ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Δεκάδες έφηβοι επιτέθηκαν βάναυσα σε ζευγάρι επειδή μιλούσε κινέζικα – Κύμα οργής στην Κίνα και όχι μόνο

· Κατοχικά Νέα

Ένα σοκαριστικό περιστατικό ρατσιστικής βίας σε βάρος Κινέζικου ζευγαριού στην Αυστραλία έχει γίνει viral στα κινεζικά social media, προκαλώντας παγκόσμιο αποτροπιασμό.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, το βίντεο που κυκλοφόρησε πρώτα στο TikTok και αργότερα στο Reddit, δείχνει μια ομάδα περίπου 20 εφήβων να επιτίθενται άγρια σε πάρκο του Σίδνεϊ, σε μια γυναίκα και τον σύντροφό της.

Η γυναίκα φαίνεται να ρίχνεται στο έδαφος, να δέχεται γροθιές και κλωτσιές, ενώ ο άντρας προσπαθεί μάταια να την προστατεύσει, καλώντας ταυτόχρονα σε βοήθεια. Η επίθεση διαρκεί σχεδόν ένα λεπτό και σταματά μόνο όταν παρεμβαίνει ένας περαστικός με τον σκύλο του. Οι δράστες τρέπονται τότε σε φυγή.

Η λεζάντα του βίντεο ήταν χαρακτηριστική: «Μπορείτε να το πιστέψετε; Στην Αυστραλία, ένα Κινέζικο ζευγάρι περικυκλώθηκε και ξυλοκοπήθηκε από πάνω από 20 εφήβους, απλώς επειδή μιλούσαν Κινέζικα».

Σύμφωνα με τις αντιδράσεις χρηστών σε Reddit και Weibo, το περιστατικό δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Αναφέρονται επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά Ασιατών φοιτητών και μεταναστών στα προάστια Eastgardens, Redfern, Waterloo και Zetland, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι οι δράστες παραμένουν ατιμώρητοι επειδή είναι ανήλικοι.

Ένας χρήστης γράφει: «Οι άνθρωποι φοβούνται να αμυνθούν γιατί φοβούνται για τις βίζες τους. Αυτό είναι ρατσισμός. Είναι βία. Είναι εγκληματική επίθεση. Και αυτοί οι μικροί τραμπούκοι; Δεν πληρώνουν κανένα τίμημα επειδή είναι “μόνο παιδιά”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η οργή έχει φτάσει και στην κινεζική πλατφόρμα «Red Book», όπου χιλιάδες χρήστες σχολιάζουν με θυμό την απουσία αντίδρασης των αρχών αλλά και της αυστραλιανής κοινωνίας. Τα βίντεο, με εκατομμύρια θεάσεις, συνοδεύονται από σχόλια όπως: «Δεν είναι απλώς εφηβικές αταξίες. Είναι στοχευμένη ρατσιστική βία και κουραστήκαμε να τη βλέπουμε ενώ το σύστημα κάνει τα στραβά μάτια.»

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας φέρεται να έχει λάβει το σχετικό υλικό, ωστόσο δήλωσε αδυναμία να σχολιάσει το περιστατικό δίχως ακριβή ώρα και τοποθεσία.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονη διπλωματική ανησυχία, καθώς έρχεται σε μια περίοδο όπου οι σχέσεις Κίνας – Αυστραλίας παραμένουν τεταμένες. Το γεγονός ότι στόχος ήταν ένα ήσυχο ζευγάρι που μιλούσε απλώς τη μητρική του γλώσσα, εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τη ρατσιστική βία, την ατιμωρησία των ανηλίκων δραστών και την αδράνεια των αρχών.

newsbeast.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

25 χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου: Η MI5 προειδοποιεί ότι το επόμενο μεγάλο σοκ ίσως ήδη σχεδιάζεται

ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Οι Χούθι κατέλαβαν τη Μόκα – Σαουδαραβικά πλήγματα και νέα απειλή για το Bab el-Mandeb

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 91 δολάρια το Brent μετά την κλιμάκωση ΗΠΑ–ΙράνΔΙΕΘΝΗ

Πετρέλαιο πάνω από 100 δολάρια: Νέο κύμα ακρίβειας απειλεί την Ευρώπη και την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *