Ψευδείς οι τρεις καταγγελίες εις βάρους 72χρονου - Παρέμεινε 9 μήνες άδικα στη φυλακή
Διαφημίσεις

Για πέντε ολόκληρα χρόνια, ένας 72χρονος από τη Θεσσαλονίκη αντιμετώπισε τη φυλακή και τις δικαστικές αίθουσες, μετά από τρεις ψεύτικες καταγγελίες της νύφης του, η οποία τον κατηγόρησε ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τα πέντε εγγόνια του.

Η πρώτη καταγγελία έγινε το 2019, όταν η νύφη του υποστήριξε ότι είχε βιάσει τις δύο εγγονές του, τις οποίες φρόντιζε. Ο 72χρονος οδηγήθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κιλκίς το 2023, όπου αθωώθηκε ομόφωνα, λόγω έλλειψης αποδείξεων.

Πριν προλάβει να κλείσει η πρώτη υπόθεση, η νύφη του έκανε και δεύτερη καταγγελία το 2021, ισχυριζόμενη ότι είχε βιάσει και τα άλλα δύο εγγόνια του. Ο 72χρονος συνελήφθη ξανά, κατηγορήθηκε για βιασμό και κατάχρηση ανηλίκου, και τέθηκε σε προφυλάκιση μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

Μετά από εννέα μήνες στη φυλακή, η υγεία του 72χρονου επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Στις 18 Οκτωβρίου 2024, εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, όπου κρίθηκε αθώος, ακολουθώντας την πρόταση της εισαγγελίας.

Παρά τη δεύτερη αθώωση, η νύφη του δεν σταμάτησε και προχώρησε σε νέα καταγγελία, αυτή τη φορά κατηγορώντας τον ότι κακοποίησε το πέμπτο εγγόνι του. Σε καμία από τις δίκες η καταγγέλλουσα δεν εμφανίστηκε, ούτε και τα ανήλικα παιδιά. Στην τελευταία ανάκριση, ο εγγονός που φερόταν ως θύμα, κατέθεσε ότι «όλα ήταν ψέματα και η μητέρα μου με ανάγκαζε να τα λέω».

O 72χρονος περιέγραψε τα όσα πέρασε: «Όλα είναι ψέματα. Δεν έκανα ποτέ κακό στα εγγόνια μου. Αντίθετα, τα προστάτευα, επειδή ήμουν αυστηρός παππούς. Είμαι ανακουφισμένος μετά και τη δεύτερη αθώωσή μου. Δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια και προσεύχομαι. Δεν έχω βλάψει κανένα παιδί. Τα μεγάλωσα με αγάπη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Panorama.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Techstories

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek