Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

20:46 - 14/03/2024

Μανιτάρι χαίτη λιονταριού: Το εξωτικό λειτουργικό μανιτάρι που ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου και παρέχει πολλά άλλα οφέλη για την υγεία

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Αρκετές μελέτες έχουν προστεθεί στον αυξανόμενο σωρό των στοιχείων που αποδεικνύουν ότι το μανιτάρι χαίτη του λιονταριού μπορεί να είναι πολύ ευεργετικό για τους ανθρώπους που επιθυμούν να ενισχύσουν την υγεία του εγκεφάλου.

Θεωρείται το πρώτο “έξυπνο μανιτάρι” στον κόσμο, το μανιτάρι χαίτη του λιονταριού, γνωστό και με την επιστημονική του ονομασία Hericium erinceus, είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων και προσφέρει μια ήπια γλυκιά γεύση και μια τρυφερή υφή που μιμείται τα θαλασσινά.

Το μανιτάρι χαίτη του λιονταριού χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή κινεζική και αγιουρβεδική ιατρική και αρκετές μελέτες έχουν διατυπώσει τη θεωρία ότι ο λόγος που η χαίτη του λιονταριού συνεχίζει να εμφανίζεται στις παραδοσιακές φαρμακευτικές πρακτικές είναι επειδή υπάρχει κάποια αξία στις πεποιθήσεις τους.

Σύγχρονες επιστημονικές δοκιμές έχουν αποκαλύψει ότι η χαίτη του λιονταριού προσφέρει όντως μια σειρά από νοοτροπικά ή νοητικά οφέλη, ενισχύοντας τη γνωστική λειτουργία και βοηθώντας στη βελτίωση της διατήρησης της μνήμης.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Antioxidants (Βασιλεία) διαπίστωσε ότι τα μανιτάρια με χαίτη λιονταριού περιέχουν δύο ειδικές αρωματικές ενώσεις που διεγείρουν την ανάπτυξη των εγκεφαλικών κυττάρων – τις ηρικενόνες και τις ερινάκινες.

Μια άλλη μελέτη στο περιοδικό Journal of Neurochemistry διαπίστωσε ότι οι ενώσεις στα μανιτάρια χαίτης του λιονταριού μπορεί να συμβάλλουν στη βελτίωση της μνήμης. Οι ερευνητές έγραψαν ότι οι ενώσεις στα μανιτάρια με χαίτη λιονταριού προκάλεσαν στους νευρώνες στον ιππόκαμπο – την περιοχή του εγκεφάλου που πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνη για τη μάθηση και το σχηματισμό αναμνήσεων – να έχουν μεγαλύτερους κώνους ανάπτυξης. Αυτό υποδηλώνει έντονα ότι η χαίτη του λιονταριού προκάλεσε στους νευρώνες του ιππόκαμπου όχι μόνο να μεγαλώνουν, αλλά να μεγαλώνουν πιο αποτελεσματικά και να σχηματίζουν περισσότερες συνδέσεις. (Σχετικά: Ενώσεις στο μανιτάρι χαίτη του λιονταριού βρέθηκαν να βελτιώνουν τη μνήμη βοηθώντας την ανάπτυξη των νεύρων).

Επιπλέον, το μανιτάρι χαίτη του λιονταριού είναι επίσης γνωστό ότι έχει και άλλα σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Υποστηρίζει την υγεία του πεπτικού συστήματος και προλαμβάνει τα έλκη
Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Johns Hopkins Medicine αναφέρει ότι οι ιδιότητες του μανιταριού χαίτη του λιονταριού έχει αποδειχθεί ότι υποστηρίζουν το πεπτικό σύστημα, προλαμβάνοντας τα έλκη σταματώντας την ανάπτυξη του Helicobacter pylori, ενός βακτηρίου που βλάπτει τους ιστούς στο στομάχι και στο πρώτο τμήμα του λεπτού εντέρου. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα και πρήξιμο και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να προκαλέσει επώδυνες πληγές που ονομάζονται πεπτικά έλκη στο ανώτερο τμήμα του πεπτικού συστήματος.

Υποστηρίζει την υγιή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
Έρευνες σε ζώα, συμπεριλαμβανομένης μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Food & Function, έχουν δείξει ότι το μανιτάρι χαίτη του λιονταριού ενισχύει την ανοσία αυξάνοντας τη δραστηριότητα του εντερικού ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο προστατεύει τον οργανισμό από παθογόνους μικροοργανισμούς που εισέρχονται στο έντερο μέσω του στόματος ή της μύτης.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Frontiers in Immunology ανέφερε ότι μια πρωτεΐνη του μύκητα από τη χαίτη του λιονταριού που ονομάζεται HEP3 ρυθμίζει τη σύνθεση και τον μεταβολισμό του εντερικού μικροβιόκοσμου για να ενεργοποιήσει τον πολλαπλασιασμό και τη διαφοροποίηση των Τ κυττάρων, να διεγείρει τα εντερικά αντιγονοπαρουσιαστικά κύτταρα και να διαδραματίσει προβιοτικό ρόλο που έχει αποδειχθεί ευεργετικός σε ασθενείς με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Anti-cancer Agents in Medicinal Chemistry εντόπισε δύο φυσικές ενώσεις από το Hericium erinaceous, με την ονομασία erinacerin O και erinacerin P, οι οποίες ανέστειλαν το γλοίωμα, τον πιο κοινό όγκο του κεντρικού νευρικού συστήματος. Τα αποτελέσματα έδειξαν αυξημένη απόπτωση των κυττάρων U87 – μιας κυτταρικής σειράς με επιθηλιακή μορφολογία που απομονώθηκε από κακοήθη γλοιώματα για ασθενείς που διαγνώστηκαν με γλοιοβλάστωμα – μετά από θεραπεία με erinacerin P.

Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων
Έρευνες, συμπεριλαμβανομένης μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Mycobiology, έδειξαν ότι το εκχύλισμα χαίτης του λιονταριού βελτιώνει τον μεταβολισμό του λίπους και μειώνει τα επίπεδα τριγλυκεριδίων – μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Επιταχύνει την αποκατάσταση από τραυματισμό του νευρικού συστήματος
Ορισμένες έρευνες, συμπεριλαμβανομένης μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Medicinal Mushrooms, έδειξαν ότι τα εκχυλίσματα μανιταριών με χαίτη λιονταριού ενθαρρύνουν τα νευρικά κύτταρα να αναπτυχθούν και να επιδιορθωθούν ταχύτερα.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Evidence-based Complementary Alternative Medicine έδειξε ότι αρουραίοι με νευρική βλάβη που λάμβαναν καθημερινά εκχύλισμα μανιταριών με χαίτη λιονταριού είχαν ταχύτερη νευρική αναγέννηση από τα ζώα ελέγχου.

Βοηθά στη διαχείριση των συμπτωμάτων του διαβήτη
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Biological Macromolecules απέδειξε ότι το μανιτάρι χαίτη του λιονταριού είναι ευεργετικό για τη διαχείριση του διαβήτη βελτιώνοντας τη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα και μειώνοντας ορισμένες από αυτές τις παρενέργειες.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Ethnopharmacology έδειξε ότι η χαίτη του λιονταριού μειώνει τα σάκχαρα στο αίμα εμποδίζοντας τη δραστηριότητα του ενζύμου α-γλυκοσιδάση, το οποίο διασπά τους υδατάνθρακες στο λεπτό έντερο.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Evidence-based Complementary and Alternative Medicine έδειξε ότι εκτός από τη μείωση των σακχάρων στο αίμα, το εκχύλισμα χαίτης του λιονταριού μείωσε σημαντικά τον πόνο των διαβητικών νεύρων στα χέρια και τα πόδια και αύξησε ακόμη και τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών.

Ανεβάζει φυσικά τη διάθεση και ανακουφίζει από το άγχος και την ήπια κατάθλιψη
Έρευνες σε ζώα, συμπεριλαμβανομένης μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Molecular Sciences, διαπίστωσαν ότι το εκχύλισμα μανιταριού χαίτη του λιονταριού έχει αντιφλεγμονώδη δράση που μειώνει τα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης σε ποντίκια.

Μια μικρή μελέτη σε εμμηνοπαυσιακές γυναίκες που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Biomedical Research διαπίστωσε ότι η κατανάλωση μπισκότων που περιείχαν μανιτάρια χαίτης του λιονταριού καθημερινά για ένα μήνα βοήθησε στη μείωση των αυτοαναφερόμενων συναισθημάτων άγχους και εκνευρισμού.

Αποστολή μας είναι να ενδυναμώσουμε, να αναβαθμίσουμε και να υπερασπιστούμε τις ζωές κάθε ανθρώπινου όντος σε ολόκληρο τον πλανήτη μας, και το κάνουμε χτίζοντας την υποδομή της ανθρώπινης ελευθερίας. Μάθετε πώς το κάνουμε αυτό χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής AI σε αυτόν τον σύνδεσμο. Υποστηρίξτε τις συνεχιζόμενες προσπάθειές μας κάνοντας αγορές στο HealthRangerStore.com, και σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο για να μάθετε για τα μανιτάρια με μαγική επίδραση στην υγεία του εγκεφάλου.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*