19:28 - 25/03/2024

Βρετανία: νέο κόλπο για να αποζημιώνονται ως θύματα

Βρετανία: νέο κόλπο για να αποζημιώνονται ως θύματα
Διαφημίσεις

Χιλιάδες γυναίκες στη Βρετανία που έχουν πραγματοποιήσει piercing στα γεννητικά τους όργανα θα καταγράφονται ως θύματα ακρωτηριασμού γυναικείων γεννητικών οργάνων, σύμφωνα με νέους κανόνες που ετοιμάζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) και αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τον επόμενο μήνα.

Οι νέοι κανονισμοί, που επικυρώνονται από το Υπουργείο Υγείας και απευθύνονται στο ιατρικό προσωπικό των κλινικών και νοσοκομείων, καθορίζουν ότι κάθε γυναίκα με piercing στα γεννητικά της όργανα θα πρέπει να καταγράφεται ως θύμα ακρωτηριασμού γυναικείων γεννητικών οργάνων. Αυτό θα ισχύει ακόμα και όταν η γυναίκα έχει δώσει τη συγκατάθεσή της για τη διαδικασία ή όταν το piercing έχει γίνει με σκοπό την αισθητική βελτίωση ή την ενίσχυση της ελκυστικότητάς της.

Εν ολίγοις, θα καταγράφονται ως θύματα βίας παρά το γεγονός ότι οι ίδιες επέλεξαν να κάνουν piercing στον εαυτό τους.

Αυτή η καταγραφή θα θεωρείται ως αυτόματη απόδειξη εγκλήματος και όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία μπορεί να κατηγορηθούν σύμφωνα με τον νόμο που απαγορεύει την ακρωτηρίαση των γεννητικών οργάνων των γυναικών (ΑΓΓΟ).

Η Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων των Κοινοτήτων έχει εκφράσει ανησυχίες για την έλλειψη σαφήνειας στη νομοθεσία, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις όπου η πλαστική αιδοίου να θεωρείται παράνομη, ακόμα και όταν γίνεται με συγκατάθεση του ατόμου.

Ωστόσο, η βρετανική νομοθεσία προβλέπει χρηματική αποζημίωση στις γυναίκες οι οποίες καταγράφονται ως θύματα ακρωτηριασμού γυναικείων γεννητικών οργάνων. Δηλαδή, αυτές οι γυναίκες όχι μόνο θα καταγράφονται υποχρεωτικά ως θύματα παρά το γεγονός ότι δεν τις εξανάγκασε κανένας να πραγματοποιήσουν piercing στον εαυτό τους, αλλά θα αποζημιώνονται με χρήματα των φορολογουμένων.

Πηγή: Enternow.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Χαχα…
    Να δω όταν τα ασφαλιστικά ταμεια στο ελλαδισταν κληθούν να καλύπτουν τις “διορθώσεις φύλου” ποιος θα πληρώνει.

  2. Axaxaxaxa!! Τα γεγονότα είναι ήδη εδώ!!! Σε λίγο θα τα δοκιμάσουμε όλοι!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*