22:03 - 18/03/2024

Ρίο Ντε Τζανέιρο: Αδιαχώρητο στις παραλίες λόγω του καύσωνα- Στους 62, 3 έχει φτάσει η αισθητή θερμοκρασία

Διαφημίσεις

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταρριφθεί το Σάββατο (16), στην ίδια περιοχή, με αίσθηση της θερμοκρασίας στους 60,1ºC, την υψηλότερη αισθητή θερμοκρασία που έχει καταγραφεί από το 2014, όταν άρχισαν να γίνονται αυτές οι μετρήσεις

Από τον καύσωνα πλήττεται η Βραζιλία ενώ οι παραλίες στο Ρίο Ντε Τζανέιρο κατακλύζονται από κόσμο.

Η βραζιλιάνικη εφημερίδα «O Globo», επισήμανε ότι η αισθητή θερμοκρασία στην πόλη και συγκεκριμένα στην περιοχή Guaratiba, στα δυτικά, έδινε την εντύπωση ότι έφτανε τους 62,3 ºC, λόγω και των υψηλών επιπέδων υγρασίας.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταρριφθεί το Σάββατο (16), στην ίδια περιοχή, με αίσθηση της θερμοκρασίας στους 60,1ºC, την υψηλότερη αισθητή θερμοκρασία που έχει καταγραφεί από το 2014, όταν άρχισαν να γίνονται αυτές οι μετρήσεις.

Ένας ισχυρός καύσωνας έπληξε αρκετές περιοχές της Βραζιλίας αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Alerta Rio, αναφέρει η βραζιλιάνικη εφημερίδα, η αισθητή θερμοκρασία επηρεάζεται από τη θερμοκρασία του αέρα, καθώς και από την υγρασία και τον άνεμο. «Γι’ αυτό χρησιμοποιούμε τη θερμική αίσθηση για να υπολογίσουμε την ένταση του κρύου ή της θερμότητας που αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο σώμα».

Στις παραλίες οι κάτοικοι του Ρίο

Όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές, για παράδειγμα, το ανθρώπινο σώμα τείνει να προσπαθεί να εξισορροπήσει τη θερμοκρασία του με την εφίδρωση. «Η εξάτμιση του ιδρώτα βοηθά στην ψύξη του σώματος και στη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος. Ωστόσο, όταν η υγρασία είναι επίσης υψηλή, ο ιδρώτας δεν εξατμίζεται αποτελεσματικά, αυξάνοντας την αντιληπτή αίσθηση ζέστης», εξηγεί η υπηρεσία.

Η αίσθηση της θερμοκρασίας έφτασε επίπεδα ρεκόρ στο Ρίο ντε Τζανέιρο αυτό το Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο, η αισθητή θερμοκρασία έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 60,1ºC στην Guaratiba, στη δυτική ζώνη της πόλης. Το νούμερο αυτό καταρρίφθηκε λίγο αργότερα, την Κυριακή, όταν καταγράφηκε ο εντυπωσιακός αριθμός των 62,3ºC. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Συστήματος Συναγερμού του Ρίο, ο καύσωνας που πλήττει τουλάχιστον πέντε πολιτείες της χώρας θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα της εβδομάδας.

Κύμα καύσωνα στην Βραζιλία

Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν αναμένεται να φέρουν ανακούφιση μέχρι την Πέμπτη, επισημαίνει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με τη MetSul, το κέντρο του καύσωνα θα παραμείνει πάνω από τη βόρεια Αργεντινή και την Παραγουάη. Στην περιοχή αυτή αναμένονται μέγιστες θερμοκρασίες έως και 45 °C. Το κύμα θα επηρεάσει μέρος της νοτιοκεντρικής Βραζιλίας, όπου η θερμοκρασία σε ορισμένα σημεία στα νότια της χώρας θα ξεπεράσει τους 40ºC.

pentapostagma.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*