ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Τουρκία: Έτοιμοι να στηρίξουμε τη Συρία λένε οι Τούρκοι – Έρχεται ο πόλεμος με το Ισραήλ;

· Κατοχικά Νέα

Διονύσης Αντωνέλλος

Μήνυμα ετοιμότητας και στήριξης προς τη Συρία εξέπεμψαν επίσημες πηγές του τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εν μέσω της αυξανόμενης έντασης στη βόρεια Συρία και των συνεχιζόμενων ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών. Η Άγκυρα επανέλαβε ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν τον αγώνα κατά των τρομοκρατικών στοιχείων για την προστασία της ασφάλειας στα σύνορά της, ενώ υπογράμμισε πως στόχος παραμένει μια ασφαλής και ενιαία Συρία.

Η δήλωση εστιάζει στην παρακολούθηση της διαδικασίας ενσωμάτωσης μεταξύ της νέας συριακής διοίκησης και των δυνάμεων του SDF ενώ τονίζεται πως η Τουρκία παραμένει ανοικτή σε κάθε εποικοδομητική διαδικασία για σταθερότητα στην περιοχή, στη βάση της συριακής εδαφικής ακεραιότητας.

Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η αναφορά στις ισραηλινές επιθέσεις: «Αποτελούν πρόκληση, υπονομεύουν την ειρήνη και την ενότητα της Συρίας και συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου». Παράλληλα, τονίστηκε ότι καμία τουρκική στρατιωτική μονάδα στη Συρία δεν έχει υποστεί επιπτώσεις από τις ισραηλινές επιδρομές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, η Άγκυρα υπενθύμισε τη δέσμευσή της να ενισχύσει την αμυντική ικανότητα της Συρίας και να παραμείνει στο πλευρό του συριακού λαού (εννοούν του Τζολάνι) κατά τη μεταβατική περίοδο, με έμφαση στη συνεργασία για την περιφερειακή σταθερότητα.

romioitispolis.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Δεξαμενόπλοιο στο Στενό του ΟρμούζFEATURED

Χτύπημα σε τάνκερ ανοιχτά του Κατάρ – Το Ορμούζ ξαναπαίρνει φωτιά και το πετρέλαιο εκτοξεύεται

Μονή Παναγίας Σουμελά στην ΤραπεζούνταFEATURED

Παναγία Σουμελά: Γιατί κάθε τουρκική πρόκληση εκεί αγγίζει κάτι πολύ μεγαλύτερο από μία θρησκευτική τελετή

Ορθόδοξος ναός και εκκλησιαστική παράδοσηFEATURED

Μόσχα–Φανάρι: Ο αόρατος πόλεμος μέσα στην Ορθοδοξία και τα γεωπολιτικά συμφέροντα πίσω από τον διχασμό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *