09:46 - 28/02/2024

Συναγερμός στο Παρίσι: Κλοπή σχεδίων ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων από τρένο

Διαφημίσεις

Οι αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού μετά την κλοπή ενός χαρτοφύλακα που περιείχε σχέδια ασφαλείας για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 18:30 τοπική ώρα στο σταθμό Gare du Nord στο Παρίσι, προκαλώντας ανησυχία στις αστυνομικές αρχές.

Ο κλεμμένος χαρτοφύλακας ανήκε σε έναν 56χρονο δημοτικό μηχανικό του Δήμου του Παρισιού, όπως επιβεβαιώνουν αστυνομικές πηγές που επιβεβαιώνουν τις αναφορές του BFMTV. Ο μηχανικός είχε τοποθετήσει τον χαρτοφύλακα στον χώρο αποσκευών πάνω από τη θέση του, αλλά επέλεξε να αλλάξει τρένο λόγω καθυστέρησης. Τότε ήταν που ανακάλυψε ότι η τσάντα του είχε εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με τον μηχανικό, ο φορητός υπολογιστής της εργασίας του και δύο στικάκια USB φιλοξενούσαν ευαίσθητα δεδομένα, συγκεκριμένα περιγράφοντας τα σχέδια ασφαλείας που είχε εκπονήσει η δημοτική αστυνομία του Παρισιού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης περίπου 2.000 ατόμων προσωπικού.

Οι αρχές διεξάγουν επείγουσα έρευνα για τη σύλληψη του δράστη, χτενίζοντας το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του σιδηροδρομικού σταθμού.

Τον περασμένο μήνα, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στα ολοκληρωμένα μέτρα ασφαλείας που σχεδιάζουν οι γαλλικές αρχές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, οι οποίοι αναμένεται να ξεκινήσουν στις 26 Ιουλίου.

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν εντατικοποιηθεί, περιλαμβανομένων των σχεδίων για αυστηρά σημεία ελέγχου και την ανάπτυξη δεκάδων χιλιάδων φρουρών ασφαλείας και αστυνομικών, εν μέσω ανησυχιών για πιθανές επιθέσεις σε πολυσύχναστες περιοχές του Παρισιού μετά τα τρομοκρατικά επεισόδια του 2015 που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους, καθώς και ανησυχιών σχετικά με την πολιτική αναταραχή που τροφοδοτείται από τα κοινωνικά και οικονομικά παράπονα των τελευταίων ετών.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι διοργανωτές στο Παρίσι, μαζί με τη γαλλική κυβέρνηση, τη ΔΟΕ και τις συνεργαζόμενες εταιρείες, διαθέτουν περίπου 320 εκατομμύρια ευρώ για μέτρα ασφαλείας. Περίπου 45.000 άτομα ασφαλείας θα κινητοποιηθούν για την τελετή έναρξης, η οποία αναμένεται να προσελκύσει περίπου 600.000 θεατές που θα παρακολουθήσουν την πομπή των αθλητών προς τον Σηκουάνα. Μετά την τελετή έναρξης, περίπου 35.000 άτομα του προσωπικού ασφαλείας θα παραμείνουν σε ετοιμότητα στο Παρίσι μέχρι την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων στις 11 Αυγούστου.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*