνταγμα περιγράφει γενικές αρχές. Αυτές τηρούνται με βάση το πολίτευμα που έχουμε και όχι με αυτό που οραματίζονται οι διαταραγμένοι των άκρων. Κατάλυση του Συντάγματος δεν έχουμε όσο και αν χτυπιούνται οι προπαγανδιστές των άκρων. Αν είχαμε αυτά που περιγράφουν, δεν θα είχαμε προπαγανδιστές, δεν θα μπορούσες να λες την γνώμη σου ούτε εγώ την δικιά μου, δεν θα υπήρχε καν το site αυτό όπου γράφουμε. Αυτοί που έχουν ζήσει περιπτώσεις πραγματικής κατάλυσης του Συντάγματος ξέρουν καλύτερα τι είναι τι. Ξυπνάτε πια από τους μύθους που σας ταΐζουν.

        1. ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
          ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ

          1. Μπράβο σου που τα μέτρησες τα δανεικά και μπράβο που ξέρεις και που πήγαν. Ήσουν και μπροστά στην μεταφορά μήπως;

            Ανίδεοι μηδενιστές είστε με μυαλό παπαριασμένο από τις αηδίες που σας παραμυθιάζουν οι προπαγανδιστές του τίποτα.

  7. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΡΕ ΧΑΡΥ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ;ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΤΑΛΑ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ . Ο ΕΝΑΣ ΒΡΥΖΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΧΕΣΤΗ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ' ΑΛΩΝΙ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ …..

  8. εγω ξερω οτι ο γκλυνν πριν χρονια ειχε φαγωθει να γινουμε πολυπολυπολυτισμικοι οπως αμερικη
    δε μας χ.. ρε χ..

  9. ΚΥΡΙΕ ΧΑΡΥ ΚΛΥΝ. ΛΟΓΙΚΟΦΑΝΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΥΓΕΙΗ. ΠΩΣ ΛΟΓΙΚΟΦΑΝΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΗ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ. ΖΗΤΑΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕς ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΝ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΕΠΙ ΣΑΜΟΥΡΑΙ. ΕΙΣΤΕ 70 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΞΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΟ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥ ΑΠΟΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΟΥΝ Η ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΟΥΝ. ΕΚΕΙ ΟΥΤΕ ΚΙΝΗΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΠΑΝΑΝΟΚΟΦΤΕΣ ΧΑΙ ΤΕΚ. ΕΖΗΣΤΑ ΣΤΑ 30 ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΗΣ ΚΑΡΡΙΕΡΑΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΕΙΜΑΙ ΣΚΥΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΕ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΑΓΡΙΟΣΠΑΡΑΓΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΑΝΑΚΙ ΓΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗς ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΣΟΥ. ΝΑ ΠΝΕΙΣ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΒΑΡΥΓΛΥΚΟ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΕΝΤΑΣ ΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ. Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΟΥ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ ΜΕ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΟ ΝΗΣΙ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΥΤΑ ΕΓΩ ΒΡΗΚΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΚΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΖΩ. ΡΩΤΑΤΕ ΟΜΩΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΒΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΑ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΙΝΤΟΛΣ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΡΙΣΗ . Η ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΗ ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΙΣΜΟΣ ΛΗΓΟΝΤΑ. ΟΜΩΣ ΚΥΡΙΕ ΚΛΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΒΙΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΣΤΕ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ? ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ? ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ ΜΑΤΡΙΞ ΠΟΥ ΖΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΓΛΚΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ. ΑΛΛΑ ΣΩΣΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΗ ΧΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΖΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ, ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΡΙΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑ ΜΙΣΟΤΡΕΛΛΟ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΓΛΕΝΤΑΝ ΣΕ ΚΛΑΜΠΣ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΑΤΡΙΞ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ. ΘΕΣ ΝΑ ΝΑΥΑΓΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΕΡΓΟ ΚΑΡΑΒΙ. Ε ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΛΙΠΟΝ ΚΥΡ ΧΑΡΗ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟΣΟ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΟΛΥΜΠΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΛΥΜΠΙ ΕΠΑΝΕΝΕΡΓΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕς ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΚΑΡΑΒΙ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΕΛΟΣ ΝΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΘΑΝΑΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΣΥ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙ ΣΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΕΡΓΟ. ΚΑΡΤΕΡΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ. ΚΙ ΕΝΝΟΙΑ ΣΟΥ . ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΠΕΛΑΓΟ ΧΩΡΙΣ ΞΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΞΕΡΑ. ΕΚΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΘΙ ΝΑ ΕΠΒΙΩΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΟΚΟΦΤΗ ΚΑΙ ΚΛΑΜΠ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΠΙΝΟΗΣΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ. ΑΠ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΥΡΙΕ ΧΑΡΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΑΣ

  10. Ρε Χάρυ, αν πάμε στη δραχμή ο ήλιος θα βγαίνει ανάποδα…
    η θάλασσα θα ξεραθεί….
    ο Μπόμπολας θα αυθήσει τα διόδια…
    τα κανάλια θα μας φλομώσουν στις αλήθειες….
    και ο Κασιδιάρης θα βγάλει μαλιά..

  11. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΕΙ,,,Ο Κ,ΧΑΡΗΣ,,& ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ & ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ,ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΦΤΕΙΑΞΕΤΕ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΙΓΙΚΕΣ ΣΑΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ,,ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΤΑ,,( εκτος αν ειστε τοσο λαμογια σαν τους πολιτικους που κρυβετε η δινετε ψευδη στοιχεια )

  12. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ..Η ΟΥΣΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΤΟΛΗ…..ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ ΚΤΛ.ΟΠΟΤΕ Η ΦΥΓΗ ΑΠ ΤΟ ΕΥΡΩ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΓΑΖΙ ΓΩΝΙΑ….ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ Η Ε.Ε ΟΥΤΕ Η ΗΠΑ ΜΕΣΩ ΔΝΤ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ….ΑΥΤΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΗΔΙΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΑΤΑ….

  13. Είμαι πενήντα και κάτι λίγο κύριοι σας πληροφορώ ότι έζησα σε ένα πανέμορφο χωριό έως τα 12 μου και χωρίς ρεύμα παρακαλώ,θέλω να πληροφορήσω όλους αυτούς τους χωριάτες μικροαστούς που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τηλεόραση και διαδίκτυο,ότι δεν μας έλειπε τίποτα,μας τα πρόσφερε όλα η φύση απλόχερα,είχαμε πραγματικούς φίλους όχι ιντερνετικούς όπως τώρα και τα μεγάλα βράδυα του χειμώνα επειδή δεν υπήρχε tv καθόμασταν μικρά παιδιά εμείς και ακούγαμε ιστορίες πραγματικές από τους μεγάλους είχαμε σχεδόν κάθε βράδυ επισκέψεις από κάποιους γείτονες φίλους οι μέρες κυλούσαν χωρίς ιδιαίτερο άγχος μέσα στην άγρια φύση και την ομορφιά.Στ'αλήθεια σας λυπάμαι νεοέλληνες αστοί γιατί ποτέ σας δέν γνωρίσατε την πραγματική ζωή μέσα στα τσιμέντα και μέσα στη μοναξιά της μεγαλούπολης ασχολείστε με οποιαδήποτε βλακεία και τον κάθε βλάκα που θα δείξει η tv και αυτή είναι η ζωή σας. Κλείστε φίλοι μου τις τηλεοράσεις κάντε λίγο αποτοξίνωση από τις βλακείες πάρτε τους δρόμους και γυρίστε όσοι μπορείτε στα χωριά σας,έστω και για λίγο.Προσπαθούνε να μας τρομάξουν ότι τάχα θα πτωχεύσουμε και θα πεινάσουμε δεν θα έχουμε προϊόντα τεχνολογίας και εισαγόμενες βλακείες.Τρίχες κατσαρές τίποτα δεν θα πάθουμε μόνον να φύγουν πάνω από το σβέρκο μας όλοι αυτοί οι φίλοι δανειστές μας και όλα θα πάνε καλά.Μπράβο ρε Χάρι ξέρεις πάντα να βάζεις γκόλ σε νοιώθω πνευματικό μου πατέρα συμφωνώ πάντα με όσα γράφεις και λες κατά καιρούς.Είσαι από τους λίγους εναπομείναντες αληθινούς ανθρώπους και καλλιτέχνες να'σαι πάντα καλά

    1. Πάντως εδώ μέσα μια χαρά είστε και γράφετε, παρά τις προτροπές σας προς τους άλλους. Η τεχνολογία δεν είναι κακή, η χρήση της όμως και ειδικότερα η κατάχρησή της μπορεί να την κάνουν.

  14. Το σχεδιο τους ειναι. να παρουν ψυχες.

    να κανουν τους ανθρωπους ζωα.φοβισμενα ζωα οχι αγρια.

    θα κανω σκληρη αναλυση…….δεν θελετε να τη διαβασετε.

    αρχιζω…

    το παιχνιδι αρχισε με τις γυναικες……δικαιωματα…..ελευθερια…..
    τα περισσοτερα κοριτσακια στην ηλικια των 14 που ελεος ειναι παιδια…..τον εχουν φαει……ζητανε καρτες στο νετ για να δειξουν το σωμα τους…..αισχος.

    βεβαια η καθοδηγηση ε ει αρχισει απο τους γονεις που ζουν δτις μεγαλες πολεις.

    η μαμα δουλευει δεκα ωρες την ημερα …εχει και ενα γκομενο να της τον φοραει στη δουλεια και αν γινεται απο υπευθυνο και πανω.βαφεται λες και θα παει στα καλληστια για τι γραφειο.

    ο μπαμπας αν δεν ειναι ανεργος…..οποτε αχρυστος και κατα συνεπεια και κερατας……αν εργαζετε θα εχει και κανα εικοσιπενταχρονο γκομενακι να βολευει και να το μαθαινει τι να κανει μολιε παντρευτει.

    ο γιος εψει καει απο το ιντερνετ…..μολις παει δεκαρξι και βγαινει αλλα τα γκομενακια δεν του κανουν αισθηση γιατι εκτος του οτι το εχει κανει απο τα δεκαπεντε πρεπει να ειναι τυχερος να βρει καμια σαρανταρα γιατι οι μικρες πλεων ψαχνουν λεφτα.

    Ο γιοε λοιπον αρχιζει αλκοολ ναρκωτικα κτλ

    υπσρχει και το τριτο φιλο.λεσβιες πουστηδες και αλλα αναμυκτα του τριτου φιλου.

    οι γονεις στον κοσμο τους τα παιδια στον δικο τους και παει λεγοντας.

    καταντησανε τις γυναικες μαε πουτανες τις κορες μας εκτος απο πουτανες και λεσβιες……τους γιους μας μαλθακους αλκολικους η γκει.και ο χορος καλα κρατει.

    πουστιδες στα καναλια μαζι με λεσβιες ολη μερα στην πολιτικη παντου.

    Μας εψει πνηξει η ξεφτυλα.

    αυτα και αλλα τωσα ζει το πενηντα τις εκατο τουλαχιστον στην ελλαδα.

    εγω γνοριζω. υριαντα οικογενειες περιπου καλα……θα φανει απιστευτο αλλα ο ενας κερατωνει τον αλλο παντου ετσι ειναι

    και να ξερεις εσυ που δεν ανυσηχειε……ο κερατας το μαθαινει τελευταιος.

    Ποια χρεωκοπια και παπατιες;;;

    χασαμε την μπαλα.

    χωρις α ι φον;;; ρε τα θελει ο κωλος σας. δεν μπορειτε χωρις αυτα.ειναι επιλογη σας αυτο που συμβαινει

    1. Χρεωκοπία τώρα να σώσουμε ότι μπορούμε,αν δεν θέλουμε να ζούμε τα ίδια και χειρότερα στο παγκοσμιοποιημένο μέλλον.

    2. ειπες στην αρχη για ψυχες
      εκανες και ενα καλο ξεκινημα και μετα το γυρισες σε ερωτοσεξουαλικα αμφιβολου αξιοπιστιας
      Και μια επισημανση
      το φυσικο ειναι να αχιεζει ο ερωτας οταν γινεται το ατομο σεξουαλικο ενεργο , συνηθως κατα την εφηβεια .
      ΠΙΟ επικυνδυνο ειναι η καταπιεση του αισθηματος αυτου που ειναι απο τα πιο δυνατα και η στροφη της προσοχης σε ανωμαλες -αφυσικες σεξουαλικες πραξεις

  15. ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΥΓΑ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΕΣ ΝΔ Η' ΠΑΣΟΚ..
    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ , ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΒΡΕ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ?? ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΕΣΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΡΕ ΓΜΤ, ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΛΙΓΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.. ΑΝΤΕ..

    1. Σου εγραψα μια απαντηση αλλα δεν μπηκε,τι κανεις καλη μου φιλη? εισαι καλα? αντε εγω αλλη δουλεια δεν εχω και γραφω… εσυ παλι αλλη δουλεια δεν εχεις και διαβαζεις….
      ΝΙΚΟΣ

  16. Νομιζω οτι σαν απιελη το ειπε ο χαρυ κλυν
    αλλα και παλι ολα αυτα τα τρομολαγνικα δεν γινονται ετσι ανετα
    και σε τελικη ακομα και να γινουν μπορει να ζοριστεις ασχημα αλλα θα εχεις την ελπιδα της αναδημιουργιας
    τωρα μας κοβουν τις ελπιδες την μια μετα την αλλη
    αυτο ειναι το χειροτερο και αυτο χτυπαει ο χαρυ κλυν

  17. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΗΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.ΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕΙ (ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ),ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ

  18. Αραγε τα ζόμπυ βγήκαν παγανιά να μαζέψουν ψήφους φοβισμένων; Και για να μην προλάβει κανείς και ανασάνει ελεύθερα, έστω και για λίγα λεπτά με τη φαντασία του, βομβαρδίζουν συνέχεια με τρομολαγνικά σχόλια. Οχι, δεν έχει άλλη δουλειά, γιατί αυτή ακριβώς είναι η δουλειά του, γι΄ αυτή τη δουλειά πληρώνεται, είναι παπαγαλάκι, αν καταλάβατε. Δεν ψηφίζεις κουτσουλιά, έ; Ούτε Φωτούλη; Το άλλο με τον Τοτό το έχεις ακούσει; Και για να σοβαρευτούμε: το ευρώ σύντομα θα είναι εφιάλτης – η κάθε μία χώρα επιστρέφει στο νόμισμά της και το ξέρεις ή … δεν θέλεις ούτε καν να το σκέφτεσαι. Να μείνουμε πως; Να μας πάρουν οι ιδιώτες και το νερό, τις παραλίες, η εφορία το σπίτι, οι άγνωστοι Χ τη γη μας στο τζάμπα, χωρίς περίθαλψη, χωρίς δουλειά, με τα ταμεία που έχουμε πληρώσει καταληστευμένα, με τους ένοχους να γλεντοκοπούν αμέριμνοι, λυπούμενοι δήθεν για το χάλι μας, κάθησε εσύ να παίζεις μόνος με το λάπτοπ …ή με ό,τι άλλο διαθέτεις. Το γεγονός ότι η ελληνική γη είναι χρυσάφι και παράγει τα πάντα το έχεις σκεφτεί ή επιμένεις να τρως ντομάτα Βουργουνδίας; Αμ το άλλο, να αφήσεις τη "δουλειά" και να πιάσεις αξίνα να καλλιεργείς; Ε, οχι αυτό περνά κάθε σου φαντασία. Τους συνανθρώπους που αυτοκτονούν, που βρίσκονται σε απόγνωση Νικολάκη, τους σκέφτηκες ποτέ ή μπα; Μάλλον θα είναι άξιοι της μοίρας τους, έ; Τέτοιοι που είναι τους αξίζει η δυστυχία! Αυτές θα πρέπει να είναι οι παράπλευρες απώλειες, έτσι; Ασε που δεν εκτιμούν και την τεχνολογία, αυτό που το πας; Την Ελλάδα που πεθαίνει, που αφανίζεται μέρα με τη μέρα, που γίνεται χώρος μάζωξης ; Ας γίνουν όλα στάχτη, το ευρώ μην πιάνεται στο στόμα σας… Εστω και " σκληρά εργαζόμενος" είσαι αξιολύπητος, γιατί σε αυτή τη χώρα κάποτε κάποιοι είπανε το 'καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή' …και έδωσαν τη δική τους ζωή για σένα, που φοβάσαι σήμερα να αναπνεύσεις, που τρομοκρατείς τους άλλους. Φοβάσαι τη ζωή στην Κούβα, έ; Προφανώς δεν έχεις συναντήσει ποτέ κουβανέζους: Η ζωντάνια, η σπιρτάδα, το επίπεδό τους και η χαρά είναι πολύ ανώτερα από τη μιζέρια που βλέπει κανείς στα μάτια των παιδιών και των νευρωτικών εφήβων της Ελλάδας! Σίγουρα οι κουβανοί δεν είναι τα ζαβά που περιορίζουν τις κινήσεις τους από κινητό σε λάπτοπ και τούμπαλιν… Τι είναι άραγε το τόσο τρομακτικό που φοβάσαι στη Β. Κορέα; Οταν τους απείλησε με πυρηνικά όλοι τα κάνανε πάνω τους. Ενώ η χώρα μας έχει γίνει το κλωτσοσκούφι ακόμα και των Σκοπιανών! Ο περίγελος των κρυόκωλων ευρωπαίων, που το επίπεδό τους περιορίζεται μόνο στις Κοντσίτες! Γιατί; επειδή εσύ θέλεις το ευρώ και την τιβί σου! Ω, μέγα απόγονε του Σωκράτη, βεβαίως, βεβαίως, τα ξεπούλησες όλα για ένα πλυντήριο μάρκας …ς… Τι είναι λοιπόν το τόσο υπέροχο που έχεις και φοβάσαι μην το χάσεις; Ο φαληρημένος και παραδομένος σου εαυτός; Η μίζερη και θλιβερή ζωούλα σου; ΥΓ προς ιστολόγιο:ειλικρινά δεν μου αρέσει να προσβάλλω, αλλά αισθάνομαι ότι κάποιος πρέπει να μιλάει, να λέει αλήθειες, το χρειάζεται η Ελλάδα, Αν το δημοσιεύσεις ευχαριστώ

    1. Ναι ειμαι κατ'επαγγελμα τρομοκρατης! καθε μερα γραφω για τον πολεμο που ποτε δεν ξεκινα, για τα χαζοδιλημματα ευρω η δραχμη, για σεισμους, προγραμματα μειωσης πλυθησμου, αεροψεκασμους, εξωγηινες απειλες κι οτι αλλο παλαβο και τρομακτικο μαζι!!!
      Για πες μου τωρα εσυ: εγω ειμαι το "συστημα" (και καλα) και εχω χεσμενους αυτους που εχουν προβληματα, εσυ ποσες αυτοκτονιες απετρεψες που εισαι μαχητικοτατος?
      Συγκρινεις αυτο που ζεις με τη Β.Κορεα? εκει καποιοι σαν εσενα δε θα μπορουσαν ουτε μια βδομαδα να αντεξουν!! εκτος αν εισαι ο Ροντμαν και το εχεις καψει απο την κοκα!
      Η Κουβα προτυπο κι αυτη? εαν προσπαθησει καποιος να φυγει φυλακιζεται η απλα δηλωνει πως θελει να ταξιδεψει(και που να βρει τα λεφτα) του δινουν το διαβατηριο και φευγει?
      Η διαφορα μας απλα ειναι πως εγω αντιλαμβανομαι τις δυνατοτητες που εχουμε η δεν εχουμε χωρις να τις υπερεκτιμω!!!
      Επισης δεν πιστευω σε μαγικες λυσεις και προπαντως δεν ειμαι δογματικος, πες μου πιστευεις πως δεν συμμετεχω πουθενα?ειμαι απολιτικ? δε με νοιαζει τι γινεται γυρω μου?Αληθεια για τον αιγιαλο εστειλες το μηνυμα-συμμετειχες, που αλλου ενεργα συμμετεχεις?
      Αληθεια τι θα ψηφισεις? με μπερδευεις με την αναφορα της Ελλαδας στη προτελευταια παραγραφο-σε σχεση με τον Φωτουλη που αναφερεις πιο πανω,αν δεν ηταν αυτη η αναφορα και ειχαμε .μονο το Κουβελη θα σε "εκανα" πλατφορμα!! τωρα μπορει να μου βγεις κι ανεξαρτητος!!!
      Απαντησε σε οποια μπορεις.
      ΝΙΚΟΣ
      ΥΓ γραψε στα ισα τι πιστευεις οτι ψηφιζω και σε ποιο χωρο ανηκω.

  19. Τα έχεις μπερδέψει τα πράγματα. Δεν θεωρώ τρομοκράτη ή τρομολάγνο αυτόν που μιλάει για αεροψεκασμούς ή ενδεχόμενο πολέμου, καθώς αυτά τα θεωρώ πολύ πιθανά και βάσιμα. Είπα απλά ότι γράφτηκε ένα μόνο άρθρο εναντίον του ευρώ και εσύ έχεις ξεκολιαστεί να σχολιάζεις, λες και δεν έχεις άλλη δουλειά ή δεν υπάρχουν άλλα άρθρα! Αυτό κι αν είναι ενδεικτικό του τι δουλειά κάνεις. Γνωρίζω ότι οι κυβερνώντες σε περίοδο εκλογών χρησιμοποιούσαν παλαιότερα κυρίως τη διαφήμηση ώστε να πειστούν οι ψηφοφόροι. Σήμερα έχουν πιάσει το μήνυμα ότι ο κόσμος ενημερώνεται από το διαδίκτυο και έχουν αμολύσει "σχολιαστές", για να αποτρέπουν, να παροτρύνουν κλπ Στους κυβερνώντες ξέρεις, συγκαταλέγω και τα "κόμματα – πατερίτσες". Δεν ξέρω ποιο από όλα αυτά συγκεντρώνει το ενδιαφέρον σου, αλλά ούτε και με ενδιαφέρει. Εξάλλου, αυτά στην ουσία δεν διαφέρουν σε τίποτα μεταξύ τους. Πάντως απολιτίκ σίγουρα δεν είσαι. Εντάξει, για την καρέτα – καρέτα μπορεί και να ενδιαφέρεσαι, όμως για την πραγματική Ελλάδα, γι΄αυτό που η χώρα πρεσβεύει ανά τους αιώνες, σκασίλα σου στην πραγματικότητα. Προσωπικά θεωρώ ότι το σημαντικότερο για μία χώρα είναι το οξυγόνο, να μπορεί κανείς να αναπνέει με αξιοπρέπεια, να υπάρχει δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα. Εμάς μας στέρησαν την αξιοπρέπεια διεθνώς, όχι μόνο οι δικοί μας πολιτικοί, αλλά κυρίως οι έξω (και ο δούρειος ίππος γι΄ αυτό ήταν το ευρώ). Πες μου, άκουσες ποτέ από τα διεθνή ΜΜΕ να λένε πως οι βορειοκορεάτες είναι τεμπέληδες ή απατεώνες; Οι΄Ελληνες γενικά βρίσκονται στο Νο 1 της παγκόσμιας απαξίωσης, καθώς έχασαν μέσω του νομίσματος, τα ηνία της χώρας και πλέον δεν μπορούν να αντιδράσουν σε τίποτα, ούτε να αποδείξουν το αντίθετο, μας κάνουν πλέον ό,τι θέλουν. Μόνο να λουφάξουμε στη γωνιά μας ταπεινωμένοι μπορούμε πια, λες και αυτοί που μας δάνειζαν δεν γνώριζαν! Αλλοι κατευθύνουν την οικονομία, το πόσο θα χρεωθούμε, άλλοι τους φόρους και την αξία των ακινήτων. Και για να είναι το ηθικό μας χαμηλό ή να μην μπορούμε να βρούμε συμμάχους, μας απαξιώνουν διεθνώς ως λαό. Φτωχοί φτωχοί, μας υποχρεώνουν όμως να πληρώνουμε τα νοσήλεια των αλλοδαπών που έρχονται παράνομα στη χώρα. Και για όοοοοοολα τα παραπάνω ευθύνεται το ότι το ευρώ αποτελεί τον δούρειο ίππο, άλλοι ορίζουν τη μοίρα μας. ΜΙλάς για τα ταξίδια των Κουβανών: ο καημένος ο Ελληνας ακόμα και να έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει (άσε που δεν του φτάνουν πια να πληρώνει ούτε τη ΔΕΗ και τα χαράτσια), τι αξία έχει να ταξιδέψει; Οταν παντού τον κοιτάζουν με ξυνισμένη μούρη; Δεν μιλάμε για ευρωπαϊκές χώρες που είναι δεδομένο, αλλά και στα Βαλκάνια ακόμα να σου λένε ότι στην Ελλάδα όλοι είστε τεμπέληδες, με χαμηλό επίπεδο, φτωχοί και κλέφτες, αυτό πάει πολύ! Ούτε δικαιοσύνη μπορούμε να εφαρμόσουμε, όσο μας κυβερνούν οι τρόϊκες. Θα μου πεις εσύ είσαι κατά της τρόϊκα. Ναι, αλλά η τρόϊκα πάει πακέτο με το ευρώ, πως να το κάνουμε; Η εμάς και ευρώ ή τίποτα! Οι Ελληνες στην ιστορία τους ποτέ πριν δεν υπέκυπταν σε εκβιασμούς, ούτε στην αρχαιότητα, ούτε στην τουρκοκρατία, ούτε το 1921, ούτε το 1940. Τώρα …είπαμε λουφάζουμε σαν δαρμένα σκυλιά. Αν αυτό σου αρέσει και το πρεσβεύεις, με γεια σου με χαρά σου, εγώ όμως έχω καθήκον να σου την πω και δεν υποχρεούμαι καθόλου να διαιωνίζω διάλογο μαζί σου σε προσωπικό επίπεδο. Αυτά.

    1. Τι να διαιωνιζεις και……..αν αφηνεις και το ψεκασμα και τα λοιπα τρομοκρατικα που γραφονται….. το πρωτο σχολιο πανω ψηλα που εγραψα δεν ειχε να κανει με το ευρω τη δραχμη και το τελος του κοσμου χωρις αυτο…..
      Ειχε να κανει με την αρνηση του τροπου ζωης που θελουμε δε θελουμε ειναι συνδεδεμενος με την τεχνολογια!!! Σε αλλο σχολιο εγραψα για τη συνδεση "αξιας" της εργασιας σε σχεση με την αγοραστικη δυναμη και την κατασταση της οικονομιας μιας χωρας..
      Εσυ κολλησες στο νομισμα, εχω γραψει παρακατω οτι το νομισμα δεν ειναι η λυση-αλλα η αναπτυξη!!! διαβασε τα…..
      ΝΙΚΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *