Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Πρόγραμμα CARET – Μέρος I

Η Συλλογή μου

Δούλεψα για την PACL από το 1984 έως το 1987 όπου και τότε είχα εξαντληθεί εντελώς. Ο μεγαλύτερος όγκος των πληροφοριών που θα έπρεπε να έχω στο μυαλό μου όσο δούλευα με τα διαγράμματα ήταν αρκετός για να τρελάνει κάποιον και όντως είχα φθάσει στα όριά μου με την συμπεριφορά των στρατιωτικών απέναντί μας «με το να θέλουν να μάθουν.» Η προθυμία μας για να ολοκληρώσουμε την δουλειά παρακωλυόταν συνεχώς από την απροθυμία τους να μας δώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες και είχα κουραστεί πια από την γραφειοκρατία που εμπόδιζε την έρευνα και την ανάπτυξη. Έφυγα περίπου στα μέσα του τριμήνου κατά την διάρκεια του οποίου σχεδόν το ένα τέταρτο όλου του προσωπικου της PACL έφυγε για τους ίδιους λόγους.

Είχα επίσης τις αντιρρήσεις μου με τις οδηγίες της ηγεσίας που ήθελε να μας απομακρύνει από το αντικείμενο των εξωγήινων όσο πιο πολύ μπορούσε. Πάντα ένιωθα ότι κάποια μορφή δημοσιότητας θα ήταν επωφελής, αλλά μιας και ήμουν ένας χαμηλόβαθμος μηχανικός του CARET δεν είχα το δικαίωμα να παίρνω αποφάσεις. Η αλήθεια είναι ότι διοίκησή μας δεν ήθελε ούτε καν να συζητάμε τις μη τεχνικές πλευρές αυτού του ζητήματος (όπως τις ηθικές ή τις φιλοσοφικές προεκτάσεις), ακόμα και μεταξύ μας καθώς πίστευαν ότι η ασφάλεια είχε ήδη παραβιαστεί με το να έχουν απλούς πολίτες σαν και εμάς κοντά σε κάτι τέτοιο από την αρχή.

Έτσι τρεις μήνες από τότε που παραιτήθηκα (που ήταν περίπου οκτώ μήνες πριν φύγω ολοκληρωτικά εφόσον δεν μπορείς να φύγεις από αυτήν την δουλειά αν δεν το ανακοινώσεις δύο εβδομάδες πριν) αποφάσισα να εκμεταλλευτώ την θέση μου. Όπως ανέφερα και πιο πριν η εμπειρία μου στο Υπουργείο Αμύνης με είχε βοηθήσει να έχω έναν εσωτερικό διαχειριστικό ρόλο πιο γρήγορα από άλλους συναδέλφους μου και μετά από ένα περίπου χρόνο σε αυτήν την θέση, οι αναζητήσεις έξω κάθε νύχτα έγιναν ελαφρά λιγότερο αυστηρές. Συνήθως, έπρεπε να αδειάζουμε κάθε δοχείο, τσάντα ή χαρτοφύλακα και μετά να βγάζουμε την μπλούζα μας και τα παπούτσια μας τα οποία και έψαχναν. Δεν σου επιτρεπόταν να πάρεις δουλειά για το σπίτι ανεξάρτητα από το ποιος ήταν. Για μένα, ωστόσο, ο έλεγχος του χαρτοφύλακά μου ήταν τελικά αρκετός.

Πριν, όμως, πραγματικά το αποφασίσω να φύγω ήμουν σίγουρος ότι θα μπορούσα να βγάλω έξω μαζί μου κάποια αντικείμενα. Ήθελα να το κάνω αυτό γιατί ήξερα ότι θα ερχόταν η μέρα που θα ήθελα να γράψω κάτι σαν και αυτό και ήξερα ότι θα το μετάνιωνα μέχρι την ημέρα που θα πέθαινα αν δεν δοκίμαζα να το κάνω ανοικτά. Έτσι, ξεκίνησα να κάνω φωτοτυπίες από κείμενα και αναφορές. Μετά τα έβαζα κάτω από το πουκάμισό μου και γύρω από το κάτω μέρος της πλάτης μου, τα στερέωνα με την ζώνη μου και φρόντιζα έτσι ώστε να μην πέσουν. Μπορούσα να το κάνω αυτό σε μερικούς διαδρόμους χωρίς παράθυρα που ήταν στους πιο κάτω ορόφους και ήταν ένα από τα λίγα μέρη που δεν είχαν ένοπλη φρουρά να προσέχει την κάθε μου κίνηση.
Περπατούσα από την μία άκρη με μία στίβα χαρτιά, αρκετά ώστε όταν έβγαιναν από την άλλη μεριά με λίγα από αυτά κάτω από το πουκάμισό μου να μην ήταν εμφανής η διαφορά στο τι κρατούσα. Σίγουρα δεν μπορείς να είσαι απόλυτα προσεκτικός όταν κάνεις κάτι τέτοιο. Όσο περπατούσα προσεκτικά δεν έκαναν τον παραμικρό θόρυβο. Στην πραγματικότητα, όσο περισσότερα χαρτιά έπαιρνα μαζί μου τόσο λιγότερο θόρυβο έκαναν εφόσον με αυτόν τον τρόπο δεν ήταν μικρή η στίβα. Συχνά έπαιρνα πάνω μου 10-20 σελίδες μαζί. Όταν ήμουν έτοιμος, έβγαινα με εκατοντάδες φωτοτυπίες καθώς και με μερικά πρωτότυπα και μία μεγάλη συλλογή πραγματικών φωτογραφιών.

Σε αυτό το αρχικό γράμμα έχω επισυνάψει σκαναρισμένες σελιδες υψηλής ανάλυσης με τα ακόλουθα:

Μία σελίδα από μία αναφορά απογραφής με μία φωτογραφία που παρουσιάζει ένα από το κομμάτια του βρέθηκαν στις θεάσεις του Rajman και κομμάτια που μοιάζουν πολύ με το σκάφος στο Big Basin
Οι πρώτες εννέα σελίδες είναι μία από τις αναφορές έρευνας του τετραμήνου.
Σκαναρισμένες φωτογραφίες από τις πρωτότυπες που χρησιμοποιήθηκαν για αυτήν την αναφορά, μια και οι φωτοτυπίες αλλοίωναν τις λεπτομέρειες/
Πέντε σελίδες από μία αναφορά σχετικά με μία ανάλυση που συνέχιζε τότε σχετικά με την «γλώσσα» (που είχε λανθασμένα τον τίτλο «γλωσσολογική ανάλυση» ) και έδειχνε το είδος του διαγράμματος που ήταν μόλις ορατό στο κάτω μέρος του σκάφους στο Big Basin.

Αυτό το υλικό είναι το πιο σχετικό και επεξηγηματικό που μπορούσα να βρω όταν είχα στην διάθεσή μου ελάχιστο χρόνο. Τώρα που όλα αυτά έχουν ανεβεί, ΑΝ αποφασίσω να κοινοποιήσω περισσότερο στο μέλλον θα έχω περισσότερο χρόνο και θα κάνω καλύτερη έρευνα μέσα από αυτήν την μεγάλη συλλογή μου που έχω οργανώσει με όχι και τόσο καλό τρόπο. Δεν είμαι σίγουρος τι θα κάνω με την υπόλοιπη συλλογή μου στο μέλλον. Πιστεύω ότι θα περιμένω και θα δω πώς θα εξελιχθεί και μετά θα κανονίσω τις επόμενές μου κινήσεις. Υπάρχουν φυσικά πολλοί κίνδυνοι σε αυτό που κάνω και αν κάποτε με ανακαλύψουν πραγματικά και με πιάσουν θα υπάρχουν σοβαρές συνέπειες. Παρόλο αυτά, έχω πάρει τα κατάλληλα μέτρα για να διασφαλίσω έως ένα βαθμό την ανωνυμία μου και είμαι αρκετά ασφαλής μια και οι πληροφορίες που έχω δώσει έως τώρα δεν είναι κάποιο μυστικό ανάμεσα στους συμμετέχοντες του προγράμματος CARET.

Εκτός των άλλων, πάντα μέσα μου υποπτευόμουν ότι η κυβέρνηση βασίζεται σε τέτοιες περιστασιακές διαρροές όπως αυτή και θέλει να συμβαίνουν γιατί έτσι συμβάλλει σε ένα αργό και σταθερό μονοπάτι για την αποκάλυψη της αλήθειας

Από τότε που αποχώρησα από το CARET

Όπως είπα, άφησα την PACL το 1987, αλλά κράτησα επαφή με πολλούς φίλους μου και συναδέλφους μου από εκείνες τις μέρες. Οι περισσότεροι από εμάς είναι συνταξιούχοι σήμερα, εκτός φυσικά από αυτούς που αποφάσισαν να γίνουν καθηγητές.

Όσον αφορά το CARET δεν είμαι σίγουρος τι απέγινε. Ακόμα και αν δεν έχει πλέον το ίδιο όνομα είμαι σίγουρος ότι είναι ακόμα ενεργό με κάποιο τρόπο αν και κανείς δεν ξέρει πού. Άκουσα από μερικούς ανθρώπους ότι έκλεισε πριν από μερικά χρόνια αφότου έφυγα, αλλά δεν πήρα μία ξεκάθαρη απάντηση για το τι έγινε ακριβώς. Είμαι όμως σίγουρος ότι αυτή η δουλειά που κάναμε κρατάει ακόμα καλά. Έχω ακούσει από πολλούς φίλους ότι υπάρχουν και άλλα μέρη σαν την PACL στο Sunnyvale και Mountain View που επίσης είναι μασκαρεμένα να μοιάζουν με χώρους γραφείων. Αλλά όλα αυτά είναι πληροφορίες από δεύτερο χέρι, έτσι μπορείτε να δεχθείτε ό,τι θέλετε.

Περίπου το 2000 ανακάλυψα την εκπομπή Coast to Coast AM και από τότε έχω κολλήσει εκεί. Πρέπει να παραδεχθώ ότι δεν θεωρώ το περιεχόμενο του σόου κάτι παραπάνω από απλή διασκέδαση, αλλά υπήρξαν φορές που θα μπορούσα κάλλιστα να είμαι ένας από τους φιλοξενούμενους που θα μπορούσα να μιλήσω για την εμπειρία μου ή σαν μία αξιόπιστη πηγή. Για εμένα, υπάρχει κάτι αρκετά σουρεαλιστικό όταν ακούω όλον αυτόν τον προβληματισμό και τις δήθεν εκ των έσω πληροφορίες σχετικά με τα UFO και άλλα σχετικά όντας ικανός να μπορώ προσωπικά να επιβεβαιώσω τουλάχιστον ότι κάποια από αυτά είναι αλήθεια ή ψέμματα. Είναι, επίσης, μία υπενθύμιση για το πόσο πυρετώδη είναι τα πράγματα σήμερα πράγμα που με κάνει να απολαμβάνω περισσότερο την συνταξιοδότησή μου. Ξέροντας ότι δεν είμαι μέρος αυτού του τρελού κόσμου πια απολαμβάνω την ζωή σε καθημερινή βάση.

Συμπέρασμα

Ό,τι έχω μοιραστεί μαζί σας μεχρι τώρα είναι ένα μικρό κομμάτι από αυτά που έχω και από αυτά που ξέρω. Παρόλο το αρκετά προστατευμένο και απομονωμένο περιβάλλον του CARET έμαθα αρκετά από διάφορους συναδέλφους και κάποια από αυτά ήταν πραγματικά εκπληκτικά. Θα ήθελα επίσης να συμπληρώσω ότι όσο ήμουν εκεί δεν άκουσα τίποτα σχετικά με εισβολές, απαγωγές ή μερικά από τα άλλα τροματικά θέματα που ξεπροβάλλουν συχνά στην εκπομπή Coast to Coast AM. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι αλήθεια, αλλά τον καιρό που εργαζόμουν μαζί με τους πιο καλά δικτυωμένους ανθρώπους σε αυτόν τον τομέα ποτέ δεν αναφέρθηκε κάτι τέτοιο. Έτσι τουλάχιστον μπορώ να πω πως δεν σκοπεύω να τρομάξω κάποιον. Η δική μου θεώρηση σχετική με το θέμα της εξωγήινης ζωής είναι πολύ πιο θετική, αν και ακόμα σε μεγάλο βαθμό μυστική.

Ένα πράγμα που μπορώ να πω σίγουρα είναι ότι αν ήθελαν να μας εξαφανίσουν θα το είχαν κάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό και δεν θα ξέραμε από πού θα μας ερχόταν. Αφήστε τις ιδέες σας για έναν πόλεμο των άστρων ή κάτι τέτοιο παρόμοια ανόητο. Θα ήμασταν ικανοί να τους πολεμήσουμε όπως τα μυρμήγκια πολεμούν εναντίον ενός βουβαλιού σε άτακτη φυγή. Εντάξει όμως με όλα αυτά. Είμαστε ένα πρωτόγονο είδος και εκείνοι ένα εξελιγμένο εκείνα τα χρόνια και δεν υπάρχει λόγος να το δούμε από διαφορετική σκοπιά ακόμη και σήμερα. Δεν έχουν βγει στην αγορά ενός νέου πλανήτη, αλλά ακόμα και αν ήταν υπάρχουν πολλοί περισσότεροι πλανήτες για αυτούς ώστε να καταλάβουν το δικό μας με τη βία.

Για να επαναλάβω την δική μου άποψη σχετικά με τις πρόσφατες θεάσεις, υποθέτω ότι πειραματίζονταν για αρκετούς μήνες με αυτή την συσκευή μαζί με άλλα πράγματα και η οποία είχε την ιδιότητα να κάνει παρεμβολές στα σκάφη που ήταν αόρατα και έτσι αυτά ξαφνικά να γίνονται ορατά, ανα κύματα. Μπορεί αυτό το γεγονός να μην εξηγεί όλες τις πρόσφατες θεάσεις, αλλά όπως είπα, βάζω στοίχημα την ζωή μου ότι αυτό έγινε ακριβώς τουλάχιστον στο Big Basin και έχει πιθανόν σχέση με αυτά που είδαν οι Chad, Rajman και Tahoe.
Έτσι παρόλο τις πρόσφατες φανφάρες σχετικά με το θέμα θέλω να πω πως όλα αυτά δεν έχουν και μεγάλη σημασία. Και το σημαντικό είναι ότι δεν βρέθηκαν ξαφνικά «εδώ». Υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό τώρα, απλά έτυχε χωρίς να το θέλουν να γίνουν ορατά για μερικά μικρά διαστήματα σχετικά πρόσφατα.

Τέλος υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που πουλούν βιβλία, DVD, δίνουν ομιλίες και άλλα συναφή που θα ήθελα να σας υπευνθυμίσω ότι εγώ δεν πουλάω τίποτα. Το υλικό που μοιράζομαι μαζί σας είναι δωρεάν για διανομή και έχει κρατηθεί στο ακέραιο χωρίς διορθώσεις μαζί με το γράμμα που εμπεριέχεται εδώ. Έχω την τάση να κρίνω τα κίνητρα κάποιου που ζητάει χρήματα για τις πληροφορίες που έχουν και σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα κάνω κατι τέτοιο. Και στο μέλλον για να είμαι από παντού καλυμμένος αν κάποιος που παριστάνει εμένα πουλήσει βιβλίο ή DVD είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται για εμένα.

Όλες μου οι μελλοντικές ανακοινώσεις που θα προέρχονται από εμένα θα είναι από την ηλεκτρονική διεύθυνσή μου που χρησιμοποιώ για να επικοινωνήσω με την εκπομπή Coast to Coast AM και θα τις στείλω μόνο σε αυτούς. Θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω αυτό, όπως επίσης να διαβεβαιώσω τους ανθρώπους ότι μπορεί να είναι σίγουροι ότι κάθε μελλοντική πληροφορία προέρχεται από την ίδια πηγή και πρέπει να είμαι σαφής πως αυτό το διάστημα δεν έχω σκοπό να κοινοποιήσω επιπρόσθετες πληροφορίες για το άμεσο μέλλον. Ο χρόνος θα δείξει για πόσο καιρό θα κρατήσω αυτήν την στάση, αλλά δεν περιμένω κάτι σύντομα. Θα ήθελα πραγματικά να αφήσω αύτες τις πληροφορίες να «κατασταλάξουν» για λίγο και να δω πώς θα πάει. Αν αύριο ανακαλύψω ότι θέλει να μου κάνει έλεγχο η εφορία τότε αυτή η κίνηση μάλλον δεν ήταν και τόσο έξυπνη. Μέχρι τότε, θα κάνω αργά βήματα. Ελπίζω αυτές οι πληροφορίες να σας βοήθησαν.

Πρόγραμμα C.A.R.E.T. – Eνημέρωση από Isaac – 27/07/07

Ενημέρωση: Από τότε που κοινοποίησα την αναφορά Earthfiles, έχω λάβει αρκετά ηλεκτρονικά μηνύματα από ειδικούς όπως το παρακάτω γραμμένο 28/7/2007:

“Παρατηρώ ότι πολλοί από τους αναγνώστες έχουν τις επιφυλάξεις τους σχετικά με το υλικό του Isaac βασιζόμενοι στην διάταξη των σελίδων και της προσεγμένης παρουσίασης του κειμένου. Τυπικά αυτό που λένε είναι ότι «δεν θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό παλιά.» Το βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον ότι κάποιοι άνθρωποι διατείνονται ότι γνωρίζουν πράγματα ενώ στην πραγματικότητα δεν τα γνωρίζουν.

Η πραγματικότητα είναι αυτή: Tο Xerox 860 ήταν σε ευρεία χρήση από τις αρχές έως τα μέσα της δεκαετίας του ’80 και ήταν ένας πολύ καλός επεξεργαστής κειμένων. Δεν ήταν όμως ένα PC ή ένας υπολογιστής για πολλαπλές λειτουργίες. Αυτό που ήταν ήταν ένας επεξεργαστής WYSWIYG (στην πραγματικότητα προανήγγειλε το χαρακτηριστικό WYSIWYG των Mac που ήρθαν μερικά χρόνια μετά. Με τα σημερινά δεδομένα είναι τεράστιος, ακριβός και σχετικά πολύπλοκος στην χρήση του. Δούλευα σε εκδοτικό οίκο πριν μερικά χρόνια και πουλούσαμε ενημερωτικά φυλλάδια σε λογιστές και δικηγόρους.

Αυτά γίνονταν στο Xerox 860 με την βοήθεια του πιστού μας ‘860 Operator’ και το αποτέλεσμα ήταν υψηλής αισθητικής κείμενα που έδειχναν να έχουν δακτυλογραφηθεί. Η διάταξη θα μπορούσε να είναι 100% ελεγχόμενη πράγμα που δικαιολογεί και την μορφή, αν και οι γραμματοσειρές ήταν σε μηχανικούς τροχούς γραμματοσειρών που έπρεπε να ανταλλάσσονται μέσα και έξω. Οι εκτυπωτές ήταν τεράστιοι και η τελευταία λέξη της τεχνολογίας. (Σημείωση: τα φωτοτυπικά μηχανήματα ήταν πολύ καλά ακόμα και τότε αν και στα μέσα της δεκαετίας του ΄80 χρησιμοποιούσαν ακόμα toner)

Γνωρίζοντας ότι το CARET «ήταν στην δίπλα πόρτα» με την XPARC δεν βλέπω κάτι παράξενο στην ποιότητα ή στην διάταξη των κειμένων και κάθε δισταγμός που υπάρχει βασιζόμενος σε τέτοιες σκέψεις θα πρέπει να τον θεωρήσουμε χωρίς βάση. Ορίστε μία σελίδα σχετικά με το X860: http://www.digibarn.com/collections/systems/xerox860/index.html.

Ιούλιος 27, 2007 Albuquerque, Νέο Μεξικό – Μετά την κοινοποίηση του γράμματος του τα σχετικά με την CARET στις 26 Ιουνίου, ένα από τα σχόλια-κριτική είχε την εξής μορφή:

“Κοιτάζοντας τα δήθεν «κείμενα» που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το θέμα, η μορφοποίηση του κειμένου έχει προφανώς γίνει με σχετικά σύγχρονο πρόγραμμα vintage σχεδίασης σελίδας. Μπορεί να το δει κανείς αυτό από την τέλεια παρουσία στην διάταξη των παραγράφων. Αυτό το στυλ είναι εξαιρετικά ακριβές (ακόμα και τα διαστήματα ανάμεσα στις λέξεις), στην πραγματικότητα τέλειο, και η μορφοποίηση κειμένουν ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΙΝ το 1985, ειδικά μέσα σε ένα εργαστήριο ή πόσο μάλλον σε ένα εταιρικό περιβάλλον. Κοιτάζοντας τα φανταχτερά «κείμενα» των «εξωγήινων σχεδιαγραμμάτων» που έχουν σχεδιαστεί με Macromedia Freehand or Adobe Illustrator, δηλώνω τώρα ότι το όλο θεμα είναι ΑΠΑΤΗ, και θα αποδειχθεί ότι είναι έτσι.»

Σε ένα άλλο σχόλιο κάποιος άλλος αναρωτιέται γιατί τα εξωγήινα διαγράμματα σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να χωρούν σε ένα χαρτι διαστάσεων 8.5 x 11. Ένα άλλο συχνό σχόλιο ήταν αν ο Isaac ήθελε πραγματικά το κοινό να δει κάποια απόδειξη σχετικά με την έρευνα πίσω από τα εναέρια «σκάφη», γιατί τότε μαύρισε κάποια κομμάτια από το κείμενο του CARET;

Κάποιος από τους πολλούς επικριτές έστειλε αυτά τα σχόλια στον Isaac που παρουσιάζεται παρακάτω:

“Αυτό είναι μία μεγάλη απάτη. Από τη μία η Αμερικανική Κυβέρνηση δεν θα άφηνε ΠΟΤΕ τέτοιες πληροφορίες να διαρρεύσουν μέσα από το χέρια κάποιου υπαλλήλου της. Από την άλλη, το εγχειρίδιο δεν μοιάζει καθόλου με τα αντίστοιχα επίσημα της ΝΑΣΑ ή κάποιο άλλο κυβερνητικό έγγραφο. Οι εικόνες αυτούς του «αντικειμένου» έχουν υποστεί επεξεργασία (photoshop) και μπορώ να σας πω ότι οι εξωγήινοι ΔΕΝ βαζουν ταμπέλες σε κάθε αντικείμενο που απεικονίζεται. Το αντιβαρυτικό κομμάτι που απεικονίζεται είναι ψεύτικο. Οι φωτογραφίες από το σκάφος στο πάτωμα είναι κομμάτια μοντελισμού. Η διαμόρφωση όλων των μηχανών που έχουν σταλεί σε εσάς και άλλου είναι κάτι που οι εξωγήινοι ποτέ δεν θα σχεδίαζαν καθώς όλα αυτά τα σχέδια απεικονίζουν μία ακαθόριστη κακή χρήση του χώρου. Όλα τους τα πλοία βασίζονται στην χρήση του χώρου. Ούτε μία ιντσα τους δεν χαραμίζεται και αν κοιτάξετε την ιστορία των «εξερευνητικών» μηχανημάτων από το EBE είναι ΜΙΚΡΑ και γρήγορα. Νομίζω ότι σας έχουν εξαπατήσει. Μένω έκπληκτος ότι εσύ και ο George Noory, όπως και άλλοι εξαπατηθήκατε. Σίγουρα θα ξανακοιτούσα τις αξιόπιστες πηγές σας σε βάθος και θα το δείτε και εσείς» .

Έστειλα αυτά τα θέματα στον Isaac και στις 27 Ιουνίου 2007 έλαβα δύο απαντήσεις σε δύο διαφορετικά ηλεκτρονικά μηνύματα που τα έλαβα σε διαφορετικούς χρόνους και τα οποία μου έδωσε άδεια να κοινοποιήσω στα Earthfiles. Το γεγονός ότι καθυστέρησα να το κάνω είναι γιατί είχα μία ελπίδα ότι θα μπορούσα να έχω μία τηλεφωνική συνέντευξη μαζί του. Ετσι, περίμενα με την ελπίδα να μου δωθεί η ευκαιρία. Αλλά μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει γίνει.

Isaac: «Υπάρχουν μερικές παρεξηγήσεις που παρατήρησα μέχρι στιγμής και θα ήθελα να τις ξεκαθαρίσω, αλλά και να απαντήσω στις ερωτήσεις σου:

Τώρα αντιλαμβάνομαι ότι δεν ήμουν αρκετά ξεκάθαρος και θα πρέπει να πω ότι δεν είμαι εγώ ο υπεύθυνος για τα μαυρισμένα κομμάτια της αναφοράς Q4-86. Τα περισσότερα από τα αντίγραφα που μπόρεσα να κάνω προερχόντουσαν από έγγραφα που είχαν ήδη αρχειοθετηθεί, το οποίο και σήμαινε ότι είχαν ήδη υποστεί λογοκρισία αν χρησιμοποιούνταν από άλλους εξωτερικούς φορείς που ενδεχομένως να χρειάζονταν να έχουν πρόσβαση σε κάποια από τα αρχεία του CARET και όχι όλα. Προσπαθώ να μοιραστώ τις πληφορορίες και όχι να τις αποκρύψω, αλλά νιώθω ότι για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως αυτό για κάποιο λόγο, δε θα ήμουν ξεκάθαρος αν προσωπικά έκρυβα κάτι.

Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση σχετικά με το διάγραμμα που ήταν σχεδιασμένο για να «χωρέσει στις διαστάσεις 8.5 x 11»… Όπως αναφέρω και στο γράμμα μου, το διάγραμμα είναι αντιγραφή και όχι το αυθεντικό. Είχαμε μία ομάδα τεχνητών καλλιτεχνών που κοπιαστικά το αντέγραψαν από το αυθεντικό, το οποίο ήταν σε ελαφρώς κυρτωμένο πάνελ που έμοιαζε αρκετά με αυτό που φαίνεται στο σκάφος στο Big Basin, αν και προφανώς αυτό άνηκε στο εσωτερικό του σκάφους και όχι το εξωτερικό. Το αντιγράψαμε σε ένα σχέδιο ιχνογραφίας κατά την διάρκεια περίπου ενός μήνα. Το λογισμικό μας ήταν σαφώς πιο απαρχαιωμένο σε σύγκριση με τα σημερινά δεδομένα, αλλά είχε όμως τεράστιες δυνατότητες πολύ περισσότερο μεγαλύτερες από ένα μολύβι και ένα χαρτί.

Αυτό επέτρεψε να ολοκληρωθεί έργο μας που διαφορετικά δεν θα ήταν καν εφικτό, αν και εξαιρετικά χρονοβόρο. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι «εκείνοι» δεν έκαναν τίποτα πιο εύκολο για εμάς. Ένας από τους λόγους που επέλεξα να αναπαράγω αυτό το συγκεκριμένο διάγραμμα ήταν γιατί από όλα τα αντικείμενα με διαγράμματα που είχαμε πρόσβαση αυτό βρισκόταν πάνω στην πιο επίπεδη επιφάνεια. Εφόσον η γεωμετρία των μορφών είναι εξαιρετικά σημαντική, η καμπυλότητα της επιφάνειας πάνω στην οποία είναι αποτυπωμένες πρέπει να «διορθωθεί» αν θα πρέπει να αντιγραφεί σε μία επιφάνεια με διαφορετική καμπυλότητα (όπως μία επίπεδη σελίδα). Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, είτε με την χρήση ενός μαθηματικού μοντέλου ώστε να αναστρέψει την μορφή της επιφάνειας των καμπύλων στις φόρμες του διαγράμματος, είτε με μεθόδους φυσικής μέτρησης που επιτρέπουν την ακριβή μέτρηση πάνω σε ανώμαλες επιφάνειες.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, δίνει μία σημαντική νέα διάσταση στις ώρες εργασίας μια και γίνεται ένα επίπονο έργο και για αυτό αποφεύγεται με κάθε τρόπο. Το μόνο που πραγματικά χρειζόμαστε είναι ένα ή δύο ακριβή αντίγραφα των διαγραμμάτων που τα αποτελέσουν χρήσιμα παραδείγματα για την δική μας δουλειά στο να το αποκωδικοποιήσουμε και το αναπαράγουμε, και ευτυχώς δεν ήταν κάτι που έπρεπε να κάνουμε συχνά. Πειραματιστήκαμε κάποιες φορές με τρόπους ώστε να τα «σκανάρουμε» χρησιμοποιώντας μία εντελώς αυτοματοποιημένη μέθοδο που μπορούσε να μετρήσει τις καμπύλες επιφάνειες, αλλά κατά την διάρκεια της διαμονής μου εκεί έγινε πολύ λίγη πρόοδος πάνω σε αυτόν τον τομέα.

Νομίζω ότι το μπέρδεμα σχετικά με την ποιότητα των κειμένων προέρχεται από το γεγονός ότι αυτός που με κρίνει νομίζει ότι στην CARET τα έγγραφα ήταν δακτυλογραφημένα. Δεν ήταν. Πρώτα από όλα, δεν είμαι γκουρού σε ό,τι αφορά γραφικά και σχεδίαση, αλλά όντας κοντά σε τόσους πολλούς ανθρώπους από πολλά μέρη όπως η XPARC μαθαίνεις αρκετά για τα βασικά. Αυτό που πρεπει να σημειώσουμε πρώτα σαν σημαντικό είναι ότι προγράμματα που μπορούν να επεξεργαστούν επιφάνειες εργασίας ήταν ήδη σε εξέλιξη πολλά χρόνια πριν ττο CARET, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Xerox Alto το 1973, το οποίο είχε δημιουργηθεί από την ίδια την XPARC.

Στην πραγματικότητα, θυμάμαι μία φορά να ακούω κάποιον που είχε σχέση με την αρχική ομάδα της Alto, ότι η Boeing χρησιμοποιούσε την μορφοποίηση και την κειμενοποίηση της Alto για ένα από τα αεροπλάνα της (ή κάτι τέτοιο, μιας και άκουσα την ιστορία πολλά χρόνια πριν). Το αστείο είναι ότι υπήρχαν ΤΟΣΑ πολλά έγγραφα που το ίδιο το αεροπλάνο θα μπορούσε να γεμίσει με αυτά. Επιπλέον, η εκτύπωση με λέιζερ υπήρχε ήδη για κάποια χρόνια (αν και ήταν εξαιρετικά ακριβή) την οποία επίσης είχε αναπτύξει η XPARC (λίγο ή πολύ).

Άλλα προγράμματα, όπως το PERQ και Lilith, επίσης είχαν κοινοποιηθεί στα τέλη της δεκαετίας του ’70 παρόλο που κανένα από αυτά δεν βγήκε σε ευρεία εμπορική χρήση, δεν ήταν ασυνήθιστα στις μεγάλες εταιρίες και σχεδόν όλα τα πανεπιστήμια τα χρησιμοποιούσαν. Τα προγράμματα αυτά υπήρξαν και η έμπνευση για την Apple και την Macintosh που ήταν φυσικά ίσως ο μεγαλύτερος παράγοντας στην έκρηξη του εμπορικού επιτραπέζιου υπολογιστή στα τέλη της δεκατίες του ΄80 και στην αρχή της δεκαετίας του ΄90.

Μέχρι το 1984, υπήρχαν πολλές διαθέσιμες επιλογές για την παραγωγή τέτοιων εγγράφων που ήταν εξωφρενικά ακριβά, και έτσι δεν τα έβρισκες σε κάθε γωνία του δρόμου. Προφανώς δεν ήταν καν τόσο εύκολα προσβάσιμα και απλά όπως είναι σήμερα, αλλά ήταν μία πολύ αργή προσέγγιση της ίδιας διαδικασίας με παρόμοια μέσα. Είχαμε πολύ λιγότερες εφαρμογές στα χέρια μας και όλα πηγαιναν πάρα πολύ αργά. Αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι η μέθοδος κειμενοποίησης ήταν κάπως προχωρημένη για την εποχή της, και κάπως ασυνήθιστη.

Είχα πολύ μικρή επαφή με τους τεχνικούς εγγραφείς, αλλά ξέρω ότι χρησιμοποιούσαμε την ίδια τεχνολογία και για την μορφοποίηση κειμένου και για την εκτύπωση. Η CARET είχε στόχο να παράγει ένα μεγάλο όγκο εγγράφων που θα ήταν λεπτομερή και σε σωστή μορφή και που θα μπορούσε πολύ εύκολα να τροποποιηθεί και να ξαναχρησιμοποιηθεί για άπειρα παραδείγματα και αναθεωρήσεις και για αυτό το λόγο δεν θα μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε την παραδοσιακή μέθοδο δακτυλογράφησης για την μορφοποίηση. Τα μέσα της δεκαετίας του ΄80 ήταν μία μεταβατική περίοδος για αυτά τα πεδία και θα πρότεινα ο κόσμος να μην έχει την εντύπωση ότι χρησιμοποιούσαμε χαμηλά στάνταρντς.

Αυτό που εκτιμούσα περισσότερο στο CARET ήταν το ότι αν η τεχνολογία ήταν διαθέσιμη και έπρεπε να δουλέψουμε καλύτερα ή αποδοτικότερα, μας την έδιναν χωρίς πολλά λόγια. Αλλά νομίζω ότι η σχέση της δακτυλογράφησης και της ψηφιακής σελίδας έχουν σχέση όσο τα μήλα με τα πορτοκάλια και έτσι νομίζω ότι στο μεγαλύτερό του μέρος αυτό είναι ένα επίμαχο ζήτημα.

Η ουσία είναι ότι πολλοί άνθρωποι είτε εντός είτε εκτός του κόσμου της μηχανικής συχνά υποτιμούν το διάστημα που είναι διαθέσιμη η τεχνολογία που έχουμε. Το 99% των αλγόριθμων που χρησιμοποιούμε σήμερα έχουν αναπτυχθεί δεκαετίες πριν και δεν είχαν αμέσως την ίδια πρακτική εφαρμογή που έχουν σήμερα. Οι περισσότεροι μηχανικοί των δεκαετιών του ΄60 και ΄70 θα αισθάνονταν σαν στο σπίτι τους με την σημερινή πρόοδο της τεχνολογίας. Η μόνη διαφορά είναι ότι τα πράγματα έχουν γίνει μικρότερα και γρηγορότερα. Μέσα στην απεραντοσύνη των εφαρμογών της τεχνολογίας, αυτό είναι το μόνο πράγμα που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αλλάζει από την μία εποχή στην άλλη. Αν έλεγα στον μέσο άνθρωπο ότι από το 1936 είχα διαθέσιμη τεχνολογία για σύνθεση φωνής πολύ πιθανόν να μην με πίστευε.

Θα μπορούσα να σας δείξω ένα πρωτότυπο ενός απλού προγράμματος σχεδίασης που λειτουργούσε με ένα οπτικό μολύβι κατευθείαν πάνω σε οθόνη από την δεκαετία του 1960. Μπορούσες να σχεδιάσεις κάτι με ελεύθερο χέρι και τότε αυτό το περιέστρεφε αμέσως, το τροποποιούσε, το αντέγραφε ή οτιδήποτε άλλο. Μπορούσες να σχεδιάσεις γραμμές ενώνοντας διαφορετικά αντικείμενα, και τότε να τις έσβηνες με το κάνεις μία τεθλασμένη γραμμή από πάνω τους. Ο υπολογιστής μπορούσε να μεταφράσει ότι οι τεθλασμένες γραμμές ήταν μία ένδειξη για να σβήσει κάτι και όλα αυτά σε πραγματικό χρόνο.

Και όλα αυτά πριν μισό αιώνα και δεκαετίας πριν την CARET. Σκεφτείτε το για μία στιγμή. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα περισσότερα που είναι διαθέσιμα σε εμάς σήμερα είναι πολύ παλαιότερα από όσο νομίζουμε. Η μόνη διαφορά είναι ότι είναι γρηγορότερα, φθηνότερα και μία ομάδα μάρκετινγκ τα έχει ομορφύνει και έχει βρει την εμπορική εφαρμογή τους. Αν, όμως αφαιρέσετε, λίγο από την ταχύτητα, την δύναμη, την εκτεταμένη παρουσία της και την προτίμηση του καταναλωτή θα ανακαλύψετε ότι πολλές πτυχές της σύγχρονης τεχνολογίας είναι διασκορπισμένες μέσα στον 20ο αιώνα. Ελπίζω να βοήθησα.
Isaac”
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Περισσότερα από τον Isaac:
Ημ.: Ιούνιος 27, 2007

Ενώ δεν ήμουν «μεγάλος παίκτης» στον οργανισμό του (CARET), δεν ήμουν απλά ένας «τυχαίος εργάτης». Η μεσαία θέση που είχα στην διοίκηση είναι ο μοναδικός λόγος που μπόρεσα να κάνω όσα έκανα. Λάβετε υπόψη σας ότι ακόμα και κάποιος στην θέση μου δεν θα είχε την παραμικρή ευκαιρία να φύγει από εκεί μέσα με το παραμικρό αντικείμενο, αλλά το να βγάλω έξω λαθραία κάποια έγγραφα ήταν εφικτό για τον καθένα που δεν τον έψαχναν εξωνυχιστικά.

Επίσης, ας μην ξεχάσουμε ότι και τα έγγραφα αυτά είναι μια μεγάλη απόδειξη. Δεν είναι, εξάλλου, τίποτα άλλο παρά μία σειρά από εικόνες. Αν και η εξουσία που δεν θέλει προφανώς αυτό το υλικό να διαρρέει, αν δεν το καταφέρει σίγουρα ξέρουν ότι μία σειρά σκαναρισμένων εγγράφων δεν είναι της ίδιας σημασίας με την προσγείωση ενός UFO στο γκαζόν του Λευκού Οίκου. Δεν είμαι ο πρώτος άνθρωπος που διαρρέει ένα έγγραφο ή μία φωτογραφία και δεν θα είμαι και ο τελευταίος. Οι πληροφορίες που μοιράστηκα είναι απίθανο να αλλάξουν τον κόσμο και αυτός είναι και ο λόγος που δεν φοβάμαι να με δολοφονήσουν κυριολεκτικά αν με αναγνωρίσουν. Θα αντιμετωπίσω τις συνέπειες, να είστε σίγουροι, αλλά δεν θα σκότωναν για κάτι τέτοιο.

Φυσικά, το εγχειρίδιο δεν μοιάζει καθόλου με ένα τυπικό κυβερνητικό ή στρατιωτικό έγγραφο. Ο μοναδικός σκοπός του CARET ήταν να αναπαράγουν την εικόνα και να μοιάζει με μία ιδιωτική επιχείρηση της Silicon Valley, να την κατακλύσει με ιδιώτες μηχανικούς στην βιομηχανία και αυτοί να προσπαθήσουν να λύσουν το πρόβλημα της έρευνας της εξωγήινης τεχνολογίας. Τα εγχειρίδια για μορφοποίηση ήταν ανάμεσα στα πολλά αντικείμενα που φέραμε μαζί μας από τον «έξω κόσμο».

Δεν είμαι σίγουρος τι άλλο μπορώ να προσθέσω σε αυτό. Συμφωνώ ότι είναι ασυνήθιστο για μη-συνηθισμένα έγγραφα να παράγονται για τέτοιου είδους έρευνα, αλλά είναι ακόμα πιο ασυνήθιστο για ανθρώπους σαν και εμένα (και ακόμα περισσότερο για πολλούς από τους συναδέλφους μου) να προσληφθούν σε ένα τέτοιο πρόγραμμα εξ’ αρχής. Πολλοί από εμάς δεν ήμασταν διαλεγμένοι από το περιβάλλον του στρατού. Βρίσκω αρκετά περίεργο το γεγονός ότι μπορούσαμε να διαμορφώσουμε τις αναφορές μας με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Το CARET αποτελούσε την εξαίρεση πολλών από τους συνηθισμένους κανόνες.

Αν ένας από τους πολλούς που με κατέκριναν πιστεύουν ότι οι φωτογραφίες είναι ψεύτικες, ειλικρινά δεν μπορώ να κάνω ή να πω κάτι για να του αποδείξω το αντίθετο.

Αυτό που είναι αρκετά σημαντικό είναι να είστε επιφυλακτικοί με όποιον υποστηρίζει ότι γνωρίζει «το μυαλό» των εξωγήινων. Τα αντίστοιχα σχόλια που έγιναν, για να μην πω κάτι χειρότερο, ήταν αφελή και εξαιρετικά αλαζονικά. Αρχικά αναφέρεται στους «εξωγήινους» σαν να ήταν ένα μοναδικό ομαδικό γκρουπ από αυτούς. Το σύμπαν δεν είναι διαιρεμένο μεταξύ των «ανθρώπων» και των «μη-ανθρώπων,» περισσότερο από την άποψη ότι η Γη είναι διαιρεμένη σε «Ισπανόφωνους» και «μη-Ισπανόφωνούς ή κάτι ανάλογα παράλογο. Υπάρχουν αναρίθμητες φυλές–και ξανά, όπως και οι δικές μας ανθρώπινες φυλές εδώ στην Γη κάνουν τα πράγματα με διαφορετικούς τρόπους.
Το σχόλιό του ότι «οι εξωγήινοι δεν το κάνουν αυτό ή δεν κάνουν το άλλο» είναι σαν να λέει κάποιος ότι «οι άνθρωποι δεν μιλούν Ιαπωνικά.» Φυσικά, πολλοί δεν τα μιλούν, αλλά όσοι είναι από την Ιαπωνία τα μιλούν.

Η ουσία δεν είναι αν η άποψή του είναι λάθος ή σωστή, αλλά απλά ότι δεν υπάρχει λογική σε αυτήν τνη σκέψη. Μετά συνεχίζει λέγοντας ότι ο σχεδιασμός των μηχανημάτων ξοδεύει χώρο, το οποίο και πάλι κτυπάει καμπανάκι αλαζονείας. Είχαμε μερικά από τα λαμπρότερα μυαλά στον κόσμο που έχουν περάσει χρόνια προσπαθώντας να καταλάβουν ένα ελάχιστο κομμάτι της τεχνολογίας τους, ενώ αυτές οι προσωπικές απόψεις θεωούν ότι μπορούν να κατανοήσουν βασικά κάθε λεπτομέρεια του σχεδίου κοιτώντας μόνο μία και μοναδική φωτογραφία και να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι ανεπαρκής. Δεν είμαι αρκετά σίγουρος ότι αυτή η δήλωση χρειάζεται να απαντηθεί και είμαι σίγουρος ότι το αντιλαμβάνεστε.

Για να είμαι ειλικρινής, οποιοσδήποτε και αν είναι αυτός τον αγνόησα αμέσως μόλις ανέφερε ότι οι εξωγήινοι ποτέ δεν θα σχεδίαζαν αυτά που δείχνουν οι φωτογραφίες. Αυτή είναι μία από τις πιο αυθάδεις (αν όχι αλαζονική) δήλωση που μπορεί να ειπωθεί για το θέμα, τουλάχιστον από έναν συνάνθρωπο. Εκτός αν πρόκειται για έναν εξωγήινο μηχανικό, δεν υπάρχει πιθανότητα τέτοιες απόψεις να είναι σοβαρές.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων μπορεί να έχει εμπειρία με την τεχνολογία ενός εντελώς διαφορετικού είδους και στην χειρότερη δεν ξέρει τι του γίνεται. Αυτός ο ιδιώτης ενδέχεται να έχει πρόσβαση σε πραγματικές πληροφορίες, μπορεί όμως και όχι. Αν είναι ένας «συνάδελφος-μαρτυριάρης», τότε δεν με ενδιαφέρει να του επιτεθώ. Αν δεν είναι, και απλά φαντάζεται πράγματα, τότε το ενδιαφέρον μου είναι ακόμα μικρότερο. Οτιδήποτε και αν είναι ή δεν είναι, δεν είναι δική μου δουλειά να πω, αλλά κρίνοντας από τον τρόπο που αντιμετωπίζει το θέμα, έχω τις αμφιβολίες μου.

Είναι ένα μεγάλο θέμα και υπάρχουν περίπλοκα θέματα. Η αίσθηση της ταπεινότητας και της παραδοχής ότι δεν τα γνωρίζουμε όλα είναι μία από τις μεγαλύτερες αρετές μας.

Isaac”

C.A.R.E.T Program

Μετάφραση – Επιμέλεια και Διασκευή των αγγλικών κειμένων Ion Maggos

terrapapers.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek