14:20 - 07/04/2024

Το ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που σκότωσε τρεις Βρετανούς υπηκόους (και άλλους τέσσερις εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις) χρησιμοποίησε κινητήρα που κατασκευάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαφημίσεις

Έχει αποκαλυφθεί ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που χρησιμοποίησε το Ισραήλ για να σκοτώσει τρεις εργαζόμενους του World Central Kitchen (WCK) τροφοδοτείται από κινητήρα κατασκευασμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με τρεις από τους νεκρούς να είναι πρώην μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Μεγάλης Βρετανίας, αυτό σημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο σκότωσε τους δικούς του ανθρώπους μέσω του Ισραήλ.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Hermes 450 χρησιμοποιήθηκε για να στοχεύσει τους εργαζόμενους της WCK που μόλις είχαν παραδώσει 100 τόνους επισιτιστικής βοήθειας σε μια αποθήκη στην κεντρική πόλη Deir al-Balah της Γάζας. Αρκετοί πύραυλοι φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν για να πλήξουν τη φάλαγγα της βοήθειας, με το Ισραήλ να δηλώνει αργότερα ότι το περιστατικό ήταν “ένα σοβαρό λάθος”.

Ο ιδρυτής του WCK και διάσημος σεφ Jose Andres εξέφρασε την οργή του μετά την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι δεν επρόκειτο για ατύχημα, αλλά ότι το Ισραήλ είχε “συστηματικά, αυτοκίνητο προς αυτοκίνητο” στοχοποιήσει τους εργαζόμενους σε βοήθεια.

Δεν επρόκειτο για μια “κατάσταση κακής τύχης όπου, “ουπς”, ρίξαμε τη βόμβα σε λάθος σημείο”, δήλωσε ο Andres. “Ακόμη και αν δεν ήμασταν σε συντονισμό με τον [ισραηλινό στρατό], καμία δημοκρατική χώρα και κανένας στρατός δεν μπορεί να στοχοποιεί πολίτες και ανθρωπιστές”.

Ο ίδιος ο Andres υποτίθεται ότι βρισκόταν στη Γάζα μαζί με τους άλλους εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις τη στιγμή της επίθεσης, αλλά “δεν ήταν σε θέση να επιστρέψει ξανά στη Γάζα”, είπε.

(Σχετικά: Η άποψη του ανεξάρτητου υποψηφίου για το Κογκρέσο Ντένις Κούτσινιτς είναι ότι το Ισραήλ έχει μετατραπεί σε ένα “απατεωνίστικο” έθνος).

Ο κόσμος θέλει το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ να σταματήσουν όλες τις πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ
Μετά την επίθεση, υπήρξαν παγκόσμιες εκκλήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και τώρα προς το Ηνωμένο Βασίλειο να σταματήσουν όλες τις πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ, ειδικά από τη στιγμή που φαίνεται ότι στην επίθεση χρησιμοποιήθηκε ένα drone με κινητήρα κατασκευασμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Χτίζουμε την υποδομή της ανθρώπινης ελευθερίας και ενδυναμώνουμε τους ανθρώπους να είναι ενημερωμένοι, υγιείς και συνειδητοποιημένοι. Ενημερωθείτε για τα δωρεάν, κατεβάσιμα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης μας σχετικά με τη διατροφή, την υγεία και την ετοιμότητα σε αυτόν τον σύνδεσμο του άρθρου. Κάθε αγορά στο HealthRangerStore.com συμβάλλει στη χρηματοδότηση των προσπαθειών μας να δημιουργήσουμε και να μοιραστούμε περισσότερα εργαλεία για την ενδυνάμωση της ανθρωπότητας με γνώση και αφθονία.

Ο κινητήρας πιστεύεται ότι κατασκευάστηκε από την εταιρεία U (UEL) με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία βρίσκεται στο χωριό Shenstone των West Midlands. Η εταιρεία είναι θυγατρική του ισραηλινού αμυντικού εργολάβου Elbit Systems.

“Τα στοιχεία φαίνεται να συσσωρεύονται ότι πρόκειται για κινητήρα της U.K. και, αν δεν είναι, τότε η Elbit πρέπει να το διευκρινίσει αυτό”, δήλωσε ο Sam Perlo-Freeman, συντονιστής ερευνών της βρετανικής οργάνωσης Campaigns Against Arms Trade (Εκστρατείες κατά του εμπορίου όπλων).

“Σίγουρα φαίνεται να βασίζεται σε βρετανικό σχεδιασμό τουλάχιστον”.

Ο Perlo-Freeman επισήμανε πολυάριθμες εξειδικευμένες ιστοσελίδες και εκθέσεις που υποστηρίζουν ότι ο κινητήρας του Hermes 450 κατασκευάζεται πράγματι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ενώ ούτε η UAV Engines ούτε η Elbit Systems U.K. επιβεβαίωσαν ή διέψευσαν τον ισχυρισμό, εκπρόσωπος της Elbit δήλωσε στην Daily Mail (U.K.) ότι καμία από τις θυγατρικές ή τις κοινοπραξίες της, συμπεριλαμβανομένης της UAV Engines, δεν εμπλέκεται στο πρόγραμμα Hermes 450.

Το Υπουργείο Επιχειρήσεων και Εμπορίου αρνήθηκε να πει αν είναι δυνατόν να χρησιμοποιήθηκαν εξαρτήματα βρετανικής κατασκευής στο μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

“Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση στη Γάζα”, δήλωσε γενικά ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος. “Χαιρετίζουμε τη δέσμευση του Ισραήλ για μια πλήρη, επείγουσα και διαφανή έρευνα σχετικά με την επίθεση της Δευτέρας και θέλουμε να τη δούμε να γίνεται πολύ γρήγορα”.

Το ερώτημα για το αν χρησιμοποιούνται βρετανικά εξαρτήματα σε ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη χρονολογείται στην πραγματικότητα ήδη από το 2009, όταν τότε εμφανίστηκαν στοιχεία που έδειχναν ότι το Ισραήλ χρησιμοποιούσε βρετανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για τον βομβαρδισμό της Γάζας.

Ακριβώς όπως και τώρα, η Elbit αρνήθηκε τον ισχυρισμό, υποστηρίζοντας ότι οι βρετανικοί κινητήρες δεν χρησιμοποιούνταν από τον ισραηλινό στρατό. Αποδεικνύεται, όμως, ότι ποτέ δεν υπήρξαν φυσικοί έλεγχοι στους εξαγόμενους κινητήρες, οπότε παραμένει άγνωστο ποιοι είναι αυτοί που χρησιμοποιεί στην πραγματικότητα το Ισραήλ στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Hermes 450.

Η Elbit κατέχει την UEL από το 1995. Από τότε, η ισραηλινή εταιρεία είχε τις “ειδικές πατέντες και γνώσεις” για να κατασκευάζει η ίδια τον κινητήρα, πράγμα που σημαίνει ότι το Ισραήλ μπορεί να κατασκευάζει το ίδιο αυτούς τους κινητήρες με ακριβείς οδηγίες από την εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου που του ανήκει πλέον.

naturalnews.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*