ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Την ώρα που ελληνική κοινωνία “βράζει” απο τα σκάνδαλα – Ο αναίσχυντος, αποφάσισε να στείλει ένα τεράστιο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία!

· Κατοχικά Νέα

Οι νέες συμφωνίες συνιστούν στην πράξη αγορά των υλικών αυτών μέσω Τσεχίας (όπως έγινε και με 75.000 βλήματα πυροβολικού που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ) και έχουν ως προτεραιότητα τις άμεσες ανάγκες του Κιέβου σε πυρομαχικά.

Ο Μητσοτάκης λοιπόν, χωρίς να ρωτήσει κανέναν για άλλη μια φορά, ανακοινώνει ένα τεράστιο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία – 2.000 ρουκέτες Zuni 5 ιντσών – 180 αντιαρματικοί πύραυλοι 2,75 ιντσών – 90.000 αντιαρματικά αντιαεροπορικά πυρομαχικά 90 χιλιοστών – 4 εκατομμύρια σφαίρες – 70 αμερικανικής κατασκευής M114A1 Howitzer.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δένδιας θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Γερμανία όπου θα επαναληφθεί η συνάντηση των κρατών του ΝΑΤΟ και τρίτων που υποστηρίζουν την Ουκρανία, όπου και αναμένεται, να επιβεβαιώσει την στάση της η Αθήνας υπέρ της διατήρησης της ροής όπλων και πυρομαχικών που θα συνεχίσουν να σκοτώνουν Ουκρανούς και Ρώσους στρατιώτες.

Η Ελλάδα θα αντικαταστήσει τα OSA-AK που βρίσκονται στα νησιά με ισραηλινής κατασκευής συστήματα, όπως και τους TOR-M1, βεβαίως, υπάρξει τέτοια συμφωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Βερολίνο θα συναντηθούν Μακρόν, Σολτς, Τουσκ για την ενίσχυσει της Ουκρανίας.
Σε μια συγκυρία που θυμίζει όλο και περισσότερο την ιστορία να επαναλαμβάνεται καθώς η Γερμανία φαίνεται να κινεί τα νήματα σε μεγάλο βαθμό κατα της Ρωσίας.

“Δύναμή μας, είναι η ενότητα” ήταν το μήνυμα που έστειλε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς μετά την τριμερή συνάντηση στην καγκελαρία, κατά τις κοινές δηλώσεις των τριών ηγετών. Το Κίεβο, όπως τόνισε, μπορεί να συνεχίσει να υπολογίζει στη στήριξη της Γερμανίας, Γαλλίας και Πολωνίας” άρα και της Ευρώπης, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν ότι η Δύση πρέπει να στηρίξει στρατιωτικά με περισσότερα οπλικά συστήματα την Ουκρανία σε επίπεδο “παγκόσμιας αγοράς”, όπως τόνισε ο Όλαφ Σολτς, ενώ ταυτόχρονα η στήριξη της Ουκρανίας θα πρέπει να ενισχυθεί και στο πλαίσιο της ΕΕ.

Αντιφατικά μηνύματα απο Μακρόν: “Δεν θα αναλάβουμε ποτέ καμία πρωτοβουλία που να οδηγεί σε κλιμάκωση” ανέφερε από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν τονίζοντας ωστόσο στη δική του δήλωση ότι: “θα κάνουμε τα πάντα για να μην κερδίσει τον πόλεμο η Ρωσία”.

Υπογράμμισε επίσης την κρισιμότητα της κατάστασης, επαναλαμβάνοντας αυτό που ανέφερε και στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη στη γαλλική τηλεόραση: “η ασφάλεια και το μέλλον μας διακυβεύεται στην Ουκρανία” (…).
anazitiseis.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ρύπανση από βιομηχανικά απόβληταFEATURED

ΣΟΚ στην Αθήνα: Βυτιοφόρο έριχνε όξινα βιομηχανικά απόβλητα σε φρεάτιο – Κατέληγαν Κηφισό και θάλασσα

Άγιο ΌροςFEATURED

ΕΚΤΑΚΤΟ – Άγιο Όρος: 52χρονος χωρίς αισθήσεις μετά από εκτροπή μηχανήματος κοντά στην Ι.Μ. Ιβήρων

Φέτα σε ελληνική σαλάταFEATURED

Φέτα προς 16 ευρώ το κιλό: Λιγότερο γάλα, χαμηλά αποθέματα και ισχυρές εξαγωγές πιέζουν την αγορά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *