00:12 - 08/04/2024

Ο “Θεός του Κακού και του Χάους” πλησιάζει τη Γη – πώς απειλεί την ανθρωπότητα Περιμένει τον πλανήτη μας μια μεγάλη καταστροφή;

Διαφημίσεις

Η ίδια η Θεότητα του Σκότους πλησιάζει όλο και πιο κοντά στη Γη. Και αυτό δεν είναι καθόλου αρχαίοι θρύλοι, αλλά ένα πραγματικό γεγονός.

Πριν από 20 χρόνια, οι επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αριζόνα αναγνώρισαν ένα συγκεκριμένο τεράστιο και ασυνήθιστο αντικείμενο ανάμεσα στα αστέρια. Αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για έναν αστεροειδή εντυπωσιακού μεγέθους – διαμέτρου 400 μέτρων. Και δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αστρονόμων, η πιθανότητα σύγκρουσης με τη Γη είναι 1 προς 300. Σε σύγκριση με άλλους διαστημικούς βράχους, αυτό είναι πολύ. Λόγω της απειλής για την ανθρωπότητα, ο αστεροειδής ονομάστηκε Απόφις. Στην αρχαία αιγυπτιακή μυθολογία, είναι ένα τεράστιο φίδι, που αντιπροσωπεύει το κακό, το σκοτάδι και το χάος, εχθρός του θεού του ήλιου Ρα.

Η ελάχιστη απόσταση που χώριζε τον αστεροειδή από τη Γη έφτασε τα 15 εκατομμύρια χιλιόμετρα στις 9 Ιανουαρίου 2013. Στη συνέχεια οι αστρονόμοι και οι μαθηματικοί υπολόγισαν εκ νέου και παρουσίασαν νέες ημερομηνίες κατά τις οποίες οι κίνδυνοι σύγκρουσης με τον πλανήτη μας είναι μεγαλύτεροι.

Στις 13 Απριλίου 2029 ο Απόφις θα πλησιάσει τη Γη σε απόσταση 31.300 χιλιομέτρων. Από αυτή την απόσταση θα είναι εύκολο να τον δούμε στον ουρανό. Ωστόσο, ο αστεροειδής δεν θα πρέπει να αγγίξει τον πλανήτη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, θα εξακολουθήσει να περνάει από δίπλα μας. Από τη σύγκρουση με ένα διαστημικό αντικείμενο μπορούν να επηρεαστούν μόνο οι δορυφόροι επικοινωνίας που πετούν σε ύψος περίπου 40.000 χιλιομέτρων.

Οι επιστήμονες σημείωσαν επίσης το 2036. Αλλά μην ανησυχείτε και εδώ, καθώς η πιθανότητα να χτυπήσει τη Γη είναι εξαιρετικά μικρή. Μια άλλη σημειωμένη ημερομηνία είναι το 2068. Τότε ο αστεροειδής θα βρεθεί και πάλι κοντά στον πλανήτη μας.

Ωστόσο, οι Καναδοί επιστήμονες Paul Weiger και Ben Hyatt πρότειναν ότι ο αστεροειδής μπορεί να αλλάξει τη συνήθη τροχιά του. Αυτό είναι πιθανό σε περίπτωση σύγκρουσης του Απόφις με άλλον αστεροειδή. Τότε ο “Θεός του Χάους” θα χτυπήσει ξαφνικά.

Και οι Αμερικανοί επιστήμονες, David Farnocci και Dave Tolena, αποκάλυψαν ότι κάθε χρόνο ο αστεροειδής αλλάζει την τροχιά της κίνησής του – αποκλίνει κατά 170 μέτρα. Παρόλο που αυτό δεν είναι πολύ, οι κίνδυνοι για τη σύγκρουση του σμήνους με τη Γη αυξάνονται.

Οι ερευνητές, επιπλέον, επιβεβαίωσαν ότι ο αστεροειδής υπόκειται στο φαινόμενο Yarkovsky. Υπό την επίδραση του ηλιακού φωτός στον περιστρεφόμενο αστεροειδή εμφανίζεται αντιδραστική δύναμη, η οποία αναγκάζει το σώμα να ξεφύγει από τη συνηθισμένη τροχιά. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει βαρύτητα στη Γη, η οποία μπορεί να προσελκύσει τον αστεροειδή στην τροχιά του.

Ως εκ τούτου, είναι πλέον αδύνατο να μιλήσουμε με ακρίβεια για την πιστότητα των προβλέψεων για αρκετές δεκαετίες μπροστά μας. Αν μέχρι το 2040 δεν προλάβουν να συμβούν σημαντικές αλλαγές στην κίνηση, τότε μέχρι το 2068 η κατάσταση μπορεί να μην αλλάξει προς το καλύτερο

Παρ’ όλα αυτά, οι ιδιαίτερα ευεπηρέαστοι μπορούν να χαλαρώσουν. Ο Απόφις είναι πολύ μικρός για να καταστρέψει τον πληθυσμό του πλανήτη. Ακόμη και αν ο αστεροειδής συγκρουστεί με τη Γη, είναι δυνατή η σοβαρή καταστροφή σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 10 χιλιομέτρων από την πτώση. Ωστόσο, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων θα μπορούσε να επηρεαστεί εάν το τεμάχιο προσγειωθεί σε μια πολυσύχναστη περιοχή. Επιπλέον, μπορεί να καταστρέψει εγκαταστάσεις στρατηγικής σημασίας.

Οι επιστήμονες σηκώνουν μόνο τα χέρια ψηλά και προσπαθούν να καθησυχάσουν τους ανθρώπους: επειδή το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας του πλανήτη μας καταλαμβάνεται από νερό, ο Απόφις είναι πιθανό να πέσει στον ωκεανό, γεγονός που δεν θα έχει σοβαρές συνέπειες

 



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. ΕΛΛΗΝΙΣ 04/08/2024 @ 7:46 ΠΜ

    ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.
    ΤΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ, ΤΡΙΓΥΡΩ ΜΑΣ.
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΟΥΛΑ ΜΑΣ.
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΕΝΙΟΜΑΣΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΜΟΥΜΕ.
    Ε ΚΑΙ; ΚΙ ΕΔΩ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥΤΙΜΗ;
    ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΜΕΤΑ………..

  2. Όλες οι καταστροφές είναι από στημένα γεγονότα των επικυρίαρχων. .Η σημερινή ημέρα είναι μία μεγάλη ευκαιρία για αυτούς …
    pemptousia.gr/2012/12/katastrofologias-to-anagnosma/

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*