Στις 8 Απριλίου 2024, μια ηλιακή έκλειψη θα συμβεί στη Βόρεια Αμερική, η οποία ήδη ονομάζεται Μεγάλη. Σήμερα,η πολλή προσοχή των εσχατολόγων εστιάζεται σε αυτό, και ως εκ τούτου, όπως συμβαίνει συνήθως, οι άνθρωποι δεν έχουν παρακολουθήσει άλλα σημαντικά πράγματα.
Εν τω μεταξύ, ένα άλλο πράγμα είναι ότι στις 25 Μαρτίου θα υπάρξει επίσης μια έκλειψη Σελήνης, και όχι απλώς μια έκλειψη Σελήνης, αλλά μια έκλειψη Σελήνης με αίμα. Και κατά κάποιο τρόπο συνέπεσε εκπληκτικά ότι το ματωμένο φεγγάρι θα συμβεί σχεδόν στο Πουρίμ, το οποίο οι Εβραίοι θα γιορτάζουν από τη δύση του ηλίου στις 23 Μαρτίου έως τη δύση του ηλίου στις 24 Μαρτίου.
Τα ματωμένα φεγγάρια διαδραματίζουν πολύ, πολύ σημαντικό ρόλο στον εβραϊκό μυστικισμό, έτσι οι εσχατολόγοι αποκαλούν ήδη την έκλειψη της 25ης Μαρτίου «Έκλειψη Σελήνης με αίμα Purim» και αναμένουν κάποια μεγαλεπήβολα γεγονότα που σχετίζονται με το Ισραήλ αυτήν την ημέρα.
Στην πραγματικότητα, όλοι περίμεναν κάποια γεγονότα γύρω από το Ισραήλ εδώ και πολύ καιρό, ξεκινώντας τουλάχιστον από τις 7 Οκτωβρίου 2023, αλλά στις 25 Μαρτίου υπάρχει μια απόχρωση:
Όπως αναφέρει ο συγγραφέας του καναλιού Supernatural By Design , αποδεικνύεται ότι όσον αφορά τα γεγονότα των «ματ φεγγαριών», το έτος 2024 αντιγράφει το έτος 480 π.Χ. μέρα με τη μέρα. Τι ήταν όμως το σημαντικό φέτος;
Το Βιβλίο της Εσθήρ , ένα βιβλίο που αποτελεί μέρος της Εβραϊκής Βίβλου (Tanakh) και της Παλαιάς Διαθήκης, μιλά για το έτος 480 π.Χ. Το Βιβλίο της Εσθήρ περιγράφει το κατόρθωμα μιας γυναίκας που, με τη βοήθεια του ξαδέλφου της Μαρδοχάι, έσωσε τον εβραϊκό λαό από τον επικείμενο θάνατο λόγω των μηχανορραφιών του Αμάν, του αυλικού του Πέρση βασιλιά Αρταξέρξη, ο οποίος σχεδίαζε να εξοντώσει όλους τους Εβραίους του Περσία.
Δεδομένου ότι η ιστορία αγαπά τους κύκλους, η επανάληψη της ιστορίας με τον Haman θα πρέπει να αναμένεται το 2024, αν και ποιος θα είναι ο Haman είναι ακόμα ασαφές. Θα μπορούσε να είναι ο Ιρανός Αγιατολάχ, θα μπορούσε να είναι ένας μικρότερος γόνος όπως ο Νασράλ, ή ένας μεγαλύτερος γόνος – ο ανώτατος ηγέτης της Μόκσα, ο οποίος συμμετείχε προφανώς στα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.
Φυσικά, όλα αυτά είναι απλώς αριθμολογία προς το παρόν, αλλά, όπως αναφέρει ο αναγνώστης μας Jash , έχει ξεκινήσει ένα επεξηγηματικό πρόγραμμα στους θρησκευτικούς κύκλους του Ισραήλ σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα (μεταφορά κλειδιών) μιας μυστικής υπόγειας κρύπτης κάτω από το Όρος του Ναού, που χτίστηκε πριν από 3000 χρόνια από τον βασιλιά Σολομώντα. Πιθανώς, εκεί είναι κρυμμένα η Κιβωτός της Διαθήκης και η Σκηνή (φορητός ναός σκηνής από την εποχή της περιπλάνησης στην έρημο).
Έτσι, οι θρησκευόμενοι Εβραίοι σίγουρα προετοιμάζονται για κάποιο σημαντικό εσχατολογικό γεγονός, το οποίο πιθανότατα σχεδιάζουν για τον Πουρίμ, επαναλαμβάνοντας την αριθμολογία των ματ φεγγαριών από το έτος 480. Επειδή όμως αυτό το γεγονός θα είναι πιθανότατα μυστικό, θα πρέπει επίσης να συνοδεύεται από κάτι προφανές, για το οποίο το κρεμασμένο Aman 2.0 είναι αρκετά κατάλληλο, οπότε ας παρακολουθούμε τις εξελίξεις.
ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Ενόψει αυτής της γιορτής πουρίμ δεν αποκλείεται μέσα από την τεχνητή νοημοσύνη να φτιαξουν τη κιβωτό της διαθήκης και τη σκηνή του μαρτυρίου. Ισως θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σαν πρώτο σταδιο για να επιχειρήσουν την κατασκευή του ΓΝαου, με τη θυσία των κόκκινων αγελαδωμ στις 22.4. Πολλα θα ζήσουμε αυτό το Πασχα και μας προετοιμαζουν. Είναι αλήθεια ότι μέχρι τώρα για κόκκινες αγελαδες διαβασαμε, αλλα για κόκκινα ματωμένα φεγγαρια, με αφορμή μια έκλειψη σελήνης πρώτη φορα. Θα δούμε. Καλη Ανασταση
https://choratouaxoritou.gr/?p=48734&=1
Όλο κάτι μας ετοιμάζουν και όλο κάτι μας περιμένει από την μέρα που πάτησε ο άνθρωπος το πόδι του στη γη..ε χεστηκαμε κιόλας
Σύμφωνα με το torahcalendar.com υπάρχει σημαντική διαφοροποίηση στις ημερομηνίες
https://torahcalendar.com/Calendar.asp?YM=Y2024M1
η Ημισέληνος της 10ης – 11ης Μαρτίου σηματοδότησε τον μήνα Νισάν [=Πρώτοι καρποί] – τον πρώτο μήνα του Βαβυλωνιακού /Εβραϊκού ημερολογίου.
Η 1η Νισάν [11-12/3] είναι η θρησκευτική πρωτοχρονιά, δηλαδή η ημερομηνία από την οποία αριθμούνται οι μήνες και οι εορτές.
Ραμαντάν – δύση 10/3 με δύση της 9/4 Ιντ αλ-φιτρ [28 ημέρες]
FILARIANNA
Ως ημερομηνία για την Ασσυριακή Βαβυλωνιακή Πρωτοχρονιά [Akitu festival] έχει καθιερωθεί πλέον η 1η Απριλίου. Αλλά στο παρελθόν ήταν η 1η Νισάν. Τότε λάτρευαν τον Μαρντούκ [ προσωνυμία Βάαλ=Κύριος].
FILARIANNA
Η Πανσέληνος [25η Μαρτίου] της Εαρινής Ισημερίας [20η Μαρτίου], σηματοδοτεί το εβραϊκό πάσχα.
25/3 Πανσέληνος του Σκώληκος και μερική Σεληνιακή έκλειψη
Οι εβραίοι γιόρταζαν το πάσχα, τη νύχτα, στην πανσέληνο της εαρινής ισημερίας, την 14η του μήνα Νισάν (πρώτος μήνας του έτους, μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου)
κατά πως φαίνεται σύμφωνα με το torahcalendar.com η 14η Νισάν είναι η 25η Μαρτίου.
FILARIANNA
Όπως επανειλημμένως έχει πει ο Stranger, τα ημερολόγια έχουν αλλοιωθεί [Δαν. 7,25].
Οπότε, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε – τουλάχιστον οι περισσότεροι από εμάς, που ακριβώς βρισκόμαστε ημερολογιακά.
Ένα τελευταίο σχόλιο σχετικά με την Εσθήρ
Στα ιερά βιβλία, σύμφωνα με το βιβλικό κανόνα, ανήκει και ο Κύλινδρος της Εσθήρ. Στον μεν ιουδαϊκό κατατάσσεται στα αγιόγραφα στον δε ελληνικό στα ιστορικά. Γεγονός είναι, πως δεν αναφέρεται ούτε μία φορά το όνομα του Θεού.
Γεν. 4,14 εἰ ἐκβάλλεις με σήμερον ἀπὸ προσώπου τῆς γῆς καὶ ἀπὸ τοῦ προσώπου σου ΚΡΥΒΉΣΟΜΑΙ [אֶסָּתֵ֑ר] , καὶ ἔσομαι στένων καὶ τρέμων ἐπὶ τῆς γῆς, καὶ ἔσται πᾶς ὁ εὑρίσκων με, ἀποκτενεῖ με.
ΚΡΥΒΉΣΟΜΑΙ [אֶסָּתֵ֑ר] https://biblehub.com/hebrew/essater_5641.htm
Εσθ. 2,7 ….καὶ ὄνομα αὐτῇ Ἐσθήρ [אֶסְתֵּר] https://biblehub.com/hebrew/ester_635.htm
Ἐσθήρ-’es•têr- [אֶסְתֵּר] = [אֶסָּתֵ֑ר] -’es•sā•ṯêr -ΚΡΥΒΉΣΟΜΑΙ
Οι δύο αυτές λέξεις, είναι ίδιες και διαφέρουν μόνο σε δύο σημεία ένδειξης των φωνηέντων.
https://katohika.gr/diethni/synagermos-kai-pali-gia-ton-ilio-tha-prokalesei-maziko-chaos-gia-meres/
Ἐσθήρ-’es•têr- [אֶסְתֵּר] = [אֶסָּתֵ֑ר] -’es•sā•ṯêr -ΚΡΥΒΉΣΟΜΑΙ