13:26 - 27/07/2024

Η αντιπρόεδρος Kamala Harris απόγονος διαβόητου Ιρλανδού ιδιοκτήτη σκλάβων στην Τζαμάικα

Διαφημίσεις

Η αντιπρόεδρος Kamala Harris φέρεται να είναι απόγονος ενός διαβόητου Ιρλανδού ιδιοκτήτη σκλάβων.

Το Gateway Pundit αναφέρθηκε στην προγονική της σχέση με τη δουλεία, επικαλούμενο ευρήματα του Βρετανού ιστορικού Stephen McCracken. Εκ πρώτης όψεως, η Χάρις είναι κόρη του οικονομολόγου και καθηγητή Ντόναλντ Χάρις (ενός μαύρου άνδρα από την Τζαμάικα) και της βιοϊατρικής επιστήμονα Shyamala Gopalan (μιας Ινδής από το κρατίδιο Ταμίλ Ναντού της Ινδίας).

Όμως η γενεαλογική έρευνα του McCracken αποκάλυψε ότι ο τέσσερις φορές πατρικός προπάππους της Harris, ο Hamilton Brown, γεννήθηκε στην κομητεία Antrim της Ιρλανδίας το 1776. Το έτος γέννησης του Μπράουν συνέπεσε με την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Αμερικής από τους Βρετανούς.

Ο Μπράουν μετεγκαταστάθηκε στην Τζαμάικα, η οποία εκείνη την εποχή ήταν βρετανική αποικία, όπου έγινε ένθερμος ιδιοκτήτης σκλάβων στις φυτείες ζάχαρης που αποτελούσαν το στήριγμα της οικονομίας του νησιού. Αντιτάχθηκε στην κατάργηση της δουλείας σε ολόκληρη τη Βρετανική Αυτοκρατορία το 1832 και μάλιστα επέστρεψε στην κομητεία Άντριμ για να αντικαταστήσει τους σκλάβους του με εργάτες από τη γενέτειρά του.

Ο ιστορικός ερεύνησε τις ρίζες της Καμάλα αφού ανακαλύφθηκε ότι έχει καταγωγή από την κομητεία Άντριμ μέσω του Μπράουν.

«Ο Χάμιλτον γεννήθηκε στο Άντριμ, βόρεια του Μπάλιμονι, προτού μετακομίσει στην Τζαμάικα ως έφηβος. Εκεί έγινε στοιχηματζής και στη συνέχεια ιδιοκτήτης φυτείας, άρα και ιδιοκτήτης σκλάβων. Η ταφόπλακά του βρίσκεται στο Saint Ann της Τζαμάικα, όπου αναφέρεται ως τόπος γέννησής του το Antrim», δήλωσε ο McCracken.

«Είχε πολυάριθμους σκλάβους, μάλιστα ο Χάμιλτον Μπράουν ταξίδευε τακτικά στο Λονδίνο για να διαμαρτυρηθεί για την κατάργηση της δουλείας. Επέστρεφε στην Ιρλανδία για να πάρει μετανάστες πίσω στην Τζαμάικα για να εργαστούν μόλις καταργήθηκε η δουλεία. Ένα απόσπασμα αναφέρεται σε αυτόν ως «να κάνει σκλάβους τους μετανάστες» στην Ιρλανδία».

Ο McCracken περιέγραψε τον πρόγονο του αντιπροέδρου ως «διαβόητη φιγούρα και όχι καλό παιδί». Συνέχισε: «Πραγματικά πίστευα ότι θα ήταν μια ωραία ιστορία, όπως [εκείνες των πρώην προέδρων των ΗΠΑ] ΜακΚίνλεϊ, Νίξον, Τζάκσον, Ρούσβελτ – όλοι τους έχουν δεσμούς με το Άντριμ, αλλά δεν ήταν».

Ακόμη και ο πατέρας της Καμάλα αναγνωρίζει τους δεσμούς της οικογένειας με τον ιδιοκτήτη σκλάβων

Ο πατέρας της Καμάλα επιβεβαίωσε την καταγωγή τους με τον Μπράουν σε ένα άρθρο, γράφοντας: «Οι ρίζες μου ανάγονται, εντός της ζωής μου, στην πατρική μου γιαγιά Miss Chrishy (το γένος Christiana Brown, απόγονος του Hamilton Brown που είναι καταγεγραμμένος ως ιδιοκτήτης φυτείας και σκλάβων και ιδρυτής της πόλης Brown’s) και στη μητρική μου γιαγιά Miss Iris (το γένος Iris Finegan, αγρότισσα και εκπαιδευτικός, από την πόλη Aenon και το Inverness, η καταγωγή της οποίας μου είναι άγνωστη)», έγραψε ο Donald Harris στο άρθρο.

«Το όνομα Harris προέρχεται από τον πατρικό μου παππού Joseph Alexander Harris, γαιοκτήμονα και εξαγωγέα αγροτικών «προϊόντων» (κυρίως πιμέντο ή μπαχάρι), ο οποίος πέθανε το 1939 ένα χρόνο μετά τη γέννησή μου και είναι θαμμένος στον περίβολο της υπέροχης αγγλικανικής εκκλησίας που έχτισε ο Hamilton Brown στο Brown’s Town (και όπου, ως παιδί, έμαθα το κατηχητικό, βαφτίστηκα και επιβεβαιώθηκα και υπηρέτησα ως ακολυτάριος)».

Οι ελεγκτές γεγονότων τουReuters δήλωσαν ότι η Καμάλα είναι πιθανώς απόγονος τόσο σκλάβων όσο και ιδιοκτητών σκλάβων. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους Αφροαμερικανούς ή τους ανθρώπους με καταγωγή από την Καραϊβική να είναι απόγονοι ενός ιδιοκτήτη σκλάβων, επειδή πολλοί ιδιοκτήτες σκλάβων βίαζαν τις γυναίκες σκλάβες τους. Το 2019, αναφέρθηκε ότι ο Μπράουν ήταν ιδιοκτήτης τουλάχιστον 121 σκλάβων το 1826.

Σύμφωνα με το Gateway Pundit, η εκστρατεία της Kamala έχει επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στη φυλετική πολιτική – με ένα παράδειγμα αυτού να είναι ο αγώνας της για να δοθούν αποζημιώσεις στους μαύρους Αμερικανούς που υπήρξαν θύματα της δουλείας. Είναι λοιπόν ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η ίδια η Χάρις είναι απόγονος ιδιοκτήτη σκλάβων.

Δείτε αυτό το ρεπορτάζ του Fox News σχετικά με την εκπρόσωπο Τύπου της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Καρολάιν Λέιβιτ, που αποκαλεί την Καμάλα Χάρις επικίνδυνα φιλελεύθερη και ριζοσπαστική αριστερή.

 

 

 



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*