ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Σέρρες: Έφυγε από τη ζωή η 39χρονη πυροτεχνουργός Μαρία Κολτσακλή – Μητέρα τριών παιδιών

· Κατοχικά Νέα

Στρατιώτες σε ευρωπαϊκή στρατιωτική τελετή - εικόνα αρχείου

Βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στις Σέρρες και στην οικογένεια του Ελληνικού Στρατού η απώλεια της 39χρονης Ανθυπασπιστή Μαρίας Κολτσακλή, μίας από τις λίγες γυναίκες πυροτεχνουργούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Μαρία Κολτσακλή ήταν μητέρα τριών παιδιών και τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο. Είχε υπηρετήσει σε μονάδα της Ξυλαγανής στη Ροδόπη και στη συνέχεια σε φυλάκιο στο Παλαιόκαστρο Σερρών, έχοντας επιλέξει μία από τις πιο απαιτητικές και επικίνδυνες ειδικότητες του Στρατού.

Μία από τις λίγες γυναίκες πυροτεχνουργούς

Η ιστορία της είχε γίνει γνωστή ήδη από το 2014, όταν είχε μιλήσει δημόσια για την ειδικότητα του πυροτεχνουργού και για την αγάπη της προς το αντικείμενο. Είχε περιγράψει τότε με χαρακτηριστικό τρόπο την ευθύνη της δουλειάς της, εξηγώντας ότι ένα λάθος σε αυτή την ειδικότητα μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες.

Η επιλογή της να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο δεν ήταν τυχαία. Είχε περάσει στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών και είχε επιδιώξει συγκεκριμένα την ειδικότητα του πυροτεχνουργού, παρά την ανησυχία της οικογένειάς της για τους κινδύνους που συνεπάγεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μητέρα τριών παιδιών και ενεργό στέλεχος

Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις, η 39χρονη ήταν μητέρα τριών παιδιών και τακτικό μέλος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Η Ένωση εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη για την απώλειά της, αναφέροντας ότι θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία και θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη της.

Η απώλειά της έχει συγκλονίσει συναδέλφους, φίλους και την τοπική κοινωνία, καθώς επρόκειτο για ένα νέο άνθρωπο με οικογένεια και πολυετή υπηρεσία σε ιδιαίτερα απαιτητικό στρατιωτικό αντικείμενο.

Η κηδεία στο Μεγαλοχώρι Σερρών

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2026 στις 11:30, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μεγαλοχώρι Σερρών.

Οι πληροφορίες για την ασθένειά της αναφέρουν ότι τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο. Δεν έχουν δημοσιοποιηθεί περισσότερες ιατρικές λεπτομέρειες και ο σεβασμός προς την οικογένειά της επιβάλλει να μείνουμε στα επιβεβαιωμένα στοιχεία.

Πηγές: Newsbomb, Kranosgr, Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, Χρόνος.

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΕΛΛΑΔΑ

Πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2026: Πότε θα δούμε το «Φεγγάρι της Συγκομιδής» στον ελληνικό ουρανό

Δείγματα αίματος σε εργαστηριακό περιβάλλον – εικόνα αρχείου. Φωτογραφία Testalize.me / UnsplashΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ – Μαζωνάκης: Στο μικροσκόπιο το ιατρείο και η πλασμαφαίρεση πριν από την ανακοπή

ΕΛΛΑΔΑ

Επείγουσα έκκληση για αίμα σε όλη την Ελλάδα – Συνεχίζονται οι ελλείψεις στα νοσοκομεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά