19:21 - 26/02/2024

Χάος στις Βρυξέλλες: Οδομαχίες αγροτών και αστυνομικών έξω από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Διαφημίσεις

Σήμερα συνεδριάζουν εκτάκτως οι υπουργοί Γεωργίας των 27 χωρών της ΕΕ

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 10:41): Xάος επικρατεί στις Βρυξέλλες όπου συνεδριάζουν σήμερα οι υπουργοί Γεωργίας των 27 χωρών της ΕΕ, με τους αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο κέντρο της πόλης να επιχειρούν να διασπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας και να πλησιάσουν το μέγαρο.

Οι αγρότες, που έχουν καταφθάσει στο κέντρο των Βρυξελλών με καρότσες γεμάτες χώματα, άχυρα και κοπριά βάζουν φωτιές σε λάστιχα με την αστυνομία να προσπαθεί να τις σβήσει πραγματοποιώντας ρίψεις νερού.

Πάνω από 600 τρακτέρ είναι παρατεταγμένα στο κέντρο της πόλης και ο πιο κεντρικός δρόμος Rue de la Loi είναι αποκλεισμένος.

Με πανό «Αρμέξτε την αγελάδα, όχι τον αγρότη», οι αγρότες καλούν τους υπουργούς να είναι «λογικοί και να πάνε μαζί τους μία μέρα στη δουλειά, στο χωράφι, ή με τα άλογα ή τα ζώα, να δουν ότι δεν είναι τόσο εύκολο, λόγω των συνθηκών».

Η αστυνομία έχει κλείσει από νωρίς το πρωί και τους παρακείμενους δρόμους για να τους εμποδίσει να προσεγγίσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Λιγότερο από ένα μήνα μετά την «ιστορική», όπως χαρακτηρίστηκε, αγροτική κινητοποίηση στη βελγική πρωτεύουσα την 1η Φεβρουαρίου, όταν πάνω από 1.300 τρακτέρ κατέκλυσαν τους δρόμους της πόλης, σήμερα οι αγρότες επανήλθαν για να εκφράσουν τον θυμό τους για την έλλειψη ανταπόκρισης από τις ευρωπαϊκές αρχές, στα δίκαια αιτήματά τους από τα οποία εξαρτάται η ίδια τους η επιβίωση.

Ζητούν δίκαια εισοδήματα, μείωση διοικητικών βαρών, τέλος συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών και αύξηση του προϋπολογισμού για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).

pronews.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*